Bár ne mentem volna orvoshoz

2016.01.19. 06:00

1_4.jpgNem szeretnék rágalmazás gyanújába kerülni véletlenül sem, de kezd egy sejtés azóta kialakulni bennem, hogy kire is gondol valójában a maszek munka elvégzésének ügyében.

Tisztelt Blog!

Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e, van-e folytatása az alábbi ügynek? Ugyanis nem nehéz kitalálni ebből és egy kis kutakodás után ennek a sztorinak más oldalakon, bővebben vagy rövidebben megjelent hozzászólásaiból - pl. "az orvost Sz. Gáspárnak hívják", (Az orvos azóta egy budaörsi magánklinikán dolgozik" - hogy engem ugyanez az orvos műtött májusban bokarepedéssel. Bár ne mentem volna orvoshoz, csak a kollégáim - főnökeim erőltették.

Röviden: a műtét a Szent János kórházba történt - saját lábon - érkezésemtől számítva a 2. napon lezajlott, hétvégén fekvőgipsszel és mankóval haza is mehettem. Ezután lejárt a három hét, megkaptam a járógipszet. Újra lejárt a három hét, levették a fekvőgipszet, az előírt gyógytornára kezdtem járni, ennek utolsó pár alkalmát már munka mellett tornáztam végig.

A megbeszéltek szerint találkoztam kb. egy hónap múlva Sz. G. orvosommal a budaörsi klinikán, aki helyben megröntgeneztetett, a felvételek után megállapította, hogy minden rendben, szeptember végén jelentkezzek a a fémkivételre. 

Október első hetében hívtam, megbeszéltük, hogy bemegyek hozzá a budaörsi rendelőbe, de beszélgetésünk után kb. fél órával hozta a főnököm a hirtelen megváltoztatott beosztást. Rögtön mentem hozzá, hogy az orvossal egyeztetett X nap nem jó, mert az orvoshoz kell mennem, de nem tudott elengedni (kevesen vagyunk).

Jó, hívtam rögtön Sz.G. orvosomat, megbeszéltük, hogy egy másik napon bemegyek hozzá délután a MÁV kórházba, mert ott is rendel. Innen kezd érdekessé válni a történet.

1_4.jpg


A kórházban vártam a folyosón, egyszer csak kijött, és a többi beteg előtt jól letolt, hogy miért ide jöttem, mikor reggelre, Budaörsre beszéltük meg (ismétlem, vele megbeszélve tettük át a találkozót a MÁV kórházba, délutánra) Én akkor megkérdeztem, hogy esetleg október vége megfelel - e neki, mert akkor két hét szabin leszek, erre azt mondta, hogy nem, mert minél előbb ki kell venni a vasat (össz. egy csavar és egy tűződrót van a bokámban).

Az októberi szabim második hetének hétfőjére kaptam időpontot, a szabim előtti héten is találkoztunk, akkor elküldött EKG-ra, tüdőszűrésre, laborra.Az EKG-t helyben is megcsinálták volna (a budaörsi klinikán tervezett egynapos műtétről van még mindig szó), de délután mikor mentem a laborleletért a Fehérvári úti rendelőbe, akkor már azt is megcsináltattam, ha már ott voltam. Utóbbihoz kapcsolódik, hogy a laborvizsgálatokra étlen-szomjan kell reggel menni, pont olyan héten kellett ezek miatt elkéredzkednem a főnökömtől, amikor azon a héten én voltam a soros reggel 6-ra járó, tehát a főnököm enyhén szólva nem örült, de szerencsére elengedett.

O.K., minden megvolt, az említett, szabadságom alatti második hétfőn mentem minden papírommal, röntgenfelvételemmel a budaörsi klinikára, megbeszélni a műtéthez szükséges altatást.
Na ez sajnos nem jött össze, mert a depresszióra történő gyógyszereim szedése miatt az altatás nem volt kivitelezhető, mert ezek ütköztek volna az altatógyógyszerek hatásaival.

Az orvost nem sikerült elérnem a rendelőből sem nekem, sem az altatóorvosnak - O.K., aláírom, hogy ha esetleg épp műt, nem tudja felvenni a telefont - később, gondolom, sikerült az altatóorvosnak beszélnie vele vagy fordítva, mert a másnapi, délután két órára tervezett műtét előtt egy órával (!!) hívott fel, hogy miért nem mondtam, hogy ennyi gyógyszert szedek, akkor megcsináltuk volna vagy majd megcsináljuk helyi érzéstelenítéssel.

Mi van??? Az első dolog, mikor egy kórházba felvesznek, hogy tisztázzák, mi történt és megkérdezik, milyen gyógyszereket szedek és ezt a felvételi lapra fel is vezetik !!!

Így történt a szent jános kórházba történő felvételemkor is, a kórházi papírok meg is vannak:
Ezek után le is fogom fénymásolni őket.

Na szóval, ezek után jegeltem a dolgot, azóta nem is hívtam és most a héten magamtól bementem felülvizsgálatot kérni a Szent János kórházba, mivel a szomszédom úgy járt egy műtét után - ezt most tudtam meg-, hogy a belé helyezett rögzítések betokosodtak és már nem lehetett azokat kivenni.

Titokban szurkoltam, hogy ne legyen bent és másik orvos vizsgáljon meg.

Le is adtam a betegfelvételen és a váróban vártam, hogy szólítsanak.

És itt a történet jelenlegi állása, ami nagyon érdekes, kb. így szól: "Üdvözlöm, ezt a műtétet most nem tudom megcsinálni és nem is tudom, mikor tudunk rá sort keríteni, mert nagyon sokan várnak előttem fémkivételre, van olyan is, aki már évek óta vár rá. Ekkor megkérdeztem, mikor keressem, azt mondta, nagyon sokan vannak, próbáljam meg keresni március vége körül.

Majd így folytatta : "nem tud esetleg megpróbálni keresni egy sebészt, aki ráér, vagy olyat, aki "maszekba" kiveszi magának?"

Nem szeretnék rágalmazás gyanújába kerülni véletlenül sem, de kezd egy sejtés azóta kialakulni bennem, hogy kire is gondol valójában a maszek munka elvégzésének ügyében...

És: ha a bokarepedésműtét megvolt egy óra alatt kétnapos várakozás után  - pedig műtétre is sokan várnak  és sürgős esetek is vannak - akkor ne akarja már beadni nekem, hogy azt az egy csavart és a tűződrótot csak egy fél év  - év múlva tudja kivenni (és ezek után én teszem hozzá saját magamtól, hogy akkor is, ha esetleg van kedve hozzá?) ?

Szerintem Sz.G. doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe, amibe a fáról beleestem, nem pedig fejjel...Tehát a fejemre nem estem, és igaz, hogy szemüveges vagyok, de bizonyos esetekben szerintem jól látok...

Levelemnek itt a vége. Ha ez a huzavona nem alakult volna ki, eszembe sem jutott volna rákeresni a neten Sz.G. orvos nevére, de ezek szerint okos ember volt, aki a Google-t kitalálta...sok érdekes dolgot lehet megtudni...


Levelemet az Önök oldalán található történet elolvasása után írtam, amelyet itt olvasható: Kevesellte a hálapénzt az orvos

Üdvözlettel:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2016.01.19. 08:37:48

miért nem lehet a kemencétől eljutni az ajtóig?????

ez az izé szedett vedett, agyoncsűrt.

azért izé , mert se eleje, se közepe, se vége, a poszter csapong össze vissza, olvasni is fájdalmas.

pl.:
"doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe, amibe a fáról beleestem, nem pedig fejjel...Tehát a fejemre nem estem, és igaz, hogy szemüveges vagyok, de bizonyos esetekben szerintem jól látok..."

nem lenne egyszerűbb azt írni, hogy:
"leestem a fáról, egy gödörbe landoltam, lábbal érkeztem, és a bokám kitört, műteni kellett" mint agyonragozni a felesleges agymenéseket????
hm, kedves poszter?

"Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e, van-e folytatása az alábbi ügynek?"
mégis milyen ügynek??? se egy cím utána, sem egy link. ja hogy azt csak a poszt végén van! akkor miért nem ott teszed fel a kérdést????

"Röviden: a műtét a Szent János kórházba történt - saját lábon - érkezésemtől számítva a 2. napon lezajlott, hétvégén fekvőgipsszel és mankóval haza is mehettem."
mégis milyen műtét???? nem lett volna egyszerűbb leírni, mint elvárni az olvasóktól hogy a sorok között mazsolázza ki a lényeget???

azért nyár óta igazán összeszedhetted volna magadat és rendesen időrendben, érthetően is leírhattad volna, talán úgy érdekesebb lett volna.

Braincelle 2016.01.19. 09:44:34

Ezek szerint van egy SzG, aki egyszerre dolgozik a János Kórházban, az ÁEK-ban, a Péterfy Traumatológián és Budaörsön?

karcsibácsi 2016.01.19. 11:13:44

Ez az Sz.G. már egyszer szerepelt a praxisblogon , az is nagyon gáz sztori volt.
praxis.blog.hu/2013/06/18/kevesellte_a_halapenzt_az_orvos

asztalosani 2016.01.19. 12:15:31

@karcsibácsi:
és vajon még hány ilyen sztorija lehet?

(akik félnek elmondani vagy leírni)

CsakMintTe 2016.01.19. 12:39:29

@asztalosani:
Anika! Ezt:

"doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe, amibe a fáról beleestem, nem pedig fejjel...Tehát a fejemre nem estem, és igaz, hogy szemüveges vagyok, de bizonyos esetekben szerintem jól látok..."

azért írta a poszter, mert érzékeltetni akarta, hogy nem esett a fejére, és nem vak, tehát nem kellene vele csak úgy szórakozni.

Mondd, te a többi leírt szöveget is ennyire érted? (Egyébként jelzem, rossznyelvek szerint a fokozott írásjelhasználat alapfokon hisztériára, súlyosabb esetben elmebajra utal. De persze nem én, csak a rossznyelvek, vedd úgy, hogy meg se szólaltam.)

asztalosani 2016.01.19. 13:40:13

@CsakMintTe:
kis szívecske!

értem én, és értettem is. de :

(1) a történetnek akkor is hiányzik az eleje (mi történt a műtét előtt,milyen panasszal fordult orvoshoz, milyen műtétje volt trallalalalala) ezt az elején a NORMÁLIS EMBEREK LEÍRJÁK, nem kell kojak-et játszani, hogy kiderüljön

(2) sokkal több emberhez jutna el ha hétköznapibban lenne megfogalmazva: vagyis le lenne írva: "ne nézzen már engem ennyire hülyének" "nem ejtettek fejre" ....stb.

VAGY: ez helyett:
"Szerintem Sz.G. doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe, amibe a fáról beleestem, nem pedig fejjel...Tehát a fejemre nem estem, és igaz, hogy szemüveges vagyok, de bizonyos esetekben szerintem jól látok..."

írhatta volna ezt:
"Szerintem Sz.G. doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe nem pedig fejjel...."

rövidebb, tömörebb,egyszerűbb, érthetőbb

dr. saint555 2016.01.19. 18:04:03

Műtét után mondják a poszternek:
"... szeptember végén jelentkezzen a a fémkivételre."

Erre ő:
"Október első hetében hívtam, megbeszéltük, hogy bemegyek hozzá ..."

Érdekes.

"Na szóval, ezek után jegeltem a dolgot, azóta nem is hívtam "

Nem igazán kedvelem az orvosokat, de itt egyértelműen a poszter egy idióta. Már bocsánat. Ha szeptemberre hívnak vissza, hogy egy (vagy több) fémdarabot kiszedjenek belőlem, én ostoba már 20.-a körül jelentkezem. De ez én vagyok. Nem a következő hónapban. Na mindegy. Az első akadály felmerülésekor hónapokig önhatalmúan, az orvost felülbírálva nem jelentkezik az eltávolításra. Bravó. Leülni. Egyes. Az ilyen minek él? Lehet ezt a munkahelyre fogni, de felesleges. A főnököm, ha visszatartja hetekig a lélegzetét, akkor is elmegyek az orvoshoz, ha vissza vagyok rendelve. Akkor, amikorra vissza vagyok rendelve. Nem fél évre rá. Mert egy idióta vagyok nyilván. Igaz, engem nem is szoktak szopatni az orvosok, pedig mindent sztk. alapon intézek.

zünüke 2016.01.19. 19:41:46

"nem tud esetleg megpróbálni keresni egy sebészt,aki ráér,vagy olyat,aki maszekba kiveszi magának?"

Ennél érthetőbben nem is fogalmazhatott volna dr.Sz.G doktor,hogy "díjköteles" a vas mihamarabbi kivétele.

she_wolf 2016.01.19. 20:16:19

@CsakMintTe:
Nyugi, megérjük még, hogy a veresképűhöz küldi a bloggazda a posztot lektorálásra, fésülésre, moderálásra (most nagyon röhögök:D).
Az lesz a szép, új világ!

A poszthoz: a kedves poszter miért a blogon érdeklődik a Sz.G.-val/-vel (nem tudom ki) szemben felmerült panasz(ok) kivizsgálási fázisairól? Ez egy blog, nem felügyeleti szerv, vizsgálati jogköre nincs, vizsgálati eredményt nem hozhat(na) nyilvánosságra.

Ha pedig ez levél kifejezetten érdeklődő szándékú, és csak a bloggazdának szól, akkor mit keres itt posztként kitéve?
A levél alatt van egy "Üdvözlettel:", de név nincs. Gondolom, a blogszerkesztő nem hozta nyilvánosságra.
Régóta talány a számomra, hogy milyen hierarchia szerint működik a blog, de bárhogy is, az nem válik előnyére.
A blogszabályzat említésre sem méltó:(

yogosan 2016.01.19. 20:22:13

@zünüke:

Azzal kellett volna kezdeni.

yogosan 2016.01.19. 20:24:46

@mig54:

Már milyen vizsgálati eredményt?

jogalany 2016.01.19. 20:27:10

Ilyen és még ilyenebb esetek tömegével vannak. A rendszer a rossz, mert nem a beteg a fontos, hanem a hálapénz. A beteg nélkül is elvan az eű. Sőt a beteg csak nyűg nekik. Számlára kell tenni a befizetéseket, és csak a beteg szabadíthassa fel amennyit a gyógyulására szán. Megszűnne a hála pénz a többszörös vizsgálatok, a felesleges beavatkozások, a betegnek lenne becsülete, az élösködök kikopnának, az eű kapacitás beállna a normális szintre, stb.
Nem pénz kell az eű-nek, hanem börtöncella a tolvajoknak. Lassan annyian élnek az eű-ből távol a gyógyitástól, mint ahányan a gyógyitásban vannak.

she_wolf 2016.01.19. 20:46:54

@yogosan:
"Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e, van-e folytatása az alábbi ügynek?"

Az első bekezdés teljes egészére gondoltam. A poszter azt firtatja, hogy több címmel, több internetes oldalon jelent meg ugyanarra az orvosra mutató panasz.
Gondolom, ezek jelenlegi állására kíváncsi a poszter, de az is lehet, hogy csak arra, hogy érkezett-e még pluszban ilyen észrevétel? Ez utóbbi esetben mit tegyen, vagy tehet a blog? Nyomozzon, kifejezetten az orvos nevére keresve?
Túl sokat nem, jogkör híján. Legfeljebb kutakodhat, jogi kérdés, hogy nyilvánosságra hozhatja-e.

De leginkább azt feltételezem, hogy a poszter az általa linkelt másik esettel kapcsolatos fejleményekre lenne kíváncsi, mert esetleg az ő következő lépését is befolyásolja:

"Levelemet az Önök oldalán található történet elolvasása után írtam, amelyet itt olvasható: Kevesellte a hálapénzt az orvos"

Az pedig szintén jogi kérdés, hogy a linkelt esetnek mi a folyománya....szerintem:)

mt-03 2016.01.19. 21:55:00

mit zavar teged az a vas? bent kell hagyni es csokolom. max a repteren kell magyarazkodni, nincs szopas, nincs ujabb mutet stb.

Alick 2016.01.19. 23:32:47

Bokarepedésből műtét..? kisebb boka csonttörésnél teljesen jó működött a szoros fásli pár hét ágynyugalommal. De még a darabos kéztörésemnél sem erőltettem a műtétet és az ügyeskezű doki szépen helyre is rakta és begipszelte.
A röntgen alapján is szépen gyógyult... és elmaradt a potenciális műtéti komplikáció.

asztalosani 2016.01.20. 07:42:35

@mig54:

miért kell mindenkibe beleállnod???

""Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e, van-e folytatása az alábbi ügynek?"

Az első bekezdés teljes egészére gondoltam. A poszter azt firtatja, hogy több címmel, több internetes oldalon jelent meg ugyanarra az orvosra mutató panasz.
Gondolom, ezek jelenlegi állására kíváncsi a poszter, de az is lehet, hogy csak arra, hogy érkezett-e még pluszban ilyen észrevétel? Ez utóbbi esetben mit tegyen, vagy tehet a blog? Nyomozzon, kifejezetten az orvos nevére keresve? "

végre egy olyan poszter aki (annak ellenére hogy szedett vedetten foglalta össze a történetét) feltett egy normális kérdést.

kíváncsi mi lett a sztori vége, mert hát azt az újságok már nem nagyon szokták leközölni.

az is lehet hogy sorstársakat keres, hogy együtt feljelentsék az orvost, mert EGYÜTT többre képesek mint egyedül!

az is lehet hogy csak figyelemfelkeltésként írta, hiszen egy így megírt mondat, sokkal figyelemfelkeltőbb mint a 999999999-ik poszt a fenti dr. monogramjával kapcsolatosan, ahol egy fikarcnyi utalás sincs arra, hogy az orvosnak nem ez volt az első esete

miért kell ebbe is beleállnod?

tobias2 2016.01.20. 10:30:45

@zünüke: "nem tud esetleg megpróbálni keresni egy sebészt, aki ráér, vagy olyat, aki "maszekba" kiveszi magának?" Ez elég egyértelmű utalás volt a további tennivalókra, nem? Miért nem követte?

SD9 2016.01.20. 12:35:39

"Bár ne mentem volna orvoshoz, csak a kollégáim - főnökeim erőltették."

A rögzítések kivételére meg már nem akarták elengedni? Nekem ez nagyon furcsa. Nem lehet nekik megmagyarázni, hogy ez is nagyon fontos? A kollégákkal nem lehet egyeztetni, hogy 1-2 napig tartsák helyette a frontot?

Nem tudom pontosan, milyen anyagból van a csavar (tényleg vasból van-e vagy csak annak "becézik"), de valaki írta itt fentebb, hogy nem kell vele foglalkozni, benne kell hagyni és kész.
Ez az egyik legnagyobb hülyeség, amit olvastam. Mindenképp ki kell vetetni. Ha pl. a posztolónál kialakul egy olyan betegség, amelynél a pontos diagnózishoz MRI vizsgálatra lenne szükség, akkor csúnyán hoppon marad, kivéve, ha a csavar pl. titánból készült, mert az MR-ezhető.
Ha nem titánból van, később még be is gyulladhat az a terület a fémtől. Ha pedig a csontállomány gyullad be, akkor bizony cseszheti.
Onnan tudom, hogy az ortopédián engem felvilágosítottak ezekről.

A csavar kiszedéséhez miért kért altatást? A korábbi műtétet ezek szerint gerincérzéstelenítéssel végezték, ha már akkor is szedte a gyógyszereit.
Egy 15 perces kis műtétet, amit nem lát, nem érez, ki lehet kibírni altatás nélkül.
Nem tudom, a csavar mennyire van belül a bokájában, de pl. egy bütyökműtétnél elég jól kézre áll, ilyenkor csak helyi érzéstelenítést alkalmaznak.

Tajgetoszvagybazmeg 2016.01.20. 12:56:22

@asztalosani:
"miért nem lehet a kemencétől eljutni az ajtóig?????

ez az izé szedett vedett, agyoncsűrt.

azért izé , mert se eleje, se közepe, se vége, a poszter csapong össze vissza, olvasni is fájdalmas.

pl.:
"doktor úr elfelejtette, hogy lábbal érkeztem a gödörbe, amibe a fáról beleestem, nem pedig fejjel...Tehát a fejemre nem estem, és igaz, hogy szemüveges vagyok, de bizonyos esetekben szerintem jól látok..."

nem lenne egyszerűbb azt írni, hogy:
"leestem a fáról, egy gödörbe landoltam, lábbal érkeztem, és a bokám kitört, műteni kellett" mint agyonragozni a felesleges agymenéseket????
hm, kedves poszter?

"Érdeklődni szeretnék, hogy volt-e, van-e folytatása az alábbi ügynek?"
mégis milyen ügynek??? se egy cím utána, sem egy link. ja hogy azt csak a poszt végén van! akkor miért nem ott teszed fel a kérdést????

"Röviden: a műtét a Szent János kórházba történt - saját lábon - érkezésemtől számítva a 2. napon lezajlott, hétvégén fekvőgipsszel és mankóval haza is mehettem."
mégis milyen műtét???? nem lett volna egyszerűbb leírni, mint elvárni az olvasóktól hogy a sorok között mazsolázza ki a lényeget???

azért nyár óta igazán összeszedhetted volna magadat és rendesen időrendben, érthetően is leírhattad volna, talán úgy érdekesebb lett volna."

Se eleje, se vége, olvasni is fájdalmas a kisbetűs mondatkezdéseidet, a hármasával csoportosított kérdőjeleidet, és hogy egy fél mondatban sem tudsz reagálni a tartalomra. Na, hát kellett neked egy ilyen komment, bazmeg??? Ja, bocs. ??????

she_wolf 2016.01.20. 13:01:11

@asztalosani:
Ki állt bele kibe? Értem. Nálad az olvasás abból áll, hogy összerakod a betűket egymás után.
Vote for meszelősanyi! Értő olvasás rulez!

@yogosan kérdezett valamit te idióta, arra válaszoltam. Furcsa módon Ő megértette -szerintem.
Vagy ez talán nem is olyan furcsa, hiszen @yogosanról beszélek, nem rólad, bocs....
Ma (de legalábbis most még) jámbor kedvemben vagyok, ne baszd el!

zünüke 2016.01.20. 18:41:55

@tobias2:

:D:D Hát'én is erről beszélek!!!

yogosan 2016.01.20. 18:52:19

@mig54:

Most nem vágom,mit értettem meg?

"Nem értem"

yogosan 2016.01.20. 18:57:23

Nekem van egy ismerősöm,és szerintem egy hanyag disznó.10 éve volt egy ronda balesete,akkor neki is fémet tettek be amit persze már régen ki kellett volna venni.Nem ment orvoshoz vele azóta sem,viszont érdekes módon ugyanazon a helyen 2 éve kialakult nála egy lábszárfekély amivel jelenleg kórházban van.Azt nem tudom,hogy a kettőnek van-e egymáshoz köze,de szerintem igen.

she_wolf 2016.01.21. 06:52:56

@yogosan:
Fentebb az egyik kommentemben írtakra (konkrétan: "vizsgálati eredmény") kérdeztél rá, amit kibontottam neked válaszolva.
Ennyi, nem több. Bocs, ha gondot okoztam a rád hivatkozással, csak mivel reakció nélkül hagytad amit írtam, úgy gondoltam, nyugtáztad.

yogosan 2016.01.21. 20:49:58

@mig54:

Ja!! Igen emlékszem már. :))

she_wolf 2016.01.22. 08:22:33

@yogosan:
Akkor okés:) Ez a lényeg, a többi csak felesleges duma:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása