Az orvostudomány kóklere

2018.01.09. 06:00

72_1.jpgA kórházban azt tanácsolták, a szigetszentmiklósi Gyártelepre ne menjen vissza, inkább ők segítenek!

Rohamosan csökkent és csökken a Szigetszentmiklósi Rendelőintézet ellátási színvonala az elmúlt években, amely nemcsak a 6 hetes vérvételi várólistában, az arrogáns ügyfélirányításban jelenik meg, hanem azokban a rémtörténetekben, melyet nap, mint nap megélnek és mesélnek a betegek! Különböző nagyságok azt hiszik, ha felújítanak egy épületet, akkor abban az ellátás jobb lesz, de talán a legnagyobb ellenpélda a Szigetszentmiklósi Rendelőintézet.

 

A Rendelőintézet felújítása előtt bárki a bejelentkezés napján már mehetett vérvételre és lelet már rendelkezésre állt délre vagy kora délutánra! Ma újszerűbb és modernebb az épület, de mit érünk vele, ha a vérvétel várólistája 6 hetes? S mit érünk vele, ha a sebészeten olyan magát orvosnak nevező valaki rendel, akit nyugodtan nevezhetünk az orvostudomány kóklerének, persze konkrét megnevezés nélkül.

 72_1.jpg

 

De nézzük csak miért mondjuk ezt: Történetünk alanya elesett a biciklivel, s mivel nem fiatal ennek az esésnek törés lett a vége! Először csak azt hitte zúzódás, de egyre jobban fájt és dagadt, így rájött hamar, hogy komolyabb a baj! Elment Gyártelepre, ahol megröntgenezték és kapott rá egy gipszet! De milyen gipszet? Alanyunknak a karja a kézfeje és a könyöke között tört el mégis olyan gipszben részesült, amely csak a könyökéig tart, mely a csontok mozgását, kattogását nem gátolja meg. Alanyunk a gipszelés után szenvedett!

 

Ha közel tette a karját a testéhez és megmozdult, akkor kattant a csont, ha hozzáért valaki kattant a csont és égbe kiálltó volt a fájdalom! Így hát visszament! Második alkalommal leszedték a gipszet, megröntgenezték, megszorították és szintén csak könyökig visszagipszelték! Azt mondta az orvos szépen összefort és minden rendben lesz! 3 hét múlva tartanak kontrollt és vizitet.

 

A beteg elképedt! Az orvos ugyanis nem tudta, hogy a beteg látta a röntgen képet! A röntgen kép szerint a csontok nincsenek egymással szemben és köztük távolság van, éppen ezért nyílt törésről beszélhetünk! A beteg azon is elgondolkozott, hogy szóljon-e ennek a szívtelen, lelketlen és kókler „orvos”-nak, de úgy döntött, hogy nem! Az orvos pedig ráírta a leletre, amit ő állapított meg, de amely a valóságot egyáltalán nem takarta! Betegünk hazament irtó nagy fájdalommal és gondolkozott! Gondolkozott azon, hogy mit és hogy tegyen, mert ez így nincs rendben! Másnap éppen ezért kórházba ment!

 

A kórházban a kezelésen, a röntgen képen mind elhűltek! Normális kezelésbe részesült és kapott egy a válláig érő gipszet, ami jobban rögzíti a kart és még az sem kizárt, hogy műtét lesz a vége és rögzítő csavar! A kórházba azt tanácsolták Gyártelepre ne menjen vissza, inkább ők segítenek!

 

 A beteg nevében is csak annyit mondunk: Köszönjük szépen Gyártelep!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marand22 2018.01.09. 11:08:57

"A röntgen kép szerint a csontok nincsenek egymással szemben és köztük távolság van, éppen ezért nyílt törésről beszélhetünk!"
Nem, a nyílt törés azt jelenti, hogy a törött csont vége átszúrja a felette levő bőrt vagy csontig hatoló sérülés van felette. A leírás "csak" egyszerűen elmozdult, nem gyógyuló törést mutat.

marand22 2018.01.09. 11:12:51

A vérvételi várakozási időről meg annyit, hogy nem a vérvétel hiányától hal meg bárki, sürgős esetben soron kívül sor kerül a vérvételre, a sürgősséget a beutaló orvos jelzi a vizsgálatkérő lapon.

chili wili 2018.01.09. 12:39:48

@marand22: bevett szokás, hogy aki úgy érzi, magyarázkodásra szorul, beleköt apróságokba, amik egyrészt kitűnően alkalmasak figyelem-elterelésre, másrészt rontják a másik fél hitelét. Legjobb védekezés a támadás, ugye. Magyarul, attól, hogy a posztoló laikusként elkövetett egy apró hibát, az őt félrekezelő kókler felelőssége nem csökken.

zizi77 2018.01.09. 13:30:08

A gyártelepi rendelő valóban tragédia, de a közelben lévő ráckevei is hihetetlen gáz. És itt nem csak pénzhiányról van szó. Következetlen, sz@r a vezetés.
Laborvizsgátlat igen ritka esetben ér rá 6 hétig.

Fruka1 2018.01.09. 13:49:37

Nekem ugyanitt egy egyszerü zsírcsomót kellett (volna)kiszedni pár éve (valószínü h a cikkben említett orvos volt, a cikk rá illik tökéletesen) , kétszer vágta meg a hátam, de a zsírcsomó visszanőtt mert nem jól szedte ki.Mellesleg ez az orvos nem kezdő...No comment.Többet hozzá nem megyek az biztos.
A vérvétel valóban 6 hét, de ez még lehet több is. Elképesztő állapotok vannak szakmai és etikai szinten sajnos, hiába a felújított rendelő.

apanna 2018.01.09. 14:24:26

@chili wili: Nem minősítette a beteget, csupán javította a posztoló laikus tudását.

driopios 2018.01.09. 14:47:01

öööö, praxis blog? Akkor minden a szakma szabályai szerint történt, a beteg egy nyafogós hipochonder, de még csak azt is képzeli. A kezelés a leg-szak-sze-rűbb-en történt, és a beteg tehet mindenről. És buta is.

Parajpuding 2018.01.09. 16:21:54

Azért akad még normális orvos is a rendelőben, de való igaz, a személyzet nagyobb része hitvány emberileg, szakmailag egyaránt. A várakozási idő egyszerűen gyalázat, legyen szó vérvételről, ultrahangról, vagy bármilyen előjegyzést igénylő rendelésre. De mint minden esetben itt is áll a mondás: fejétől bűzlik a hal. Igaz ez egy adott szakrendelésre, az egész rendelőintézetre, a felettes szervekre, az egész egészségügyre és az egész országra. Az említett rendelő sebészetén - azt nem tudom, hogy ugyanarról az "orvosról" van szó - de láttam már diagnosztizálást az íróasztal mögött ülve a betegtől 2 méterről. Valljuk be a valamirevaló orvosok többsége már távozott ebből az országból és sajnos jórészt csak az alja maradt. Ez értendő az ápolókra, nővérekre is.

Első avagy Egetverő Arrogancia 2018.01.09. 17:18:49

@chili wili: a nyílt törést nem gipszelik. Elég nagy a különbség egy elmozdult törés és egy nyílt törés között.

Igazság, hol vagy? 2018.01.09. 20:18:59

@Parajpuding: Már elnézést!Te is azért maradtál itt,mert a szakmádban az "alja" vagy?

Igazság, hol vagy? 2018.01.09. 20:21:02

@chili wili: Már az is baj,ha valaki felvilágosítja a laikusokat arról,hogy mi is az a nyílt törés?!Van sapka,nincs sapka tipikus esete.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása