Nem orvosok. Nem ápolók. Hullagyárosok!

2013.06.03. 09:07

angry-face-1.gifNos ez is egy kicsit megalázó történet,én viszont nem szégyellem magam mert ezeken az ápolókon és orvosokon,nem érdekelve hogy 36hó elzárást kaphatok érte alaposan meg fogom őket szívatni,sőt lehet tettleg bosszút fogok rajtuk elkövetni! 

Szép napot!

 

Nos ez is egy kicsit megalázó történet,én viszont nem szégyellem magam mert ezeken az ápolókon és orvosokon,nem érdekelve hogy 36hó elzárást kaphatok érte alaposan meg fogom őket szívatni,sőt lehet tettleg bosszút fogok rajtuk elkövetni!  A történet kb.2005-ben kezdődött!Folyamatosan harákolok és püffed a jobb arcom,és forrónak érzem mintha be lenne gyulladva!Rendesen orvosi segítséget kérek.Először küldenek bőrgyógyászatra mert folyamatosan gomba jellegű kiütéseim támadtak a kezemen,pontosabban az ujjközökben.Kezeljük de mindig visszatér,hoz ezt a szirt szert vagy a harmadikat írták rá a vényre!A harákolással,gégészetre IV.ker rend.int.gégegyulladás,tartózkodjak ettől,attól,és rendbejövök!

 

Megtettem de ugyanúgy folytak tovább a dolgok, mentem vissza:diagnózis gégegyulladás, tartózkodjak ettől attól!Semmi sem változott, de mindig megállapította hogy a jobb oldalt gyulladt!Mindig a jobb oldalt!Nos egyszer csak ezzel a gombás fertőzéssel elkezd a bőrgyógyász doktornő foglalkozni komolyabban, és nézeti a dolgaimat orvosi szemmel!  Nem újabb kencék felírása hanem elküld fogászatra és neurológiai kezelésre!Fogászaton kiderült csináltassak panorámaröntgent mert az kell a góckutatáshoz!35OOFt-ért!Szuper, nincs semmi, de ezt röntgen nélkül nem tudja megállapítani,de öt évig érvényes a leletem!Hurrá boldog vagyok!És végre végigkocogtatja a fogaimat és közli nincs rossz fogam sem!Ezt sem tudta röntgen nélkül konstatálni!De kijelenti hogy nekem valószínűleg milgammát kell szednem! 

 

Párhuzamosan a fogászattal neur.rendelésen is megjelentem és egy kis szokásos vizsgálódás után az orvos beutalót ad vizsgálatra,ugyanazzal a kór gyanújával amivel a bőrgyógyász szakorvos hozzáküldött! Majd jelzi hogy ezzel a papírral és a rányomtatott tel.szám.alapján kérjek időpontot és menjek EMG vizsgálatra a Honvéd kórházba! Telefon még aznap,válasz nincsenek itt a kollégák ő orvos és az asszisztensek tudnak csak időpontot adni! Mert diplomával már képtelen beírni előjegyzésre vagy neki derogál.(ezt egyébként máshol,más kórházban a Károlyi-ban is megkaptam már egyszer) Másnap telefon újra és jelzik hogy nincs szabad időpontjuk.De segítőkészen hívjam ezt a ......melléket és ott az illetékes doktornő majd ad időpontot de holnap hívjam mert már ilyenkor nincs az irodájában.Fél nyolc volt ekkor! Másnap hívom,az automata kapcsol, felveszi valaki a telefont, beleszól, én köszönök mondom ki vagyok és kit keresek,majd válasz nem ér rá és lecsapja a telefont!Előtte való nap kérték hogy 7-7h15p között hívjam mert akkor elérhető!Megtettem! Egy órán belül az intézményigazgatót kerestem akit nekem a világért sem akartak előkeresni a recepciósok.Végül egy bizonyos Dr.Sz orvoshoz  jutottam el a panaszommal, nem kis kálvária után!

 

Felmentem a megadott emeletre a megadott épületben, majd ott a pultnál lévő hölgyike kérdésemre elmondta hogy a főorvos úr nincs itt de várjam meg kilenc óra után itt lesz! Vártam már fél tízig is de közben mint látom teljesen megfeledkezve rólam! Majd újabb kérdésemre azt válaszolta hogy a főorvos úr a szobájában van és az a földszinten található!Ezt a tájékoztatást! Előbb nem tudott volna szólni?  Majd ott várakozás közben a főorvosra kijött egy hölgyike és legalább megkérdezte hogy mit óhajtok én ott!Elmondtam beírt és tíz perc múlva a főorvos előtt voltam!Elmondtam miért vagyok itt hogy beszélnek, hogy viselkednek a kórház dolgozói és valószínűleg nem csak velem hanem másokkal is!  Megnézte a beutalómat, elképedt a betegség gyanújával azzal amivel odaküldtek engem! Elmagyarázta hogy hány beteget kell ellátniuk,én meg elmagyaráztam hogy betartottam a szolgálati utat,először nővérkék, majd orvosok végül a főorvoshoz kel fordulnom mert süket fülekre találtam! Megígérte hogy utánanéz a dolognak de mai napig semmi sem történt!Az eset ápr.közepén történt, és most május közepe van!Most kaptam náluk,miután kivártam a soromat, időpontot arra hogy a szükséges vizsgálatot elvégezzék rajtam, de ez csak egy hónap múlva lehetséges! 

 

Addig se gyógykezelés se bizonyosság a diagnózis helyességéről se semmi! Magyarán a magyar egészségügy arra van berendezkedve hogy le van szarva a beteg, megkapjam a fizumat közben sírjak hogy az milyen kevés, mert külföldön az sokkal több.  Engem az ilyen viselkedés miatt kapásból kirúgnak a munkahelyemről, nem közössel, fegyelmivel!Őket meg a hanyag munkavégzésre még a közalkalmazotti törvény is védi!  Röhej!  Megalázó a törvény,sérülnek a betegjogok, az emberi méltóság,sérül az is amit úgy hívnak elhivatottság!Ezek nem elhivatottak! Ezek csak aktakukacok!

 

Nem orvosok! Nem ápolók!  Hullagyárosok!  Persze ha valaki valaki lennék,akkor lenne időpont is kezelés is meg diagnózis is!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mildi 2013.06.03. 10:30:00

a felkiáltójelet tényleg ki kellene szedni a billentyűzetekből.
vesszőből viszont nem ártana még egy (a szóköz használatáról nem is beszélve).

baromi sok a beteg, baromi kevés az orvos.
1 hónap nem is vészes. nekem 2 hónapra akartak időpontot adni egy makacs, nagyon rossz helyen lévő tyúkszemmel(!). mondtam, ne vicceljenek, egyenruhás munkahely, adnak róla igazolást, miért vagyok papucsban?
aztán csak megoldottuk otthon (igaz, kicsit nehezen gyógyult be a helye, de rövidebb volt 2 hónapnál :)
makacs, kikezelhetetlen gyulladás meg gomba? hátha jön erre vki kompetens (virtuális háúz), érdekelne, mi okozhatja.

Dr.laikus PhD 2013.06.03. 11:08:38

@mildi:

Még csak a gócvizsgálatoknál tartanak.

A gomba meg makacs. Klinikán tenyésztik az a biztos diagnózis, majd gyógyszert kap rá.

Azt már nem tudom miért baj, hogy két orvos is ugyanarra a kórra gondol. Neurológus kérhet spec.vizsgálatot.

Honvéd kórház naurológiája baromi túlterhelt. A főigazgatói váltás után a megszokott bejelentkező rutin megváltozott. Nővér, orvos egyszerre teljesít osztályon és ambulancián.

Ettől függetlenül szerintem a feleslegesnek vélt idő miatt a poszter úgy érzi, hogy nem foglalkoznak vele és dobálják orvostól orvosig.

Amíg meg nincs a probléma diagnózisa bizony feleslegesnek bizonyuló vizsgálatokra fog járni. Ha valakinek összetett, ritka betegsége van akkor ezt sajnos be kell kalkulálnia.

Remélem hamar lesz objektív diagnózis.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.06.03. 11:20:15

nincs ennek az embernek arcüreggyulladása? azért püffedt az arca, forró is és a kicsorgó váladék szépen lecsorog a garat hátsó falán és azért harákol? nem mintha fül-orr-gégész lennék, csak így a tünetek alapján erre gondolnék

CPR 2013.06.03. 11:51:37

Hát ez a poszt nem semmi. Néhány mondatnak kétszer is nekimentem, mire egyszer megértettem. Csatlakozom az előttem szólóhoz; ennyi felkiáltójelből erdőt lehetne telepíteni. Amit viszont nem értek; mért hullagyár? Meghalt valaki? A kedves posztolónál a fent említett góckutatás folyik, ezért küldik orvostól orvosig. Az, hogy nem másnapra kap időpontot egyből az azért van, mert tele vannak, egyszerűen egy nap 24 óra és valamikor a személyzetnek is pihenni kell. Az ambulanciák nem egész naposak. Egyszóval: a posztoló fáradt, fáj és frusztrált, ezt megértem. Kiírta. Remélem jobb lett. De a hullagyár és ez az álltalánosítgatás, mindenki szemétnek tartása felesleges. Ahogy az elején a fenyegetőzés is. Mit akar? Jól megagyal mindenkit, aztán irány a sarokba? Szerintem azt a lovat ne üssük, amin lovagolunk.

VaTi 2013.06.03. 12:02:56

Nekem csak egy kérdésem lenne: a doktornő "már ilyenkor nincs az irodájában.Fél nyolc volt ekkor!" Na most: reggel vagy este fél 8 az az időpont, amikor bent kellett volna lennie?
Góckutatás: nálam anno annyi volt az egyetlen tünet, hogy állandóan elájulok. Buszon, útközben, akárhol, egyszer csak paff. A vérkép szerint valahol gyulladás van a szervezetemben. Szóval még annyira sem volt behatárolva, mint a posztolónál, hogy a feje környékén keresgéljenek. Ahány orvost én végigjártam nődokitól fogorvosig...

mildi 2013.06.03. 12:24:46

@VaTi: dettó. csak nekem a hajam hullott ki. ezt leszámítva tök jól voltam. góckutatás, aztán műtét (dermoid ovarium cysta vagy mi). a hajam visszanőtt. de a doki aszonta, nem biztos, hogy a kettőnek van köze egymáshoz...hátkössz :)

Katica2 2013.06.03. 12:58:35

Sajnos én azt olvastam, hogy az u.n. gőcelmélet ma már nem időszerű, ill.ha súlyos tünetei vannak valakinek, akkor a gőc egyszerü vizsgálatokkal is kideríthető. A góckutatás = időhúzás, ami alatt az orvos legalább nem látja a betegt.

nemhiszem, hogy 2013.06.03. 13:15:19

szerintem az ötös arcideg neuralgiajàról van szó. amitriptilint neki

Braincelle 2013.06.03. 15:18:52

Szerintem nem tudjuk, miről van szó, mert nagyon sok infó hiányzik. Pl valamiért EMG-re küldték, amit az általa leírt tünetek közül egyik sem indokol.
Rossz dolog ennyit telefonálgatni, én is ideges szoktam lenni hasonló helyzetben.
De ennyire bárdolatlanul, mások iránt tiszteletlenül, mindenféle logika nélkül talán mégsem kellene megnyilvánulni.
Pl. mi van ha az orvos épp beteget vizsgál abban a szobában? Kétpercenként hagyja ott, előkeresni az időpontos füzetet és beleírogatni? Ha valami valakinek a feladata, akkor az övé, nem arról van szó, hogy derogál elvégezni. Nem derogál, de ha mások dolgát végzem, akkor az enyémet nem tudom.
De mindegy. Legyen mindenki hullagyáros, ha ettől jobb...

szedlacsek@citromail.hu 2013.06.03. 16:15:35

Mindez, amiről a szerző ír, már az orvos- és nővérhiány következménye. Lesz még rosszabb is a helyzet. Közel 2000 háziorvos van már a nyugdíjkorhatáron túl a 7000-ből. Rezidens orvos ezen a szakirányon meg nincsen 50 fő jelenleg. Még csak recseg a tartógerenda, de hamarosan eltörik. A 35-50 éves korosztályból fele már nincs az országban az orvos végzettségűeknek. Duplára emelt beiskolázási létszám esetén is 10-12 (6 év egyetem + 4-6 év szakképzés) év lenne esetleg elég a hiányzók részbeni pótlásra, ha mától senki nem hagyná itt az orvosok közül az országot. (Tavaly 3 ismerősöm végzett orvosként valamelyik egyetemen. Mindhárman már Németországban dolgoznak, nettó 4000 euro + szállásért.) Már visszacsalogatni bárkit is az eddig elmentek közül hiú ábránd. Mai 40-es-50-esek jobb, ha minden rosszra felkészülünk.

toljukcsináljuk! 2013.06.03. 16:16:25

Szerintem felkiáltójel-mérgezés lesz.

Várni azért kell, mert a TB nem fizet többet. Mi persze fizetjük a TB-t, de az elmegy a zsebekbe.

Kb. a magánorvos az egyetlen megoldás, vagy lehet bízni a szerencsében, hogy jó kezekbe kerül az ember (mert azért olyan is van.) Amúgy ha nem törés, nem kitenyészthető fertőzés, vagy nem öklömnyi daganat, akkor a mai diagnosztika nagyjából tehetetlen.

Ezténírtam 2013.06.03. 16:28:10

Aki ezt a posztot írta, szerintem nem túl okos... Vagy valami hülye senki és azért nem fizet túl sok TB-t, vagy vállalkozó vagy nyugdíjas, de biztos nem felsővezető, mert akkor lennének kapcsolatai. Én annyit tanácsolnék neki, ha még nem jött rá, hogy ebben az országban az állami egészségügyet a legalja rétegeknek tartják fent, hogy menjen el egy fizetős orvoshoz (ln ide szoktam www.bhc.hu), ahol két perc alatt megmondják, hogy mi a baja. Emberek, az össznépi sírást meg hagyjuk már, az állam nagyon szar gazda, minden, amit az állam üzemeltet, szarul fog működni, mert senki nem érzi magáénak, nincs tulajdonosa.

Dilis Csávó 2013.06.03. 16:28:17

Tessek, itt az "ingyenes" egeszsegugy! Hat nem ezt akartatok? Hat nem sok volt a 300 forint? Tessek elvezni a megerdemelt nepszavagatas gyumolcseit!

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.06.03. 16:36:26

mi a gond a fogaszati panoramarontgennel?
valami komoly gondja lehet a poszt tolonak hogy azt is ingyen varna el, na most ha ebbol interpolalunk az IQjara, akkor nem is erdemes tovabbolvasni...

segitsegkent, a fogorvosok mar MAGANORVOSOK
panoramarontgent meg azert kell csinalni hogy megtudjak van-e koros gyulladas, jobb helyeken nem is mutenek e nelkul hogy megbizonyosodnanak rola hogy nincsen kronikus gyulladas
amugy meg a fogorvos nem kepes a foggyokerrol megallapitani hogy be van-e gyulladva vagy nem

Nick Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekbe 2013.06.03. 16:37:21

@Dilis Csávó: PONTOSAN!!!
hozzatennem, hogy a politikusok regota nem az SZTKba jarnak szopni, hanem a kutvolgyibe, mert ok egyenlobbek

John Doe3 2013.06.03. 16:40:41

@nemhiszem, hogy: A tünetek nem neuralgiára utalnak. Ötös arcideg nincs, agyideg van, a trigeminus. Az amitriptylin hatásossága a vélt kórképben nem bizonyított. Akkor már inkább a Milgamma...

TGabi 2013.06.03. 17:03:49

Nem rokonszenves a beteg. Biztos valami multis furkó, aki halálba lenéz minden köz,-és állami alkalmazottat-de amikor a rétege miatt (is) húznak az orvosok külföldre, akkor meg jön a kiabálás. :S

Persze én se vagyok tévedhetetlen:S

karcsibácsi 2013.06.03. 17:20:19

Több dolog miatt is sajnálatra méltó a szegény panaszos... De hát halottról vagy jót, vagy semmit.

Dilis Csávó 2013.06.03. 17:43:43

Egyebkent en a magyar egeszsegugyben rengeteg jo fej orvossal talalkoztam, meg a szornyu anyagi korulmenyek kozott is. Valszeg csak szerencses vagyok.

Kovács Béla váltóőr 2013.06.03. 17:45:40

@TGabi:
Ha szerinted a multis furkók miatt távoznak az orvosok, és még sokan mások, akkor biztos rád lehelt egy fluxuskondenzátor, hogy ennyire nem a valóságot látod. Ha a bunkóság lenne a kiváltó ok, már a 80-as évek butikos eladói elindíthatták volna a kivándorlási lavinát. De az 50-es évek munkás-paraszt világa is elzavarhatott volna 10 millió embert.

Te örülnél,ha küldözgetnének jobbra-balra, és elfelejtenék megmondani, hogy feleslegesen vártál másfél órát az ikszedik emeleten, amikor a főorvos a kazánházban rendel?

A szimpátia szubjektív, nekem te nem vagy rokonszenves. Persze, nem vagyok tévedhetetlen:)

apanna 2013.06.03. 18:03:30

@mildi: Hallottál már a pedikűrös szakmáról? Hm.....

Mercel 2013.06.03. 18:11:35

Hello!

Általában legalábbis megérthető, és sokszor védhető is a beteg vagy hozzátartozó álláspontja ami a posztban tükröződik.
Általában még az elfogultságot, dühöt, kétségbeesést stb. leszámítva is igazat lehet adni a posztolónak.

Ebben az esetben nem.
Ráadásul ha ebben a stílusban kommunikált az orvosokkal illetve nővérekkel, személyzettel akkor nincs mit csodálkozni.
Azzal együtt, hogy valóban elvárható lenne az odafigyelés és az emberi stílus (Flegmázás, kioktatás, mértéktelen közöny elhagyása stb.)
Amúgy csatlakozom azokhoz akik szerint ennyi felkiáltójel egy horrorfilm teljes forgatókönyvéhez elegendő lenne.
Stb.

"Frigyes"

álfirkász 3 2013.06.03. 18:16:38

@Mercel: nézd, én teljesen normálisan, kulturáltan beszéltem azzal a disznóval, akit az előző hozzászólásomban említettem.
Mégis első körben gyakorlatilag hazugnak nevezett, majd naplopó élősködőnek (ha nem is szó szerint), mintha bármi köze lenne ahhoz, hogy miből és hogyan élek.
A bajommal, amivel a háziorvos hozzáküldött, csak érintőlegesen foglalkozott.
És az ilyenek szedik a pénzt az általunk fizetett TB-ből...

apanna 2013.06.03. 18:17:03

@Dilis Csávó: Kérjél Svédországban időpontot. Hat hónap..

tomcsi123 2013.06.03. 18:25:13

@John Doe3: nem magyarázza a rekedtséget. mondjuk nem ártana még tudni pár anamnesztikus adatot: kor, cigi, DM, alkohol, egyéb betegségek, gyógyszerek, laborok, eddigi leletek stb. van egy viszonylag ritka kórkép, az angioneurotikus oedema ami lehet herediter vagy gyógyszer-indukálta (ace-gátlók), ami egyszerre érintheti az arcot és a gégét, de az inkább rohamokban jelentkezik.

Dilis Csávó 2013.06.03. 18:25:20

@apanna: Ja, nem csak ott, hanem Hollandiaban is. A magyar egeszsegugy teljesitmenye ilyen anyagi hatterrel is elkepeszto. Persze, ettol meg nem jo. Bizony, ha az emberek fizetnenek az egeszsegugyert direkt, attekintheto modon, akkor sem lenne minden mezes-mazos es tokeletes.

mildi 2013.06.03. 18:25:56

@apanna: képzeld, igen. de ha egy ollóval megoldható lett volna, akkor nem akartam volna dokihoz menni...

cenzorilla 2013.06.03. 18:27:05

@álfirkász 3:

Most pedig végleg kitiltalak.

apanna 2013.06.03. 18:41:22

@mildi: A tyúkszem nem oldható meg ollóval..:)

karcsibácsi 2013.06.03. 18:45:57

@apanna: A "hullagyárosok"-ból gondoltam.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.06.03. 18:46:07

@apanna: hát ha pl az egyik lábujjon van és egy metszőollóval levágod a lábujjat akkor megoldottad örökre a tyúkszemproblémát. ennek ellenére nem ez a standard módszer :D

apanna 2013.06.03. 18:49:33

@karcsibácsi: Megértem szerencsétlent. Képzeld el, hogy fáj a fogad, és szeretnél végre megszabadulni a fájdalomtól. Akkor 2-3 nap is egy örökkévalóság.
Reméljük hamar gyógyírt találnak a bajára:)

mildi 2013.06.03. 19:11:37

@apanna: ecseteltem, áztattam, fagyasztottam, és semmi. aztán még egyszer. semmi. nem vagyok nyafka, de ez már tleg orvosért kiáltott (gyak nem tudtam járni).
a pedikűrös mi mást tud(ott volna) tenni a felsoroltakon kívül?

micsoda? 2013.06.03. 19:11:58

Szerintem kár a posztírót elmarasztalni, mert nagyon sok igazsága van. Idős emberek tudnának még, és tudnak is elrettentő példákat sorolni az egészségügyről. Csak az nem lát aki nem a földön jár, hanem "Mercedes" hozza- viszi az orvoshoz. Dicséretes, hogy megjelennek ilyen írások, különben még valóság lesz a cím. Persze az sem lenne baj, ha pozitív példa is megjelenne, mert azért ilyen is van, és tiszteletet érdemel innen is.

apanna 2013.06.03. 19:19:59

@mildi: Egy gyönyörű szemzővel körbeássa, majd(szerszámot így hívják) kiemeli. Azt.:)Ha túláztatod bent marad a fele. Ecseteléssel, fagyasztással, nem jön ki a tyúkszem, a szemölcs annál inkább.
Legközelebb próbáld ki, ne szenvedj:D

mildi 2013.06.03. 19:37:36

@apanna: ez végül kijött kellő mennyiségű áztatással és fagyasztással (a fagyasztó direkt erre való a papírja szerint) és egy kisolló segítségével(azzal lett körbeásva, kiemelve) maradéktalanul. a pedis biztos szebb munkát csinált volna, de én ezzel is nagyon meg voltam elégedve az előzményeket tekintve.
btw tyúxem kétszer volt életemben, az egyik a szalagavató után (jellemző), a másik meg ez. harmadikat nem tervezek.
de jegyeztem. pedikűrös se fáj többe, mint egy magándoki.
jftr: sose voltam még pedikűrösnél. nincs rá szükségem. tökéletes kis lábam van :)
ahogy szemölcsöm meg herpeszem se volt még soha. ezt meg csak azért írom, hogy irigykedjetek ;)

El Visco Stello (törölt) 2013.06.03. 19:47:13

Tessék, ez van, ha valaki lábon hordja ki az agyhalált.

kovacs55 2013.06.03. 19:53:42

@szedlacsek@citromail.hu:

Tavaly 3 ismerősöm végzett orvosként valamelyik egyetemen. Mindhárman már Németországban dolgoznak...

...es akkor ment a kakukkolas a röghözkötöttseg ellen...

kovacs55 2013.06.03. 20:02:39

@Dilis Csávó:
Ha lenne a 300 Ft-os rendeles akkor gondolod hogy kitennek szivuket-lelkuket a betegekert??? Alom alom edes alom...Akkor is a boritek dominalna sokuknal...

gothikaaaaaaaaaa 2013.06.03. 20:02:46

Milyen jó, hogy itt csupa olyan ember írogat , akinek még soha nem volt semmi komolyabb panasza, és még soha nem érezte úgy hogy tesznek rá, mi is van vele.
Pedig, bár lehet nem felső vezető a posztoló, de ő is fizeti a Tb-nek nevezett dolgot(már nem tudom minek nevezzem), és pusztán csak szerette volna ha 2005-óta tartó nyűgje , megszűnik.
És igenis nonszensz, hogy egy időpontot nem lehet , csak harmadik nekifutásra kérni.
Én álltam már fel váróteremben, és mentem el minősíthetetlen hangnemben, mert a szemészeti rendelésen azt találta mondani a nővérke, hogy beszéljem meg a váróteremben lévő, már nem aktív korú betegekkel, hogy sürgősségi alapon(kötőhártya és szaruhártya gyulladás egyszerre, gyakorlatilag nem láttam, munkaidőben, mert szabi az nincs!!!a táppénzt meg nem engedheti meg magának az aki nem szokta meg), hogy be mehetek e! Mikor ők mondták a telefonba, hogy menjek csak, mert így ellátnak, kérjek sos sorszámot- a rendelési idő befejezte előtt 2 órával -remélem figyeltek- már csak sűrgős esetre van sorszám!!- ez ma kis hazánk eü. ellátása.
és én még bőven aktív korú vagyok, nem vettem még igénybe, sem műtétet sem korházi tartozkodást, és ha azt akakrom hogy normálisan ellássanak, akkor magán doki, mert ott a pénzemért talán ellátnak.

De had osszam meg, hogy van jó tapasztalat is. Magán fogászat kis városomban.felhívom, hogy elmegyek hosszú hétvégére, de fogam mintha fájdogálna..- mondják munka után menjek le a rendelőbe. Alig 10 perc várakozás, behívnak, megnézik a fogat. ellátnak recepttel, tanáccsal, hogy nincs baj, de legyen nálam, ha megnyugtat a pirula. És nem fizettem semmit!!!

Tehát van itt normális orvos csapat, csak meg kéne őket találni!!!

kovacs55 2013.06.03. 20:19:27

@apanna:
Kérjél Svédországban időpontot. Hat hónap..

Pontosan igy, volt hogy mire orvoshoz kerultel mar meggyogyultal (börgyogyaszat) es az orvos azt kerdezte hogy mit keresel itt es mi a bajod (SZTK orvos, 5 perc es mindezt kb. 6 ezer forintert...vizitdij)

Kobra6 2013.06.03. 20:22:06

Unintelligens. Csak egy hétre cserélne egy dokival...

zünüke 2013.06.03. 21:26:46

Én június végére kaptam időpontot egy hasi ultrahangra három héttel ez előtt amin még a körzeti orvos is csodálkozott- aki beutalt.Nekem ne mondja már senki,hogy azért vannak ezek a 40-50, sőt néhol 60 napos időpontok,mert ennyire sok beteg vár ultrahangos vizsgálatra, mert ez nem létezik.Természetesen a rendelések más területein sem értem ezeket a hosszúra nyúlt "időpontokat"mert régebben ez nem volt és mégis működött a betegellátás.Hallottam olyan esetet,hogy egy valakinek a tüdőszűrés alkalmával "gyanús valamit" találtak a tüdején, (amit még laikus létemre is tudok,hogy sürgős lenne tovább vizsgálni),ehhez képest három hónapra kapott időpontot a kórháztól.Mivel a család kegyetlenül megijedt-ami érthető-kénytelenek voltak egy bizonyos összeggel megsürgetni a vizsgálatokat,mert ugye három hónap az nem kis idő sem a kezdődő daganatnak,sem egy kétségek közt élő embernek aki nem tudja,hogy megéli-e a következő karácsonyt a családja körében.

Antalbaba 2013.06.03. 21:50:53

1. Sz@rb@n van az eü. Bp-i SZTK-ban év végén jó eséllyel bezár pl. a sebészet, mert az utolsó 2 orvos is betölti a 70-et és nem fognak imádkozni, hogy maradhassanak.

2. Sz@rb@n vagyunk a szabadlábra helyezett sárgaház-lakók miatt is. Amúgy is idegbeteg mindenki + egyre több a csupa felkiáltójellel kommunikáló beteg /meg orvos, meg minden EMBER/.

3. Szakmailag meg csak annyit, hogy örüljünk, ha valahol van panoráma röntgen - nem követelmény, de az egyetlen eset, amikor valóban ingyenesen kell elkészíteni, az pont a góckutatás.
Ha csak benéznek a szájába és leírják, hogy kutyabaja, az jobb? 10-ből min 7* találunk vmi "hullát" az OP-n, a góc pedig nem fáj...

J. László egy bolsevik (törölt) 2013.06.03. 22:04:30

Megértem a posztert, de azért az itt dolgozó orvosokat ne nevezzük hullagyárosoknak. Nem ők tehetnek róla, hogy a lakosság kétharmada lábon hordta ki az agyhalált. Igenis láttam (húsz éve voltam utoljára gipszelve), hogy a kórházak le vannak pusztulva nagyjából. A Merényiben másfél órát vártam az egyik pénteken, úgy éjfél körül, mégsem sírtam. Sokan voltak, de mindenkit elláttak. Minden elismerésem az orvosoknak és az ápolóknak, hogy vállalják ilyen körülmények között egy ilyen nép gyógyítását. A Jahn Ferencben is kellett várakozni, mégsem éreztem, hogy le lennék nézve. Sokan el sem tudják képzelni, hogy milyen sok beteg van, és milyen kevés orvos meg ápoló. Pont ezért adom a borítékot nekik, mert megérdemlik. Én ezt a melót nem csinálnám, de valakinek mégis kell, nem?
Itt meg kell jegyeznem, hogy az egészségügyet pénz nélkül nem lehet fenntartani, ezért érthetetlen számomra, hogy stadionokra és egyéb marhaságokra viszont lehet százmilliárdokat költeni. Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

Dr.laikus PhD 2013.06.03. 22:10:01

2005-ben még nem kellett időpontot kérni, volt vizitdíj is.

www.gondola.hu/cikkek/58154

2005-ben kezdődött és most hogy van 8 év múlva?

Dr.laikus PhD 2013.06.03. 22:18:52

@Dr.laikus PhD:

Bocsánat nem volt még vizitdíj.

platelet 2013.06.04. 06:16:26

@zünüke: "Nekem ne mondja már senki,hogy azért vannak ezek a 40-50, sőt néhol 60 napos időpontok,mert ennyire sok beteg vár ultrahangos vizsgálatra, mert ez nem létezik."

Az ultrahangos orvosok meg adminisztrátorok egyszerűen ilyen gonoszak. Van egy csomó hamarabbi időpont, mégis 60 napra adnak időpontot, általában ördögi kacaj kíséretében...

platelet 2013.06.04. 06:23:44

@zünüke: Ja, még egy... az, hogy a családod az ismerősöd érdekében korrupcióhoz folyamodott, és a betegtársakon taposva előny vásárolt, az egy dolog, de hogy ezzel még dicsekedsz is, az érdekes...

John Doe3 2013.06.04. 08:53:32

@platelet: Ez a tvk. Van időpont, van kapacitás, csak finanszírozás nincs. Ez kormányfüggetlen, mert a politikus már csak olyan, hogyha választhat, hogy a saját zsebét vagy az OEP-et tömi, akkor az előbbire szavaz (és itt a szavazás sajnos szó szerint értendő).

Dilis Csávó 2013.06.04. 09:23:14

@kovacs55: Nyilvan a 300 forintos vizitdij nem oldana meg az alapveto problemakat. A vizitdij egy egeszsegugyfinanszirozasi reform elso lepese volt. Amikor megbukott, megbukott az egesz reform es minden leallt. Most 5-6 evig megint semmi nem fog tortenni az egeszsegugyben, kiveve, hogy a minoseg romlik, es a szemelyzet elvandorol.
Maga a vizitdij egyebkent, onmagaban vizsgalva, nem egy szerencses megoldas, a biztositos megoldas sokkal jobb es igazsagosabb lenne, de ugye a vizitdij egy szimbolum volt, tulajdonkeppen maga a nepszavazas tette szimbolumma.

platelet 2013.06.04. 12:24:19

@John Doe3: szerintem ezt nem nekem céloztad...

Tempus-Anh 2013.06.04. 15:03:31

"Nos ez is egy kicsit megalázó történet,én viszont nem szégyellem magam mert ezeken az ápolókon és orvosokon,nem érdekelve hogy 36hó elzárást kaphatok érte alaposan meg fogom őket szívatni,sőt lehet tettleg bosszút fogok rajtuk elkövetni!"

Öreg, én elhiszem neked, hogy nagyon hülye vagy, el is nézem neked, nem tehetsz róla, de az ügyész egy ilyen nyilvános kijelentésedért már nem fog kesztyűs kézzel bánni veled, ha arra kerül sor. Eredj el egy orrmelléküreg-Röntgenre, nézzen meg egy gégész, írjon fel neked gyógyszert és kezeltesd magad. Az arckoponyádat. Mert az agykoponyád másra tartozik. Az megér egy tanulmányt. Na szia.

zünüke 2013.06.05. 09:09:05

@platelet: "Ultrahangos orvosok meg adminisztrátorok egyszerűen ilyen gonoszak. Van egy csomó hamarabbi időpont,mégis 60 napra adnak időpontot,általában ördögi kacaj kíséretében..

Erre a válaszom a következő:Ha nem két órát rendelnének összeségében hetente két alkalommal,akkor talán megszűnnének a 60 napos időpontok,és gördülékenyebben menne a betegellátás.Én egy árva szóval sem állítottam,hogy erről az orvosok tehetnek vagy az adminiszrátorok,de ez a helyzeten semmit sem változtat.Beteg emberek hosszú hetekig várnak egy 12-15 perces vizsgálatra, szerinted ez normális dolog?? Hogy ez idő alatt valakinek rosszabodhat az állapota-mondjuk egy kezdődő daganatos megbetegedésnél-ezek szerint "ez van"alapon működik??

"Ja..még egy..az,hogy a családod az ismerősöd érdekében korrupcióhoz folyamodott,és a betegtársakon taposva előnyt vásárolt,az egy dolog,de hogy ezzel még dicsekedsz is,az érdekes".

Erre viszont a következőt válaszolnám: Én azért megnézném a Te arcodat azt követően,amikor a tüdőszűrésed alkalmával rossz eredményed születik, és további vizsgálatokra van szükség,hogy megállapítsák tüdőrákos vagy-e vagy csak egy tévedésről van szó.Szeretném látni az arcodat amikor közlik,hogy bizony erre az eredményre pontosabban vizsgálatra még jó sokáig várnod kell pontosabban 90 napocskát.Én azért nem tenném a kezem a tűzbe,hogy nem fordulna meg a fejedben az,hogy miképpen lehetne azt a három hónapot valahogy lerövidíteni-ha másképpen nem egy bizonyos összeggel-vagy tévedek??? Biztos nem.Dicsekedni??? Te valamit itt nagyon félreértettél,mert én egy árva szóval sem dicsekedtem csupán leírtam egy esetet,hogy egy kétségek közt élő ember mire kényszerült,hogy ne kelljen várnia három hónapot egy max.20 perces vizsgálatra.De inkább arról beszélj,hogy a "gonosz orvosok és adminisztrátorok"hogy a pii....ba tudtak jóval előbbi időpontot adni,ha ez állítólag lehetetlen-ördögi kacaj kíséretében..

Farkasokkal táncoló 2013.06.05. 12:58:46

@Mercel: Én is erre gondoltam. Megvallom, ha én egészségügyis lennék, és valaki ilyen furkó módon kommunikálna velem, és "hölgyikének" titulálna, hát nem lennék vele túl barátságos.

Panoráma rtg a fogászaton alap, ha góckutatás van vagy akár foghúzás vagy hasonló, a fogásznak látnia kell, hogy mi van az íny alatt, ugyanis nincsen röntgenszeme neki sem!

A férjemnek foltos hajhullása volt, ha én most elmondanám, hogy góckutatás címén hányféle helyre küldték, csak úgy lazán belenyúltak az urológián a seggébe pl, két fogát húzták ki, hogy ott van e a hiba, és hónapokba telt, mire visszanőtt a haja. És a mai napig nem derült ki, hogy mi volt az oka. Aztán mégegyszer előjött, de akkor már nem ment góckutatásra. Viszont soha nem káromkodott, hogy mennyit kellett ide-oda mászkálnia vagy várakoznia, sőt uramatyám még azt is elviseltük, hogy napokba telt egy időpont, mert nagyon nehéz volt megkapni telefonon az erre illetékest.

Bezzeg a 300 ft vizitdíj miatt országos forradalom tört ki. Hát most élvezzétek.

göndörödő macskaseggszőr 2013.06.05. 15:44:49

A posztoló gyépés? Vagy nem magyar? Egy értelmes mondata sincs, összevissza használja az írásjeleket, sőt, a szavakat is. És beszól, óbégat, kötekedik. Hihetetlen. Ha ezt adta elő a dokiknak, ápolóknak is, csoda, hogy nem dobatták ki.
Ebben az országban miért mindig a leghülyébb a leghangosabb?

karcsibácsi 2013.06.06. 08:57:11

@Farkasokkal táncoló:
'" góckutatás címén hányféle helyre küldték, csak úgy lazán belenyúltak az urológián a seggébe "
Ez most kritikus vagy elismerő megjegyzés?
Góckutatásnál az egyik első dolog, amit ki kell zárni, a prosztatagyulladás. Ha a férjének nem "nyúltak volna bele a seggébe", akkor bizony komoly hibát követett volna el az urológus. Más kérdés, hogy a beteget természetesen tájékoztatni kell a vizsgálat ("seggbe nyúlás") jellegéről, és amennyiben a beteg azt nem óhajtja, akkor természetesen nem végzik el. Ilyenkor ezt dokumentálni kell és a beteggel aláiratni a vizsgálat megtagadását, mivel esetleges következményekért (fel nem ismert, így nem kezelt betegség) már nem az orvosa, hanem ő viseli a felelősséget.

Farkasokkal táncoló 2013.06.09. 09:53:18

@karcsibácsi: Természetesen tájékoztatták előtte, én csak a poszt írójának szántam, hogy még mi minden jóból maradt ki, és ráadásul még jogos is lett volna.
Az emberi szervezet nem olyan mint egy számitógép, hogy látni rajta mit kell kicserélni, nagyon sok olyan betegség an, amiről nagyon nehezen derül ki, hogy mi okozza és mi gyógyítja.

ne vada 2013.06.10. 03:08:42

Nem értem... Ha 2005 óta beteg, miért idén kezdett orvoshoz járni? Mert az a variáció, hogy 2005 óta folyamatosan nem találják a tünetei okát, picit életszerűtlennek tűnik...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása