Levél: Mesébe illő történet egy szülésről

2013.10.23. 07:56

images_6.jpgNem morogtak vagy zsörtölődtek,Nem éreztem rajtuk sem fásultságot,sem azt,hogy nyűg lennék nekik.

Kedves Mindenki!

Szeretnék veletek megosztani valamit.amit eddig bárkinek meséltem,óriási csodálkozással fogadta,pedig természetes kellene legyen,ami velem megesett. Harmadik gyerkőcünk szeptember 20-án megszületett,sajnos 5 héttel a várt időpont előtt.Sok véleményt megnéztem és meghallgattam előtte kórházakról.,és az eredmény az lett,hogy eredetileg Pécsen szerettem volna világra hozni a kicsit.Sajnos az események gyors lefolyása miatt Szekszárdra mentünk,kicsit aggódtam is,bár alapvetően optimista ember vagyok.Ami ezután történt,mondhatnám azt is,hogy mesébe illő.

Nem volt fogadott orvosom,sőt,egyet sem ismertem a szekszárdiak közül.Ennek ellenére az első perctől kezdve maximális figyelmet,gondoskodást és kedvességet kaptam.Az ápolónők,a szülésznők,betegszállítók,de még a takarítónők is odafigyeltek rám,volt hozzám kedves szavuk.Bármi gondom,kérésem vagy kérdésem volt,ott voltak,feleltek,amit lehetett,úgy csinálták,hogy nekem jó legyen.Nem morog- tak vagy zsörtölődtek,Nem éreztem rajtuk sem fásultságot,sem azt,hogy nyűg lennék nekik.Végül sajnos császárral kellett szülnöm,de a műtőben is mindenki türelmes és figyelmes volt.Operáló orvosom a "Főnök" minden reggel meglátogatott,érdeklődött a kicsi felől,a nagyobb gyerekeim felől,a férjemmel találkozva gratulált neki,és vele is váltott néhány kedves szót.MINDEZT ELŐRE KIALKUDOTT EZREK NÉLKÜL .

Talán az egész kulcsa a türelem,még akkor is ha éppen halni készülünk a fájdalomtól,és a humor,ami minden nehézségen átviszi az embert.Ez a két dolog lebontja az emberek közötti távolságtartás falát,és elviselhetőbbé,tán még kellemessé is teszi a nehéz napokat.Ezúton tehát köszönöm minden dolgozónak a hozzám való jóságát,kívánom minden Szekszárdon szülő anyukának,hogy vele is így történjenek a dolgok. Kérlek osszátok,hogy a jó hír is terjedjen!

Üdvözlettel:Hajcné Martin Rozália

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

christophe 2013.10.23. 18:50:47

Bàrcsak ez lenne a szokvànyos hozzààllàs,baksis nèlkul, normàlisan vègzik a munkàjukat,hivatàsukat....

micsoda? 2013.10.23. 19:19:06

Kivételes alkalom, hogy valaki megköszöni a jót. Dicséretes a levél irójától, remélem a szekszárdiak tudomást szereznek róla.

kis59 2013.10.23. 21:05:38

Nálunk mindhárom gyerek így jött, az orvosunk hol a Balcsinál, hol külföldön, hol konferencián, mikor a feleségem szült. Így voltunk majdnem nyugdíjasnál, kezdőnél, illetve egy itt élő külföldinél......:)) Minden gond nélkül.

G70 2013.10.23. 21:06:58

Sajnos,ez tényleg szenzáció(különösen,a szülész-nőgyógyász szakmában)...inkább az a jellemző,h teletömött zsebbel
sem végzi a munkáját rendesen...Természetesen,tisztelet az 1-2 fehér
hollónak...

Gyermekpszichológus · http://gyermekpszichologus.blog.hu 2013.10.23. 21:12:51

De jó ilyen szép történeteket is olvasni! Kicsit visszaadja az embernek a rendszerbe vetett hitet. Legalábbis nekem.

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2013.10.23. 21:26:29

Csak azt szeretném megkérdezni, ki miért gondolja, hogy ez egy "meseszerű történet", miért veszik evidensnek, hogy ez ritkaságszámba megy. Ui. a legtöbb olyan blogon, ahol a szülészeket ekézik, előkerül jó pár, a fentihez hasonló sztori is. Nem lehet, hogy arról van szó, hogy - jó magyar módjára - ki-ki hajlamos inkább a rossz dolgokat meglátni, azokra emlékezni?

2013.10.24. 12:11:58

@Dr. Morcz: Talán azért érezhető meseszerűnek, mert nincs az életnek olyan történése ahol csak jó van. Az én szülésemmel minden rendben volt, orvos, ápoló tette a dolgát, Profik voltak majdnem mindenki, emberileg és szakmailag is, de 1-2 seggfej azért mindenhol van, ami miatt persze nem írnék posztot, mert összességében a tapasztalat pozitív. De az életszerűséghez hozzátartoznak a rosszabb dolgok is. Abban igazad van, hogy az emberek hajlamosak inkább a rosszat kiemelni, mint a jót. De csak a jó kiemelése ugyanolyan kétséget ébresztő állapot számomra. Ami még valóban kritizálható nem ebben a levélben, hogy ha történik 10-ből 8 jó és 2 rossz, akkor a 2 rosszra lesz kihegyezve a poszt, és ez valóban nem jó tendencia.

kispotzak 2013.10.24. 14:12:02

@G70: Nem tudom, fehér holló-e, de én pl eddig egyetlen dokinak adtam pénzt, a nőgyógyászomnak, aki utóbb (tényleg önhibáján kívül) lekéste a szülésemet. Ügyeletes, fiatal dokinál szültem, nagyon korrekt volt, minden nap bejött a szülés után, és nem a markát tartani, konkrétan nem volt hajlandó elvenni a pénzt, amit adni akartam neki utólag. Más orvosnak sosem adtam, se előre, se utólag. Találkoztam ugyan morcabb orvossal-asszisztenssel, de náluk sem éreztem, hogy azért, mert pénzt szeretnének, a legtöbb orvosom viszont korrekt volt, nem egy pedig kimondottan kedves, informatív.

(Magamból kiindulva: én attól lennék morc - nagyon morc - ha minden egyes alkalommal, amikor a fizetésért végzett munkámat csinálom, pénzt akarna adni vki, mintha eleve feltételezné, hogy ha nem tömi ki a zsebem, akkor direkt igénytelenül, felelőtlenül fogok dolgozni, uram bocsá, kárt okozva neki! Utálnám ezt, és utálnám, aki ezt csinálja velem. Ha ezt éveken át csinálnák velem, szerintem még a szakmámat is megutálnám. Számomra alapból azt feltételezni egy orvosról, hogy NEM fog tisztességesen dolgozni, ha nem jattolok előre, az az orvos mélységes megvetéséről tanuskodik.)

platelet 2013.10.25. 10:43:59

@kispotzak: te biztos baromi erkölcsös ember vagy, aki messze az átlag felett áll, de azért kíváncsi vagyok, mennyire maradnál az, ha te is bekerülnél a rendszerbe

kispotzak 2013.11.24. 10:53:43

@platelet: Nem tudom, "baromi erkölcsös" vagyok-e :) És persze, nem tudhatom, hogy milyen lennék, ha mondjuk tíz éve az eü-ben dolgoznék. De szakadjunk le rólam, mert magamról bármit állíthatok, attól még nem lesz a Te vagy bárki szemében igaz :) Az viszont tény, hogy nagyon sok korrekt dokival, ápolónővel találkoztam, és az is tény, hogy szóval, ráutaló magatartással még soha senki nem kért tőlem pénzt, magamtól 2-3 esetben próbáltam adni, és összesen két emberrel találkoztam, aki elfogadta. Ez számomra azt jelzi, hogy "baromi erkölcsösnek" lenni talán mégsem olyan nehéz, még a rendszerben bent lévőknek sem.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása