Továbbra is onkológia parkolás

2016.12.14. 06:00

1_0.jpgAz Országos Onkológiai Intézetben – eddigi tapasztalataim szerint – magas színvonalú munka folyik, az ott dolgozókra panasz nem lehet, miért van szükség erre?


Kedves Praxis!



Minap írtam neked az Onkológiai Intézet behajtási, parkolási furcsaságáról. Tegnap ismét érdekes dolgot tapasztaltam. Beteglátogatóba és fitness edzésre érkeztem (ásványvizek hegynek felfelé), ezért örültem meg a Ráth György utcai bejárat melletti üres parkolónak. Itt ki van írva, hogy lepecsételt kezelőlappal ingyenes a parkolás. Nem kezelésre jöttem, hanem látogatóba, így megkérdeztem a portán, hogy intézik a fizetést a parkolásért. Erre kaptam egy félcédulát, amire felvésték, mikor léptem be.

1_0.jpg

Kifelé menet leadtam a félcédulámat, a portás mondott egy összeget, amit kifizettem, a portás jó utat kívánt (az utolsó öt forintos előtt, mert persze fillérre kiszámoltam neki a hasra ütésre bemondott összeget), egy árva nyugtát, vagy valami ahhoz hasonlót nem kaptam. Tényleg már csak mosolyogni tudok, de valahol belül olyan mélyen felháborító. A Merényi kórház ehhez az intézményhez képest egy ótvar, de egyrészt ott be lehet menni a portán autóval, pedig nincs is benn több parkolóhely, másrészt ugyan fizetni kell ezért egy egységes összeget, de adnak róla bizonylatot.

 

Az Országos Onkológiai Intézetben – eddigi tapasztalataim szerint – magas színvonalú munka folyik, az ott dolgozókra panasz nem lehet, miért van szükség erre?



Üdv

Kata

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badger 2016.12.14. 08:26:00

Mi köze van ennek a történetnek egy eü-t mocskoló bloghoz már másodjára? Se nem eü. témájú, se nem mocskoló. Az OOI-val szerződött cégnek kellene ezt írni, nem ide.

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.14. 10:13:52

Annyi köze van, hogy fel kell jelenteni a portást, mert adózatlanul szed pénzt. Le is kéne fotózni úgy befelé menet vagy kifelé jövet, hogy ne tudja letagadni.
A másik köze meg ott van, hogy a betegnek nem kell tudni ki kivel szerződött, ő az eégszségüggyel áll szerződésben, ahol állítólag őt kellene kezelni. Itt nem a beteget, hanem a csúszópénzt kezelik.

mechanikus körte 2016.12.14. 12:36:35

Nem tudom, mi nem érthető azon, hogy a kórház udvara nem nyilvános parkoló. Senki nem "szerződött az egészségüggyel" arra, hogy neki parkolóhelye lesz bent, lehetőleg fél méterre az ajtótól, hogy látogatóba menve bele ne rokkanjon két darab ásványvizes palack cipelésébe.:D A beteg szállítása megoldott a bejárattól, van erre külön személyzet, a kedves hozzátartozó pedig parkoljon kint az utcán vagy parkolóházban, akárhol, ugyanúgy, mint amikor a gyereket viszi iskolába, vagy az okmányirodában intéz különböző ügyeket. Ott sem biztosítanak számára külön parkolóhelyet, pedig az oktatást és a hivatali apparátust is "ő fizeti", pont úgy, mint az egészségügyet.
Ha meg nem kapott bizonylatot, miért nem tette szóvá ott helyben? Ha ötforintosok összebogarászására volt ideje, erre is lehetett volna. Vagy szeretné máskor is igénybevenni a csúszópénzes lehetőséget, bármilyen felháborító? Ez esetben nem kell itt tépni a száját.

g0826 2016.12.14. 13:03:15

@mechanikus körte: Megrekedt 8 éves szinten nem érti. Valószínűleg értelmileg akadályozott illetőről van szó.:D. Neki tuti mindenhol van saját személyre szabott parkolója és nem érti itt most miért nincs. Ez olyan "van sapka nincs sapka". Debrecenben élünk. Itt a megyei kórházba és a Klinikákra is be lehet hajtani, sok pénzért, az egyik helyen 15 perc a másikon 30 perc ingyenes parkolás van. Utána exponenciálisan nő a tarifa fél nap alatt 6-7000 Ft-ot is el lehet parkolni. Itt azért szidják a kórházat+ a betegek és hozzátartozóik drága terepjáróit fullextrás kocsijait nézve lehet szidni a dokikat, mert biztosan hálapénzből van:D.

mechanikus körte 2016.12.14. 13:29:18

@g0826: Ez több helyen így van. Nálunk azért vezették be, mert addig annyian beálltak indokolatlanul, ráadásul mindenhova, ahol helyet találtak, hogy a mentőnek lavírozni kellett köztük, sokszor a súlyos beteg szállítása sínylette meg. Mióta háromszor annyiba kerül a benti parkolás, mint kint az utcán, érdekes módon már nem életbevágó, hogy beálljanak a kórház területére.

she_wolf 2016.12.14. 14:08:39

Asszem, összedobatok magamnak egy beutálót a Merényibe, és cirkuszolni fogok a Praxison, hogy én egy 10 perces akármire jöttem, és bőven 1 órán belül végeztem is, miért kell ugyanannyit fizetnem, mint annak, aki a fél napját ott tölti?
Bármilyen méretű biliben lehet vihart kavarni....

she_wolf 2016.12.14. 14:13:24

@mechanikus körte:
A Budaörsi Egészségközpont mellett van egy ingyenes, nyitott, nem ellenőrzött parkoló a rendelőintézet betegeinek, alkalmazottainak. Egyik alkalommal fültanúja voltam egy közeli kiskereskedésben folyó beszélgetésnek, aminek az volt a lényege, hogy a boltban dolgozók is rendre ott parkolnak, mert nyugis hely, közel van, és az autóik is viszonylagos biztonságban vannak.
Várom, hogy mikor állítják fel a fizetős bódét:(

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.15. 10:20:07

Mechanikusan olvasta wolf az írást. Nem azzal van a posztolónak baja, hogy fizetnie kellett, hanem azzal, hogy egyik intézménynél adnak nyugtát, másiknál nem, egyik helyne beengedik autóval, másik helyen nem. Tessenek még egyszer elolvasni, ha nem hiszik.

A másik. Egy onkológiai intézethez nem akármilyen beteggel megy az ember, főleg nem autóval ( wolf is mehet még mechanikussal együtt vagy külön, a lehetőség előttük is nyitott ). Meg lehet azt oldani, hogy az autóval bevigyék, kitegyék, majd az autó szépen kimegy a kórház udvaráról. Mint ahogy a volt MÁV kórháznál is teszik. De csak a taxival. Az bemehet, a hozzátartozó meg kurkásszon a környéken parkolót lehet, hogy egy fél órán belül talál is, és akkor felrikkanthat, hogy ötöse van.

Mellesleg egyik kórháznál előzetesen telefonon érdeklődtünk, hogy be lehet-e vinni autóval a beteget a bejáratig, azt mondták igen, és szólni kell a bejáratnál üldögélő illetőnek. Aki viszont elhajtotta a beteget autóstól.

Azt gondolom a nyomorúságos egészségügyi körülmények közt nem azzal kéne még keseríteni a beteg és hozzátartozója életét, hogy parkoló után rohangásszon, hanem emberségesen és egységesen kellene ezt a kérdést megoldani, mint ahogy több kórház teszi is.

Ha rajtam múlna, és azért egymáshoz verném azokat, akik a kórházak környékét rendezik, és nem biztosítanak közeli parkolási lehetőséget.

she_wolf 2016.12.15. 13:13:44

@látjátok feleim szümtükkel:
"Nem azzal van a posztolónak baja, hogy fizetnie kellett, hanem azzal, hogy egyik intézménynél adnak nyugtát, másiknál nem, egyik helyne beengedik autóval, másik helyen nem."

Nyugi, a következő poszt lehet, hogy majd erről fog szólni, én csak az idő elé mentem egy kicsit:)
Egységes rendszer nincs, helyileg vonatkozó szabályok vannak érvényben, és senki nem mondta, hogy ezek a szabályok így jók.
Természetesen benne van a pakliban, hogy nekem is lehet bármikor ilyen problémám, de nem gondolom, hogy érdemes csak ezért megkülönböztetni a betegségek típusait. Mert a beteg ember beteg, és nem lenne megengedhető, hogy egy nyamvadt parkolási mizéria még rátegyen egy lapáttal a bajaira. (Pozitív gondolkodás, mi?)
Tudod, az a legnagyobb szemétség, hogy a parkolási társaságok ott keresik a legtöbb lét, ahol az kifejezetten visszatetsző:(

Két lehetőségem van tehát: vagy renegát leszek, vagy szabálykövető. Előbbi szóba sem jöhet, a legkisebb bajom is nagyobb, mint szabadságharcosnak lenni egy lehetetlen rendszerben, a másik opció választása esetén viszont az a minimum, hogy kikövetelem magamnak azt a kurva nyugtát. Hajlamosak vagyunk ilyesmik fölött nagyvonalúan átsiklani, és főleg a parkolási társaságok próbálkoznak rá előszeretettel, hogy régebbi parkolási díjat utólagosan bevasaljanak. Tudom, velem is megpróbálták, nem jött be nekik!:)

"Ha rajtam múlna, és azért egymáshoz verném azokat, akik a kórházak környékét rendezik, és nem biztosítanak közeli parkolási lehetőséget."
Mondanám, hogy szívesen segítek, viszek szívlapátot, csakhogy ez nem mindenhol valósítható meg. Nagyobb komplexumoknál talán igen, de ha megnézem pl. a Kútvölgyi betegforgalmát, dolgozói létszámát, parkolóját (ami ingyenes), és a környéket, nem tudom, hol lehetne még parkolót kialakítani:(
Jártunk már úgy, hogy én bementem a vizsgálatra, a férjem meg kint keringőzött, mire talált egy helyet sok idő múlva.

Kicsit naívnak tartom az elvárásodat az egységességre vonatkozóan:( Ízlelgesd...

látjátok feleim szümtükkel 2016.12.15. 15:38:09

@she_wolf:

A naivság kérdésére majd térj vissza akkor, amikor személyesen érintett leszel. Addig mit tudsz erről a kérdésről?

she_wolf 2016.12.15. 16:32:48

@látjátok feleim szümtükkel:
Ezt most nem igazán értem.
A naívsággal arra utaltam, hogy rengeteg helyen egy koplett területrendezést és mögöttes kiszolgáló szakmai személyzet együttműködését kellene összehangolni és végrehajtani ahhoz, hogy az egyébként jogos elvárásod (elvárásunk) megvalósítható legyen. Szerinted ki fog ennek nekifeszülni?
Spoiler alert!: a következő, és az azt követő kormányzás sem!:(

Ami az érintettséget illeti: lehet, hogy máris az vagyok, csak még nem tudok róla. Nem vagyok diagnosztikai berendezés:) De hidd el, hogy nem egyszer felmerült már bennem is, hogy azt kérdeztem: "miért nem lehet...?".
Szóval voltam már én is érintett, igaz, nem az onkológián (még).
Tudni pedig annyit tudok, amennyivel alkalmanként szembesülök.

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2016.12.19. 12:45:21

Miért nincs piac blog, ahol a számlát nem adó zöldségeseket lehetne cseszegetni? Azok többen vannak és többet is keresnek.

she_wolf 2016.12.19. 13:04:30

@Molnárgörény:
Kérj, és megadatik Néked!:)
Ha nem ad, akkor megrépázzák:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása