Pozitív - Kár volt félni

2012.11.11. 06:00

001-Honvéd 002-ÁEK.jpgKöszönöm Ági és Emília nővér kedvességét, és Balla doktor úr szakértelmét és türelmét - amennyire féltem kórházba menni, annyira pozitív volt ez a nap az ÁEK Fül-orr-gégészet, Fej- és Nyaksebészeti osztályán.

Kedves Olvasók, 

 

A hosszú hétvégi pozitív tapasztalataimat szeretném megosztani veletek. Három napon át erős orrvérzést produkáltam reggelente (kb. másfél órán át úgy vérzett az orrom, mintha megütöttek volna). A harmadik nap reggelén felhívtam a MH Honvédkórház 1. telephelyén a fül-orr-gégészetet, a Róbert Károly körúton, hogy civilként fogadnak-e? A hölgy a telefonban nagyon kedves volt, majd a rendelőbe érve minimális várakozás után behívtak, elláttak - a vizsgálat és a szükséges beavatkozás fájdalmas volt ugyan, de türelmesek voltak hozzám. Mivel a vérzés nem állt el, a 2. számú telephelyre irányítottak (volt MÁV Kórház, jelenleg ÁEK - a doktor úr áttelefonált, hogy azonnal fogadjanak), az ottani fül-orr-gége osztályra, ahol megfelelő eszköz állt rendelkezésre a vérző ér elzárásához.

 

Némi várakozás után (idős, és nálam sokkal komolyabb problémával bíró betegek vártak az ambulancián) itt is megvizsgáltak, majd felvettek az osztályra. Az ambuláns orvos a felettesével folytatott konzultációt követően kiszedte a gézt az orromból, majd elállította a vérzést. Ez is fájdalommal járt, de a doktor úr nagyon kedves és türelmes volt velem. Egy éjszakát megfigyelésre benn maradtam, a nővérek - fáradtak, elcsigázottak - de végtelenül kedvesek voltak, hozzám és a családomhoz is. A másnap vizitelő főorvos is kedélyes és segítőkész volt. Kaptam felvilágosítást a bajomról, tanácsokat, hogy elkerüljem az újabb vérzést. Nyilván, az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a fül-orr-gégén egy vérző orr semmiség (nekem, laikusként) a többi, osztályra felvett beteghez képest...

 

Összességében hálásan köszönöm Ági és Emília nővér kedvességét, és Balla doktor úr szakértelmét és türelmét - amennyire féltem kórházba menni, annyira pozitív volt ez a nap az ÁEK Fül-orr-gégészet, Fej- és Nyaksebészeti osztályán.

 

 Üdvözlettel,

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása