A kórházak épülnek le, a stadionok épülnek fel

2014.03.02. 07:54

1243175728m_SPLASH.jpgÚgy gondolom ez elsősorban a kormány felelőssége! Ha felsőbb szinten nem vennék semmibe a betegellátást és az ápolók munkáját,akkor szerintem nem itt tartanánk.

33 éve dolgozom az egészségügyben, tudom, hogy vannak ilyen kollégák, ezzel együtt nem szabad általánosítani! Pl.a kereskedelemben dolgozók is sokszor megengedhetetlen hangot használnak, mégsem általánosítanak. Itt se tegye! Nagyon sok becsületesen dolgozó, empatikus, normális hangot használó nővér dolgozik a kórházakban, csak róluk nem esik szó,mert természetes. Amikor kivételek akadnak /elismerem az is van bőven/ az rögtön fel lesz fújva. Egyszerűbb lett volna a főnővérnek jelezni, ha hatástalan,akkor tovább lépni és az igazgatóságon jelenteni a dolgot. Nem kifogás tudom,de ne felejtsük el,hogy a nem megfelelő munkafeltételek is okozhatják,hogy az ápolónő olykor nem a megfelelő hangnemben beszél.

 1243175728m_SPLASH.jpg

Itt most nem a rengeteg túlórára és a nem megfelelő fizetésre gondolok,hanem arra,hogy nincs tiszta ágynemű,nincs pelenka,nincs gyógyszer stb. Mindezek megléte elengedhetetlen feltétele lenne a tisztességes betegellátásnak. Egy szívvel-lélekkel dolgozó nővér is kiborul egy idő után,hogy a betegek testi,lelki jólétének biztosításán kívül olyan dolgokat is meg kellene oldani,olyan hiányosságokat is pótolni kéne valahogy ami nem az Ő feladata. Hogyan is biztosítsa a testi jólétet,ha egy pelenka kicserélése gondot okoz,mert nincs. Van itt bőven kérdés amin nem árt elgondolkodni! Az emberek fizették,fizetik a TB-t. Hova lett,lesz a rengeteg pénz? A kórházak épülnek le a stadionok épülnek fel! Úgy gondolom ez elsősorban a kormány felelőssége! Ha felsőbb szinten nem vennék semmibe a betegellátást és az ápolók munkáját,akkor szerintem nem itt tartanánk. Arról nem beszélve,hogyha az egészségügyi dolgozó mer,merne sztrájkolni az mekkora felháborodást vált,váltana ki.

 

Ezzel élnek vissza felsőbb szinten! Remélem a tisztelt levélírónak lesz ahhoz is bátorsága,hogy az igazgató úr elé álljon! Végezetül pedig csak annyit,hogy ez az eset nem általános a Margit Kórházban. Például azon az osztályon ahol a lányom dolgozik, ilyen és ehhez hasonló nem fordul elő. Kicsit fejétől is bűzlik a hal-ahogy mondani szokták. Ha pedig a kormány hajlandó lesz többet áldozni az egészségügyre,akkor a "magyar egészségügy intézményeiben sem csak leépülni lehet" majd.

 

Legyen itt az Ön hivatkozása és logója, vagy rendeljen tőlünk további hirdetési felületeket. A részleteket megtalálja legfrissebb médiaajánlatunkban.

10233390-empty-blank-emblem-badge-shield-logo-insignia-coat-of-arms.jpg

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus-Anh 2014.03.02. 08:58:12

A fenti kórházgondok a jelen kormányzat alatt keletkeztek? Soroljam fel, hogy csak nálunk, a mi régiónkban hány eü. beruházás történt csak az elmúlt pár évben? Elég szomorkás, hogy a politika is becsusszant ide és a blog -az indexszel karöltve - egy bizonyos politikai oldal érdekében folytatva propagandát hoz ki ilyen és ehhez hasonló posztokat. És "véletlenül" pont a választások előtt egy hónappal. Ja.

lpt1 2014.03.02. 10:36:20

@Tempus-Anh: Csak azokat sorold, amelyekhez nem tartozik gyarmatosítónk kék alapon 12 sárga csillagot ábrázoló címere.

Tempus-Anh 2014.03.02. 10:38:35

@lpt1:
Erről a gyarmatosításról a mi államunk nem tehet.

("Soha nem akartuk megváltoztatni az európai status quo-t. Nem! Nem! Soha!")

Háború lesz. Sajnos, megint.
És minden átértékelődik így, 100 év után.

a végtelen űrben együtt 2014.03.02. 12:38:32

Ha csak az egészségügy épülne le, akkor még mondhatnák azt is, hogy hagyján. De minden épül le, persze eltérő ütemben. A stadionokat nem érdemes emlegetni, mert egyrészről falra hányt borsó, másrészről lényegtelen. Minden "fáraó" megépíti a piramisait. A stadionoktól függetlenül még maradna elég pénz a kórházak fenntartására is. Hogy nem jut rá még sem? Mert nem is akarják jusson. A nép többsége vagy nem dolgozik, mert nincs munkája, vagy ugyan dolgozik, de lényegében semmit nem ér. Keresetük semmire nem elég, így komolyabb adót és egyéb járulékot képtelenek fizetni. Ha pedig nem folyik be több pénz, akkor nem is fognak több és jobb ellátást kapni. Akinek telik, annak mindig lesz megfelelő ellátás, minőségi kezelés. A társadalom menthetetlenül kettészakad. Akik az alsóbb réteget képezik, a szavazatukon kívül már nem tényezők, ezért magukra is hagyják őket. A munkavilágából kieső idősek -akik nem voltak képesek felhalmozni idős korukra-, csak teher, ezért lényegében teljesen magukra maradnak. Ez egy csendes társadalmi átrendeződés, a leszakadóktól, a még teljesíteni képesek felé.

A stadionokra meg feltétlen szükség van, egy futballrajongó uralkodónak ez kutyakötelessége, azért futballrajongó. Kit érdekel, mennyi hírértéke lenne annak, hogy megmentett ennyi, meg ennyi idős embert, azzal szemben, hogy átadott 5 új létesítményt. Nincsenek egy súlycsoportban.

Hogy átértékelődik bármi is 100 év után? Nem értékelődik a földi ember társadalmában át semmi. Amióta ember létezik a földön, csak két dolog volt fontos: a vagyon és a hatalom. Ez a kettő feltételezi egymást. Akinek van, jól él, mert eltartják azok, akiknek ez nincs meg. A szegény dolgozik a gazdagra, az elmaradottabb országok jómódban tarják a fejlettebbeket. A fegyverek, csak arra jók, hogy újra osszák a már nem megfelelő hatalmat és a hozzárendelt anyagi javakat. Hogy közben sokan meghalnak és szenvednek? A hatalom birtokosai ezt magasan...

Tempus-Anh 2014.03.02. 13:02:55

@a végtelen űrben együtt:
Igen, a háborút pénzért, hatalomért, befolyásért vívják. Láthatjuk, hogy a kőbalta óta a hordaösztön nem változott, egy felheccelt tömeg azonnal agyonver, széttép bárkit, akire a felbujtók rámutatnak. Ezt teszi ma is, 2014.-ben, ahogy tette mindig.
A nagyon dörzsölt, igen jó taktikai érzékkel megáldott vezetők ebből profitálnak.
Ha az önnön dicsőségük lenne a cél, akkor ott loholnának a csapataik élén pirosló arccal és feketéllő zászlóval a kézben, összeszednének pár lövést, vágást, szúrást és azzal dicsekednének, abban mérnék a hőstetteiket. Ehelyett a térképasztal mellől, biztos helyről irányítanak százezreket és milliókat a halálba, mint bábukat a sakktáblán. A kisembernek marad a lepecsételt koporsó és a Signum Laudis, családjának a gyász, a vezérnek és körének pedig a hatalom és pénz. Ez az egyszerű egyenlet szolgál az egész eddigi világtörténelem alapjául.

a végtelen űrben együtt 2014.03.02. 13:21:37

@Tempus-Anh: Nem-nem! Még mindig nem pontos a meghatározás. A vezéreknek nem kell a géppuskával szemben menetelni, mert nem ez a dolguk. A hadvezetéshez nem értő embereket elég kiképezni hogy, hogy kell elsütni a puskát. Aki ért hozzá, hogy mikor, mivel és kire kell lőni, azt butaság lenne a csata elején rögtön agyonlövetni. Emlékezzünk a Don kanyarra. Egy, lényegében operett hadsereg, teljesen képzetlen /valós háborút alapul véve/, tiszti állománnyal, bevezényelte valaki/na ki?:)/a darálóba. Szerintem tudta, hogy mi lesz, de politikailag szükséges volt, hát megtette. Addig ő a rezidencián volt elfoglalva a bokros teendőivel. Jobb mint az orosz tél, a katyusák fényénél.

Tempus-Anh 2014.03.02. 14:00:02

@a végtelen űrben együtt:
Jányban megszólalt a ludovikás tiszt amikor a fagyott embernek is vigyázállást parancsolt. Egy szerencsétlen nagyhatalmi játék áldozatai voltak, ott, azon a fronton a német erő diktált a Jeges-tengertől a Fekete-tengerig, a kis államok csak statiszták voltak, ágyútöltelékek. Olyan nem volt, hogy nem vonulok együtt a némettel. Annak megszállás volt a zsoldja.

a végtelen űrben együtt 2014.03.02. 14:55:20

@Tempus-Anh: Én úgy tudom, hitler(kis h-val) Erdélyt ígérte horthy-nak cserébe, ha Magyarország belép a németek mellett a háborúba. De javíts ki, ha másképp tudod.

Tempus-Anh 2014.03.02. 15:04:43

@a végtelen űrben együtt:
Ez csak egy ürügy volt. Mert gondolod, hogy Erdély ígérete nélkül nem vitte volna háborúba a a magyarokat és románokat? Egyetlen ember diktált akkor az Atlanti-óceántól a kelet-lengyel sztyeppékig és az Hitler volt, azt tettük amit parancsolt vagy végünk lett volna. Ezt a nálunk ezerszer erősebb, fél világot gyarmati sorsban tartó franciákkal is megtette akkor, Angliát pedig kiszorította a kontinensről, így a Reich jóformán Európa urának számított. Menni vagy meghalni, más választás nem volt számunkra.

midnight coder 2014.03.02. 15:40:43

Igazából az alapvető gond a rendszerrel van. Jelenleg a kórházak függetlenek. Azaz vígan megtehetik, hogy magasról szarnak a betegre, mert nincs semmi, ami arra ösztönözné őket, hogy magas szintű szolgáltatást nyújtsanak. Nincs az intézmények között verseny, bár a betegek ha tehetik a lábukkal szavaznak, azaz a nagyon rossz hírű kórházakat kerülik amennyire tudják, de ettől közvetlenül nem áll vagy bukik az intézmény sorsa, pláne nem a fizetések. A megoldás szerintem a privatizáció lenne, de nem úgy ahogy a szocik csinálták, azaz nem a biztosítókat kellene magánosítani, hanem az intézményeket. És mellé olyan térítési díjakat rendelni, hogy a kórházaknak megérje versenyezni a betegekért.

midnight coder 2014.03.02. 15:46:16

@Tempus-Anh: Horthy szerintem pontosan tudta, hogy a magyar hadseregnek a némettel szemben esélye sincs. A semlegességre a mi geopolitikai helyzetünkben szintén nem volt lehetőség. Azaz az egyetlen forgatókönyv a szövetség volt. Ha megpróbálunk szembeszállni, akkor kb. egy hét alatt ledarálják a magyar hadsereget a nácik, utána azonnal viszik az összes cigányt és zsidót a koncentrációs táborba, és nem csak 45 után vagy három hónapig. A háború végére írmagjuk sem marad. Az ország nagy részét megkapták volna a románok, és ahogy a jó EU-s hatalmakat ismerem meg is tarthatták volna.

Tempus-Anh 2014.03.02. 15:51:07

@midnight coder:
Volt egy nagyon érdekes felosztási javaslat Németország vonatkozásában. Eszerint két részre osztották volna, de egy északi és egy déli részre. A déli rész orosz fennhatóság alatt lett volna, Bajorország, Ausztria és Magyarország tartozott volna hozzá...

Herbert Norman Schwarzkopf, Jr. 2014.03.02. 15:51:56

Orbán épp tegnap adott át egy új kórházat...

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2014.03.02. 15:57:55

Komolyan nem értem ezeket a panaszkodásokat. Az állami cégek vezetői diplomás értelmiségiek. Ők nagyon jól tudják mit és hogyan kell csinálni, hiszen diplomásssok. Aki őket kritizálja az szerintem irigykedik, mert neki nincs diplóómálylylya. Ha nem volt képes megszerezni a díplóómát, akkor ne szóljon egy szót se.
XD

midnight coder 2014.03.02. 16:24:15

@endike: Azért mert neked a 8 osztály is kihívás volt, még nem kell minden fórumon elsírnod a bánatod.

vitalis06 2014.03.02. 16:30:36

Sajnos az a gond, hogy nem rengeteg TB-t fizetünk, hanem nagyon keveset. Ha összehasonlítjuk a nyugateurópai biztosítási összegekkel, akkor majdnem csak a tizedét. ebből nem is működhet jól a rendszer.

lpt1 2014.03.02. 16:33:47

@midnight coder: A magas szintű szolgáltatás nyújtásának kikényszerítésére a megfelelő állami szervek hivatottak, nem a páciensek, akik nem a nekik megfelelő kezelést, hanem azt forszírozzák, amiről úgy gondolják, hogy a nekik megfelelő - pl. császármetszés.

apanna 2014.03.02. 16:37:54

"Nagyon sok becsületesen dolgozó, empatikus, normális hangot használó nővér dolgozik a kórházakban, csak róluk nem esik szó,mert természetes."- Manapság arról beszélnek, ha egy nővér empatikus, segítőkész, kedves.
És ez nem pénz kérdése.
Természetesen a bérek rendezése még mindig nem történt meg, és szerintem soha nem érjük el a nyugati béreket.
Na igen, hogy a francba pelenkázzunk, pelenka nélkül. Ez egy igen jó kérdés.

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2014.03.02. 16:39:08

@midnight coder: azért, mert neked tudás helyett csak papírod van, nem kell védened a diplomát. ja de, kell
XD

2014.03.02. 17:21:15

@midnight coder: Na, megvan itt is az ügyeletes hazaáruló Orbán-csicska.

M_R 2014.03.02. 17:40:21

@Mondeoman: Ebben az a vicces, hogy akik ágáltak a 300 Ft-os vizitdíj ellen azok továbbra is odacsúsztatják az 5000-10000 (vagy több) forintot az orvosnak, hogy biztosan megkapják a kezelést, a megfelelő (bevált) gyógyszereket, ne kelljen várni a kezelésre.

christophe 2014.03.02. 17:41:34

@Tempus-Anh: Szavazàtok ki magatokat az Unibol,aztàn csudàs lesz az èlet M.o-n,èn mindenesetre minden eurot sajnàlok,amit most az orbànèknak kifizetnek,az èn adombol.Akkor legyen majd nagy a pofàja mikor,egy centet se kap....

she_wolf 2014.03.02. 17:51:47

Bocs, hogy érdeklődöm, de:
tulajdonképpen mi ez a poszt?
mivégre íródott?
hol van az eleje?
ki a címzettje?

Hannibal ante portas 2014.03.02. 17:56:46

Egészségügyi beruházások 2010-2014 között:

Szeged (most adták át),
Pécs (400 ágyas klinika),
Budapest, Korányi kórház,
Nyíregyháza (14 Mrd),
Miskolc,
Gyöngyös,
Veszprém,
Zalaegerszeg,
Eger,
Orosháza,
Kaposvár,
Győr (2013, 11 Mrd).

Netuddki. 2014.03.02. 18:01:15

@Tempus-Anh: "A fenti kórházgondok a jelen kormányzat alatt keletkeztek?"

Most éppen a fideszed nem csinál semmit, ha még nem tűnt volna fel.

Mellesleg pont a fideszed szüntette meg a szomszéd városban a szülészetet, sebészetet, lassan a kórházat is. A feleségem 2-szer szült ott. Most fel kéne járni a megyeszékhelyre ami kb. 50 kilométer. Még jó, hogy nem tervezünk 3.-at. Ilyen körülmények között ami ma Magyarországon van semmiképpen. Pedig 3 gyerek után SOKKAL több családi adókedvezmény "járna". Hát kenjétek a hajatokra balfaszok!

Netuddki. 2014.03.02. 18:05:02

@apanna: "És ez nem pénz kérdése."

Sajnos pont pénz kérdése. Mint a posztban is említették nemcsak a fizetésekre kellene pénz, ezen kívül még nagyon sok mindenre.
Mellesleg feltűnt már, hogy a TB-t a fidesz átkeresztelte valamilyen adóra? Csak azért, hogy ne kelljen az egészségügyre költeniük. Persze idáig se költötték, de akkor még bele lehetett volna kötni. Most már azt se...

Netuddki. 2014.03.02. 18:07:39

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.: "Orbán épp tegnap adott át egy új kórházat..."

Ja, ma meg ötöt. Akkor is hazudtok ha csukva van a szátok. Elmentek ám...

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.02. 18:08:55

@vitalis06: Nem csak a dolgozó fizet egészségügyi hozzájárulást hanem a munkáltató is, és az azért nem kevés. Más kérdés persze hogy az emberek nagyrésze csak a TB minimumot fizeti, persze hogy nem jutnak egyről kettőre a kórházak.

she_wolf 2014.03.02. 18:09:23

@Hannibal ante portas:
Ez szép, csak még mindig kevés, mint sitten a vészkijárat:( Ráadásul az épületekbe emberek kellenének (nem a betegekre gondolok).

Netuddki. 2014.03.02. 18:10:52

@a végtelen űrben együtt: @Tempus-Anh: Azért látom elővettétek a régi módszert és megpróbáljátok szétOFFolni a topikot.

dirtyrock 2014.03.02. 18:13:19

@a végtelen űrben együtt:
Ahogy már előttem megjegyezték erősen kampányszagú kis szösszenet ez. A gond csak az ,hogy sikerül is az embereket ilyen és ehhez hasonló posztokkal uszítani. A nővérek munkahelyi viselkedésétől sikerült eljutni a hatalom birtokosai által elkövetett elnyomásig. Remek! A gondolatmenet igazán szép és filozofikus a világ nagy problémáira mutat rá. Viszont bármely országról elmondható lenne.
A józan realitás pedig az ilyen esetekben vagy háttérbe szorul vagy fel sem merül.
Volt valaha működő egészségügy Magyarországon?? Én nem tudok róla! Amikor még volt pelenka sem kerestek vagyonokat a nővérek sajnos. Pedig akkor is ők végezték az "igazi" munkát a betegek ápolását. Az orvosok ugyanúgy tartották a zsebüket. Azok is akik vidéken több helyen nem kórházakat hanem sintértelepeket működtek!
A nővérek viselkedését pedig nem befolyásolhatják a munkakörülmények. Ez hivatás nem szakma mint az eladó. Bunkó eladótól is lehet vásárolni ha azt akarja az ember. Itt a hangsúly azon van akarja-e. Az ápolásra rászorulunk. Nemegyszer a "betegek" és a hozzátartózók viselkedése jóval balkánibb mint a munkafeltételek.
A stadionok építését nem is lehet egy lapon említeni a kórházak helyzetével. Ezzel az erővel ne építsünk pl. játszótereket ,kerékpárutakat.
Az ilyen "piramissal" mint egy stadion a "fáraó" az élőknek tesz jót. Az ,hogy futballrajongó az ő baja focit még ő sem tud varázsolni ide. Viszont végre lesz ,hely ami nagyobb rendezvényeknek is helyet adhat elérhető áron. Pl a U2 biztonságos stadion hiánya miatt nem lépett fel nálunk. A pesti Iron Maiden jegyára majdnem meghaladja a zenekar ausztriai fellépésének a árát. Csakhogy a sógoroknál ez az ár egy 3 napos fesztivált takar több fellépővel.
Az ország azon részének aki nem dolgozik van egy jelentős hányada aki nem is akar ,de hála Istennek még képzetlen is. Az ilyenek olyan "nagy" álomországokban mint pl. az USA biztosítás hiányában nem kapnak teljes ellátást. Mi nekik és a fentebb említett "orvosoknak" köszönhetjük ,hogy a rokkantak országa lettünk és évtizedeken keresztül milliárdokat nyúltak le abból a kasszából amibe soha semmit nem tettek ha ez a réteg marad magára nem fogok könnyeket ejteni.
Az adó pedig a keresetek függvénye ..komolyabb adóról a kétkulcsos rendszer rémképe lebeg előttem. Soha nem értettem miét fizessen valaki azért többet mert okosabb, tanultabb szerencsésebb vagy tudom is én, bátrabb mint én? És ő is csak ellátást tud venni egészséget nem.
Aztán lehet én látom ezt az egészet rosszul?!

dr kíváncsivagyok 2014.03.02. 18:13:42

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
"Orbán épp tegnap adott át egy új kórházat... "

Ja,..az osszes tobbi meg leépul...

christophe 2014.03.02. 18:16:04

@Hannibal ante portas szeged.hu/media/szegeditukor/2013_11_nov.pdf

Sajnos elkell keseritselek a szegedi klinikàhoz Orbànak semmi koze,màr 2007-ben kiirtàk a pàlyàzatot,ès kèrtek unios tàmogatàst,4.metrot se O èpitette,tudom rovid a memoriàtok,de anno ellenezte,csakhogy a budapestieknek betegyen amièrt Demszkyre szavaztak,mielott irnàd,nagyon sokàig tartott, sokba kerult.A tobbi gigaberuhàzàsnak is utàna lehet nèzni 90%-a mèg az elozo kormàny idejèn indult meg,a felcsuti torpe meg èkeskedik màsok tollàval...

christophe 2014.03.02. 18:26:38

@dirtyrock: Tudod anno,mèg mikor M.o-n èltem szerettem volna egy olyan egèszsègugyi biztositàst kotni,amivel az àllami''ingyenes''biztositàst ki lehet egèsziteni.Mire gondolok?Ha pl.egy szulèsre a tb kifizet a korhàznak pl.200ezer forintot,fizesse ki a magànkorhàznak,a kulombozetet mondjuk 300ezer forint pedig àllja a magànbiztositàsom,a mai napig nem èrtem,mièrt nem lehet kombinàlni az àllami,ill.magànbiztositàsokat(nem iszom,nem dohànyzom,lett volna rà keret)teljes mèrtèkben egyetèrtek azzal,hogy egy orvos hètszàmjegyu fizetèsr vigyen haza,a novèr is kapjon tobbet,legàlisan,adozottan.

ui.;a szàmok nyilvàn nem fedik a valosàgot,csak pèldakèp hoztam fel.

karpackie 2014.03.02. 18:46:36

@dirtyrock: Nem volt tökéletesen működő egészségügy, de legalább volt pelenka.Ez is valami. Ami a stadionokat illeti, U2 koncertnél több fontosabb dolgot is tudok vízionálni, ráadásul szerintem nem ezért épülnek, alapvetően nem ez a funkciójuk.Ha nagy koncertre akarok menni ma pl gond nélkül kimehetek akár Bécsbe is:)))))))))Az utolsó bekezdésed szerintem színtiszta demagógia, az egykulcsos adórendszer védelme jelenleg egyértelmű politikai és etikai állásfoglalás, ami miatt kibékíthetetlen ellentétek vannak a támogatói és az ellenzői között.

Kerek négyszög 2014.03.02. 18:51:38

A jelenlegi örökölt kommunista-szocialista egészségügy soha a büdös életben nem lesz jól működő. A komcsi rendszer is gazdaságilag bukott meg, amit a lehetetlen ellátórendszerei húztak a víz alá. A jónép pedig megszavazta pár éve, hogy ez ne változzon, jó lesz nekünk most is. Hátha az új címer átírta a gazdasági törvényszerüségeket. Hát nem. Aztán ömlik a sok cikk, meg blog a neten, hogy jajj-jajj de rossz, meg leépül. Sajnos pont ez a természetes. Nem több pénz kell ide, mert azt úgy beszippantja ez az avitt rendszer, mint a huzat.
Az egészségügyet minél messzebb kell vinni az államtól. Az állam mint pénznyelő kártékony monstrum az, ami mindent rosszá tesz. Mi jut eszünkbe ezekről a cégekről? BKV, MÁV. Permanens csődhelyzet. Folyamatos pénzpótlások, korrupció, pártkatonák a zsíros vezetői állásokban, motiválatlanság, rossz hangulat. Mindez = állam. Csak még mindig ezt választja a jónép, mert ugye a piaci viszonyok között teljesíteni kell, azt meg még mindig nem szereti a magyar rezsicsökkentős ember. A langyos pocsolya hamis kényelme még mindig előrébb való, mint a felelősségvállalás.

fbal02 2014.03.02. 19:09:41

Kedves Mindenki!
Nem létezik olyan már, hogy TB, a Társadalombiztosítást, mint olyat, első intézkedésként töröltette kedves Orbán vezérünk az alaptörvényből. Természetesen ezt is suttyomban szavazták meg lóhalálában, hogy az átlagembernek fel se tűnjön. És ahogy látjátok, ezek szerint fel sem tűnt senkinek. Jelenleg adó formájában szednek egészségügyi adót, nincs Társadalombiztosítás, ez a kifejezés az Alkotmányból töröltetett. Társadalombiztosítás helyett állami egészségügyi ellátás van, ami azt jelenti, hogy adót fizetsz és ebből az állam fenntart valamit, (aminek a minőségével mindennap szembesülsz, ha be kell menned bárhová orvosi ellátásra), de konkrétan a befizetett járulékért semmi nem jár, és ha valaki elégedetlen nem is tud elmenni most már az Alkotmánybíróságra, panaszra, ha Ő úgy gondolja a járulékért jár valami, nem jár semmi.

Tempus-Anh 2014.03.02. 19:15:13

@kovi1970:
Ja, majd a három gyerek eltart benneteket valahogy...hisz azért csináltátok, nem?
Kérd meg a libásgordont, hogy adjon több segíjjt nektek...

dirtyrock 2014.03.02. 19:35:29

@karpackie:
Egy stadionba nem tudok fontosabb dolgot mint egy koncert vagy egy meccs. Nem lehet egy lapon említeni a kórházak helyzetével mint említettem. Igen kimehetsz Bécsbe koncertre mert ott van stadion..ezzel az erővel akár orvoshoz is kimehetsz minden gond nélkül.
Nem tudom mi a demagógia abban ,hogy úgy gondolom minden magyar állampolgár egyenlő.
És akkor nem megyek bele mélyebben abba hogy a kétkulcsos rendszer az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők jó részénél fogyasztás növekedést idéz ellő,de ez nem jár valós életszínvonal növekedéssel. Viszont többletmunkára ösztönöz. Így készülnek a modern rabszolgák.
A tehetősebbek pedig befektetések helyett inkább megtakarításokat helyezik előtérbe és jóval nagyobb arányban csalnak.

komplikato 2014.03.02. 19:37:19

"Az emberek fizették,fizetik a TB-t."

Az egy dolog és jogos, de akkor mit szóljanak azok, akikkel 2013 augusztus óta EGÉSZSÉGÜGYI HOZZÁJÁRULÁST fizetettnek a bankszámlájára, konkrétan annak kamataira?
És utána teszem azt meghal, mert 6 hónapot kellett várnia egy vizsgálatra vagy kemóra?
Visszafizetik neki?

gyászhuszár 2014.03.02. 19:40:17

majd egyszer doki lesz a miniszterelnök...

Gyorgy Nagy 2014.03.02. 19:41:52

Kicsi Viktort ha ugyhozza a sorsa a stadionban kezeljék!

komplikato 2014.03.02. 19:42:08

@Tempus-Anh: "A fenti kórházgondok a jelen kormányzat alatt keletkeztek?"
Nem a náncsi nénikém vett el 30 milliárdot a kórházaktól, ami okán sok sok osztály be kellett zárni, vagy komplett kórházakat bezárni. Bár ez nem újdonság, mert anno Mikola "szakértő" úr keze is "véres" volt ilyen ügyekben ... vagy az új idióta gyógyszer-támogatási és elosztási rendszert, amikor hiába van valakinek pl. 4 hétre meg mi kell gyógyszer, heti szinten írják fel neki, mert előírás. Aztán ha 10 napos antibiotikum kúra kéne, de a hét napos gyógyszer miatt kezdheted elölről másik gyógyszerrel emiatt, akkor így jártál. Ez az elmúlt 1.5-2 év ámokfutása, van az előző brancsnak is elég a rovásán, de miért kéne ezekét tagadni?

Dezső Németh 2014.03.02. 19:46:25

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
"...Orbán épp tegnap adott át egy új kórházat......"
Gondolom, az enyészetnek...

Salzburg1 2014.03.02. 20:01:02

Nemcsak a hangnemmel,hanem a hozzáállással és a tudással is gondok vannak!Nem egyszer tapasztaltam érdekes dolgokat!Nem kell mentegetni a posztírónak a dolgokat,mert nem lehet!!!Hanyag,nem törődöm hozzáállás a jellemző!!!

Melee 2014.03.02. 20:14:33

Rohadt reakciós ballib cikkíró! Ahelyett, hogy örülne annak, hogy a hamarosan induló EB kvalifikációs sorozatban jó esélyünk van elcsípni az első helyet a továbbjutók mögött, a választókért aggódik?!

gnme 2014.03.02. 20:47:33

az én mentorom még a kórház igazgatókat is sarokba állította
:-)
és ennyi.

István Tamasi 2014.03.02. 20:52:02

@lpt1:
Akiket "gyarmatosítóknak" nevezel azok pénze nélkül az elmúlt 3-4 évben az égvilágon semmi sem épült volna hazánkban. Sőt a földmutyi is az ő pénzükért folyik.

a végtelen űrben együtt 2014.03.02. 20:54:21

Még egyszer leírom: Egy ország, annyit költhet bármire, amennyit a megtermelt. Ha ez csökken -és minden adat szerint csökken-, akkor elvonnak olyan helyekről, ahol a megtérülés kicsi, ahol a legkisebb az ellenállás. Soroljam: oktatás, egészségügy, szociális ellátórendszer. Az ország most úgy néz ki, mint az az autó, aminek a kerekei már elvesztették a tapadásukat és halad abba az irányba, amerre a tehetetlensége sodorja. Persze, nyomkodják a pedálokat, tekergetik a kormányt, de pontosan senki nem tudja merre tartunk és hol kötünk ki. A tapadást ebben az estben a megtermelt többlet pénz jelentené, de egy gazdaságilag leépülő országban ez hol található? Két világhatalom között vagyunk, de egyik sem vall bennünket a magáénak, ergo, csak látszólagos az ideiglenes jóindulatuk, mert a világpolitikai játszmában egy bábú vagyunk mi is. Kellünk, de annyira nem, hogy hathatósan segítsenek. Olyanok vagyunk ebben az országban, mint a tehetetlen csecsemő az inkubátorban. Ha lekapcsolják, végünk. Se anyagunk, se energiánk, se magas fokú technikai struktúránk se elég pénzünk nincs. Csak szánk, ami éhes és be nem áll, lakásunk, amit fűteni kellene télen, a gyerekeket etetni, az öregeket eltartani és működtetni az infrastruktúrát. Mivel nem rendelkezünk azokkal az energia forrásokkal, ami szükséges lenne, ezért teljesen mindegy ki áll a kormánynál. Ha X, akkor erre megyünk, ha Y-on, akkor arra. De egyik sem tudja, hogy melyik a jobb, csak vizionál valamit, mert a nagyérdemű ezt követeli. Ha X győz, akkor az ország egyik felének jó, ha Y-on, akkor a másik felének. Csak ideiglenes győztesek vannak és állandó vesztesek, az elesettek és gyengék. Amíg két világhatalom volt, addig mindkettő beakarta bizonyítani, hogy az övé jobb, ezért igyekezett -persze erejéhez mérten- a jólétet biztosítani állampolgárainak. Ez a kettősség megszűnt. Minden hatalom a kapitalizmusé vált globálisan. A kapitalista tőkét halmoz fel és lételeme, hogy mindenkit, aki nem mellette áll, eltiporjon. Elszív minden pénzt a gyenge államoktól és amikor azok már nem képesek önállóan megállni a lábukon, akkor kölcsönöket ad, amit soha nem lehet visszaadni, csak ledolgozni örökkön örökké.
Mindegy ki győz, mindegy ki mellé állunk. A föld készletei kimerülőben és egyre többen vagyunk rá. Tehát újra kell osztani a lapokat. Mit gondoltok, nekünk vannak nyerő lapjaink? És az országon belül, nyerhet mindenki? Mert ha azt mondjátok, hogy igen, akkor az már kommunizmus. Minden más esetben, csak tőkés és az általa kizsákmányolt van. A harmadik utat még nem találták fel. Tehát, a végtelenségig lehet vitatkozni bármilyen részletkérdésen, a lényeg a föld erőforrásainak birtoklása: levegő, föld, víz, energia. Aki ezeket birtokolja, az birtokol mindent. Minden más csak mátrix.

lpt1 2014.03.02. 21:36:43

@István Tamasi: Még pont időben bukott ki a dolog, hétfőn kalibrált iróniaméterrel kezdheted a hetet.

Fruka1 2014.03.02. 21:45:24

@a végtelen űrben együtt: Bölcs és sajnos igaz dolgokat írsz.
Sajnos egyik párt sem kezdett a gengszterváltás óta bele az eü reformokba. Ennek oka hogy nem érdekük, mert haljon aki tud,ne kelljen annyi nyugdíjat kifizetni, meg ott van az orvoslobbi egy része akinek a zsebébe adózatlanul kerül a pénz így, na meg az elit úgyis hozzájut az elvárható ellátásokhoz így vagy úgy,(pl. Kútvölgyi,bécsi kórházak stb) aki meg nem az így járt.
Pénz az volna sztem,ha nem is bőven , de ésszerűen kellene felhasználni. Pl. központilag beszerezni a gyógyszert és mindent olcsóbban,felelős vezetőket tenni a kórházak élére akik FELELNEK is a rájuk bízott vagyonért és még sorolhatnám. NEM magas pénzekért alkalmazott VÍZFEJRE van szükség a kórházakban, rendelőkben, minisztériumban.
És végül a morális problémák sora. Aki alkalmatlan a rendszerben,akár szakmailag, akár emberileg, legyen az orvos, ápoló, akárki, azt sajnos ki kell szűrni, úgy ahogy egy alkalmatlan szakmunkást sem alkalmaz egy gyár sem. Aki viszont marad, annak el kell(ene)érnie az európei bérnek legalább a felét.Innentől ha lassan is , de ez a része a problémának elkezdene elindulni felfelé a lejtőn. Az emberség, a megfelelő bánásmód abetegekkel meg NEM pénzkérdés szerintem.El kéne felejteni már azt, hogy egy eü-ben dolgozó az ISTEN, aki felettünk jár, és mert kevés a fizetése, ezért mindent megtehet következmények nélkül. (tisztelet ezúttal is a sok kivételnek)

P.Freddy 2014.03.02. 22:02:07

@Fruka1:

"Sajnos egyik párt sem kezdett a gengszterváltás óta bele az eü reformokba."

Bocs, ez nem igaz. Gyurcsány belekezdett - volna, de Orbánnak ez annyira bszta a csőrét, hogy hülyenépszavazást szervezett. Mondjuk ehhez azért kellettek a kissé megcsúszó agyú alkotmánybíróság is (költségvetési vagy nem költségvetési kérdés), de nyilván Orbán-SimicskaMaffia akkor és ott bőven beígérte a megtérülést a megfelelő döntésért a megfelelő embereknek.

Meg is kapták. Csak közben a magyar eü a pokol fenekére tart. Igaz, Orbán hatalma viszont ragyok, trafikok szökkennek szárba, új földesurak zselézik a hajukat, offshore-ban már rezsimilliárdokat is spórolhatnak a kiválasztottak, stadionok nőnek ki a falvak földjéből, szóval minden megy a maga útján.

Múltkor mutatták Ceaucescu stadionját is például, akkor is szaladt a szekér, dübörgött a a hatalom, tapsoltak a birkák, épültek a betonkolosszusok...

Fruka1 2014.03.02. 22:11:54

@P.Freddy: Igen, volt valami. Lehet a piaci alapú biztosítás is jobb lett volna, mindenki köt egyéni biztosítást, megkapja érte (hangsúlyozom MEGKAPJA) az elvárható ellátást és pont.
Ezzel több nagy baj lett volna, megszűnt volna a hálapénznek "csúfolt" korrupció, az állami szintű óriási pénzlenyúlás ......helyette meg teljesítmény és minőség alapú bérezés lett volna, meg állam bácsi hoppon marad.

Jock Ewing 2014.03.02. 22:14:17

Fóton ma megint talpas pohárból ittátok az ondót, faszfejek :-)

ertelmetlensegi 2014.03.02. 22:30:40

Tehát, 2014-ben szavazz a Fidesz-KDNP-re!

P.Freddy 2014.03.02. 23:37:50

@Jock Ewing:

Jé, ti, Fideszesek, pohárból gecivel koccintotok a győzelemre? Oszt, milyen íze volt? Jobb volt minta Pistáé? El tudtad-e harapni, vagy egybecsorgott mint a tojássárgája? :))

Nahát, milyen újfajta Fideszes szokások vannak mostmár...:)))

she_wolf 2014.03.03. 01:38:22

@Fruka1:
Mikor jártál utoljára a Kútvölgyiben, és milyen ellátást kaptál ott (olyanra gondolok itt, amilyen nincs mondjuk egy Jánosban, Erzsébetben, stb....)?

she_wolf 2014.03.03. 01:42:17

@Fruka1:
Még egy kérdés (nem csak neked címezve): honnan veszed/veszitek, hogy orvosi ellátásra csak az időseknek van szüksége?

hammurabbi 2014.03.03. 06:21:05

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
Így kezdődött:
A kazincbarcikai polgármester nyílt levele a facebookról:

A mai napon megkaptam a kórházunkra vonatkozó határozatot. Borzalmas. Térségünk ellen bűnt követ el a FIDESZ. Szakmai érveket nélkülözve, pusztán agyatlan döntés született. Azt, amit a kazincbarcikai lakosok évtizedeken keresztül felépítettek és a város a Debreceni Egyetemmel fejlődő pályára állított, politikai indíttatással egy tollvonással szétrombolják.

A döntés értelmében:

- Megszüntetik a gyermekosztályt Kazincbarcikán. Gyermekeink ellátásért Miskolcra kell majd járni. Ez azt is jelenti, hogy éjjel-nappal, sürgősségi esetben is, a Gyermekegészségügyi Központba, Miskolcra kell menni.
- Megszüntetik a szülészetet Kazincbarcikán. Nem lesz több olyan személyazonosító igazolvány, amiben benne lenne, hogy „született: Kazincbarcikán”. Megszüntetik a szülészetet abban a kórházban, amely egyike annak a magyarországi 17 kórháznak, amely kiérdemelte a kitüntető Bababarát Kórház címet.
- A megszűnő osztályok helyére az Izsófalvai Pszichiátriai Kórház betegei költöznek be, anélkül, hogy bárkit megkérdeztek volna itthon, nálunk Kazincbarcikán. De továbbmegyek, azt se kérdezték meg, hogy a kazincbarcikaiak tulajdonát több mint 40 éve képező kórházunkat odaadjuk e vagy sem. Elvették. Egy pillanat alatt.
- A politikai sandaság legjelesebb bizonyítéka, hogy megszűnik az intenzív osztály, Edelényben pedig újat nyitnak.

A térség lakossága mélységes felháborodását és „köszönetét” fejezheti ki a döntésben részt vevő, valamint a döntést támogató FIDESZ-es politikusoknak:

- Tamás Barnabás fidesz országgyűlési képviselő
- Negrutz Ágoston fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Rizner József fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Pogány István fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Bulla Gusztáv fidesz helyi önkormányzati képviselő
- Kolumbán Gábor fidesz helyi önkormányzati képvielő

Az országgyűlési képviselőnknek sajnos lövése sincs arra vonatkozólag, hogy mi történik a kórházunkkal. Semmit nem tett eddig sem, ezután sem fog. A Putnok – Szilvásvárad vasútvonal visszaállítására biztos fontosabb pénzt költeni, minthogy gyermekek szülessenek Kazincbarcikán.
A fideszes önkormányzati képviselők megesküdtek arra, hogy nem fog változni semmi, nem szűnik meg a gyermekosztály és a szülészet sem. Becstelenül jártak el Kazincbarcika lakosságával szemben, becsaptak mindenkit. Bóvli központi politikai akaratot hajtanak végre, nem a helyi embereket képviselik.

Tisztelettel javaslom a térségben élőknek, hogy a napokban kézhez kapott nemzeti konzultációs kérdőívre szíveskedjenek feltüntetni véleményüket arról, hogyan gyalázzák meg 2012-ben a FIDESZ-es politikusok térségünket, megyénket, hogyan veszi semmibe a Fidesz Kormány 120 ezer ember egészségügyi ellátását végző kórházunkat és a benne dolgozó egészségügyi dolgozókat.

hammurabbi 2014.03.03. 06:23:16

@Herbert Norman Schwarzkopf, Jr.:
Ezt lett a vége:
Idézet az Észak-Magyországból:

"Sajtóértesülések szerint az egészségügyi kormányzat szeptembertől össze kívánja vonni az edelényi, a kazincbarcikai és – valószínűleg – az ózdi kórházakat. Az egyesített egészségügyi intézményt dr. Daher Pierre, fideszes országgyűlési képviselő, az edelényi Koch Róbert kórház igazgatója vezetné. A magyarnarancs.hu szerint dr. Daher Pierre kedden már tartott is egy értekezletet a kazincbarcikai kórház dolgozói számára, ahol mindezt ő maga jelentette be az egybegyűlteknek, akik erre ingerült füttyögéssel, hurrogással reagáltak.

Megkerestük dr. Daher Pierre-t, aki elmondta: valóban járt kedden a kazincbarcikai kórházban, és beszélgetett az ott dolgozókkal, de mint országgyűlési képviselő, a parlament egészségügyi bizottságának tagja. Látogatásának az volt a célja, hogy első kézből származó információkat szerezzen a kórházi átszervezésekkel kapcsolatban. Az orvos-politikus elmondta még: ő is hallotta már pletykálni – és a barcikai értekezleten is felmerült kérdésként – a három vidéki kórház egyesítéséről, de ezzel kapcsolatban egyelőre az egészségügyi államtitkárságon semmit sem tudtak mondani neki. Orvosként és politikusként Daher Pierre nem tartja ördögtől valónak az elképzelést, de mint mondta, erre vonatkozó hivatalos információ nem áll rendelkezésére, és az összevont intézmények vezetői posztjára kiírt pályázatról nincs tudomása.

Az intézmény-összevonásról szóló szóbeszéd velejét firtató kérdésünkkel megkerestük az egészségügyi államtitkárságot, ahol leghamarabb hétfőre ígértek választ, így egyelőre nem tudni, van-e alapja a híresztelésnek, és ha igen, akkor miért, mikortól, mely központtal, illetve milyen irányítási struktúra mellett tervezik megvalósítani e lépést?

Azóta Daher Pierre már átvette az igazgatóságot,a kazincbarcikai kórházat a 90-120 ezer ember ellátását végző intézmény leépítették,a lakosok Ózdra,Miskolcra kell utazniok ellátásra.
Kazincbarcika legjelentősebb üzeme a Borsod Chem vegyipari nagyvállalat kiemelkedően veszélyes üzem.
Daher saját elmondás szerint éveken át támogatta,ill visszacsorgatta a saját praxisából,vállalkozásából,jövedelméből kapott pénzt a FideSSnek.
A "hálapénzből"így lett hálából többszörös igazgatóság.

Tempus-Anh 2014.03.03. 10:21:09

@hammurabbi:
Ezért az SS-ért még megütheted a bokád, hammurabbi...Vigyázat, miket fosunk ide erre a blogra.

Fruka1 2014.03.04. 10:46:55

@mig54: "Mikor jártál utoljára a Kútvölgyiben, és milyen ellátást kaptál ott (olyanra gondolok itt, amilyen nincs mondjuk egy Jánosban, Erzsébetben, stb....)?"

Nem jártam, ez egy példa volt. Egy állami vezető, akiről szó van, nem hiszem hogy ugyanazt a gyakran silány , és nem mindig szakszerü ellátást kapja meg mint egy hétköznapi ember.Most hogy ez a Kútvölgyi (régen) vagy a Honvéd kórház az mindegy.

Fruka1 2014.03.04. 10:49:24

@mig54: "Még egy kérdés (nem csak neked címezve): honnan veszed/veszitek, hogy orvosi ellátásra csak az időseknek van szüksége?"

Valamit félreértettél ismét. Természetesen nem csak az időseknek van szüksége orvosi ellátásokra. Hol írtam ilyet hogy CSAK az időseknek van erre szüksége????

she_wolf 2014.03.04. 11:30:00

@Fruka1:
Ha nem jártál, akkor ne is példálózz vele. Én területileg a Kútvölgyihez tartozom, és sajnos feküdtem is bent nem egyszer. Legutóbb viszont kiderült, hogy még egy nyamvadt kis gasztroenterológiai őrzőjük sincs, úgyhogy mehettem a Jánosba. Gondolom, egy állami vezetőt sem tudnának az enyémhez hasonló problémával a Kútvölgyiben tartani, hacsak nem ül mellette a nap 24 órájában egy doktor.
Vagy átviszik a Honvédba. Az ottani kezelési lehetőségeket nem ismerem, így azt nem minősíthetem.

she_wolf 2014.03.04. 11:49:59

@Fruka1:

"...Ennek oka hogy nem érdekük, mert haljon aki tud,ne kelljen annyi nyugdíjat kifizetni,....."

Ezt mégis mire véljem? Ide tartozna szerinted az a nyugdíjas is, aki egész életében melózott, böcsülettel fizette a jövedelméből a kötelező levonásokat és pl. cukorbeteg, meg az a fiatal is, aki még csak pár éve dolgozik, szereti és kitűnően végzi a munkáját, nem gondolkodik kivándorláson, ellenben agydaganata van?

Vonjuk meg az idős cukorbetegtől az inzulint, és ne műtsük meg a fiatalt?
Mi jön ezután? GATTACA?

she_wolf 2014.03.04. 11:54:09

@Fruka1:

"Pénz az volna sztem,ha nem is bőven , de ésszerűen kellene felhasználni. Pl. központilag beszerezni a gyógyszert és mindent olcsóbban,..."

Orvoslobbit emlegetsz (hülyeség), és gyógyszerlobbiról hallottál-e már? Mert az lobbi ám, a javából!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása