Nem látták el a fiamat

2010.04.07. 07:00

Sziasztok!

Én is egy történetet osztanék meg…………..aminek még nincs vége.

Dióhéjban ennyit,hogy pénteken este a rendelési idő vége előtt fél órával nem látták el a gyerekemet(aki 16 éves 190 centi és 83 kiló-ennek még jelentősége lesz) egy kerületi intézményben, mert már lezárták a gépeket és öltöztek. A gyereknek eltört a keze-azóta is gipszben van. Nem hagytam annyiban panaszt írtam az intézményvezetőnek.

A levél:

Tisztelt Dr. Z.Z !

2010.március 19-én este gyerekem a futball edzéséről úgy jött haza, hogy a kéz kisujja duplájára dagadt és lila. Megrúgták egy labdával.

Azonnal a sebészetre mentünk, hogy megnézzék nincs-e eltörve a gyerek ujja. Fél 8 után érkeztünk a rendelőbe, ahol a földszinti betegtájékoztatóban közölték, hogy a sebészet már nem fogad betegeket, elmentek öltözni a gépek ki vannak kapcsolva.

Mivel rendelési időben érkeztem, kértem, hogy keressenek valakit, aki a gyerekemet megnézi.

Egy vörös hajó asszisztens hölgy jött elő, aki azt mondta, hogy már nem kapcsolják vissza a gépet, az orvos is öltözik, vigyem a gyereket a Baleseti sebészetre.

Ekkor felhívtam a figyelmét, hogy 19:40 perc van, rendelési idő alatt érkeztem, nincs autóm, ha BKV-val megyek az 1,5 óra oda és ugyan annyi vissza, miért is kellene elmennem?

Ekkor kaptam a betegirányítóban egy sorszámot-amit mellékelek- még mindig csak 19:42 volt.

Ezután behívtak a sebészeti rendelőbe, ahol egy idősebb ősz hajú orvos ránézett a gyerek kezére, majd azt mondta, ha maga meg akarja tudni, hogy a gyereknek el van-e törve a keze vigye a Balesetibe, mert itt érdemben hétfőig senki nem foglalkozik vele. Hétvégén borogassa és hozza vissza hétfőn, ha nem mennek. Semmiféle papírt nem kaptunk arról, hogy az intézményben jártunk!

Tisztelt Főorvos Úr!

Maximálisan fel vagyok háborodva több okból is.

· Egyrészt kerületi lakosként gyermekemnek joga van az egészségügyi ellátáshoz a kerület intézményben

· Kiskorúként, állampolgári jogként jár neki az ellátás

· Mivel trauma érte, ha nem lenne biztosítása, akkor is el kellene látniuk, pláne rendelési időben

· Ha a Tesco áruház 8-ig van nyitva én 8 elött10 perccel is vehetek ott kenyeret és kiszolgálnak. Hogyan lehetséges az, hogy a rendelési idő vége előtt 20 perccel már nem hajlandók miattunk visszakapcsolni a gépet? Miért volt kikapcsolva?

· Minek kellett volna történni, hogy ellássák a gyerekemet?

Kérem az eset kivizsgálását.

Üdvözlettel:

Erre a levélre 1 héttel később reagáltak:

Tisztelt Asszonyom!
Panaszlevelére válaszul megküldöm Dr. XY sebész szakorvosnak az üggyel kapcsolatos
jelentését. Kérem tájékoztatásom tudomásulvételét
Üdvözlettel : Dr. Z.Z. orvos-igazgató , Bél-budai Eü. és Szoc. Szolg. Nonp.Kft

A mellékelt levél nehezen olvasható, de nagyjából az áll benne, hogy 19 óráig fogadnak betegeket és különben is a gyermeksebészetre kellett volna vinni a gyereket (akkor ezt nem mondták és a kerületünkben nincs is gyermeksebészeti ellátás)

Természetesen a választ nem fogadtam el és megint írtam:

Tisztelt Dr. Z.Z.!

Meglepődve olvasom, hogy sebészeten a szakellátás 19 óráig tart.

Sem ott helyben a betegfelvételnél nem jelezték, sem az intézmény eligazító tábláján sem az interneten nem olvasható, hogy ellátás 19 óráig tart, mindenhol 20 óra van megjelölve a rendelési idő végéig.

Mellékelem DR. ………… által kiállított leletet-aki ellátta végül a gyermekemet- a törésről.

Továbbra is azt gondolom, hogy nem megfelelően jártak el, mert rendelési időben nem fogadtak és ellátás nélkül elküldtek egy sérült, törött kezű gyermeket (16 éves) a szakrendelőből ismétlem rendelési időben, ahol a rendelési idő 20 óráig tart.

Ha másért nem, emberségből –ha már kötelességből nem sikerült- kellett volna ellátni egy sérültet. Arról nem beszélve, hogy trauma érte, nem a bütykét megnézetni mentünk oda.

Kérdésem Önhöz, hogy Ön, mint ennek az intézetnek az orvos-igazgatója elfogadja-e Dr. XY válaszát arra nézve, hogy miért nem lett ellátva egy beteg? Egyet ért-e az ellátás visszutasításával?

Várom válaszát!

Tisztelettel:

Hát itt tartunk. Szerintetek? Komolyan az eszem megáll.

Sziasztok.

Ingrid


Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fruitella 2010.04.08. 14:03:41

Sajnos itt tartunk. Gondolom ha meglebegtettél volna egy borítékot, még a gépek is bekapcsolódtak volna...

adamantium 2010.04.16. 22:32:35

csak azt nem értem, hogy nyilvánvalóan törésre gyanakodott az anyuka, akkor meg miért a sebészetre és nem a baleseti sebészetre vitte? hisz egy általános sebész amúgy se tudott volna mit kezdeni vele ha el van törve, ha meg negatív a röntgen még mindig ott van az esélye a szalagszakadásnak ami szintén nem az általános sebész feladatköre. ez olyan mintha a fülfájással a szemészetre megyünk mert az is hasonló testrészen van. megfelelő helyre kell menni a megfelelő ellátásért ez a megoldás
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása