Helyreigazító közlemény

2013.05.09. 08:24

BlobServer.jpg2013. február 20-án az Önök hírportálján „Ez rosszabb, mint a kommunista rendszerben volt” címmel megjelent írásmű valótlan és rágalmazó állításokat tartalmazott személyemmel és munkámmal kapcsolatban.

2013. február 20-án az Önök hírportálján „Ez rosszabb, mint a kommunista rendszerben volt” címmel megjelent írásmű valótlan és rágalmazó állításokat tartalmazott személyemmel és munkámmal kapcsolatban.

Amikor a főigazgatói pozíciót elvállaltam, tudtam, hogy több, mint 200 millió forintos évi hiányt termel a XV. Kerületi Önkormányzat Egészségügyi Intézménye. Feladatom a fenntartható orvosi ellátás mellett ennek a hiánynak a megszüntetése, bár tudom, minden átalakítás konfliktusokkal járhat.

Előrebocsátom, hogy a kritika, a véleményalkotás jogát senkitől – sem kollégától, sem a kerület gondozásra váró betegeitől – sem kívánom elvonni, sőt úgy vélem, minden kritikai megjegyzésben lehet megfontolandó, előremutató vélemény.

Kénytelen vagyok azonban jóhírnevem megőrzése érdekében fellépni a valótlan állításokkal szemben.

Fel kell lépnem azon állítással szemben, mely szerint valamilyen büntető eljárás munkámmal kapcsolatban korábban folyt volna: kijelentem, soha, semmilyen büntetőeljárás velem kapcsolatosan nem volt egyetlen egy intézményben sem, ahol dolgoztam. A véleményezett írás sem erről szól. Valótlan az az állítás is, hogy az erkölcsi bizonyítványommal gond lett volna. Természetesen rendelkezem érvényes erkölcsi bizonyítvánnyal, ami bizonyítja büntetlenségemet. Köztisztviselői munkám kapcsán a legmagasabb szintű átvilágításokon estem át kötelezően, amely ellenőrzések fedik a kórházvezetői időszakomat is, és minden alkalommal fedhetetlennek találtak.

Az sem felel meg a valóságnak, hogy költségcsökkentés helyett növelem az intézmény költségeit, pl. a cikk állításával szemben csökkentettem az igazgatók számát is. Számos aránytalanul költséges szerződést felmondtam, megváltoztattam. Határozottan állítom, hogy a vezetésem alatt az intézmény bevétele nőtt, az intézmény mérhető teljesítményével együtt.

A kerület egészségügyi ellátásra szoruló lakosai minden nap megtapasztalhatják azt, hogy a szükséges változások nem járnak a várakozási idő növekedésével, az ellátásuk romlásával. A cikkben írott állításokkal ellentétben fontosnak tartom az intézményben dolgozó kollégák számára is biztosítani a nyugodt munkavégzés lehetőségét.

Mindezek érdekében meg kívánom őrizni a korábbi vezetés évtizedes munkájának értékeit, de az intézmény tevékenységét racionalizálni kell a gazdaságosság és ésszerűség figyelembe vételével. Az egészségügyi ellátás komoly átalakuláson megy keresztül, elsődleges cél az alapellátó intézmények munkájának erősítése, és a járóbeteg-ellátás lakossági igényekhez, a megbetegedési mutatókhoz való igazítása, erre fel kell készíteni az általam vezetett intézményt is. 

A kerület lakosságát – ha valamely intézkedés érinti őket – előzetesen tájékoztatni fogjuk.

A munkámmal kapcsolatos valótlan állítások cáfolatát és az ezzel kapcsolatos dokumentumokat polgármester úrnak és a munkámat ellenőrző képviselőtestület tagjainak megküldtem, továbbá a jóhírnevem megsértése miatt megtettem minden szükséges intézkedést is.

 

Budapest, 2013. május 3.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Sólyom Olimpia”

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.05.09. 09:46:49

No akkor sok ilyen helyreigazító levél várható még, ugyanis eddig a blog azt mondta, hogy személy nevét nem, de kórház nevét le lehet írni. Ehhez még a beírók hozzáírják az osztályt, az illető beosztását, netán nevének kezdőbetűit. Az esetek egy részében (nem kevés) beazonosíthatók a személyek.

zellerlevél 2013.05.09. 19:18:38

Jó kérdés, hogy akkor most mi van? Ketten mondanak kétfélét. Bizonyíték egyik mellett sincs mellékelve.

Az alkalmazott, aki a levelet írta, valószínűleg hamar repülni fog, számunka meg soha nem derül ki, hogy jogosan, vagy nem.

Almandin 2013.05.09. 22:21:06

Szerintem nem kellene megjelentetni olyan posztokat, ahol nevesítenek intézményeket, személyeket. A beazonosíthatóságot is kerülni kellene.
Másrészt nem komplett az a posztoló, aki nevesítve leír dolgokat konkrét bizonyítékok nélkül. Ennyi jogérzék kellene mindenkinek!

cenzorilla 2013.05.10. 21:08:35

Elküldené valaki nekem az eredeti bejegyzés linkjét?

Létezik kórházértékelő ahol az intézményt véleményezik.

Ha valaki nevet, vagy azonosítható orvost körbeír azt törlöm amennyiben észlelem. Ha valaki nagyon ragaszkodik téves eszméjéhez azt törölni szoktam, vagy pihentetem.

Cenzorilla csak és kizárólag a praxison vagyok, erre van csak jogom. :-)

cenzorilla 2013.05.11. 10:11:11

"A munkámmal kapcsolatos valótlan állítások cáfolatát és az ezzel kapcsolatos dokumentumokat polgármester úrnak és a munkámat ellenőrző képviselőtestület tagjainak megküldtem, továbbá a jó hírnevem megsértése miatt megtettem minden szükséges intézkedést is."

.....továbbá a jó hírnevem megsértése miatt megtettem minden szükséges intézkedést is.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása