Mindenki kedves, szakszerű és segítőkész volt

2011.11.13. 09:56

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

 

 

Kedves Praxis Blog!

 

Amennyiben érdemesnek tartják, kérem közöljék az alábbi történetet.Felnőtt fiamnak jégárpa nőtt jobb szemhéján, külső-belső, tehát körzeti orvosunk beutalta II. ker. Kapás utcai rendelőbe szemészetre, ahol ellátták, kapott kenőcsöt (hátha elmúlik), majd visszarendelték néhány nap múlva ellenőrzésre.

 

 

Sajnos nem javult a helyzet, ki is írták műtétre.A kis bajban az volt a nagyobb baj, hogy bal szemére a fiam – egy kisgyerekkori baleset következményeképpen, gyakorlatilag nem lát (fény-árnyék, 5-10 %-os csőlátás), s mint említettem a jobb szemén nött a „dudor”.A szemorvos hölgyet gyermekem tájékoztatta erről, de ő mondta megoldják. Persze én is elkísértem a kijelölt napon (3 munkanap múlva), hiszen tudtuk, ha leragasztják a látó szemet, csak segítséggel boldogul. Reggel 3/4 8-és 8 között kellett megjelennünk (Kapás utca), 8 órára mind a négy beavatkozásra behívott beteg regisztrálva volt, és 9 óra 20 percre készen is volt mindenki a műtéttel.

 

Ami azonban még ennél is fontosabb (bár ezt a precízséget is annak tarom):

 

A szemészeti rendelő minden dolgozója az említett pontosságon kívül, kedves volt, szakszerű és segítőkész. Mikor kijött a műtőböl a gyerek karonfogva kísérték, hozzámvezették. Senkinek nem volt egy rossz mondata, hangsúlya, nézése, csak azt figyelték, mivel tudják megkönnyíteni a betegek dolgát. Szakszerűen elmagyarázták a további otthoni kezelést, gyógyszert írtak, igazolást adtak, s mindezt empátiával és derűvel.

 

Komolyan mondom teljesen meghatódtam, főleg attól, hogy semmilyen protekció (verbális vagy tárgyi) nem volt csak megjelent egy fiatalember a betegségével és úgy kezelték, ahogy elképzeltem mindig is, amire mindenki vágyik.

 

(A kötést kb. negyed óra múlva levették és viszonylag hamar helyrerázódtak a dolgok.)

 

Ennyit tudtam kinyögni (de tényleg a meghatottságtól, a jó érzéstől): szeretném megköszönni munkájukat, Önök nagyszerűek!

 

gabi

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus-Anh 2011.11.13. 10:47:39

Nahh, első hozzászólóként örülök, hogy ilyen történetek is vannak.
Persze épp emiatt nem lesz népszerű...:)
Visszatérve a képre:
Mit is mutat a doki?
- Hölgyem, még öt menetre kész vagyok...
- Öt söjtöri bölcset ábrázoló bankjeggyel tartozik még...
- Ötösikrei születnek nemsokára...
- Öt nap múlva megkérem a kezed...
- Hány ujjamat mutatom?
- Elvarázsollak...
- Nézze, így kell tisztán tartani a körmeinket...

Nos, lehet találgatni...:)

Irkutszk 2011.11.13. 12:22:30

@Tempus-Anh: Először is szerintem fiú a képen lévő beteg :D

2011.11.13. 12:40:08

@Irkutszk: Olyan mint egy spanyol fiú. Azaz egy szőrös lány. :)

El Visco Stello (törölt) 2011.11.13. 12:45:52

@Tempus-Anh: Mivel a poszt szemészeti témájú, az ötödik helyes. A beteg nyilván kettőslátásról panaszkodott, ezért kérdi az orvos, hogy hányat mutat. Ha a beteg csak kettőt lát, nyilvánvaló a kettőslátás.

Bikli néni 2011.11.13. 13:43:19

@Tempus-Anh: Továbbá: nézd, mekkora gyűrűm van! Illetve: "Nem ezek a droidok, amiket keresnek."
:)

Tempus-Anh 2011.11.13. 14:05:58

@Bikli néni:
:D :*
@El Visco Stello:
:D
Ragozva még:
- Nézd, ezt a gyűrűt még Alberich, a törpe viselte A Rajna kincsében...
- Bemutatok egy újabban elsajátított kyokushinkai-ütést ballal, amely után nem lesz több gondod a látással...

Tempus-Anh 2011.11.13. 14:07:38

@Irkutszk:
Nekem lánynak tűnt, mintha ki is lenne sminkelve...
:)
Ha fiú, még jobban odaillenek a kérdések...
:D

El Visco Stello (törölt) 2011.11.13. 14:49:39

Terhes hölgy az illető. Ez jól látszik a duzzadt orrán és a fehér lepedővel letakart óriási hasán. A doki épp most jelenti be az ötös ikreket.

DreamerX 2011.11.13. 17:17:20

Ugye lehetne így is beteget ápolni és gyógyítani.
S noha az előzőleg a többi posztban vázolt esetben is "minden rendben volt", senki nem hibázott, és morálisan is a csúcson teljesített az itt kommentelők szerint, azért lehet érzékelni a különbséget.

Ahogy érdekes módon a beteg és a hozzátartozók is érzékelik, és fel tudják mérni. Azért írnak ide.

VaTi 2011.11.14. 05:54:02

Sok ilyen legyen még, jó tapasztalat, gyógyulás, egymás megbecsülése!
Ésmég: Drágáim, mivel ez egy pozitív poszt és sosem kerül majd címlapra :), ide offolnék egyet. Még valszeg kb 2 hétig leszek, aztán erősen visszavonulok rídonli. Két hét múlva vagyok kiírva, ami már a bármikor kategória :) Aztán meg egy kicsivel, meg egy még kisebbel valszeg csak olvasni jut időm néha, vagy azt sem, beledumálni már biztosan nem.
Szóval még egy kicsit vagyok, aztán nem vagyok tovább :)

2011.11.14. 07:53:28

@VaTi: Akkor hajrá!!:-))

2011.11.14. 07:58:03

A poszthoz: A hozzászólásokon látszik, lehet az enyémen is, ha minden rendben volt, nincs miről beszélni. Mindenki örül, de miről fogunk társalogni?Esetleg arról, hogy Visco egy felhúzott térdet hasnak lát? :-))

petya.bacsi 2011.11.14. 16:56:35

Több ilyen pozitív posztot!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása