A Szent János Kórház üzenete: A jó beteg kussol

2016.09.14. 06:00

14302583_1070154763034214_1882153065_n.jpgJános Kórház. Gratulálok. A jó beteg türelmesen kussol, ugye? Elkepesztő...

Az alábbi képet egy Facebook olvasónktól kaptuk, nem szorul különösebb magyarázatra, önmagáért beszél...

 

"János Kórház. Gratulálok. A jó beteg türelmesen kussol, ugye? Elkepesztő..."

 

14302583_1070154763034214_1882153065_n.jpg

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2016.09.14. 06:19:44

Pár napja linkeltem, lemaradtatok mint magándokinál a jatt:P
(Pedig én még fészbukon se izézek, csak kukkolok a neten:D)
Nektek kútfőből tényleg semmi....?

"...önmagáért beszél..."
Az attól függ, kinek mit mond.
Nekem ezt:
velvet.hu/elet/2016/09/13/nevetseges_vagy_a_400_ezres_netto_fizetes_kezdokent/

Antalbaba 2016.09.14. 09:09:01

Én a kardiológián szoktam kiakadni. Ha úgy is érzem, menten kinyiffanok, verem az ajtót és egyszer ki is jön vki, akkor jön az időpont - pár hét múlva:-( Régen legalább azt összeszedték, aki az SZTK területén zuhant össze, most kb. annak van esélye, aki elszürkülve sikeresen bezuhan az ajtónyílásba - de csak mert muszáj eltakarítani az útakadályt...

qbr 2016.09.14. 09:21:48

Lehet, hogy az én neveltetésemmel van a baj, de a "Kérjük, várjon türelmesen" kifejezés miért és kinek jelenti azt, hogy "kussoljon!"?

Mit kellett volna írniuk?

she_wolf 2016.09.14. 09:36:05

@Antalbaba:
Elhiszem neked -a betegnek-, hogy szarul vagy, azt hiszed, pillanatok alatt becsöngetnek, és vagy komposztálódsz, vagy reciklálnak rendelkezésed szerint.

Elhiszem nekik -az egészségügyben dolgozóknak-, pénz, paripa, fegyver híján mindannyian vesztesek vagyunk egy olyan csatában, ahol nincs egy épeszű, irányítani képes tábornok.

Azt hiszik, megoldás a járulékcsökkentés (és a közművek áraival való mókolgatás és egyebek), holott az egészségügyben aligha létezhet ennél károsabb. Szerintem.
Nem a szar bérekhez kell lehúzni valaminek az árát (a ráfordított költségeket megtartva) és ezzel együtt a minőséget-, hanem ki kell fizetni azt a bért, amit a melós munkája ér! És akkor máris meggondolja a polgár, hogy menjen, vagy maradjon.
Megtartás helyett feltöltés van, ami addig a pontig nem baj csak, amíg a mutató ki nem akad.

she_wolf 2016.09.14. 09:41:32

@qbr:
Lehet, hogy a poszter így nőtt fel. Ki tudja?
A kutyáimnak nem mondom, hogy kuss!:)
Mert ha az lenne kiírva, hogy: fexik, nyuxik, kulturáltan szórakozik, az más:)

Braincelle 2016.09.14. 11:00:10

Ennyire nem süllyedhet mélyre a praxis blog.
A kiírás az ügyeletben a saját lábukon érkező betegekre vonatkozik, akik az esetek többségében vélhetően járóképesek, ha eljutottak a hegyoldal közepén elhelyezkedő fül-orr-gégészetig. Ha mégsem (a taxis ölben hozza el őket a bejáratig, vagy a rokon gyaloglás közben már gégemetszést hajtott végre, vagy bármi egyéb világvége van), arra vonatkozik a "kérjük jelezze" kategória.

A fül-orr-gégészetre ügyeletben érkező ambuláns betegeket az osztályt is ellátó és az érkező mentőket fogadó, az intézmény konzíliumait ellátó egy darab ügyeletes orvos vizsgálja meg. Talán ki bírja várni a beteg, ha éppen vizitel, vagy mással foglalkozik az orvos?

Direkt azért írták ki, hogy jelezze, ha rosszul van, hogy nehogy az legyen, hogy mire ellátod az osztályon rosszullévőt, kiderül, hogy a lent várakozó sürgősebb lett volna.

Ráadásul kaputelefon van, amit felvesznek, megmondják a betegnek, hová kell leülni, és hogy mindjárt mennek hozzá.

Szerintem ezt a kiírást szemrehányásként posztolni az ellátó személyzet abuzálás, érzelmi bántalmazása. Érdemes amúgy megnézni, hogy milyen területek tartoznak a JK-hoz, és számításba venni, hogy bármilyen más helyzetben mennyire rokonszenveznénk az "ide nekem azonnal, mert jár" hozzáállással.

telkoe 2016.09.14. 12:03:12

@Braincelle: Fog ez meg melyebbre is sullyedni. Valamivel porgetni kell a blogot hogy jojjon a reklambevetel, a felhaborott indexes / facebook / twitter felhaborodott netidiotaja tokeletesen porgetheto ilyenekkel.

asztalosani 2016.09.14. 13:24:36

@Braincelle:

"Ráadásul kaputelefon van, amit felvesznek, "

Ad1. honnan a francból veszed azt hogy felvesznek? honnan veszed a bátorságod, hogy te itt a praxis blogon egy kiírás alapján 100%-osan biztosra állítsd azt hogy azt ott és akkor fel fogják venni azt a telefont?! meg vagy húzatva??? ellenpéldaként mondanám, az időpontkérést, ahol vagy felveszik vagy szarnak rá magasból!

Ad2.
'aszondja a kiírás:
"'az épület ____KÜLSŐ___ oldalán"
ne nézd már annyira hülyének a praxis olvasókat, hogy ne tudják: ha kívül esik össze, (hiába is nyomkodja a gombot) az biza a mentőkre tartozik.

köcsög.

Braincelle 2016.09.14. 14:04:24

@asztalosani:
Te nem ismered a helyet, ez kiderül abból, amit írtál.

Braincelle 2016.09.14. 14:20:03

@Braincelle:
Úgy értem, mint infrastrukturát sem ismered, vélhetően életedben nem jártál még ott, ha azt hiszed, hogy a fül-orr-gégészet külső oldala a kórház területén kívül van.

Braincelle 2016.09.14. 14:31:59

És aki ezt fotózza, a kaputelefont magát mért nem fotózta mellé? Ráfért volna ugyanarra a fotóra. Akkor nem nézne ki úgy, mintha egy messze-messze elhelyezett gombhoz navigálnának félhullán. Persze akkor nem lehetett volna felhajtást csapni.

she_wolf 2016.09.14. 15:07:44

@Braincelle:
Nem egyszerűbb így? Műbalhé a semmiért, hiteles képi dokumentációval a szintén mérvadó f@szbukról.
Olyan kis elégedetlen vagy...

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.09.14. 15:44:35

@asztalosani: Mert felveszik. A Janos korhazban minden ugyeleti ellatas igy mukodik, a szuleszet is. Sajat tapasztalat. Persze ejszaka kezdodott nalam a vajudas, bementunk a korhazba. A zart ajton jol lathato helyen van kiirva, hogy a kaputelefonon csengessen aki a szuleszetre megy. Azonnal!!! felvette egy nover es elmondja, hogy melyik emeletre kell menni illetve megkerdezi, hogy van-e a kismama olyan allapotban, hogy tud fel tud gyalog menni a masodikra. Ott mar vart a szuleszno....

Rókaregeróka 2016.09.14. 17:11:35

@Braincelle:
Hagyd, ne etesd a trollt.

Mi, akik ismerősek vagyunk ott, tudjuk, milyen hely ez- mert látom, te is jártál már itt-, ő meg a veszekedés kedvéért veszekszik.

zünüke 2016.09.14. 23:07:29

@qbr: Mit kellett volna irniuk? Ezt semmikeppen sem. Rossz fogalmazas,ami felreertheto.

she_wolf 2016.09.15. 01:44:14

@zünüke:
A fogalmazással szerintem semmi gond nincs.
A képpel van baj, @Braincelle: leírta fentebb, hogy miért.
Járok arra rövidesen, majd megkukkolom:)

Braincelle 2016.09.15. 08:56:01

@zünüke:
A kaputelefon megnyomása után beengednek és egy váróhelységbe jutsz, ahol ügyeletben alapból senki nincsen, totál kihalt az egész, mert nincs párhuzamos két team, hanem a dolgozók az osztályon vannak, de ha beteg érkezik, lejönnek.

A kiírás annak szól, hogy maradj lent amíg jönnek, ne kezdj el sötétben kódorogni és random ajtókon megpróbálni bemenni. Főleg hogy másik osztály és ambulancia is van ugyanabban az épületben.

A kiírás a kórház területén lévő épület ajtajában van, a kaputelefon mellett (persze lehet, hogy az épület másik oldalán is a tévekygőknek),
A JK pavilonos elrendezédű kórház, ami rengeteg gondot okoz és ma már korszerűtlen, pl nem tudnak három műszakban a húsz-harminc épület mindegyikébe portást tenni, hogy a rosszindulatú, követelőző embereket kielégítsék.

Azért eszembe jut, amikor modernnek számító budapesti nagykórházban elküldtek minket neurológiai vizsgálatra az SBO-ról (évekkel ezelőtt) és ugyan épületeken belül, de fél órát bolyongtunk a kihalt folyosókon, mire megtaláltuk az osztályon az ügyeletest. Mindezt munkahelyi balesetben a gerincét megzúzott kolléganővel, aki alig bírt járni a fájdalomtól. És nem volt semmilyen segítő tábla vagy ilyesmi.

Ez a rosszindulatú, kivagyi önjelölt paparazzi, aki ezt a képet fotózta és a korrektség minden igénye nélkül terjeszti, ez nem a szívem csücske...

asztalosani 2016.09.15. 09:03:33

@Braincelle:
blablbalba.

más épületekben egy egyszerű térkép és EGYÉRTELMŰ kiírás kombinációval érdekes mód mindig megoldották a történelem során.

kiscsillagvirágszál.
ha már bevonszolom a belemet az ügyeletre, nem holmi kaputelefonon akarok traccsolni a ki tudja kivel (mert ugyebár a névjegytáblája az illetőnek nem látszik), bemutatkozni meg divat, másrészt meg nem telefonszolgálatot tartanak, hanem ÜGYELETET. tudod FACE TO FACE.

remélem egyszer belefutsz egy ilyenbe és vársz csak vársz. 'oszt 4 óra elteltével rájössz hogy szar a kaputelefon, no akkor mit csinálsz arany bogaram, miközben mondjuk vérzel és egyedül vagy???

Braincelle 2016.09.15. 09:09:10

Ráadásul szerintetek milyen gyakran sétálnak az éjszakában instabil állapotú betegek a fül-orr-gégészetre? Esetleg el tudom képzelni, hogy pont nagyon felerősödött az orrvérzése, vagy vmelyik háziorvos a saját lábán küldte be a nyelvdagadással és pont a kapuban készül anafilaxiázni (ez eset amúgy a beküldő hibája lenne,mert olyan beteget, aki nem tud megnyomni egy kaputelefon gombot mert annyira rosszul van, nem tömegközlekedéssel utal az ember), de ezek azért nem túl gyakoriak valószínűleg, bár lehet, hogy tévedek. Ha mégis megesik, akkor mondani kell a telefonba. Ha a három napja fájó fülével megy be vki péntek éjjel, az nagyon szépen meg tudja várni a váróban az orvost, amíg befejezi az előző feladatát. De nyilván hatáskelteni és a FB-n nyomulni viccesebb.

Braincelle 2016.09.15. 09:13:02

@asztalosani:
A kiírás egyértelmű, csak a kép nem, amiről lehagyták a kaputelefont. Az, hogy megtaláljam a helyet, ahová megyek, a mindennapi életfeladatok közé tartozik.
Ha tántorogsz a masszív vérzéstől, akkor azt az orvost kérd számon, amelyik a saját lábadon küldött a kórházba.

zünüke 2016.09.15. 11:13:02

@she_wolf: De sajnos van gond a fogalmazassal,mert ez a foglaljon helyet es varjon turelemmel (surgos esetben) eleg ijeszto keres. Mire gondol a verzo,fullado beteg ilyenkor? Hat arra,hogy helyet foglalva isten tudja meddig fog ott ulni a kihalt csendes folyoson az ejszaka kozepen.

Braincelle 2016.09.15. 11:55:37

@zünüke: De közben beszélsz egy emberrel, nem baj? Aki a kaputelefon másik végén azt mondja, hogy azonnal ott vagyunk. A kitett tábla mintegy tíz másodpercig szerepel az életedben, hogyha az ott leírtaknak megfelelően cselekszel, csak mi b...kodunk rajta napok óta, de beszélgessünk arról, hogy a reklámok milyen módon befolyásolják a nők önképét, vagy mit üzen nekünk a politikusok arckifejezése, vagy a bankba mért csak a kulcsos ember enged be, és mért nincs légkondi a pénzkivételnél ötven fokban, és a falra elhelyezett plakátokon mért csak fiatal és szép emberek kapnak hitelt, vagy bármiről. Ha ettől a nyomorult eü-től ennyire elvárjuk, hogy anyánk helyett anyánk legyen, a szövetkárosodás okozta vitális szorongásunkat már az ajtó előtt észlelje, és lelkünket puha pokrócba csavarja, akkor tenni is kéne érte, hogy működjön, ha más nem, azzal, hogy nem hatáskeltünk részinformációkkal.
Főleg, hogy van egy olyan érzésem, hogy a képet közlő ember itt nem a megbocsátható kis emberi félelmei vezették, hanem az, amit fentebb írtam: most és azonnal ide nekem, ami (szerintem) jár. De ne legyen igazam.

Braincelle 2016.09.15. 12:11:39

Egyébként ezek elég érdekes dolgok, de nem velem kellene rólam beszélgetni, hanem az orvosi pszichológiát, szociológiát, antropológiát ismerőkkel; mint betegségfelfogás, betegszerep a különböző társadalmi csoportokban.
Csak mert valóban van egy olyan társadalmi réteg, ahol ez a "beteg vagyok, kíméljetek, alig vonszolom magam, velem most másképpen kell bánni", valóban az élet része, és az emberek megtanulják az egyéb módon nem kifejezhető (bizonyos fajta panaszkodás társadalmi tabu) fájdalmukat és gyengédség iránti vágyukat a testi betegség idején megkapni, és itt alapesetben inkább banális testi betegségekre gondolok, mert a súlyos betegségek más módon befolyásolják az embert.
A lényeg, hogy orvosként tök nehéz alkalmazkodni a különbözőféle emberekhez, persze bunkóság nem helyes semmiképp, de azt, hogy melyik ember milyen nonverbális gesztust kíván, hogy úgy érezze, foglalkozzanak vele. Van, akinek teljesen mindegy, hogy orvosként ki vagy, mi vagy, hogyan fogalmazol, hogyan tartod magad, mert egyedül az érdekli, hogy mi a baja és mit kell rá beszedni. Ezeket én sokkal könnyebben kezelem, lévén én olyan társadalmi közegből származom, ahol egy betegség nem ügy, nem jogosít fel semmilyen plusz törődésre azon kívül, ami a gyógyuláshoz tényleg kell (de a nőknek ugye még annyi sem jár, lévén a háztartást kétoldali tüdőgyulladással is el kell látni stb, de ez messzire vezetne). Vannak olyan betegek is, akiknek meg teljesen mindegy, hogy tudod-e mi a baja, értesz-e a szakmádhoz, egyszerűen a gesztusaid alapján fogja eldönteni, hogy megfelelsz-e neki, szereted-e, lelkiismeretes vagy-e, és aki mosolyog, arról azt gondolja, hogy többet tett érte, mint aki a fél éjszaka a szakirodalmat bújta, hogy kitalálja, mi a baja, vagy annyi tapasztalata van, hogy azonnal megmondta, csak épp a stílusa érdes stb.
A várakozás az emberek egy része szemében valóban vörös posztó, és nem csak a praktikátlanságot, időveszteséget stb látják benne, hanem valóban valamiféle elhanyagolást vagy közönyt, és már előre megbántódnak, ha azt mondod,várni kell valahol. A menő magáncégek sokszor pont ezt az u.n. "puha minőséget" lovagolják meg (ami azért fájó, mert kemény minőség tekintetében az állami eü sokszor nem tud versenyezni, bár egyébként a szakmai nagyágyúk és az igazi jó teamek sokszor az állami eü-ben vannak, csak rohannak, morcosak, nincsenek jó eszközeik stb).
Szóval ezekről a dolgokról csomót lehetne beszélgetni, és érdekes is lenne, de pont ez a dühítő ebben a mémben, a gondolatok nélküli provokatív rosszindulat (aki a praxisnak beküldte, legalább egy darab lehetséges értelmezést hozzátett), a lustaság az értelmezésre, az, hogy nulla időbefektetéssel de menő tudok lenni a fészbukon.

she_wolf 2016.09.15. 16:44:31

@zünüke:
Próbáljunk a realitás talaján maradni:
A vérző, fulladó beteg többnyire nem egyedül keresi fel az orvost ügyeletben.
(Hagyjuk ki most a "most van rá időm" és nem akut eseteket!)
Szóval máris van segítsége, ha többre nem is, legalább annyira, hogy megnyugtassa arra a pár percre, amíg beengedik.
Látatlanban dramatizálod a kelleténél jobban ezt a dolgot, szerintem:)
Mivel egy ilyen szakterület kompetenciáját jóval kevesebb beteg veszi igénybe, mint egy belgyógyászati vagy egy sebészeti beavatkozást, így létszámilag is szűkösebben vannak. És hogy miért zárják az ajtót ügyeleti időben? Csak sejtéseim vannak.

Íme egy fikció, csak összehasonlításként:
császkálok az utcán, és látok egy lukat az úttesten csatornaszem nélkül (nem példátlan eset!).
Rögvest előkapom a hiperszuper telómat, és lövök egy képet, amit beküldök a hiteles és mérvadó, menő bulgárlapba, ami majd leközli imígyen:
Botrányos balesetbiztonság!
(Vagy fellövöm a facéra, még tutibb.)
A képen már nincs rajta, hogy:
1: az utca mindkét vége lezárva;
2: 2 méterre a luktól a csatornázási szagemberek beszélik át a soron következő teendőket.

Mindezeket úgy hívják: szándékos félretájékoztatás!
És nem ritkán képesek megtenni ezt azért, hogy hörögjön a nép (mert egyébként nincs elég baja).
Itt, a blogon is látható ez a fajta magatartás: megoldás keresése, okok felderítése helyett a "lelőni mindet" szellem:(

asztalosani 2016.09.15. 19:41:46

@Braincelle:
blablabla

életszerű példa:
1. mandulaműtét után hazaküldenek.
otthon este elkezd vérezni a mandulád, mivel meg is van dagadva, beszélni nem tudsz, vegyük azt hogy egyedül élsz, vagy a csajod, pasid éppen az éjszakai műszakot nyomja.
mentőt nem tudod felhívni, így hát berongyolsz az ügyeletre, megnyomod a gombot, kérdezik ki vagy és te csak hörögsz. majd elküldenek a lófaszba, hogy ne szórakozzál már velük hajnali 1-kor.

2. otthon szunyókálsz, a paplanodba napközbe bemászott egy lódarázs, ami pont este kilenckor megcsíp, és te éppen nem tudtál róla de allergiás vagy rá, és szintén egyedül vagy otthon. szintén berongyolsz nyomod a gombot hörögsz. megint elküldenek a halál f*szára

3. a gyereked éppen elég súlyos mandulagyulladást kapott el, nem vagy eüs. este nem kap levegőt,FULLAD berongyol hozzád, mivel közel lakotok az ügyelethez nem hívsz mentőt, mert tudod azok 3 óra múlva is érkezhetnek. berongyoltok az ügyeletre, te tisztára megrémültél,mert már lila a gyerek feje és nem lélegzik...
és akkor kezdj el beszélgetni egy kaputelefonnal, hát gratulálok...

asztalosani 2016.09.15. 19:42:44

@she_wolf:
"megoldás keresése, okok felderítése helyett a "lelőni mindet" szellem:( "

miguszka fikuszka, mert te aztán öntöd magadból a megoldási javaslatokat, mi?!

Rivero 2016.09.15. 19:51:29

@Braincelle:
Mandula műtét utáni bevérzés sűrgösségi eset szerintem..

Igazság, hol vagy? 2016.09.15. 19:56:50

@asztalosani: 1.Mandula műtét után nem aznap küldik haza a beteget.2.Ha súlyos allergiát tapasztalsz,nem tudsz a kórházba bemenni,marad az ügyelet vagy a mentő(arról nem az eü.tehet,hogy egyedül vagy)3.Gyermekkel nem a gégészetre,hanem az ügyeletes gyermekkórházba megyünk,fulladás esetén!

she_wolf 2016.09.15. 20:09:06

@Igazság, hol vagy?:
Megint beindult nála a brainstorming (az ige most kifejezetten pejoratív értelmű!):)

Rókaregeróka 2016.09.15. 20:35:36

@Braincelle:

"nonverbális gesztus" :
Ebben a kórházban, ahol a poszter szerint ilyen bunkók az orvosok, hogy ő képes ezt félremagyarázni, a doktornő, aki műtött, a műtőben, még elaludtam, megsimogatta a karom nyugtatásul.
Műtét után, még haza nem ment 4 óra alatt 4* nézett be rám, hogy hogy vagyok...

@Igazság, hol vagy?:

Mandulaműtétem volt, az altatás az min. 24 órás bentlét, és akkor is saját felelősségre távozol.

Igazság, hol vagy? 2016.09.15. 20:45:18

@Rókaregeróka: Saját felelősség:Ha valaki nem bír ki 3napot a kórházban és probléma adódik az nézzen először magába és azután szidja az ellátó személyzetet.Kösz,végre egy pozitív hozzászólás egy betegtől!!

she_wolf 2016.09.15. 21:29:56

@Igazság, hol vagy?:
Á, dehogy! Róka egy fizetett bértollnok:) Csakis az lehet....
Vagy pedig jól kitömte parával a doktornőt! Előre! Igen. Ez a két magyarázat létezhet.
Ja, nem. Van még valami: Róka valakinek a valakije, és ráadásul maga is egy nagy valaki, ezért jár neki az empátia, és a törődés. Bezony!:)

Rókaregeróka 2016.09.15. 21:31:32

@Igazság, hol vagy?:

Tudod, ahogy @Braincelle: írta: több fajta orvosi hozzáállás létezik .
Kétszámjegyű dokit fogyasztottam már el betegségem témakörében. A saját választott orvosom nagyon empatikus, és segítőkész, a másik 9 " bemutatom" orvos volt.
Volt ebben minden beállítottságú, volt elhatárolódó is és volt olyan is, aki este 10-kor válaszol az e-mailemre. Az utolsó ilyen "bemutatom az esetét egy jó orvosnak" - ász szintén ebben a kórházban dolgozik.
Megvizsgált, nem volt egy gyengéd manőver, miniméterről miniméterre fájdalmat okozott, de másképp ez nem ment, ő is tudta, én is tudtam, hogy az alaposság létszükséglet, mikor kívül a gyulladt nycs-mat nyomkodta, belül meg a nyelvgyökömet meg a garatomat hozzá. De mikor látta, hogy tűréshatáron vagyok, hagyott "embernek lenni", hátracsúszni és nem fuldokolni a bilateriális betapintástól. Annak ellenére is, hogy háromszor kellett nekifutnia a dolognak, egy szava sem volt.
Viszont mikor végzett, együtt néztük meg a képanyagom. A saját orvosom, a helyi ász és én, a páciens.
És segítettük egymást. 3 ember, egy burokban, egy ügyért: értem. És együtt jutottunk a megoldás nyomára is, egymás szavait kiegészítve.

És azt hiszem, itt a kulcsszó: segíteni egymás munkáját, egy teamben, az orvos és a páciens.

De amíg a beteg kételkedik, képes azt hinni, hogy az orvos leülteti türelmesen elvérezni, addig ez nem fog menni.

Ezek az emberek SEGÍTENI esküdtek fel.
Néha kell egy mosoly, egy kedves szó átbillenteni őket a monotonitáson. Vissza szoktak mosolyogni :)

Igazság, hol vagy? 2016.09.15. 21:40:57

@Rókaregeróka: Tudod erre nagyon sok ember nem képes!Nagy respekt neked!Maradj továbbra is ilyen!

Rókaregeróka 2016.09.15. 21:55:56

@Igazság, hol vagy?:

Pedig ez kellene, talán kevesebb orvos disszidálna.
Bár ettől " nem lehet jól lakni" , de adott egy szakma, aminek művelői már eleve kevesen vannak, és még a maradék kedvét is vegyük el attól, hogy itt maradjon velünk bűvészkedni?
Volt olyan, hogy 10 óra várakozás után sem kerültem be az egyik helyre. Akkor se csaptam patáliát: beszóltam, hogy ne haragudjanak, a fél4-es vonattal el kell mennem a gyerekért, nincs mese, tudnak-e addig behívni?
Persze nem hívtak be, fogtam magam és elmentem a gyerekért. Ennyi. Nem esett jól, de nem puffogtam, elköszöntem- mosolyogva- és hazamentem. Én mindent megtettem.
Nem volt időpontom, ez van. Mindenki eljött, akinek volt.
Majd máskor.

De ellenpélda: rendelési idő vége előtt 10 perccel estem be a körzeti kórházba, hogy "fájok, tessék segíteni" , a recepciós elküldött volna, de bepróbálkoztam, és bár így is 1 órát csúszott a "zárásidő" , nem mondták azt, hogy "tessék hazamenni tovább fájni és időpontra visszajönni" :)
Nyílván ha az első helyen is kivárom a rendelés végét, nem zavartak volna haza, még akkor se, ha ott reggel 9-től este 9-ig uaz az orvos üli végig egy fenékkel a 12 órát.

Rókaregeróka 2016.09.15. 22:02:27

@she_wolf: én vagyok a porszem a gépezetben :) :D

she_wolf 2016.09.15. 22:07:41

@Rókaregeróka:
Akkor már minimum hárman vagyunk. Tudod: viszek még egy embert!:D
Csináljunk homokvihart?:D

Rókaregeróka 2016.09.15. 22:13:05

@she_wolf:
Ismered a viccet:
Két homokszem száll a sivatag felett:
- Leszálljunk?
- H.lye vagy? Ekkora tömegben?!
:)

Igazság, hol vagy? 2016.09.15. 22:25:20

@she_wolf: @Rókaregeróka: Szuper csapat! semmi fröcsögés?Ejnye mit szól ehhez Anika?D.

she_wolf 2016.09.15. 22:35:49

@Igazság, hol vagy?:
Ne festegess, mert elverem a kezed!:)
Különben is, ma már (le)szerepelt, hazaküldtétek:)

@Rókaregeróka:
Igen, megvan!:D

Braincelle 2016.09.15. 22:59:17

@Rivero:
Igen. Annyira, hogy életveszélyes állapot és általában nem gyalog egyedül mész vele a kórházba, főleg ha annyira vérzik, hogy beszélni se tudsz.
De ha akkora a baj, akkor a bejáratnál lévő portásnak szólsz és nem egyedül keresgéled a sötétben az épületet.
A pavilon rendszer amúgy szar. A dolgozók építsenek másik kórházat vagy mi? Nem értem, mi mást tehetne, aki a táblára az infókat kiírta.

asztalosani 2016.09.16. 05:36:16

@Igazság, hol vagy?:

"1.Mandula műtét után nem aznap küldik haza a beteget."

aha, "jó poénjaid "vannak. arról feledkezel meg, hogy ha sok a fekvőbeteg és jönnek újabb fekvőbetegek, akkor biza a műtéten átesetteket is hazaküldik, természetesen saját felelősségre, hatványozottan érvényes ez a HP betegek érkezése esetén.

"2.Ha súlyos allergiát tapasztalsz,nem tudsz a kórházba bemenni,marad az ügyelet vagy a mentő(arról nem az eü.tehet,hogy egyedül vagy)"

mint már írtam, NEM TUDSZ BESZÉLNI, akkor ecseteld már részlesen, hogyan tudsz BÁRKITŐL is segítséget kérni?!?! Jó kifogás ez a "ez eü nem tehet róla hogy egyedül vagy" úgy látom kib*szott nagy divat lett mondogatni, remélem akkor is ezt mondom amikor idős elesett beteg embereket küldesz haza, vagy egyedül maradt édesanyákat, akiknek a férjük a te segged megmentése miatt vesztette életét, vagy mert azért van egyedül, mert a párja külföldön dolgozik, mert hagytátok szarrá degradálni az eüt a mocskos HP rendszerével. hoppácska, ugye? Másrészről meg nem kötelező párosban nyomulni, vagy hol van előírva, főleg az Eü tv.-ben amire hivatkozol, drága?

"3.Gyermekkel nem a gégészetre,hanem az ügyeletes gyermekkórházba megyünk,fulladás esetén! "

LOL. na ne gyere ezzel a hülyeséggel!
ha a gyerek fullad, akkor is el lehet vele menni a legközelebbi akár felnőtt ügyeletre is, vagy az ügyeleti FOG-ra. amint átlépik a küszöböt ellátási kötelezettség keletkezik, súlyos esetben MINDIG kötelező az életmentés. a fulladásra ez hatványozottan érvényes. nem kell kóricálni liluló gyerekfejjel, hogy jaj istenkém hol a gyerekügyelet... "jó poénjaid" vannak.

asztalosani 2016.09.16. 05:42:29

@Braincelle:
"Annyira, hogy életveszélyes állapot és általában nem gyalog egyedül mész vele a kórházba, főleg ha annyira vérzik, hogy beszélni se tudsz.
De ha akkora a baj, akkor a bejáratnál lévő portásnak szólsz"

AD1. gondolkozni tudsz?????
azt írod, hogy beszélni sem tudsz, akkor hogy a f*szba szólsz a portásnak?! írd már le ezt részletesen.

---------------------------------------------

AD2. portásnak egyáltalán feladata-e hogy téged megértsen és mint a triangle nővér pontosan megállapítsa mi a bajod, és annak megfelelően elirányítson?! LOL. Van-e ehhez egyáltalán szakképesítése?! LOL. miért kell mindig a másikra hagyatkozni, hogy a beteg megkaphassa azt az ellátást, amelyet a törvény számára előír.

---------------------------------------------

AD3. ha életveszélyes állapotban vagy, és tudod jól, hogy a mentők 3 óra múlva érkeznek csak, te pedig a kórháztól/ügyelettől x m-re laksz, csak bemész akár egyedül is, nem pedig várod a kaszást otthon.
annyira életképtelen vagy, hogy az már fáj.

asztalosani 2016.09.16. 05:50:24

@she_wolf: alias mig54

fáj mi fika?
mivan, csak nem megy a 'bót az út szélén?

tempuszka már nem kezelget?

szólj neki, vágjon gerincre, úgy tűnik hiányod van.

a való életben téged még bottal sem piszkálnak meg és ne felejtsd el rohamosan közeledsz afelé az életkor felé, amikor már ellátni sem fognak, mert kár beléd a KÖZpénz :-)

she_wolf 2016.09.16. 06:55:18

@asztalosani:
Írd meg, hogy hova küldhetek egy flakont ebből, utánvéttel:
www.euro-higienia.hu/webaruhaz/?p=35&pg=2&t=83

Nem olcsó, de szerintem a trollfizuból fussa .l..

Braincelle 2016.09.16. 06:58:45

@asztalosani:
Most az omsz jól be kellene pereljen Téged ezért a háromórás mondatért.
Amúgy meg én ezt a sok baromságot nem bírom már, nehari. Tudom, hogy troll vagy, és vagy szórakozásból kötekedsz, vagy az oldal forgalmát akarod növelni, királyul is csinálod, csak néha árulod el Magad, csak most ne folytassuk. Nyertél, meghaltam :D

she_wolf 2016.09.16. 07:10:26

@Braincelle:
Szerencsétlen OMSz örül, hogy él:( Nem gondolhatod komolyan, hogy ilyen fika oldalakat olvas, figyel.
Bár most jut eszembe, szoktak itt mentősök írni, talán észreveszik. De kétlem, hogy lenne energiájuk egy ilyen jogi hercehurcára.

Nusika már rég elárulta magát, trollnak (fizetett, hivatásos trollnak) pedig nagyon nívó alatti, ne foglalkozz vele!:)

Braincelle 2016.09.16. 07:31:45

@she_wolf:
De mi van, ha nem fizetett, hanem mondjuk egy nyugdíjas orvos vagy gyesen lévő orvos-vagy ápolónő vagy pszichológus, akinek ez a hobbija?

she_wolf 2016.09.16. 07:54:35

@Braincelle:
Ezt Te sem gondolhatod komolyan!:(
Ha nyugdíjas orvos lenne, a kollégái már észrevették volna a bajt, és kezelés alatt állna.
Ez? Gyesen? Valld be, hogy tényleg viccelsz!:D

Egyáltalán: hogyan fordulhat meg a fejedben, hogy ez a gyökér akár büfé-könyvtáros szakon is felsőfokút végzett? Normálisan írni, fogalmazni nem tud a szerencsétlen, definíciók (különösen med. def.) között képtelen eligazodni (szövegértelmezés, mi?).
Ez egy szociopata, aki kidobott egy rahedli pénzt egy pocsék kezelésért/munkáért, és azóta minden fehér köpenyesbe ott rúg(na) bele, ahol tud. Meg még ott is, ahol nem.

Ha az általad említettek közé sorolnád, nagyon lehúznád a kollégáidat, kolléganőidet, munkatársidat:(
Ha pedig hobbiként űzi ezt, akkor tényleg orvosi eset. Ajánlanám Füredit!

Braincelle 2016.09.16. 08:52:44

@she_wolf:
Nem tudom, szerintem túl ügyesen játszmázik, ráérez a gyengéidre, ráadásul egy-kétszer random teljesen értelmes dolgokat ír. Szerintem jól szórakozik. Én is jól szórakoznék, ha a helyében lennék, és gátlástalanul dobálhatnám a sziklákat a tóba, és figyelném, mikor lesz a legnagyobb a hullámverés. Ez csak játék.

Braincelle 2016.09.16. 08:55:35

Persze a valódi pszichiátriai betegek egy része is jól játszmázik, de általában főleg a bordie-k, és ő nem bordie, mert teljesen következetes magához egy-két elszólást leszámítva, querulátoros embereknek gyakran tökjó a logikája, de azért a szociális készségeik szerintem viszont nekik nem annyira jók, és innentől kezdve az egész nem fér nekem össze, bár hozzáteszem, hogy nem vagyok pszichiáter és lehet, hogy létezik ilyen ember, sőt pont ő pont ilyen.

zünüke 2016.09.16. 08:59:58

@she_wolf:
"Probaljunk a realitas talajan maradni"
-pontosan igy van azert irtam,hogy ez a varjon turelmesen felreertheto annak aki verzik,fullad,vagy mit tudom en milyen komoly panasszal maszik el az ugyeletig. Es tokeletesen mindegy szerintem ebben az esetben,hogy van vele kisero v nincs. Ha van,ketten erthetik felre ijedsegukben azt,hogy fogalaljon helyet es varjon turelemmel.
"Latatlanban dramatizalod a kelletenel jobban ezt a dolgot szerintem"
- Akkor megegyszer leirom. Nekem nem lenne felreertheto de sokaknak igen. Ezt az utolso momdatot lehetett volna mondjuk ugy is megfogalmazni,hogy foglaljon helyet,osztalyunk dolgozoja perceken belul erkezik. Termeszetesen ez csak a surgos esetekre ertem.

she_wolf 2016.09.16. 09:40:10

@Braincelle:
Korábban már volt róla ilyesmi beszélgetés, és akkor sem gondoltam (egyébként most sem), hogy valami különösebb ok, vagy pszichés defekt lenne a háttérben. Ő szimplán hülye.
Nem játszmázik ügyesen, mert a lóláb már nagyjából a tizedik hozzászólása után lógott kifele.
Nem igazán érez rá a gyengeségre, de egyszer elcsíp valamit, és azon pörög (ld. az én esetemben örökösen Tempus.Anh, a korom -nagy cucc, mindenki tudja, mert leírtam-, meg amiket még előhúz valahonnan tarkótájról) Update semmi, pedig lenne. Engem kezdetben nagyon tudott dühíteni, hogy nem képes szót érteni szinte senkivel, de most már jó ideje tényleg nem foglalkozom vele.
Megborult, mint egy rosszult megrakott platós IFA a játszótéri körforgalomban:)
Magához valóban következetes, amennyiben következetességként értékeljük a tapadást.
Szerintem szimplán csak one way.
Logikában sem jeleskedik, mert akkor kevesebb hibaszázalékkal "dolgozna".
Magyarul: még hülyének is hülye a szerencsétlen:)
Azt meg kizártnak tartom, hogy bordie legyen.

Ő egy sekélyes, kisebbrendűségi komplexusokkal terhelt valaki, akivel kegyetlenül elbánt vagy a természet, vagy egy-két személy, és így, a név- és arctalanság nyújtotta védelemtől biztosítva (itt mondjuk téved:D) kitombolhatja magát.
Részemről ennyike:)

Most megint foglalkoztunk vele egy picit, remélem, szépen süldögél.
Azt hiszem, akkor tudnék hinni Istenben és az ő igazságszolgáltatásában, ha egyszer véletlenül valamelyikőtök (tehát a praxison író orvosok) kezébe kerülne, és olyan ellátást kapna, amiről fel sem tételezi, hogy létezik -pedig igen!:)

(p.s.: Igen, tud néha értelmes dolgot is írni, csak én már ott tartok vele, hogy az már nem soha változtatja meg az előjelet. Soha! Pedig ezt a szót legalább olyan ritkán használom, mint amilyen ritkán mondom valakire, hogy hazudik! Láttad az új aláírását? "köcsög". Ezek szerint hapsi lenne?:D)

she_wolf 2016.09.16. 09:44:43

@zünüke:
"...lehetett volna mondjuk ugy is megfogalmazni,hogy foglaljon helyet,osztalyunk dolgozoja perceken belul erkezik."

Szerintem teljesen jó ötlet!:) Tényleg.

Braincelle 2016.09.16. 10:35:31

@zünüke:
Nincs értelme látatlanban vitatkozni, mert akkor tudnád, hogy nem tud helyet foglalni, amíg be nem engedik. Odamész, megállsz az ajtó előtt, meglátod a táblát, mellette a kaputelefont, megnyomod, elmondod, mi a baj és elmondják, hogy perceken belül jönnek, vagy várnod kell valamennyit, beengednek az ajtón és leülsz a váróban.
Még egyszer mondom, unpraktikus, anno a járványok terjedése ellen kitalált, a mai eü-re egyszerűen nem alkalmas a pavilon rendszer, egy rémálom, a JK-ban meg az István-Lászlóban is, amikor a mentő viszi a beteget ötven méterre vizsgálatra a kórház másik osztályára; van, ahol nincs lift és hordágyastul fel kell cipelni a beteget. Egyszerűen ez egy alkalmatlan infrastruktúra, amivel egyik kisember sem tud mit csinálni, azon kívül, hogy leírja a betegnek, hogy hol a kaputelefon.
De igen, lehetett volna másként fogalmani, két tagmondatot felcserélni, csak egyszerűen vicc, hogy ennél nem akad hasznosabb rágnivaló.

Igazság, hol vagy? 2016.09.16. 13:20:36

@asztalosani: Nevetségesek az érveid,de el kell ismerni jól "nyomod" D.

MrX84 2016.09.26. 23:31:04

Már elnézést, de mi is a probléma ezzel a kiírással? "a jó beteg kussol?????" senki nem hangoztat ehhez hasonlót, ez ismét eme blog "jóindulatú", egészségügyet lejáratni próbáló kampányának ékes
bizonyítéka. Miért, mit kellene kiírni a kórház oldalára? hogy foglaljon helyet, mindjárt hozunk egy kávét, esetleg forró csokoládét? Persze, meg még a beteg seggét is nyalják ki, egy két tahó páciens előtt meg boruljanak is térdre.... Nem. Ez egy teljesen helytálló, lényegre törő megfogalmazás, akinek nem tetszik, meg egész nyugodtan vérezgessen otthon a seggén, akár a füléből folyik, akár az orrából...

she_wolf 2016.09.27. 07:32:40

@MrX84:
Az "Ide hamuzzon!" egyezményesen elfogadott tábláját még nem rajzolta meg grafikus:(

Tempus.Anh 2016.09.27. 13:08:12

@she_wolf: Az "ide kamuzzon" az jobban illik erre az oldalra :)

she_wolf 2016.09.27. 18:19:45

@Tempus.Anh:
A posztok többségének van némi alapja, igaz, hogy ezt nagyon sokszor a tájékozatlanság, és az elégedetlenség generálja.
A kölcsönös bizalom, és egymásra figyelés sokat lendíthetne a jobbításon, de azt hiszem, mindannyian kispályás játékosok vagyunk ehhez, ezen a porondon.
A megoldás ebben az esetben csak egyénileg lenne lehetséges, az pedig macerás, fárasztó -én már csak tudom.
Ahhoz, hogy nagyüzemben menjenek gördülékeny(ebb)en a dolgok, ennél sokkal több kellene, ami egy olyan egyszerű mozdulattal kezdődik, hogy felemeljük a seggünket, és elmegyünk szavazni.
A második lépés viszont marha nehéz, mert jön a kötelező kérdés, amit most inkább nem tennék fel, önvédelemből.
(Jó nagy közhelyeket sikerült iderittyentenem, de a közhelyek nem véletlenül olyanok, amilyenek.)

Ez a blog meg...nem írom le a véleményemet ezredszer:)
(Mi van Veled mostanában? Csendeske vagy, de mindig örülök, ha látlak:*)

Tempus.Anh 2016.09.28. 14:40:41

@she_wolf: Én is örülök, ha látlak. :) Néha megszólalok, a többi a napi tevékenység örvényébe fúl és azon kívül igyekszem a jótékony semlegesség látszatát megőrizni.

:*

she_wolf 2016.09.28. 16:45:29

@Tempus.Anh:
Jótékony semlegesség....süsd ki magad pl. ezzel:
www.youtube.com/watch?v=NzWizk3e4MM

(spotify-on jobb minőséget csíphetsz meg -ha egyáltalán fogékony vagy az ilyesmire, ezt nem tudhatom. Engem kisimít:D Mindig!)

kheiron 2016.10.20. 03:40:42

@asztalosani:

Na, ez az, az igazi kveruláns pszichopata stílus!

Gratulálok!

Ha valaki komolyan (mármint nem trollkodásbó) ír ilyeneket, az természetesen pszichiátriai kezelésre szorul, de ezt azt hiszem, te is tudod.

kheiron 2016.10.20. 03:42:30

@asztalosani:

"triangle nővér"

Tök jó stíluselem!

Ica, a háromszögletű nővér.

kheiron 2016.10.20. 03:47:26

@Braincelle:

Szerintem az, ennyire koncentráltan hozni egy manifeszt elmebeteget, kifejezetten mulattató dolog lehet.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása