Depresszió

2010.05.24. 11:34

Mély szomorúság. A szorongás után a második leggyakoribb, felnőtteket érintő lelki betegség. A depresszív időszak hossza változó, általában hat-kilenc hónapig tart. Kialakulásának oka érzelmi feszültség, amelynek hátterében legtöbb esetben egy szeretett személy elvesztése áll. Magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszerek mellékhatásaként is jelentkezhet. Nőknél a pajzsmirigy működési zavara szintén kiválthatja. A depresszióra való hajlam örökölhető.


Tünetek: A tünetek napok-hetek alatt alakulnak ki. A depressziós beteg lelassultnak, szomorúnak, néha ingerlékenynek tűnik. Rossz az étvágya, keveset alszik, gyenge a koncentrálóképessége. Bűntudat gyötri. Önmagát ostorozza - szóban és gondolatban egyaránt. A szexuális vágy lanyhul. Az öngyilkosság gondolata a betegség legsúlyosabb tünetei közé tartozik.


(Forrás: egészséglexikon)
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása