Trágár, bunkó mentők Miskolcon

2015.03.20. 11:37

mento2_mn_szb.jpgMegengedhetetlen, trágár hangnemben beszéltek a betegekről a Miskolci mentők.

Tisztelt Praxis!

 

 Bocsánat, ha kicsit hosszú lesz. Apukám súlyos beteg, hétfőn nem tudott menni sugárkezelésre, mert, menni nem bírt, nem érezte jól magát. Kedd délutánra befulladt, kékült hörgött, ügyelet kihívva, 1 "rosszul látó " orvos, aki a húgomat kérte meg, hogy melyik ampullára mi van írva, mert nem látta nem tudta elolvasni (bármilyen hihetetlen, de így volt). Adott 2 injekciót apának majd elment, 5 óra múlva újból ügyelet, ugyan az az orvos kikérdezve a fuldokló apámat, hogy mit érez(?)- mikor anyukám rá szólt, hogy ma már járt nálunk, meglepődve tudatosult benne és rákérdezett, hogy valóban, beadta ugyan azon injekciókat és távozott. (Mind ez egy eldugott faluban, Miskolctól 30 km re )- amire csak emlékezhetett volna, de szerintem neki csak darab darab.

 

Szerdán mentő és nyomatékosan kérve, hogy ne ügyelet jöjjön, bekerült a kórházba, ahol az orvos, nagyon lelkiismeretesen, bár kicsit letolva anyukámat " miért nem látta orvos apát eddig?"- mikor elolvasta az ügyeletes papírjait, meglepve kérdezte miért nem utalta egyből be? Kapott infúziót, oxigént, majd szólt anyukámnak, áttudjuk e vinni saját kezűleg egy másik kórházba? Délután 5 kor kaptam a telefont, mentünk, hogy átvigyük, amikor az orvos közölte, hogy mégis csak mentővel kéne vinni, mert közben is kapnia kell az oxigént.

 

2 órán belüli szállításra ki van írva. (ez volt negyed 6 kor.) 8 óra előtt párperccel anyukám a recepción érdeklődött, hogy fog e jönni az a mentő, mert mi itt vagyunk és elvinnénk, meg neki is még haza kéne érnie vidékre, ahova nem jár gyakorta busz. Semmilyen érdemi választ nem kapott, csak szét tárt kezeket. Ekkor és ez a lényeg! -megérkezett két mentős, egy "baromi," jó megjelenésű, helyes fiatal srác, és a társa, oda állt a pulthoz és közölte, minősíthetetlen, és soha meg nem engedhető szavakkal " "3 FASZT Viszek! "- ( a férjem egyből szólt, hogy, "-Hogy beszélsz?"- persze ő ezt nem hallotta, töltögette a papírokat, és ami eközben a száját elhagyta, az nyomdafestéket nem tűr! /" Mi a geciért nekem kell ezt csinálnom?" stb.stb. -majd eltűnt, de a társa maradt-és ekkor szólítottak hogy Sallai bácsi hozzátartozóit kérik a pulthoz, ahol közölte, a kis hölgy hogy apa szállításra kerül.

 mento2_mn_szb.jpg

Muszáj voltam beszólni, hogy " tudom az apám az egyik „f@sz". Ekkor a kis hölgy elvörösödött majd újfent széttárta kezeit, hogy ő erről nem tehet. Vissza jött a jóképű, de romlott egyéniségű mentős, akinek megjegyeztem, hogy én vagyok az egyik "f@sznak" a lánya, akit majd szállít, és legyen kedves vigyázni rá. Na, itt még neki állt feljebb, nem, hogy elnézést kért volna, vagy fáradtságra túlterheltségre hivatkozva, valami értelmeset mondott volna, egyszerűen 1 mondattal letudott, hogy "Nem erről volt szó" (gondolom nem a betegekről beszélt) -mert bővebben nem fejtette ki. Viszont nem is tagadta, hisz ott volt a férjem a kislányom, az anyukám, én, és a váróterem megdöbbent hallgatósága.

 

Természetesen apukám, saját lábán beszállt a mentőben, természetesen oxigén nélkül, amit a mentőben sem kapott. Félóra múlva érkeztek meg a másik kórházba, ahol, amikor a beteg felvétel volt folyamatban, még a mentős, volt az, aki lesújtó pillantásokat vetett rám, és tetőtől, talpig, végig mért, engem a lányom és az egész családom. Kedvem lett volna számon kérni, de nem mertem, féltem, hogy apának lesz rossz, ha mi haza megyünk. Szerettem volna megkérdezni (de anyukámnak megígértem, hogy már nem szólok) Pl. ha az ő édes apjáról beszélnének így, akkor ő mit érezne? (valószínűleg semmit, mert nincs lelke) ha tegnap kint lett volna a tévé, és ma leadnák, igen nagy közfelháborodást okozna a felvétel, mert a mienk "csak" 1 eset volt a sok közül.

 

Amit tegnap ott láttunk, tapasztaltunk, 3 beteget a folyosón szedáltak le, igen "érdekesen" majd otthagyták őket közszemlén. Egy orvos este 8 kor ordibálva hívta az irányítót, hogy mit keres az a beteg ott azon az osztályon, ( valamilyen Róbert- ennek is biztos nyoma van), amikor délután 4 kor ő utalta be mentővel a körzetéből a neurológiára, hogy bírálhatja felül 1 mentős az orvos döntését, és viszi a sürgősségire?

 

Ha meg beteg ápoló, akkor meg főleg! 1 bácsi tolószékben ülve a recepció előtt egyfolytában hányt, amit úgy oldottak meg, hogy a takarítónő körbemosta a széket, és kapott egy vese tálat a kezébe, hogy úgy várakozzon tovább. Persze ez még nem minden... ezen a sürgősségi osztályon senkinek nem volt sürgős semmi ! Igen nagy a fejetlenség, pedig csak 3 órát voltunk ott, mi lehet egész nap, és akikkel nincsenek hozzátartozók?

"Mi a geciért nekem kell ezt csinálnom?" - Hangzott el a fiatal mentő szájából.

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

swiss blend 2015.03.20. 12:04:09

Sokszor olvasom,hogy az alja maradt már csak itthon.

-Kezdem elhinni.

sunabajnok 2015.03.20. 14:20:09

Tudom, hogy bűncselekménynek minősül, de én leköptem volna.

swiss blend 2015.03.20. 15:18:55

@sunabajnok:

Inkább felvenni vele a "ritmust" stílusban.Állítom: csak nézett volna nagyokat a bunkója.

beszélő majom · http://beszelomajom.blog.hu 2015.03.20. 20:26:20

Én meg ma azt olvastam egy mértékadó hírportálon, hogy a fogászaton ütvefúróval fúrják a fogat, a sebészeten horgászdamillal varrják a sebeket, az urológián meg kerti slaggal katétereznek.

Ide kommentező orvosokra is hivatkoztak a cikkben.

she_wolf 2015.03.20. 21:40:32

@beszélő majom:
A cél szentesíti az eszközt.

szabidoki 2015.03.20. 23:00:15

A poszthoz: a posztoló tegyen panaszt az illetékes regionális OMSZ igazgatóságon és akkor van némi esély hogy változik a helyzet.
@beszélő majom: nem kell mindent elhinni... Barkácsfúrót egészen biztosan nem használnak, egész egyszerűen azért mert nem lehet normálisan sterilizálni - ezeket összeszereléskor bezsírozzák ami később összegyűjt minden szennyeződést és lehetetlen eltávolítani. Eleve ritkán használnak elektromos fúrót az ortopéd-trauma gyakorlatban, jobbára inkább sűrített levegős eszközök vannak hadrendbe állítva - mechanikailag egyszerűbb, könnyebben tisztítható és sterilizálható. Van persze eleve orvosi célokra gyártott elektromos fúró is, de azok jellemzően elég hamar tönkremennek a sterilizálás miatt.
Barkács műanyagcsövet sem láttam még katéterezéshez használni - nem is értem mi szükség lenne rá, mert a katéterzacskókon gyárilag van cső (és megfelelő méretű csatlakozó), semmi értelme nem lenne bármi mással bohóckodni.
A franciakulcs is kamu - ha belegondolsz, egy csavar feje jellemzően kerek, franciakulccsal nem nagyon lehet megfogni még szárazon sem, nemhogy egy kicsi seb mélyén, véresen, csúszósan... Manapság már a csavarok többségét eleve süllyesztve rakják be, ki sem nagyon látszik a lemezből, a csavarok anyaga pedig van annyira erős, hogy nem egyszerű "elnyalni" benne a hornyot (vagy a csavarhúzó fejét). Eleve többnyire kézzel vannak betekerve is.
A damil viszont tényleg igaz, már én is varrtam bőrt anno horgászzsinórral - kifutottunk mindenből, előrecsomagolt, gyári fonalat már hónapok óta nem láttunk, de még a kórházban gyártott fonal is elfogyott, úgyhogy a főnővér elment a horgászboltba, kért 2 guriga damilt, megkérdezték mire megy és kicsit fura arcot vágtak mikor mondta hogy emberre :)
Levagdalták méretre, lesterilizálták és hajrá, lehetett dolgozni.
Amúgy nincs nagy különbség, az alapszintű orvosi fonal is damil, annyi a differencia hogy az orvosi fonal anyagában színezett és így jobban látható, a horgászdamil meg színtelen és így varrni sem volt vele túl kellemes pl. fejsebet ahol nehéz kitalálni, melyik az én madzagom és melyik a beteg haja, de varratot szedni meg külön kaland volt...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.03.20. 23:57:38

/off/

Tudom, nem a témáról szól, és tudom, dögöljek meg cipőben, de én mégis megmutatom, miket nem kellene magyarul írva elkövetni, ugye nem dobtok meg sem pénteki sütésű kenyérrel, sem zokszóval ezért?
"nem tudott menni sugárkezelésre, mert, menni nem bírt, nem érezte jól magát"
--> az első vessző minek?
"ugyan az" --> "ugyanaz"
"rá szólt" --> "rászólt"
"ugyan azon" --> ugyanazokat
(nincs olyan névmás, hogy "azon", tehát "ugyanazon" sem, de ha lenne, akkor is egybeírandó lenne)
"Mind ez" --> "mindez"
"áttudjuk e vinni" --> "át tudjuk-e vinni"
"saját kezűleg" --> "sajátkezűleg"
(bár ez vitatható)
"5 kor" --> "ötkor, 5-kor"
"negyed 6 kor" -> negyed hatkor, 1/4 6-kor, negyed 6-kor"
"fog e jönni" --> "fog-e jönni" de nem, mert "érkezik-e, jön-e, ugye fog jönni, sőt: ugye jön"
"szét tárt kezeket" --> "széttárt kezeket"
"oda állt" --> "odaállt"

/on/

Egyébként a történet hihető és életszerű és 0 pontos, mert bár megértem én a gyermeket, mindegyik embert, de a szó jó értelmében nézve nem az emberekhez beszélt ez a mamlasz, hanem róluk, és bár persze erősen vélelmezhető, hogy akár velük szemben is így viselkedik, akkor inkább ezt (azt) kellett volna feljegyezni.
Szakmai értelemben pedig - most megint sokan fognak elküldeni Ausztráliába vagy hova - ez a "faszkalap" bizony nem mentő(s), köze akár nem is kell legyen magához az eü. szakmához sem (kis túlzással írom ezt persze!), hanem a szó nemtelen értelmében írva HANDLÉ, aki embereket pakol-fuvaroz . . .
és még egy meglátás: én is elég nagy pofájú vagyok és sokszor vagyok igenis káromkodós (hajjaj!), de ettől még nem UTÁLOM azt sem, akit esetleg "lefaszozok", és nem is érzem magam kevesebbnek csak azért, mert nem vagyok szent (álszent?), de ettől még akár jó ember is lehetek sőt, ettől még ez a betegszállító szakmunkás (Sic!) is lehet egy jó szakember és tisztességes is, és még az is előfordulhat, hogy neki van a legjobb szíve és szakértelme és keze a szakmában.. higgyétek el, az eü. szakmában ezt én bő 20 évvel ezelőtt úgy éltem meg, hogy egy iszonyatosan bunkónak és kötözködőnek gondolt "kisfőnővér" a sebészetes amikor megismertem és szükség volt a segítségére (a Mamám, azaz Édesanyám volt a beteg, iszonyatosan nagy műtét után),akkor nem a csinivili mosolygós, mellkimutogatós kiscsajok, hanem ez a kiváló, szigorú, e kenyérre kenhető csajszi' ("öreglány") volt aki de facto meg is mentette Mamámat, a Bajcsy kórház sebészeti "subintenzív" osztályán, 1994 novemberétől dec. 16-ig, aki ott volt tudja kiről van szó, azóta is jó szívvel gondolok rá (is)!)

szeretettel:

Maus Robi

Tele-Maus Nonprofit Consulting*
www.tele-maus.hu
(* mint természetes személy magánszemély)

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.03.21. 00:03:47

és akkor rögvest javítom is magam: "nagy pofájú" -> "nagypofájú"; "nem UTÁLOM azt sem" --> "nem (vagy nem feltétlenül!) UTÁLOM azt sem"; "lehetek sőt, ettől még" --> "lehetek, sőt, ettől még"; "a sebészetes" --> "a sebészeten"; "e kenyérre kenhető" --> "de mégis kenyérre kenhető";

she_wolf 2015.03.21. 00:14:15

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:
Hiába vagy nyelvtannáci, beteg előtt akkor sem decens faszozni, gecizni, miazmásozni.
Lehet elégedetlen a sorsával, a körülményekkel, a munkájával, a fizetésével, ez nem tartozik a betegre. Az meg kiváltképp gusztustalan és elfogadhatatlan, ha mindezen jelzőkkel kifejezetten a betegről nyilvánít véleményt. A beteg füle hallatára, mert ő olyan fasza gyerek.
Ha baja van a világgal, szaladjon ki a klotyóba, fossa ki magát válogatott káromkodások közepette, és mindezek (valamint kézmosás) után szállítsa a beteget el oda, ahová kell. Mert ez a dolga, nem a világfájdalma prezentálása. Nem kell vigyorogni, tetszikezni, segget nyalni. Dolgozni kell. Ha már akkora barom volt, hogy vállalta, akkor pofát befogva teljesítsen. Hőbörögni, faszozni, gecizni a főnöknek kell. Csak ott ugyebár pofa súlyba...

she_wolf 2015.03.21. 00:15:54

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:
Hidd el, a hibák ellenére is érthető, a kényszeres javítgatással csak rontasz a helyzeten:)

csakegybeteg 2015.03.21. 05:29:48

A betegszállító megengedhetetlen stílusban beszélt, érdemes lenne panaszt tenni ellene.
Sokan vagyunk úgy, hogy tele van a hócipőnk a munkahelyünkkel, de aki emberekkel foglalkozik bizony fontolja meg mit mond (a gondolat az más, azt nem hallja senki).

EZAZ 2015.03.21. 06:46:08

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Én is képes vagyok hőbörögni azon percekig, ha helyesírási hibát látok egy cikkben, de azért vegyük figyelembe:
- ez itt nem egy cikk, hanem egy feszült hölgy, aki félti az apukáját,
- nem tökmindegy?

Személyesen ismerek egy-két agyonterhelt mentőst az ország egyik leghátrányosabb összetételben belakott részéről, akikkel egy sör mellett jókat szoktunk káromkodni. Természetesen egy-két betegről is keményen megvan a véleményük (ízelítőnek: sok arrafelé a 13 éves kismama, meg a 30 alatti nagymama...), de azért az ő jelenlétükben mégsem beszélhetnek így róluk.
Igen, ők is emberek, fáradtak és véleményük is van, azt is elfogadhatónak tartom, hogy egy bunkó és/vagy részeg személlyel nem fognak lelkizni.
De gondolom, a hozzászólásodban említett nővér nem hülyepicsázta le édesanyádat. Gondolj bele, hogy anyukádat abban az állapotban tolják be a kórterembe, közben hallod, hogy megszólal egy hang: "megint hoznak egy vén kurvát". Mennyire bíztál volna a megfelelő ápolásban és mennyire jó szívvel gondolnál vissza erre a csodálatos nővérre?

Attól, hogy nem "fasz"-nak, "kurvá"-nak, meg "véngeci"-nek szólítunk minden szembejövőt, attól még nem vagyunk álszentek. Egy kiszolgáltatott helyzetben lévőt pedig főleg nem terhelünk ezzel.

mnika88 2015.03.21. 08:15:50

@beszélő majom:
Azt azért megnézném,hogy valakinek kerti slag a hólyagkatétere.A női húgycsőbe simán belefér egy felnőtt férfi kisujja is,na de kezet ráznék azzal,aki oda egy rendes slagot bedug (meg a beteggel is,hogy kibírta(?)).

A poszthoz:az OMSZ-nek jelezném én is a történteket.Lehet mindenki fáradt,ideges,de azért betegekkel foglalkozunk,a szavainkat kötelesek vagyunk megválogatni!

karcsibácsi 2015.03.21. 09:30:11

"- Reggel visszajövök - mondta az orvos, és
felegyenesedett. - Délre itt kell lennie az ápolónőnek
St. Ignace-ból, ő majd hoz mindent, amire szükségük van.
Izgatott és beszédes volt, mint a labdarúgók a mérkőzés
után az öltözőben.
- Ez az orvosi lapba való, George - mondta. -
Császármetszés zsebkéssel, és a varrás viaszolt
horgászelőkével."

Nincs új a nap alatt... Pedig ez az USA-ban történt!

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.03.21. 22:23:21

@mig54: Drága, írtam én, hogy nem érthető? Esetleg az felmerül Benned, hogy tanulni lehet belőle? ...

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.03.21. 22:26:35

@mig54: "Hiába vagy nyelvtannáci, beteg előtt akkor sem decens" . . ad 1 : szégyelld magad, ha a magyar nyelvről ez jut eszedbe ; ad 2 : az "off" kifejezéssel, jelentésével, funkciójával a topikokban Te tisztában vagy? nekem nem úgy tűnik, különben nem vontál volna összefüggést a két dolog között . . .

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.03.21. 22:39:36

@EZAZ: Kérlek szépen, én a gondolataimat mondtam el, erre még azt is kioktatod-kijavítod, szép :)

"egy-két betegről is keményen megvan a véleményük (ízelítőnek: sok arrafelé a 13 éves kismama, meg a 30 alatti nagymama...)" - szép, burkolt cigányozásoddal most írtad ki magad a szótáramból...

"Attól, hogy nem "fasz"-nak, "kurvá"-nak, meg "véngeci"-nek szólítunk minden szembejövőt, attól még nem vagyunk álszentek. Egy kiszolgáltatott helyzetben lévőt pedig főleg nem terhelünk ezzel." - dehogyisnem! olvasd már el, hogy a sör mellett cigányozni az előkelő úri-muri, de ugyanez a beteg mellett már szar szemet dolog, óh!

És!
"Egy kiszolgáltatott helyzetben lévőt pedig főleg nem terhelünk ezzel."
Hol volt ott kiszolgáltatott helyzetben levő? Tudta, hogy ott van ? Nm védem, mindjárt megérted.. azaz nem biztos, hogy megérted, de nem túlságosan izgat Đ

Szóval egy MÁSIK műintézményben a fent említett Mamámat nem akarták megműteni (hosszú!), és NEKI azt mondtam: "Majd reggel megkérdezem az öreglányt" . . ez az "öreglány" a műintézmény (barakk, Szanatórium utca, ha mond valamit, OORI) hírneves (?!) adjunktusnője volt, egy "kortalan" nő, és én ezt a kifejezést, ami köztünk szólva gyakori volt addig is, nyilván jó értelemben mondtam.. de nem ez a lényeg, hanem az,hogy nem e doktornőnek mondtam, ott sem volt;

erre másnap lebassza nekem a nő a telefont reggel 8-kor, hogy vele így nem lehet beszélni - fingom nem volt mi a baja! -, berohanok innen Lóbányáról, szóba nem áll velem, míg végül több órás (!) tipródás után egy "mély-érzésű" (*) lóbaszó méretű sebész kibökte: "ilyen alapon azt is mondhatta volna NEKI, hogy faszikám" (amikro visszakérdeztem, derült ki a lényeg)

szóval elvi értelemben vagyok kissé háklis arra, hogy egy adott kontextusban elhangzó párbeszédet ha meg is hal valaki, milyen módon értelmezi...

ez a mese az itteni történettől függetlenül árnyalja az efféle képet, szerintem....

(*) mi volt ez a mély-érzés? az, hogy visszatérően mondta ezt a szép mondatot: úgy teszek fel a műtőasztalra beteget, hogy le is tudjam onnan venni...

she_wolf 2015.03.21. 22:55:59

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor:
Nem, nem írtad, hogy nem érthető. Ez a blog nem a magyar nyelvtant hivatott oktatni még akkor sem, he te is, és én is szívünkön viseljük annak sorsát.
Jobbító szándékkal megtehető, és ez egyrészt természetes, másrészt jó és hasznos lehet.
De itt adott egy poszt, ami egy sajnálatos esetet tárt fel, és te azzal indítasz, hogy helyesírási hibákat javítasz benne.
A "nyelvtannáci" szleng szótárba való, így értelmezd tehát, és nincs miért szégyellnem magam. (Ha akarod, ezt még kivesézhetjük.)
Az "off" minden jelentésével, és annak használatával tökéletesen tisztában vagyok topikokon innen, és túl.
Talán én sem használtam volna a "nyelvtannáci" kifejezést, ha "on" lettél volna először.

EZAZ 2015.03.22. 08:27:03

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Kedves kis történt, talán 20 év múlva a posztot író hölgy is mosolyogva fog visszaemlékezni a bunkó mentősre, mert végülis elvégezte a dolgát.
Kicsit zavaros nekem ez a történet, de igazából az jön le belőle, hogy megint te voltál az, aki beszólt. Ebből lett egy félreértés - legalábbis szerinted az, mert úgy látom, téged teljesen hidegen hagy, hogy másokat mennyire sértesz meg a - szerinted - őszinte stílusoddal.

Az, hogy én hogyan fogalmazok meg valamit - már mondtam, ez már nem fog változni. Szerinted normális és őszinte dolog az, hogy egy ismeretlennel úgy beszélj és úgy ítélkezz róla, mintha a szarosgatyáddal társalognál - ez a te dolgod és rólad állít ki egyfajta bizonyítványt.

Egy olyan országban, ahol az ember nem mindig mondhatja ki szó szerint azt, amit gondol, erre azért nem árt vigyázni. Főleg, amikor jön egy ilyen (állítólag) "jogi asszisztens" (ha jól emlékszem) és elkezdi hergelni a hozzászólókat, hátha szerez egy kis melót. Hát, munkára föl, társadalomnak hasznos vitézem, pattanj rá erre a "cigányozás"-témára, hátha tiéd lesz a főnyeremény. A valódi problémákkal meg véletlenül se foglalkozzál, úgy látom, az túl nagy falat lenne számodra.

gyengénlátó barátja 2015.03.22. 16:01:29

@swiss blend: Nem tudjuk a teljes történetet, néha az ember túlzásokba esik.... Viszont ha teljesen igaz akkor váltson szakmát vagy legalább menjen szabadságra..... Viszont amikor az embert csak úgy elküldik nonstop a melegebb éghajlatra.... És igen vannak olyan esetek amikor csak úgy mert előtte az adott személyt valaki felidegesítette, vagy mert nagyon meleg van, vagy mert front van.... Van olyan hogy én is túl reagálok .... De azt gondolom próbálja ki pár ember, hogy a közszférát lábtörlőnek, kapcarongynak nézik es azt gondolják hogy úgy bánnak velük ahogy akarják és utána mosolyogjon.... Próbáljak ki! Tudnak- e utána mosolyogni....

Molnárgörény · http://molnargoreny.blog.hu 2015.03.22. 16:59:11

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Akkor a te szótáradból nyílt cigányozással én is kiírom magam, mert a balliberális polkorrektség és a cigányokkal kapcsolatos "előítélet"-mentesség nettó elmebaj.

Miskolc környéke - Borsod - szemét környék. Igen, a cigányok miatt. Nem kötelező 12 évesen teherbe esni, nem kötelező a saját nemiszervből élni (ha nem emlékeznél, még szocialista képviselő is akadt, aki elmondta, hogy az ottani cigány terhes"anyák" egy része szándékosan arra játszik, hogy ártson a magzatnak, mert hülyegyerekért több a pótlék, volt is miatta nagy ballib hőzöngés), és lehetne akár dolgozni is.

Nálunk dolgozik egy csomó nagyon becsületes cigány. Van nővér, betegszállító, adminisztrátor. Ők utálják legjobban a lumpen, ingyenélő, bűnöző cigányokat, teljes joggal. Még nálam is rasszistábbak, sokkal.

És ha azzal jönnél, hogy a szegénység így meg úgy, akkor előtte válaszold meg azt a kérdést, hogy miért nincs kisnyugdíjas-bűnözés?

Nem helyeslem, de meg tudom érteni valahol, hogy a borsodi mentősöknek tele van a töke. Az általánosítás, a "három fasz" nyilván elítélendő, de az okát elég könnyű megmondani. Betegeik jelentős arányára ugyanis a "fasz" még hízelgő jelző!

she_wolf 2015.03.22. 17:12:31

@Molnárgörény:
Naaaa...ne bántsd szűkebb pátriámat!:(
Borsodi volnék én is eredetileg, jó ideje már, hogy "hazát" cseréltem. Gyönyörű hely, de annyira mégsem, hogy ott maradtam volna:( Az okot pedig Te írtad le, sőt!

lacika7 2015.03.22. 17:47:33

Tegnap az orvosi ügyelet sikeresen felismert egy friss infarktusos beteget, gyógyszerelést elkezdte, kiérkezésünk előtt 1x sikeresen defibrillalta, mi folytattuk az ellátását, megszerveztük s primer katéter labor helybiztosítást, helikoptert kértünk és kaptun, stabil állapotban,fájdalommentesen adtuk át a gép személyzetének, megkatéterezték, jól van, az életét megmentettük.
Érdekel valakit?
Ui. ilyen dolgozónak nincs helye a szolgálatnál!

she_wolf 2015.03.22. 23:02:04

@lacika7:
Szép munka volt, köszönet jár érte. És azért is, ha a nem odavalókat kiszűritek.

Tele_Maus Nonprofit Consulting · www.tele-maus.hu 2015.03.22. 23:07:50

@EZAZ: Megfogadtam, hogy egy ilyen kis görényhez mint te vagy (nagyon jól tudod te mivel akasztottál ki te kis mocsadék!) többet nem szólok, de ebben az egyben pontosítalak, mert persze a rosszhiszeműséged csurog: "Főleg, amikor jön egy ilyen (állítólag) "jogi asszisztens" (ha jól emlékszem) és elkezdi hergelni a hozzászólókat, hátha szerez egy kis melót." - Szóval olvass már utána te kétszínű kis g**i, hogy mit jelent a nonprofit, jó? (és itt fejeztem be)

EZAZ 2015.03.23. 06:02:11

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Ebben az egyben még én is pontosítanálak, te nagyon intelligens és művelt. Tudom, mi a nonprofit (csak ennyire azért nem érdekelsz, hogy részletesen utánad néztem volna). De gondoltam, valamiből neked is élned kell - hacsak nem anyádat futtatod -, mert magyartanár biztos nem vagy.
Amúgy meg lehordhatsz mindennel, ami azon az ocsmány szádon kijön - úgy látom, téged jobban bosszant az igazság, én meg jókat rötyögök a kávém mellett az ilyen kis pattanásokon.

magam adom 2015.03.24. 12:44:46

@lacika7: @mig54: A nem odavalók kiszűrése nem olyan egyszerű. A legtöbb àgazatban sajnos a "rossz" dolgozó is jobb a semmilyen dolgozónál. Igaz, hogy rontja a renomét, de nincs nélküle műszak-beosztás. Amíg nincs megbecsülés - sem erkölcsi, sem anyagi - addig azzal főzünk, amink van alapon be kell érnünk azokkal a "kollégákkal", akik nem csak a betegeknek büntetés, hanem az elhivatottaknak is.

2015.03.27. 20:52:36

Ez az infúzió és oxigén kettős, elképesztő dolgokra képes. Mindenkinek ezt adnak mindenre .

0gábor 2015.09.30. 15:07:08

@doktorkotász - Orbánné dr. Kotász Viktor a piktor: Aki egy 13 éves anya vagy 30 éves
nagymama alapján rögtön a cigányokra gondolt az te vagy kis pofám!
Úgyhogy kussolj szépen, amíg nem jársz úgy, mint a Bándi Kata!

Igazság, hol vagy? 2015.10.01. 20:13:03

Hol van a moderátor,hogy ilyen hozzászólás megjelenhet?!!/Ogábor/
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása