Miért kell ennyi TB-t fizetni?

2014.06.19. 07:00

adok-penz.jpgMiért kell ennyi TB-t fizetni, ha az ember nem kaphatja meg a vizsgálatot, amit szeretne?

Tisztelt Praxis!

 

Észrevettük a férjemmel, hogy a nagyobbik fiunk furcsán jár. Ezért felhívtam a Heim Pál kórház ortopédiai osztályát. Mivel időpontot csak 3 hónap múlva kaptunk, így elmentünk egy magán ortopédushoz. Aki megvizsgálta és azt mondta, hogy lúdtalpas és valószínű csontosodási gond van a lábfején, így azonnal felírt lúdtalp betétet és gyógycipő. Még azt is mondta, ha a gondok nem enyhülnek, akkor menjünk el egy röntgenre. Mielőtt kiváltottam volna a gyógycipőt elmentem a gyerekorvoshoz, elmondtam neki a történetet. Ő adott a Heim Pál kórház ortopédiára beutalót, illetve szintén ide röntgenre.

 

Mivel a szakorvosi vizsgálatra 3 hónapos várólista van, így kértem időpontot, de mondták, hogy a röntgent megcsináltathatom, oda nem kell időpont. Kivettem egy pénteki napon szabadságot, hogy elmenjek a gyerekkel röntgenre. Odaértünk 8.00 órára, be is jelentkeztünk a betegirányítóban, fel is küldtek a 2. emeletre a röntgenre, ahol közölték velünk, hogy csak szakorvosi vizsgáltra csinálnak röntgent, háziorvoséra nem. Tanácsolták, hogy menjek le 1 szinttel lejjebb az ortopédiai rendelésre és beszéljek az orvossal, hogy adjon beutalót a röntgenre. Nem voltak hajlandóak adni, mondván, hogy csak akkor ha van időpontom a szakorvosi rendelésre is.Mondtam,hogy van de csak augusztus 19-re. Mondták, hogy akkor menjek vissza akkor. Én kértem,hogy a röntgent csinálják meg, mert ha tényleg csontosodási gond van és nem kezelik időben, akkor nagyobb baj is lehet.

 

Nem segítettek, hanem azt tanácsolták, hogy menjünk le a földszintre a sürgősségire, ahol megvizsgálják a gyereket és ha kell akkor konzíliumot hívnak össze és így megkaphatjuk a röntgen beutalót. Így is tettem, ott megvizsgálta egy belgyógyász szakorvos, aki szintén mondta, hogy igen tényleg lúdtalpas a gyerek és tényleg sántikál. De mivel péntek van, így biztos, hogy nem fog tudni konzíliumot összehívni, mert az ortopéd orvosok haza akarnak menni. Ő azt tanácsolta, hogy keressek egy szakorvost valahol. Ekkor délelőtt 10 óra volt, így úgy gondoltam,hogy akkor a kerületi szakorvosi rendelőbe elviszem a gyereket, hogy nézzék már meg. Ott a felnőtt és gyerek rendelés együtt van, de gondoltam sebaj, kivárjuk a sorunkat.

 adok-penz.jpg

A betegirányítóban el is vették a beutalónkat, mindkettőt! Sőt még a röntgent is megcsinálták, mindenféle megjegyzés nélkül. A röntgen után felmentünk az első emeletre az ortopédiára és leültünk és vártuk,hogy behívjanak, ekkor délelőtt 11 óra volt. Gondoltam,hogy 1 óra alatt végzünk. Sajnos nem így történt. Hiába jelentkeztünk be, hiába adtam oda a beutalót és hiába látta az orvos, hogy 2 kisgyerekkel vagyok (5 és 7 évesek), nem hívtak be. 1 óra várakozás után még türelmes voltam, mert gondoltam, hogy akik időpontra jöttek behívták előttünk.

 

Aztán még egy óra várakozás után már kezdtem ideges lenni és a gyerekek is egyre nyűgösebbek lettek. végül 14.00-kor végre behívtak, azt is azért, mert a soron következő néni szólt, hogy hívjanak már be, mert nagyon rég várunk. Majd 5 perces vizsgálat után hazamehettünk. Kiderült hogy a gyereknek nincs csontosodási gondja, de lúdtalpa van, ez okozza a panaszokat.

 

Nem értem,hogy miért kell ide-oda küldözgetni az embert, miért kell órákat várni a rendelőkben? Miért kell ennyi TB-t fizetni, ha az ember nem kaphatja meg a vizsgálatot, amit szeretne?

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Irkutszk 2014.06.19. 10:17:33

Miért kell az ötéves gyereket is magával vinnie? Miért nem vitte az ortopédiai szakrendelőbe rögtön a gyereket, miért a kórházban kellett időpontot kérni?

Szerintem a kórházban teljesen jogosan mondták, hogy csak ottani szakorvos javaslatára csinálnak röntgent; és a szakrendelőben is teljesen normális, hogy az ottani orvos beutalójára megcsinálták a felvételt.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.06.19. 10:57:37

én ezt nem értem, hogyan lehet egyszerű vizsgálattal csontosodási zavart megállapítani?
meg aztán ebben a korban nem lúdtalp betéttel, pláne nem ortopédiai gyógycipővel !!!! kezeljük a lúdtalpat hanem gyógytornával, a proprioceptív izmok aktív erősítésével, járásgyakorlattal meg mezítláb járással. a cél semmi szín alatt sem szabad a lábboltozat passzív alátámasztása legyen mert azzal csak még jobban elgyengülnek a szalagok, izmok, azokat aktívan kell megerősíteni. a lábboltozatot a csontok, izmok és a plantaris fascia egyensúlya alakítja ki, komplexebb rendszer minthogy egy betét tudna rajta javítani
a magyarországon nagyon kedvelt műtéti megoldás a calcaneo-stop pedig igencsak vitatott az irodalomban, én csak végső esetben ajánlanám.
a röntgen pedig egy káros vizsgálat, normális dolog, hogy szakorvosi vizsgálathoz kötik. a "betegség" meg nem egyik napról a másikra alakul ki,, így normális, hogy időponthoz kötött a vizsgálat

megvalaszolok 2014.06.19. 12:32:57

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Nos azért egy lúdtalp nem akut ellátást igénylő kórkép, valljuk be. Mellesleg nem kéne mindennel rögtön kórházba rohanni, azért van a területi szakrendelő.
A TB fizetésről meg ne beszéljünk, mert az egy vicc összeg. Egy szakorvosi vizsgálat finanszírozására nem lenne elég egy havi TB, nemhogy CT, MR, komolyabb vizsgálatokra.

megvalaszolok 2014.06.19. 12:33:32

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Jajj bocsánat, a posztra reagáltam, nem a Te hozzászólásodra:)

cenzuratroll bosszanto 2014.06.19. 12:44:18

Ki mondta, hogy a TB-t a vizsgálatok miatt kell fizetni?
A 300 forinttal elindult valami, jó volt, a sok okos inkább úgy döntött, hogy a 300 Ft. helyett 2000 zsebbe, és ez így a jó. A TB-t és a többi sarcot meg azért kell fizetni, hogy a mészáros féle strómanoknak legyen miből tejelnie vitykának és a családjának.
Ezt akartátok, kuss a nevetek, viseljétek az idióta döntésetek következményeit vidáman, ahogy a párt és a főtitkárotok előírja.

jágör68 2014.06.19. 13:07:25

A TB nem egyenlő egészségügyi járulékkal.
Kb 3,4 millió fizet és - már csak- 9,7 millió "jogosult" mindenféle ellátásra a lázcsillapításon át a koszorúér- bypass műtétig.
600 ezer potenciális járulékfizető lépett le 20 év alatt.
'90 előtt nem létezett külön "TB- kassza", csak nem szóltak róla az elvtársak.
Ma meg arról nem szólnak az ifjúkomcsik vagy a vénkomcsik kölkei/ unokái, hogy amit most fizetünk és amit törvényileg elvárunk az legalább 100%- os anyagi deficitben áll egymással. A személyi feltételekről meg ne is beszéljünk.
Pár cikk az elmúlt 2 napból:

nol.hu/belfold/mentettek-a-balatoni-mentoket-1468767

index.hu/belfold/2014/06/18/se_lazcsillapito_se_homero_nem_volt_a_4._keruleti_korhazban/

mojoking77 2014.06.19. 13:16:56

@megvalaszolok: :) A TB jarulek a munkaltao altal fizetett 13% + a munkavallalao altal fizetett 8.5%. Az azert nem keves. (nem irom inkabb le, hogy utanam mennyi, mert infarktusok lennenek belole... :))

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.06.19. 13:20:47

@mojoking77: azért te kevesed a szezont a fazonnal. csak az egészségügyi biztosítást vedd a buliba, nem mindenféle TB járulékot együtt

jágör68 2014.06.19. 13:51:10

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Így van a TB- nek része a nyugdíj, meg egyéb szoc ellátásokat is abból fedeznek.
@mojoking77:
Írd meg nyugodtan mennyi TB-t- és abból mennyi is az EGÉSZSÉGÜGYI JÁRULÉK
Egy (szív)infarktus ára egyébként: koszorúér- stenteléssel: 1,2 millió Ft /db
Munkanélkülitől, csövesen át a bodzásokon keresztül a nyugdíjasokig.
Lehet számolgatni mire is elég a 3,4 millió által fizetett "TB"- akiknek kb a fele 6850 Ft- os minimálösszeget fizet.
És még 1x:
ellátásra meg- már igaz csak- 9,7 millió "jogosult"
Járni jár, csak nem jut!

Netuddki. 2014.06.19. 13:52:36

Már nincs TB. Valami adóra átnevezték.

Netuddki. 2014.06.19. 13:56:20

@jágör68: Aztán mitől 1.2 milka? Hogyan jön ki ez az összeg?

mojoking77 2014.06.19. 13:56:23

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Bocs, de ugy tunik te kevered a kulonbozo dolgokat, en csak reagaltam a hozzaszolasra...
@jágör68: :) Hagyjuk, mert korbekopkodek.. :) En is csak most szamoltam ki, es nyeltem egy nagyot. kiszamolni pedig rem egyszeru, annak ellenere, hogy a tobbi penz is a tarsadalombiztositas szamlajara erkezik. Nem tudom mennyire illdomos oket szetvalasztani, csak, hogy negativabb szinben tunjenek fel a kulonbozo agazatok

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.06.19. 14:15:15

@mojoking77: annyira illik őket szétválasztani mint az autó kötelező biztosítását a nyugdíjbiztosításodtól. teljesen különböző dolgokra valók

jágör68 2014.06.19. 14:17:50

@kovi1970:
Mert nem a BorsodChem gyártja, de nem is a Dunaújvárosi Acélművek,
hanem Kaliforniában a St. Jude. Meg kell hozzá egy olyan hajlékony eszköz (szívkatéter)- steril, 1x használatos, amivel egy hajszálátmérő szintjén lehet minden irányba manőverezni, kontrasztanyagot fecskendezni és egy szintén hajszálátmérőjú kis kitágítható fémhálót az eszközön keresztül a koszorúérbe helyezni.
Ja és ehhez egy eredeti szoftver szintén Kaliforniából- nem a PirateBayről magyar felhasználóbarátan ingyér letöltve.
Csak a repülőjegy többe kerül onnan, mint sok ember egész éves "TB"- befizetése.

Medgar 2014.06.19. 14:31:13

@mojoking77: Butaságokat írsz:

Az egészségbiztosítási járulék (munkavállaló) 7% (3+4%).
Nyugdíjjárulék (munkavállaló) 10%.
Szociális hozzájárulási adó (munkáltató) 27%

VT Man 2014.06.19. 14:44:27

@cenzuratroll bosszanto:
"A 300 forinttal elindult valami, jó volt, a sok okos inkább úgy döntött, hogy a 300 Ft. helyett 2000 zsebbe, és ez így a jó. "

Aha. Tehát az orvos, aki eddig 100 ezret kapott zsebbe, tapsikolt és lelkes volt, hogy most majd 20 ezret kap a 300 Forintokból? Így volt?

RMO 2014.06.19. 14:44:40

1. Ez nem kocsma. 2. A befizetett TB jóval kevesebb annál, mint ami fedezné a költségeket.

VT Man 2014.06.19. 14:45:57

@jágör68:
"Egy (szív)infarktus ára egyébként: koszorúér- stenteléssel: 1,2 millió Ft /db"

Magas adók, nagy munkanélküliség, alacsony nettó kereset -> sok stressz -> több szívinfarktus -> több állami kiadás. (-> újra emelni kell az adókat)

jágör68 2014.06.19. 15:00:52

@jágör68:
Mármint Minnesotában van a St. Jude.

Egyébként kb annyit az egész dologról, hogy egész Magyarország gazdasági teljesítménye kb talán Münchenével vethető össze.
Szóval mindenféle pampogás országos jobban teljesítésről, meg "magyar" felsőbbrendűségről, leleményességről, szorgalomról, stb kb annyi, mintha egy polgármester döngetné a saját mellét- meg a választóiét.

A magyar egészségügyi járulékokból kb összesen max. 1- 1,5 millió lakost lehetne tisztességesen, szakmai szabályok szerint ellátni.
Sajnos ez a nagy helyzet.

she_wolf 2014.06.19. 15:03:50

@jágör68:
"akiknek kb a fele 6850 Ft- os minimálösszeget fizet"

6810 az a 6850, ha már olyan nagyon pontosak akarunk lenni, meg matekozgatunk.
És mondd: ha többet akarna fizetni megteheti? Hogyan? Lassan szégyellem magam amiért ilyen csekkel járok postára havonta, mert szokásod erről úgy nyilatkozni, mintha a befizető tehetne arról, hogy ennyit kell fizetnie, mert ennyit állapítottak meg.
Létezik erre megoldás, ha a magánbiztosítást kizárom?

jágör68 2014.06.19. 15:14:37

@mig54:
Én csak a tényeket írom- nem azt írtam, hogy ezzel csalsz vagy stb, direkt lógsz. Meg, hogy aki ennyit fizet dögöljön meg.

Sokkal nagyobb baj, hogy kb 1,5- 2 millió munkaképes korú semmit sem fizet, miközben elég sokszor veszi igénybe az egészségügyet- ugye tudjuk melyik halmozottan hátrányos helyzetűekre gondolok...
Külön járulék meg sajnos nem létezett '90 előtt, szóval a szüleink, nagyszüleink "befizetéseit" el lehet felejteni.
A rendszert kizárólag a '90 utáni járulékok tartják fenn- no meg egy ideig a hálapénz, elhivatottság stb. De az kb most kifújt.
A gazdaságnak kéne kb 100%- kal nőnie, hogy mindenki megkapja, ami törvény szerint "jár".
De a feketézős- szürkézős magyar magánszektortól- tisztelet a kivételnek- vagy az egyik zsebből a másikba pakolom a pénzt- trükközgető állami szektortól ez nem várható.
Külföldi meg ne jöjjön, mert nem turul-nemzeti kizsákmányoló.
Illetve nem is ő- hanem az itthoni magyar(országi) megbízott "helytartója".
Sajnos ez '90- ben lett elcs*szve és azóta csak jobban teljesítünk az elcseszésben.
Horn Gyuszibácsi is meglepődött annó, amikor részegen karambolozott a választási győzelmet ünnepelve, hogy nem volt a kiérkező mentőben nyakmerevítő...
És azóta sem igazán javult a helyzet.
Jó és átlátható, trükkögetésektől mentes gazdaság nélkül nincs jó egészségügy.
Vagy rövidebben: kis pénz- kis foci; szó szerint még az újonnan épült stadionokkal együtt is...

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.19. 16:04:45

@megvalaszolok:

"A TB fizetésről meg ne beszéljünk, mert az egy vicc összeg. Egy szakorvosi vizsgálat finanszírozására nem lenne elég egy havi TB, nemhogy CT, MR, komolyabb vizsgálatokra."

Az megvan neked, hogy a BIZTOSÍTÁS szó mit jelent? És a KOCKÁZATKÖZÖSSÉG?

Tudod, ez kb úgy van, hogy 100 emberből 99 sose fogja kihasználni azt az öszeget, amit ilyen-olyan biztosításra befizet, de ha kötelező, mindenki befizeti, és ha nem kötelező, akkor is sokan befizetik, mert nem tudja senki, hogy neki dobja-e a gép azt a káreseményt, amihez 100-ból csak 1-nek lesz "szerencséje", és amit önerőből egy életen át megkeresett pénzből se tudna kifizetni, és aminek a költségeit a pénzüket soha vissza nem kapók befizetéseiből fizetnek ki neki.

qbr 2014.06.19. 16:04:58

Nem kell ennyi TB-t fizetni. Lehet többet is.

she_wolf 2014.06.19. 16:09:07

@jágör68: Mást sem csinálok, mint lógok a neten (imádtam mikor egyesek azt boncolgatták, hogy mi az, hogy én éjjel-nappal itt firkálgatok, nincs egyéb dolgom hogy ennyire ráérek netezni). Igen, nincs más dolgom sajnos:( Melót keresek, amit a betegségem mellett tisztességgel el tudok végezni, csak éppen nem találok.
Közben pedig orvosokat kajtatok, laborba járok, meg postára, hogy feladjam azt a kurva 6810-es csekket.
Engem különösebben nem érdekel annak a boncolgatása, hogy ki és mikor vágta haza az egészségügyet, de ha nagyon bele akarunk bonyolódni, akkor biztos vagyok benne, hogy érdekes dolgok derülnének ki:(
Engem az érdekel, hogy tudjak dolgozni, és ebből adódóan rendesen fizethessem az adókat, járulékokat.
Tudsz erre valami okosat mondani?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.19. 16:18:22

@mojoking77:

"A TB jarulek a munkaltao altal fizetett 13% + a munkavallalao altal fizetett 8.5%. Az azert nem keves. "

Pláne akkor nem kevés, ha azt is tudja valaki, hogy a bérköltségét - aminek a bruttó bére és az egyéb járulékok is a része - a bérköltsége kb 70%-a, HETVEN százaléka kerül valamilyen címen az állam feneketlen zsebébe.

Úgyhogy aki arról pampog, hogy kevés ilyen-olyan-amolyan adót és járulékot fizet a magyar, az legyen olyan kedves, és verje magát szájba, vagy seggbe.

EZÉRT:

A ma átlagfizetésnek mondott, bruttó 250.000 forintos bér mögött ez van ma:

bérköltség: 321.250 Ft
ebből
bruttó bér: 250.000 Ft
nettó bér: 163.750 Ft

A munkavállaló fizet az államnak: 86.250 Ft

16% szja: 40.000 Ft
1,5% mpj: 3.750 Ft
7% egbizt: 17.500 Ft
10% nyugd.j: 25.000 Ft

A munkáltató fizet az államnak: 71.250 Ft

szoc.h: 67.500 Ft
szakk.h: 3.750 Ft

Tehát a 321.250 Ft bérköltséggel kifizetett 250.000 Ft bruttó bérből

- a munkáltató az államnak fizet 71.250 Ft-ot
- a munkavállaló az államnak fizet 86.250 Ft-ot
- összesen 157.500 Ft-ot
- míg a dolgozó megkap belőle nettó 163.750 Ft-ot

De mivel a dolgozó nem csak járulékokat és szja-t, hanem áfá-t is fizet

- a nettó munkabéréből fizet max. 34.813 Ft áfát

A MUNKAVÁLLALÓ EGYENLEGE TEHÁT:

bérköltsége: 321.250 Ft
bruttó bére: 250.000 ft

ebből az állam elvesz: 192.313 Ft
ebből a munkavállaló "szupernettója": 128.937 Ft

VAGYIS:

A munkáltató által kigazdálkodott bérköltségből

- 40% a munkavállalóé
- 60% az államé

----------------------------------

Továbbá:

Ezen kívül még egy rakás más adó is van, az ilyen-olyan jövedéki adók, az autó teljesítményadója, baleseti adó, tranzakciós adó, kommunális adónak álcázott ingatlanadó, stb., stb.

Így valószínűleg a 70% elvonás se túlzás a bérköltségből.

she_wolf 2014.06.19. 16:19:33

@polyvinyl: Nagyjából 5-6 évvel ezelőttig én sem vettem igénybe gyakran igénybe orvosi ellátást. Egészséges voltam, dolgoztam, fizettem a mindenféle fizetendő dolgokat, egy ideje viszont komoly bajaim adódtak, amiket nem részleteznék, de azok, akik gyakran megfordulnak itt tudják, mi a helyzet velem.
Nem matekozgatok, hogy addig mennyit fizettem be, mennyit fizettek a munkáltatóim, és hogy ez fedezi-e azokat a beavatkozásokat, kezeléseket, amiket most igénybe kell vennem. Nem az én dolgom ugyanis. Aki nem hülye az tudja, hogy a járulékok befizetése közös kalapba megy.

jágör68 2014.06.19. 16:29:54

@mig54:
Sajnos nem.
A magyar gazdaság nagy része megállt a '80-as évek szintjén.
Az (átlag)gondolkodásmód szintúgy.
Márpedig jól kereső, ha másra nem is, de legalább a tisztességre adó középosztály nélkül nincs jó gazdaság.
Se jó egészségügy.

@polyvinyl:
Oké, akkor számoljuk, egy szívinfarktus 1,2 millió Ft (ha csak egy stentet kell betenni)
egy nap az intenzív osztályon simán kijöhet 1- 2 millió Ft- ra
van 9,7 millió ellátott
és van 1.000 milliárd Ft járulék
tehát fejenként jut: 103, 907 Ft egy évre.
Az adatok szerint a 9,7 millióból nem csak minden 99. veszi igénybe az egészségügyet, hanem legalább 30- 35% krónikusan, napi szinten és még minimum 20- 30% akutan.
Úgyhogy máris elfogyott a kockázatközösség pénze.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2014.06.19. 17:01:19

@jágör68: ezek egyedi kifizetések és nem olyan rettenetesen nagyok. az igazán sokat a ritka betegségek és a tumorok viszik el.
itt van pl a Imiglucerase nevű gyógyszer, évi költsége 40 millió körül van és egy életen át kell adni, és ez még nem is a legdrágábbak egyike. ugye 40 milliót kevesen fizetnek be a kasszába egy élet alatt.
vagy az Erbitux, csodaszer a tumorkezelésben, napi költség 200 ezer, a kúra 6 hét.

oszt jónapot 2014.06.19. 17:31:21

@jágör68: És gondolom ezek mind szívműtétre járnak hetente.

s 2014.06.19. 17:43:08

"Miért kell ennyi TB-t fizetni"

lézerjanit kellene megkérdezned, mert ő vadászgatja és kurvázza el a befizetéseinket. Ha esetleg mész, akkor elkísérlek és pofán baszom egy gyalogsági ásóval, mert nem szokása amúgy felelni mindenkinek.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.19. 17:49:22

@jágör68:

"Úgyhogy máris elfogyott a kockázatközösség pénze."

Akkor szépen fel lehet emelni a TB számára felcímkézett pénzek összegét az egyéb célokra felcímkézett pénzek terhére.

Nem, nem a nyugdíjak csökkentésére gondolok, és nem is arra, hogy a gyerekektől, az oktatásból, vagy a rászorulóktól vegyük el.

Tessenek ugyanazt az elvont pénzt okosabban felhasználni.

Tessenek kevesebbet lopni-csalni.

Tessenek a NAV-ot dolgozni hagyni.

Tessenek mindent megtenni, hogy növekedjen az adó- és járulékfizetők száma, ahelyett, hogy az elvonás mértéke növekedne.

Az evolúciót szines rajzok bizonyítják! 2014.06.19. 17:53:08

...és ha kell, miért nem lehet belőle homeopátiára, kineziológusra, családállítóra fordítani, vagy más olyan módszerre, ami nem teszi tönkre a szervezetet, ellentétben a gyógyszergyárak kemikáliával...
jah.. hisz tudjuk miért: pénzért :x

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.19. 18:04:57

@jágör68:

"Az adatok szerint a 9,7 millióból nem csak minden 99. veszi igénybe az egészségügyet, hanem legalább 30- 35% krónikusan, napi szinten"

Legyen 10 millió, hiszen a határon túlról is vannak igénybevevők.

Abszolút elképzelhetetlen, hogy 3,5 millió emben NAPI szinten kapcsolatba kerül az eü-vel.

Erre se ember, se infrastruktúra nincs.

Legfeljebb stadionokban, vagy kiürített bevásárlóközpontokban lehetne ekkora tömeget - a teljes lakosság egyharmadát - NAPI szinten ellátni :D

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.19. 18:09:03

@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:

Homeopátiára?

Te tényleg hiszel abban, hogy pl. egy Amerikában levágott kacsa májának egyetlen morzsányi darabjából kivont mennyiségnyi "rezgetőanyaggal" a Föld bolygó teljes lakosságát el lehet egy bizonyos betegséget gyógyító (!) készítménnyel látni?

Az evolúciót szines rajzok bizonyítják! 2014.06.19. 18:11:21

@polyvinyl: :0
te valami hittérítő vagy, hogy arról prédikálsz ki miben hisz?
egyszerűen nem gondolom, hogy a tudomány mindent tud a világról, és sosem téved, hiába magoltatják a dogmáit, állami intézményekben

tény ami tény, hogy nyugaton pl. TB támogatott a homeopátia... is...
igaz ott engedélyezett az otthonszülés, és nem kötelezőek a mérgező védőoltások

she_wolf 2014.06.19. 18:11:34

@jágör68:
"Sajnos nem."
Kösz!

Akkor még egy kérdés: Te mit tennél a helyemben?

Nekem hiába téped a szádat, hogy sok az eszkimó és kevés a fóka, attól én még nem leszek jobb állapotban, és nem fogok tudni dolgozni, becsülettel befizetni azt, amit kell. És hogy a befizetéseinket mire kellene felhasználni, azt inkább azoknak írd, akik szétosztogatják ész nélkül. Itt hiába írod, nem tudok róla, hogy ide írna olyan ember, aki érdemben tudna cselekedni.

she_wolf 2014.06.19. 18:19:14

@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:
A "mérgező védőoltásokról" éppen a napokban olvastam. Számszerűsítve leírták, hogy milyen százalékos különbségek vannak az oltott és nem oltott emberek, gyerekek között. Megsúgom neked, hogy egyelőre a nem oltottak állnak vesztésre:(
Nyugaton van annyi zsé, hogy tudják támogatni az alternatív kezeléseket. Itt nincs. Még annyi sem amennyi minimálisan kellene a hagyományos orvoslásra. Úgyhogy itt nagy dőreség a nyugati helyzetre hivatkozni.

jágör68 2014.06.19. 18:36:20

Az eddigi kormányokat sem érdekelte az egészségügy, de legalább egy minisztérium jutott neki.
Most van egy színtelen- szagtalan államtitkár.
Jobban teljesítünk. Majd közmunkásokkal csinálunk egészségügyet.
Gyorstalpaló mindenkinek, napocskarajzolás helyett az anatómia atlasz ábráit kell lerajzolni, emlékezetből. Két hét alatt. Utána jön az élettan gyorstalpaló 2 nap, majd az egész klinikum hétbe sürítve.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.19. 18:50:18

@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:

Miután a homeopátiának se a hatásmechanizmusa nem ismert, nem bizonyított, se azt nem tudjuk, hogy mi az, ami hat a kúra során, ezért legfeljebb hinni lehet benne, hiszen tudni semmit nem tudunk.

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.06.19. 19:04:54

Itt is be kellene vezetni a töbszintű biztosítást mert az röhej hogy 6-7 ezer forintot befizetve valaki ugyanazt az ellátást megkapja mint akinek a munkáltatója és saját maga havi 100-200 ezret is becsenget. Simán állíthatom hogy a nagyrésze észre se venné a különbséget mert így is rendkívül alacsony a szolgáltatás színvonala. Cserébe ez is ösztöntő lenne hogy ne minimálbérre legyen egy rakás ember bejelentve.

Az evolúciót szines rajzok bizonyítják! 2014.06.19. 19:19:27

@polyvinyl: :x persze persze, szerencsére ezen kívűl a tévedhetetlen tudomány mindent tud a világról, és sosem téved, amit pedig nem lehet látni, az nem létezik... :x

a katona fehérben 2014.06.19. 19:41:23

(Az egyébként tök cuki, amikor a homepátiahívők a gonosz profitéhes gyógyszergyárakat ostorozzák, mintha a cukorgolyócskákat az angyalok szárnyai gömbölyítenék, és csak úgy potyogtatnák az égből. Miközben például egy csomag Oscilloizé drágább, mint egy csomag aszpirin vagy Neocitran.)

gigabursch 2014.06.19. 19:44:59

Anyám borogass!

Mozgás, mozgás, mozgás, mozgás.

MEZÍTLÁB!!!

Édes Istenem...
Lehet sokmindenért szídni az egészségügyet, de az ilyen felesleges dolgokkal terhelni a TB-t (akárcsak a nyugdíjasok tömbös receptfelírásai) teljesen fölöslgesen terhelik a TB-t.

Blablax 2014.06.19. 22:22:31

Csak egy kis osszehasonlitas, minden "normalis" szinvonalu nyugati orszagban, ahol van penz minden gyogyszerre, muszerre, stb. eleg magas a havi befizetes.
Nemeto: egy 4 fos csaladban ket keresovel havi 1300 euro folyik a biztositohoz, ez majdnem 400e Ft/ho, azaz 5m Ft/ ev, ebbol kijon 4-5 szivinfarktus :)

Amerikaban szinten $1300-1500/ho egy normalis csaladi biztositas.

she_wolf 2014.06.19. 23:53:28

@polyvinyl: Nem tudtad, hogy a hit csodákra képes?:D

she_wolf 2014.06.19. 23:55:05

@gigabursch: Mi az a "tömbös receptfelírás"? Komolyan kérdezem, mert nem tudom, miről beszélsz.

she_wolf 2014.06.19. 23:58:46

@rejtett kamera: Egy normális bérnek (valós bérekről beszélek) iszonyat költségvonzata van, és ezt oldják meg úgy, hogy minimálra jelentenek be, azok után fizetik a kötelezőket, a bérkiegészítés pedig zsebből zsebbe megy. Nekem is volt ilyen melóhelyem egyszer. Megkaptam a teljes fizut (szép nettó összeg volt), meg egy papírt a minimálbéres elszámolásról.

she_wolf 2014.06.20. 00:07:55

@jágör68: Ezt egyébként a mai napig nem tudom megemészteni. Mármint hogy az egészségügynek nincs saját minisztériuma:o(

"Majd közmunkásokkal csinálunk egészségügyet.
Gyorstalpaló mindenkinek, napocskarajzolás helyett az anatómia atlasz ábráit kell lerajzolni, emlékezetből. Két hét alatt. Utána jön az élettan gyorstalpaló 2 nap, majd az egész klinikum hétbe sürítve."

Ezt lehetőleg ne hangoztasd, mert valaki még komolyan veszi, és bevezeti:(

Az evolúciót szines rajzok bizonyítják! 2014.06.20. 07:29:43

@polyvinyl: a gravitációnak sem ismert a hatásmechanizmusa, akkor a gravitáció sem létezik, ugye, hülyeség az egész, csak a hülyék hisznek benne

Laciii 2014.06.20. 08:46:51

@mig54:
Na ezért tart itt az egészségügy (meg úgy általában minden a béka feneke alatt).
Szinte mindenhol megy a mutyi, aztán amikor valaki nem jól hanem rosszul jön ki belőle megy a sírás meg az egymásra-mutogatás, meg az önfelmentés, hogy mindenki ezt csinálja.

rikitikitévi 2014.06.20. 09:30:25

@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:
Nem erről van szó. Az vitathtatlan tény, hogy a homeopátiás készítményekben egyetlen molekula hatóanyag sincsen. persze, sokan azt mondják, ettől még működhetne valami homályos mechanizmus ("a víz emlékszik a hatóanyagra") módon.
De nem működik. Angliában végeztek egy nagy esetszámú összehasonlító vizsgálatot a homeopátiás készítményekről és egyértelműen beigazolódott, hogy placébóeffecten kívül nincsen más hatása. Nagyjából tudják ezt még a homeopátia hívei is, ezért használják csak olyan betegségekben a szereiket, amelyek kezelés nélkül is meggyógyulnak...
Miért nem próbálnak pl. előrehaladott szív- vagy veseelégtelenséget, súlyos bacteriális fertőzőbetegséget, rosszindulatú daganatot stb. homeopátiás szerekkel kezelni? Ezek valódi gyógyszerekkel jól kezelhetőek, sok esetben gyógyíthatóak is!

Szóval nem kellene sarlatánságokat és áltudományt propagálni, Nők Lapja cafe meg maunika só szintjére süllyeszteni a blogot!

zunuke 2014.06.20. 10:54:41

@rejtett kamera: A minimálbéres bejelentést nem a dolgozók találják ki,hanem a munkáltatók.Erről a munkavállaló nem tehet.Ha nem tetszik neki,nincs munka,lehet hazaballagni-mondják.Sajnos ilyen világot élünk.

Laciii 2014.06.20. 13:14:42

@zunuke:
Mosdatás, másra mutogatás. Amíg jön a zsebbe addig örül, hogy jól keres, betegség vagy nyugdíj esetén, meg jön a panasz, hogy alig kap valamit (addig félrerakni autóban meg tvben rak félre).

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.06.20. 18:35:40

@Az evolúciót szines rajzok bizonyítják!:

" a gravitációnak sem ismert a hatásmechanizmusa"

Ezt úgy érted, hogy szerinted minden kamu placebó kotyvalékban HINNI kell, arra hivatkozva, hogy ha a gravitáció mibenlétén még vitatkoznak a tudósok, akkor a kamu placebó kotyvalékoknak is kijár a bizalom?

Van ám egy hatalmas különbség a gravitáció és a kamu placebó kotyvalékok hatása között: a gravitáció létezése megtapasztalható, hatása mérhető, leírható, míg a homeopatikus bogyók hatásának mibenlétét még senki se írta le tudományos pontossággal, és méréseket se lehet végezni ezirányban.

she_wolf 2014.06.20. 21:59:10

@Laciii:
Ezt helyből megcáfolnám. Említett munkahelyemről 3 hónap próbaidő) után úgy léptem, hogy vissza sem néztem. Azt a fajta melót szerettem egyébként.Hiszed vagy sem, szarul éreztem magam. (Többen 4 órásra voltak bejelentve, ugyanúgy, ugyanannyit melóztak és közel hasonló fizetést kaptak, mint én!)Nem szeretném ha azt hinnéd hogy szentté akarom avattatni magam, de én szeretek adózni. Helyesebben: szeretek olyan fizetést kapni, amiből a tisztességesen levont, befizetett adók után is meg tudok élni. Igaz, nem plázázva, meg mindenféle tündibündi-édibédi lószarságokat megvenni ha kell, ha nem. Legyen, amire kell. És hiszed vagy sem, mióta parkolópályán vagyok a korábbi megtakarításaink egyik részét "dézsmáljuk" folyamatosan. Enni, rezsit fizetni, szakadt zoknit, csukát pótolni kell. De ez van. Engem ilyesmi miatt eddig még senki nem látott itt sírni és a jövőben sem fog.
Ezért tehát megkérnélek, hogy ilyenformán ne véleményezd, amit írok, köszönöm.

Az evolúciót szines rajzok bizonyítják! 2014.06.21. 08:12:19

@polyvinyl: :(
feladom...
teljesen igazad van, a tudomány mindent tud a világról, és sosem téved, hiszen bizonyítékokon alapul. Amit pedig nem lehet látni, az nem létezik!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása