Elzavart az orvos a rendelőből

2017.02.06. 06:00

a32-800x430.jpgAmikor pedig elkezdtem volna magyarázni neki, hogy kétségbe vagyok esve, mert folyamatosan romlik az állapotom, szó szerint kizavart a rendelőből, hogy ne vegyem el az időt a fontosabb dolgok és más betegek elől.

Tisztelt Praxis!

 

Azért kerestem fel az Önök oldalát, mert a háziorvosom elfogadhatatlan viselkedése miatt nem jutok megfelelő orvosi ellátáshoz. Sajnos másik orvos választása nem lehetséges, ugyanis a környezetemben nincs másik háziorvos, a külön fizetős ellátásra pedig sajnos nincs lehetőségem. Korábban, amikor ide költöztem csupán egy alkalommal jártam nála, bejelentkezni és valami semmiség megfázásos vírus miatt. Akkor nem is volt semmiféle probléma. Azonban most, másfél évvel később hirtelen állandó rosszullétek kezdtek el kijönni rajtam, állandó gyomortájéki fájdalom, hosszú hetek óta tartó hőemelkedés és rossz közérzet. Amikor ezeket a tüneteket elmondtam az orvosomnak, mintha rám sem hederített volna, annyit mondott, hogy szerinte nincs semmi bajom, majd elmúlik. Ezt egyébként igen csak pokróc stílusban, úgy, hogy közben még csak rám sem nézett, valamit bogarászott egy könyvben.

 

Miután az állapotom nem hogy javult volna, de még romlott is, megjelent hányinger és hányás is többek között, ismét felkerestem, és beszámoltam neki a fejleményekről, talán még idegesebb lett, mint előtte. Kifakadt, hogy újra zavarni mertem, amikor ő már megmondta mindenféle vizsgálat nélkül, hogy nincs semmi bajom, és majd a tünetek is el fognak múlni. Amikor pedig elkezdtem volna magyarázni neki, hogy kétségbe vagyok esve, mert folyamatosan romlik az állapotom, szó szerint kizavart a rendelőből, hogy ne vegyem el az időt a fontosabb dolgok és más betegek elől.

 

a32-800x430.jpg

 

Ez most pénteken történt, azóta a hányás szerencsére valóban elmúlt, ugyanakkor a gyomor problémák, valamint a lázas állapot a csillapítók ellenére is megmaradtak és ezzel együtt a rossz közérzetem is. És persze lelkileg is megvisel, hogy ahelyett, hogy segített volna rajtam, aki erre esküdött fel és ez volna a dolga, minden ok nélkül elzavart.

 

50 éves múltam, egyedül vagyok, senkire sem számíthatok. Állandó munka nélkül is fizetem magam után a TB-t, mert ugye ez a kötelességem, amikor pedig hosszú idő után igénybe kellene vennem az ellátórendszert, akkor meg nem hajlandóak kezelni és meggyógyítani, de még csak megállapítani sem, mi lehet a baj velem. Ráadásul abban a korban vagyok, amikor az ember már erősen veszélyeztetett, és nem akarok ugyan ördögöt festeni a falra, de ha valami igen komoly bajom van, akkor a késlekedés akár az életembe is kerülhet.

 

Abban kérném a segítségüket, kihez lehet fordulni, hogy az orvosom emberszámba vegyen és megkapjam azt a minimális ellátást, amelyhez úgy gondolom jogom volna, és amely akár az életemet is megmentheti. Nagyon ki vagyok borulva, kérem, ha tudnak, adjanak tanácsot!

 

M.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2017.02.06. 08:57:09

Első körben a helyi Önkormányzatot javasolnám.

platelet 2017.02.06. 09:28:46

Menjen vissza, mondja el, hogy még mindig tart. Egy idő után csak megunja a háziorvos, megírja azt a gasztroenterológiai beutalót...

otapi 2017.02.06. 13:18:30

Lehet egy kicsit túlozni is a tünetekben: pl. mondja azt hogy véreset hány. Illetve az ügyeletes kórház belgyógyászati sürgősségién érdemes még próbálkozni.
A lázat minek csillapítani? 2011 óta az az orvosi ajánlás hogy nem kell! Lázcsillapító helyett sok folyadék és persze pihenés ami kell.
Mindenesetre a tünetek alapján mindenképp ki kellene vizsgáltatni minél előbb.

Karipapa01 2017.02.06. 14:13:25

Kár, hogy az orvost nem tudjuk meghallgatni.

platelet 2017.02.06. 14:49:04

@otapi: jobbat mondok, mondja azt, hogy elfeketedett a bal lábfeje és rothad, akkor rögtön foglalkoznak vele, máris amputálják... (a betegek kötelességeiről hallottál már?)

dez01 2017.02.06. 15:30:24

Gluténérzékenység hmm?

lioliom 2017.02.06. 16:26:04

Én elmennék egy olyan szakorvoshoz ahová nem kell beutaló.Mondjuk a tünetek alapján sebészet.Elmondanám,hogy nagyon fáj a hasam,sőt hányok is és mutogatnék a jobbra, alulra a hasamon. Nem talál semmit és ha szerencséje van a betegnek ad beutalót a gasztroenterológiára ,ha nem akkor kérnék Tőle szépen.Ha a körzetihez akar vissza küldeni elmondanám neki az igazat.És néznék valaki ismerőst akinek normális a körzetije és beprotezsáltatnám magam hozzá és kikérném a papírjaimat ettől. Ja és erre itt és most ne írja nekem egy nagy fehér sem,hogy biztos neurotikus a beteg,mert ha így is van akkor azt kell kezelni!

she_wolf 2017.02.06. 16:40:28

@lioliom:
Ha ez a módja annak, hogy szakorvoshoz beutalót kapjak, akkor ez azért elég gáz.
Az az érzésem, hogy ebből a posztból hiányzik valami.

she_wolf 2017.02.06. 16:41:59

@otapi:
Orvosnak hazudni nem túl szerencsés. Pláne, ha közel s távol csak az az egy van.

zsoci 2017.02.06. 16:43:35

Mi az, hogy nincs másik háziorvos? Van pár az országban. És mint azt sokan írták, szkrendelés, sürgősségi. Ennyi.

Voznyák Pista2 2017.02.06. 16:45:08

"Korábban, amikor ide költöztem csupán egy alkalommal jártam nála, bejelentkezni és valami semmiség megfázásos vírus miatt."

Na, ja.

Azért én az orvost is meghallgatnám.

she_wolf 2017.02.06. 17:12:00

@zsoci:
Súlyos háziorvoshiány van, sok praxis betöltetlen, némelyik már nagyon hosszú ideje. Nem tudni, hogy a poszter hol lakik. Magyarország pedig nem csak Budapestből áll.
A poszter azt írja hogy egyedül él, állandó munkája nincs, a TB-t maga fizeti, és már nem éppen tini korú.
Nem tudhatod, milyen egyéb korlátok miatt nem tud esetleg szomszéd településre orvoshoz eljutni.

Csak olvasni kell. Ennyi.

she_wolf 2017.02.06. 17:18:40

@zsoci:
Ja, lemaradt: belgyógyászati és/vagy gasztroenterológiai szakrendelésre beutalóval lehet bejutni, a sürgősségin meg ülhet fél napokat, ráadásul indokolatlanul, és még szép, hogy mindenki el fogja küldeni a búsba a beteget, mert nem ott van a helye!

Tempus.Anh 2017.02.06. 18:23:34

A következő poszt arról fog szólni, hogy az orvos a Magnumjával játszadozott a rendelőben, az asztalra felrakott lábakkal és válaszul körbelövöldözte a halálra rémült beteget.

Hagyjátok már a pics@ba.

Almandin 2017.02.06. 18:29:17

Sajnos hihető történet. Annak ellenére, hogy viszonylag enyhe tünetei voltak a betegnek, elzavarni nem kellett volna, mert hosszabb ideig fennálló enyhe tünetek is jelezhetnek akár súlyos betegséget. De ha nem is súlyos, lehet, hogy az orvos tud olyan gyógyszert felírni, amivel gyorsan rendeződnek a panaszok.
Az orvos hozzáállása felháborító.

Rókaregeróka 2017.02.06. 18:36:31

Sajnos magam is tapasztalom a házi orvosok sz.rok rá hozzáállását felnőttek esetében.
Mindenféle tünetet hajlamosak elbagatelizálni, bármilyen továbbküldésért kunyerálni kell, ha már ő nem kezd semmit a dologgal, ha elég sűrűn jár a nyakára az ember, talán megunja és ad neki valamit, vagy tovább küldi.
A prevencióról meg akkor ennyit...

zsebibabi 2017.02.06. 19:22:03

Én még rosszabbul jártam. Mondtam a dokinak, hogy nagyon beteg vagyok. Azt mondta, hogy majd meggyógyulok. Meg se vizsgált, a körmét piszkálta. Visszamentem, mondtam, hogy még rosszabbul érzem magam. Azt mondta, biztos a hidegtől van, majd tavaszra jobban leszek. Vártam tavaszig, de csak nem lettem jobban. Már alig tudtam a rendelőig elmenni. Beszélni se bírtam, ekkor már rámnézett a doki. Azt mondta, hogy húha. Kicsit később meg azt, hogy majd elküldöm laborba.
De erre már nem került sor, ott haltam meg a rendelő ajtajában. Ilyenek ezek mind. Nekik az emberélet nem számít, csak a pénzt markolják fel.

efi 2017.02.06. 19:42:32

Én ilyenkor mindig arra gondolok, hogy általánosságban mennyit papolunk a megelőzés fontosságáról. Na most, ha én elmennék megelőzni a házidokihoz mondjuk évente 1x, hogy akkor kontroll, meg teljes vérkép, meg néhány vizsgálathoz beutaló ide-oda, szerintem nem csak kidobna, hanem sörétessel még utánam is lőne.

BiG74 Bodri 2017.02.06. 19:47:56

A sok poénkodó remélem tényleg megfekszik majd valahol, és szép csendben elhalálozik, miközben alkoholistának, szimulánsnak állítják be.
A háziorvosi helyek jelentős többsége betöltetlen, vagy már idős nyugdíjas orvosok küzdenek benne. Nincs nagy tolongás értük, így aztán a minőség is kezd a béka segge alá kerülni, persze akinek nem inge ne vegye magára. Persze lehet poénkodni, de azt biztos nehéz felfogni, hogy jelenleg a háziorvos akár élet-halál ura is lehet, mert ha ő nem foglalkozik veled, akkor legközelebb már a mentő visz, vagy jobb esetben önerőből esel be a sürgősségire, lehet már későn.

BiG74 Bodri 2017.02.06. 19:49:06

@efi:
Az enyém kéri, minden évben, amikor csak kénytelen vagyok elmenni hozzá.

platelet 2017.02.06. 20:25:26

@zsebibabi: engem meg gyíkká változtatott... de már elmúlt...

axolotl77 2017.02.06. 20:30:26

@Tempus.Anh: Csakis hazudhat a rohadék! Ide csupa hazugságot irkáló rohadékok járnak! El kéne az ilyen hipochondernek vágni a torkát, aztán felhúzni egy fára fejjel lefelé, hogy kicsorogjon a vére.
Ugye ezt méltányos eljárásnak gondolnád?
Figyelem, hogy minden poszt alá odaokádod a dolgaidat elég szépen. Kár, hogy együttérzésből nem lehet mínusz előjelű osztályzatokat osztogatni. Kiérdemesültél rá.

dayue 2017.02.06. 20:59:05

Kedves posztoló!!

1. Keresse fel a gasztroenterológiát beutaló nélkül és ott mondja el a történteket egy orvosnak.

2.Keresse fel a betegjogi képviselőt.

3.Ha minden kötél szakad és tényleg ilyen komoly panaszai vannak,hívja magára a mentőt,ha kell színleljen egy rosszullétet.

Az orvosnak eszébe sem jut,hogy az ilyen tünetek akár rákos megbetegedésre is utalhatnak?

she_wolf 2017.02.06. 21:37:43

@dayue:
Szerinted fogadják beutaló nélkül a gasztroenterológián?
Én úgy tudom, hogy nem:(
www.neak.gov.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_magyarorszagon/egeszsegugyi_ellatasok/jarobeteg_ellatas

A betegjogi képviselővel nem megy túl sokra:(
Ha mentőt hív, akkor lehet, hogy csak magával tesz rosszat, mert egyedül van, és nem ismeretesek az egyéb körülményei (viszont megfontolandó).
Onkológiára viszont mehet beutaló nélkül. Kérdés, hogy a lakhelyén milyen lehetőség van rá.
Nagyon tudom sajnálni az ilyen embereket:(

Kommentelő k.m.n. 2017.02.06. 23:07:37

A poszternak talán nem kellene "gyomorproblémára" láz- ill. fájdalomcsillapítókat szedni, mert azok gyomorvédő nélkül eléggé bántják a nyálkahártyát...

@otapi: persze, hazudjon csak a beteg, csak aztán ne csodálkozzon, ha rögtön a hátsójába akarnak felnyúlni egy kis székletmintáért ill. egy kellemes tükrözésre akarják előjegyezni. Amikor lehet, hogy pár savlekötő csodát tett volna (esetleg epés panaszai vannak a betegnek, ami miatt az egész gyomor irányú hacacáré felesleges), nem mellesleg az OEP (vagy ami éppen helyette lesz) pénze se feleslegesen égne el kitalált panaszokra.

@dayue: hogyne, színleljen rosszullétet, mert a mentő hívások kb. 90%-a most is indokolatlan, így hátha nem jut annak időben mentő, akinek TÉNYLEG szüksége lenne rá. Ha rajtam múlna, a mentők alaptartozéka lenne a sárga csekk (pl. egy jelképes 50ezres összeggel), amit az indokolatlan hívók kapnának, rögtön rájönnének, hogy mit jelent a sürgős eset (nem azt, ami már napok-hetek óta tart).

drontal 2017.02.06. 23:52:05

@Kommentelő k.m.n.:

Értjük.Ne szedjen fájdalomcsillapítót,lázcsillapítót, de ne is hazudjon mert a végén még megtalálják vizsgálni véletlen,hogy mi is lehet a baja.Szedjen savlekötőt ha kell akár évekig mindenféle orvosi vélemény nélkül,végül is a savlekötők csodát is tehetnek.Teljesen logikus gondolkodás.

Bogárka,a panaszosnak másfél éve van panasza,nem ártana még egyszer ha végig futnád a posztot.

drontal 2017.02.06. 23:53:17

@dayue:

4.-es pontnak beírhattad volna,hogy szedjen savlekötőt @Kommentelő k.m.n.: tanácsa szerint.

Tempus.Anh 2017.02.07. 04:02:39

@axolotl77: Jegyzetelsz is, fülesbaksi ? :-)

axolotl77 2017.02.07. 07:31:05

@Tempus.Anh: Jegyzetelget helyetted a blog.hu:
"süppedt IQ-jú csahosok"
"Erre csak annyit mondok: b@szd meg"
"Tipikus: "Vágjuk be a zaciba a mamát Karácsony-Újévre" sztori."
"Nem lehet minden szaros segg mellé egy főorvost állítani."
"Az alapján, amit leír a beteg, nem is biztos, hogy humanoid..."
"Betegséget lehet gyógyítani, hülyeséget nem."
"Te a hótt Titó faszát szopd csak, bő nyállal, crnagorai tetű ! A magyarokat kerüld."
"Ja, és a náci az, aki nem tetszik a zsidóknak. Alapszabály."
"Qrvára a béka hideg segglyuka alatt vannak manapság, innen a nagy erőlködés a ballibsik részéről"
"Ani megint pendelybe szart. És még szét is keni."
"Dugulj már el, ócska kis komcsi tetű."
"Téged már megint itt látni, nyomoronc ?"
"El Qro mi a pék göcsörtös tetves tökét nyújtana Orbán helyett ?"
"te már csak ilyen vagy, baszd meg. Ha kibasznának az utcára és ott kellene megdögölnöd, akkor nem így beszélnél."
"Mi a f@szt akarsz ?"
"A magyarellenes ballibber propagandapecérek tipikus képviselője vagy, ajánlom a hasonszőrűek hasonló kaliberű fórumait,"

Orvoshoz méltó szöveg. Betegeidnek is lököd?

she_wolf 2017.02.07. 10:57:17

A mai napra kedvcsinálónak:
index.hu/belfold/2017/02/07/orvoshiany_surgossegi_betegellatas_orvosi_kamara_eger_istvan/

Úgyhogy lehet mindenkit arra bíztatni, hogy menjen SBO-ra, meg hívjon magára mentőt, és adja elő a nagy halál jelenetet!
Mert ezek szerint a gyökerek szerint amiről ők nem tudnak, az nem is létezik!

zünüke 2017.02.07. 11:34:08

Azért az furcsa,hogy adott egy panaszos beteg,aki másfel éve nem jut el a megfelelő szakemberhez és ez itt ezen a blogon teljesen rendben is van. Aztan ha Isten ne adja mégis találnak valamit késöbb ami még idejében gyógyítható lett volna,akkor következik a "folyamatban lévö ügyröl nem nyilatkozunk" meg a "kórhaztól ezidáig nem kaptunk választ" szokasos sablon duma. Ne vezesse félre a mentőt,ne menjen az SBO-ra,ne menjen beutaló nélkul sehova,szedjen savlekötőt,ne szedjen semmi gyógyszert,talán szép csendben pusztuljon el??????

Tempus.Anh 2017.02.07. 11:42:56

@axolotl77: Helyes, tanulmányozd csak, egyéb dolgod úgysincs.

defné 2017.02.07. 18:10:05

@zünüke: En is csak lesek ne aggodj nemelyik valaszon.

defné 2017.02.07. 18:11:45

@drontal: vagy haztartasi kekszet ragcsaljon ha nem jo a gyomra.

karcsibácsi 2017.02.07. 19:07:56

@drontal: @zünüke:

A betegnek NINCS másfél éve panasza, csak néhány hete! Olvassátok el még egyszer, mit írt:
"Akkor nem is volt semmiféle probléma. Azonban most, másfél évvel később hirtelen állandó rosszullétek kezdtek el kijönni rajtam, állandó gyomortájéki fájdalom..."

A beteget meg kell vizsgálni, nem elhajtani, ez egy alapszabály. Más kérdés, hogy szerintem sincs semmi komoly baja, legfeljebb valami banális gyomorrontás, emiatt még nem kellene előadni a nagyhalált...

she_wolf 2017.02.07. 19:08:51

@defné:
Ebben az egészben az a szégyenletes, hogy a beteg ember egyszerűen rákényszerül a rendszer megkerülésére, vagy hazudnia, ferdítenie kell, hogy érdemben történjék vele valami.
És akkor ezek az idióták csak néznek, mint Noé a harmadik tevére, hogy "mi az, hogy orvoshiány"?
Én még mindig azon gondolkodom, hogy milyen okból viselkedett így az orvos. Mert az elképzelhető, hogy teli a hócsuka, de ne már egy vétlent poroljon el miatta!

she_wolf 2017.02.07. 19:18:03

@karcsibácsi:
Ugyanakkor hosszabb ideje meglévő és állandósult tünetek miatt kereste fel az orvost, aki elküldte. Ezt követően pedig a tünetek súlyosbodtak. Válaszként megint ajtót mutattak neki.

A legutolsó ember vagy, akinek ellentmondanék, -nem is szándékozom és remélem, ezt tudod -, de nekem itt valami akkor sem tűnik rendben lévőnek.

karcsibácsi 2017.02.07. 21:37:59

@she_wolf:
" nekem itt valami akkor sem tűnik rendben lévőnek."
Nekem sem, azért kezdtem azzal, hogy a beteget igenis meg kell vizsgálni (és előtte meghallgatni a panaszait). Ha valóban úgy történt, ahogy a panaszos leírja, akkor arra nincs mentség.
Más kérdés, hogy ezek a panaszok nem utalnak komoly bajra, de természetesen 100% biztonsággal így látatlanban, vizsgálat nélkül azért ezt nem lehet kijelenteni.
Hozzám rendszeresen fordulnak hasonló panaszokkal a betegek, 100-ból egynek, ha van súlyos betegsége.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.02.07. 21:54:53

Gyomorrontásra, hányásra nekem a Coca-cola (nátrium benzoát nélküli) szokott segíteni. Ha nem túl magas a láza, esetében inkább hideg vizes borogatást ajánlanék mint pirulát.
Ha néhány napon belül nem javul, akkor menjen vissza újra.
Ha megint van képe elküldeni, akkor már leírták az előttem szólók: irány a betegjogi képviselő, vagy helyi önkormányzati képviselő.

she_wolf 2017.02.07. 22:16:23

@karcsibácsi:
Egészen addig nem is lenne ez nagy baj, amíg van lehetőség orvost választani. Vidéken ilyen szempontból nagyon rossz a helyzet, a férjemék dolgozóinak révén nem ismeretlen előttem pl. az észak-keleti régió:(
Megyeszékhelyeken, a fővárosban még van merítési lehetőség, de ahol tényleg áldatlan állapotok vannak, ott szinte reménytelen a helyzet. Eszi, nem eszi, nem kap mást.

(De most már a kisvasút sem Eu-s pénzből fog épülni, hanem az állami büdzséből. Ha a patológus majd megállapítja hogy agyvérzés vitt el, az valószínűleg valami ilyesmi miatt lesz.)

fekete macska a fűben (törölt) 2017.02.08. 10:58:20

@she_wolf:
A minisztériumban nem tudnak semmiről, csak tudnám mi a lócitromnak vannak annyian???
Ha valaki megírja (méghozzá nem is akárki) nekik a problémát, az első válasz az, hogy eddig nem érkezett ilyen panasz, majd hogy nem hiteles a felmérés, mert nem ők csinálták.
Az a lényeg, hogy az ő zsebük tele van, nekik nincs ilyen gondjuk, mert jó helyen laknak, egzisztenciájuknál fogva jóval nagyobb az ismeretségi körük mint az átlagemberé, s ha valami komolyabb problémájuk akad, könnyen megkeresik a legjobb orvost, s lazán kiperkálják a magánrendelésre valót, hogy előnyhöz jussanak.
A lényeg az, hogy olimpiára fusson, mert az a legfontosabb. Aztán, majd ha az olimpikon megsérül, vagy beteg lesz, akkor jó lenne ha kapna egy kis ízelítőt az átlag magyar egészségügyi ellátásból. De nem kap, mert arra odafigyelnek, hiszen akkor elvinnék a nagyvilágba a „jó hírünket”.
Aztán lehet reklámozni, hogy Magyarország erősödik... (A gyengébbje meg hullik, -de nem is baj, mert legalább nem kell többet költeni rájuk.)

she_wolf 2017.02.08. 12:07:29

@fekete macska a fűben:
Hogy miért vannak annyian? Kifejezetten üdítő egy ilyen ártatlan kérdést olvasni.
Magyarország erősödés helyett csak erőlködik, de annyira, hogy lassan össze is csunyázza magát nagy igyekezetében.
Ez nem lenne baj. A baj az, hogy Téged is és engem összeszaroznak.
Engem mélységesen fel tud háborítani, amikor a pofámba hazudnak, és amikor a saját meggondolatlan balfaszságaikra azt mondják, hogy ez minden magyar érdeke, mi több, vágya, tehát az enyém is!
Olimpia? Ebbe nem mennék bele, mert elgurul a gyógyszerem:(

otapi 2017.02.09. 14:02:05

@platelet: @she_wolf: @Kommentelő k.m.n.: Haha, ezt nem én találtam ki, hanem egy 100 éves bácsi mondta. A gyakorlat nem titeket igazol. Ha nem foglalkoznak az emberrel mint beteggel, nem vizsgálják ki, akkor érdemes egy _kicsit_ lódítani. És akkor már lesz vizsgálat és talán nem is három hónappal később amikor már teljesen mindegy.
Nem azt írtam hogy hülyeséget kell mondani, a hasfájáshoz hogy jön az elfeketedett lábfej (amit amúgy egyből kiszúrna az orvos...)?

"persze, hazudjon csak a beteg, csak aztán ne csodálkozzon, ha rögtön a hátsójába akarnak felnyúlni egy kis székletmintáért ill. egy kellemes tükrözésre akarják előjegyezni. Amikor lehet, hogy pár savlekötő csodát tett volna"
Aztán meg lehet hogy az a pár savlekötő nem ért volna semmit, mert mondjuk bélcsavarodása van csak az orvos nem tartotta fontosnak a vizsgálatot, csak felír valami szponzorált tablettát. Hosszú hetek óta tartó állandó gyomorfájdalom mellett magasról leszarja az ember hogy a végbéltükrözés kellemetlen, csak csinálják már végre meg.

otapi 2017.02.09. 14:09:56

@she_wolf: szakrendelésre meg általában időpontot kell kérni, amit lehet hogy 1-2 hónapra adnak. Aztán amikor ott vagy akkor is kell várni a fél napot hiába van időpontod. Mert az őskövület orvos-igazgatók nem látják be hogy az időbeosztáshoz és betegirányításhoz nem értenek. Telefonon, az orvos/nővér idejét rabolva, kockás füzetbe beírva lehet időpontot foglalni az internet korában...
Persze hogy sokan választják a sürgősségit.

platelet 2017.02.09. 14:40:09

@otapi: Akkor újra: a betegnek törvényben szabályozott kötelessége az állapotával kapcsolatos minden (valós!) információt az ellátó rendelkezésére bocsátani. Hiába 100 éves bácsi mondta, neki sincs igaza. Az ilyen betegeket a legrosszabak, tudod, hogy hazudik, csak azon kell gondolkodnod, mennyire... Aztán persze ha valami nem úgy sikerül, ahogy szeretné, még ő van megsértődve... Még szerencse, hogy a betegek általában normálisak, csak kevés ilyen hazudós idióta van.

platelet 2017.02.09. 14:41:16

@platelet: Ja, és természetesen azok elől veszik el az erőforrást, akiknek tényleg szükségük van rá... Ami nem sokkal jobb, mint a "hálapénzzel" való vesztegetés...

she_wolf 2017.02.09. 15:27:05

@otapi:
Nyugi, biztos, hogy 1-2 hónapra adnak, és azt még meg is köszönheted!
Neten is lehet időpontot foglalni, az se lesz sokkal bíztatóbb. Olyankor jön az, hogy az ember felhasználja az összes létező forrását, és kapcsolatát.
Kaptam én is időpontot 3 hónap múlvára, és lecseréltem egy 2 héten belülire úgy, hogy nem az SBO kapacitását kötöttem le, és hazudnom se kellett, hogy "jajdemeghalok"
Ha pedig valami miatt az SBO-n kötök ki, akkor tudnám felrugdosni azt a "betegtársamat" akinek éppen akkor van ideje a soknapos tüneteivel ott bohóckodni.

otapi 2017.02.12. 01:51:02

@she_wolf: "Olyankor jön az, hogy az ember felhasználja az összes létező forrását, és kapcsolatát"
Jah kérem, nem mindenki csókos... Van aki "csak" fizeti a TB-t, nem is keveset, nincs ismerőse az adófizetők pénzén eltartott egészségügyben. Azért kaptál először te is 3 hónap későbbre időpontot, mert olyanok mint te bepofátlankodnak a várólista elejére. A többiek meg le vannak szarva, mi? Nem, te nem hazudtál, csak ezt a velejéig romlott uram-bátyám rendszert hajtod.

otapi 2017.02.12. 01:55:57

@platelet: Vizsgálatokra a makk egészségesnek (látszó) embereknek is szüksége lenne, vagy szűrésről és megelőzésről nem hallottál még? Nem csak akkor kellene elküldeni a "beteget" teljes vérképre amikor már nagy a baj...
Hamár az egyszerű halandó nem kevés pénzt beletesz (vagyis adó, járulék formájában elveszik tőle) az egészségügybe, elvárja hogy neki is jusson némi "erőforrás". Vagy így, vagy az uram-bátyám módszerrel, lásd she_wolf megoldását egyel előrébb.

otapi 2017.02.12. 02:02:46

@she_wolf: Ja, és nem, nem lehet neten időpontot foglalni. Nézz körül néhány budapesti kórház szakrendelésének weblapján, csak néhány telefon van megadva ilyenekkel mint pl "minden hónap első hetének szerdáján 11-14 óráig"; azokról is néha kiderül hogy hibásan vannak kiírva (tapasztalat, a _doktornő_ mondta telefonban hogy a weblapot külsős cég csinálta és már leléptek, nincs aki frissítse az adatokat). Feltételezem, hogy vidéken sem jobb a helyzet.
Egy rossz vicc az egész. De persze a beteg hibás egyedül mindenért, mi? Miért lett beteg, miért nem hal otthon meg és akkor nem foglalna le semmi "erőforrást"...

platelet 2017.02.12. 11:53:42

@otapi: Bár nem tudom, hogy kapcsolódik az előző hozzászólásomhoz, de örömmel mondhatom, hogy hallottam már a szűrésről és a megelőzésről is, sőt, abban is biztos vagyok, hogy lényegesen többet, mint te. Ha már így szakmázunk, mi az a teljes vérkép, és mit lehet vele kiszűrni? Persze, ki is guglizhatod...

Nos, a szomorú valóság az, hogy igenis kevés az a pénz, amit az egyszerű halandó beletesz. Ami elvárható, az (az adott körülmények közötti) maximális elvárható gondossággal végzett ellátás. Nem a csillagos ég.

she_wolf 2017.02.12. 15:46:23

@otapi:
Hátrább az agarakkal!
Budapest agglomerációjában lakom. A helyi, lakcím szerinti háziorvoshoz járok, mert (figyelj!) meg vagyok vele elégedve.
Helyben van egy kórház is, és különböző szakrendelések.
Terület szerint a Kútvölgyi tömbbe tartozom, az ottani szakrendeléseket is igénybe vehetem panasz esetén, vagy itteni szakrendelés híján. Térdfájdalom miatt kértem a helyi orvoshoz beutalót. Mesélt nekem egy kicsit a reumáról, megvizsgált, írt egy ambuláns lapot. Köszöntem, itthon lefordítottam a szöveget, rászívtam magam a netre, telefonra, hívtam a Kútvölgyit, hogy ortopédiai szakrendelésre időpontot kérjek. Kaptam, kb. 3 hónap múlva. Több okból berágtam, felhívtam egy térdspecialistát aki a szomszéd kisvárosban is rendel (tehát területileg okés), egynapos sebészetet visz.
2 hét múlva mentem hozzá, fizikális vizsgálat, rtg., labor, majd kaptam egy "feltöltést". Pár nap alatt kiderült, hogy az már nekem kevés, mint lószarban a C vitamin.
Aztán elmesélte, hogy minket az Isten is egymásnak teremtett, de olyan szar a laborom, hogy egynaposban semmiképpen nem oldható meg, az esetemben fennálló rizikófaktorok mellett nem vállalhatnak teljes felelősséget értem (vérképzési zavarom van).
Javasolta egy kollégáját, aki szintén illetékes területen belül, de ő kórházban is dolgozik, keressem fel, talán tud segíteni, ha van kapacitása. Felpakoltam a motyómat, felkerestem az embert a Fiumei úton, rövid időn belül térdprotézis műtéten estem át.

Csak szólok: mindenféle spéci, uram-bátyám kapcsolat, előre zsé, és csókosság ellenére is hamarabb került sor a műtétre, mint ahogy a Kútvölgyiben egyáltalán látott volna ortopédus, mindez pedig történt OEP finanszírozottan.

Ja, csak én nem a sült galambot vártam, hanem kerestem, kutattam, és szabályos keretek közt, azokat nem megkerülve és így nem mások kárára kaptam meg a megfelelő beavatkozást.
A térdem nem lett tökéletes ugyan, de senki nem mondta, hogy az lesz. Viszont már legalább tudom használni, minimális odafigyeléssel, korlátozottsággal, ritkán fellépő fájdalommal. Köszönöm nekik!

Volt zsé, nem tagadom. Utólag, kinek-kinek amennyit gondoltam/tudtam.
És milyen érdekes, hogyha az ember normálisan közeledik hozzájuk, akkor ők is normálisak. De ez az én tapasztalatom.

she_wolf 2017.02.12. 15:48:44

@otapi:
A mi kórházunk weblapja is avítt már, bárhová is kell esetleg mennem, mindig előzetes telefon, hogy úgy ven-e még, mert gyakran teljesen más a leírt, mint a valós helyzet:(

she_wolf 2017.02.12. 15:55:01

@platelet:
"Nos, a szomorú valóság az, hogy igenis kevés az a pénz, amit az egyszerű halandó beletesz."

Nem az a pénz kevés, mert az egyszerű halandó csak annyit tehet bele, amennyit vonnak tőle erre a célra hivatkozással:( És az a pénz kevés, ami a levonások alapját képezi.

Az a pénz sok (de rohadtul), amit elsíbolnak belőle követhetetlenül!

she_wolf 2017.02.12. 16:00:57

@otapi:
"Vagy így, vagy az uram-bátyám módszerrel, lásd she_wolf megoldását egyel előrébb."

Kár, hogy ezt csak most láttam meg, nem téptem volna korábban a számat.
Szóval csak annyit akarok mondnai, hogy baszd meg, ha neked az jött le az egészből, hogy mindenkin átgázolok, mindenkit megveszek kilóra:(
Nem, barátom! A megoldásom hibátlan, és becsületes!

otapi 2017.02.13. 09:09:10

@she_wolf: te magad írtad hogy volt némi pénzmozgás is, nem?
"Volt zsé, nem tagadom. Utólag, kinek-kinek amennyit gondoltam/tudtam."
Így működik ez az uram-bátyám módszer, kár tagadnod. A TB miért nem fizeti meg az orvosokat? Miért kell kétszer fizetnünk hogy normális ellátást kapjunk?
Azok az orvosok akiknél jártál és amikor veled foglalkoztak, más várakozó betegek idejének kárára tették.

otapi 2017.02.13. 09:19:57

@platelet: azt írtad, azok elől veszik el az erőforrást, akiknék tényleg szükségük van rá. Ez azért baromság, mert szűrésre _mindenkinek_ szüksége lenne, pl. teljes vérkép évente egyszer ajánlott. Persze a vérkép csak egy példa volt, egy sereg más szűrés is létezik. Mihez kell több erőforrás: egészséges emberek szűréséhez, vagy a megelőzhető viszont szűrés hílyán már kialakult betegségek kezeléséhez?

A beadott pénz mellett az sem mindegy hogyan herdálják el. A helyi szakrendelőben két fajta beteghívó rendszer nyomai láthatók, egyik sem működik. Számkijelzők minden ajtó felett, számkártya tartó táblákkal. Biztos nem került semmibe a kiépítésük.
A takarítást kiszervezik külsős (csókos) cégeknek igencsak drágán - akik aztán minimálbéren (se) dolgoztatnak. Orvosi diploma vagy nővérképző kell ahhoz hogy időpontot vegyenek fel telefonon. Mennyi is az erre elvesztegett órabér költsége? Még sorolhatnám.

she_wolf 2017.02.13. 15:29:39

@otapi:
"A TB miért nem fizeti meg az orvosokat?"
Kérdezd meg a TB-t! Illetve ne a TB-t, hanem a nagyfejűeket a patkóban.

"Miért kell kétszer fizetnünk hogy normális ellátást kapjunk?"
Nem KELL! Mondtam már. Amúgy konkrétan mire gondolsz? Mert lehet utólag a hálapénz (megvan már, hogy mit takar a fogalom, vagy még mindig a rokonok jutnak eszedbe róla?), vagy lehet kiegészítő egészségbiztosítás. Ha ilyened van, akkor is kétszer fizetsz, csak legfeljebb jogosabban hőböröghetsz, és elvárhatod, hogy szépen nézzen rád az orvos, megsimizzen a nővérke.

"Azok az orvosok akiknél jártál és amikor veled foglalkoztak, más várakozó betegek idejének kárára tették."
Ezt fordítsd le kérlek, mert nem érteni madzsar. Miért tettek volna ilyet?

(Linkeltem volna neked holmi megoszlásokról, de ha az egyszerű szöveget sem érted meg rendesen, akkor abba teljesen belecsavarodnál, azt hiszem:()

otapi 2017.02.13. 19:23:12

@she_wolf: nos, ha a péknek kifizeted a zsemlét, ő odaadja és nem ad mellé blokkot, akkor adót csalt és megbünteti a NAV. Akkor is ha előbb adja a zsemlét és utána fizeted ki, hiába hívod hálapénznek. Előrevettek a várólistában és hamarabb foglalkoztak veled? Igen. Fizettél neki? Igen. Adott róla számlát az orvos? Nem. Ámíthatod magad hogy ezt hálapénznek hívod és az milyen jól hangzik, de ugyanúgy pénzért juttattak téged előnyhöz.
Mivel a doki nem tudja megkettőzni magát, ezért ha az állami kórházban a szolgálati ideje alatt csinálja, akkor bizony nem tud két beteggel egyszerre foglalkozni. Hadd ne kelljen ezt külön magyarázni.
A kiegészítő egészségbiztosítás, meg a magánpraxis ahol kifüggesztett árlista van az teljesen más tészta, azzal nincs is bajom. Magánrendelésen nem is jön elő a hálapénz, milyen érdekes... Csak nem mindenki teheti meg anyagi okok miatt. Pl a posztoló sem szerintem.

she_wolf 2017.02.13. 20:31:47

@otapi:
"Előrevettek a várólistában és hamarabb foglalkoztak veled? Igen."

Nem, te funkcionális analfabéta!
Felhívtam a területileg számításba vehető intézményeket, és oda mentem, ahol a legkevesebbet kell várni. Szabad orvosválasztás van, hallottál már erről?
Fellapozták a naptárt és azt mondták, hogy legközelebb 2 hét múlva van időpontjuk. Mi nem érthető? Várólista alapján kerültem tehát be.

"Ámíthatod magad hogy ezt hálapénznek hívod és az milyen jól hangzik, de ugyanúgy pénzért juttattak téged előnyhöz."

Nem ámítás, hanem tény. Hibás az érvelésed, mert nem tudja, hogy kapni fog.
Tehát nem juttat előnyhöz. Akkor juttatna előnyhöz, ha belengetném neki, hogy "nem leszek hálátlan". Csakhogy ilyenről szó sincs.

"A kiegészítő egészségbiztosítás, meg a magánpraxis ahol kifüggesztett árlista van az teljesen más tészta, azzal nincs is bajom."

Furcsa, kifacsart gondolkodásod van, az már teljesen biztos. Nincs bajod a magánbiztosítóval, pedig akkor fizetsz csak igazán kétszer! És minél magasabb a bejelentett bruttó fizetésed, annál jobban vagy megkárosítva, mert fizeted a rahedli egészségügyi hozzájárulást (vonják a béredből), plusz havonta magánbiztosítózol is. Ezt hívják úgy, hogy szopás!
És igen, én is szopok, ha azt vesszük.

De ha már különféle szakmákat nézünk: olyan ez, mint amikor fodrászhoz kell menned. Bemégy az utadba kerülő első fodrászatba, és nézel, mint Rozi a moziban, érdeklődsz. 1: Várnod kell, aztán vagy sorra kerülsz, vagy nem.
2: Van saját fodrászod, de éppen nincs cucca, elküld egy szakmabelihez.
3: Felhívod a szakmabelit és azt mondja, 3 nap múlva rád fog érni, mert akkorra nincs nála senki előjegyzésben.
Elmész, megcsinál, kifizeted (feleltessük meg a TB-nek). Ha elégedett vagy, jattot is adsz (feleltessük meg a hálapénznek). A jattot neki kell az éves adóbevallásában feltüntetnie. Fodrásztól kb. annyi (egyébként kevesebbet) számlát kaptam eddig, mint orvostól. Jattal együtt feltüntetett számlát mikor ad egy fodrász? Szerinted?

És hadd ne kelljen külön magyarázni ezek után, hogy miért gondolkodsz hibásan.

g0826 2017.02.13. 21:17:13

@otapi: Az állami kórházban a munkaideje után dolgozik sokszor a doki, persze az elvárás ingyen tegye.
Hahó! Nagyon fogynak az orvosok, szakrendelőkben egész műszakok hiányoznak már, de a többség a hasra ütött bemondott hálapénzeken izmozik. Arra az ellentmondásra, pedig senki nem tud okosat mondni, ha annyira kitömik őket pénzzel miért vándorolnak el? Talán csak nem azért mert a 1/10-e sem igaz a hangulatkeltésnek?

g0826 2017.02.13. 21:22:26

@she_wolf: Taxis, duguláselhárító, autószerelő, ács, kőműves, asztalos, energiatanúsítványt kiadó, villany -gáz- mosógép szerelő, fodrász, kozmetikus, műkörmös, semmiféle szaki soha még számlát nem adott nekem, de még a rokonaimnak sem. Lakás kiadásról az albérlőnek a főbérlő úgyszintén.

g0826 2017.02.13. 21:23:54

@she_wolf: @otapi: " TB miért nem fizeti meg az orvosokat? " Meg is fordíthatjuk:
Miért a TB-t fizeted, miért nem az orvost?

she_wolf 2017.02.13. 21:34:22

@g0826:
"...duguláselhárító, autószerelő, ács, kőműves, asztalos, energiatanúsítványt kiadó, villany -gáz- mosógép szerelő,..."
Ezek közül ha szakembert kell hívnom, mert a férjem valamilyen okból nem tudja megcsinálni (vagy nem csinálhatja meg, mert pl.garanciavesztéssel járna), akkor kivasalom az emberből a számlát, és természetesen kifizetem a számlán szereplő árat. Csak így tudok ugyanis reklamálni.

g0826 2017.02.13. 21:49:33

@she_wolf: Mivel vasalod ki? Itt a szakik nem adnak számlát és punktum.Persze a NAV soha nem vizsgálja ezek mennyit csalnak el, pedig de megérdemelnék.

she_wolf 2017.02.13. 22:31:53

@g0826:
Mivel vasalom ki? Egy kérdéssel: tessen mondani, számlaképesnek teccik lenni? Mert ha nem, vízre teszem, lapozok.
Eleve így rendelem meg a melót. De nagyon ritkán van rá szükség, és tényleg csak olyan melóknál, amiknél szabályozott, hogy ki végezheti el. Van egy nem túlzottan béna férjem, aki javításokat, beszereléseket megcsinál.

g0826 2017.02.14. 07:22:42

@she_wolf: Ó a telelefonban ezt monják a helyszínen pedig nem adnak. Azt hittem másra gondolsz. Az én férjem a szaki órabérének a huszadáért ment életet így nem ér rá itthon megcsinálni semmit.

otapi 2017.02.14. 18:13:55

@she_wolf: Én még ennél akadtam le, szólj ha lemaradtam valamiről:
"Javasolta egy kollégáját, aki szintén illetékes területen belül, de ő kórházban is dolgozik, keressem fel, talán tud segíteni, ha van kapacitása."
Mindenhonnan azt hallom hogy kevés a (főleg jó) orvos, és te meg találtál egy kórházban dolgozót akinek van szabad kapacitása? Milyen véletlen, nahát! :)
Melyik az a kórház ahol lasszóval kell fogni a betegeket?

otapi 2017.02.14. 18:27:46

@g0826: ha valaki olyan barom (mint én) hogy alkalmazottként dolgozik, akkor nincs választása, a TB-t be kell fizetni. Mondjuk én jól járnék ha TB helyett az orvosnak kellene fizetni, csak ahhoz néhány törvényt kellene módosítani :)
Másrészről az emberek fele meg ott maradna egészégügyi ellátás nélkül mert nem lenne rá pénze.

otapi 2017.02.14. 18:49:59

@otapi: No, most olvasom hogy a Fiumei úti kórházról van szó. Azokat ismerem, 3 éves friss élmény: 20 év után újratörtem a könyökömet, és odamentem, mert annó is ott műtöttek. A sürgősségin meg is röntgeneztek, vizsgáltak, aztán már épp felvettek volna a kórházba a műtét miatt, amikor rájöttek hogy területileg a Merényibe tartozom. El is hajtottak egyből. A Merényiben persze minden kezdődött elölről röntgennel együtt (arra van pénz hogy kétszer ugyanazt a röntgent megcsinálják?).
Szóval a Kútvölgyibe tartozol és csak úgy felvettek a Fiumeibe csak úgy? Hmm...

she_wolf 2017.02.14. 22:52:12

@otapi:
"Több okból berágtam, felhívtam egy térdspecialistát aki a szomszéd kisvárosban is rendel (tehát területileg okés), egynapos sebészetet visz.
2 hét múlva mentem hozzá, fizikális vizsgálat, rtg., labor, majd kaptam egy "feltöltést". Pár nap alatt kiderült, hogy az már nekem kevés, mint lószarban a C vitamin."

Értő olvasásból hányast kaptál?

És itt?:
"Javasolta egy kollégáját, aki szintén illetékes területen belül, de ő kórházban is dolgozik, keressem fel, talán tud segíteni, ha van kapacitása. Felpakoltam a motyómat, felkerestem az embert a Fiumei úton, rövid időn belül térdprotézis műtéten estem át."

Mindez egyetlen hozzászólásomban. Nem mondhatod, hogy nem vagyok informatív.
(Hát még ha azt is tudnád, hogy a Fiumei úton a térdprotézis előtt volt egy sikertelen artroszkópiám is (ugyanaz a doki csinálta, aki a protkót, ja, és ingyér' -azaz hálapénz nélkül, csak a fizetésééert), akkor hogy lennél megzavarodva?)

"Szóval a Kútvölgyibe tartozol és csak úgy felvettek a Fiumeibe csak úgy? Hmm..."
Most mondd... egyébként lásd fentebb, amit a szabad orvosválasztásról írtam.
Ha mentő jön értem, a Kútvölgyibe visz ótómatice, pedig helyben is van kórház, ahol lakom. Légvonalban nincs 2 kilométer!
Aztán lehet, hogy mégsem ott kötök ki (mármint a Kútvölgyiben), ezt add össze! Szerinted az milyen már, hogy bemegyek mentővel a Kútvölgyibe helyi háziorvosi javaslatra, majd onnan továbbszállíttatnak a Jánosba, mert ott van cucc, ami az ellátásomhoz szükséges? Én is néztem, mint hal a szatyorban.

"..(arra van pénz hogy kétszer ugyanazt a röntgent megcsinálják?)." Ezt csak úgy, szívjóságból mondom: azért rögönyöztek meg kétszer, mert szeretnek saját anyagból dolgozni. Azt meg sem merem kérdezni, hogy van-e lehetőség átküldeni számítógépes rendszeren a leletet, vagy hogy miért nem nyomták a hónod alá a felvételt. Bár akkor azért nyígnál (gondolom), hogy a törött könyököddel megvárakoztattak.

otapi 2017.02.15. 12:24:05

@she_wolf:
Mit csináljak a szabad orvosválasztással, ha ott állok törött könyökkel, már meg is vizsgáltak, aztán finoman közlik hogy menjek a fenébe egy másik kórházba? Hogy téged miért nem küldtek azt én honnan tudnám? Vagy oltári nagy szerencséd volt, vagy valami anyagi ellentételezést feltételezett a doki az ajánlás miatt (kapott is, ugye). Engem területi illetékességre hivatkozva küldtek el, téged miért nem? (A kútvölgyi km-ben távolabb van a Fiumei-hez mint a Merényi...)
Hidd el próbáltam átvitetni a leletet, valami magáncég az ambulancia mellett írta volna ki CD-re egy 500-ért de 2xfél óra várakozás után meguntam. Internetről szerintem még nem is hallottak. A "saját anyag" amúgy miért jobb mint egy másik kórház anyaga? Mert hogy drágább kétszer megcsinálni ugyanazt, az biztos.
(Amúgy meg valami bajod van hogy ilyen protkó a stílusod?)

she_wolf 2017.02.15. 15:33:16

@otapi:
A szabad orvosválasztás akkor bukik, ha akut ellátásra van szükség, mint a tiéd is volt. A csonttöréssel (fajtájától függően) lehet ugyan otthon is bohóckodni, de ha nem akarod, hogy baj legyen belőle a későbbiekben, akkor nem érdemes.
(Az én jobb kezem gyűrűsujja is görbe egy kicsit, az az egyetlen törésem volt eddig életemben. Már így marad.)
Már csak ezért sem szabad/lehet megszüntetni az állami eláátást.
Az én térdproblémám évek alatt vált tarthatatlanná, volt időm megfutni a köreimet. Neked erre nem volt lehetőséged, ezt sajnálom.
Igen, valami miatt jó adag mázlifaktorral rendelkezem, és hidd el, nem a pénz miatt, mert én sem vagyok Krőzus, nagyon nem!
Hogy egy orvos mit feltételez rólam, arról fogalmam sincs, de megint hibás a logikád, hiszen az artroszkópia után egy kanyit sem kapott, és nem hiszem, hogy azt gondolta volna, hogy "na majd akkor jól megműtöm, hogy tejeljen". Sőt, kezdhette volna eleve a műtéttel, mert borítékolta, hogy a kisebb beavatkozással valószínűleg nem érünk el eredményt.
Területileg illetékes orvost választottam, aki szintén területileg illetékes kollégájához irányított, ennek köze nincs a földrajzi távolságokhoz. Nem tudom, mi nem világos ezen? Talán az, hogy a műtétet végző orvos (mint ahogy sok kollégája is) nem kizárólag egy helyen dolgozik. Nem ismerem az orvosok munkaszerződéseit, és nem is feladatom megismerni.

A saját anyag azért jobb, mert saját. Ennyi. Az ő felelősségük, hogy milyen beavatkozást és hogyan végeznek el egy betegen. Ennek egyik feltétele a háttérinformációk legpontosabb ismerete. Vihetek én ilyen-olyan, máshol készült leletet, meg fogják ismételtetni a vizsgálatokat.
"Internetről szerintem még nem is hallottak." Erről van szó, amikor tébézgetnek az emberek értetlenkedve. Nincs elegendő anyagi forrás az eszközi és emberi háttér biztosítására.
Az egész egészségügy, és szociális háló atomjaira szakadva. Az ember pedig úgy próbál benne túlélni, hogy lehetőleg merjen tükörbe nézni másnap is.

(Amúgy meg valami bajod van hogy ilyen protkó a stílusod?)
Nincs. A stílusom az "amilyen az adjonisten..." elv alapján működik.

otapi 2017.02.16. 18:38:59

@she_wolf: Akár hibás a logikám akár nem, engem (és még sok más embert is) elutasítanak területi illetéktelenségre hivatkozva. A logika szerint a távolságnak kellene némi közének lenni a területhez, de ne rajtam kérd számon a hiányát, hanem a dokiktól kérdezd hogy mi alapján utasítanak el és mi alapján fogadnak be betegeket. A "beszélgetésünk" után sem lettem okosabb hogy téged miért fogadtak be, ha egyszer a Kútvölgyi lenne a honos kórházad, és engem miért nem? Mindketten Budapestiek vagyunk, ráadásul én a pesti oldalon, míg a Kútvölgyi budai. Szerintem az lenne a logikus hogy akut eseteket látnának el ott, ahol éppen a beteg betántorgott és az időzíthető dolgokat ott ahová területileg tartozik az ember és nem fordítva, de hát nem én szervezem az egészségügyet...

Nem a sarki fűszeres készítette a röntgenemet, hanem egy másik ugyanolyan jogkörű állami kórház. Innentől kezdve szöges ellentétet vélek felfedezni abban, hogy "nincs elegendő anyagi forrás" és hogy másodjára is ugyanazt megcsináltatták. Nem csak én gondolom így, van valami futó fejlesztés erre, kíváncsi vagyok mikor lesz valami, vagy csak ez is egy félbehagyott projekt lesz a többi között. Több mint egy éves cikk: www.origo.hu/egeszseg/20150918-orvos-adatok-doktor-internet-leletek-egeszsegugy.html

Fura nálad az "adjonisten", én egyszer sem jellemeztem a személyedet (pl. te funkcionális analfabéta, értő olvasásból hányast kaptál)... Mindegy, csak kíváncsi voltam a motivációdra, az interneten megszokja az ember hogy ha valakinek saját véleménye van, akkor egyeseknél előhozza az alpári stílust.

she_wolf 2017.02.16. 20:29:20

@otapi:
Ne keress logikát ott, ahol nincs. Nem a távolság határozza meg, hogy hová tudnak irányítani, hanem hogy az ellátás feltételei adottak-e. A Kútvölgyi "hiperszuper, meg ja, könnyen beszélsz, az csak a kivételezetteknek jár", meg hasonló begyepesedett közhelyek, amelyek már régóta nem igazak. Mégis, amikor ott kötöttem ki -mint területileg illetékes kórházban-, simán passzoltak a Jánosba, mert nincs vérző-őrzőjük!
Jól figyeltél? Egy Kútvölgyinek nincs ilyenje, a szar, szemét, szutyok Jánosnak meg van. Még ilyet...

"A "beszélgetésünk" után sem lettem okosabb hogy téged miért fogadtak be, ha egyszer a Kútvölgyi lenne a honos kórházad, és engem miért nem?"

Akkor ismét: a lakhelyemen lévő reumatológus megállapította, hogy nem reuma okozza a panaszaimat, a helyi ortopédusnál pedig nem akartam milliomodikként azt a diagnózist kapni, hogy lúdtalpam van, és gyógycipőre van szükségem. Szerinte ugyanis az ember csak azért nem gágog, mert a törzsfejlődés során nem szárnyaink nőttek, hanem kezek.
Egyszerűbben: szerinte mindenkinek lúdtalpa van, és slussz!:)
Ha nem baj neked, ezt a kört inkább kihagytam.
Itthon pedig megkerestem, hogy hol és ki tud OEP támogatottan ellátni, területileg fogadóképes-e, és hogy van-e várólista. Mivel szabad orvosválasztás van, megtehetem szabálytalankodás, és vesztegetés, sőt, akár hálapénz nélkül is.
Semmi extra nem történt, csak annyi, hogy tájékozódtam.
Az eredményt olvashattad korábban (egynaposban bukta, kórházi hátteres kollégához átirányítás, műtét).
Mindez akkor borul, ha azonnalos dologról van szó (pl. egy könyök törés), mert akkor az az első, hogy szakértő kezekbe kerüljek, és a kutya sem kíváncsi arra, hogy én méltóztatok-e válogatni.

"Mindketten Budapestiek vagyunk, ráadásul én a pesti oldalon, míg a Kútvölgyi budai."

Itt tévedsz. Én ugyanis nem vagyok budapesti, 1996 óta az agglomerációban élek, ha úgy tetszik, vidéki vagyok (cca. 20km.-re a Clark Ádám tértől), a budai oldalon.
Háziorvos helyben, pedig maradhattam volna a régi kútvölgyisnél is.
Tehát a lényeg az, hogy amennyiben szükséges és lehetséges, keresek olyan szakorvost, aki területileg a szabályokat betartva fogadhat, kezelhet.

("Mindegy, csak kíváncsi voltam a motivációdra, az interneten megszokja az ember hogy ha valakinek saját véleménye van, akkor egyeseknél előhozza az alpári stílust."
Ha uram-bátyámozás helyett azzal nyitsz -mert te nyitottál-, hogy lehülyézel, legfeljebb vigyorgok egyet.
De lépegess vissza, és ezt találod:
"Nem, te nem hazudtál, csak ezt a velejéig romlott uram-bátyám rendszert hajtod."
Meg a "csókosozást".
Mégis mi ez, ha nem a személyem, a viselkedésem -egyébként abszolut téves- jellemzése? A "funkcionális analfabéta" eléggé egyszerű és korrekt meghatározása annak, amit te mutattál fel az írásaimra adott válaszaiddal, és ezt tőlem sokkal okosabb emberek találták ki. Gyakorlatilag ugyanaz, mint az "értő olvasás".)

otapi 2017.02.19. 09:50:17

@she_wolf: van gyereked? A személyed és a viselkedésed nem ugyanaz. Egy gyereknek nem szabad azt mondanunk hogy ő rossz gyerek, viszont azt igen hogy rosszul viselkedett. Egyszer sem hülyéztelek le, nem is tudtál ilyet idézni - ezt csak te képzeled bele.

she_wolf 2017.02.19. 10:34:56

@otapi:
Mondom, hogy funkcionális analfabéta vagy.
Ha lehülyézel, az nem érdekel, azon csak röhögök legfeljebb, és a továbbiakban nem szánok rád több időt. De te minősítettél engem, azon viszont nem tudok röhögni, mi több!
A lehülyézésnél jóval erősebb az, hogy azzal vádolsz, hogy szabályszegően megkerülöm a rendszert másoknak kárt okozva ezzel.
Mégis mit nem lehet ezen érteni?

Gyerekem nincs, mégis jókat tudunk az ismerősök, rokonok gyerekeivel játszani, kirándulni. Van anyjuk, apjuk, akik nevelik őket.
És képzelődni sem szoktam, ugyanis -veled ellentétben- én nem vagyok funkcionális analfabéta.

Szórakoztatjuk még a többieket, vagy értve vagyok?

otapi 2017.02.23. 15:02:55

@she_wolf: Milyen többieket, már senki nincs itt :)
Egyszer sem hülyéztelek le, kértem hogy idézd be mire gondolsz, de még nem sikerült neked... Ellenben tükörbe nézhetnél néha, elolvashatnád a saját írásaid, az hasznos lenne - magadnak.
Hát igen, sokat elárul hogy nincs saját gyereked. Talán egyszer lesz, akkor majd sok mindent megértesz néhány év eltelte után.
Ismerősök, rokonok gyerekei játék és kirándulás közben? Hát az a gyereknevelésnek csak egy kis és szebbik szelete. Majd amikor beteg, nyűgös, hisztis, akaratos stb. a gyerek, és azt kell kezelni, akkor fogsz rájönni sok mindenre (remélhetőleg, a gyerek érdekében). Másrészt a saját gyerek bizony a te génjeid felét és allűrjeid jó részét is örökli - na majd akkor kénytelen leszel egy fajta tükörbe nézni, lehet hogy néha nem lesz kellemes :)

she_wolf 2017.02.23. 16:06:20

@otapi:
Mindent amit hiányolsz, fentebb már leírtam.
És megint személyeskedsz. Érvek híján -természetesen.
Úgyhogy ha nem bánod, akkor búcsú, szórakoztass mást:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása