Kihordtam lábon egy trombózist

2013.03.07. 06:00

39_0_2216_8b0a1150807d8750c349c7abd3a027ce_708ea9_701.jpgAz is kérdéses hogy mit sportolhatok és mikor kezdjem el, harisnyát meddig kell hordani?

35 éves férfi vagyok, 2012.12 hóban egy korcsolyázás után el kezdett fájni a jobb  lábam a felső hajlatban, de azt hittem hogy meghúzódott, eltelt két hét és már kicsit múlott is a fájdalom, de egy lehajolásnál beleszúrt a szívem és a tüdőm is , már aznap este nem tudtam lefeküdni az ágyra. Csak ülve  és állva volt elviselhető a fájdalom, elmentem az orvoshoz reumatikus izomfájdalmat diagnosztizált. Megint eltelt egy hét de fájdalom továbbra is megmaradt, így visszamentem az orvoshoz, ekkor vírusos tüdőgyulladást diagnosztizáltak, de elküldtek vérvételre és tüdőröntgenre (ez nem mutatott semmit), eltelt két nap és megjöttek a vérvétel eredményei, ekkor mondták hogy valószínű kihordtam lábon egy trombózist és valószínűsíthető a véres köpet miatt mikrotüdőembólia is. Hazaküldtek és írtak fel 15ml fraxiparint másnap reggel elkezdett fájni a térdhajlatom , reggelre megduzzadt a vádlim.

 

Elmentem újra az orvoshoz és mondta hogy most a alsó végtagban lett valószínűleg egy trombózis ,innen mentővel sürgősségire ott 4,5 óra sorban állás után megállapították hogy mélyvénás trombózist kaptam és valószínű hogy 4 hete kihordtam már egyet lábon ( mondtam a kórházba a felvevő orvosnak, hogy 1 évvel ezelőtt is ezzel a tüdőtáji görcsös fájdalommal, 3 x voltam az ügyeleten , de végig azt mondták vírusos dolog miatt van, pedig 5 napig állva és ülve aludtam a fájdalomtól és volt olyan hogy pár másodpercre nem tudtam kimondani a szavakat amit akartam) megint eltelt a kórházi ágyon 3 óra amire jött egy orvos és mondta, hogy van egy új gyógyszer a Xarelto és ha beleegyezek próbáljuk ki. Rá 3 napra volt csak kontrasztanyagos CT vizsgálatra időpont, akkor kimutatta a 2 oldali embóliát és jobb oldali tüdőinfarktust. (nekem már volt trombózisom 10 éve, de a vizsgálatok nem mutattak ki genetikai hajlandóságot így nem kellett tovább szednem a gyógyszert). A gyógyszer mellé sem injekciót sem infúziót nem kaptam az 5 napos kezelés alatt csak Xarelto és mozdulatlan fekvés. A 6. napon felkelhettem befáslizva , de a vádlim ekkor még rettenetesen fájt. 2 nap múlva kiengedtek, most már itthon vagyok 3 hete elég jól járok.

 

Elmentem egy másik szakorvoshoz, aki az első trombóziskor kezelt és el volt hűlve hogy csak a gyógyszert (Xarelto) kaptam a kezelés alatt és nem hígították a vérem sem infúzióval sem injekcióval, azon is csodálkozott hogy csak 6 hónap múlva kell mennem ellenőrzésre, addig semmi tanács csak az hogy hordjam a harisnyát. Szerencsére kiderült hogy az amúgy 18.900 Ft / 28 nap gyógyszerár helyett ha szakorvos ír ajánlást jóval olcsóbban megkaphatom a gyógyszert amit életem végéig kell szedni, pedig a genetikai vizsgálat negatív az én esetemben ( a kórházban erről a lehetőségről se kaptam segítséget). Sajnos a gyógyszerről sok felvilágosítást nem kaptam , hogy kell –e figyelnem mit fogyaszthatok, vitamint szedhetek-e , alcohol fogyasztás teljesen tilos vagy van –e mennyiség meghatározva, sajnos mivel ez nem túl régi gyógyszer interneten sem találtam erről információkat. Az is kérdéses hogy mit sportolhatok és mikor kezdjem el, harisnyát meddig kell hordani? A harisnya dologban az zavar hogy eddig is olyan helyeken lett trombózis ahol a sok ülőmunkától és szűk nadrágtól alakulhatott ki felső és térdhajlat, a harisnya pedig ugyanúgy szorít ezeken a helyeken, ebből nem lehet újra probléma? Előre is köszönöm! 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemhiszem, hogy 2013.03.07. 06:29:28

ez egy tipikus mélyvénàs trombozis lenne. Hematologus kivizsgàlàs nem àrtana, meg a paraneopkastikus dolgok kizàràsa is. Hasnyàlmirigy is lehetőleg rendben legyen. Harisnyàt egy èleten át viselni kellene.

qbr 2013.03.07. 09:47:29

" el volt hűlve hogy csak a gyógyszert (Xarelto) kaptam a kezelés alatt és nem hígították a vérem sem infúzióval sem injekcióval"
A Xarelto is véralvadásgátló gyógyszer ("vérhígító")

Van a gyógyszerről az interneten információ, például:
www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/xarelto_10_mg_filmtabletta/52082

Nagyi48 2013.03.07. 11:01:53

Nekem már négyszer volt mélyvénás trombózisom, melyből kettőt szintén lábon hordtam ki. A nőknél más a helyzet mindent a fogamzásgátló tablettára fognak, hogy attól van. Viszont szerencsémre volt egy lelkiismeretes belgyógyász (dr. Kádár Katalin), aki elküldött a Hematológiai Intézetbe, ott kivizsgáltak és megállapították, hogy a VIII. és a IX. faktor működése örökletes alapon hibás. Végeredmény életem végéig vérhígítót szedek és kompressziós harisnyát hordok. 1 hónapja Syncumár helyett én is Xareltot szedek. Ez egy új gyógyszer, a háziorvosom még nem is hallott róla. Szakorvos írhatja fel és állítólag ezt nem kell havi rendszerességgel ellenőrizni. Végezetül a trombózist - különösen ha a lábban van - még a laikus is meg tudja állapítani, nagyon dagad a lábad és feszül is, valamint a bőr színe vöröses és nagyon fáj. Nekem is a jobb lábamban van térdtől lefelé.

marand22 2013.03.07. 14:57:14

"Elmentem egy másik szakorvoshoz, aki az első trombóziskor kezelt és el volt hűlve hogy csak a gyógyszert (Xarelto) kaptam a kezelés alatt és nem hígították a vérem sem infúzióval sem injekcióval..."
Téved akolléga. Xarelto adható mélyvénás trombózis és/vagy tüdőembólia kezelésére. Mivel kapott Fraxiparine-t, ezért elkezdhették rögtön a Xarelto-t (órák alatt kialakul a véralvadásgátló hatása). Az első 3 héten 2x15 mg, utána naponta 1x20 mg az adagja. Szakorvosi javaslatra (belgyógyász, hematológus, onkológus adhat 12 hónapra) a háziorvos is fel tudja írni 90 %-os támogatással.

"...kell –e figyelnem mit fogyaszthatok, vitamint szedhetek-e , alcohol fogyasztás teljesen tilos vagy van –e mennyiség meghatározva..."
Étrend, alkohol nem befolyásolja a rivaroxaban (Xarelto) hatását. Gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító gyógyszerek (pl. naproxen vagy acetilszalicilsav), lyukaslevelű orbáncfű, amely a depresszió kezelésére alkalmas gyógynövény, kerülendő.

"Az is kérdéses hogy mit sportolhatok és mikor kezdjem el, harisnyát meddig kell hordani?"
1 hónap után nyugodtan elkezdhet sportolni. A harisnya használatáról konzultáljon a kezelőorvossal, mivel tartósan csak akkor kell hordani, ha visszértágulatai vannak, vagy vénás elégtelenség látszik/mutatható ki, a korábbi mélyvénás trombózis önmagában nem teszi szükségessé a hordását.

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2013.03.07. 19:44:50

@marand22:

Tapasztalataim szerint a mélyvenás trombózis általában tönkreteszi a vénabillentyűket, és emiatt vénás visszaáramlási zavar alakul ki, ami a "klasszikus" visszeresség alapját képezi.

Én általában a láb gyakori átmozgatását, tornáztatását szoktam javasolt.

lüke 2013.03.07. 21:06:15

HMM TIPIKUS HIBA
DRÁGA A DIAGNOSZTIKA, pedig pofon egyszerü
www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20580416

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.03.08. 00:09:23

@lüke: sajnos a D-Dimer sok mindentől felmehet, jól bokán rúgnak és már megvan a 2-es D-dimer, ember legyen a talpán aki ezek után elkülöníti egy trombózistól. szépek ezek az elméletek meg az is amikor amerikában kiszámolták, hogy ha minden imobilizált betegnek aszpirint adunk és kifizetjük a kártérítéseket a trombózisok miatt olcsóbb mintha minden betegnek alacsony molekulatömegű heparinszármazékot adnánk. szal nem kell mindent elhinni, ezt elhiheted nekem :D

karcsibácsi 2013.03.08. 08:51:59

A direkt trombingátló (Dabigatran) és aktiv X faktor ellenes (Rivaroxaban, Apixaban)szerek messze a legjobb gyógyszerek, új korszakot nyitottak az alvadásgátlásban, és ez belátható időn belül egyben a patkányírtó-korszak végét is jelenti.
A posztolónak nem hőzöngeni kéne, hanem örülni, hogy hozzájutott az egyik kiváló gyógyszerhez. Hozzáteszem, pusztán az orvosa jóindulatából, szabályellenesen, ti. a Xarelto (ha már gyári néven szerepeltetik) csak a K vitamin-antagonisták (kumarin, warfarin) dokumentált ellenjavallata esetén írható fel, szakorvosi javaslatra TB támogatással, egyébként csak teljes áron. Vagyis trombózisban hagyományos szerrel kell kezdeni, és ha bármi ok miatt (nem kellő hatékonyság, allergia, idioszinkrázia, mellékhatás stb.) az nem alkalmazható, akkor lehet áttérni a Xarelto-ra!

enorb 2013.03.08. 11:46:10

@karcsibácsi: Karibácsi félreértette a postot, ezt nem panaszként írtam, hanem inkább tanácsokért fordultam az oldal olvasóihoz. Én nagyon örülök annak is hogy Xareltot kaptam, mert nincs annyi megkötés és tiltás, mint a syncumar esetében, talán egyetlen hátrány, hogy a hosszútávú mellékhatásai nem ismertek, most hogy minden lehetséges cikket és publikálást elolvastam róla. A kórházban alapból Xareltot kaptam (az összes beteg az osztályon ezt kapta , valószínűleg most népszerűsíti és vezeti be magát a Bayer) és azt tanácsolták, hogy ezt kell szednem életem végéig. Ha panaszként írtam volna a blogot akkor ezt írom le a postban: A kórházban a tájékoztatás hiányzott (ami nem hiányzott az, hogy 12- kor vittek be mentővel hordágyon ,ebből fél óra múlva kerekes szék lett, majd egy óra várakozás után sima szék, majd fél óra elteltével amikor kisántikáltam a mellékhelységbe álló várakozás mélyvénás trombózissal és tüdőembóliával, este 19 kor kerültem felvételre az osztályon, addig sem gyógyszert sem injekciót sem fekvőhelyet nem kaptam), a kezelés alkalmával semmit nem mondtak el sem a betegségről sem a további tennivalókról sem a gyógyszerről a 7 nap alatt. Összesen 2szer volt nálam orvos akkor is két különböző és max.30 mp-ig, gondolom ez nem az orvos hibája hanem az idő és az orvoshiányé. Szerencsére mobilizálás után találtam egy nagyon jó szakorvost (akit külön felkerestem) tőle minden kérdésemre megkaptam a választ (köszönet érte). Akiknek még köszönet jár azok a nővérek, nagyon kedvesek és segítőkészek voltak a kórházi kezelésem alatt. Köszönöm a segítséget mindenkitől itt a fórumon is, hasznos dolgokat olvastam a hozzászólásokban.

enorb 2013.03.08. 11:52:21

@marand22: köszönöm a válaszokat!

enorb 2013.03.08. 11:54:42

@csak néha benézek ha marhaságot látok: nekem a D Dimer szintből olvasták ki a trombózis lehetőségét a háziorvosnál, ami másnapra a második mélyvénás trómbózisom bekövetkeztekor be is igazolódott.

karcsibácsi 2013.03.08. 12:55:11

@enorb:
" a kezelés alkalmával semmit nem mondtak el sem a betegségről sem a további tennivalókról sem a gyógyszerről a 7 nap alatt. Összesen 2szer volt nálam orvos akkor is két különböző és max.30 mp-ig, gondolom ez nem az orvos hibája hanem az idő és az orvoshiányé"

Ha tényleg így történt, akkor ez felháborító és tűrhetetlen. Nem magyarázható és nem mentegethető sem az idő-, sem az orvoshiánnyal. Nagy kupleráj lehet abban a kórházban, ahol így mennek a dolgok! Egy belgyógyászati osztályon naponta kötelező az osztályos orvosi vizit és a főorvosi vizit is. A beteget meg kell vizsgálni, meg kell hallgatni, továbbá tájékoztatni, válaszolni a kérdéseire, eloszlatni a kétségeit, aggodalmát, stb. Normális helyen ez így is történik, legalábbis azokban a kórházakban, ahol én dolgoztam, ez a dolgok rendje.

marand22 2013.03.08. 15:04:42

@enorb:
A D-dimer csak KIZÁRÁSRA alkalmas a mélyvénás trombózis alacsony és közepes valószínűségű eseteinél. Amennyiben emelkedett, csak azt jelenti, hogy nem zártam ki, utána képalkotó vizsgálat szükséges a diagnózis alátámasztására (mélyvénás trombózis esetén kompressziós alsó végtagi ultrahang, tüdőembólia esetén kontrasztanyagos mellkas CT, ún. pulmonalis CT angiographia). Magas valószínűségű esetekben (Wells kritérium alapján: www.mdcalc.com/wells-criteria-for-dvt/, www.mdcalc.com/wells-criteria-for-pulmonary-embolism-pe/) NEM SZABAD D-dimert figyelembe venni, mert (ugyan ritkán, de) lehet negatív (volt ilyen esetünk).

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2013.03.08. 16:48:44

@marand22:

Az meg ismét a D-dimer kizárólagossága ellen szól, hogy számos 70 fölötti, egyébként egészséges embernek kissé emelkedett a D-dimer szintje.

zsázsika 2013.03.08. 17:34:37

@enorb: szia
ellent kell mondanom sajnos marand22-nek, mint orvos ÉS a tiédhez hasonló cipőben járó beteg. Azt a harisnyát kénytelen leszel hordani életed végéig, ha nem szeretnéd, hogy 1-2 évtized múlva krónikus, alig kezelhető mélyvénás fekélyed legyen. Egyébként sem hiszem, hogy valódi mélyvénás thrombózis után ne lennének ide vonatkozó panaszaid. A hivatalos megegyezés egyébként 2 év. Ne elégedj meg a magyar változattal, az hordhatatlan és nagyon gyenge minőségű, néhány hét alatt tönkremegy, felfut, a Venosan-t írasd fel. Azt, hogy milyen magasságút és kompressziós fokozatút kell hordanod, majd a lábad dönti el hosszú távon. Ússz, mozgasd, erősítsd a lábad minél többet, az elején csak addig, amíg jólesik, később terhelheted rendesen. Nekem egy év után derült ki, mennyire javult, addig bármire van esély. Főleg az első 1 évben szedjél Detralexet- recept nélkül kapható és nagyon jó-, későbbiekben egy-egy kúrát, ha néhány havonta.
Mivel nem azonnal igazolódott a dolog, ezt a thrombózist műhiba lett volna lízissel kezelni, csak azt érték volna el, hogy a maradék is leszakad és kiköt a tüdődben. Vsz. a heparinos kezelésnek sem lett volna sok értelme ennyi idő után, az infúziós kezelés - amire én gondolok-pedig egyébként is inkább elméleti dolog, mint valós segítség. Nem hiszem, hogy bármelyik javított volna a helyzeten.
Én alapból gyógyszer és főleg "vérhigító" ellenes vagyok, de 2 spontán thrombózis után vsz. meggondolnám, hogy élethosszig kell szedni ( remélem, nálam ez sohasem következik be :)))) )
A Xareltoval valóban az a probléma, hogy alig néhány éve vezették be, kevés a tapasztalat vele.
Jobbulást kívánok Neked!

@marand22: akkor nem csak nekem volt már olyanom, hogy masszív PE mellett negatív volt a d-dimer, ismételve is... Ennyit az orvostudományban fellelhető "BIZTOS" jelzőkről :)))))

radiologus.hu · http://www.radiologus.hu 2013.03.08. 20:23:30

@zsázsika:

Mint ismert, akinek kalapácsa van, mindent szögnek néz.... ezzel együtt a thrombosis diagnózisához, legyen az pulmonalis vagy mélyvenás, szükséges, hogy vagy lássuk a thrombust magát, vagy az egyértelmű képalkotó jeleket. A D-dimer túl bizonytalan sajnos.

enorb 2013.03.10. 13:51:36

@zsázsika: lenne pár kérdésem és megköszönném ha kapnék rá orvostól választ.
-nyaraláskor , meleg rövidnadrágos időben is kell hordani a harisnyát vagy elhagyható pár napra?
-sportoláshoz viselni kell gondolok pl. kerékpározásra
-évente 1- 2 alkalommal mentünk hosszú hét végére általában meleg vizes helyre 34-36fokos vízbe, ez jót tesz vagy rosszat a betegségemnek?

zsázsika 2013.03.10. 21:33:09

@enorb:
Szia!
Valószínűleg kénytelen leszel hordani, mert anélkül fájni fog a lábad és bucira dagad, pláne melegben, nyaraláskor, amikor sokat állsz és utazol. Ha esetleg mérhetetlen szerencséd van és nem , néhány napra elhagyható büntetlenül, de hosszú távon semmiképpen, akkor sem, ha látszólag jól vagy, mert tényleg komoly mélyvénás elégtelenség lesz a vége. ( iszonyú szexi, tudom, én ezért nem hordok, csak nagyon hosszú szoknyát... gyűlölöm a sajnálkozó, értetlenkedő vagy rosszindulatú pillantásokat. A légkedvesebb az volt, amikor valaki műlábnak nézte, azon legalább jót röhögtem.) Amúgy a svájci harisnya engem negyven fokban sem zavar, észre sem veszem, bár az is lehet, a tudatom mélyén tudom, hogy nélküle felállni sem tudnék, ezért aztán nem foglalkozom vele. ( az én thrombózisom combban volt, nyilván még rosszabb tüneteket okoz) Hosszú távú sportoláshoz mindenképpen viseld, de úgy is rá fogsz jönni, ha nem megy nélküle. Igazából az a lényeg, hogy minél többet viseld, azaz inkább igen, mint nem. Ha tényleg szerencséd van, és nem okoz fájdalmat, dagadást, akkor átmenetileg leveheted, ha nagyon zavar esztétikailag ( fog). Ha hosszas álldogálásra kényszerülsz, mindenképpen legyen rajtad. HIvatalosan egyébként úgy kéne viselni, hogy miután felpolcolt lábbal aludtál, reggel úgy veszed fel, hogy még nem álltál rá a lábadra, tehát ágyban, párnák közt. A felpolcolás , pihentetés mindig jót tesz neki, a kollégáim nálunk megszokták, hogy a legszokatlanabb időpillanatokban felcsapom a lábam egy székre. Arra készülj fel, hogy melegben, frontoknál tud romlani a helyzet, nem kell feltétlenül megijedni, ha ilyet tapasztalsz. Ha nyűgösködik a lábad, pihentesd egy kicsit.
Sajnos, a melegvizes helyek kifejezetten rosszat tesznek a thrombózisos lábnak, mert tovább tágítják az ereket. (Szerintem egyébként sem egészséges helyek, a meleg vízben úgy teremnek a baktériumok és vírusok, hogy csak na. Sokan nem tudják, de a méhnyakrákot okozó HPV vírus jelentős része is ilyen helyeken támadja meg az embereket, akát férfit, akát nőt. Úgyhogy már csak ezért sem egészségesek.) A napozással sajnos ugyanez a helyzet. Nekem szerencsém van, egyébként sem rajongtam egyikért sem... :)
Ja és még egy. Tudom , hogy randa és ormótlan, főleg pedig aránytalanul drága, de szerezz be MBT cipőt, főleg mondjuk munkahelyre, ahol sokat vagy. Brutálisan jó a thrombózisos lábnak, mert anélkül mozgatja és tornáztatja az izmokat, hogy foglalkoznod kéne vele vagy külön gyógytornát végezni ( a vénás tornát keresd le az internetről, az is hasznos, repülőn, utazáskor én egyfolytában mozgatom a lábamat). Ne az olcsóbb utánzatokat keresd, én látom a különbséget, az eredeti MBT-t. A XI. kerületben, az Októbet 23-a utcában a MOL székházzal majdnem szemben van az outlet üzletük, ahol meglepően jó áron adják a kifutó modelljeiket ( az én második MBT-m 15 ezer FT volt 60 helyett...) 2 éve Rómában napi 8-10 órás városnézés, ,kupolamászás - és egy beszakadt bokaszalag :)))- mellett sem fáradt el vagy dagadt meg a lábam, a másik pedig, ami "szimplán" visszeres és az MBT előtt estére mindig feszült, azóta teljesen rendben van.
Utálom azt a szöveget, hogy tanulj meg vele élni és nem is mondom ezt. A mélyvénás thrombózis sokkal kellemetlenebb és veszélyesebb betegség, mint azt az átlagos orvos gondolná ( nőként én még azzal a teherrel is együtt élek, hogy ezzel a betegséggel inkább jobb, ha nem is álmodom gyermekvállalásról. Felemelő érzés.) De ne hagyd, hogy jobban befolyásolja az életedet, mint amennyire megérdemli. Ha sérülés ér, főleg has vagy fejtájékon, mindig szólj a környezetednek, hogy ilyen történt, ha esetleg furán kezdessz viselkedni, rosszul vagy, tudjanak róla, hogy baj lehet. Soha ne biciklizz bukósisak nélkül! És főleg, ha trauma ért és orvoshoz mész, mindig mondd el, hogy Xareltot szedsz, fejsérülés esetén néhány napra jobb, ha akár kórházban megfigyelnek, alattomos, több nap után komplettálódó koponyán belüli vérzést tud produkálni ( ráadásul a Syncumarral szemben, laborvizsgálattal nem mutatható ki, az orvosok is könnyen rálegyintenek.)
Csak hogy bíztassalak: én fokozatosan kezdtem terhelni, először folyton fájt, dagadt, aztán én győztem. Ma heti négy durva táncedzésem van és versenyeken indulok. Nem 100%-os, de általában nem zavar. :)))

telkoe 2013.03.11. 10:33:48

@enorb: A kompresszios zoknit mar altalanos sporthoz is ajanljak www.wiggle.co.uk/hilly-mono-skin-compression-socks-aw12/ ha kinezel maratonversenyre vagy pl a Margitszigetre eleg sok futot fogsz latni ilyen zokniban.

lüke 2013.03.11. 13:50:52

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
hmm ......../3X... év belgyógyász praxisomban,mióta spiralCT van, heti 4-t legalább találtam /

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.03.12. 18:21:04

@lüke: mit? mert nem tiszta számomra mire válaszoltál. én csak azt taglaltam, hogy egy emelkedett D-Dimer még messze nem egyenlő a mélyvénás trombózissal, a fizikális tünetek és a dupplex UH (végső esetben a phlebográfia) sokkal megbízhatóbb.
te spirál CT-t csinálsz mélyvénás trombózisra? vagy ezzel az embóliát mutatod ki?

Kissné Czégány Zsuzsanna 2017.08.10. 16:22:17

Üdvözletem. Remélem figyelik az oldalt :) kiváncsi lennék Xalertoval kapcsolatos tapasztalatokra. Leiden homozigota vagyok. 17 évesen volt mélyvénás trómbozisom és nagy fokú tüdőembóliám, így történt a genetikai vizsgálat. Azóta 3 gyönyörű gyerkőc boldog anyukája vagyok. Warfaint szedek, de nem áll be az Inrem valamint csomokban hullik a hajam a gyógyszertől, így a haematológusom átállít Xareltóra.....végre. S kiváncsi lennék a gyakorlati tapasztalatokra. Köszönöm

Tempus.Anh 2017.08.13. 11:48:45

A Bayer cégre való tekintettel én csak a hatóanyagot (rivaroxaban) nevezném meg.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása