Alkoholizmus

2010.05.24. 11:02

Az egyik legelterjedtebb népbetegség. Ha az alkalmi poharazgatás függőséggé, szenvedélybetegséggé fajul - ez az alkoholizmus. Rövid távon egészségromlás, különböző szervi megbetegedések; hosszú távon halálos betegség, legtöbbször végzetes májkárosodással. Lépésről-lépésre tönkreteszi, felőrli az egész szervezetet.


Tünetek: Az alkoholista számára testi és lelki kényszer az ivás. Egyre nagyobb mennyiségekre van szüksége. Bizonyos helyzeteket csakis az alkohol segítségével képes megoldani. Egyre több a fizikai, szervi panasz: vitaminhiány, alultápláltság, fáradékonyság, memóriazavar, gyengébb ellenállóképesség betegségekkel szemben.


Kezelés: Az öngyógyítás szinte megoldhatatlan, az alkoholista csak külső segítséggel képes kigyógyulni szenvedélybetegségéből. Az elvonókúrák változó eredményességűek, csakis komplex rendszerben lehet gyógyítani az alkoholbeteget: lelki, családi és társadalmi segítséggel, pszicho- és csoportterápiával.


(Forrás: egészséglexikon)
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása