Ordítanak gyógyítás helyett

2013.01.19. 06:00

arguing doctors.jpgSzomorú,hogy ordítani mernek velünk,pedig a gyógyításra tették fel az életüket.

Tisztelt Praxis!

 

Én a várpalotai rendelőintézetben tapasztalt hiányosságról szeretnék írni. 3-ik babával vagyok várandós. Mivel Várpalotához tartozunk,így oda kel járnom.(Egyelőre)

A panaszom a következő: Van egy 2 éves kislányom,aki méretre 4 évesnek felel meg,viszont nem tud még sokat sétálni,mellőlem hamar elszalad.A másik lányom 9 hónapos,ő kb 1.5 éves baba méretnek felel meg.Járni még nem tud. Babakocsival szinte lehetetlen közlekedni,mert nem fér fel a buszokra.Ha kiveszem belőle a babát,hogy összecsukjam,hová tegyem addig?A sárba?17 hetes terhes vagyok,nagy bajom,hogy kb.10-15 percenként muszáj(bocsi,hogy így kiírom),pisilnem,mert nem tudom tartani.Ezek a gondok miatt,kénytelen párom hordani vizsgálatra,szerencsére van autó.A gyerekeket visszük,mert nincs kire hagyni őket.

 

Nőgyógyászat:kérünk időpontot,mindig 12 órára kapjuk az UH vizsgálatra.Odamegyünk kb,10 perccel hamarabb és SORSZÁMOT kapunk.12-13-ig van Uh vizsgálat(ha jól tudom),ha eddg nem férünk be,mert általában több mint 10-en szoktunk lenni,akkor mehetünk haza vizsgálat nélkül.Az orvos,kiabál,gúnyolódik,és panaszkodik,hogy sírnak a gyerekek a váróban,beszól"a szülésre is beviszem a gyerekeket?"Az apukákat nem engedi be az UH vizsgálatra,csak 10 ezer forintért.(4D).Tanácsadást ua. az orvos végzi.11-re adnak időpontot,ismét sokan vagyunk,és ott és akkor mondja meg,hogy kell-e maradni vizsgálatra vagy UH-ra.Na,hát én a vizsgálatra nem mindig vagyok felkészülve lelkileg és szoknyával.Jobb helyeken előre megbeszéljük.

 

Tanácsadásra 1 órával előbb oda kell menni,persze ezt is utólag tudtuk meg,sorszámot kérni.UI:Belgyógyszat.Kapok időpontot,fél órával hamarabb ott vagyunk,mert csak 10,45-11-ig lehet sorszámot kapni.Vérvételi eredmény még nincs kész,de adnak időpontot,nem szólnak,hogy azt meg kell várni.Több mint 1 órát ültünk ott,éhesen,mert nem mertem enni,hátha bármikor behívnak.Betegmozgás nincs,a kv-t viszik be a rendelőbe.Mi meg odakint(dugig a váró),várunk.Bejutotam.Közlik velem,hogy kell a vérvételi eredmény.Mire én:nekem ezt honnan kellett volna tudnom,nem én kértem az időpontot(választási lehetőség nincs),nem szólt senki.Erre ordít velem a dr,-nő,hogy mit idegeskedek,jöjjek vissza máskor.Dühöngve mentem haza.Hogy ne kelljen,ezt a megaláztatást újra átélnem,magánorvoshoz megyünk.9000 ft a díja.

 

Amit a havi vitaminomon spórolok meg,leszokok a kv-ról(nem árt),és nem veszek ruhát magamra.1 db gumis derekú szoknyám van,elég lesz az.Tudom:nekem legalább van miből váltani.Nagyon sajnálom a nőket,akik ugyan ezen a megaláztatáson mennek keresztül,mint amin mi.A párom minden alkalommal,könyörög a munkahelyén,hogy engedjék el,hogy tudjon velem jönni.Ezekre a napokra pénzt nem kap.A védőnőm nem jön ki házhoz,mert messze lakunk tőle.10 perc gyalog.Inotán nincs nagy távolság.A nőgyógyász Dr...,,a belgyógyász,Dr.....

 

A sebészetre is időpontot adnak,párom volt bent.13 óra körül ment,vérző újjal,azt mondták neki:kérjen időpontot.Mutatta az ujját,sürgős eset volt,nagy nehezen kapott sorszámot.Majdnem 2 óra múlva jutott be.Az ő utána érkező betegeket bármilyen bajuk volt,haza küldték,mert vége volt a rendelésnek.Veszprémbe nem mehetünk,mert nem fogadnak bennünket,mert Várpalotán van Rendelőintézet.A vérvételen nagyon kedvesek a nővérek.Bárcsak mindegyik emberként bánna velünk.Szomorú,hogy ordítani mernek velünk,pedig a gyógyításra tették fel az életüket.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VaTi 2013.01.19. 08:33:25

Technikai kérdés: ha apa elkérezkedik a melóhelyről, hogy a gyerekekre vigyázni tudjon, miért nem otthon maradnak hárman és otthon vigyáz rájuk?
Vitamin: nem feltétlenül kell a drága terhesvitaminokat szedni, vegyél folsavat, vasat, külön olcsóbbak (csak halkan mondom, mert nagyon egyéni vélemény: nem feltétlenül hiszek a terhesvitaminok nélkülözhetetlenségében)
Viszont: Várpalotáról nem ez az első panaszos poszt, azt hiszem kettő is volt már. És azok is terhesgondozásosak. Ez sem lehet véletlen

Bucherer 2013.01.19. 09:17:48

@VaTi:
"Technikai kérdés: ha apa elkérezkedik a melóhelyről, hogy a gyerekekre vigyázni tudjon, miért nem otthon maradnak hárman és otthon vigyáz rájuk?"

Alighanem azért, hogy az asszonynak ne kelljen várandósan BKV-zni, hanem inkább kocsiba pakol mindenkit. Így kényelmesebb, meg aztán, ha közösen járnak a vizsgálatokra, akkor a "kispapa" is úgymond részt vesz a dolgokból, az asszony is úgy érzi, hogy maximálisan támogatja őt a férje, segít, amiben tud, megóvja őt a külvilágtól. Továbbá, ha a buszon rátör a vizelési inger, akkor nehéz helyzetbe kerül, autóval biztosan gyorsabb. Hideg is van, csúszósak a járdák... szerintem ezért.

Rotoxis 2013.01.19. 09:31:07

@nemhiszem, hogy: Most már elég! Ha szent, akkor személy. Ha személy, akkor az a neve. Ha az a neve, akkor Habakuk. Nagy Bötűvel! Hrrrrr!!! :-)

Egyébként ez volt az érdemi hozzászólásom is a poszthoz.

VaTi 2013.01.19. 10:57:25

@Bucherer: Igen, ez egyéni kérdés. Nekem nem lenne egyszerűbb két gyerek beleszuszakolása a téli ruhába (ne vedd le a sapkát, míg a másikra ráadom a kabátot! Ne dobáld be a kesztyűt a szekrény mögé! Pont most kell pisilni, nyakig overálban?), mint elmenni egy vizsgálatra és hazajönni. :) Bkv-val. Ráadásul a 17 hét az a második trimeszter. A legjobb, általában. Hányinger már nincs, bálnatest még nincs :) De hát ez teljesen egyéni. A posztoló meg kettő után már rutinos :)
Akárhogy is, alakuljon minden a legjobban!

Terencius 2013.01.19. 11:11:28

"nem mindig vagyok felkészülve lelkileg és szoknyával"...
Mert ugye nőgyógyászhoz síoverálban megy az ember lánya, de csak azután, hogy a cihológus lelkileg felkészítette.

Terencius 2013.01.19. 15:50:19

@VaTi: Azért Várpalota környékén te sem szívesen BKV-znál.:)

Terencius 2013.01.19. 15:55:40

Nekem is volt már hasi ultrahangom, de azt hiszem az orvos igen hülyén nézett volna, ha szoknyában megyek vizsgálatra. (1-el kezdődik a személyi számom.:))Mégis megoldottam valahogy.

hazank fia 2013.01.19. 17:08:04

Magyarorszagon a gyermekvallalas onkentes meg mindig, ugye? Ahhoz kinek mi koze, hogy hogyan oldjak meg az orvoshoz jutast? Az elso gyermek utan nyilvan vilagos volt, hogy mivel jar. A masodikrol ne is beszeljunk. Gondolom a harmadik "tervezesekor" elore lehetett tudni, hogy iden is lesz tel, a ferjnek lesz munkahelye, nem lesz ket autojuk, ugyanaz az orvos lesz a terhesgondozason, aki 5 honapja... stb.

"Több mint 1 órát ültünk ott,éhesen" - A varakozas a szerencsesebb sorsu nyugaton is letezik, pedig max 2 beteget jegyeznek elo orankent. Egy ora ehesen azert valljuk be, nem a poklok pokla. Azert kell ennyit varni es van ekkora tomeg, mert aranytalansag van az ellatok es az ellatandok kozott. Vegulis lehetne azt is csinalni, hogy orankent 2 beteg, max 3 honapos lenne a varolista. Akkor meg az lenne a baj, ugye.

"Az apukákat nem engedi be az UH vizsgálatra,csak 10 ezer forintért.(4D)" - Csak a tisztanlatas vegett, az apukakat nem 10 ezerert engedik be az ultrahangra, hanem az apukakat csak a 4D ultrahangra engedik be. Ami, mivel nem resze a terhesgondozasnak, igy mindenki onkent eldonti, hogy szeretne e "babamozit", avagy nem. Egyebkent, ha mar amugy sem engedik be az apukat, miert nem tud a gyermekekre otthon vigyazni?

"A védőnőm nem jön ki házhoz,mert messze lakunk tőle.10 perc gyalog." - En erzem csak ezt ellentmondasnak? Ha 10 perc gyalog (= nem kell buszra szallni), akkor a posztolo miert nem tud gyalog elmenni?

"Szomorú,hogy ordítani mernek velünk,pedig a gyógyításra tették fel az életüket." - Ez a ket dolog nem feltetlenul fugg ossze egymassal. Engem biztos rovid uton kirugnanak, ha orditanek egy pacienssel, de ez nem jelenti azt, hogy nem volna kedvem neha. Ha az orvosok tenyleg kiabalnak, ezt ott helyeben kellene az illetekesekkel tudatni.

Egyebekben a tortenet nagyon zagyva. A panaszt kellett volna leirni, nem a koritest.

Helia 2013.01.19. 17:12:28

@Terencius: Jesszus :) Nem a hasi ultrahang miatt kellett a szoknya :) Ha a doki azt mondja, hogy akkor most hopp, egy vizsgálat is lesz (mármint székbe felmászós, manuálisan alátapintós, ttte :), akkor kell a szoknya. Mégpedig a célból, hogy a vetkőzőtől a vizsgálószékig ne fedetlen alsótesttel menjen el az ember lánya. Ott felmászik, szoknya fellibbent. Én e célra a férjem egyik ingjét használtam.

VaTi 2013.01.19. 17:20:04

@Terencius: ááá, én itt Pesten sem BKV-ztam, de más okból. Konkrétan terhesen mindkétszer kitört rajtam valami kergekór, állandóan csak gyalogoltam volna, baromi jól esett. A munkahelyen fél óra gyaloglásra van, rászoktam, hogy nem szállok villanyosra, hanem besétálok, és haza. A szülés kiírt napján gyalog mentem be a 4 trolimegállóra lévő kórházba nst-re. És gyalog jöttem haza. Nekem ez volt a terhességi dilim :)

tecsóba sose többé 2013.01.19. 17:53:46

hát.... 2 éves, meg 9 hónapos, meg mingyá újszülött.
A posztoló biztos nincs tisztában azzal, hogy ez nem csak nődokinál dívik, hanem még a sarki fűszeresnél is. Mármint a várakozás. Dejisz terhes, épp ráér nem?
Igazából a poszt nem ér semmit. De jogos a kérdés a dokitól, hogy a szülésre hová teszi a gyerkőcöket? Mert ilyen takonykór ideje alatt ép eszű ember gyereket nem visz rendelőbe. Meg lehet azt oldani, én is megtudom. Igaz, csak unokahúgom, de én nevelem egy éves kora óta.
Vizsgálatokat meg tök jól el lehet halasztani, kivéve a 16 és 20 hetes vizsgálatot.
Ez szimpla szervezetlenség, ráadásul látok benne még némi felelőtlenséget is a gyermekek érkezését illetően.

Tempus-Anh 2013.01.19. 18:05:55

Bohumil Hrabal és Franz Kafka változó arányú keveréke a stílus...Az elején kissé összezavartak az aránypárok, miszerint a kétéves úgy aránylik a négyéveshez, mint a kilenchónapos a másfél éveshez...rég tanultam matekot. A havi vitamin, kv, meg nem vesz ruhát magára, gumis derekú...fűűű, itt elvesztettem a fonalat.

VaTi 2013.01.19. 18:13:32

@tecsóba sose többé: "Dejisz terhes, épp ráér nem?"
ohátkérem, egy 2 éves meg egy 9 hónapos mellett iszonyatosan rá szokott érni az ember...Ez a klasszik "te úgyis CSAK otthon vagy, nem csinálsz semmit" - egyrészt pont emiatt a hozzáállás miatt nincs semmi becsülete a gyerekszülésnek, és a gyeden lévő nőknek...

hibiszkusz75 2013.01.19. 19:32:50

@VaTi:
Megszokhattad volna már. :)
A beteget segítő, kísérő családtag is egy ingyenélő léhűtő ám, mert hát utazhatna egyedül is heti 3x180 km-t a beteg, és különben is magára kéne hagyni, mert akkor biztos összeszedné magát. Ja, hogy a sérült kezével nem tud kapaszkodni, hogy 2,5 év alatt keresztül ment sok mindenen, az elmúlt félévben 3 műtéte volt és a helyi kórházban megalázták, amennyire csak lehetett és emiatt nincs jól és, ha nem mennék vele, lehet, hogy el sem menne, mert annyira fél? Óóóó hát az kit érdekel, dobjuk csak bele a mély-vízbe, hogy megfulladjon, mert úszni biztosan nem fog, ismerem őt annyira.
Miután eljutottam vele odáig, hogy már elmúlt a "hasmenéses fóbiája", már nem sírdogál és a keze is egyre kevesebbszer remeg, úgy gondolom, hogy velem biztonságban érzi magát, így le van sajnálva mindenki, akinek nincs jobb dolga, mint minket figyelni és okoskodni. ;)

ViktoriaF 2013.01.19. 20:13:58

A szerencsesebb nyugaton olyan korhazak is vannak, ahova beviheti az ember a gyereket a testver szuletesere... Nem vagyok benne biztos, hogy olyan jo otlet, de van, aki csinalja.

Braincelle 2013.01.19. 20:30:33

@Helia:
Hát ez nekem még sosem jutott eszembe, bár van benne ráció. Mondjuk télen a szoknya alatt harisnya is szokott lenni, azt máris nehéz fellebbenteni. És nyilván a szoknyás megoldás királyabb és kényelmesebb, mint a nadrágos, azért ha arról van szó, hogy terhes vagyok és a babámat fogják megvizsgálni, akkor csak kibírja az ember a levetkőzést is. Kivéve, ha meztelenül kell átsétálni az egész rendelőn, akkor meg ez a (jogos) panasz.

Braincelle 2013.01.19. 20:32:21

Amúgy meg az ordibálós doktornő azt ordibálta, hogy "ne idegeskedjen", szóval az az adjonisten sem tűnik nagyon kedvesnek, ettől függetlenül sem kellett volna ordítania a beteggel persze.

Helia 2013.01.19. 20:36:27

@Braincelle: a harisnya mindegy, azt leveszi a vetkőzőben + a bugyit is. A szoknya marad, abban kimegy a vetkőzőtől a vizsgálószékig,ott felhajtja. Tkp a szoknya (v nálan egy hosszú ing) azért kell, h a vetkőző ajtajától a vizsgálószékig azt a pár métert ne alulsemmiben villogva tegye meg az ember. Khm... Asszony :)

tecsóba sose többé 2013.01.19. 21:04:44

@hibiszkusz75:
Te érted amit írtál?
Én kétszer futottam neki, de feladtam.
Amúgy nincs jogsim, bringázunk és tömegesen közlekedünk.
Amikor a nővéremék meghaltak, egyik percről a másikra az ölembe hullott egy 11 hónapos baba. Cipeltem a hátamon, ölemben, hordozóba.
Munkahelyre, megbeszélésekre, fürdeni stb...
Ezt egy babával lehet, de többel csak segítséggel. Nyugodtan lehetett volna várni a másodikkal, harmadikkal, ha már legalább egy gyerek oviban van.
Addig marad a kínlódás, várakozás és hiszti.

Braincelle 2013.01.19. 21:23:26

@Helia:
Kösz. Tényleg.
Amúgy én akkora egy melák hülye vagyok, hogy ha nekem azt mondják, hogy deréktól lefelé le kell vetkőzni, akkor még ha véletlenül szoknya van is rajtam, leveszem azt is, mert hát ezt parancsolták. De ezentúl :)

maim 2013.01.19. 22:02:09

Azért terhesgondozáson állapotos nővel ordítozni,ahhoz már igazán kikészült idegrendszer kell.Azt meg normális ember tudatosan képes szabályozni,hogy ne jusson
el arra a szintre,hogy lemegy kutyába a másikkal való viselkedésben.Ha már nem tudja uralni önmagát,akkor vagy szünet,vagy segitség kell neki/pszchológus/.Ennyi önkontroll kell egy egyetemet végzett embernek.Egyszer a férjemmel is üvöltözött egy
háziorvos.Én a váróban ültem és hallom benntről,hogy egy nő artikulátlanul rikácsol.Fel sem merült bennem,hogy az amúgy tök jámbor férjemnek szedik le a fejét/egy rossz időpont miatt/.Azt hittem,hogy van még bennt valaki,aki idegrohamot kapott.Nem gondoltam volna,hogy a tisztelt dokinő kapott idegösszeroppanást.Szerencséje volt/jól ráérzett,hogy kivel ordítozhat/,mert ha egy vehemensebb polgárral teszi meg,lehet,hogy aznap kakilt utoljára.

Dr.laikus PhD 2013.01.20. 05:57:48

@tecsóba sose többé:

Szerintem nem ide szánta.

Egy előző posztban leírt problémáik folytatása a pillanatnyi helyzetük.

Dr.laikus PhD 2013.01.20. 05:59:00

@Braincelle:

Doktornő kérem ez nagyon tetszik.... :DDD

Terencius 2013.01.20. 06:40:22

@Helia: Rendben. Én még soha nem voltam nőgyógyásznál:), de a harmadik terhességnél milyen meglepetésre számított a méhésznél?

hibiszkusz75 2013.01.20. 09:54:29

@Dr.laikus PhD:
Ide szántam Va Ti-nak. :) A lényeg, ha gyesen vagy, ha beteg családtagot ápolsz, vagy kíséred kezelésekre, akkor úgy gondolják rólad, hogy otthon vagy egész nap és nem csinálsz semmit és ennek hangot is adnak +egy kicsit kifakadtam. :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.20. 10:12:26

@VaTi: na most már biztos vagyok benne, hogy nem vagy normális. épeszű ember akkor gyalogol, ha nincs más, és akkor fut, ha kergetik.

:DD

karcsibácsi 2013.01.20. 12:03:12

@Babette_: "akkor fut, ha kergetik."
Vagy ha ő kerget valakit.

karcsibácsi 2013.01.20. 12:04:48

@karcsibácsi: jut eszembe:
- Pistike, te kergeted azt a macskát?
- Dehogy tekergetem. Meg akarom fogni.

Dr.laikus PhD 2013.01.20. 13:37:31

@karcsibácsi:

Az én verzióm.

Pistike te kergeted azt a kutyát?
Tekergeti a nyavalya!

Braincelle 2013.01.20. 13:56:54

Hát én szeretek gyalogolni és futni is, de a szülés napján nem sétálgatnék kilométereket, egyszerűen azért, mert ha valami félreeső helyen megindul a szülés, akkor meg persze hívja az ember a mentőt a saját hülyeségére, és mi van ha egy másik emberhez emiatt nem érnek ki időbe? Én biztos nem vállalnám az ilyesmiért az erkölcsi felelősséget, de hát ízlések és pofonok.

Braincelle 2013.01.20. 14:01:39

Amúgy 17 hetes terhesen én sem utaznék szívesen BKV-vel, mire való az ember férje, ha nem arra, hogy ilyen helyzetben elvigye autóval (ha szerencsés a család és van autó)?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.01.20. 14:42:07

@karcsibácsi:
öreg bácsi meséli:
- amikor én fiatal voltam, szaladtak utánam a nők
- miért nagypapa, olyan szép voltál?
- nem, zsebtolvaj

shaw_2012 2013.01.20. 15:02:00

"..oda kel járnom
Ezek a gondok miatt
Az orvos,kiabál,gúnyolódik,és panaszkodik
ismét sokan vagyunk,és ott és akkor
Bejutotam.
velem a dr,-nő,hogy
Hogy ne kelljen,ezt a megaláztatást újra átélnem
Nagyon sajnálom a nőket,akik ugyan ezen a megaláztatáson
A párom minden alkalommal,könyörög a munkahelyén
vérző újjal
haza küldték
Várpalotán van Rendelőintézet"

Csak úgy találomra.. Sajnos az ilyen IQ-jú egyedek még szaporodnak is...

Terencius 2013.01.20. 16:40:38

@Braincelle: "de a szülés napján nem sétálgatnék kilométereket"
Ha te a szülés napját pontra meg tudod határozni, nem csak orvos vagy hanem csillagjós is.:)

Terencius 2013.01.20. 16:47:47

@Braincelle: Ja és még annyit, hogy egy szülő nőt a lakásáról is be kell vinni a mentőnek, és azt nem más elől viszi el.

sárga nyúl 2013.01.20. 17:06:37

@shaw_2012: Nem csak IQ kérdése, tanulatlan is. Az nem öröklődik.

karcsibácsi 2013.01.20. 17:45:54

@shaw_2012: Én is észrevettem a fogalmazásbeli- és helyesírási hibákat, de ez a szaporodnak... stb. megjegyzés nem méltó civilizált emberhez...

csak néha benézek ha marhaságot látok 2013.01.20. 18:17:38

@Terencius: a terhesség nem betegség. az esetek nagy részében megengedett, sőt támogatott a sétálás a vajúdó nőnél. szerencsére ritkán kell vajúdó nőt mentővel kórházba vinni. persze nem ajánlott kilométereket gyalogolni, de 5 perc séta, vagy saját autóval való beautókázás nem hinném, hogy káros lenne. elvégre 50-60 éve még otthon szültek a nők.
a kórházi szülés az esetek 99%-ában a gyermek miatt ajánlott

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.20. 19:01:25

@Braincelle: most már én se, de mindkét gyereket autó nélkül szültem meg, ráadásul az elsőnél még sportkocsija sem volt. ha vittem valahova, kézben cepeltem, mert a fekvős babakocsi meg nem fért fel a buszra.

VaTi 2013.01.20. 20:07:50

@csak néha benézek ha marhaságot látok: oh, én vagyok az a hülye, aki a kiírt napon besétáltam a kórházba, kilométereket. Nem vajúdva, csak nst-re. A szülés 2 nappal később indult, szóval nem okozott problémát a pár km séta. Akkor viszont mentő (ill betegszállító) idejét "raboltam", mert lakáshitel mellé nem veszünk fel autóhitelt alapon nincs autó. Aztán szegény srácokat (betegszállítókat) meg is rémítettem, mert az addig 4 perces fájások hirtelen 2 percre ugrottak. Ők könyörögtek, hogy ne szüljek az autóban, és felcsapták a szirénát-villogót és _nagyon_ siettek. Ha akkor lett volna kedvem, röhögök :)

VaTi 2013.01.20. 20:10:59

@Babette_: eddig úgy hitted? :)
Én nagyon szeretek gyalogolni. 2-3 megállóért fel sem szállok a bkv-ra (ha sietek, pláne nem :)

Terencius 2013.01.21. 06:34:05

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
"a terhesség nem betegség." Max. egyet értek. Saját példa: Egy halva születés után, koraszülés esetén a feleségemmel, gyalog mentünk be a BAZ megyei kórházba (10 perc séta). Hamarabb beértünk, mintha mentőt hívtunk volna. És ez nekünk természetes volt.

göndörödő macskaseggszőr 2013.01.27. 18:49:29

Általában egyet értek a posztolókkal, de most az állam leesett a mély sötétségben leledző posztoló sírámain.

1. a 4D UH nem támogatott, annak ára van, nem apukát engedik be 10 ezerért, hanem maga a vizsgálat ára ennyi
2. ha nincs pénz vitaminra (ami nem is kötelező...), sem ruhára, sem kávéra (talán nem is baj terhesen...), akkor hogy lesz pénz 3 gyerek felnevelésére?
3. miért kell lelkileg és szoknyával készülni a vizsgálatra? A szoknya nonszensz, én nadrágban voltam életem összes nőgyógyászati vizsgálatán (terhesen is), a lelki ügy meg érthetetlen számomra (egy tizenéves lányka első vizsgálatánál oké, de a 3. terhességnél pár vizsgálaton már túleshetett anyuka, megedződhetett volna...)
4. az eü.-ben gyakran kell várni, ez ilyen. Általában a doki nem jó kedvében várat, hanem sok a dolga.

Amúgy meg én a 8. hónapig dolgoztam, busszal jártam, és semmi bajom nem lett. Bizony, bizony, a busz nem harap! A 2 meglévő gyerek elhelyezésének megoldásáról pedig még idejében illett volna gondolkodni. Mi lesz velük a szülésnél?

Jó ég.........

2013.01.29. 15:32:43

A vérvételen valóban nagyon kedves nővérkék vannak. Kikérem magamnak, hogy kiskegyeddel ordítottak volna, ez ott nem fordulhat elő.

Ez egy arcátlan hazugság, de nem baj, betudom a másállapotnak.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása