A táltos nőgyógyász

2010.04.20. 06:00

Hogy ne csak dicsérjem az orvosokat, előhorgásztam egy olyan sztorit is, ahol nem voltam megelégedve az orvossal. (Rögtön az elején kérném is a nagyérdeműt, javasoljanak nődokit a fővárosban, mert azóta is az isten háta mögötti régi, vidéki orvosomhoz járok, csak az oda-vissza 500 km...)

A panasz: in situ elkezdett dőlni belőlem a vér. (Partner nem szado-mazo párti, úgyhogy ő csak csendben ájuldozott a sarokban.) Nem akart elállni, gyógyszer mellett pedig ez nem normális. Kerítettem egy orvost, aki a kórházból az ajtóban azzal zavart el, hogy itt a névjegye, menjek a magánrendelésre. (Kösz, bmeg...) Mivel be voltam tojva, hogy mi okozhatja, elmentem. Megvizsgált, akkor már kezdte visszafogni magát a vérzés. Mivel sok-sok éve volt egy kellemetlen "balesetem", egy rossz mozdulattól megrepedt a bőröm - kértem, nézze meg, hogy nem ilyenről van-e szó, bár egy hámsérülés miért vérezne két napig? Nézegetett, vakarta a fejét. Mondom jó, akkor méhszájat nézzünk, mert nincs túl sok opció, hogy honnan jöhet vér. Nézte mikroszkóppal, szemmel, nem talált semmit, mondta, hogy biztos begyógyult, ha volt is valami. Mivel a nyálkahártya gyógyulási idejét nem ismerem, elhittem.

Nem éreztem, hogy rendesen elláttak volna, ezért egy online "orvos válaszol" oldalon is leírtam a tüneteket. Az akkor még nagyon szimpatikusan tűnő orvos, annyit írt vissza,hogy hívjam fel. Felhívtam, figyelmesen meghallgatott, mondta, hogy menjek be hozzá, megnéz. Kibumliztam, első blikkre mondta, hogy méhszáj megrepedt (két héttel később meg látszott már???). Akkor úgy éreztem, hogy rendesen átnézett, UH is volt, ha már ott voltam nézzenek meg mindent alapon. Szóba került, hogy a családban sok az egyke, amiatt, hogy nehezen esnek teherbe a nőnemű vérrokonaim és ebben lehet genetika. Felajánlotta, hogy csináljunk egy termékenységi tesztet, ne 5-10 év múlva kapkodjak, amikor már aktuális lenne a gyerekvállalás, derüljön ki idejében, ha nem működik valami. Oké, miért ne, kíváncsi is lettem, hajrá.

Emiatt és kontrollra visszahívott. Eddig teljesen elégedett voltam vele, örömmel mentem vissza. Ekkor jöttek a furcsaságok. Mivel első alkalommal azonnal megvizsgált, nem volt lehetőségem körbenézni - bementem, vetkőztem, vizsgált, öltöztem, kijöttem. Most kicsit várni kellett, valamit pötyögött a gépen, én meg nézegettem ki a fejemből. A padlón megláttam egy sárga színű laminált papírt, felálltam, hogy felveszem, biztos leejtette valaki. Oda volt ragasztva. Az asszisztense - egyben felesége - mondta, hogy direkt van ott, ne fáradjak. Kérdem, miért? Hát az tereli el a vizsgálóasztalról a Harmann zóna káros hatásait. He? De jó is, hogy szóba került, megnézi, mi okozhatja a problémámat (azt hittem ezt előző alkalommal az orvos már diagnosztizálta..), álljak fel. Nem értettem miről van szó, boci az újkapura fejjel felálltam. A hölgy - nem viccelek, egy meghajlított dróttal az egyik kezében, a másikkal előttem hadonászva mindenféle zónák nevét mondta ki, közben hümmögött, bólogatott, mintha valami láthatatlan baráttal beszélgetne. Miután alaposan megmolesztálta az aurámat, közölte, hogy rossz zónában fekszem, nekem is kellene színes papírlap. (Hááát höhöhö, köszi, nem ide jövök, ha valami vajákosságra vágyom, maradnék tisztelettel a nyugati orvoslás mellett.) Köszönettel nem vásároltam színes rajzlapot, de akkor már felébredt a kisördög, megkérdeztem, mégis mi volt ez az előző dolog?


Hát ő kéremszépen kimondta a keresett zóna nevét, jobb kézzel detektált (!!!) az agya pedig átvitte az ingert a bal kezében tartott drótra.
Ekkor már erőlteljesen kerestem a rejtett kamerákat, mondom ez biztos kandi kamera, ilyen nem létezik egy nőgyógyászati rendlőben... auratapizás, aggyal meg dróttal detektálás...

Sajnos komolyan gondolták. Erősködtek, hogy vigyem arrébb az ágyamat. Kezicsókolom, akkora a hálószobám, hogy oldalazva körbejárom az ágyat, hova a jó életbe tenném át? De akkor is tegyem át, ők kijönnek és felmérik, meg feng shui szerint is a lakást. Hát a kedves rokonotokhoz mentek ki... Végül nem vártam meg a vizsgálatot, ez már sok volt, eljöttem.

Mai napig nem értem, mert az orvos hozzáértőnek tűnt, de egy szóval nem szólt rá a feleségére, sőt bólogatott hozzá, pedig egyértelműen látszott, hogy nem vagyok vevő a táltoskodásra.

- by standup

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

epres négercsók 2010.04.20. 08:48:16

Hát ez kész :D
Legalább magánrendelés volt, és előre kérte a pénzt?

másikpista 2010.04.20. 10:08:00

Tök zavaros esetleírás.
Dől belőle a vér, ami gyógyszer mellett nem normális? Miféle gyógyszer, mi nem normális? Fogamzásgátló mellett volt időszaki vérzése? Aztán elzavarja a nőgyógyász, miközben dől belőle a vér. Kétlem volna ilyen. Meg hogy a rossz mozdulattól megrepedt a bőre. Miféle bőr van a női testtájakon belül? Esetleg valami szűzhártyával kapcsolatos eseményre céloz ezzel?

A táltos az Internet Akadémiáról már a logikus folytatása ennek a sztorinak. Mindenki megtalálja az esetéhez illő szakembert tessék csak böngészni!

standup 2010.04.20. 11:04:22

@másikpista: Nem időszaki vérzés volt, annál bővebb vérzésről van szó. Kb mintha elvágnád az ujjadat, abból is bőven folyik a vér egy ideig.
A korábbi "baleset" a gátat érintette, a normál hámszövetet, csak nem vagyok olyan hajlékony, hogy megvizsgáljam magam - ezért kértem erre az orvost, ha már úgyis ott nézegetett.

szil5 · http://psycho.blog.hu/ 2010.04.20. 12:28:36

@standup:
A kalyhanal kell kezdeni. Elsökörben keresd fel a haziorvosodat. Egy gaton feltetelezett repedes igazolasahoz nem kell rögtön szakorvos, de meg orvos sem. A masik dolog hogy egyeb ok is allhat a hatterben, pl. verzekenyseg mas okból. Majd a haziorvos szakorvoshoz iranyit, ha kell.
Az ellatasnak kulönbözö szintjei vannak. Nem a tajanatomai szempontok az elsödlegesek.
Mas orszagokban ez elkepzelhetetlen, hogy egyenesen szakorvoshoz menjenek.
Mindennek meg van a maga rendje es utja. Nem az interneten kell keresni a megoldast. Nagy csapdak rejtöznek benne,pl taltosok

Megcsalt Alak 2010.04.20. 14:25:00

Nem semmi, mik vannak...

nnmb 2010.04.20. 14:25:55

EGY jó nődoki

Dr Koós Hutás Piroska
BP. I ker várfok u. a moszkva térnél

kendike 2010.04.20. 14:28:02

Nagy az isten állatkertje.

másikpista 2010.04.20. 14:29:58

@standup:
megértem egy ilyen vérzés pánikba ejtő, de azért idővel mégiscsak lehet orientálódni. A menstruációs vérzés ránézésre is más, azonkívül nem alvad meg a sebből eredő vérzéssel szemben
Meg a hely sem mindegy. Ha bizonytalan jobb a családorvoshoz menni, mert a nőnél 3 különböző specialista foglalkozik egy elég szűk területtel (ginekológus, urológus, proktológus nem is beszélve a venerológusról)

hubertusz 2010.04.20. 14:33:28

@szil5: Ha tudna értelmesen segíteni a háziorvos, annak bizonnyára az az oka, hogy rossz helyen alszik (vagy az orvos, vagy a beteg).

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.04.20. 14:47:19

Az in situt állatira bírtam.
Már megérte kattintani.

Nem értem a problémát vízérrel nem vacakolunk.
Baszki, rosszabb mint a vulkánhamu!

Amúgy meg a káros zóna ellen legjobb az alufólia.
Mi azt raktunk az ágy alá.
Ágy felett egy kiterjesztett szárnyú 90 cm-es réz kerecsensólyom, ágy baldachinja piros-fehér.
Ágy mellett egy kis készségen amit jobb helyeken éjjeli szekrénynek hívnak, egy darab, arany csodaszarvas-lábazatú éjjeli lámpa.
Ágy alatt az alufóliabélelés.Végig.
káros sugarak kizárva.
Néha kicsit zizeg, amikor a szél mozgatja.
Olyan eterprájsz űrhajó fíling.
De mi így 'szeressük'.

Cicmaláj 2010.04.20. 14:48:48

"Hát az tereli el a vizsgálóasztalról a Harmann zóna káros hatásait. " Komolyan nem hiszem el, hogy ilyen van :D.

Brekkancs 2010.04.20. 14:54:28

Táltosnak lenni manapság divatos dolog. Én biztos elhajtottam volna a sunyiba, ha az én aurámat baszkurálja :).

zezse 2010.04.20. 14:55:28

csak a pontosság kedvéért. Hartmann háló... De ettől még gáz. Koós-Hutás Piroska meg tényleg jó orvos, tudom ajánlani. Nem olcsó ezt hozzáteszem.

smartika 2010.04.20. 14:57:04

Szar. Először is: ha annyira vérzel, az a dokinál egyből myomára vagy cisztára utal.
Másodszor: legalább tudnád, hogy mit írsz. Nem Harmann zóna, hanem Hartmann zóna.
Most másojam be?
taltos.mconet.biz/gyogyitas/lathatatlan-foldsugarzasok-hartmann-zona_3463_439910.html
tessék, lehet olvasgatni, meg okoskodni, hogy hülyeség. Attól még létezik, de nagyon is.
Üdv.

grandepk 2010.04.20. 14:58:38

Ettől kinyílik a bicska az ember zsebében!!!

Én csak jót tudok mondani a nődokimról: Dr. Tömösváry Zoltán, 06-30-241-0194. A Deák tér közelében a Károly krt.-on rendel magán keddenként. Nagyon kedves, szimpatikus, fiatal orvos, aki II. Női Klinikán dolgozik, szülész és nőgyógyász. Mindent elmagyaráz úgy, hogy értsem, alapos, figyelmes. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Sok sikert!

Megcsalt Alak 2010.04.20. 15:11:58

A Mester utcai rendelőben rendel egy Széles Ferenc nevezetű orvos. Évek óta hozzá járok. Nagyon jó doki. Mindent elmond rendesen akár többször is, oda figyel rád, emlékszik rád legközelebb is és ő az első nőgyógyász aki finoman és rendesen, és jól vizsgál meg, akinél nem vagyok annyira zavarban.
Én nagyon szeretem őt.

zoldborso 2010.04.20. 15:27:25

Oké, hogy nem hiszel az alternatív gyógyászatban, de azért otthagyni egy korrekt, szimpatikus, amúgy hozzáértőnek tűnő nőgyógyászt, mert ő meg hisz benne, szerintem butaság.

A vízerek tudományához vagy tudománytalanságához nem értek. Csak annyit tudok, hogy amikor az egyik gyerekem állandóan beteg volt, és már ott tartottunk, hogy be kellett vinni a kórházba a húsvéti szünet közepén, négyévesen, mert olyan magas láza és sűllyedése volt, hogy még a mi tapasztalt, nyugis öreg gyerekorvosunk is azonnal beutalta... És összevissza vizsgálgatták, de nem tudtak rájönni, mi baja lehetett, már csak azért is, mert rögtön jobban lett, másnapra már kutya baja sem volt, bent a kórházban, akkor nekünk is azt tanácsolták ismerősök, hogy méressük fel a lakást.
Kijött egy csaj, végignézte egy ilyen pálcával a házat. Nem tudta miért hívtuk. Öten laktunk a házban. Minden ágyat megnézett, és azt mondta, ezt 5 centivel kéne odébb rakni, azt 10-zel, de amazt abszolút máshova kéne rakni, mert az nagyon durván rossz helyen van, aki ott alszik, súlyosan meg fog betegedni rövid időn belül. Na az volt az említett gyerek ágya. Odébbraktuk. És érdekes módon azóta nem kellett rohanvást kórházba menni, nem voltak rejtélyes lázak, és ijesztó sűllyedések. Mindez 15 éve történt.

De persze mindenki abban hisz, amiben jól esik neki.

Jó egészséget a kedves posztolónak. Z. B.

Cicmaláj 2010.04.20. 15:38:41

@zoldborso: Alternatív gyógyászat?Kuruzslás.

Motorpenis 2010.04.20. 16:30:44

Biztos, hogy orvos volt egyáltalán?

egyenlito 2010.04.20. 16:49:50

Niels Bohr-hoz (dán fizikus, atommodell) ment látogatóba egy ismerőse. Meglátta az ajtó fölé kiszögezett lópatkót, és megkérdezte:
- Te hiszel az ilyen babonákban?
- Nem, de akkor is szerencsét hoz!

Caravallo · http://nimfoman.blog.hu 2010.04.20. 16:52:05

Mitől repedt be a méhszáj? :)

grgabáró 2010.04.20. 18:17:13

táltos nem igazán lehet nő, de mindegy...Te meg vérezzél ki, a nyugati orvostudomány már többszörösen csődöt mondott, bízzál benne...

Káin 2010.04.20. 18:25:00

@grgabáró: Aha, szóval inkább zümmögjenek az ember körül, minthogy normális, nyugati orvostudományt gyakorló orvoshoz forduljon? Kíváncsi lennék, komoly baj esetén a tv-n keresztül gyógyító faszit hívnád, vagy a mentőket?

grgabáró 2010.04.20. 21:09:01

@Káin: a helyzet az, hogy egy másik oldalról is érdemes megvizsgálni a dolgot, pl. én lassan 15 éve cigizek, 10 éve spanglizok, iszok és ülőmunkát végzek, sport nyet, DDE orvosnál kb. akkor voltam, mikor alsóban megkaptam a TBC elleni oltást...annyi az egész, ha elhiszed, hogy beteg lehetsz; az leszel..ép testben ép lélek és fordítva...pontosan a nyugati életvitel az, ami szabotálja a nyugati orvostudományt

bakela 2010.04.20. 23:14:04

Beleolvasgatva, aki itt megfordul, annak mindenféle bajára javaslom a következő doktort:
Dr. Ábrahám László tel: +36 62 556-666
(;-P

Irise 2010.04.23. 01:11:50

Hát most mi van?
Ha nyugati stílusban gyógyít az sem jó?
Ha kedves, udvarias, alternatív gyógyászatban jártas, az sem jó?
*gurul a nevetéstől*

Barnamaci 2010.04.29. 18:00:40

Rettenetesen rendezetlen amit irsz, nem tűnik fel? :-) "Elkezdett dőlni belőlem a vér" - nos ez nálam nem teljesen ugyanazt jelenti mint Nálad hogy olyan mintha megvágom az ujjamat :-) ...mert ha két napig dől belőled vér, már rég elvéreztél volna mire eljutsz a magánrendelőig...meg akkor ottartanak a kórházban, és nem engednek sehova.

Borcsika 2010.12.31. 16:43:16

Én hiszek az alternativ gyógymódban, de egy erős, bizonytalan eredetű vérzést nem gondolom, hogy az okozná, hogy valaki Hartmann hálóban fekszik.
Mi kimérettük a lakást, és a fejünk Hartmann vonalak keresztezésében volt. Amióta áttettük az ágyunkat olyan helyre, ahol ez nincs, újra rendesen alszunk. A vízerekkel nem nagyon lehet mit tenni, főleg ilyen csapadékos időszakban, mert egy eltűnik, és keletkezik helyette másik 3.
Most készülök egyébként újra megnézetni a lakést, mert a Föld pólusváltása miatti változások okán, ezek a hartmann-vonalak is eltolódhatnak, és nem szeretnék újra rajtuk aludni. Nagyon fárasztóak olyankor az éjszakák. A huzamos kialvatlanság pedig az egészség rovására mehet.

Leroi 2010.12.31. 17:26:57

Nőknél inkább a Graefenberg-zóna érdekel, mint a Hartmann-zóna...
Már ha egyáltalán megtalálom...:PPP

Leroi 2010.12.31. 17:33:09

Éjszakára be kellene a hölgynek csukni az ablakot, nehogy beszálljon és turul képében teherbeejtse a doki...

bancsika 2014.03.27. 09:43:28

Én is Dr. Tömösváry Zoltánhoz járok és maximálisan meg vagyok vele elégedve, bármilyen nyűgőmmel, bajommal fordulhatok hozzá! Nem régen volt egy nagyobb nőgyógyászati műtétem ébredés után ott volt a szobában és nyugtatott, hogy minden Jól sikerült. nekem ez nagyon sokat jelentett.

Szilágyi Anikó 2014.04.28. 21:50:57

Sziasztok! Nem régen találtam meg a dokimat és mindenkinek csak ajánlani tudom ő Dr. Tömösváry Zoltán.
Éveken keresztül jártam egy nőgyógyászhoz, a problémáim mégsem csökkentek, sőt... újabb és újabb problémák adódtak.
Egy kedves barátnőm ajánlotta Tömösváry dr.-t! Kiderült hogy cisztáim vannak. A legpozitívabb dolgot az jelentette számomra hogy Nem rögtön vágni akart, megpróbálta menteni a menthetőt, de végül sajnos műtét lett a vége egy, Laparoskopiás műtét.
Műtét előtt megbeszéltük az esedleges következményeket. De szerencsére minden jól sikerült és a cisztáimnak semmi jele.
Pozitív volt még számomra hogy műtét után oda jött, megvárta míg felébredek és csak utána mondta el a jobbnál jobb híreket.
3nap után már mehettem is haza. :D

Szentesi Krisztina 2014.07.02. 15:53:26

szió Anikó!
Én eddig sajnos csak rossz tapasztalatokat olvastam, nagyon örülök hogy végre olvashattam jó tapasztalatokat is!
Nekem nem régen állapították meg hogy cisztáim vannak, egy rutin nőgyógyászati vizsgálaton, 1 panaszom volt nem jött meg már azt hittem terhes vagyok de sajnos nem...
Nincsen fogadott orvosom, de most már legalább tudom merre induljak el! :D
még 1x köszönöm
Szentesi Krisztina

Prszy Yasmine 2014.08.26. 16:51:02

@Szilágyi Anikó:
Szió Anikó!
Egy cipőben járunk nekem is cisztáim vannak, pontosabban már csak voltak.
Bárcsak hamarabb olvastam volna ezt a fórumot, Nekem is Tömösváry dr az orvosom, biztos voltam benne hogy minden jól sikerül, de... Mindegy a lényeg hogy JÓL siketült! :)
Túl vagyok/vagyunk rajta! Én azóta tünet mentes vagyok de megfogadtam hogy nőgyógyászati szűrésre járni fogok!!! Évente 1x!!!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása