Apátia

2010.05.24. 10:54

Az apátia, más szóval a kóros egykedvűség, elsősorban az iskoláskorú gyerekek, illetve a fiatalok körében elterjedt. ők azok, akik az iskolában és a hétköznapokban előforduló stresszhelyzetekre közönnyel reagálnak, ingerültség helyett.


A közömbös magatartás kialakulásában gyakran a mozgáshiány, a helytelen táplálkozás és a szülői gyengédség hiánya is szerepet játszhat. Ha az apátia jelei az iskolában is megmutatkoznak, s a tanulmányi eredmények is megsínylik, akkor a lelki zavarokat többnyire valamilyen testi károsodás is követi. Hajlamtól függően ez megnyilvánulhat például evési és fogyási kényszerben. Mindkettő visszafordíthatatlan folyamatokat indíthat el a szervezetben!


Manapság sajnos sok orvos ír fel apátia esetében gyógyszert. Ez ugyan rövid ideig valóban gyógyír lehet, sőt némelyik eufóriát és irreálisan pozitív önértékelést is okozhat, az apátia valódi okait azonban nem szünteti meg, és majdnem mindegyiknek megvan az a hátránya is, hogy függőséget okoz.


- Kezelési módja: a tabletták szedésénél hatékonyabb lehet bármilyen terápia, sokszor már a néhány alkalommal történő beszélgetés is segíthet! A természetgyógyászat ezenkívül különféle teakeverékeket és illóolajokat is ajánl, amelyek könnyű apátia esetén elősegíthetik a gyógyulást. A gyógynövények közül ajánlható a citromfű, a borsmenta, a komló és a zöldtea.
A gyógytermékek közül az orbácnfűtartalmúakat érdemes kipróbálni.

C. T. E. - S. Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása