Nem vesz komolyan az orvosom

2018.03.24. 06:00

angrydoctor.jpgElső perctől kezdve nem vagyok vele megelégedve, nem vesz komolyan, bármit kérdezek, nem válaszol rendesen, most sem vette figyelembe, hogy továbbra sem vagyok jól.

Tisztelt Praxisblog!

 

Én csupán 2 perce találtam rá az Önök oldalára. Körül sem néztem igazából, hogy mi is ez pontosan. Kérdezek, aztán legfeljebb megírják, hogy rossz helyen járok. Szóval! Az első kérdésem az lenne - ha tudnak ebben segíteni -, hogy a Leflokin nevű tablettával kapcsolatos rengeteg rémhír igaz-e? Elhihető-e?

 

Immáron harmadik hete vagyok beteg. Három hete azt gondoltam, csak megfáztam, így mentem dolgozni, de nem voltam túl jól. A múlt héten már erősebb tünetekkel mentem orvoshoz, aki megállapította, hogy felső légúti hurutos megbetegedésem van. Pont egy hete úgy éreztem, de jól vagyok, rendbe jöttem. Ám hétvégére visszaestem. Így e hét hétfőn (19-én) ismét elmentem az orvoshoz, aki antibiotikumot írt fel (múlt héten semmilyen gyógyszert nem kaptam), ezt a Leflokint. Kedden úgy éreztem, javulok.

 angrydoctor.jpg

 

Ámde most még rosszabbul vagyok, mint voltam. Amellett, hogy köhögök, folyik az orrom, fáj a mellkasom, gyenge vagyok, erőtlen, étvágytalan, szédülök, fáj a fejem, fáj a lábam. Erre ő annyit mondott, hogy pihenjek tovább, szedjek Calciumot, immunerősítőt, a lábamra görcsoldót. Hiába mondtam, hogy nem javultam szinte semmit, szerinte hétfőn mehetek dolgozni. Kérdeztem, nem lehet-e, hogy a Leflokin mellékhatásai ezek? Nem tudok semmit csinálni fekvésen kívül, mert ha felkelek, egyből szédülök, fáj a fejem, elgyengülök, stb. A lábam is mitől fájna, ha csak fekszem? Erre a kérdésemre nem is válaszolt. Azt mondta, szedjem a fentieket, meg továbbra is a gyógyszert, hétfőn pedig mehetek.

 

Hiába mondtam, hogy de nem vagyok jól. A második kérdésem pont a leírtakkal kapcsolatos. Tavaly váltottam háziorvost, noha 17 évig voltam a betege az előzőnek. Nem vett komolyan. Nagyon sűrűn volt tavaly felső légúti problémám és gyomorproblémám, ámde nem küldött el kivizsgálásokra, magánorvoshoz kellett mennem. Ott derült ki, hogy helicobakter kórokozó van a gyomromban, valamint egy góc a fül-orr-gége tájékon, azok okozzák ezeket az állandó problémákat. Átmentem ehhez az orvoshoz. Ámde első perctől kezdve nem vagyok vele megelégedve, nem vesz komolyan, bármit kérdezek, nem válaszol rendesen, most sem vette figyelembe, hogy továbbra sem vagyok jól, stb.

 

Lehet-e ismét orvost váltani? Nagyon nem vagyok ezzel a doktornővel kibékülve.

 

Köszönöm és üdvözlet!

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság, hol vagy? 2018.03.27. 12:30:40

Igen.Lehet orvost váltani,majd csak megtalálod azt,aki komolyan vesz.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.03.29. 20:31:09

mondjuk a levofloxacin egy húgyúti fertőzésekre alkalmazott gyógyszer (ettől persze lehet jó másra is).
mit mutatott a labor, meg volt emelkedve a CRP vagy miért írta fel az antibiotikumot.

Tempus.Anh 2018.04.14. 14:17:41

Ez a tavasz ilyen.
Volt olyan, 10 éve az egészségügyben dolgozó ismerősöm, aki többedszerre is influenzás lett, az ezzel járó összes kínnal-bajjal, annak ellenére, hogy az influenzaellenes védőoltást megkapta.
Ha nálad is erről van szó, nem biztos, hogy az orvosod az általad elvárt ütemben és határidőre meg tud gyógyítani.
Vagy bármelyik más orvos.
Türelem, bizalom és kövesd az utasításait.
A többit bízd a szervezetedre.

Dr. Szadó 2018.04.22. 10:18:19

Miért kéne komolyan vennie? Tőled kapja a fizetését? Az orvos is ember, neki is joga van a szeszélyességhez. Semmivel sem felelősségteljesebb a munkája, mint mondjuk a kukásoké. Hopp, egy csikk ottmaradt, na bumm, majd a természet elvégzi a dolgát.

Ne vegyetek komolyan, csak trollkodom. Szadista, nárcisztikus szociopatákat észérvekkel meggyőzni nem lehet, úgyhogy legalább csináljunk viccet belőlük - közröhej tárgyaként már kevésbé nagy az az önérzetes pofájuk. :)

Sebike76 2018.05.20. 11:35:11

Szia !!Olvastam a blogodat hogyan tett tönkre egyetlen antidepresszáns?Sikerült meggyógyulnod ?Mert én 1.5 éve vagyok igy ahogy te voltál 3 pszichiátria és semmit se javulok!Nem érzékelek nemtudok sehova se menni ,nem én vagyok iszonyat amiben vagyok!Segits ha tudsz kérlek!Hogy esetleg mit kaptál!06302613396 a telefonszám visszahivlak!Sebestyén Nóra
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása