Kommentár - Ezotéria az orvosok helyett?

2012.11.27. 06:00

ezoteria.jpgIsmét jelentkezik Kommentár rovatunk, ezúttal az ezotéria kerül terítékre.

Újra jelentkezik Helia és A Praxis blog Kommentár rovata. Ezúttal az ezotéria témakörét járja körül. Mi pedig továbbra is várjuk orvos olvasóink jelentkezését, akik szívesen írnának heti egy-egy posztot valamilyen egészségügyet érintő témával kapcsolatban. Jelentkezni továbbra is a praxisblog@yahoo.com címen lehet.

 

„Az egészségügyben a kormányok akarata érvényesül, de őnekik a háttérből a tőke diktál: a gyógyszeripar, diagnosztikai, technológiai és kórházcégek, illetve ezek befektetői és a biztosítótársaságok. S a maffia egyre gátlástalanabb, csak a pénz számít és a hatalom.”

 

„Ghislaine Lanctot szerint az egészségügyi maffia áll a rossz tendencia hátterében. Szerinte, nekik köszönhető többek között a népesség betegségtől és haláltól való félelme, melyet a hatóságok mesterségesen generálnak; a túlélni bármi áron rögeszméje, s emiatt a szerv- és magzatkereskedelem; a sugárkezelt élelmiszerek, a génmanipuláció, a szennyezett környezet; a családok állandó mérgezése védőoltások és gyógyszerek által; a mesterséges megtermékenyítés leple alatt gyártott embriók, melyek könnyen az emberi klónozás alapanyagai lesznek;”

 

 „Azt tedd, amit a belső hang üzen”

 

„Nem kell megtenned, amit a környezet, az egészségügy, a hatóságok, az egyház, a család, a kormány vár el tőled – csak ha a lelkiismereted is azt diktálja. Nem kell orvoshoz rohanni, ha beteg vagy – nincs szükséged rá, hogy más mondja meg, hogyan érzed magad. Önmagad iránti szeretetből tégy meg, vagy ne tegyél meg olyan dolgokat, amikkel nem rezegsz egy hullámhosszon…”

 

Ghislaine Lanctot – Egészségügyi maffia

 

Idézetek innen: http://biogyogyaszdoktor.hupont.hu/39/egeszsegugyi-maffia-leleplezese 

 

A facebookon került elém a fenti könyvismertető és riport. Első körben zártam be azonnal, majd rájöttem, hogy ez lesz a következő témám. Ne érts félre. Alapból nem utasítom el teljesen ezt az ezo-izé témát. Valamilyen szinten látom a létjogosultságát, ha nem is abban a szélsőséges formában, ahogy itt megjelenik. Csupán attól kapok lábrángást, ahogyan ez a dolog elharapózott. Hogy naponta esik az arcomba az angyalos-lélekbirizgálós téma a készre rágott gondolatokkal. A riportban megjelent szélsőséges forma azért nem tetszik, mert szinte teljesen elutasítja a nyugati típusú orvoslást, annak vívmányait,  illetve az esetleges árnyoldalára helyezi a hangsúlyt, ezt pedig egészen egyszerűen butaságnak tartom. Nem vagyok orvos, így a szakmai résszel vitázni nem tudnék érdemben. Más gondolkodtatott el a dologban. Az igény. Hogy erre az ezo-izére igény mutatkozik. A miérten próbáltam végigfutni és leírom neked, hogy én mire jutottam. Ma kicsit filózós leszek.

 

Szóval kezdetben vala az Isten és az egész köré épült világkép. Szépen működött évszázadokig-ezredekig. Aztán jött a tudomány és letaszította Istent a piedesztálról. Új isten vala. (igen, tudom, léteznek ma is mélyen hívő emberek, milliószám, én általánosságban beszélek most) Szóval itt van az új isten és mámor tombol körülötte. Az új isten napról napra röppenti a szenzációs új felfedezéseket, eredményeket. Olyan robbanás következik, ami évtizedek alatt forgatja fel az addigi világot. Tévét nézünk, holdra megyünk, autóval száguldunk. Robbant az orvostudomány is. Olyan betegségeket kezelnek, aminek azelőtt a nevét sem tudták. Űrbéli eszközök fejlesztődnek, a testünkbe pedig olyan részletekig pillantanak bele a tudomány felszentelt istenei, amiről korábban álmodni sem lehetett. A tudomány mámora. Amilyen gyors a fejlődés, olyan gyors a kiábrándulás is. Az orvostudomány sok mindent tud, de nem tud mindent.

 

Az emberek ma is meghalnak és megöregszenek. Az orvosok pedig nem istenek, csak emberek. Mint ilyenek, megannyi jellemmel, természettel. (Ezúton reagálnék is az idézett cikk egy kérdésére: „az orvostudomány fejlődése ellenére az emberek továbbra is pusztulnak és szenvednek. Vajon miért?” – Mert halandóak vagyunk, basszus.

 

Amennyiben ezzel a drámai kijelentéssel alapjaiban rengettem meg bármely orvos lelkivilágát és úgy érzi, szintén pályaelhagyásra kényszerül, elnézést kérek. Vigasztalásukra szolgáljon a tudat, hogy még írhatnak könyvet csodadolgokról. Talán jobban is keresnek majd vele.)

 

 Tehát ott állunk, hogy kidobtuk Istent a kukába, de az az isten, a tudomány, amit a helyére állítottunk, szintén kezd repedezni. De az már mindenképpen látszik, hogy nem isten, hanem ember. Bár sokszor isteni. Most van egy piedesztálunk, amire kellene egy isten. És felfedezzük az ezo-izét.

 

 A riportot, mármint Ghislaine Lanctot válaszait borzasztóan szélsőségesnek tartom. Aztán rájöttem, hogy minden kezdetnél voltak szélsőségek. Így terjedt, vált ismertté minden eszme, majd szelídült „fogyaszthatóvá”

 

Én azt gondolom, hogy a helyén ellene kezelni ezeket a dolgokat. Ha a szélsőségeket lenyirbáljuk róla és a megfelelő módon használjuk, nem feltétlenül tartom károsnak. Az ezo-t inkább a megelőzésben látom értelmes dolognak. Keringess csít, élj minél egészségesebben, tartsd karban a lelked, egyél szilvalekvárt és jó lesz neked. Mert kisebb eséllyel kell orvoshoz menned, mintha zsírt eszel kanállal, nem mozogsz, piálsz, cigizel, hergeled magad inkfarktusig a főnököd agyatlanságán. Lsd helyett nyalogass citromot, abban több a vitamin. De ha beleakad a lábad a szőnyeg szélébe, elvágódsz és betöröd a fejed, szerintem menj el orvoshoz. Persze küldhetsz rá a tudatoddal magnetikus energiákat, de azért egy röntgent is küldess rá. Szerintem. Ha mellesleg nem ölsz, nem lopsz és nem mászol rá a szomszéd asszonyára, még jobb lesz. Neked is, meg mindenkinek. 

 

Mai bölcseletünket hallottátok Heliától

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dr.laikus PhD 2012.11.27. 06:27:29

Uhhhh....

Affenébe, de felhúztál már korán reggel! :DDDD

Dr.laikus PhD 2012.11.27. 06:34:30

Missziós munkatársak.

Dr. Kurbely Éva

Üdvözöljük az Egészségügyi Engedélyezési és Közigazgatási Hivatal keresőjében!
Nyomtatható változat

Kurbely Éva adatlapja

Név: Kurbely Éva
Egészségügyi tevékenység során használt név:
Alapnyilvántartási adatok
Alapnyilvántartási szám Felvétel dátuma Megjegyzés Működési nyilvántartási szám Felvétel dátuma
11746 2003.06.23. 11746 2003.07.31.

Működési nyilvántartási adatok
Felvétel dátuma Érvényesség Szakképesítés Státusz Korlátozott alkalmasság
2008.07.31. 2008.07.31. - 2013.07.31. gyógyszerhatástan Érvényes Nincs
2003.07.31. 2003.07.31. - 2008.07.31. gyógyszerész Lejárt Nincs

Diploma adatok
Diploma megnevezése Oklevél száma Megszerzés helye, ideje Kiállító intézmény
gyógyszerész 3-19/2003. 2003.06.15. Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Gyógyszerésztudományi Intézet
Honosítás/Elismerés dátuma Honosítás/Elismerés száma Honosítás/Elismerés típusa Honosítás/Elismerés intézménye

Vizsga dátuma Vizsga száma Vizsga/Elismerés intézménye Megjegyzés

Szakképesítés adatok
Szakirány megnevezése Oklevél száma Megszerzés helye, ideje Kiállító intézmény
gyógyszerhatástan 20/2007 2007.04.17. Nemzeti Vizsgabizottság

kereso.eekh.hu/index.php?tipus=1

Na ja!

Kérdezze meg orvosát, gyógyszerészét.

Nagyszerű!!!! Gurrááááá!

Helia 2012.11.27. 09:07:41

@Dr.laikus PhD: Sajnálom... Melyik része bosszantott, az idézetek vagy a hozzá fűzött véleményem?

Dr.laikus PhD 2012.11.27. 09:52:41

@Helia:

A véleményed semmiképpen. Jó írás. :-)

A szélsőséges csak és kizárólag a hitre és a tudatlanságra alapozott, vagy akár a féltudásra, megélhetési természetgyógyászokra rágtam be.

Érzékenyen érint, most vágtak át aszt hiszem, pedig nem vagyok könnyen átvágható csak kétségbeesett.
Ha bebizonyosodik megírom.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása