Kioktatott és feljelentéssel fenyegetőzött az orvos a veszprémi kórházban

2016.05.28. 09:01

shutterstock_190301756_0_1.jpgOlvassa egyáltalán e betegpanaszokat valaki "illetékes" aki tesz is valamit az ilyen visszataszító megnyilvánulások ellen?  Az egészségügyben feszülő gondok nem igazolhatják a dolgozók embertelen betegellátás terén előforduló anomáliákat!

Tisztelt Praxis!

 

Dializált végstádiumú veseelégtelenségben és társult betegségeiben szenvedek. Tegnap egyik nephrológus szakorvos felkeresett a kezelés alatt (a veszprémi kórházban) és nyilvánosan meg nem engedhető hangnemben "kioktatott és feljelentéssel

fenyegetett meg".

 

Betegtársaim is felháborodtak a doktornő embertelen, diplomás emberhez méltatlan kirohanásán egy 84 éves - nem demens! - beteggel szemben. Ugyanis 2 éve nézeteltéréseink vannak gyógyszerelésében - melyek több problémát okoztak már nekem, és a közgyógyellátás terén jogainak ismereteinek hiányosságaival kapcsolatban. Értékeli a havonta készített laboreredményeinket, annak megfelelően változtat a szükséges terápiában. Mivel azonban orvos-beteg kapcsolat nincs, így a betegtől sincs visszajelzése gyógyító szándékú munkásságáról.
A tv képernyő előtt ülő "csodadoktor" is hasonlóképpen küldi energiáit 100 km-re lévő gyógyulni akaró pácienseinek, az eredmény kétséges! Ugyanis az intézményvezető főorvos Úr által rendelt gyógyszeremet nem volt hajlandó közgyógyra felírni amit csak szakorvos írhat fel receptre. A későbbiekben felírta receptjeimet és durván közölte, "csak nem képzelem, hogy Ő váltja ki helyettem a gyógyszereimet?

 

shutterstock_190301756_0_1.jpg

 

E gyógyszer kiváltásához nem volt fedezetem a gyógyszerkeretemben, s erről írásban tájékoztattam az adjunktusnőt, mivel ilyen bonyolult ügyet a receptintéző nővéren keresztül nem tartottam elegendőnek szóban közölni. Ezt kaptam idős beteg létemre egy fiatal orvosnőtől a beteget megnyugtató biztató szavak helyett melyre a gyógyító munka mellett joggal elvárhat a beteg. Olvassa egyáltalán e betegpanaszokat valaki "illetékes" aki tesz is valamit az ilyen visszataszító megnyilvánulások ellen? Az egészségügyben feszülő gondok nem igazolhatják a dolgozók embertelen betegellátás terén előforduló anomáliákat!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rotoxis 2016.05.28. 09:59:05

A beteg problémáját teljességgel megértem. Idős kora és betegsége miatt már nem érti az őt körülvevő világot. Énképű világlátása állapotának megfelelő.
A szerkesztőt nem értem. Hogyan generál forgalmat ez a poszt.
Vagy csak én vagyok naiv és simán belefér a kisgyerek-kiskutya-kisöreg kategóriába, mint nemrég hiperkoszos Illés bácsi?

defné 2016.05.28. 10:06:17

Mi a baja a mamanak? Mert en ebbol semmit nem ertettem ketszer meg lusta voltam elolvasni.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.05.28. 10:59:58

@defné: Nem volt fedezete a kozgyogy kartyajan a gyogyszerre amit irt a doktorno es varta a csodat, hogy majd ingyen megkapja a gyogyszert. Illetve nem tetszik neki a gyogyszereles, mert o jobban tudja, hogy mit kell/ene szednie.

she_wolf 2016.05.28. 12:14:42

@Rotoxis:
A blogszerkesztőt ne is akard megérteni! Nincs elég bajod?:)

A poszthoz inkább nem, mert abszolut járatlan vagyok a közgyógyos cuccban.
De az azért bennem is felmerült, hogy ki kell húzni valamivel a gyufát egy orvosnál annyira, hogy az feljelentést emlegessen...

she_wolf 2016.05.28. 12:26:26

Poszternek: betegjogi képviselőhöz lehet fordulni, dolgozzon meg a státuszáért, fizetéséért! A blognak nem ez a célja, feladata -tudomásom szerint-, hanem a szenzációhajhász bulvárkodás.
Ön is belesétált a csapdába, amennyiben azt remélte, hogy itt orvosolják a problémáját.

Lehet, hogy helytelenül értelmezem a posztot, de nekem időrendbeli problémám van vele.
Azt tetszik írni, hogy:
"Tegnap egyik nephrológus szakorvos felkeresett a kezelés alatt (a veszprémi kórházban) és nyilvánosan meg nem engedhető hangnemben "kioktatott és feljelentéssel
fenyegetett meg"."

Majd lejjebb pedig ezt:
"A későbbiekben felírta receptjeimet..."

A bennem ezek alapján felmerülő kérdés: Most mi a helyzet ezzel? Tetszik kapni a gyógyszert közgyógyra, vagy sem? Valamint a tyúk és a tojás analógiájára: mi volt előbb?

(Személyes megjegyzés: az embertelenség nem itt kezpődik és végződik. Csak hogy ne jelzőzzük túl az esetet!)

she_wolf 2016.05.28. 15:17:29

Nem jönnek a posztok, írás kilőve a címlapra.
(Asszem, lottóznom kén...)

rest of boys 2016.05.28. 16:30:30

Mi a pics@, én vagyok túl öreg már, vagy a poszt egy olyan zagyvalék, amiből egy kukkot sem értek ?!

she_wolf 2016.05.28. 16:38:23

@rest of boys:
:)
Pedig most úgy tudnék írni, de nem tudom, mekkora antennád van venni a humoromat, úgyhogy inkább nem reszkírozok:D

2016.05.28. 17:58:39

Feljelentéssel fenyegetni... Medveanyám...
Ha sérelem érte, és úgy gondolja, hogy neki van igaza, akkor jelentse fel. De ezzel fenyegetőzni tényleg csak a legalja emberek szoktak. Aki ettől megijed, az valóban orvosi ellátásra szorul :)

Greg24 2016.05.28. 18:13:44

Az utolso mondat a kedvencem az oriasi salata szovegben,ezt mostanaban eloszeretettel biggyesztik oda a tortenet vegere...csak nem igaz...ugyanis a rettenetes korulmenyek,alacsony fizetes,hatalmas felelosseg ami akarki akarmit mond egy szakmaban sincs, az igenis ranyomja a belyeget arra,hogy viselkedik egy orvos a beteggel...

Jossarian 2016.05.28. 19:52:21

84 evesen oruljon, hogy el. Es ha dolgozo evei alatt nem keresett annyit, hogy most ki tudja fizetni gyogyszereit, hat igy jart.

Boka1 2016.05.28. 20:27:34

@Jossarian: ezért tervezik, hogy 60 év felett át lehet menni gyalogosan a piros lámpánál is. Hetven év felett kötelező lesz.

horex · http://horex.uw.hu/ 2016.05.28. 20:46:40

Köszönjük Emese, remélhetőleg te nem éred meg az átlag magyar fátrfi korhtárt

Jossarian 2016.05.28. 22:44:55

@horex: hat ezt beszoptad, te mar regen gilisztaszarkent letezel mig en vigan sorozok az emlekedre :-D bender log...

neduddki21 2016.05.29. 00:38:53

@rest of boys: Én kétszer átrágtam magam rajta, de nem állítom,hogy minden világos lenne. Szegénykém, pedig megpróbált nagyon választékosan és kellően bonyolultan fogalmazni, nehogy bárki azt higgye, demens. Én sajnálom az ilyen idős embereket, nagyon is rászorulnának segítségre és jó szóra.

she_wolf 2016.05.29. 01:06:30

@defné:
Nodekérem! Mi ez a szexista prejudikáció?
Honnan veszed, hogy "mama"? Eskü, betűről-betűre olvastam el újra a posztot (el is fáradtam bele rendesen;D), és semmi nem enged arra következtetni, hogy poszter, vagy -ina írt:)
Ha mégsincs igazam, akkó' mövvakútam:)

Egyébiránt pedig:
"Tegnap egyik nephrológus szakorvos felkeresett a kezelés alatt (a veszprémi kórházban)..."
Külön, őt? Kezelés alatt? Az egyik? Netán az, aki nem írta fel a főorvos által elrendelt gyógyszert, mivel azt csak az adott terület szakorvosa teheti meg?

Belelestem, igaz, nem biztos, hogy alapos voltam, és ezt találtam:
Főigazgató: Dr. Rácz Jenő (sebész, traumatológus)
Orvosigazgató: Dr. Dávid Gyula (gasztroenterológus).
Ha tévedtem, javítást kérek!

És ebben is javítson ki valaki, ha tévednék: sebész-traumatológus, illetve gasztroenterológus elrendelheti-e a más szakorvos rendelési kompetenciájába tartozó gyógyszert a beteg részére?
Vagy az történt, hogy a beteg összeugrasztotta a két orvost? Ez utóbbira tippelnék, mert -bár nem szokásom- setét sejtésem támadt, ami ha igaz, akkor beteg jogosan jelenti ki magáról kategorikusan hogy nem demens, mi több!:(

she_wolf 2016.05.29. 01:09:47

@neduddki21:
Éppen most ficergett bennem valami, ami a meglátásoddal elentétes, pedig én nem szoktam idáig merészkedni...mármint odáig, hogy sunyisággal illessek egy posztert, erre azért igyekszem vigyázni:)

H.Sandor 2016.05.29. 07:53:14

A megkövezést is vállalva írom,hogy szerintem ezt a panaszt nem a beteg fogalmazta és nem ő írta. A posztból kevés dolog érthető,sőt szinte semmi.
Vajon mi lehetett volna az állítólagos feljelentés tárgya ?
Egyébként szintén a betegjogi képviselő felkeresését ajánlom.

rest of boys 2016.05.30. 18:47:38

@she_wolf: A Rácz Jenő mellesleg Mo. eü. minisztere is volt anno, egy alkalommal - még miniszterként- meglátogatta a kórházat, ahol dolgozom és a szakrendelésem alatt az ajtóm előtt vonult el a sleppjével. Ekkor egyik rámnős, sorára váró nőbetegem hozzálépett és kérdezés nélkül dicshimnuszokat kezdett zengeni a kórházról és különösen arról az orvosról, akinek az ajtaja előtt várakozott.

Semmiféle pozitív vagy negatív utóhatását nem éreztem ennek az akciónak azután :)

she_wolf 2016.05.30. 20:44:13

@rest of boys:
Szokványos "gyárlátogatás-szintű" megmutatom magam eksön? Mivel eddigi írásaid szerint a Tiétek egy minden szempontból jól működő intézmény, mégis mit mutogassanak egy miniszternek?:)Észak-kelet, Kelet-Magyarországot?
Azokról az orvosokról és nővérekről akik eddig engem kezelésbe vettek, többnyire én is csak dicshimnuszokat tudok zengeni, akár kéretlenül is (nem is úszom meg miatta az itteni minősítést, de azt meg ki nem...le?:P).
Akikkel pedig negatív tapasztalatom volt, verje kavics, felejtős. Nem fogok rajta huppogni.

Viszont továbbra is érdekelne egy válasz a fentebbi kérdésemre. Csak kíváncsiságból. Mert nekem az jött le a posztból, hogy a nephrológus nem feküdt le a dirinek, de aztán mégis az erősebb hágott. Rendben van ez így?:( Mehet-e a gyógyítás rovására a hierarchia ily mértékű betart(at)ása?
(Az egyébként minden szempontból zilált posztból legalábbis erre következtetek.)

rest of boys 2016.05.30. 21:48:25

@she_wolf: Járt itt az izraeli nagykövet és Izrael főrabbija is - de komolyan...

A diri amúgy többnyire jó viszonyban van a főorvosokkal és ha ritkán el is romlik
köztük a viszony, az holtbiztos, hogy nem egy beteg miatt következik be.

she_wolf 2016.05.30. 22:30:33

@rest of boys:
Bárhogy is nézzük, cirkalmasnak tűnik a helyzet.
Még mindig a posztnál maradva: el tudom képzelni, hogy az említett szakorvos és a diri nem cseresznyéznek egy tálból, a poszter pedig ezt lovagolta meg (sikeresen, mint az ábra is mutatja).
Azt is el tudom képzelni, hogy (és itt jön az, ami részemről még soha nem történt meg eddig), hogy a poszter a dirit némi hogyishíjákkal ösztönözte arra, hogy gyakoroljon nyomást a beosztott szakorvoson.
(Mivel láttam már ilyet, most kivételesen hadd engedjem meg magamnak ezt a feltételezést!)
A csúcsgóré két legyet üt egy csapásra, a poszter vidámkodik, a szakorvos meg max. puffog magában. Kérdés: csoda-e, ha valakiben ilyenkor felmerül a jogorvoslás iránti óhaj?

Ha két orvos között avasodik a viszony, akkor egy ilyen beteg szinte áldás az egyiküknek, a másikuknak pedig pokol. Csak azt nem tudom, hogy a végül mégis röhögő harmadik miért posztolgat a Praxisba?

rest of boys 2016.05.30. 23:30:49

@she_wolf: Normális ember nem posztolgat itt, ezt úgy alapból.

she_wolf 2016.05.31. 00:17:40

@rest of boys:
Azért születtek ide jó írások is, csak nagyon kevés.
Viszont ha ilyenek (meg ennél még gyatrábbak) nem jelennének meg, akkor a végén vélelenül még azt hihetnénk, hogy minden a legnagyobb rendben van, pedig a mai helyzettől mi sem áll távolabb:(
Ezért fordul elő rendre, hogy magához a poszt konkrét témájához kevesebb hozzászólás születik, mint az egyéb -az egészségüggyel kapcsolatos- dolgokhoz.

rest of boys 2016.05.31. 15:03:16

@she_wolf: Jellemző, hogy a pozitív hangvételű írásokat azonnal lehurrogják, bértollnokot kiáltanak és rögtön elkezdik az írást ellenvéleményekkel megcáfolni, illetve annak a hitelességét lerombolni.

she_wolf 2016.06.01. 07:33:40

@rest of boys:
Olcsó játék hülyegyerekeknek kategória. Meg szín- és szereptévesztés. Semmi, csak a szokásos:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása