A szegény embereknek nem telik műfogsorra

2016.04.25. 07:40

fogaszat-arak-felelem.jpgIlyenkor a Hippokratészi eskü jut eszembe, nem tudom, azoknak a magánrendelő tulajdonosoknak eszébe jut-e, akik több 100 százalékos haszonkulccsal dolgoznak?

Tisztelt Praxis!

 

Arra lennék kíváncsi, miután több implantátumot forgalmazó cég árait megérdeklődtem/pl.mini implantátum protézis rögzítéshez, ez a legolcsóbb/,minden magán fogorvos szerint egy óra alatt mind a 10 beültethető. Az implantátum ára átlag 20.000HUF, a beültetés ára/darab 80.000- 150.000 HUF, ha a legolcsóbbat számolom, levonom az implantátum árát, akkor minimum 600.000 HUF-s órabérben dolgozik az a szegény vérszívó pénzéhes rabló, akit fogorvosnak csúfolnak!

 

Önök szerint egy magyar szegény ember/minimálbér, rokkantnyugdíj, nyugdíj stb./ hány év alatt tud ennyi pénzt összespórolni? Van legalább fogalmuk róla? De a TV-ben igen tudnak nyilatkozni, hogy növekszik a szájüregi rák, és egyéb fogatlanság okozta betegségek száma, meg nem járnak fogorvoshoz az emberek! Miért, ha elmegyek, belenéz a számba, kinő a fogam? A protézist annak adnám a szájába, aki kitalálta, mert három gyomorvérzésem volt a részleges, páncélozott protkótól, pedig voltam olyan barom, hogy kétszer is csináltattam, reménykedve hátha jobb lesz ,de ha a számba tettem állandóan citromlevet kellett innom, mert a saját nyálam kihánytam, enni soha nem ettem vele, csak azért hordtam, hogy lássák, hogy van fogam.

 

 fogaszat-arak-felelem.jpg

 

Most felül hála két barom fogorvosnak már egy fogam sincs, de aminek szájpadlása van, olyan nem kell, ha utánam dobálják sem! Igaz már én sem értem mit beszélek, meg turmixolt kaját eszek csak, de az nem kell! Itt annyi fogorvos van, kísérleti nyúlnak jelentkezem bármilyen implantátum kipróbálására, tesztelésére! Vagy a jótékonysági szervezeteket is várom, nemcsak külföldön, gyerekeket, esetleg szegény magyar embereket is lehetne támogatni egy ingyenes fogászati ellátással, mivel nem az én hibámból nincs fogam, az alsó mind meg van.

 

Semmilyen jövedelemmel nem rendelkezem,2016.01.01-töl azt írta az orvosszakértői maffia egészséges vagyok, előtte 16 évig voltam leszázalékolva, spóroltam 200.000 HUF-t, de azóta sajnos el kellett költenem, mivel semmilyen jövedelmem nincs, hiába írták, hogy egészséges vagyok, a gyógyszereimre ugyanúgy szükségem van, mint amig beteg voltam és a TB-t is magam fizetem.

 

Kíváncsi vagyok, van-e ebben az országban csak egy magát milliomosra kereső fogorvosok között, aki tud jótékonykodni, bár minél több van valakinek, annál több kell, és akinek van pénze, az soha nem segít a szegényeken!

 

Köszönöm, ha elolvasták a keserűségem, bánatom, jó munkát a fogorvosoknak a milliomosok szájában, aki szegény meg dögöljön meg, mert igy dolgozni sem vesznek fel sehova!

 

Ilyenkor a Hippokratészi eskü jut eszembe, nem tudom azoknak a magánrendelő tulajdonosoknak eszébe jut-e, akik több 100 százalékos haszonkulccsal dolgoznak?

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

brlv24 2016.04.25. 21:53:05

@martineden: "pedig kevesebb penzbol tartjak fenn a rendszert"

Ezt te meg honnan veszed? Hasra ütsz?

brlv24 2016.04.25. 22:05:32

@martineden:

Maradjunk a tényeknél, Hollandiában több mint kétszeresét költik el az EÜ-ben:
ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Healthcare_expenditure_statistics

Ráadásul a GDP 12%-át, míg nálunk csak 8%-át.

pukancs 2016.04.25. 22:13:59

Azt hiszem én a másik véglet vagyok...

Eddig kb 900E ft-ba kerültek a fogaim. (a legelitebb helyen 1,5 milliót mondtak) 8 feljavítás, 4 ültetés, feltöltés.

Ez mind annak a károkozásnak a következményei amit úgy hívnak:
Iskolai fogorvos, SZTK fogorvos.(és rettegés a fogorvostól)

Dilettáns barom mind.

Tudomásul kell venni, ami ingyen van az szar.
lásd szocilizmus szolgáltaátásai, ingyen van és szar.
Ha nincs értéke amiért dolgozik (legyen az bármilyen orvos vagy éppen szolgáltatás) az szart se fog érni. Az olyan is lesz.

Elsőre döbbenetes összegeknek tűnnek a 100-150 e ft-ok
De mikor visszakerül a beültett fog, nem félsz mosolyogni, tovább tusz lépni, rájössz, hogy ennél kifizetődőbb dolog nincs.

Ha nincs rá pénzed, rá kell jönnöd, hogy elbasztad az életed.
Akinek egy minimális 50-100-200-300e ft-os megtakarítás sincs, az vagy semmit nem dolgozott életében, vagy annyit is ért a munkája. Ő az éhen döglés szintét súrolja, nagyjából 0 adóbefizetéssel.(ne önmagához mérje, a 15-25e Ft befizetés 40-80ezres nyugdíjnál a lófasz kategória, más vastagon beadózón él valójában)
Nah szóval neki ennyi jut.

martineden 2016.04.25. 22:18:27

@brlv24: Rosszul fogalmaztam,bocs.Az emberek kevesebb biztositasi dijat fizetnek,mint Magyarorszagon.Igy megfelel?

martineden 2016.04.25. 22:20:06

@she_wolf: Igen ebben is egyet ertunk.Minden eddigi kormany saros ebben az ugyben,bar nem egyforman.

martineden 2016.04.25. 22:22:34

@VT Man: ,,Szerinted, ha privát egészségügy lenne, akkor a posztoló nem panaszkodna?

Ja, akkor nem, mert már nem élne."..azt nem tudom ,hogy panaszkodna-e,de te honnan veszed ,hogy nem elne?Ha hulye vagy vmihez akkor hallgas.Meg a kutya sem ugat foloslegesen.

Sandor Akarki 2016.04.25. 22:22:57

@Lenina Huxley: "szenvedés kell a megszokásához" Próbáltad, megszoktad, vagy csak mondták neked?
Végigolvasva a kommenteket: Nem véletlenül tart itt az ország. Az empátia teljes hiánya, mintha pszcihiátrián az antiszocális gyerekgyilkos bácsik irogatnának. Szégyelljétek magatokat mind!

Sandor Akarki 2016.04.25. 22:28:08

@martineden: Itt is magasak az adók (csak mondom, hogy a bérköltség kb. 42%-át kapom meg bankszámlára amiből 27% ÁFÁ-val vásárolhatok - ezért rendelek mindent ebayről a brittektől).
Meg persze itt a magyar 3M: Mészáros, Matolcsy, MNB akik jól ellopják még a lovat is alólad. Rohadt egy világ van itt.

desw 2016.04.25. 22:28:22

@she_wolf:

"Az egészségügyünk siralmas helyzete -és ennek kapcsán a betegeké- a mindenkori politikának köszönhetően ilyen"

A politika pedig az T. szocializmusra vágyó álompolgároktól függ.

Egyszerű matek ez is: erre telik akkor, ha 10 millió fő vesz igénybe egy szolgáltatást, de csak 1-2 millió fizet érte érdemben.

Meg aztán ha kevesebb kövér, dohányos és alkesz lenne, több pénz maradna érdemi gyógyításra...

Na mind1! Gyurcsány monnyon le! Meg az Orbán is!

brlv24 2016.04.25. 22:56:01

@martineden: "Rosszul fogalmaztam,bocs.Az emberek kevesebb biztositasi dijat fizetnek,mint Magyarorszagon."

És ezt írtad: "Hollandiaban,es kell lenni biztositasodnak ami havi 86eurotol 220 euroig terjed"

Ugye nálunk (Mo) 7% az EÜ járulék.
Ez némi számolással azt jelenti, hogy a 86 eurós díj (26.660Ft eö járulék) bruttó 381.000 Ft-os fizetésél jön ki. A 220 eurós pedig 1 millió bruttónál.

De mivel a minimálbér 111.000 Ft, így itthon az alsó határ a járulékra 7700 Ft (azaz 25 EUR). Ha munkanélküli vagy akkor vagy fizetik helyetted, vagy 7000 Ft.

Szóval nem tudom miből vontad le a fenti következtetést, de elsőre is hülyeségnek tűnt, utánaszámolva meg utólag is az:)

indapass 2016.04.25. 23:08:39

@pukancs:
Sajnos egyet kell értenem sok mindenben. Rettegés az iskolaorvostól, nincs érzéstelenítő, mert csak emeld föl a kezed, ha fáj. Fogszabályozás úgy, hogy nem nézik meg, hogy nő a bölcsességfog (naná, hogy nekinőtt a többinek és visszatolta, 30-on felül szedettem ki, de addigra már csonthártyagyulladás és több fogvesztés is volt belőle). Az SZTK-ban, mikor rákérdeztem, hogy néha nyomja valami a fogsoromat, nem lesz-e belőle baj (még kamaszként), azt mondták, hogy ha akarom, kiműttethetem. De el nem mondták, mi lehet belőle, meg sem röntgenezték. Így meg, ugye, ki akar műtétet?
Gyökérkezelés gyökértömés nélkül (két évig bírta a fog). Hetes fog kihúzása, hogy majd benő a helyére a nyolcas. Ez utóbbiak 13 éve. Na akkor találtam egy JÓ fogorvos, azóta kármentés folyik. De ez is korlátos - pl. a beültetéshez nem elég vastag az állcsontom. Remélem, még halad a tudomány, mire az

DE! 40-50 éve a szájápolást sem vették sokan komolyan. Sajnos az én szüleim sem csekkolták le a gyerekeiket, és bizony sokszor elblicceltük, meg volt a sok, viszonylag olcsó savanyú cukorka...
Ez is vastagon benne van.

pukancs 2016.04.25. 23:21:19

@indapass:
Ami a magyar egészségügyben van az a katasztrófa, aki bekerül a rendszerbe, az már csak sürgőségit kap. (ha kap)
Ha lenne másik fizetős rendszer azonnal átlépnék.(meg persze ki a jelenlegi államiból)
Még úgy is, hogy többet kellene fizetni.

Sokan azt mondják, hogy vadkapitalizmus tombol nyugaton meg amerikában...
Nos pont magyarországon van vadkapitalizmus.

A vadkapitalizmust pont az egészségügyön lehet a legjobban felmérni.
Amerikában drága a dolog, de kapsz is fizetést. és jó szolgáltatást is cserébe.
Nagyon is jól működik a rendszer.(jó persze tudom vannak biztosítós gondok, és tényleg extrém drága)

Itthon valójában arányaiban sokat fizetünk érte,de szart se kapunk cserébe.

Aki teheti előzze meg a bajt és menjen 100%-os magándokihoz (tehát nem fél állásban állami)
Mert neki a szar munka a hírnevébe kerül.

she_wolf 2016.04.25. 23:24:32

@desw:
Nem vágyom a szocializmusra, az sem volt jó. Mondjuk nekem, gyerekként nem volt túl szar, de egy kisklapecnek hadd ne a rencerrel kelljen foglalkozni!:) Se akkor, se most! A rendszermártózáskor 24 éves voltam, és roppant boldog is, több okból. Ezek egyike volt a nagy politikai változás. Nem sírom vissza a szocializmust, de nem gondoltam volna, hogy sorozatban csak impotens bagázsok veszik kezükbe a vezetést:(

Ha a 10 millióból a munkaképes embereknek lenne munkájuk, és megfelelő, európai szintű bérezésük, valamint ha a mindenkori kormányok valóban arra fordítanák a befolyt adókat amire kell(ene), akkor másképp festene a helyzet. Gondolom, ezt azért belátod.
És ez a 10 millió záros határidőn belül jóval kevesebb lesz, nagy hányadát pedig az idős és/vagy munkaképtelen emberek fogják kitenni. Ne legyen igazam!

Az alkesz, a bagós, és a zabálástól dagadt emberrel kifizettetném a kezelését. Vagy ledolgozhatja közmunkában. Ma úgyis olyan szépséges a foglalkoztatási statisztika, hogy dagad a szügyünk a büszkeségtől, mert ennyi embernek van munkája. Pedig hát a nagy....

martineden 2016.04.25. 23:27:06

@brlv24: A 27% szocialis adonak atkeresztelt eu jarulekot is illenne am hozza szamolni,amit a munkaltato fizet.Ugye hogy ugye,egyutt 34% es korlatlan ,tehat a minimalberes is fizeti es aki 5 milliot keres az is fizeti.Hollandiaban pedig 220 euro a legmagasabb biztositas,de akkor mar 1 agyas szoba ,kulon nover,kulon korhazi aszisztens jar melled.Raadasul en dontom el ,h milyen biztositast valasztok,fuggetlenul a keresetemtol.Viszont aki minimalbert keres es a legolcsobb biztositast fizeti,ami messze jobb ellatast takar mint a magyar,annak atszamitva 3000 ft,ba kerul,mert az allam visszaterito a biztositas 90%-at.Erteheto?

brlv24 2016.04.25. 23:43:56

@martineden: Rendben, hívhatjuk bárminek. Persze ez nem változtat azon, hogy ezt a munkáltató fizeti, és neked ez volt az állításod: "Az emberek kevesebb biztositasi dijat fizetnek (..)".

De azért javaslom, hogy az se kerülje el a figyelmed, hogy Mo. 2000 milliárd Ft-ot fizet egy évben egészségügyre, Hollandia pedig 21.000 milliárd Ft-ot (huszonegyezermilliárd!). Ezt nem a 220 euróból fedezik.

Viszonyításként a 4-es metró 450 milliárd volt, tehát Mo. egy év alatt az eü kiadásból 4 db-ot tudna építeni, Hollandia pedig 46 darab metróvonalat!:)

ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Current_healthcare_expenditure,_2012_YB15.png

desw 2016.04.25. 23:47:43

@she_wolf:

"Nem sírom vissza a szocializmust, de nem gondoltam volna, hogy sorozatban csak impotens bagázsok veszik kezükbe a vezetést:("

Minden nép olyan politikust kap, amilyet megérdemel. Mi az impotencia abban, hogy a nép még mindig gondoskodó állambácsit akar és a politikusok kiszolgálják ezt? (kereslet-kínálat)

"Ha a 10 millióból a munkaképes embereknek lenne munkájuk..."

És ezért is a politikusok a hibásak? A munkanélküliek hány százaléka az, akiknek valóban PIACKÉPES szaktudása és végzettsége van?

"és megfelelő, európai szintű bérezésük"

A magyar vs. EU GDP/fő aránynak kb megfelelő a magyar bérezés. A bér nettó arány rosszabb a brutális adók és járulékok miatt, viszont a sok adó meg a nép igényei és a gondoskodó állambácsi miatt van.

", valamint ha a mindenkori kormányok valóban arra fordítanák a befolyt adókat amire kell(ene), akkor másképp festene a helyzet. Gondolom, ezt azért belátod."

Mit lássak be? A szocializmus sokba kerül!

"És ez a 10 millió záros határidőn belül jóval kevesebb lesz, nagy hányadát pedig az idős és/vagy munkaképtelen emberek fogják kitenni. Ne legyen igazam!"

Ez már kb 20 éve így van!

"Az alkesz, a bagós, és a zabálástól dagadt emberrel kifizettetném a kezelését."

Egyetértünk!

desw 2016.04.25. 23:52:53

@martineden:

"A 27% szocialis adonak atkeresztelt eu jarulekot is illenne am hozza szamolni,amit a munkaltato fizet."

Az a régi nyugdíjjárulék helyett van, nem eü.

drappa 2016.04.26. 00:25:01

@brlv24:

"....hogy az se kerülje el a figyelmedet,hogy Mo 2000 milliárd Ft-ot fizet egy évben egészségügyre"

Mennyit? 2000 milliárdot? Te valamit elnéztél.

she_wolf 2016.04.26. 00:44:38

@desw:
Csk mint te:

"Minden nép olyan politikust kap, amilyet megérdemel."

Stimmel! Aki benyalja a kampány-hazugságokat immár többedjére, az valóban megérdemli!

"Mi az impotencia abban, hogy a nép még mindig gondoskodó állambácsit akar és a politikusok kiszolgálják ezt?"

A politikusok önmagukat szolgálják ki,valamint a szép létszámú sleppet.

"A munkanélküliek hány százaléka az, akiknek valóban PIACKÉPES szaktudása és végzettsége van?"

Kérdezd meg a diplomás közmunkásokat! Meg azokat a szakmunkásokat, akik hagynak csapot-papot, és húznak el a retekbe jó pénzért. És már csak papíron magyarok, sttisztikai adatok a népesség-nyilvántartásban.
Mi értesz "piacképes" alatt egyébként?

"A bér nettó arány rosszabb a brutális adók és járulékok miatt, viszont a sok adó meg a nép igényei és a gondoskodó állambácsi miatt van."

Aham....ez így nagyon gyenge. Senkinek semmi baja nem lenne az európai viszonylatban is magasnak számító adóval, ha a levonások után nem kellene vakarni fejét, hogy mennyiből kel kihúznia a következő fizetésig. Úgyhogy ezt magyarázd a 130-140 nettót hazavivőknek (és akkor ugye nem is minimálbérről beszélek).

"Mit lássak be? A szocializmus sokba kerül!"

A kapitalizmus is. De ott kapsz is valamit a kurva focin, kiskirályságokon, urambátyámozásokon kívül.

"Ez már kb 20 éve így van!"

Jelzésértékű, hogy '89 óta 27 év telt el?
Ha nem, akkor olvasgass nem friss, nagyjából 1 éves):
www.portfolio.hu/gazdasag/kivandorlo_orszagga_valik_magyarorszag.217534.html
Gondolom, kalandvágyból vagy nyaralni mentek ki...

Nem értem egyébként, hgy mit hadoválsz nekem a szocializmusról, amikor
1: pártsemleges vagyok;
2: az üzleti alapú társadalmi modellt részesítem előnyben;
3: valamint a "mindekinek annyit, amennyit megérdemel" elvet vallom.

Van kérdés?

she_wolf 2016.04.26. 00:47:43

A hiányzó betűket gondold oda, nyitva van a melós ablakom is, és ilyenkor sűrűn előfordul:(

apanna 2016.04.26. 06:29:44

@Antalbaba: Ne tessék túlzásba esni. Méh csak azt sem tudod ki kap közgyógyra gyógyszert. Naponta látom, nem egy kifutó termék...

apanna 2016.04.26. 06:36:41

@she_wolf: Nálunk rendszeresen dolgoznak közmunkások. Még egy diplomást sem láttam, inkább nyugdíj előtt álló szakmunkást, aki nem kell a munkaerőpiacra, vagy 8 általánost végzett embert, és rengeteg az analfabéta. Nem értem, miért kell egyre nagyobbat csúsztatni mint a valóság? Láthatóan élvezitek mindannyian.

apanna 2016.04.26. 06:42:41

@pukancs: Tipikus esete vagy azoknak, akik szerint mindig a másik a hibás. Te szent ember...

apanna 2016.04.26. 06:52:35

@she_wolf: A nagy többség rosszul is lenne, ha köteleznék a megelőzésre, éves vizsgálatokra. Nem megy el pl. éves rékszűrésre, vagy jelen esetben fél éves fogászati ellenőrzésre, ha baj van, akkor mindenki hibás, csak ő nem. Sztk alapon ingyenes a tömés, húzás. Nekem most kellett egy fogamat esztétikai alapon porcelánra cserélni, 22 ezer forint volt. Azért ennyit megér az, hogy kulturált az ember pofazacskója. Ja a teljes röntgen hatezer forint. Itt mindenki olyan csóró, hogy netre, vasárnapi plázára, cigire piára telik de fogorvosra nem. Egyébként egy felső kivehető 30 ezer forint, két betegem most csináltatott.

midnight coder 2016.04.26. 07:50:43

@she_wolf: "A politikusok önmagukat szolgálják ki,valamint a szép létszámú sleppet."
Azért nem csak. Az, hogy te aki fizeted a szolgáltatást annyit kapsz a pénzdért amennyit, az azért (is) van, mert van egy rakás ember, aki egész életében egy kanyi vasat nem tett be, viszont sokkal intenzívebben használja azt.

"Kérdezd meg a diplomás közmunkásokat!"
Az hogy van egy diplomád, önmagában kb. szart sem ér. Ami ér valamit, az a piacképes tudás. Könyvtár-büfé szak és lovári nyelvvizsga kombóval kb. ugyanott vagy mint ha szimpla érettségeid lenne, viszont elbasztad az életedből azt a 4 évet, amikor lett volna lehetőséged olyan tudásra szert tenni, amivel pénzt is lehet keresni. Amúgy nem csak diplomával lehet - egy jó szaki is jó pénzt tud keresni itt Pesten. Egy _jó_ maszek vízvezetékszerelő, ács, stb. akár többet is mint akár egy informatikus. És messze többet mint egy fogorvos.

"Meg azokat a szakmunkásokat, akik hagynak csapot-papot, és húznak el a retekbe jó pénzért."
Esetleg mert nekik is van piacképes tudásuk ? Mert anélkül a retekben sem keresel sokkal többet mint itt. Ki tudsz menni tányért mosogatni Londonba, de abból ott soha nem lesz normális életed. Ha viszont van valóban piacképes tudásod akkor nyerő lehetsz - persze milliomos ott sem, de messze jobban élhetsz mint itt. De a hülyéknek ott sincs kolbászból a kerítés. És a londoni mosogatónak sokkal inkább távoli álom az implantátum mint a honi proletárnak.

zünüke 2016.04.26. 07:56:10

@apanna: Legyszi tedd mar nyilvanossa annak a fogorvosnak a nevet aki 30ezer forintert megcsinal egy felso protezist. Ne haragudj de ezt en sem hiszem el. A fogtechnikus a szekebe nem ul be ennyiert.

apanna 2016.04.26. 08:13:30

@zünüke: Kivehetőt? Sztk alapon? Tb támogatja a nyugdíjasokat, még kedvezményt is kapnak. Szar a helyzet de azért nincs világvége. Igaz egyeseknél az lenne a tuti..

apanna 2016.04.26. 08:18:08

@zünüke: Javaslom a legegyszerűbb leírását a témának: 50plusz. Hu, vagy az OEP...

lavór 2016.04.26. 10:55:23

Implantátumra nem telik, nem műfogsorra. Azt támogatja a TB.

desw 2016.04.26. 11:18:03

@she_wolf:

"Stimmel! Aki benyalja a kampány-hazugságokat immár többedjére, az valóban megérdemli!"

:DD Bocs, de láthatóan te is benyalod. Miért is akarsz kormányváltást? Mert a gonosz politikusok miatt szar minden Magyarországon. A rendszerváltás óta eddig egyik bagázs sem hozta el a Kánaánt a drága népnek. De majd a most, a következő már tuti jó lesz, ugye? :DDD

Mély fájdálommal tudatom, hogy előbb a népet kell leváltani!

"A politikusok önmagukat szolgálják ki,valamint a szép létszámú sleppet."

Meg az állambácsin, azaz az adófizetőkön élősködő heréket.

"Mi értesz "piacképes" alatt egyébként?"

Hogy tudsz úgy válaszolni, ha nem is érted, hogy mit írtam? A piacképes azt jelenti, hogy van munkaerőpiaci igény arra a tudásra és végzettségre. Lehet valakinek 3 diplomája, ha egyik sem ér egy kalap szart sem a munkaerőpiacon. És kereshet baromi sokat egy szakmunkás is.

"Aham....ez így nagyon gyenge. Senkinek semmi baja nem lenne az európai viszonylatban is magasnak számító adóval, ha a levonások után nem kellene vakarni fejét, hogy mennyiből kel kihúznia a következő fizetésig."

Nyilván ezért jönnek vissza sokan Angliából a magyar eü-t igénybe venni, ugye?

Másrészt meg vállalkozz és fizess nyugati bért! Ja, ez sem jó, mi?

"Úgyhogy ezt magyarázd a 130-140 nettót hazavivőknek (és akkor ugye nem is minimálbérrl beszélek)."

Annak a 130-140 nettónak a teljes bérköltsége 280-300 körül van. Gondolom, azért sokan örülnének, ha többet vihetnének haza abból. Csak a járulékcsökkentés szinte lehetetlen az eltartottak miatt.

"A kapitalizmus is. De ott kapsz is valamit a kurva focin, kiskirályságokon, urambátyámozásokon kívül."

A kapitalizmusban csak az kap, aki fizet. Magyarországon érdemben alig fizet valaki az eü-ért és 10 millió fő veheti igénybe. Ez a gond!

"Gondolom, kalandvágyból vagy nyaralni mentek ki..."

Kint is csak azok élhetnek normális életet, akiknek van piacképes tudása. Nyugaton sincs szükség analfabéta emberekre.

"Nem értem egyébként, hgy mit hadoválsz nekem a szocializmusról, amikor
1: pártsemleges vagyok;
2: az üzleti alapú társadalmi modellt részesítem előnyben;
3: valamint a "mindekinek annyit, amennyit megérdemel" elvet vallom."

Kb én is így szeretném, de ettől baromi messze van Magyarország!

Anteris001 2016.04.26. 12:42:31

@zünüke: Az 62 év felettiek csak laborköltséget fizetnek, az pedig kb. annyi egy kivehető fogsornál.

Peetee 2016.04.26. 14:05:29

Megértem a problémáját, hasonló cipőben járok. De ha nekem nincs munkám, akkor először ennek az ügyében tennék kurv@sürgősen lépéseket, mert végül nem lesz semmit leturmixolni, amit megehetne, és akkor tökmindegy, hogy melyik forgalmazó mennyiért adja nagyker áron...ha nekem nincs munkám, nem arra költöm a pénzemet, hogy hatodrendű problémákat tárjak fel a saját önigazolásom érdekében...én legalábbis.

she_wolf 2016.04.26. 14:08:15

@apanna:
Az hogy te nem láttál, még nem jelenti azt, hogy nincsenek.
Csúsztatni nem szoktam, legfeljebb overdrive vagyok, ha nagyon tele a hócsuka. Ezt viszont jól érzékelhetően prezentálom:)
Hogy honnan veszem ezeket a diplomás közmunkásokat? Onnan, hogy tágabb ismeretségi körömben is van ilyen (és nem kéregetéskutató szociológus), valamint nem is olyan régen a tv-ben láttam egy riportot róluk. Fiatalok (úgy 35-ig bezárólag), és nem titkolt céljuk, hogy ha már nem kapnak a végzettségüknek megfelelő munkát, fizetést, akkor pá Magyarország. A közmunka átmeneti megoldás mindannyiuk számára a munkakeresés közben, hogy legalább az otthoni kiadásba be tudjanak szállni.

A nyugdíj előtt álló szakmunkás miért nem kell a piacra? Nem kell oviba, bölcsibe menni a gyerekért, van némi tapasztalata abban amit esetleg évtizedeken keresztül csinált. Mégis megéri, hogy a kutyának sem kell.
Nálunk jellemzően az dívik, hogy legyél fiatal (max 35-ig), legyen felsőfokú végzettséget és minimum egy, de leginkább kettő idegennyelv-ismereted, csinálj egy szakajtó gyereket akik sosem betegednek meg, de eszedbe se jusson pár hónapnál többet többet otthon maradni velük, életed és véred a munkáltatódé szarért-húgyért, túlórában és ünnepnapokon. Na, most voltam overdrive!
És nem, egy csöppet sem élvezem:(

she_wolf 2016.04.26. 14:17:01

@apanna:
Ezt én sem értem egyébként:( Ma kaptam egy emlékeztető e-mailt, hogy ugye nem felejtek el elmenni arra a vizsgálatra, amit kb. 2 hete megdumáltunk?
Ez egy teljeskörű szív-és érrendszeri állapotfelmérő vizsgálat. Megvizsgálnak, és kmegmondják, ha valami gáz van. Ingyen, és bérmentve. Csak el kell menni. Nem hiszem, hogy az országban egyedül engem hívtak fel és egyeztettek velem időpontot. Tehát szűrési, vizsgálati lehetőség van, a prevenció jelen van/lenne. De sokan arra sem képesek, hogy rendszeresen megjelenjenek pl. tüdőszűrésen, nemhogy fogászaton.
Az ilyen emberre nem tudok mit mondani. De akkor ő is fogja be, amikor baj van!

(Jó, hozzáteszem, azért ezek között a hívások között is tudni kell szelektálni:D)

sakkosfx 2016.04.26. 14:22:03

Egy cionisták által nyomorban tartott ország vagyunk, magyarul rabszolgák, Ahol nem számít mit mondunk, véleményünket nem veszik figyelembe! A TB meg hiába vonták 40-50 évig fogra nem telik belőle a hatalom szerint! Még a rákosok sem kapják meg gyógyszereiket időben a beépített bürokrácia miatt! Ami mondjuk ki szándékos! Azt meg kicentizik, hogy mennyit keressünk! A rezsi kifizetése után jó ha kajára marad pénzünk, nem hogy még több mint milliós fogsorra!

kris69 2016.04.26. 14:29:41

@anitám83: Hol dràga Anita?Belgiumot ne ird mert én itt élek,és a nagyon jo orvosi ellàtàs ellenére a fogbeultetés bizony itt is qva sokba kerul.

she_wolf 2016.04.26. 14:34:17

@midnight coder:
Nekem a kéregetéskutató szociológusok a kedvenceim:)
Régebben az volt, hogy érettségi nélkül semmi vagy. Most az van, hogy minimum egy diploma, különben nincs jövőd. Aztán jön a nagy kiábrándulás, hogy diplomával sem kellesz sehova, ahova pedig felvesznek, ott gyűjtesz egy kis zsét utazási költségre, hogy aztán vissza se nézz. A kereslet és a kínálat nem találkozik. És máris kikötöttél Londonban feketemosogatóként.

Ami engem illet: a férjem mechanikai műszerész technikus, és az elektronikához sem túl hülye. Nem kell szinte semmihez szakit hívni. Nekem egy szimla ker. érettségim van, azt is meló mellett szereztem meg. Két szakmám van, mindkettő kényszer volt, egyiket jobban rühellem, mint a másikat. Itthon dolgozom, a magam ura vagyok. Jól keresünk, nem panaszkodunk.
És igen, egy jó szaki ver egy sereg kéregetéskutató szociológust!:)

Változatlanul azt mondom, hogy nem vagyunk tisztában sem a saját képességünkkel, sem a valós értékünkkel. Másik dokumentumfilm a diplomás fiatalok elképzeléséről: a "mennyi fizetést gondolna reálisnak?" kérdésre olyan válaszok jöttek, hogy a tarkómra szaladt a szemöldököm. Alaposan túlárazták magukat a gyerekek.
Közben pedig a nagy tudással a fejében ott hal éhen a hűtőszekrény előtt. Mert tudja hogy a kaja és a hűtő között van kapcsolat, de mi?:D

nu pagagyí 2016.04.26. 14:53:48

Nocsak? Térítési díj nélkül is megvalósult a "fogatlan nemzet" ideája.

she_wolf 2016.04.26. 14:56:54

@desw:
"Hogy tudsz úgy válaszolni, ha nem is érted, hogy mit írtam? A piacképes azt jelenti, hogy van munkaerőpiaci igény arra a tudásra és végzettségre. Lehet valakinek 3 diplomája, ha egyik sem ér egy kalap szart sem a munkaerőpiacon. És kereshet baromi sokat egy szakmunkás is."

Való igaz: baromi sokat kereshet. De azt te is sejted, hogy a kéjmíves nem úgy fog sokat keresni, hogy tól-ig rakja a falat, aztán a brigadéros kifizeti, hanem úgy, hogy minimum egy bt.-t, kft.-t csinál, és cégszerűen működik.
Csakhogy nem mindenki építőipari kft. tulajdonos. Mert ottan vannak a bóti eladók is, a kukások is, és egyéb, szerényebb képességű emberek is, akik -minő csoda- megbetegszenek néha, műtétre szorulnak, krónikus betegségeikre gyógyszer kell akár életük végéig...
Értem hogy mit írtál, csak azt nem, hogy miért.

"Nyilván ezért jönnek vissza sokan Angliából a magyar eü-t igénybe venni, ugye?"
Nem. Azért jönnek haza orvoshoz, mert a magyar orvosok kurva jók! Igen, jöhetnek a kövek. És szarért-húgyért jók. A parát kéretik nem ideszámolni, mert az madárlátta.

"A kapitalizmusban csak az kap, aki fizet. Magyarországon érdemben alig fizet valaki az eü-ért és 10 millió fő veheti igénybe. Ez a gond!"

Igen, tudom. Azt is tudom, hogy neked más érved nincs is ezen kívül, pedig szerettem volna, ha kihúzlak a "dohányos-alkesz-dagadt vs. 10 millió használó- 1.5-2 millió fizető" komfortzónádból.
Elismerem, felsültem veled, de valószínűleg túlélem:)
(Ja, a 100 millióból kivetted az egyre táposabb gyerekeket és a szépkorú felnőtteket?)

Bafana 2016.04.26. 15:03:02

@anitám83: "Honnan veszed ezeket a hulyesegeket?"
Az enyém került ennyibe. Onnan.

nu pagagyí 2016.04.26. 15:03:16

@she_wolf: Gyorsan elköltik az EU-s pénzt, egyébként minden marad, ahogy volt. Az állami egészségügy terén nincs kiszámítható rendszer, nincs finanszírozási biztonság, nincs semmiféle elfogadható jövőkép. Kétes minőségű tiszavirág életű akciók vannak pénzlenyúlásra optimalizálva.
Nagyon úgy néz ki, hogy valamiféle szükségellátássá züllik az állami egészségügy, gazdagéknak meg ott lesznek a magánkórházak és ellátó intézmények, ahol nem kell vegyülniük a néppel.

SarahConnor 2016.04.26. 15:10:49

@Sandor Akarki: nem szégyellem magam! Általában kiállok a poszter mellett, sőt én is küldtem már posztot, de birka mód nem lehet gombnyomásra orvos-sarazó üzemmódba átmenni! Tessék gondolkodni! A posztoló indokolatlanul vádol orvosokat, akiknek talán sok van a fülük mögött, de hogy neki kirohadtak a fogai, arról nem tehetnek. Nem vagyok orvos, s megvan az összes fogam, mert mostam, és időnként engedtem, hogy belenézzenek a számba. Poszter buta, igénytelen, és mindenki mást okol azért, mert neki (munkanélküliként) nem telik fogimplantátumra. A kivehető protkóval mindenki szenved, nemcsak ő, nem kellene úgy beállítania a dolgot, mintha ellene lenne összeesküdve a világ. Megszoksz vagy megszöksz kategória, a harmadik opció ezek szerint az, hogy rákened a dokikra, amiért nincs ingyenes fogimplantátum a kirohadt szádba.
Te nem olvastad el a posztot és nem értetted meg, mi lenne poszter elvárása, ezért gondolod, hogy itt mindenki rosszindulatú. Gondold ezt át!

Köldök_szösz 2016.04.26. 17:29:50

A szegény embereknek kurvára meszeltek. Vagy igazából ami még rosszabb: nem döglenek meg hanem tengődnek még pár évtizedig rettentő szarul.
Ilyen szempontból talán jobb volt pár száz éve: akkor a gyengék hamar kihullottak az élők sorából, nem szenvedtek ennyit.

desw 2016.04.26. 17:34:15

@she_wolf:

"Való igaz: baromi sokat kereshet. De azt te is sejted, hogy a kéjmíves nem úgy fog sokat keresni, hogy tól-ig rakja a falat, aztán a brigadéros kifizeti, hanem úgy, hogy minimum egy bt.-t, kft.-t csinál, és cégszerűen működik."

És?? Ha nem tetszik az alkalmazotti lét és a "kizsákmányolás", akkor tessék vállalkozni!

"Csakhogy nem mindenki építőipari kft. tulajdonos. Mert ottan vannak a bóti eladók is, a kukások is, és egyéb, szerényebb képességű emberek is, akik -minő csoda- megbetegszenek néha, műtétre szorulnak, krónikus betegségeikre gyógyszer kell akár életük végéig... "

Vajon a krónikus betegségeikben mennyiben játszik szerepet az önpusztító életmódjuk? Ja, erről se beszéljünk!

Értem hogy mit írtál, csak azt nem, hogy miért."

A diplomás közmunkásaidra reagáltam. Kevés PIACKÉPES végzettséggel rendelkező (diplomás) közmunkás lehet.

"Nem. Azért jönnek haza orvoshoz, mert a magyar orvosok kurva jók! Igen, jöhetnek a kövek. És szarért-húgyért jók. A parát kéretik nem ideszámolni, mert az madárlátta."

Magyarán a kinti hippi-szuppi fizetésből sem könnyű kigazdálkodni a kinti (magán)eü-t. Ezért butaság a kinti fizetésekhez hasonlítani a magyar árakat.

"Igen, tudom. Azt is tudom, hogy neked más érved nincs is ezen kívül, pedig szerettem volna, ha kihúzlak a "dohányos-alkesz-dagadt vs. 10 millió használó- 1.5-2 millió fizető" komfortzónádból.
Elismerem, felsültem veled, de valószínűleg túlélem:)"

Maradhatnék a te "Rohadt politikusok!" vonaladon is, csak magamnak se szeretek hazudni.

Jobb eü-t alapvetően több pénzből lehetne megvalósítani. Több pénz lehetne több járulék befizetéséből, új csoportok bevonásával, pl nyugdíjasok is fizethetnének, alkeszék és kövérék pedig sokkal többet (10x, 100x), mint most. Vagy kevesebb FELESLEGES kiadásoból, pl kövérék és alkeszék miért kapnak egyáltalán ellátást biztosítás alapon?

Na, és vajon mekkora cirkusz lenne, ha a nyugdíjasokra kivetnének eü járulékot? Vagy kövéréknél beugrana egy 50-szeres szorzó? Ugye?

"(Ja, a 100 millióból kivetted az egyre táposabb gyerekeket és a szépkorú felnőtteket?)"

Ezt nem vágom! Mi?

she_wolf 2016.04.27. 11:46:15

@desw:
"És?? Ha nem tetszik az alkalmazotti lét és a "kizsákmányolás", akkor tessék vállalkozni!"

Értem. Mi leszünk a 10 millió kft. országa. Miért is ne? Dolgozni ki fog?

"Vajon a krónikus betegségeikben mennyiben játszik szerepet az önpusztító életmódjuk? Ja, erről se beszéljünk!"

Ne bizony! Hiszed, vagy sem, az alkesz-dagadt-bagósokon kívül a az absztinens, soha nem bagózó és normál testalkatú emberek is szenvedhetnek krónikus betegségektől, csak neked roppant nemszeretem dolog ezt belátni.
Vagy netán érintett vagy?
Avagy pedig neked csak a máj- és a tüdőrák számít krónikusnak? Mi van az asztmával, a méhnyakrákkal, vagy a COPD, gyomorrák....(hú de hosszú a sor) esetében?

(Csak jelezném, hogy anyósom, apósom és a férjem sem ittak-bagóztak soha, és zsírdisznók sem voltak. A szülők mégis szív és érrendszeri betegségek következtében haltak meg 80-on túl, és a férjem is magas vérnyomással küzd. Jó esetben van még 20 éve. És tisztességben ledolgozták az életüket jó pénzért, amiből értelemszerűen a levonások is magasak voltak.)

"Magyarán a kinti hippi-szuppi fizetésből sem könnyű kigazdálkodni a kinti (magán)eü-t. Ezért butaság a kinti fizetésekhez hasonlítani a magyar árakat."

Megint nem azt olvasod, amit írtam. Azért jön haza orvoshoz (ha komolyabb a baj), mert a magyar orvosképzésbe még egyik barom sem bírt úgy belepiszkítani, hogy ne rendelkezzenek azzal a szaktudással, amivel szerencsére még mindig gyógyítanak.
Igen, lehet nekik megköszönni, hogy ebben a mindenkor szar vezetésű országban maradnak (már akik).
És most kivételesen általánosítottam.
Nekem nem a vaskos zséköteg rendszeres befizetéséért járó egyágyas, márvány klotyós szoba, válaszható többmenüs étlap a kívánságom egy kórházban, és még csak nem is a buksisimi az éppen aktuális szakrendelésen, hanem az, hogy figyeljen rám, vegyen komolyan, és gyógyítson meg, amennyiben van gyógymód.

"Jobb eü-t alapvetően több pénzből lehetne megvalósítani."

Ebben nincs vita köztünk. Pont.
Több pénz abból is lehetne, hogy nem hamvába holt ötletekre és/vagy rongyrázásra költik el. Maguknak. A politikusok, igen!

"Vagy kevesebb FELESLEGES kiadásoból, pl kövérék és alkeszék miért kapnak egyáltalán ellátást biztosítás alapon?"

Hogy "eleve"? Ilyenkor hol van a jó öreg kaporszakállú Hippokratész? Avagy te vagy Isten? Megmodod, kinek jár az élet és ki dögöljön meg?

"Ezt nem vágom! Mi?"

Dehogynem vágod! Kristálytisztán tudod, hogy elütés volt, hiszen abban a bekezdésben amiből kimásoltad írtam egy 10 milliós létszámot is.
De ha ez neked felér egy kielégüléssel, akkor az téged minősít.
Én meg a továbbiakben nem görcsölök azon, hogy elmagyarázzam neked, hogy hogyan kell(ene) értelmezned az írásomat, bocs.
Vitázni szeretek, vitatkozni nem, hajtépni, személyeskedni pedig pláne nem.
Mégis, már most beleestem. A továbbiakban nem szeretnék, úgyhogy ha megkérhetlek, hagyj válasz nélkül, köszönöm!

desw 2016.04.27. 13:53:00

@she_wolf:

"Értem. Mi leszünk a 10 millió kft. országa. Miért is ne? Dolgozni ki fog?"

Ez most komoly? A kft főnöke nem dolgozik?

Aztán a választási lehetőség a lényeg, tudod? Ha nem tetszik az alkalmazotti lét, akkor LEHET vállalkozni is. Miért nem vállalkoznak a "kizsákmányolt" alkalmazottak?

"Avagy pedig neked csak a máj- és a tüdőrák számít krónikusnak? Mi van az asztmával, a méhnyakrákkal, vagy a COPD, gyomorrák....(hú de hosszú a sor) esetében?"

A betegségek jó része az életmód következménye.

"(Csak jelezném, hogy anyósom, apósom és a férjem sem ittak-bagóztak soha, és zsírdisznók sem voltak. A szülők mégis szív és érrendszeri betegségek következtében haltak meg 80-on túl,"

Valamiben egyszer mind meghalunk. Csak az nem mindegy, hogy alkesz és kövér 40-50 évesen roki lesz és fizethetik évtizedekig a rokinyugdíját és a gyógykezeléseit csak azért, mert önpusztító életet élt. Ez nagyon nem fair játék az adózókkal.

"És tisztességben ledolgozták az életüket jó pénzért, amiből értelemszerűen a levonások is magasak voltak.)"

De értsd már meg, hogy nektek azért jut szar, mert nemcsak a saját ellátásokat fizetitek!

"Megint nem azt olvasod, amit írtam. Azért jön haza orvoshoz (ha komolyabb a baj), mert a magyar orvosképzésbe még egyik barom sem bírt úgy belepiszkítani, hogy ne rendelkezzenek azzal a szaktudással, amivel szerencsére még mindig gyógyítanak."

Ezen a blogon mi megy? Szar orvosok, nővérek, ... Most mi a téma?? Az orvosok miatt nincs foga a posztolónak...

"Igen, lehet nekik megköszönni, hogy ebben a mindenkor szar vezetésű országban maradnak (már akik). "

Már megint a vezetők a szarok. Olyan ez is, mint a foci. Egy béna csapatban van 8 falábú és motiválatlan kretén, és ha nem nyer a csapat, akkor persze váltsuk le az edzőt. :DD

Hát ha nektek 27 év nem volt elég ennek a hibás gondolatmenetnek a felfogásához, akkor nem az én készülékemben van a hiba.

"Nekem nem a vaskos zséköteg rendszeres befizetéséért járó egyágyas, márvány klotyós szoba, válaszható többmenüs étlap a kívánságom egy kórházban, és még csak nem is a buksisimi az éppen aktuális szakrendelésen, hanem az, hogy figyeljen rám, vegyen komolyan, és gyógyítson meg, amennyiben van gyógymód. "

Ebben egyetértünk! Viszont te, adózóként nemcsak a saját ellátásodat fizeted, hanem másik 4 emberét is. Könnyen belátható, hogy így te nem a pénzednek megfelelő ellátást kapod, hanem sokkal rosszabbat (sok a potyautas)

"Több pénz abból is lehetne, hogy nem hamvába holt ötletekre és/vagy rongyrázásra költik el. Maguknak. A politikusok, igen!"

Demagóg duma! Vess egy pillantás a költségvetési számokra és csodálkozz, hogy mennyi pénzt költ az ország évente nyugdíjakra, állami seggmeresztőkre, eü-re, ilyen-olyan támogatásokra, ...

Ehhez képest a politikusok által ellopott pénzek filléres tételek a KÖLTSÉGVETÉSHEZ KÉPEST!! És ha te azt hiszed, hogy majd jönnek olyan politikusok, akik nem fognak lopni, akkor te naivabb vagy, mint gondoltam.

"Vagy kevesebb FELESLEGES kiadásoból, pl kövérék és alkeszék miért kapnak egyáltalán ellátást biztosítás alapon?"

"Hogy "eleve"? Ilyenkor hol van a jó öreg kaporszakállú Hippokratész? Avagy te vagy Isten? Megmodod, kinek jár az élet és ki dögöljön meg?"

Azt írtam, hogy "BIZTOSÍTÁS" alapon. Ha alkesznek van pénze sörre és cigire, akkor legyen pénze gyógyszerre és orvosra is. Azaz alkeszünk fizesse ki az ellátás költségét, ne másokkal fizettessék ki az önpusztító életmódjának következményeit.

"Ezt nem vágom! Mi?"

Nem a 100 millió miatt nem értettem, hanem egyébként sem. Mindegy...

she_wolf 2016.04.27. 14:24:30

@desw:

Csak erre (mert a többire nem óhajtok a továbbiakban reagálni):

"Az orvosok miatt nincs foga a posztolónak..."

Nem! A posztolónak önmaga miatt nincs foga!
Game over:)

she_wolf 2016.04.28. 07:46:25

@desw:
Nicsak, mit találtam neked (csak mert demagógiával vádoltál meg)!:

index.hu/index2/#bloghu/iflgazdasag/2016/04/27/az_emberek_azert_nem_ertik_az_allami_mutyikat_mert

Gondolom, ez is demagóg duma. Hogy állunk azokkal a "filléres tételekkel"?
Nagyjóurunk várbéli költözködését miért is kellene nekem elnézően mosolyogva támogatnom akár egyetlen fillérrel is?
Regnáló nagyjóurunknak azért van marha nagy mákja, mert sajnos nincs épkézlább ellenfél, nincs alternatíva. Átlagos Oszkárban pedig már kihunyt a változtatni akarás tüze, mert a mindennapi túlélésre bazírozik:(

Mindenki legyen vállalkozó! Megtaláltad a tyúkszarban az ütőeret:)
10 millió lakos, 10 millió vállalkozó. Csak mert boldogulni akar. Jön a kukás, megírja minden szerdán az áfás számlát arról, hogy elviszi a szemetemet, ami a szintén vállalkozókat foglalkoztató "veddmegezt diszkont kft" által forgalmazott cuccok csomagolóanyagaiból tevődik össze. Majd a számlákat elviszi a vállalkozó könyvelőhöz, hogy adóbevalláskor, revíziókor tisztább legyen, mint a papok gatyája.

Igen, cefrére, bagóra 80 (de akár 120)%-os Áfa, a befolyt adót pedig lehet visszaforgatni az egészségügybe. Ezzel semmi bajom. A többivel van bajom. Igen, azzal, amit a politikusok művelnek, mert tetszik neked vagy sem, a hazai dolgozó népesség nagy %-át ilyen Átlagos Oszkárok teszik ki.
A tokaszalonna pedig alkalmasint egészségesebb, mint a neten található fogyasztószerek. És igen, a kölcsönösségi alapon befizetett Tb. miatt nem zokog a szám, mert rengeteg olyan beteg van, aki önhibáján kívül szorul ellátásra esetleg évekig.
Nem tudom és nem is érdekel, hogy te mit csinálsz, mennyit keresel, mennyit fizetsz be és hova, de számomra visszataszító az, hogy képtelen vagy kitörni a "bagós-piás-dagadt" trojkából, és ezeken túl vizsgálódni.
Remélem, erre is csak teli szájas röhögéssel válaszolsz majd (ha akarsz).

(A poszt: íme a szegény ember, akinek nincs foga. De legalább mer nagyot álmodni!
Tegnap voltam a kontaktológusnál, 23800 forintot hagytam nála 3 havi lencsére+folyadékra. Pedig úgy szeretnék én is ingyen lencséket, sőt még egy kísérletsorozatot is bevállalnék, hátha tudnak valamit kezdeni a tompalátásommal, de valahogy nem jönnek számolatlanul a felkérések. Nem is értem. De a legtutibb a szemátültetés lenne, mert szeretnék úgy látni, mint egy sáskarák. Jó, beérném egy ragadozó madár látásával is.)

Ja, overdrive voltam.

asztalosani 2016.04.28. 08:56:46

@she_wolf:
" she_wolf 2016.04.27. 14:24:30
@desw:

Csak erre (mert a többire nem óhajtok a továbbiakban reagálni):

"Az orvosok miatt nincs foga a posztolónak..."
Nem! A posztolónak önmaga miatt nincs foga!
Game over:) "

akkor rohadj meg, téged se műtögessenek, ne kapjál beültetett combcsontfejecset, mert hát nem vigyáztál rá. és igen mielőtt elkezdesz höbörögni, tájékoztatásul közlöm, hogy arról az állapotról TE is tehetsz, tehát ne add az ártatlan szarházi. Game over :) neked is.

she_wolf 2016.04.28. 10:51:24

@asztalosani:
Asszem, mennem kell valami piciháterhez, mert megöndiagnosztizáltam magam, és valszeg többszörös személyiségű vagyok. De minimum kettő.
Az egyik oktondi, a másik mindentudó.
Ha te nem vagy itt a lángpallos elméddel, rá sem jövök, hogy baj van. Erre gondolok:

"csapasd még a hülyeségeidet itt a praxison, had viduljunk még tovább, egy olyan emberen aki ennyire oktondinak, mindentudónak hiszi magát, mint te!"

Becézgetni meg anyádat leszel szíves, tudod, amikor gyengéden....
Úgyhogy a mai nap további részében másokat leszel szíves baszogatni, dolgom van.
Ja, a "had" sokaságot jelent. Amire te gondoltál, az kettő darab dö betűvel írandó!
(Csak hogy nekem is jusson valami.)

Én nem ingyér' kérem a lehetőleg legdrágább beavatkozásokat, hanem fizetek értük.
Az általad említett beavatkozás szükségességéről legfeljebb annyiban tehetek, hogy megszülettem. Talán inkább apámnak, anyámnak ródd fel. Jó beszélgetést, minél hamarabb! A túlvilágon.

desw 2016.04.28. 11:59:28

@asztalosani:

"akkor rohadj meg, téged se műtögessenek, ne kapjál beültetett combcsontfejecset, mert hát nem vigyáztál rá. és igen mielőtt elkezdesz höbörögni, tájékoztatásul közlöm, hogy arról az állapotról TE is tehetsz, tehát ne add az ártatlan szarházi. Game over :) neked is. "

Kapaszkodj meg! A kőgazdag Norvégiában egy kövér ember nem kap csípőprotézist. Előbb le kell fogynia, aztán kaphat.

desw 2016.04.28. 12:11:06

@she_wolf:

"Gondolom, ez is demagóg duma. Hogy állunk azokkal a "filléres tételekkel"?"

www.parlament.hu/2017-koltsegvetes?inheritRedirect=true

"(1) Az Országgyűlés az államháztartás központi alrendszerének (a továbbiakban: központi alrendszer) 2017. évi
a) bevételi főösszegét 17 374 925,6 millió forintban,
b) kiadási főösszegét 18 541 282,7 millió forintban,
c) hiányát 1 166 357,1 millió forintban állapítja meg."

Csak hogy tiszta legyen. A "b" tétel 18 ezer 541 MILLIÁRD-ot jelent. Ebben minden benne van, nyugdíj, rendvédelem, oktatás, ... Ebből csak nyugdíjakra 3.118 milliárd (3 ezer 118 milliárd), eü-re pedig ~2.000 milliárd (2 ezer milliárd) megy.

Ez napi ~50 milliárd forintot jelent. Érted?? NAPONTA 50 milliárd forintot költ az ország, ebből NAPONTA 8,5 milliárd megy nyugdíjakra és NAPONTA 5,5 milliárd eü-re.

Évente 320 milliárd megy rokinyugdíjakra, 230 milliárd a nők korhatár alatti nyugdíjára, 330 milliárd özvegyi nyugdíjakra, 300 milliárd gyógyszer és segédeszköz támogatásra, 320 milliárd családi pótlékra, ...

Tényleg azt gondoljátok, hogy ha nem lesz stadion, akkor minden szuper lesz??

Elhiszed azt, hogy majd olyan politikus jön, aki nem fog mutyizni?

Arról már nem is beszélek, hogy vajon hány állampolgárnak van erkölcsi alapja a mutyit szidni. Te sosem kaptál pénzt feketén/szürkén? Mindig számlával dolgoztattál? A gázos, a vizes, a kőműves,... Mindig kértél számlát? Bizony, ezzel ugyanúgy a társadalmat lopjuk meg, ahogy a politikusok.

Aztán mi van a drága állampolgári áfacsalókkal?
24.hu/fn/penzugy/2015/12/29/topfogasok-a-nav-nal-a-rothado-sertesbelsosegtol-az-adocsalo-aldiplomataig/

Tudod, ide-oda 1-2 milliárd, és évente ezer milliárdoknál vagyunk.

A feketegazdaságot 22%-ra becsülik Magyarországon, Ausztriában 7,5%-ra. Ez évente laza 6-7 ezer milliárdot jelent, de ha az osztrák szint lenne itthon, akkor is 1 ezer milliárd lenne. És ezt bizony a nép hozza össze!

Nem, nem mentem fel a politikus mutyit. Ha rajtam múlna, már az összes a lámpavason lógna. De aki azt hiszi, hogy pusztán egy kormányváltástól jobb lesz, az idióta!

Egyébként érted, amit olvastál az IFL bloggon? Vagy átálltál az én oldalamra :DDD?

Pontosan az van a cikkben, hogy a nép többsége idióta és fel sem fogja maga körül a világot. Csak addig jutnak el, hogy ezek sem hozták el a Kánaánt és lopnak, holnap akkor szavazzunk másra, mert az szebbet és többet ígér. És az a több honnan van? Hát az adózóktól, de ezt már a sok kretén idióta álompolgár nem fogja fel.

she_wolf 2016.04.28. 13:02:42

@desw:
"Egyébként érted, amit olvastál az IFL bloggon? Vagy átálltál az én oldalamra :DDD?"

Igen, értem. Nem állok egyik oldalon sem. Ha veled azonos a véleményem, akkor azt mondom, hogy szerintem igazad van. Ha nem vagyok veled azonos véleményen, akkor azt sem hallgatom el, és igyekszem az indokaimat is közölni.
Ezen a blogon egyetlen kivételt leszámítva mindenkivel így kommunikálok.
Vitázni szeretek, mert jó.

Most azt szívjuk meg, hogy annak idején engedték az alibi rokkantosítást. Van akit visszaminősítenek, de köztük viszont olyan is van, aki valóban sokszervi beteg és olyan mérvű egészségkárosodása van, hogy tényleg nem képes dolgozni. Ők azért rínak, mert nemhogy privát bigyókra nem telik, hanem napi filléres gondjaik vannak.
A normális távmunka nálunk igencsak gyerekcipőben jár, pedig hatalmas lehetőségek vannak benne (nekem elhiheted). Viszont ahhoz is fel kell nőni, áldozni kell rá gyakran nem kevés összeget -legalábbis kezdésnek.

Nem gondolom, hogyha nem lesz több stadion, akkor minden szuper lesz. De mondd meg nekem őszintén: bivalybasznádra NB lll.-as fociklubhoz mitökömért kell stadiont építeni? Bocs, építtetni a sógor/koma cégével. És ez csak egy stadion. És nem állnak le vele, éppen a napokban olvastam.
Kormányváltástól nem jön el a Kánaán, így igaz. Az ok az, amit fentebb írtam neked.
De tudod, a sok kicsi sokra megy. Úgy osztogatják egymásnak és népes udvartartásuknak akár pályáztatás nélkül is a zsét, hogy az tényleg hajmeresztő.
És ha már ígérgetés: az egészségügy mindig az első 3-ban van, a trónra törőknél. Aztán valahogy mindig elfelejtődik. Azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
Amit korábban eltrehánykodott és nagyvonalúan Pató Pál urasan kezelt mindegyik(!) az most kezd már akkora hullámokat vetni, hogy belefulladunk.
Van egy sanda gyanúm, hogy ebből csak egy kiút van: el-/kivándorlás. És bizony, itt fogunk maradni mi, a jelenlegi 50-es környéki korosztály.

she_wolf 2016.04.28. 13:10:41

@desw:
Lemaradt: az "idióta" nem nem fogja fel, hanem az ezen való időrabló és idegőrlő agyalás helyett inkább második műszakba megy, vagy a számára megfizethetetlen idősotthont kihagyva otthon ápolja idős szülejét.

Az áfacsalók? Sittre velük! Azon pedig ne csodálkozz, hogy Ausztria-Magyaroszág összevetésben hány %-os az adócsalók száma közti eltérés. Nem baj, ha nem megyek bele jobban, ugye?

she_wolf 2016.04.28. 13:16:36

@desw:
Bocs, még egy apróság: én soha nem dolgoztattam, mindig alkalmazott voltam, az vagyok jelenleg is, itthonról. Ha kell szaki (egyébként férjet tartok:D), hiszed vagy sem, csak számlával! Mert anélkül bajos reklamálni. És mert jó barátság alapja a pontos elszámolás. Ótószerelő barátunk kedvenc -és jogos- mondása:)

desw 2016.04.28. 15:09:54

@she_wolf:

"Most azt szívjuk meg, hogy annak idején engedték az alibi rokkantosítást. "

És mégis mekkora cirkusz volt, mert Orbánék megpiszkálták a rendszert. "Szegény rokkantakat báncsák!"

Viszont ismét megkérdezem: a valódi rokkantak közül vajon mennyien vannak, akik az önpusztító életmódjuk miatt rokkantak? Őket a társadalom tartsa el? Hol van az egyén felelőssége?

Ismert én már olyan félvak cukrost, aki 1-2 felessel és péksütivel indította a napot. Persze szidott mindenkit és ő volt az áldozat! Nem igazán tudtam sajnálni.

Viszont a tb-nél nem tesznek különbséget sajnos. Mindegy, hogy valaki pl vétlen balesetben vagy a bagó miatt veszíti el a lábát, ugyanolyan ellátást és nyugdíjat kap. Ez rendben van szerinted? Baromira nem, és százmilliárdok repülnek így ki az ablakon.

"Nem gondolom, hogyha nem lesz több stadion, akkor minden szuper lesz. De mondd meg nekem őszintén: bivalybasznádra NB lll.-as fociklubhoz mitökömért kell stadiont építeni?"

Egyetértünk! Nem kell stadion. De láthatod, hogy tényleg filléres tétel. 10 milliárdot ~5 óra alatt költ el az ország.

"Kormányváltástól nem jön el a Kánaán, így igaz. Az ok az, amit fentebb írtam neked.
De tudod, a sok kicsi sokra megy. Úgy osztogatják egymásnak és népes udvartartásuknak akár pályáztatás nélkül is a zsét, hogy az tényleg hajmeresztő."

Igaz! Jöjjenek a Szentek? Hiszel benne, hogy más nem fog mutyizni? Az jobb lesz, ha más fog lopni?

"És ha már ígérgetés: az egészségügy mindig az első 3-ban van, a trónra törőknél. Aztán valahogy mindig elfelejtődik. Azt sem hiszem el, amit kérdeznek.
Amit korábban eltrehánykodott és nagyvonalúan Pató Pál urasan kezelt mindegyik(!) az most kezd már akkora hullámokat vetni, hogy belefulladunk."

Igazad van, csak az összefüggést még nem érted. Demokrácia van (sajnos) és emiatt csak a nép egyetértésével lehet bármilyen reformot elindítani. Viszont az állampolgárok többsége jelenleg ingyen vagy fillérekért kapja az eü-t, és nekik bizony nem érdekük az, hogy ez változzon.

Egy kis matek:
~2 ezer milliárdba kerül a jelenlegi -- szar -- eü (minden tiszteletem az eü dolgozoké!)
Ha mind a 10 millió polgár fizetne, akkor ez évi 200.000Ft / fő, havi 16.666Ft / fő lenne.

Ehhez képest a 3 millió nyugdíjas és a 2 millió 18 év alatti egy fillért sem fizet, a 4 millió munkavállalóból kb 2 millió minimálbér körüli, azaz csak havi ~10 ezret fizet, és van még egy kb 1 milliós csoport, akik az egyetemisták (szintén nem fizetnek egy fillért sem) és a munkanélküliek, külföldiek. Magyarul legjobb esetben kb 2 millió fő fizet érdemben járulékot. Ők viszont baromi sokat, a 2.000 milliárdból ~1.700 milliárdot, azaz fejenként - átlagosan - HAVONTA 70 ezret.

Tehát Magyaroszágon a közteherviselés úgy néz ki az eü esetében, hogy kb 5-6 millió fő egy megbaszott fillért sem fizet, 2-3 millió fő fizeti az összköltség ~15%-át, és az a szerencsétlen agyonadóztatott 2 millió "barom" pedig fizetheti az összköltség ~85%-át.

Magyarán az állampolgárok 20%-a fizeti a teljes költség ~85%-át. Aki szerint ez rendben van, az idióta!

Szóval én azt mondanám, hogy aki havonta 70 ezernél sokkal kevesebb eü járulékot fizet, az kussoljon és örüljön, hogy egyáltalán ellátják!

"Van egy sanda gyanúm, hogy ebből csak egy kiút van: el-/kivándorlás. És bizony, itt fogunk maradni mi, a jelenlegi 50-es környéki korosztály."

Ámen! Én azt mondom, hogy demokratikus megoldás nincs, mert a választók többsége eltartott, és emiatt béklyó van a politikusok lábán. És tök mindegy, hogy Orbán vagy Gyurcsány vagy Szent Akárki van/lesz! Azaz a véleményemet tartom: alapvetően a népen múlik a változás, nem a politikusokon. (hiába jön a legjobb edző a focicsapathoz, ha 10-ből 8 falábú)

Nagygyűlésen a szónok (politikus):
- Emberek! Ki akar változást??
Én, Én, ... mindenki éljenez
- És ki akar változni??
Síri csend...

desw 2016.04.28. 15:19:35

@she_wolf:

"Lemaradt: az "idióta" nem nem fogja fel, hanem az ezen való időrabló és idegőrlő agyalás helyett inkább második műszakba megy, vagy a számára megfizethetetlen idősotthont kihagyva otthon ápolja idős szülejét."

Ne romantikázz! Nézd meg most a nyuggerek hörgését! "Mert az a mocskos Orbán csak 1%-kal emeli a nyugdíjakat!".

Felfogják ezek az emberek azt, hogy nem Orbán adja a pénzt, hanem az adózóktól van? Értik azt, hogy fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer és a mostani generációknak max egy tál rizs jut majd? Hogy jórészt miattuk kényszerül menekülni a fiatalság?

"Az áfacsalók? Sittre velük!"

Egyetértünk!

"Azon pedig ne csodálkozz, hogy Ausztria-Magyaroszág összevetésben hány %-os az adócsalók száma közti eltérés. Nem baj, ha nem megyek bele jobban, ugye?"

Kitalálhatom? Mocskos Orbán és Gyurcsány!

she_wolf 2016.04.28. 19:46:41

@desw:
"Szegény rokkantakat báncsák."
Jaja! Csak éppen nem a valóban rokkantak ríttak. Ha néha mégis, akkor rövidesen faladták. Megint olyat mondok, bicska nyílik: a bringásoknak hovatovább minden, a kerekesszékeseknek minimális akadálymentesítés (jojazneki). Nem minden érszűkületes a bagó miatt az, csaxólok, és nem minden kerekesszékes amputált lábú.
Semmi bajom a bringásokkal különben, bringázni jó, én is szerettem.

És azt tudod-e, hogy a "bagó-pia-dagadtság" trión kívül hányféle önpusztítás létezik még (köztük még társadalmilag is kifejezetten "cool"!)? Csak habzsi-dőzsiben tudsz gondolkodni, szándékos károkozásban? Egyéni felelősségről beszélsz. Nálad az mit takar? Van egy olyan érzésem, hogy te a népességtől várod el, hogy szentekből álljon. Én ugyanezt nem várom el a politikusoktól, mert politikus eleve nem lehet az. Egymást kizáró tényezők ugyanis. Én csak azt szeretném, hogy mindenkinek annyit, amennyit megérdemel. Az egyszerű melósnak is, meg a politikusnak is. Üdv Utópiában! (Vagy találkozzunk a Taigetosz tetején?
Nem akarlak megvádolni, de valamicskét tágíthatnál a látókörödön, mert a statisztikai számokba beletemetődve elég kockának tűnsz:)
Meg még általánosítasz is a félvak cukros példálózással:(

"Viszont az állampolgárok többsége jelenleg ingyen vagy fillérekért kapja az eü-t, és nekik bizony nem érdekük az, hogy ez változzon."
Te nem értesz meg engem, pedig már jó ideje masszírozzuk egymást:)
Ugyanarról beszélünk, csak más megközelítésből, és én az emberi életeket látom a számok mögött, nem a száraz adatot. Te ilyen embereket ismersz, én olyanokat. Meg van egy közös halmazunk is.
És veled ellentétben én nem általánosítok.
Illetve most mégis, és veled egyetértésben: a magyar egy birka népség. De ezt mondogatom már egy ideje:)

Coming outolok egyet: a férjem és a társa Nógrádban dolgoztat (élelmiszer), kifejezetten csökkent munkaképességű emberekkel. Nagyon jó melósok, és nagyon hálásak, megbízhatóak. Kis cég, kevés emberrel. De prosperál. És mindenki jól jár. Ja, csak az eü. nem, mert ezek az emberek okkal csökkent munkaképességűek, fizetést pedig nem lehet annyit kigazdálkodni, hogy 70 ropis eü. hozzájárulást tudjanak belőle vonni.
Szóval van egy ilyen oldala is a dolognak. Ez az, amit te nem tudsz, vagy nem akarsz meglátni.
Az öngondoskodó idős réteg megjelenesére még várni kell picinyég, én úgy gondolom.
Meg azt is gondolom, hogy nem lehet elég korán elkezdeni az egészségtudatosságra nevelést. És jócskán lehetne még mit csiszolni az betegségbelátásunkon is.

"Ne romantikázz! Nézd meg most a nyuggerek hörgését!"
Milyen választékosan fogalmazol... a nyugger fogalmát is definiálhatnád, mert csípőből hajlamos vagyok most már arra gondolni, hogy a "bagós-piás-dagadt" rokinyögdíjasokra gondolsz.
Ami pedig az öregségi nyugdíjat illeti, azok az emberek már ledolgozták amit le kellett. Fizették amit kellett. Gondolom, te bevezetnéd hogy haláluk után állva és derékig temessék be őket, mert a dolgozó utódoknak nincs idejük sírt gondozni, a tánti meg legalább addig sem unatkozik:(

"Hogy jórészt miattuk kényszerül menekülni a fiatalság?"
Ez durva csúsztatás! Úgy mondod, mintha az idősek elüldöznék a fiatalokat.
A fiatalság (már amelyik tud) előremenekül. De ezt megtehetné itthon is. Csak éppen hülye lesz itthon előremenekülni. Tudom, mert ismerek olyanokat, akik rühellik a focit, meg a földesurakat.

Sok dolgot látunk hasonlóan egyébként, a különbség ott van, hogy te hozzám képest merev vagy, mint a fagyott kutya lába, pedig némely tekintetben én is kocka vagyok:( Meg a színlátásod is gyengébb.
Igaz, én meg nem vagyok statisztikus:) Meg még a szemem sem kóser, pedig nem vagyok cukorbeteg, meg az ízületeim is ergyák, mert kitolt velem a genetika-sport kombó:P
(Egy genetikus romhalmaz vagyok egyébként.)

"Kitalálhatom? Mocskos Orbán és Gyurcsány!"
Nem nyert!:) De az egy másik, és szintén hosszú hozzászólás lenne.

dekoninckxx 2016.04.28. 20:31:03

Nos. Pár éve kissé elhanyagoltam a fogaimat, kóla, süti, stb, elalvás a tv előtt fogmosás nélkül. Aztán jött a szuvasodás, de természetesen halogattam a fogorvosi vizsgálatot. Aztán gyökérkezelés, a gyökérkezelt fogaim pár év múlva széttörtek. Most 2 implantom van (a harmadikra várok) jóval kevesebb pénzem, és csak saját magamat okolhatom az egészért, és valóban, kellő öniróniával meg is osztom mindenkivel az infót.
Kiskoromban anyám szinte elvert, ha nem mostam meg rendesen a fogamat, akkor nem is volt még probléma. Köszi, anya! :-)

she_wolf 2016.04.28. 20:35:47

@desw:
Neked legyen mondva:

index.hu/info/2016/04/22/elkerulhetetlen_az_ongondoskodas/

Csakhogy meg mersz-e bízni bárkiben, hogy nem fogja lenyúlni tőled?
(Mint ahogy volt má rá példa.)

Egyébként pedig a tudósok, az orvoskutatók a hibásak. Miért akarják, hogy az ember egyre hosszabb ideig éljen? Max 80 év és roló. Hát nem?
Igaz, a nagyokos szerint én a legóvatosabb becsléssel is már 150 éves vagyok:D
Szóval tetszik vagy sem, itt tartunk. Meg a hülye orvosoknál de leginkább nagy mesterüknél, Hippokratésznél.

A megfelelő helyeken kéretik a vaskos iróniát érezni!

desw 2016.04.28. 22:46:07

@she_wolf:

"Egyéni felelősségről beszélsz. Nálad az mit takar? Van egy olyan érzésem, hogy te a népességtől várod el, hogy szentekből álljon"

Amíg nem zavarja a közösséget, addig mindenki azt csinál, amit akar. (ez most is így van) Ami változna, hogy ha elkúrás a vége, akkor saját maga vagy a családja fizethetné a költségeket. Most a társadalom fizeti, és ez baromira nem jó így.

Vedeljen, zabáljon, drogozzon, dögöljön a fotelben egész nap, motorozzon az erdőben, biciklizzen részegen, dugjon fel magának petárdát, ... de a mentőt, a tűzoltót, a rehabot, az eü ellátást és egyéb károkat fizesse zsebből (vagy kössön kiegészítő biztosítás)

Mindenki vállalja a SAJÁT tetteiért az ANYAGI és erkölcsi felelősséget is. Egyszerű ez!

"Ugyanarról beszélünk, csak más megközelítésből, és én az emberi életeket látom a számok mögött, nem a száraz adatot. "

A költségvetés és a pénz számok, nem egyébb. Jótékonykodhatsz, de a pénztárcád határ szab majd az akaratodnak, ugye? Ennyi!

Meg aztán én úgy teszem fel a kérdést, hogy ki kapjon inkább többet / ki ne kapjon? Az alkesz és a bagos, vagy a vétlen balesetes és a kisgyerek? Bizony, a kérdés ez, mert alulfínanszírozott az eü. Szerintem jusson sokkal több annak a betegnek, aki megérdemli az önpusztító helyett. (egyéni felelősség)

"Ami pedig az öregségi nyugdíjat illeti, azok az emberek már ledolgozták amit le kellett. Fizették amit kellett. "

Népszerű és romantikus hazugság! Még 2010 körül is a 3 millió nyugdíjasból 1,4 millió korhatár alatti és 800 ezer roki volt. Százereknek még 20 év szolgálati ideje sem volt (szolgálati idő, a tanulás is benne van, tehát nem munkaviszony), nemhogy a "Végigdolgoztam 40 évet!" nem igaz. Mi lehetett itt a 90-es években??

A kádári láblógatós munkahelyekre és KMK-ra meg ugye te is emlékszel? A kádári szoci jólétre elbaszott állami hitelek a mai napig nincsenek visszafizetve, és ezt is a mostani nyugdíjasokra baszták el. A rendszerváltáskor ~70% körül volt az államadósság, évente kb ezer milliárd forint megy adósságszolgálatra, ez a rendszerváltás óta 25-30 EZER milliárd legalább. Szóval hagyjuk ezt a "Felépítették az országot!" dumát!

Egyébként érted a nagyságrendeket? Akarsz beszélgetni a szaros 10 milliárdos stadionokról?

"Gondolom, te bevezetnéd hogy haláluk után állva és derékig temessék be őket, mert a dolgozó utódoknak nincs idejük sírt gondozni, a tánti meg legalább addig sem unatkozik:("

Az szerinted rendben van, hogy 3 millió nyugdíjas nem fizet szinte semmilyen közszolgáltatásért? A minimálbéres a 70-ből fizessen 10 ezret egy bérletért, de a 150-et kapó nyugger csak 3 ezret fizet vagy még annyit sem? ...

"Ez durva csúsztatás! Úgy mondod, mintha az idősek elüldöznék a fiatalokat."

:DD Fel sem fogják, hogy jórészt miattuk nincs jövője a fiataloknak. Mindegyik párt a nyugdíjasok kedvét keresi. Csőd szélén az ország, de nyugdíjemelés az mindig van, a fiatalok meg le vannak szarva.

"Csakhogy meg mersz-e bízni bárkiben, hogy nem fogja lenyúlni tőled?
(Mint ahogy volt má rá példa.)"

Nem bízom senkiben ilyen téren (se állam, se magáncég) Megoldom magamnak, mert állami nyugdíjam nem lesz.

she_wolf 2016.04.29. 00:09:31

@desw:
Nem nem tudok, hanem már nem akarok veled ennél még jobban belemenni. Soha nem fogunk egy nyelvet beszélni, mert te egy betegben csak az élvhajhász trágyakupacot látod.
Kinézel az ablakodon, és azt mondod, mennyi dagadt zsírdisznó! Nem kérdezed meg tőle ugye, hogy miért túlsúlyos? Előtted okádva botorkál, összeesik, és te vagy a fasza gyerek, mert nem rúgtad fel, hanem "csak" átléptél rajta segítségnyújtás nélkül. Pedig az illetőnek infarktusa volt, mákjára a SOTE ll. Bel.klinika közelében történt, így életben maradt egy erősáramú mérnök. (Személyes tapasztalat.)

Nekem most nagyjából 30 ledolgozott év van a hátam mögött. Sokra megyek vele én is. Mások meg még kevesebbre. Úgyhogy meglesz bőven az a 40 év, mire elérem a nyugdíj korhatárt.
Hogy mi volt a '90-es években? Remény azoknak, akik azt hitték, lehet másképp is, jobban. Ehelyett lófasz van. És politika, igen. Mutyifalva Magyarország. Akkor is, ha ez csípi a szemed!

"Mindegyik párt a nyugdíjasok kedvét keresi."
Naná! De miért? Mert belőlük sok van, lehet gyűjteni a szavazatokat, hogy még többet osztogathassanak szét azoknak, akikből a belterjes hatalom áll.
Nyugdíjemelés mindig van, írod. Milyen mértékű? És mennyival haladja meg a mindenkori inflációt. Kik kapnak kézhez 150 ropi nyugdíjat?
Anyósom nyelvtanár volt, egy éve halt meg 82 évesen. A nyugdíja messze nem 150 ezer forint volt, de ment is a gyógyszertárba kapásból a fele. (Igen, az öreg szervezet a kedvenc triód nélkül is amortizálódik. Hány évben határozod meg az emberi élet hosszát? Ha már ennyire a számok rabja vagy.)
Az épeszű fiatal elhúz a francba innen. Őket (remélhetőleg) már nem olyan könnyű megvezetni.
Egy talpraesett fiatalt nem kell sajnálni, megtalálja a megoldást.

"Akarsz beszélgetni a szaros 10 milliárdos stadionokról?"
Nem akarok, hanem nem tudok másról, és sok kicsi 10 mrd kurva nagy zsák pénz ám. És nem csak a stadionokra gondolok, hanem az egyéb -divatos szóval élve- kormányközeli rokonságoknak átjátszott beruházásokra(is). Munkahelyet teremtünk -mondják. Pedig egy nagy lószart! Mert egy másik helyen meg gyár, üzem zár be, dolgozói létszámot építenek le.

Szerinted érdemes ezt folytatnunk? Szerintem nem.

"Nem bízom senkiben ilyen téren (se állam, se magáncég) Megoldom magamnak, mert állami nyugdíjam nem lesz."
Ezt viszont vonásra így látom én is, és nem tegnap óta. Sok évvel korábban láttam már, hogy mire elérem a kellő kort, a nyugdíj megszűnik. Azóta ennek szellemében irányítjuk az életünket.

Minden jót neked!

Ps.: Bocs, valahogy elegánsan kikerülted a drogosokat. Hm...ők azért jellemzően nem nyuggerek, és ha nem túlzottan hülyék, akkor nem döglenek bele az első tripbe. Hosszabb idő alatt viszont egy marék zöldséggé vál(hat)nak, akiknek társadalmi haszna ugyebár...és viszik a pénzt ők is.
Ha már az "élősködőknél" tartunk, ez is hozzátartozik az igazsághoz.

she_wolf 2016.04.29. 00:14:51

@she_wolf:
Bocs, most láttam, hogy mégis megemlítetted a drogosokat is. Ja, azt csinál mindenki amit akar, csak fizessen. Aham...a huszonéves drogosnak már van annyi megtakarítása hogy kifizeti az ellátását, a rehabot, meg ha peches, akkor élete végéig biztosított a kómája alatti rendszeres felügyelet. Értem. Vagy nem.

dekoninckxx 2016.04.29. 00:21:40

Lassan tízmilliárdan leszünk a bolygón, de az egyik legfájóbb probléma a kómába esett drogos.

she_wolf 2016.04.29. 01:17:58

@dekoninckxx:
Nekem ugyan nem!
De mondtam már, mindenről az orvosok tehetnek. Balesetes, de egyébként acélos egészségű embert összeácsolni, a többi dögöljön meg.
Hát nem?

desw 2016.04.29. 09:50:43

@she_wolf:

"Nem nem tudok, hanem már nem akarok veled ennél még jobban belemenni. Soha nem fogunk egy nyelvet beszélni, mert te egy betegben csak az élvhajhász trágyakupacot látod."

Olyan embereket látok, akik nem akarják vállalni a saját tetteik következményeit. Akik összehordanak egy szép nagy ganédombot és mással takaríttatják el.

Te egy romantikus nő vagy, aki mindenkit meg akar menteni. Csak közben nem fogod fel az erőforrások végességét, így azoknak is sokkal kevesebb és rosszabb jut, akik valóban megérdemelnék.

Szerintem pedig nem lehet és nem is kell mindenkit megmenteni. Kapjon az sokkal többet, aki megérdemli az önpusztítók helyett.

"Kinézel az ablakodon, és azt mondod, mennyi dagadt zsírdisznó! Nem kérdezed meg tőle ugye, hogy miért túlsúlyos?"

Többségüknek lesz valamilyen romantikus magyarázata. Kevés lesz, aki beismeri a helytelen életmmódját. Van PCO-s (vagy milyen) ismerősünk. Kövér a csaj, és ugye hormon meg ilyenek. Sajnáltam, amíg el nem jött ebédre. Lazán beszippantott egy fél csülköt egy tányér sültkrumplival, aztán meg egy fél tepsi rétest.

"Előtted okádva botorkál, összeesik, és te vagy a fasza gyerek, mert nem rúgtad fel, hanem "csak" átléptél rajta segítségnyújtás nélkül."

Sose tennék ilyet. Hiszed vagy sem, segítek időseknek a faluban. Bevásárolok, kiváltom a gyógyszereket, ... ingyen!!! Egy fillért sem fognék el.

"Ehelyett lófasz van. És politika, igen. Mutyifalva Magyarország. Akkor is, ha ez csípi a szemed!"

Abban hiszel, amiben akarsz, engem nem zavarsz vele. Persze szőrnyű látni, hogy értelmes embereket is mennyire befolyásol a gyűlölet. De én pont leszarom. Sosem akartam megváltani a világot, inkább alkalmazkodom!

"Mindegyik párt a nyugdíjasok kedvét keresi."
"Naná! De miért? Mert belőlük sok van, lehet gyűjteni a szavazatokat, hogy még többet osztogathassanak szét azoknak, akikből a belterjes hatalom áll."

:DD Akkor talán már te is belátod, hogy csak annyi fog változni egy kormányváltással, hogy más fog mutyizni.

"Nyugdíjemelés mindig van, írod. Milyen mértékű? És mennyival haladja meg a mindenkori inflációt. Kik kapnak kézhez 150 ropi nyugdíjat? "

Az elmúlt 6 évben gyakorlatilag visszahozta az idióta Fidesz a 13. havi nyugdíjat, akkora volt a reálemelés. Ehhez képest a reálbérek sokáig nem emelkedtek. A "nők 40 év" projekt pedig laza 250-300 milliárdba kerül évente.

"(Igen, az öreg szervezet a kedvenc triód nélkül is amortizálódik. Hány évben határozod meg az emberi élet hosszát? Ha már ennyire a számok rabja vagy.) "

A rendszerváltás óta 6-7 évvel nőtt a várható élettartam, a nyugdíjkorhatár és a nyugdíjszámítás módja viszont szinte nem változott. Könnyű belátni, hogy ez így fenntarthatatlan.

"Munkahelyet teremtünk -mondják. Pedig egy nagy lószart! Mert egy másik helyen meg gyár, üzem zár be, dolgozói létszámot építenek le."

Maszek cég. Mi köze az államnak ehhez?

"Szerinted érdemes ezt folytatnunk? Szerintem nem."

Nem. Engem az eszem irányít. Téged viszont a szíved irányít és a gyűlölet, és emiatt homályos a látásod.

Rugózol itt szaros 10 milliárdos stadionon és Mészáros 10 milliárdján, közben pedig tudomást sem veszel arról, hogy ÉVENTE 100!!!! stadionnyi pénz megy el csak az államadósság kamataira.

index.hu/gazdasag/2013/01/29/borzaszto_draga_a_magyar_adossag/

Felfogod az arányokat??? 2012-ben ~1.200 milliárd ment csak a kamatokra és ~1.600 milliárd volt az eü-re.

Bárcsak nektek lenne igazatok, hogy egy kormányváltással minden jobb lehetne! Akkor már rég kint lennék kaszával és baltával a Kossuth téren! Csak sajnos az elmúlt 26 év engem igazol, miszerint csak egy kormányváltással a nép nélkül érdemben nem változhat semmi.

desw 2016.04.29. 10:00:44

@she_wolf:

"Bocs, most láttam, hogy mégis megemlítetted a drogosokat is. Ja, azt csinál mindenki amit akar, csak fizessen. Aham...a huszonéves drogosnak már van annyi megtakarítása hogy kifizeti az ellátását, a rehabot, meg ha peches, akkor élete végéig biztosított a kómája alatti rendszeres felügyelet. Értem. Vagy nem. "

Majd ti, világmegmentők összedobjátok a drogos és az alkesz rehabjára a pénzt, ok? Jó lesz? Ja, (többet) fizetni te sem akarsz, csak lököd a romantikus vakert!

Ha akarod, ha nem, az erőforrások végesek és választanunk KELL. Drogos vs. balesetes, alkesz vs. kisgyerek kapjon jobbat és többet. "Oh, mondd, te kit választanál?"

Gyurcsány monnyon le!!

she_wolf 2016.04.29. 14:49:31

@desw:
"Te egy romantikus nő vagy, aki mindenkit meg akar menteni."

Te meg vészesen eltévedtél bennem, barátom!:D
Én és az altruizmus nem járunk egy gatyában. A viszonosság híve vagyok, és mint már többször is említettem volt: mindenkinek annyit/azt, amennyit/amit megérdemel. De azt kapja meg, bármi legyen!
Honnan a pékből veszed azt a "romantika" dolgot? Van igényem a romantikára, nem tagadom. Nagyon fel tud tölteni például egy kellemes este a férjemmel, egy kis figyelmesség, vagy meglepetés tőle. Igen, még 26 év után is. Ezzel ki is merült a romantika iránti vágyam.
Romantika, ha bele tudok merülni egy táj látványába, de az mennyire romantikus, hogy szeretném, ha nem lenne ember, aki ezt a gyönyörű bolygót következetesen és egyre gyorsabb ütemben díbolja szét?
Érzed az ellentmondást?
Pedig ellentmodás nincs is, csak én egy önző ember vagyok.
Annak születtem -veled együtt- és ez ellen csak egyet tehetné(n)k...de az még egyelőre nem szerepel a terveim között.

Ama embert többen leocsmányrészegezték, átléptek rajta, mi több!, átmentek a másik oldalra. Egy melóból lelépett kollegina ismerte fel a bajt, és kért segítséget. Már akkor is, igen!

"Téged viszont a szíved irányít és a gyűlölet, és emiatt homályos a látásod."
Ismét tévedsz!
Mert nem csak a politikusokat gyűlölöm. Illetve őket sem gyűlölöm. Szarháziakra nem pocsékolok érzéseket.
Mivel pártsemleges vagyok nem eshetett le neked, hogy nem Gyurcsányozok, Orbánozok, Medgyessyzek. Jó, régebben Rózsikáztam (Hoffmann), mert vele aztán nagyon tele volt a bögyöm:)
Nadebbasszamegmár (bocsánat a szóhasználatért!) én még mindig ott tartok, hogy a magyar egészségügynek nincs saját, a mindenkori kormánytól független minisztériuma!
Ahol! szakemberek hozzák meg a megfelelő döntéseket.

Jöhetsz számokkal, nem tudok, mert lehet vele vitatkozni, és kedvenc kiszólásom az, hogy "az egészségügy veszteséges iparág". Mindenhol! Még ott is, ahol mintapolgárok élnek, és ahol ha valamelyik politikus megbukik valami apróságon, önként feláll a székéből és lemond.
Nézd meg a mieinket és sírj! Valóban, mint egy kóbor kutyákból álló falka, akik csak azért vannak együtt, hogy bolhát cseréljenek.
Hányhatok?

"Bárcsak nektek lenne igazatok..." Megkérnélek -a neten szokatlan módon- tisztelettel, hogy te engem ne klikkesíts!
Nem Mucika vagyok a gépíró, aki mások diktálását írja, hanem a saját véleményemet közlöm.

"Majd ti, világmegmentők összedobjátok a drogos és az alkesz rehabjára a pénzt, ok? Jó lesz? Ja, (többet) fizetni te sem akarsz, csak lököd a romantikus vakert!"

Valamit, valahol nagyon félreértettél.
1: mentse meg a drogost a doki! Én biztos nem fogom. Pedig DE! És nem azért mert akarom, hanem mert szerencsétlen orvos dolga. És ha minden erőfeszítése ellenére sem sikerül, akkor a felháborodott szülő megírja a Praxisra, hogy az ő okos és szép gyerekét széándékosan eltették láb alól a szemét orvosok!
A doki a te pénzedből, és az enyémből menti meg a drogost, a piást és a dagadtat is. Mert felesküdött arra, hogyha hasznosat nem tud tenni, legalább nem árt. És amivel vastagon vissza is élnek a "betegek" akkor, amikor el kell panaszolni itt a blogon, hogy "rájuk néztek a tikok".

2: lásd mint fent: az egészségügy veszteséges iparág. Mindenhol!

Drogosnak, alkesznak a stádiumtól függő ellátás teljes áron felszámítva. Ha nem képes kifizetni, bíróság útján behajtani, ha munkanélküli, akkor kötelező közmunka. Mindezek mellett rendszeres orvosi ellenőrzésre kötelezés, melynek elmulasztása esetén bírság, amit szintén behajtandó.

Balesetesnek (ha önhibáján kívüli!) teljeskörű ellátás, szükség esetén rehab.
Kisgyereknek? Ez sok dolog függvénye. Ráadásul nekem nincs is, úgyhogy ebben teljesen inkompetens vagyok.

Ennyi lenne tőlem a mostani "romantikus vaker".
Ezzel a romantika-világmegváltás dumával belegázoltál a romantikus lelkembe, úgyhogy innentől jegyezlek ám!:D

"Ja, (többet) fizetni te sem akarsz, csak lököd a romantikus vakert!"

Hiszed-e, hogy nagyon sok ember szívesen áldozna többet az egészségére, csak nincs miből? Én is. De nekem is megszabott keretem van rá.
Amit eddig költöttek rám az orvosok a kasszából, azzal még csak köszönőviszonyban sincs az eddigi befizetésemmel!
És az megvan neked, hogy (ne legyen így!), hogy érhet téged is is olyan baleset, lehet olyan betegséged (még szent létedre is), hogy az összes eddigi befizetésed is kevés lenne a meggyógyításodra, összakalapálásodra? És akkor jön az, hogy mások is fizetnek tb-t. Érted is.
Persze ha te vagy pl. Bill Gates, akkor no para...

she_wolf 2016.04.29. 15:26:30

@desw:
Függetlenül a benne szereplő személyektől és összegektől:

index.hu/belfold/2016/04/29/vagyonnyilatkozat_buncselekmeny_orban_rogan_lazar/

Tudod, erre csak azt tudom mondani, hogy ilyen senkiházi szaralakoktól függünk. Elég szomorú ez:(

she_wolf 2016.04.29. 15:50:03

Tolok még egyet, aztán ma már nem idegesítelek tovább:)
index.hu/belfold/2016/04/15/igy_nez_ki_felcsut_kornyeke_bevasaroltak_orbanek_baratai/

A szöveget érdemes elolvasni. Gondolom a delikvensek személyi kölcsönt vettek fel a megvalósításhoz.
3 család, 3 mrd. Pikk-pakk törlesztik, gondolom.

desw 2016.04.30. 10:53:45

@she_wolf:

"Én és az altruizmus nem járunk egy gatyában. A viszonosság híve vagyok, és mint már többször is említettem volt: mindenkinek annyit/azt, amennyit/amit megérdemel. De azt kapja meg, bármi legyen!"

Ez az elved sérül az eü esetében. Korábban leírtam, hogy miként működik Magyarországon az eü-s "közteherviselés" (nyugdíjas, 18 év alatti nem fizet semmit, ...) És szerintem sérül az önpusztítók esetében is.

"... de az mennyire romantikus, hogy szeretném, ha nem lenne ember, aki ezt a gyönyörű bolygót következetesen és egyre gyorsabb ütemben díbolja szét?"

Hasonló szitu. Csak jogokat adunk, a kötelességet nem követeljük meg. Kövezz meg, de a demokráciában és jelenlegi idióta társadalmi berendezkedésben van a hiba! (idióta társadalmi berendezkedésen azt értem, ahol az egyén szabad és azt csinálhat, amit akar, de a társadalom pucolja el a szart utána, azaz hiányzik az egyén felelőssége)

"Ama embert többen leocsmányrészegezték, átléptek rajta, mi több!, átmentek a másik oldalra."

Ez szomorú! Egy láthatóan drogoshoz (pl. épp lövi be magát) nem mennék oda.

"Nadebbasszamegmár (bocsánat a szóhasználatért!) én még mindig ott tartok, hogy a magyar egészségügynek nincs saját, a mindenkori kormánytól független minisztériuma!
Ahol! szakemberek hozzák meg a megfelelő döntéseket."

Ezért mondom azt, hogy a lényeget nem érted. Jöjjenek a szakértők és mondják meg a tutit. Jöjjenek szent politikusok is. És?? Ettől hirtelen kevesebb kövér és alkesz lesz (kevesebb kiadás)? Vagy több adózó (több járulék)? A végeredmény száraz számok lesznek, mert több pénz kell. Fizessenek mégtöbbet azok, akik most is szarrá vannak adóztatva? (még többen elmenekülnek) Fizessenek olyanok, akik eddig nem fizettek? (nyugdíjasok? azt a politikust elsőpri a népharag)

A népnek meg kell értenie, hogy csak velük együtt megy ez! Ha több pénz kell az eü-re, akkor azt előbb el kell venni tőlük. És tök mindegy, hogy Gyurcsány vagy Orbán vagy Szent Akárki lesz a porondon.

"Nézd meg a mieinket és sírj! Valóban, mint egy kóbor kutyákból álló falka, akik csak azért vannak együtt, hogy bolhát cseréljenek.
Hányhatok?"

Igazad van, de a lemondástól még mindig nem lesz több pénz az eü-re. Korrupció mindehol van és lesz, és igazából filléres tétel. Mi ez, a feketegazdaság évi 6-7 ezer milliárdjához, vagy a kamatterhek évi ezer milliárdjához képest?

"A doki a te pénzedből, és az enyémből menti meg a drogost, a piást és a dagadtat is."

Ez a gondom! Ezt a pénzt én valódi betegekre költeném, nem önpusztítókra. Tudod, egyéni felelősség. Ha van pénze drogra és piára, akkor legyen orvosra is.

"Hiszed-e, hogy nagyon sok ember szívesen áldozna többet az egészségére, csak nincs miből?"

Ha nem inna, dohányozna, ... több pénze maradna.

"Én is. De nekem is megszabott keretem van rá."

Ez a lényeg! Az államnak is megszabott kerete van. És ha ebből a megszabott keretből X forintot alkeszékre költünk, akkor pontosan X forinttal kevesebb marad a valódi betegekre.

"Amit eddig költöttek rám az orvosok a kasszából, azzal még csak köszönőviszonyban sincs az eddigi befizetésemmel!"

Ez egy biztosítás. De ez így sokkal jobb, mint az ellenkezője. (olyan beteges vagy, hogy sokat vagy dokinál)

"És az megvan neked, hogy (ne legyen így!), hogy érhet téged is is olyan baleset, lehet olyan betegséged (még szent létedre is), hogy az összes eddigi befizetésed is kevés lenne a meggyógyításodra, összakalapálásodra?"

Ez igaz! De én szándékos önpusztításról beszélek. Ahol a beteg a saját magatartása miatt beteg. Dohányzik, iszik, szándékosan a kútba ugrik, ...

desw 2016.04.30. 12:31:29

@she_wolf:

Ez vajon miért van?

"Az élet várható hosszát a lakóhelynél sokkal erősebben befolyásolja a legmagasabb iskolai végzettség. Az alapfokú és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők várható élettartamának különbsége Magyarországon a férfiak esetében 11, míg a nőknél 5 év."

index.hu/belfold/2016/04/30/ot_perc_jut_egy_paciensre_egeszsegugy_magyar_nemzet_lapszemle/

Ha Orbán lemond és az összes mutyis, akkor ez változni fog?

she_wolf 2016.04.30. 12:51:40

@desw:
Most ezzel mi a bajod? Megvan amit akarsz, nem? Csóró borsodi szakmunkás dögli meg, a pösti kéregetéskutató cucilógus meg vidáman dőzsöl.

Ne védd a politikát, mert ha jeget szarsz táblában az igyekezettől, akkor sincs igazad!

she_wolf 2016.04.30. 13:07:59

@desw:
"nyugdíjas, 18 év alatti nem fizet semmit"

A nyögdíjas már fizetett, és nem haragudna meg, ha a havi járandóságából is vonnának valamennyit az eü.-re. Szerintem. Legalábbis azok biztosan, akiknek van betegségtudatuk.
Te a zűrből pottyanhattál ide. Neked nincs nyugdíjas szülőd, nagyszülőd? Ha vannak nem beszélgetsz velük? Vagy netán olyan szerencsés genetikai állományuk van, hogy soha, semmi bajuk nincs/nem volt? Vagy ha volt, mindent zsebből, kiegészítő biztosítással meg tudtak/tudnak oldani?

Az önpusztítókkal kapcsolatban tettem egy javaslatot, arra nem reagáltál.
Beleragadtál ugyanabba, amivel kezdted.
És igen! A politikus elszámolni tartozik a népe felé. És ebbe nem fér bele a pár filléres (milliárdok!) mutyi.

Tényleg ne gyurmázzuk egymást, lassan ínhüvelygyulladást kapok:)

she_wolf 2016.04.30. 13:20:39

@desw:
Ja, a gyerek pedig a szülő jogán kap egészségügyi ellátást. Fogy a magyar, csináljunk gyerekeket, jó sokat, temetkezzünk hitelek alá. Mert gyereket kell csinálni, és akkor azért nem árt, ha egy nagyobb lakásunk van. Ha meg naccsaládos akarok lenni, akkor lehetek főállású anyuka is, és akkor ez hogy a pékbe van?
Igyekeznek kedvet csinálni az embereknek, hogy kedvük legyen több gyereket vállalni.
Ezzel némileg ellentétes az a szemlélet, hogyha gyereked van, fizess utána is külön eü.-t.
Vagy nem így látod? Ja, nem.
Ha pedig nincs problémád ezzel, akkor miért tetted a kicsiket a nagyik mellé?
Fonódik befele a szemöldököm az igyekezettől, de akkor sem értelek, hogy min vekengsz ennyit, és hogy miért véded ilyen bőszen a gané sleppet...

desw 2016.04.30. 14:33:28

@she_wolf:

"Ja, a gyerek pedig a szülő jogán kap egészségügyi ellátást."

Látod, ismét csak a jogokról beszélsz! Ettől még nem lesz több pénz az eü-ben.

És megint hol marad a kötelesség? Ugyan ez egy másik téma, de ha a gyerekből tróger bűnözőt nevel anyuci vagy emigránst, akkor visszakérhető a támogatás? A társadalom ugyanis nem szívjóságból támogatja a gyereknevelést, hanem befektetésnek tekinti (a jövő adófizetői)

Aztán azért vekengek, mert egy probléma megoldásához előszőr fel kellene ismerni a valódi okokat. A hamis okokra adott megoldások nem oldják meg az eredeti problémát. Esetünkben (szerinted): politikusok a hibásak => így kormányváltás kell. Aztán ez mégsem lett megoldása az eredeti problémának (gondoskodó állambácsi, életképtelen nép, pazarlás, ...).

Szerinted a politikusok a hibásak, szerintem meg a nép. Mellesleg -- sajnos -- az elmúlt 26 év engem igazol. (hiába volt kormányváltás, nem lett jobb semmi).

she_wolf 2016.04.30. 15:52:37

@desw:
"Ugyan ez egy másik téma, de ha a gyerekből tróger bűnözőt nevel anyuci vagy emigránst, akkor visszakérhető a támogatás?"

Ha tróger gyereket nevel eleve, akkor ő is tróger. Miért nem sitten van?
Tényleg: a sittesek eltartását meg se említette egyikünk sem. Szülő- és gyerekgyilkosok, különböző erőszakot tevők, nagymenő mutyizók -igaz, a legnagyobbak érinthetetlenek! Kik pénzéből nyaralgatnak a hűvösön? És követelnek emberi bánásmódot? Nekik jobb dolguk van, mint szabolcsi paraszt bácsinak (az eü.-t tekintve).
Amikor a gyerek abba korba ér, hogy emigrálhat, már felnőttkorú.
A külföldi munkavállalási engedélyének feltétele lenne az, hogy visszakéred azt, amivel állambá' támogatta x éves koráig? Vagy a szülőkön vasalnád be?
Esetleges nemfizetés esetén kisebb pecóba hajtanád őket?
Vázolj egy konkrét tervet, mert csak azt látom, hogy igyekszel megfúrni az enyémeket, miközben csak fogy a szárad!
Valódi okokat említesz. Illetve nem említesz, csak hajtogatod a mantrádat: bagós-alkesz-dagadt-nyugdíjas. Tudod, mit?
Lelőni mindegyiket, hulljon a férgese, és megnézem, mire mégy!
Nem "gondoskodó állambácsira" vágyom, hanem normálisan gondolkodó vezetésre. Egy kicsit szűkebb udvartartással (ld. lézerjani gyerekének a pici kuckója önfeláldozó családi összefogással 60 millerért -elmorzsolhatom a meghatottság könnycseppjeit a szemem sarkában?), és kisebb mellénnyel!
Az életképtelen néppel sajnos igazad van. De a normálisabbja ezt tudja, éppen ezért már csak papíron magyar, évek óta, bár statisztikailag a hazai népességhez tartozik. (Amikor a számokkal dobálózgatsz ezeket is megnézed? Vagy ebben is olyan nagyvonalú vagy, mint a sógorkomák egymás közti pénzkezelésében, helyzetbe hozási törekvéseiben?)
Vagy még azért nem vette a vándorbotot, mert olyan kötődései vannak itthon, amik/akik miatt nem teheti.

"Szerinted a politikusok a hibásak, szerintem meg a nép. Mellesleg -- sajnos -- az elmúlt 26 év engem igazol. (hiába volt kormányváltás, nem lett jobb semmi)."

Segíts, mert nem értelek! 26 évre hivatkozol, és a kormányváltások hiábavalóságára. Szerinted mi a megoldás? A kvartett Dunába lövetésén kívül. Mert a vegytisztán szocialista szemlélet csak papíron szép. A valóságban kivitelezhetetlen, pontosan az általad említettek miatt.

Én az enyémet már megpendítettem itt:
she_wolf 2016.04.29. 14:49:31

Ha felül bírsz emelkedni a kvartetteden (de tudod, mit? a nyuggerek mintájára vegyük ide a gyerekeket is, és beszéljünk pentagonról), akkor várom a -minden bizonnyal létező- konstruktív javaslatodat!
Ne fogd vissza magad!:D

she_wolf 2016.05.02. 11:36:05

@g0826:
Köszi!:)
Az első részét már linkeltem valamelyik poszt alá, de látom, itt is megvan a cikk végén egyéb adalékkal.
A kommenteket is érdemes elolvasni.
Nem tudom hogy ott vagy itt, de valaki a szerző kompetenciáját is megemlítette.

desw 2016.05.02. 12:45:11

@she_wolf:

Én is most akartam neked linkelni a cikket. Eszküszöm, hogy nem én vagyok a szerző és nem is az Indexnél dolgozom.

desw 2016.05.02. 12:51:51

@she_wolf:

"Nem "gondoskodó állambácsira" vágyom, hanem normálisan gondolkodó vezetésre."

De a buta nép (és a demokrácia) miatt nem jöhet normálisan gondolkodó vezetés! Talán te linkelted az összeomló nyugdíjrendszerről a cikket. Mit tenne itt a normálisan gondolkodó vezetés? Már most megvágnák a nyugdíjakat. Erre mit látunk? Csökkentés helyett orrba-szájba emelik, mert a 3 millió nyugdíjas az bizony 3 millió potenciális szavazót jelent. A nyugdíjasok és a nyugger szervezetek pedig rinyálnak, hogy megalázóan kevés az 1%-os EMELÉS. Mekkora cirkusz lenne, ha csökkentenék a nyugdíjakat?

Álmodozhatsz és várhatod a normálisan gondolkodó vezetést, de ennek pont a buta nép az akadálya. És a demokrácia, mert az a politikus nyerhet, akit a TÖBBSÉG megválaszt, viszont az választók többség eltartott, tehát csak annak a politikusnak van esélye nyerni, aki az eltartottakat képviseli, azaz több nyugdíjat, több támogatást, ... ígér! Ördögi kör!

"Az életképtelen néppel sajnos igazad van. De a normálisabbja ezt tudja, éppen ezért már csak papíron magyar, évek óta, bár statisztikailag a hazai népességhez tartozik."

Igazuk van! A család fontosabb, mint a nép.

"Ha felül bírsz emelkedni a kvartetteden (de tudod, mit? a nyuggerek mintájára vegyük ide a gyerekeket is, és beszéljünk pentagonról), akkor várom a -minden bizonnyal létező- konstruktív javaslatodat!
Ne fogd vissza magad!:D"

Gondoskodó állambácsi helyett öngondoskodó állampolgárok. Mindenki úgy él, ahogy akar és tud a SAJÁT pénzéből és munkájából. Minimális adók és járulékok, és így minimális állam és állami szolgáltatások. Nem mellesleg így a kevesebb pénzből kevesebbet tudnának lopni a politikusok is. Örülhetnél!

rest of boys 2016.05.02. 15:30:23

Összehasonlítva a szomszédos államok egészségügyével, (értsd: a betegekhez való viszonyulás, az ellátás gyorsasága és minősége, a beteg szerepe a gyógyítási folyamatban) Magyarország messze a primum inter pares kategória, a szó Apponyi Albert által megfogalmazott értelmében is.
Ami feltűnik a szomszédok egészségügyi rendszeréhez szokott friss idetévedőnek az pl., hogy itt mennyire csodálatosan megvalósult "az orvos van a betegért" szlogen, hogy mennyire talp alá simulók, szolgálatkészek, közvetlenek és barátságosak az orvosok.
Hogy mennyire nem kiskirályok vagy hűbérurak ők.

És emellett mennyire öntudatos, bátor, szókimondó, tájékozott és főleg jogait jól ismerő a beteg.

Visszagöngyölve a fentieket, el lehet képzelni, mi is folyhat a határainkon túli eü. rendszerekben, talán Ausztriát kivéve.

she_wolf 2016.05.02. 19:31:18

@desw:
Sejtettem hogy lecsapsz rá, mint gyöngytyúk...:)
Érdekes a legutóbbi hozzászólásod. Terelsz és slankítasz.
Miközben a szerinted potyautasok száma immár csak a nyugdíjasokban fejeződik ki, az én táborom bővül az pl. a drogosokkal és az ...khm..."öntudatosokkal". Ezek egyike sem igazán a nyögdíjas korosztályba tartozik -jellemzően.

Az a nő aki 40 év szolgálati idővel öregségi nyugdíjas lesz, az -nagyon egyszerűen számolva- most 58 éves. Amikor egy mostani 58 éves elkezdett dolgozni még bőven a szocializmus volt itthon a módi. Arról pedig tudjuk, hogy a financiális következményei most csapódnak le. Öngondoskodás? Fel sem merült, mint lehetőség! Miről beszélsz egyáltalán?
(Öngondoskodás? Miből? De tényleg! Ha erre tudsz válaszolni, akkor nálad van a bölcsek köve.)
Akiknek komoly egészségügyi problémái vannak, azok pedig még idősebbek.
Úgy gondolom, a "nyuggerekről" ilyen tekintetben akár le is lehetne szállni.
Már csak azon egyszerű axióma okán is, hogy az idő mindent és mindenkit megdolgoz.

A többieknél és a mában maradva: megint az öngondoskodáson gondolkodom, ami szintén csak papíron szép. Nem szoktam rá hivatkozni, de nem kerülhetem ki: "manyup"?
Rájuk bízod a megtakarításodat, bízol abban hogy segítesz magadon, és hopp!, volt, nincs.
Ne gyere azzal, hogy bagatell összeg, mert ebben a fillérekért küzdő egészségügyben minden fillér számít! És igen, a mindenkori vezetésnek el kell tudni számolnia minden egyes mutyira költött fillérrel, amit a birka adófizetők toltak bele az államkasszába.

Az eühöz és az önsorsrontókhoz visszakanyarodva: ugye elképzelhetetlen a számodra, hogy a bagós-alkesz-kövér triónak (a továbbiakban csak "bak") lehet olyan betegsége, vagy történhet vele akutan olyan, ami köszönőviszonyban sincs az életmódjával?
(Igen, az emberi testben minden mindennel összefügg, hiszen egy zárt rendszer, de ez jóval bolyolultabb annál, hogy pár sorban le lehessen írni.)

"Mindenki úgy él, ahogy akar és tud a SAJÁT pénzéből és munkájából. Minimális adók és járulékok, és így minimális állam és állami szolgáltatások."

Valami -helyesebben: valaki- már megint kimaradt, akiről rendszeresen elfeledkezel te és azok, akik kizárólagosan szolgáltatós beállítottságúak: a jó öreg Hippokratész. De igazodva a jelenhez, maradnék csak az orvosi eskü szövegénél.
Ha megjelensz az ovosnál vagy bevisznek az SBO-ra, akkor max. azt nézik meg, hogy jogosult vagy-e ellátásra (akut életveszély esetén talán még azt sem). Mert az életed megmentése, aktuális állapotod további romlásának megakadályozása az elsődleges feladat.
Minden más csak utána következhet.

Nem merem neked felajánlani, hogy képzeld magad az orvos helyébe, mert rögtön kiderülne, hogy kinek van "istenkomplexusa".

desw 2016.05.02. 20:27:25

@she_wolf:

"Érdekes a legutóbbi hozzászólásod. Terelsz és slankítasz."

Bocs, csak felesleges vitának érzem. Igazából én egyéni megoldásokat keresek, mert nem lesz jó megoldás a közeljövőben (buta nép).

"Miközben a szerinted potyautasok száma immár csak a nyugdíjasokban fejeződik ki..."

Ezt honnan vetted? Én mindig is azt mondtam, hogy mindenki fizessen.

"Öngondoskodás? Fel sem merült, mint lehetőség! Miről beszélsz egyáltalán?
(Öngondoskodás? Miből? De tényleg! Ha erre tudsz válaszolni, akkor nálad van a bölcsek köve.)"

Ahogy írtam, jóval kevesebb adó és járulék lenne, így lenne miből. Egyébként pedig egyéni szoc-prob. Nem másokon kell élősködni!

"Akiknek komoly egészségügyi problémái vannak, azok pedig még idősebbek.
Úgy gondolom, a "nyuggerekről" ilyen tekintetben akár le is lehetne szállni."

Ok. Bár minél később lesz reform, annál jobban fog fájni. De ha így akarod!

"A többieknél és a mában maradva: megint az öngondoskodáson gondolkodom, ami szintén csak papíron szép. Nem szoktam rá hivatkozni, de nem kerülhetem ki: "manyup"? Rájuk bízod a megtakarításodat, bízol abban hogy segítesz magadon, és hopp!, volt, nincs."

Korábban írtam, hogy sosem bíztam meg másokban és az államban sem ilyen téren.

"Ne gyere azzal, hogy bagatell összeg, mert ebben a fillérekért küzdő egészségügyben minden fillér számít!"

A manyup nyugdíj volt, nem eü.

"És igen, a mindenkori vezetésnek el kell tudni számolnia minden egyes mutyira költött fillérrel, amit a birka adófizetők toltak bele az államkasszába."

Semmi gond! Számoltasd el őket! Elő a kaszákkal!

"Az eühöz és az önsorsrontókhoz visszakanyarodva: ugye elképzelhetetlen a számodra, hogy a bagós-alkesz-kövér triónak (a továbbiakban csak "bak") lehet olyan betegsége, vagy történhet vele akutan olyan, ami köszönőviszonyban sincs az életmódjával?"

"Mindenki úgy él, ahogy akar és tud a SAJÁT pénzéből és munkájából. Minimális adók és járulékok, és így minimális állam és állami szolgáltatások."

Valami -helyesebben: valaki- már megint kimaradt, akiről rendszeresen elfeledkezel te és azok, akik kizárólagosan szolgáltatós beállítottságúak: a jó öreg Hippokratész. De igazodva a jelenhez, maradnék csak az orvosi eskü szövegénél.
Ha megjelensz az ovosnál vagy bevisznek az SBO-ra, akkor max. azt nézik meg, hogy jogosult vagy-e ellátásra (akut életveszély esetén talán még azt sem). Mert az életed megmentése, aktuális állapotod további romlásának megakadályozása az elsődleges feladat.
Minden más csak utána következhet.

Nem merem neked felajánlani, hogy képzeld magad az orvos helyébe, mert rögtön kiderülne, hogy kinek van "istenkomplexusa".

Az eü-t úgy képzelném el, hogy van az államilag finanszírozott sürgősségi ellátás, amit mindenki megkap. De itt csak és kizárólag életmentés folyna, semmi több. Ezen felül mindenki megegyezik egy biztosítóval, zsebből fizet minden kezelést, ... ahogy akarja. Egyszerű lenne ez, csak nem lenne népszerű!

she_wolf 2016.05.02. 22:39:07

@desw:
"Én mindig is azt mondtam, hogy mindenki fizessen."

És én továbbra is azt kérdezem: miből? Nem egy magánbiztosításból finanszírozott, egyszeri kisebb eseményre gondolok, hanem elég egy sportbaleset, és az azzal összefüggő, esetlegesen hosszadalmas rehab. A korral pedig....gondold csak tovább! Biztosítók? Az eü. akkor sem lesz nullszaldós, mert nem tudod reál értékben kifizetni amibe kerülsz te (én), és a gyermeke(i)d.
Tehát mindig lesz aki köpköd, hogy nem kapja meg ami szerinte jár neki. A biztosítók egy darabig még csak-csak, de később vagy nagy arányú emelésre kényszerülnek, vagy becsődölnek. Ismétlem immár ezredjére: az egészségügy veszteséges iparág!

Az egyéni megoldás keresése jó. De az egyén fölött ott van a társadalom, a társadalom fölött pedig a politika. Sajnos mi még itt tartunk. Naív vagy ha azt hiszed, hogy egyénileg megoldhatod a saját problémádat úgy, hogy minden ellenőrizhetően a kezedben van.

"Egyébként pedig egyéni szoc-prob. Nem másokon kell élősködni!"

Tényleg egyéni szoc-prob. Nem tudhatod hogy hogyan és mikor ránthatják ki alólad a talajt úgy, hogy pislogni sincs időd. És minél többed van, annál többet veszítesz. És addig jó, amíg csak te veszítesz, a családod pedig nem. De ha egyedülálló vagy, idős, és esetleg valami veledszületett/genetikus betegséged van, akkor fonhatod a kötelet magadnak.

"Ahogy írtam, jóval kevesebb adó és járulék lenne, így lenne miből."
?
Bocs, hosszú lesz, beemelek ide valamit, számolj légy szíves, és mondd el, mire jutottál, ha magad osztod el (kiindulási alap 500 brutto, az azért nem rossz, na:D, a cucc 2015-ös, egyetlen darab emberre számítva gyerek, és mindenféle kedvezmény nélkül):

"Bruttó havi munkabér:
500.000 Ft
Éves bruttó jövedelem:
6.000.000 Ft
Eltartottak száma *:
0
Kedvezményezett eltartottak (gyermekek) száma **:
0
Szociális hozzájárulási adó:
135.000 Ft
Szakképzési hozzájárulás:
7.500 Ft
Munkaerő-piaci járulék (1,5%):
7.500 Ft
Egészségbiztosítási járulék (7%):
35.000 Ft
Nyugdíjjárulék (10%):
50.000 Ft
GYES:
0 Ft
Családi adókedvezmény:
0 Ft
Friss házasok adókedvezménye:
0 Ft
Számított SZJA:
80.000 Ft
Családi adókedvezménnyel csökkentett SZJA:
80.000 Ft
Fel nem használt családi adókedvezmény:
0 Ft
Összes adó:
80.000 Ft
Adójóváírás:
0 Ft
Felhasznált összes munkavállalói kedvezmény:
0 Ft
Havi összes levonás a bruttó bérből:
172.500 Ft
Havi összes munkaadói kedvezmény:
0 Ft
Havi összes munkaadói járulék:
142.500 Ft
Összesen havonta az államnak fizetendő:
315.000 Ft
Munkaadó összes havi költsége:
642.500 Ft
Nettó havi munkabér:
327.500 Ft
Családi pótlék:
0 Ft
Havi összes nettó jövedelem:
327.500 Ft
Ez ennyivel több, mint 2014-ben:
0 Ft"

/Forrás: www.hrportal.hu/index.phtml?page=berkalkulator&edt_brutto=500000&edt_elt=0&edt_gyerekek=0&edt_egyedulnevel=0&edt_frisshazas=0&edt_kedvezmeny=0&edt_munkaido=40&btn_submit=+%DAjrasz%E1mol+%3E%3E+ /

"A manyup nyugdíj volt, nem eü."

Tudom. Csak ennek a pénznek a lenyúlásával pontosan attól fosztottak meg embereket, hogy amennyire lehet, egészségtudatosan éljen, tudjon a grízes tészta és a gyógyszerei mellé esetleg vitamint is venni/szedni.
(Erősen sarkítottam.) És akkor máris ott tartunk, hogy talán a vérnyomása sem lesz az egekben állandóan.

"Az eü-t úgy képzelném el, hogy van az államilag finanszírozott sürgősségi ellátás, amit mindenki megkap. De itt csak és kizárólag életmentés folyna, semmi több. Ezen felül mindenki megegyezik egy biztosítóval, zsebből fizet minden kezelést, ... ahogy akarja."

Államilag finanszírozott? Akkor máris ugyanott vagyunk, hiszen a te adódból biztosítjk azt is. Kizárólagos életmentés? Konkretizálnál, hogy mit értesz ezalatt?
A háziorvosom úgy hívott rám mentőt a rendelőben a szokásos gyógyszereim felírásakor, hogy fingom sem volt arról, hogyha hazajövök, másnap talán nem kelek fel. Mert jól voltam. Csomagolni nem engedett haza!
De oké! Legyen neked! Csak életveszély elhárítására fordítsák amit az állami sürgősségi kap, aztán a beteg cuccolhat haza, és csak két hét múlva hal meg otthon, mert nem tud önköltségen kórházban tölteni legalább egy hetet, amíg az erősen hiányos létszámú orvosbrigád elvégzi legalább a legszükségesebbeket., és megszabja a terápiát.
És félmilla bruttója azért nagyon kevés embernek van.
Innentől lehet megint számolgatni, csak ha lehet most már talán jobban megvizsgálni az összefüggéseket. Mert ahogy látom, te azokkal nem vagy valószínűleg tisztában.

Megannyi kérdést feltettem neked, amiket válasz nélkül hagytál.
Én beszélgetni igyekszem, te viszont csak beszélsz. Ugyanazt. Javaslat csak annyi, hogy mindenki fizessen.
Tényleg felesleges egymást gyurmáznunk:(

És hogy azzal zárjam, amire már korábban is utaltam és amit -természetesen- válasz nélkül hagytál:
a jó öreg hippopotámusz, akire boldog-boldogtalan (jellemzően az önmegvalósítók, és az "énfújomapasszátszelet") hivatkozik, amikor a leharcoltak nem terítenek eléjük vörös szőnyeget.

g0826 2016.05.03. 06:31:26

@she_wolf: Hippokratész elsősorban a sajátjaira gondolt az esküjében, saját mestereire és tanítványaira. Azután azokra a betegekre akit elvállalt. Akiket nem azok úgy jártak. Ha hozzá igazodnánk nem lenne manuális orvoslás, epekő műtét és abortusz sem. Tényleg őt kell előrángatni? Nem mellesleg őt nagyon - nagyon megfizették a betegei. Hobbyból ha épp kedve szottyant , mert érdekes eset volt meggyógyított néhány rabszolgát.

she_wolf 2016.05.03. 07:22:38

@g0826:
Nem nekem szokásom előrángatni, ezt tanúsíthatják mindazok, akik rendszeresen kommentelnek vagy csak olvasnak itt.
Tőlem még soha nem hallhatta vagy olvashatta senki, hogy hivakozom akár rá, akár az orvosi esküre.
Most azért említettem meg, mert a "vitapartnerem" meg óhajtja szabni, hogy kinek mi jár és mennyiért. Az állami egészségügyben dolgozó orvost pont nem érdekli és nem is érdekelheti, hogy a beteg mennyit fizet be az egészségügyi kasszába.
Ha a beteg bement/beszálították hozzá, akkor csak megfelelő állapotban küldheti tovább, vagy haza. Ez pedig alkalmasint attól függ, hogy milyen beavatkozást kellett eszközölni a beteg állapotának, esetleg élete megmentésének érdekében.
Mindez ezért került elő:

"Az eü-t úgy képzelném el, hogy van az államilag finanszírozott sürgősségi ellátás, amit mindenki megkap. De itt csak és kizárólag életmentés folyna, semmi több. Ezen felül mindenki megegyezik egy biztosítóval, zsebből fizet minden kezelést, ... ahogy akarja."

Írta @desw. Amiben igaza lehet -talán, csak nem írta le-, hogy az SBO-ról úgy lehetne kipenderíteni a nép felét a háziorvosi rendelésre, mint a szél!
Amit pedig korábban írtam, most is tartom: azok szokták elsősorban a nagy görögöt előrángatni, akik az "idenekemaztatenyimé mer'fizetematébét", indíttatásból, vérhabos szájjal és vastagon általánosítva letrógerezik az orvosokat, pedig már 4 napja haldokolnak a láztól. Például.

És ha nincs magánbiztosítása a betegnek, akkor pl. az appendectomia (hogy ne toljam túl:D) utáni postoperatív őrzést követően szépen hazaballaghat, és császkálhat vissza legalább laborokra?
Millió sebből (zsebből) vérzik az elgondolás. És az hogy itt tartunk, nem most kezdődött. Csak most már nagyon bugyog a szarlé mindenhol:(

desw 2016.05.03. 12:15:25

@she_wolf:

"Ismétlem immár ezredjére: az egészségügy veszteséges iparág!"

Ez hülyeség! Van egy csomó maszek biztosító. Nem hinném, hogy folymatosan veszteséget termelnek és pusztán szívjóságból léteznek.

Aztán az állami eü sem veszteséges, mert legfeljebb egyre alacsonyabb a színvonal (igazodik a befizetésekhez) vagy máshonnan átcsoportosítanak pénzt (máshol lesz kevesebb, de akkor is az álompolgárok fizetik)

"Az egyéni megoldás keresése jó. De az egyén fölött ott van a társadalom, a társadalom fölött pedig a politika. Sajnos mi még itt tartunk. Naív vagy ha azt hiszed, hogy egyénileg megoldhatod a saját problémádat úgy, hogy minden ellenőrizhetően a kezedben van."

Nekem a legfontosabb az, hogy alapvetően nem függök senkitől. Kurvára nem érdekel és nem érint, hogy Orbán van vagy Gyurcsány, vagy jön egy új világmegmentő romantikus idióta.

"Tényleg egyéni szoc-prob. Nem tudhatod hogy hogyan és mikor ránthatják ki alólad a talajt úgy, hogy pislogni sincs időd. És minél többed van, annál többet veszítesz."

Na?? Parasztlázadás lesz és elveszik a házamat? Bárhol és bármikor újrakezdem a életemet.

"Bocs, hosszú lesz, beemelek ide valamit, számolj légy szíves, és mondd el, mire jutottál, ha magad osztod el (kiindulási alap 500 brutto, az azért nem rossz, na:D, a cucc 2015-ös, egyetlen darab emberre számítva gyerek, és mindenféle kedvezmény nélkül):"

Miért a bejelentett béren dolgozó embereket kell szarrá adóztatni? Én nem a bért adóztatnám, hanem csak fogyasztási adó lenne. Ezt fizetné a vasazós cigó, a minimálbéres vállalkozó és mindenki. Aztán a nép megaszongya, hogy mit kíván, és ennek megfelelően emelhető-csökkenthető az adó mértéke. Ha szocializmust akarnak, akkor sok lesz az adó, ha öngondoskodni akarnak, akkor alacsony. Oszt annyi!

"A manyup nyugdíj volt, nem eü."
"Tudom. Csak ennek a pénznek a lenyúlásával pontosan attól fosztottak meg embereket, hogy amennyire lehet, egészségtudatosan éljen, tudjon a grízes tészta és a gyógyszerei mellé esetleg vitamint is venni/szedni."

Sokba kerül a szocializmus (gondoskodó állambácsi) Fenntarthatatlan a nyugdíjrendszer és kezdenek omladozni a falak. Ezért kellett visszairányítani a manyupba menő pénzeket az állami alapba. A jó megoldás a nyugdíjak csökkentése lenne, de ezt egy politikus sem meri bevállalni a buta nép és a demokrácia miatt.

"És félmilla bruttója azért nagyon kevés embernek van.
Innentől lehet megint számolgatni, csak ha lehet most már talán jobban megvizsgálni az összefüggéseket. Mert ahogy látom, te azokkal nem vagy valószínűleg tisztában."

Tőlem maradhat a mostani rendszer is. Ha nektek jó ez, ám legyen!

De korábban kiszámoltam, hogy ha minden egyes polgár fizetne, akkor havi kb 16e/fő lenne. Ezt is lehetne kombinálni napidíjjal, vizitdíjal, co-paymenttel, ... A lényeg itt is a valódi közteherviselés lenne. Ne legyenek szent tehenek, ne csak egy nagyon szűk réteg fizessen mindent.

"Megannyi kérdést feltettem neked, amiket válasz nélkül hagytál.
Én beszélgetni igyekszem, te viszont csak beszélsz. Ugyanazt. Javaslat csak annyi, hogy mindenki fizessen. "

Mert lökheted a szolidáris vakert a szegény kövérekről, alkeszekről és a szent tehén nyuggerekről, de ettől még nem lesz több pénz semmire.

És ha szerinted fontos alkeszék, kövérék, ... gyógykezelése, akkor ne a szádat nyisd ki, hanem a pénztárcádat. Az a baj veletek világmegváltókkal, hogy ti nem kifezetni, hanem kifizettetni akarjátok a romantikus ideológiátok árát. Lófaszt!

"És hogy azzal zárjam, amire már korábban is utaltam és amit -természetesen- válasz nélkül hagytál:"

Itt életmentésről van szó. Viszont egy doki sem fogja ingyen betömni a fogadat vagy szemüveget készíteni, ill. max csak a saját zsebe kárára, ahhoz meg joga van. Ahogy írtam, az életmentést állami alapfeladatnak tekintem, adóból finanszírozva.

she_wolf 2016.05.03. 12:34:09

@desw:
Tőlem meglehetősen szokatlan módon nagyon nagy önuralmat tanúsítok: ignorállak.
Feladom ugyanis, ami ≠ azzal, hogy nyertél.
(Még mielőtt én is lófaszozni kezdek.)

2016.05.05. 04:15:32

Igaza van annak a kommentelőnek, aki ezt írta valahol, hogy az egyetlen amibe érdemes befektetni az embernek, az a fogorvos.
Semmi más.

2016.05.05. 04:20:05

Az a helyzet hogy még magán fogorvosok közt is nagyon nehéz lelkiismeretest találni. Nekem szerencsére sikerült egyet, de ne is kérje senki az elérhetőségét mert úgy sem adom oda. :D

2016.05.05. 04:25:42

A fogbeültetés egy nagyon nagy precizitást igénylő művelet, nem is biztos hogy bárkinek lehet ha az állkapocs csont nem elég vastag hozzá akkor pl nem is lehetséges csak csontpótlással. Nem csak a beültetett csap titán, hanem még az eszközök amivel végzik a beültetést is mind ugyan ez anyag. Titán amúgy sok van a bolygónkon, csak baromi nehéz és költséges a kinyerése és előállítása, ezért olyan rohadt drága.

Mellesleg vannak olyan műveletek amik nem lehetnek túlságosan kifizetődőek még a magánszakrendelésen sem. Ilyen a gyökértömés is, amit ha rendesen végeznek el ahogy azt kell, akkor pl kb 2 órát vesz igénybe. A gyökér letömése 7-8 ezer Ft ezt elosztva 2 órára már nem is olyan nagyon jó órabér. A nem lelkiismeretes fogorvos lehet hogy lezavarja fél óra alatt csak az nem biztos hogy jó lesz hosszú távon.

aversio avagy pacalfagylalt 2016.06.26. 16:22:49

@Kicknick: Nem csak sötétebb, hanem hiányzik is az előtte lévő 6-os. A sötétebb egy 7-es.

aversio avagy pacalfagylalt 2016.06.26. 16:55:01

@pukancs: Látszik , téged ingyen csináltak. A többit mát tudod magadtól is..
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása