Akár meg is halhatott volna a beteg

2014.05.09. 08:14

Hasfajas_gyerek_v1.jpgNem sok már egy kicsit ez a rengeteg mulasztás? Ezt is az egészségügy több száz milliárdos hiányára fogjuk,vagy a kimerültségre,vagy a kevés fizetésre,vagy mire lehet még? 

Ismét Üdvözletem a Praxis blog olvasóinak !! Ismét leírnék egy történetet,amire ma akadtam olvasás közben. A történet:

 has.jpg

2014.április 2-án a Nagykanizsai Kanizsai Dorottya kórház sürgősségi osztályán hajnali négykor erős hasi fájdalmakkal a beteg megjelent,segítséget kérni.Az éjszakai ügyeletben szolgálatot teljesítő orvos ellátás helyett kioktatta,hogy a hasfájdalmakkal talán a háziorvoshoz kellene fordulni,és nem az ügyeletre.Vért vettek tőle, kapott valami infúziót,és megkérték,hogy várakozzon kint.Telt az idő,a betegellátás folyamatosan zajlott,a hasfájós beteg ugyanúgy a poklát állta ki-de a fene sem nézett rá.Közben eljött a váltás ideje,de ugyanúgy tojtak a fejére.Nagyjából öt órát várt a szerencsétlen szűnni nem akaró kínok közt,mire a nappalos orvosnak feltűnt végre,hogy egy igen ramaty állapotban lévő beteg órák óta kint vár.

 

Végre valaki megvizsgálta!! Az orvos megállapította,hogy ez nem egy hasfájás,hanem egy akut hasnyálmirigy gyulladás,aminek bizony lehetett volna komoly következménye is.Lett is botrány,nem kicsi.A nappalos orvos magából kikelve,ordítva kérte számon a személyzet kritikán aluli hozzáállását a beteghez,és véleménye szerint az éjszakás kolléga ha szíveskedett volna tüzetesebben megvizsgálni a fájdalmak közt fetrengő beteget,akkor tudott volna diagnózist felállítani.De nem tette.Vért vetetett tőle,és beköttetett egy infúziót,majd kiküldte a váróba hosszú órákra várni a semmire.

 

Innentől kezdve akár ott fel is dobhatta volna a pacskert a nagy várakozásba. Most ismételten megkérdezem az itt válaszoló egészségügyi dolgozókat,hogy nem sok már egy kicsit ez a rengeteg mulasztás? Ezt is az egészségügy több száz milliárdos hiányára fogjuk,vagy a kimerültségre,vagy a kevés fizetésre,vagy mire lehet még?                                                                                              

 

Ismételt üdvözlettel: Kiss-Gál Erika

                                                                                            

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

carrie 2014 2014.05.09. 08:42:14

"Ezt is az egészségügy több száz milliárdos hiányára fogjuk,vagy a kimerültségre,vagy a kevés fizetésre,vagy mire lehet még? "

Lehetséges kifogások cukormázzal leöntve:
1. "Biztos" sok volt a beteg...
2. "Nem csússzant a boríték",
3. "amúgyis az orvosok nincsenek még olyannyira sem megbecsülve, hogy nem hagyják őket munkaidejükben aludni..."
4. "Hasi panaszai voltak, könyörgöm nincsen rtg látásom, miből kellett volna rájönnöm?"

"A nappalos orvos magából kikelve,ordítva kérte számon a személyzet kritikán aluli hozzáállását a beteghez,és véleménye szerint az éjszakás kolléga ha szíveskedett volna tüzetesebben megvizsgálni a fájdalmak közt fetrengő beteget,akkor tudott volna diagnózist felállítani"

Szeretném ezt az orvost az orvosaim között tudni :)
Ő róla lehet tudni valamit, esetleg oszt. vezető?

csakmotyogok 2014.05.09. 08:54:00

No az ordítozást nem hiszem el. Amúgy az hogy vért vett és infúziót adott az ellátás. Labor nélkül nehéz diagnosztizálni. Éjszaka pedig nem nagyon van teljes team ,aki műthetne.Az akut hasnyálmirigy gyulladást előbb infúzióval kezelik csak úgy mondom. Saját tapasztalat, epekőtől begyulladt az enyém is , bár nappal mentem be én is infúziót kaptam, labort néztek, mert diagnosztika nélkül nem megy. A pacskert nem lehet olyan könnyen bedobni én otthon előtte 24 órát tűrtem.

zunuke 2014.05.09. 10:14:26

@csakmotyogok: Nem hallottál még ordítani orvost? Én már igen,és még igaza is volt.

csakmotyogok 2014.05.09. 10:19:20

@zunuke: De hallottam idióta beteggel ordítani, ő is megérdemelte:)).

zunuke 2014.05.09. 10:21:06

Egy ilyen komoly dologgal nem kellett volna rögtön és azonnal a kórházba befektetni? A váróban a helye-gondolom-egy padon? Ez fa@a lehetett.

csakmotyogok 2014.05.09. 10:26:12

@zunuke: SBO-n kevés ágy van gondolom az infúziót nem a váróban kapta.

zunuke 2014.05.09. 10:26:52

@csakmotyogok: Mint ahogy ez a személyzet is megérdemelte.Remélhetőleg az "éjszakás kollégát" is másnap kiosztották a feletteseik.Nem kellene elbagatelizálni az ilyen eseteket nem gondolod? Azért egy hasnyálmirigy gyulladás nem gyerekjáték, kedves !!

csakmotyogok 2014.05.09. 10:50:57

@zunuke: Nem tudod te az igazat én sem. Nem gyerekjáték ,de az infúzió és a labor ellátás, hogy nem egyből 3 profot kapott a beteg, hát no azért ennél sokkal súlyosabb bajok is vannak egy SBO-n. Azt gondolom egyik orvos nem égeti a kollégáját a beteg előtt, főleg úgy hogy nem arról volt szó rá sem néztek. Lehet a felettesek ha eljutott hozzájuk a dolog a kiabálóst tolták le, mert előttük megvolt a beteg anamnézise, eredményei kórlapja mi sem előttem sem előtted nincs. Mondjuk te semmt és én is keveset tudnék vele kezdeni.Ha nincs ágy nem fognak lelökni 1 infarktusos ,vagy lélegeztetésre szoruló beteget az ágyról, hogy az aki ennél jobb állapotban van feküdhessen. Tessék sokkal több járulékot fizetni és több jut:)) mindenre.

zunuke 2014.05.09. 12:03:23

@csakmotyogok:
Hogy tessék több járulékot fizetni, es akkor jut mindenre, ez azért itt ebben a sztoriban nem magyarázat szerintem.Azt azért nem akarom elhinni, hogy egy ilyen komoly betegseggel egy varoban van a helye a kedves betegnek, mert ott (talán tényleg) nem volt ágy. A járulék ok összegnek ehhez megis mi köze van? Ha havi 50 ezret fizetett volna akkor nem a padon kapja az infúziót? Ahogy én latom itt némelyik embernek a felfogását, lassan ott tartunk, hogy életveszélyes helyzeteket sem kell addig ellatni, mig nem rendeződik a járulékok drasztikus emelese.Csak van egy kis gond ebben a tessenektobbetfizetni-elkepzelesben. Miből gondoljak, hogy ettől lenne több fizetés, es jobb körülmény? Felmarkolnanak a többletet, és maradna minden a régiben, talán kotelezhetne bárki is a kormányt, hogy ossza vissza a pénzeket, emelje a fizeteseket, lassa el jobban a kórházakat? Orbán megmondta, jönnek a román, ukran nővérek akik halasabbak lesznek, es boldogan fogják végezni a munkájukat. Szóval itt ne nagyon számítson egy eu.-s dolgozó sem járulék emelesre.
Visszaterve a fetrengo beteghez:Azert az a nappalos orvos nyilván nem a puszira haborodott fel ennyire.Azzal a beteggel ezekszerint senki nem törődött, ha hajnal óta egy varoban a poklok poklat állta ki.Nem volt ágy? Ott lehet nem volt, de mashol biztos volt, csak keresni kellett volna.A kiabalos orvos feltetelezem tojt a nyilvánosságra, ha egy ilyen súlyos beteg embert nem megfelelően látott el az ejszakas személyzet. Van aki nem szeretne műhibat, es aznazzal járó kellemetlenseget az osztalyon ahol dolgozik.Es ez a helyes, penz ide vagy oda.

Tempus-Anh 2014.05.09. 12:12:56

Ja, az orvos nyugodtan lehet vadállat, ha épp egy másik orvost ordít le, nemde? :) Csak a betegek szép lelke ne sérüljön.
Alap, hogy nem szoktuk a kollegákat nyilvánosan szidni, lealázni, hiszen ha ma ővele, holnap énvelem is megtörténhet, hogy kapufát lövök.

Tudom, hogy az ide irogató sérült psychéjű perverzeknek csemege, ha két orvos egymást ekézi, de kiábrándításukra el kell mondanom, hogy ez nem általános, sőt. Megvédjük egymást és kiállunk egymás érdekei mellett. Most és ezentúl is mindig.

A poszthoz acut hashoz sebészt hívunk, a vérvétel jogos volt, az infúzió is. Én betegágyon figyeltem volna meg a beteget, azonkívül natív has felvétel és hasi ultrahang mindenképpen szükséges.
A pancreatitis könyörtelen hóhér.

carrie 2014 2014.05.09. 12:26:44

@Tempus-Anh:

"Megvédjük egymást és kiállunk egymás érdekei mellett. Most és ezentúl is mindig."

Köszönjük!

Kérlek ezt jelezd @Mig54: felé is!

Ez a mondat többet mond minden hozzászólásnál!
További szép napot!
:-)

she_wolf 2014.05.09. 14:45:45

@carrie 2014:
Mi a fasz bajod van? Másodszor említesz meg "csak úgy" alapon. Nekem brekegj, ha valami bajod van velem, gyökér!

mildi 2014.05.09. 14:54:52

@Tempus-Anh: "Alap, hogy nem szoktuk a kollegákat nyilvánosan szidni, lealázni, hiszen ha ma ővele, holnap énvelem is megtörténhet, hogy kapufát lövök."
kellene hogy legyen. minden szakmában. ahogy a főnök sem a beosztottal.
de megesik. én is voltam már fültanúja. és baromi kínos kívülállóként hallgatni, ami nem rám tartozik.

she_wolf 2014.05.09. 15:11:14

@Tempus-Anh: Nem sűrűn voltam mostanában, friss eüs "élményeim " vannak.
A férjem vidéken melózott, aztán egyik nap (6.-án) felhívott, hogy a vidéki kórházból éppen most tart hazafelé. Megérkezett, elmondta a panaszait, elolvastam az ambuláns értesítőt, majd másnap mentünk a háziorvoshoz, aki azonnal beutalta a Kútvölgyi SBO-ra.
Tüdőembóliára gyanakodtak, de a képalkotó vizsgálatok nem mutattak ki rögöt sehol. Igaz, a vizsgálat előtt 5(!) órával kapott vérhigítót (gondolom, Heparint, a zárójában érdekes módon nem szerepel alkalmazott therápia).
Az SBO-n több mint nyolc órát voltam, majd éjszakára bent kellett hagynom az emberemet, mert kértek neki CT-t, csak nem tudják, mikor lesz belőle valami:(
Kb. 4 orvos vizsgálgatta, ki éppen mikor ért rá foglalkozni vele. Én meg kérdezgettem, ami éppen eszembe jutott, és érdekes módon válaszokat is kaptam. Érthetően, logikus módon levezetve. Az aggodalmamra nem találok szót, nagyokat meg nem akarok használni. Mondjuk úgy: tele volt a gatyám rendesen:( Az orvosok megnyugtattak, és én hittem nekik. Most is, korábban is, és remélem, hogy a jövőben is lesz rá alkalmam (csak egyre kevesebb legyen!).
Szóval a diagnózis: R0910
Az előző posztról annyit, hogy nagyon szerettem volna hálás lenni, de nem lehettem. Miért? Azért, mert pillanatnyilag kilátszik a seggem a gatyából:(

formed 2014.05.09. 15:13:28

A Magyar Orvosi Kamara etikai kódexében is benne foglaltatik, hogy beteg által ismert orvost főleg nem, de amúgy sem minősítjük sehogyan a páciens, avagy a többiek előtt. Ez az osztály magánügye.

she_wolf 2014.05.09. 15:18:32

"Tudom, hogy az ide irogató sérült psychéjű perverzeknek csemege, ha két orvos egymást ekézi, de kiábrándításukra el kell mondanom, hogy ez nem általános, sőt. Megvédjük egymást és kiállunk egymás érdekei mellett. Most és ezentúl is mindig."

Írtam, hogy mikor a János vérző őrzőjében voltam, az osztályvezető orvos leszúrta és kioktatta a kolléganőt a túlbuzgóságáért. De nem előttem, és főleg nem ordítozva. Az nem igaz, hogy nem osztják ki a hibázó kollegát, nagyon határozottan helyre tudják tenni aki hibázik, de a betegnek ehhez semmi köze nem lehet. Még fültanúként sem.

formed 2014.05.09. 15:24:04

@mig54: a nagy kérdés az, hogy minek a tünete és igényel-e punctiot?

carrie 2014 2014.05.09. 15:40:38

@mig54:
"gyökér! "

Na most hagyod abba ezt az egészet, mert többet nem fogok benyelni neked!

Menj plasztikai sebészhez te tahó paraszt, a nagy pofád miatt! Szégyen és gyalázat, hogy olyan emberek dolgoznak az EÜ-BEN MINT TE, faszkalapkám! Még TI veritek a nyálatokat béremelésre, ilyen színvonal mellett?! NA NE RÖHÖGTESS! Tanulj meg NORMÁLISAN kommunikálni, mert ha így folytatod, előre borítékolom, hogy tovább foglak ekézni, és hidd el ez csak egy ici-pici lelkimasszás volt MÉG CSAK tőlem!

Te barom!

Tempus-Anh 2014.05.09. 15:45:43

@mig54: Gyógyulást kívánok Neki! Amúgy a tüdőembólia I2600 BNO-jú, az R091 valamilyen mellkasi fájdalom kódja talán.

Tempus-Anh 2014.05.09. 15:46:28

@carrie 2014: Ti hölgyek mindig ilyen csúnyán beszéltek egymással?

she_wolf 2014.05.09. 15:48:13

@formed: Részlet a záróból: "Mellkasi panaszainak hátterében pleuritis állhat, melyre NSAID szedését javasoljuk a tünet megszűnéséig. A beteg további hospitalizációja jelenleg nem szükséges."

Továbbá azt is megemlítik, hogy a tünetek megismétlődése esetén azonnal, és soron kívül keresse fel a kórházat.

Punctio nem volt, szóba se került. Köszönöm kérdésedet!:)

she_wolf 2014.05.09. 15:50:12

@carrie 2014: Szopjál lovat aranyom, engem meg hanyagolj, eszetlen szőkeségem!:) És továbbra is hülye vagy:))

she_wolf 2014.05.09. 15:55:02

@Tempus-Anh: Mellhártyaizzadmány.
Ritkán beszélek csúnyán, és csak a hülyékkel:)

she_wolf 2014.05.09. 15:56:48

@Tempus-Anh: Ne haragudj, ez lemaradt: Köszönöm a nevében is a jókívánságot!

carrie 2014 2014.05.09. 16:04:27

@Tempus-Anh:
Nem én kezdtem :-)
És nem is fogom magam hagyni!:-)
Úgyhogy még lesz pár kör :-)

Tempus-Anh 2014.05.09. 16:04:28

@mig54: Szoktak AB preventiot is alkalmazni, amíg az exsudativ fázisból át nem megy purulens fázisba. Egyszerű NSAID nem tudom, hogy oldja meg a pleuritist. De nem vagyok belgyógyász, ők ezt jobban tudják.

Tempus-Anh 2014.05.09. 16:05:05

@carrie 2014: Nem szabad iszapbirkózni :(

carrie 2014 2014.05.09. 16:06:45

@mig54:

Te meg szopjál dinoszauruszt!
Gondolom már próbáltad is kis őskövületkém! :)

Látom azért van önkritikád!

carrie 2014 2014.05.09. 16:10:23

@Tempus-Anh:
:-)
"Nem szabad iszapbirkózni :( "

Persze, aha. Nem!
Nem leszek a bokszzsákja! (1. nem fizet, 2. ne rajtam élje ki a napi frusztrációit)
Azt hiszem már legalább(!) 3x megkértem hogy vegyen vissza a stílusából! Ha nem, hát akkor nem. Így járt! Eddig megértő voltam, most már nem leszek (gonosz smiley helye)
Nem ismered azt a mondást, hogy "aki sz>rral hadonászik sz@ros lészen"?

Nyugodtan bekészítheted a popcornt, meg a kólát :)

she_wolf 2014.05.09. 16:24:26

@carrie 2014: Életedben nem tévedtél ekkorát, felelőtlenül ne ígérgess!

she_wolf 2014.05.09. 16:27:55

@Tempus-Anh: Most mindenesetre pörög (ennek spec. nem örülök), és nincs panasza. Az a bajom, hogy ha itthon van, akkor nincs autóm, mert nála van. Ha valami baj van, hogy jutok el hozzá, hogy bevigyem? Ezt még megdumálom vele....

formed 2014.05.09. 16:39:06

@mig54: nincs mit, kár, hogy csak ennyit tudtam segíteni.
@carrie 2014: csak ne itt légyszíves, ha mégis, a káromkodást próbáljátok elkerülni mindketten. Köszönöm!

she_wolf 2014.05.09. 16:42:49

@formed: Figyelem, és ha valami nem tetszik, akkor felhívok valakit az SBO-n az előzményekkel, és tanácsot kérek. A betegnek meg megmondom, hogy lehetőleg ne bagatellizáljon:)

Én elkerülöm a káromkodást. Végeztem vele, mert nem akarom kivégezni:))

christophe 2014.05.09. 17:13:11

Nem vagyok orvos elore bocsàjtom nem kivànok senkit bàntani,sèrteni egyszeruen leirom,Belgiumban ez hogy mukodik.
Megèrkezel a surgossègi osztàlyra regisztràlsz, 5percen belul jon egy novèr(surgossègin szerzett tapasztalattal)vèrnyomàst,làzat mèr,kèrdèseket tesz fel,szàmitogèpbe felviszi.Ezutàn kapsz egy karszalagot a neveddel szul.dàtummal ès kategorizàlnak.
1,èletveszèlyes orvos azonnal
2,nagyon surgos orvos 20percen belul
3,surgos orvos 60-90perc
4,àltalànos orvos max.120perc
5,surgossègi ellàtàst nem igènylo max.4ora
Nekem szemèly szerint àltalànos àllapot àllapitottak meg,1oràn belul orvoshoz kerultem.szerintem nem tunnik tul bonyolultnak,viszont laikuskènt igen hasznosnak tartom.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.09. 17:54:27

@csakmotyogok:

"Labor nélkül nehéz diagnosztizálni."

Nehéz. De nem lehetetlen. Mi tartotta visza az éjszakás orvost attól, hogy megtegye, ami nehéz ugyan, de nem lehetetlen?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.09. 17:57:32

@csakmotyogok:

"Tessék sokkal több járulékot fizetni és több jut:)) mindenre."

Cinikus barom. Elmagyaráznád, hogyan fizethet valaki TÖBB járulékot annál, mint amit a törvény meghatároz?

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.09. 18:03:03

@Tempus-Anh:

" Megvédjük egymást és kiállunk egymás érdekei mellett."

Aki hibázik, amellett miért is kell kiállni, és megvédeni a sértettel/károsulttal, a hibája, felelőtlensége kövekeztében szenvedő, vagy éppen sajnálatosan elhalálozó ártatlannal szemben?

she_wolf 2014.05.09. 18:39:33

@polyvinyl: Szerintem nem feltétlenül állnak ki egymás mellett. Igaz, hogy nem a beteg előtt tárgyalják ki valamelyik kollegájuk hibáját, de az biztos, hogy fejmosást kapnak, ha hibáznak. Ha pedig akkora hibát vétenek, ami már megérett egy orvosi műhiba perre, akkor a betegek egy része lép is.

"Magyarországon nem állnak rendelkezésre pontos statisztikai adatok az orvosi műhibaperek számáról, közelítő adatok szerint évente 400-500 közötti műhibaper indul, a megítélt kártérítések összege 1-2milliárd forint között mozog."

Forrás: www.orvosimuhibaperek.hu/index.php?cikk=3

csakmotyogok 2014.05.09. 20:49:49

@mig54: Figyelj. Lehet csak mellhártya arra elég a nonsteroid és nem gáz,de lehet a háttérben is vmi. A mellhártya gyulladás, nem betegség vmi folyamtra utalhat. A közelben lehet tüdőgyuszi, meg ne ijedj lehet, (csak lehet) tumor :( , de az embólia más tünet. Tüdő embóliát, kísérhet súlyos fulladás. A forrás szinte mindig, gyulladás, lehet tumor, vagy mélyvénás trombózis. A belgyógyászok szerint a felületes visszér (, thrombo phlebitis) nem okozhat embóliát, de a tapasztalatok szerint igen.

Reggie 2014.05.09. 21:08:11

@polyvinyl: Nyilvan a szokasos modszerre gondolt: boritekban, elore.

Tempus-Anh 2014.05.09. 21:10:24

@polyvinyl: "Hodie mibi, cras tibi", tudjuk, miféle hajóban evezünk és azt is, hogy bármikor bárkivel előfordul. Van betyárbecsület és bajtársi összefogás.
Például az itt irogató rosszindulatú surrogátumokkal szemben IS.

Ami nem azt jelenti, hogy bűnt pártolunk, egymás hibáit meg lehet tárgyalni egymás gégéjének az elmetszése nélkül is.
Van ugyan olyan minősíthetetlen erkölcsű, maga után nyákos csíkot húzó puhatestű, aki képes bemártani a kollegáját, hogy ő kimásszon a szószból, de szerencsére az ilyen ritka.
Elég volt a magyarázatom, -(CH2=CH)n- ?

Tempus-Anh 2014.05.09. 21:11:45

Most látom, hogy a kettes fölösleges volt, még mindig négy vegyértékű a szén.

she_wolf 2014.05.09. 21:28:46

@csakmotyogok: Valószínűleg azért kapott nem szteroid gyógyszert, mert a zárójelentésen mellhártya izzadmány szerepel diagnózisként. Csapolni nem kellett. Az a baj, hogy a férjem a beteg édesanyjánál lakik, engem néha meglátogat:), meg ráadásul vidéken dolgozik időszakosan. Tehát nem tudom rajta tartani a szememet, ő meg már csak akkor megy orvoshoz, ha a "halálán van". Viszont akkor nem bírok vele, mert még az is fáj, meg nem jó neki, ami nem is létezik az emberben:))Tipikus férfi a szentem:D Remélem, hogy nem lesz folytatása a dolognak, mert akkor megyek a diófához...A papírokkal együtt kaptunk egy CD-t is, ami - gondolom - a CT lelethez tartozik. Ebből annyit tudtam megállapítani nagy okosan, hogy "Jé, ez a tüdőd".
The rest is silence....

csakmotyogok 2014.05.09. 21:35:50

@mig54: Hmmm azt jó lenne megszakérteni.

zunuke 2014.05.09. 21:37:50

@polyvinyl: Az előző posztban ugyanezt kérdeztem.Ha egyszer ennyi a megállapított összeg törvényileg,akkor a kedves beteg mégis hogyan tudná ezt emelni? Kérje meg a munkáltatóját,hogy tripla összeget szíveskedjék levonni? Vagy hogy?

she_wolf 2014.05.09. 21:46:31

@csakmotyogok: Viszi majd hétfőn (ha minden igaz) a háziorvoshoz. De ha vidékeznie kell, akkor majd én intézem a dolgot. Én legalább megértem:)

she_wolf 2014.05.09. 22:01:41

@zunuke: meg aki csekken fizeti a 6810 Ft-ot....

zunuke 2014.05.10. 00:47:58

@mig54: Akkor csekken,mindegy.
A háromszorosát adja fel? Akkor talán van remény,hogy törődnek is vele ha lebetegedik?

she_wolf 2014.05.10. 01:38:05

@zunuke: Ha a háromszorosát adja fel, vagy kifizeti az egész évet akkor is az van, ami. Csak magamat tudom idézni. Nekem eddig még nem volt bajom az eü.-vel. Igaz, az SBO-n nagyon sokat kellene javítani, mert nincs ember. A férjemet a Kútvölgyiből mentővel vitték a Jánosba CT-re, mert a két intézmény bár majdnem egymásba ér, de saját lábon nem mehetett az akkor vélt diagnózis okán. A mentősök beszélgettek egymás között, hogy csak aznap 6 kollégájuk mondott fel. Csak akikről ők tudtak! A kórházi személyzettel ugyanez a baj. Frusztráltak, haraggal vannak tele, gondokkal, reménytelenséggel.
Igen, sok orvos is, bármennyire furcsa. Az emberek csak a felszínt látják, az alá nem kapirgálnak. Orvosok, nővérek, intenzív terápiás szakasszisztensek, segédnővérek, műtősnők, műtőssegéd - gipszmesterek...A civil, technikai személyzetről nem is beszélve.
A k. betegek imádják hangoztatni, hogy "de az orvos felesküdött, meg kapnak hálapénzt, meg milyen kocsikkal járnak", meg egyéb lószarságok. Azt hiszik, hogy akik doktorokkal dolgoznak, azoknak az ölébe számolatlanul hullik a pénz. Hát ez nem így van.
Szerettem volna a dokitól megkérdezni, hogy ehet-e a férjem, mert egész nap nem evett semmit. Az orvos négyszer robogott el mellettem úgy, hogy a menetszele majdnem felborított, pedig nem 2 deka vagyok (sajnos). Gondolod, kávézni ment? Ötödszörre betámasztottam elé, majd mehettem a büfébe valami kajáért uram és parancsolómnak:)
Egy szó, mint száz: kevesen vannak, és nem mindenki ov. főorvos, adjunktus, professzor. "Kiscsoportosok" viszik a hátukon azt a kócerájt, amit ma Magyarországon egészségügyi ellátásnak hívunk.
Éljen a foci!:(
Ha pedig olyan ellátást szeretnénk, ami - úgy gondoljuk - betegcentrikusabb, jobban felszerelt (a férjemnek alig tudtak EKG-t készíteni azzal az rom, őskori tappancsos ragacsos géppel, mert a jóégnek sem akartak a mellkasán maradni), kellő létszámú, a berendezéseket tekintve megfelel a kor igényeinek, elvárásainak, akkor valóban nincs más kiút, mint a magánzók.
Éljen a foci, hajrá Magyarország, hajrá magyarok!:(
Nem politizálni akarok, az eü. a mindenkori kormányok "zabigyereke".

she_wolf 2014.05.10. 01:51:37

@mig54: "Orvosok, nővérek, intenzív terápiás szakasszisztensek, segédnővérek, műtősnők, műtőssegéd - gipszmesterek...A civil, technikai személyzetről nem is beszélve."

A felsorolásból kimaradtak a "betegtologatók"....@karcsibácsi! hiányzol:(

csakmotyogok 2014.05.10. 07:13:57

@mig54: Nos aki ne mérti az iróniát azt sajnálom. Mindig ugyan az a gumicsont a hozzászólásoknál, hát én is bedobtam 1-et. De ha mindenki aki fizet, tisztességesen nem csak minimál összeget, összefogna és azt mondaná, (megtenné zaklatná a képviselőjét egyéb felettes szerveket)holnaptól csak a fizetők kapjanak ellátást a nem fizetők semmit a keveset fizetők pedig a semminél alig többet: 1. azért sok ládafiából előkerülne a több pénz, mert csak a környezetemben ismerek jó pár embert ,aki a jövedelmének csak egy részéből/ elenyésző részéből fizet járulékot. A legkirívóbb az a vállalkozó aki, 25 millás terepjáróval jár, de minimál bért fizet ,asszonyka sem dolgozik, + 2 gyerek is van.Ja és a tetejébe neki is jár a szája, no ezt utálom. Akinek pedig tényleg nincs pénze, sajnálom, de így járt. Ha nekik most belefér az igazságról alkotott képükbe, hogy más fizet helyettük, hogy 1 réteget megnyomorítanak értük ,akkor az enyémbe is belefog férni, hogy ők sem kapnak semmit, vagy alig valamit.Főleg mivel tapasztaltam szintén azoknak a legnagyobb a szájuk, és érdekes épp ők hálapénzeznek' egyebek.

csakmotyogok 2014.05.10. 07:20:57

@mig54: Sok főorvos is rengeteget gályázik nem tudom honnan van a fejekben az a hit azok csak az ülepüket vakargatják. (A fiatalokat pedig lassan nem lesz ,aki tanítsa, hiába hősködnek a rezidensek, és beszélnek annyi zöldséget.)Egyik akit ismerek, 2 hónapig vitt 1 egész osztályt szakorvos nélkül, hálapénz 0, a másik 1 kis kórházat visz, szintén egyedül, ő év végén kiszáll. Az ő helyére sem megy senki, akkor leszek kíváncsi a sok hálapénzből' ki látja el majd az ott fekvő betegeket.(Egyiknek 6 éves Renault Cliója, másiknak 8 éves Chevrolet Kalosa van, külföldön Jaguárral járnának és nem dolgoznának ennyit).

magam adom 2014.05.10. 09:28:21

Jó lenne, ha tudatosulna az egészségügyet, és a benne dolgozókat ekéző hozzászólókban, hogy amikor a pénz hiányára utalunk, akkor nem elsősorban a fizetés az, amire gondolunk. Amivel baj van, az a műszerek, felszereltség, eszközök, gépparkok siralmas állapota/hiánya.
Ha azt nem értik a kedves hozzászólók, hogy ha nincs gyógyszer, akkor nincs mit beadni; ha nincs tiszta ágynemű, akkor nincs mire lecserélni naponta a használtat; ha nincs OEP biztosított keret a diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére, akkor várólista van(hosszú); ha nincs reagens, akkor nincs bizonyos labordiagnosztikai lehetőség. Ha nem fizetnek ügyeletet, csak készenlétet, akkor nincs azonnal elérhető szakorvos pl. a FOG-en.
Van SBO, ahol a rezidensek adják egymásnak a kilincset, és sokszor hamarabb kiégnek, mint ahogyan a szépségét megtapasztalnák az egészségügynek. Mert addig, amíg a SBO beteganyagának nagy részét a várólistát kikerülők teszik ki, addig nem lehet minőségi sürgősségi ellátásról beszélni.

A hálapénzesdiről meg annyit: a hálapénzt nem hánytorgatja fel az ember. Mert azt adja, jó szívvel, megelégedettsége, hálája jeléül az ellátás befejezését követően. Nem kötelező, tehát nem kell adni, ha nincs, és/vagy ha nem elégedett.
Ha valamelyik orvos előre kéri az ellátás fejében a "honoráriumot", akkor azt az orvost ott lehet hagyni. Lehet keresni olyat, aki ezt nem teszi. Ha mindenki így tenne, akkor ez a jelenség visszaszorítható lenne. (Egészen más tészta a szülést levezető orvos, vagy szülésznő esete, hiszen ott munkaidőn kívüli tevékenységről van szó- de ez egy sokkal hosszabb tanulmány témája.) A szupermarketben, vagy a divatüzletben sem veszünk meg olyan terméket, ruhát, cipőt, amit a pénztárcánk, vagy a jó ízlésünk nem bír el. Akkor azt mondjuk, köszönjük, nem erre gondoltam. Lehet menni másik boltba.
Ha a beteg előre dugdossa a borítékot, akkor pedig magára vessen. Ezzel a mutatvánnyal ugyanúgy akarja kijátszani a rendszert, mint az, aki előre kéri a paraszolvenciát. Veszteget, "megvásárol", vagyis semmivel sem különb, mint aki ezt így elfogadja. Tehát nincs kit hibáztatni. Ez egy kölcsönös megegyezésen alapuló - írásba nem foglalt - szerződés.

Érdektelen 2014.05.10. 10:05:37

A cikk eredetije:

kanizsahir.hu/kanizsahir/web/?menu=cikk&id=9694

megszólal a beteg, és valaki bennfentesnek tűnő is írt egy hosszabb kommentet.

lpt1 2014.05.10. 12:06:24

@polyvinyl: Hol írta, hogy a törvényesnél többet kéne befizetni? Vagy esetleg úgy gondolod, hogy Magyarországon általában befizetik a törvényest?

she_wolf 2014.05.10. 12:11:28

@csakmotyogok: Gondoltam, hogy írok neki egy nyugodt hangvételű hozzászólást.
Annyiban nibázik a válaszod, hogy aki nem fizet semmit, az ne kapjon semmit, ugyanis nemhogy az orvosok, de még egy egyszerű járókelő is komolyan megszívhatja a segítségnyújtás elmulasztását.
Ami a válszod többi részét illeti: én csak azt hiszem el, aminek szem- és fültanúja vagyok. Nekem írogathatják itt, hogy többszázezer forintot toltak a különféle zsebekbe, nem érdekel. Ez a blog lassan már másról sem fog szólni, mint pénzről. Akár fizetés, akár hálapénz formájában. Igaz, a pénz mozgat mindent. Ha az nincs, beáll minden, mint a kenetlen csapágy. 6810 forint valóban lepkefing. Van gyógyszer, ami vényre többe kerül, és a beteg "alapjárata" függ tőle:( De ha ez a beteg nem nyugdíjas, hanem egy fiatal valaki, aki a betegsége miatt még létezni sem tud a gyógyszere nélkül, a gyógyszerrel pedig éppen csak létezik, tehát dolgozni nem tud, ugyanakkor le nem százalékolják, mert van még 2 keze, 2 lába....Nos, miből fizessen bármennyit is? Nem szeretem az ilyen kitalált eseteket, de gondolom, azért előfordulhat ilyesmi. Aki egészséges, könnyen beszél.

she_wolf 2014.05.10. 12:12:13

@mig54: jav.: nibázik-hibázik

she_wolf 2014.05.10. 12:35:11

@magam adom:
"Amivel baj van, az a műszerek, felszereltség, eszközök, gépparkok siralmas állapota/hiánya.
Ha azt nem értik a kedves hozzászólók, hogy ha nincs gyógyszer, akkor nincs mit beadni; ha nincs tiszta ágynemű, akkor nincs mire lecserélni naponta a használtat; ha nincs OEP biztosított keret a diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére, akkor várólista van(hosszú);...."

Ezt már én is megemlítettem pár hónappal ezelőtt (vagy mikor?). De menjünk tovább: az intézmények állagmegóvása: a régi, nagy múltú kórházak, eü. komplexumok egyik-másika úgy néz ki, mint egy elhagyott, kiszuperált laktanya. A folyosó mennyezeti lámpájáról csöpög a víz, a lámpa fölött pedig hatalmas, sárgásbarna folt?
Hallod, ahogy a műszerállványt csócsálja a rozsda? Ez milyen már?
És kismillió ilyen dolog.
A Kútvölgyinek nincs vérző-őrzője, meg CT-je? Ha van is CT-je, akkor bizonyára működésképtelen, ha a Jánosba küldik a betegeket vizsgálatra. És ez a Kútvölgyi, amiről nagyon sokan tévesen azt hiszik, hogy istenkirály hely, meg csak a pártfunkciknak van fenntartva. Azoknak innen üzenem, hogy hülyék!
Ezt nagyon sokan elfelejtik, vagy talán nem is tudnak róla, jelesül, hogy egyik intézmény a másikba küldi a betegeit egy-egy vizsgálatra, ezért kell várni, meg ki tolakszik elém, és miért. Hát itt a válasz.

A hálapénzesdivel és az előre jattolással is bőven foglalkoztunk már, ami engem illet, teljesen egyetértek Veled. Én sem érzem mindig kényszerét, hogy adjak, de amikor szeretnék és nem tudok, akkor az engem nagyon bánt. Volt már olyan, hogy hetekkel később felkerestem a velem nagyon lelkiismeretesen foglalkozó orvost, és akkor fejeztem ki a hálámat. Volt viszont nem egy orvos, akitől elköszöntem, megköszöntem a munkáját, és nem éreztem késztetést, hogy bármit is adjak. Előre pedig semmit, soha....

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.10. 17:41:17

@csakmotyogok:

". Akinek pedig tényleg nincs pénze, sajnálom, de így járt."

Zsidó tempó. Szerencsére ez itt még mindig a magyar emberek közössége, ahol az élethez való jogot nem az alapján mérik, hogy mennyi pénzed van.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.10. 17:50:13

@magam adom:

"Ha azt nem értik a kedves hozzászólók, hogy ha nincs gyógyszer, akkor nincs mit beadni; ha nincs tiszta ágynemű, akkor nincs mire lecserélni naponta a használtat; ha nincs OEP biztosított keret a diagnosztikai vizsgálatok elvégzésére, akkor várólista van(hosszú); ha nincs reagens, akkor nincs bizonyos labordiagnosztikai lehetőség. "

Ezt nem a "kedves hozzászólóknak" kellene magyaráznod, hanem azoknak, akik a "kedves hozzászólóktól" elszedik a kitermelt bérük 60+ százalékát, majd az egészségügyre csak morzsákat osztanak vissza belőle.

Tényleg nem érzed felháborítónak, hogy az eü. dolgozók mindent a "kedves betegeken" akarnak leverni ahelyett, hogy a szakmai fórumokon, netán a parlamenti képviselők, horribile dictu a kormány irodájában vernék az asztalt?

Tempus-Anh 2014.05.10. 17:55:03

@polyvinyl: A zsidózással kikopulálnak innen előbb-utóbb, take care...

she_wolf 2014.05.10. 19:41:13

@polyvinyl: Ez itt egy fórum. Blog, ha úgy tetszik. Mindenki ír,amit akar, jónak lát, anyázik, szépen kér, csúnyán követel, bármi. A kedves poszterek, illetve a bloggazda útján itt megjelentekre válaszolván.
A kedves poszternek tanácsold mindazt, amit a hozzászólóknak, fentebb!
Úgy várok már egy olyan posztot, amiben az szerepel, hogy "ez történt ezzel/azzal/velem, mire a következőket léptük/tettük, és ez lett az eredménye. De egy kezemen meg tudnám számolni - vagy egy ujjamon? -, hogy hány ilyen poszt született, mióta itt vagyogatok.
A posztereknek, hozzászólóknak is mondtam már: az asztalt nem itt, egy blogon/fórumon kell csapkodni virtualice, hanem valóságosan, az illető el(nem)járó ember szobájában.

csakmotyogok 2014.05.10. 20:53:50

@mig54: Kár ,hogy nem lehet "lájkolni" ezt a hozzászólást. Pont így gondolom.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.05.11. 10:38:56

@Tempus-Anh:

"A zsidózással kikopulálnak innen előbb-utóbb, take care..."

Majd vetek cigánykereket. Írhattam volna pénzembereket is, persze.

Tempus-Anh 2014.05.11. 11:18:57

@polyvinyl: Nem rosszindulatú figyelmeztetés volt, csak fordult már elő ilyesmi.

she_wolf 2014.05.11. 13:45:23

@csakmotyogok: Húúúú...már lenne összesen 1db. lájkom!:D

zunuke 2014.05.11. 16:52:45

@mig54: Pontosan erre akartam kilukadni.Ha a háromszorosát adnának fel az emberek-már aki megteheti-akkor sem változna itt semmi az eü.-ben.Sajnos arra garancia nincs,hogy a beszedett többlet pénzeket a kormány vissza is osztaná az eü.-nek.Nem akarok viccet csinálni a dologból,de lehet plusz focipályák épülnének belőle,vagy legalábbis nem arra lenne költve amire kéne.Lehet nem jó hasonlat,de itt volt a Kolontári iszap- katasztrófa.Milliárdos adományok gyűltek össze a károsultaknak,és még sem rájuk lett költve csak egy bizonyos része.Ki döntötte el,hogy mi legyen a pénz sorsa? Természetesen a kormány akik szedték a pénzt.Az árvíz károsultak befolyt hatalmas összegű adományait is ők osztották be,persze a java része nem oda ment ahová kellett volna,szerencsére időben észbe kaptak az adományozók,és magánszámlára kezdtek gyűjteni.Ezzel csak azt akartam mondani,hogy semmi garancia nincs rá,hogy jelentős többlet fizetéssel emelkednének a bérek,és a körülmények.

rikitikitévi 2014.05.12. 11:28:18

"meg is halhatott volna..." Persze, de nem halt meg, hanem jó eséllyel meggyógyították
a "beteget", ha egyáltalán egy szó is igaz a nagyarcú szőke liba böfögéséből...

Igazság, hol vagy? 2014.05.12. 21:12:30

@carrie 2014: Íme egy ideális beteg vagy hozzátartozó.Híven tükrözi az emberek "jó indulatát"türelmét.Hatalmas "gratula",csak így tovább.

carrie 2014 2014.05.13. 07:31:11

@Igazság, hol vagy?:

Gratulálok, megint nulla háttérinfó nélkül írogatsz!
Jó lenne, mielőtt baromságokat írsz, azelőtt TÁJÉKOZÓDNÁL IS!

MÁR EZERSZER LEÍRTAM, DE A GYENGÉBBEK KEDVÉÉRT MÉG EGYSZER LEÍROM:
Számtalanszor kértem, hogy normális hangnemben írjon. Erre nem volt hajlandó, én meg nem nyelek tovább, sorry ez van! Betelt a pohár! OLVASD VISSZA a hozzászólásait, hűen tükrözi azt hogy az eü-ben ALAPBÓL így beszélnek az emberrel, és már megszokta, hogy benyelik neki!!!!!!!!!!! Én meg nem vagyok hülye, hogy ezt még hagyjam. Ha az eüben dolgozik szégyellheti a pofáját, az ilyen hangnem miatt IS, és még ő csodálkozik, meg fel van háborodva, hogy "rosszul" kommunikálnak az emberek vele?! VAJON MIÉRT IS?!

Ha nem tudtok megfelelő hangnemben kommunikálni, ezt kapjátok!
És ez rád is vonatkozik!

De egyébként gratulálok a bemutatkozásodhoz...

Ja amúgy az emberek TÜRELME ÉS A JÓ INDULATA VÉGES, HA MÉG NEM VETTED VOLNA ÉSZRE!

Igazság, hol vagy? 2014.05.13. 08:53:22

@carrie 2014: "Ha nem tudtok megfelelő hangnemben kommunikálni,ezt kapjátok!"Miért is vonatkozik rám is? Tudod van egy mondás,lehet nem pontosan idézem:Ha megdobnak kővel,dobd vissza kenyérrel!Sajnos ma mindenki csak kővel tud dobálózni....Azért köszönöm,hogy írtál és itt be is fejezhetjük rövid eszmecserénket.További szép napot!

carrie 2014 2014.05.13. 10:31:53

@Igazság, hol vagy?:

Létezik egy másik mondás is: "szemet, szemért, fogat fogért!"

Meg egy harmadik is: "addig jár a korsó a kútra ameddig el nem törik"

"Ha nem tudtok megfelelő hangnemben kommunikálni,ezt kapjátok!"Miért is vonatkozik rám is?
Tán nem kellene "gratulálni" a türelmemhez, ha MÁR előtte 100x megkértem az illetőt, hogy hagyja abba. NEKEM EDDIG TARTOTT A TÜRELMEM.Ehhez képest neked meg csak 2x-ig.2 kontra 100...
Tán NEM KELLENE BELESZÓLNOD MÁS ÜGYEIBE!

Gratulálok, hogy csak úgy össze vissza írogatsz, ahelyett hogy előtte utánaolvasnál az ELŐZMÉNYEKNEK. De másrészről is gratulálok, hisz remekül reprezentálod azt, hogy egy külső (harmadik) miként okoskodik, meg oktatja ki a másikat, miközben köze nincs a dolgokhoz.

Egyébként meg hadd kérdezzem meg: vetted a fáradtságot és visszaolvastál az előzményekből?

"és itt be is fejezhetjük rövid eszmecserénket."
Mi a FRANCRÓL dumálsz? ELEVE NEM IS KELLETT VOLNA BELEKEVEREDNED!!! Egyébként hogy jössz te ide ahhoz, hogy beledumálj más dolgaiba??

Igazság, hol vagy? 2014.05.13. 11:34:31

@carrie 2014: Látod itt a baj.Nem tudtam,hogy ez egy "privát"fórum.bocs úgy tudtam eddig,hogy nyilvános.Beszélni szoktam és nem dumálni.Visszaolvastam.Itt a pont.Nyugi.

carrie 2014 2014.05.13. 12:00:22

@Igazság, hol vagy?:
Te nem látod, hogy hol a baj.

Ne is próbálkozz kimosni magadat, mert már eleve veszett fejsze nyele:

Ez nem privát fórum, hanem nyílt: ergo lehetőséged volt/van betekinteni az előzménybe, ennek CSAK a tunyaságod, hanyagságod, lustaságod mértékegysége szab határt...

Vésd az eszedbe, hogy minden okkal történik.
És igen nekem már elegem lett abból hogy MIG54 mindenkit lehülyéz, meg leostobáz, és egyéb jelzőkkel ellát, ahelyett hogy magába szállna... mondjuk nem kicsit, hanem nagyon...

"Beszélni szoktam és nem dumálni."
jah, persze...
1. a két fogalom között óriási különbség van: dumáltál és nem beszéltél a tegnap általad írt kommentben.
2. Megnézem hogy hogyan "beszélsz" amúgy az interneten... egy fórumon... remélem átment, hogy milyen hülyeséget ÍRTÁL.

Tempus-Anh 2014.05.13. 14:50:52

@carrie 2014: Te pedig mért KIABÁLSZ? :D

carrie 2014 2014.05.13. 15:35:52

@Tempus-Anh:
???

NO ÉS TE?

Nem kiabálok, hanem kiemelem a lényeget, azért hogy ÁTMENJEN az üzenet.

Ha már nincs félkövér, dőlt, aláhúzott formázási lehetőség.... de ha a nagy Tempus 1 nap alatt megoldja, akkor majd nem lesznek nagybetűk...

Egyébként miért nem MIG54 nevű játszópajtásoddal játszadozol? :/
Kicsit unalmas, hogy állandóan engem vesztek elő mindenért...

csak tudod az éremnek is két oldala van: minél jobban rám szálltok, annál szemetebbe fogok átmenni

Tempus-Anh 2014.05.13. 17:04:14

@carrie 2014: Játszik veled a hóhér :)

Igazság, hol vagy? 2014.05.13. 19:02:38

@carrie 2014: Nyugi,mert felmegy a vérnyomásod és orvoshoz kell fordulnod...D.D.D.

Igazság, hol vagy? 2014.05.13. 19:05:40

@carrie 2014: Bocs ez kimaradt:Tudod van aki dolgozik és nem a gép előtt ül egész nap.Ennyit a lustaságról,tunyaságról.....

carrie 2014 2014.05.13. 19:16:49

@Igazság, hol vagy?:
Nem mondod? Persze!

Tudod mindenki arra szakít időt amire csak akar. :-)

(majd levonod a konzekvenciát és máskor nem kotyogsz bele ilyen dologba :-))

she_wolf 2014.05.14. 09:42:20

@Tempus-Anh: Mert megszokta kislány korában a toporzékolást, hogy figyeljenek rá:) Lehet, hogy már akkor se érdekelt senkit....Pedig annyiszor kértem, hogy ne tegye:( Még a boldog, békeidőkben.

she_wolf 2014.05.14. 10:01:25

@carrie 2014:
"OLVASD VISSZA a hozzászólásait, hűen tükrözi azt hogy az eü-ben ALAPBÓL így beszélnek az emberrel, és már megszokta, hogy benyelik neki!!!!!!!!!!! Én meg nem vagyok hülye, hogy ezt még hagyjam. Ha az eüben dolgozik szégyellheti a pofáját, az ilyen hangnem miatt IS, és még ő csodálkozik, meg fel van háborodva, hogy "rosszul" kommunikálnak az emberek vele?! VAJON MIÉRT IS?!"

Arany maszatom! Nem tűnt fel, hogy ezt a stílust csakis és kizárólag neked tartom fent immár folyamatosan? Csak veled beszélek így, mert hülye vagy. És ha már annyira buzdítasz mindenkit a viszaolvasásra, meg az előzmények megismerésére, javasolnám, hogy te is tedd ugyanezt. Számtalanszor leírtam már, hogy nem vagyok már eü.-s, és hogy egykor milyen szerepet töltöttem be az eü.-ben!
És nagyon hálás lennék, ha az eü.-sök beteggel szembeni viselkedése és a veled való bánásmódom között nem vonnál párhuzamot. Ezt kikérem az Ő nevükben! Remélem, érthető voltam, ha nem, szívesen megírom úgy hogy megértsd.

Tempus-Anh 2014.05.14. 10:05:46

@mig54: "Arany maszatom, félidős pecsétem :)" Nagyon jó megszólítás :)))

she_wolf 2014.05.14. 10:24:50

@Tempus-Anh: ? Hogy mi van? Örülök, hogy így mosolyra fakasztottalak:) Azt ugyan nem tudom, mivel, benne vagyok az avarban:) Iszom egy kv-t, hátha....

Tempus-Anh 2014.05.14. 11:28:59

@mig54: Egészségedre a KV.-t...:) Én is iszom, mert fáradt vagyok és 1/2 ek, hogy még a VG-n LSM...:)

she_wolf 2014.05.14. 12:02:26

@Tempus-Anh: Neked is viszontkívánom!:) LSM...szegény Hofi jutott eszembe: "LSD? El a k. anyját, föl se bírok kelni.":)))

Tempus-Anh 2014.05.14. 14:05:18

@mig54: Nagyon jó :) Köszönöm.

carrie 2014 2014.05.15. 23:15:22

@mig54:

Édes kis Mucikám!

Nem hittem volna, hogy ennél jobban is szembe tudod köpni magadat, de nap mint nap bebizonyítod, hogy te képes vagy a lehetetlenre, és már már nemcsak szembeköpöd magadat, hanem le is hányod! Gratulálok! Ez tényleg már teljesítmény a javából!

Csak nem féltékeny vagy Tempus miatt???? Jókat röhögök azon, hogy mit össze nem tudsz vergődni ezen a fórumon! :-) Csak így tovább!

Na meg azon, hogy az összes személyes dolgaidat kiteregeted ide a fórumra! Mondd csak neked nincsenek barátaid? Csak nem elfordultak tőled? Vajon miért is? Hm....

she_wolf 2014.05.16. 00:05:52

Megnyugszik a beteg...:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása