Asztma bronchiale

2010.05.24. 11:13

Ahhoz, hogy az asztmás beteg teljes életet tudjon élni fontos, hogy együttműködjön gyermekpulmonológus orvosával, háziorvosával. Az együttműködés első lépcsője a betegtájékoztatás. Mivel az asztmás betegnek speciális vizsgálatokon kell részt vennie, ezért fontos, hogy a szülő a gyermeket korának megfelelően tájékoztassa, előkészítse a leendő vizsgálatokra.


A kórelőzmény felvétele, valamint a fizikális vizsgálat után a beteg állapotától függően különböző vizsgálatok történnek (mellkasröntgen felvétel, labor- és fül-orr-gégészeti szakvizsgálat). Amennyiben az előzőek alapján asztma bronchiale gyanúja áll fenn, légzésfunkciós, valamint allergológiai vizsgálat - Prick-teszt készül.


A légzésfunkciós vizsgálatnál nagy szerepet játszik a gyermek együttműködési készsége és az asszisztencia gyakorlata. A légzésfunkció 6-7 éves kortól végezhető, és teljesen fájdalommentes. Az eredmény nemtől, kortól, testsúlytól, testmagasságtól függő.


(Forrás: Házipatika.com)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása