Beilleszkedési problémák

2010.05.24. 11:18

A személyiség- és viselkedési zavarok, valamint a szenvedélybetegség és az ahhoz társuló beilleszkedési problémák megítéléséhez, a pszichiáter szakvéleménye mellett, annak eldöntésére, hogy mely intézménytípus nyújt megfelelő ellátást az ellátást igénylőnek, szükséges lenne klinikai pszichológiai szakértői vizsgálatot is biztosítani.


E szakértői vizsgálat kiterjedne olyan személyiségvizsgálatokra, amelyek nyomán mérlegelhető az egyén alkalmazkodása és közösségi beilleszkedése.


Tekintettel az idősek sérülékenységére, az abuzusok kockázatára, a személyiségvizsgálatokon alapuló pszichológiai szakvélemény elengedhetetlen, és a befogadás szempontjából alapvető lenne, valamint lényegesen csökkenhetne a vitás esetek száma.


(Forrás: modszertan2001.hu)
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása