Időpontot csak pénzért, vagy ügyeskedve kaphatsz

2013.01.25. 06:00

time_and_money.jpg.jpegMegjegyzem, reggel elmentem dolgozni ama bizonyos napon, és a partnernál, 200km-re otthontól a gyárudvaron sétálva összeestem, akkor szakadt ki a sérv, kb, úgy hoztak haza, de ez szerintük nem sürgős.

Jól el vagy tévedve...  Visszafelé mondom: A második műtét előtt február közepén voltam reumatológusnál, mivel a helyes betegútvonal: háziorvos-reuma-neurológia-idegsebész nagyjából. Itt mivel elmondtam, első műtétkor mit éreztem, és ez most mi, és a diprophos injekció, ami 3 hétig hatna, az 3 napig se hat, akkor kezdett intézkedni. A nem sürgősnek titulált MR 03.14-én lett meg, 15-én kerestem a régi operáló orvost, mivel a huniko-ban és a reumás dokinál is azt kaptam, azonnal kérjek időpontot, de a dokim külföldre távozott. Mivel írt, kit keressek, 16-án (szünnapon) elküldtem emailben kb 10 sorban tárgyilagosan, mi van most, mióta, és a ....... doktor úr műtött 3 éve, 2 óra múlva felhívott, hogy bent van, ügyel, ha most bemegyek, megvizsgál, 3 óra múlva ki volt írva az anesztes időpont, 1 hét, rá 2 hétre meg voltam műtve.

 

Nem volt sürgős, nyilván, 12mm-es sérv nyomta a durazsákot és a kilépő ideget.  Első műtét előtt szeptemberben helyes betegutat követve feküdjön otthon 3 hetet (hiába 10 éve időnként előjövő fájdalom) majd gyógytorna, majd egy hónap múlva MR időpont ehhez képest 2 hónapra (kezdetek + 3 hónapnál tartanánk). Megjegyzem, reggel elmentem dolgozni ama bizonyos napon, és a partnernál, 200km-re otthontól a gyárudvaron sétálva összeestem, akkor szakadt ki a sérv, kb, úgy hoztak haza, de ez szerintük nem sürgős. Tehát kifizettem az MR-t, ekkor már október vége, megvan, azonnal menjek az OGK-ba, ahol közölték, két év a várólista, menjek haza. Ezután ismét torna, szecska, vizitorna, amit akarsz, varázslás, januárban már járni is alig bírtam.

 

 Február elsején reggel megfáztam, elkezdtem köhögni, majd egy tüsszentésnél ismét összeestem, reggel 7 óra, ügyelet közölte, várjuk meg a 8 órát, majd kijön a háziorvos. kijött a háziorvos fél nyolckor, innentől vicces amit a sürgős mentőről írsz Vénás contramal, izomlazítók, ami csak van a táskájában, hívja a mentőket, akik közlik, hogy ha ez krónikus panasz, nem akut, akkor ugyan mentő ki nem jön, hívjon betegszállítót. betegszállító 2 órát ígért, erre 11-re ki is ért, én kaptam még egy löket contramalt, és elindultunk 3 beteggel át Budapesten, 2 kórháznál megállva, mire kistarcsára értünk, ahol fél órát álltunk mert fél egytől egyig ebédel az orvos, egykor megnézett, fél kettőkor osztályon ágyon voltam, járókerettel sem tudtam felállni, a többit nem részletezem, hova és hogy ürítettem, majd mivel épp ott járt a korábban emlegetett (mára külföldön dolgozó) orvos az OITI-ből, megnézte a leleteket, állítólag engem is, de a harmadik contramal injekció miatt ez már kiesett, és annyit üzent, hogy ahogy innen kiengedtek, mert sikerült lehúzni a gyulladást (addig nem lehet műteni) azonnal adja az időpontot, és ki volt az baromarcú aki 2 éves listára akart tenni. 

 

Szóval 1: indikált esetben sem kapsz mindig időpontot, csak pénzért vagy ügyeskedve

2: még utána is kerülhetsz rossz kezek közé, ahol nem csinálnak veled semmit

 3: mentő ilyen esetre ki nem jön! (kivéve amikor a partnernél összeestem, mert az a TVK volt, ahol amikor felhívta az orvost, hogy jöjjön, akkor 2 percen belül mentő, gyorsreagálású hadtest, minden jött, mert a szabályzatuk az, minden esethez megy mindenki a gyár területén)

 

 Én arról írok, ami a valós helyzet, 2x átélve, nem arról, mit mondanak mások, meg mit tanulnak az orvosok, mi van, hanem a való világ..

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2013.01.25. 12:02:11

Mintha olvastam volna már ezt!

VaTi 2013.01.25. 12:29:37

@Turchi: valamelyik előző poszt egyik kommentje

Dr.laikus PhD 2013.01.25. 12:41:36

@Turchi:

Az OEP miatt hónapokig kell várni

GeriSoft 2013.01.22. 19:11:20
Jól el vagy tévedve...

Innen jött

neduddki21 2013.01.25. 15:01:46

Hát, lehet, hogy fáradt vagyok hozzá, de nem tudtam követni. Jobb lett volna nem fordított sorrendben, hanem időrendben.

nyehehe 2013.01.25. 15:37:46

Írjuk már oda, hogy ez egy hozzászólás az egyik előző posztból! Csak hogy az ember elkészüljön a távirati stílusra, és ne nézze hülyének a "beküldőt".

MartinBro 2013.01.25. 16:19:20

Sziasztok!

Csak azt szeretném megkérdezni (nem kötekedni akarok tudom, hogy kevés az orvos), hogy lehet az, hogy nincs időpont csak hónapok múlva, de, ha fizetek akkor kb. azonnal műtenek, ha kell? Nem konkrétan a posztra gondolok csak mástól is hallottam már.

VaTi 2013.01.25. 16:31:54

@MartinBro: Példa: Van 1000 db MR-re váró beteg. Az oep áll egy napra mondjuk 10 db MR vizsgálatot. Várólista. DE! A gépnek és orvosoknak pl 35 a napi kapacitása. Az oep támogatottom felül megmaradó napi 25 vizsgálatot "megveheted". Ha te lennél aznap a 11., és nem fizeted, az oep nem fizeti, tehát a kórház max a saját (amúgy is deficites) költségvetéséből állhatná a vizsgálat költségét. Nem tudja állni. Ha te igen, megteszed, elvégzik a vizsgálatot.

MartinBro 2013.01.25. 16:51:06

VaTi köszönöm a választ.

2013.01.25. 19:27:14

@Dr.laikus PhD: Igen, megtaláltam közben, köszönöm!

2013.01.25. 21:45:52

@VaTi:

Nekem is hasonló tapasztalataim vannak, igaz egy sokkal egyszerűbb területen: az ultrahangon. Az utóbbi fél évben megfordultam ott párszor. 1,5-2 hetes várólisták voltak, de ha megjelentem a megadott időpontban, akkor többnyire hamarabb behívtak. (Fél óra, húsz perc...) Gondolom a személyzet idejéből több is kitelt volna, de adott napon csak X mennyiségű vizsgálatot fizetett ki az OEP.

Bár azt nem tudom megmondani, hogy az UH-nál nagyon jók, vagy csak nagyon hanyagok, de 2 percnél sosem tartott tovább egy hasi ultrahang, és soha nem találtak semmit.

GeriSoft 2013.01.25. 22:17:48

Szerintem megkérhettek volna, hogy írjam le korrektül a sztorit, mert cikket írnának belőle, ami az index cimlapon ajánlóba kerül
Így kicsit dilisnek tűnök, előzmény nélküli zavarosság

Nyugotttigris 2013.01.25. 22:39:30

A helyes betegút: háziorvostól idegsebészetre. (Persze mehetsz még gyerekorvoshoz és nőgyógyászhoz is, ha ennyire ráérsz.) A betegszállító nem adhat fájdalomcsillapítót egyébként, bár ez nem derült ki pintosan, hogy tőle kaptad-e vagy a háziorvostól, aki persze szorgalmasan ott dekkol melletted, mert semmi más dolga sincs. Egyébként meg akut, ha akkor szakadt, ki, illetve akkor keletkeznek súlyyos panaszok, ami miatt durva fájdalomcsillapítókat kell adni, de akkor meg, miért nem egyből kórház - szóval eléggé zavaros a történet, bocsika. Ennél kisebb panaszoknál rohammentővel megyünk egyébként, mert azon dolgozom, úgyhogy végképp nem értem a történetet, lehet, hogy nem így történt?

SunnyBunny 2013.01.25. 22:51:03

@MartinBro: Hallux valgus mutetem volt (nem surgos). A valasztott dokihoz Tb-n keresztul fel ev volt a bejutas, priviben 2 nap. Mutet hasonloan.
Btw, elegedett vagyok az eredmennyel :)

GeriSoft 2013.01.26. 05:47:28

Nyugottigris: mento nem jott ki. Ez 2009 volt, szirena nelkuli mentonek latszo szarral vittek, amiben en fekudtem es ket masik beteg ult, akiket ket pesti korhazba vittek a szomszed varosbol, utana engem
A kocsiban levo nemtudom milyen beosztasu ember adott iv injekciot, haziorvos a rendelesen dolgozott

Rohammento??? Ne viccelj mar, ugyelet nem jon ki!
Haziorvos kozvetlen idegsebeszetre??? Te nem hiszem, hogy komolyan irtad

2013.01.26. 10:42:50

@GeriSoft: Nem az első eset, hogy hozzászólás önálló posztként kerül ki az író tudta nélkül. Szerintem is szólhattak volna előtte, mert akkor nyilván te is jobban át tudod gondolni mit hogyan írsz le. Mindenesetre érdekes jelenség.

Dr.laikus PhD 2013.01.26. 11:00:55

@Turchi:

- A blog készítői nem tudják a levelek valóságát ellenőrizni. Minden esetben a beküldő vállal felelősséget azért, hogy az általa beküldött cikk valós, és az általa leírt esemény „akkor és ott” történt meg. Amennyiben kiderül, hogy a levél beküldője félrevezette a szerkesztőket és az olvasókat is, eljárást fogunk ellene kezdeményezni. Az író kilétét könnyen megtudhatjuk, az általa beregisztrált e-mailcímről és a hozzá tartozó IP címről.

- A beküldött leveleket a blog készítői tartalmilag nem szerkesztik, és nem szerkeszthetik, a helyesírási hibákat azonban javíthatják benne. A Praxis blog nem vállal felelősséget a beküldött levelek tartalmáért. A beérkezett leveleket, képeket, videókat 1 hónapig őrizzük,1 hónap elteltével törlésre kerülnek. A levelek tartalmáért a beküldőnek kell felelősséget vállalni.

- Az oldalon megjelent levelek mellett különböző hírportálokról származó cikkek, hírek is közlésre kerülnek. Más portálokról vett információk esetén a forrást minden esetben jelöljük.

- A beküldött észrevételek lehetnek pozitív illetve negatív tartalmúak is.

- Nem minden beérkezett levél kerül publikálásra. Telítettségtől függően a levelek szinte azonnal, vagy néhány nap elteltével jelennek meg.

- A Praxis blogon megjelenő leveleket utólag leszedni nem áll módunkban

- A blogon megjelent információk, képek, videók és szövegek a Praxis blog tulajdonát képezik, ezeket máshol a forrás megjelölése nélkül közzétenni tilos! A forrásmegjelölésnek a blog nevét tartalmaznia kell, amennyiben lehetőség van rá, egy –a blogra mutató- linket is el kell helyezni.

- A blog készítői csak az általuk írott bejegyzésekért és bevezetőkért vállalnak felelősséget.

- A cikkekben illusztrációs céllal, témába vágó képek szerepelhetnek.

- A blogon az érdekesebb kommentek közül is válogatunk. Aki hozzászól a bejegyzésekhez, az tudomásul veszi, hogy a szerkesztők alkalomadtán felhasználhatják, és önálló bejegyzésként közölhetik gondolatait.
-------------------------------------

Bemásoltam az egész bekezdést. Ez is engem minősít, hogy másként értelmezem a megjelentethetőséget.

A névtelenség sokszor figyelmetlenné tesz. (finoman szólva)

A tartalom nem változott, legfeljebb a stílus.

Vagy nem?

2013.01.26. 14:09:17

@Dr.laikus PhD: Miattam kár volt bemásolni az egészet, olvastam, de attól még lehet rossz koncepció az, amit alkalmaznak. A blog magának tesz jót, ha egy hozzászólást posztként akar megjelentetni, akkor értesíti az illetőt, mert egy egyszerű hozzászólás nincs annyira átgondolva, mint amikor valaki posztot akar írni. A magam részéről ezentúl nem szólok hozzá a bloghoz többet, mert nem szeretném viszontlátni semelyik hozzászólásomat, mint posztot.
Üdv mindenkinek, akiket itt megismerhettem, és nem küldtük el egymást még sehova :-)

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.26. 20:26:19

egy szavát sem értem.
mi történt?

á, nem érdekes...

Zsuzsi2525 2015.05.29. 10:13:18

@MartinBro: Szerintem ez jó! De akkor ebbe szeretném belevonni az államnak fizetett TB_met! és akkor nincs gond
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása