Nem vagyunk mi koncentrációs tábor

2011.04.10. 06:00

Sziasztok!


Nekem sajnos nincs jó véleményem a Heim Pál kórházról és az ott dolgozókról.És ezt csalódásként élem meg, mert eddig sok pozitív dolgot hallottunk róla. Nem tartozunk területileg oda, de több hónapon át fent álló probléma volt a gyerkőccel,és gondoltuk ott majd megtalálják, kivizsgálják a problémát.Felhívtuk őket,hogy mennénk. Azt mondták nyugodtan.

 


Mire odaértünk, nem akartak minket fogadni. A doktornő nagyon nemtörődöm volt, azt mondta oda kéne menni, ahova tartozunk.Mondtam,több hónapig oda jártunk,de sajnos semmi eredményre nem vezetett. Ezért kötöttünk ki itt, mert már szeretnénk pontot tenni a dolog végére. Aztán nehezen szájhúzva felvettek minket. A főnővér olyan stílusban beszélt velem amikor az adatokat vette fel, az volt az érzésem,mintha bűnöző lennék,és kihallgatáson lennék. Nagyon katonás volt. Aztán az esti nővérről már nem is beszélek.


Mondom neki, pisilni kell a gyerkőcnek, de be volt kötve az infúzió, kérhetek-e neki kacsát(több darab sorakozott a polcon). Azt mondta nem, menjen ki vécére. Mondtam neki, ja oké, csak azt hittem, hogy néznek majd valami eredményt a vizeletből. Azt mondja nagyon bunkón, nem vagyunk mi koncentrációs tábor. Hát apám, ha ez a színvonal és stílus jellemzi a híres Heipm Pál kórházat...


Arról nem beszélve,hogy 5 órán át vártunk a doktornőre, hogy majd megvizsgálja a gyerkőcöt, de oda sem bagózott jönni! A főorvos azt mondta, megnézte a papírokat és az alapján a gyerek rendben van. Nagyon kiakadtam. Mit meg nem engednek maguknak! Ennyi erővel az ember beküldhetné a leleteket, papírokat,nem is kéne bemenni és az alapján felállítanák a diagnózist. Á, minek a vizsgálat...


Felfújtam a képem,és megkerestem.Mondtam,hogy szeretném,ha kivizsgálná a gyerkőcöt. Azt mondta nem. Mondtam magán úton is szóba jöhetne a dolog.Azt mondja menjünk oda, ahova tartozunk, nem számít, hogy ott semmit sem csináltak.


Nagyon gondolkodom,hogy tovább lépek jogi útra. Nagyon nagy Urak "ezek", csak egy a bibi: a mi bőrünkön és ők azok,akik felesküdtek anno a beteg gyerekek gyógyítására.... Nekem sajnos ilyen tapasztalatom volt.Remélem másoknak azért akad jó is.

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.10. 06:33:43

Tudtátok, hogy a középkor egyik egyházi zsinatának legfontosabb elfogadott határozata az volt, hogy a nőknek is van lelkük?... Nem röhög!... Azóta már szavazati jogot is kaptatok, csajok!... Mit akartok még?... :)
Mert ugye mit mond a kisegér, amikor mind a 4 lábát levágja a vonat?... :) Na, azt... :)
Szóval, ez megint az az anyuka prototípus, akinek semmi sem elég jó... Szegény apuka...
Bár, ez akár egy pozitív poszt is lehetne; végül is kiderült, hogy a Heim Pál kórház nem koncentrációs tábor... :)

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 06:55:30

Kedves Anyuka!
Tudni kellene, hogy mi a probléma a gyerkőccel? ...mert ha egy újabb allergia-komponenst akar megállapíttatni, ahhoz tényleg nem kell tüzijáték, sziréna, folyosókon rohangáló orvoshegyek.

Egyébként a komplexus nyilvánvaló.

Leroi 2011.04.10. 07:01:47

Ez is pénzt akar leakasztani az egészségügyről, b@szd meg, a gyereke bőrén.

Undorító...

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 07:07:26

A posztbéli anyuka figyelmének középpontjában nem a gyermek megoldatlan problémája áll, hanem a saját sérelme.
Két dolog lehet: egyik, hogy nem akkora a probléma, amekkora meghaladná a személyzet viselkedési problémáit. Ez a gyermek szempontjából megnyugtató.

A másik rosszabb: Valóban nagy a probléma, de az anyukát akkor sem az érdekli, hanem az őt ért sérelem.

Mágia 2011.04.10. 07:13:03

Hát igen...

Még egy hónap van arra, hogy a kedves adófizetők rendelkezzenek az egy százalékuk sorsáról.

Ez alatt az egy hónap alatt sorba lehetne venni az összes olyan intézményt, aminek a nevéhez az elmúlt években az egy százalék utalásának a lehetőségét kapcsolták a népek.

És jól kiszerkeszteni a nevüket, nehogy a népek nekik utalják a pénzt.

A posztok alá meg jól odaírni azt a számlaszámot, ahová ha utalnak az emberek, akkor az államadósságot lehet belőle kifizetni, mert a Fidesz azt mondta, hogy aki arra a számlára utal, istenbizony az államadósság lesz kifizetve belőle.

Bazmeg Kacorka...

Te vagy tényleg nem gondolkozol, vagy nagyon rossz oldalra álltál.

Leroi 2011.04.10. 07:19:19

Ja és a vizeletmintát a kacsából veszik, ugye?!
Abból.
Aha.
Nem kicsit hülye.
Nagyon.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 07:19:47

@Máгia: ...Hát tényleg nincs benned semmi romantika meg nosztalgia?

BÉKEKÖLCSÖN!

Szarni a civil kezdeményezésekre! Csak mindenbe beleugatnak és megnehezítik a kormány dolgát.

Mágia 2011.04.10. 07:25:49

@El Visco Stello:

Nincs.

Tegnap már megírtam, hogy amikor EQ-tesztet csinált rajtam a szikológus, értékelhetetlen eredményeket kapott.

Írta is a szagvéleményében hogy biztosan agyhalott vagyok, mert mínuszban senkinek nem lehetnek az EQ értékei.

ccke 2011.04.10. 08:20:11

" azt hittem, hogy néznek majd valami eredményt a vizeletből. Azt mondja nagyon bunkón, nem vagyunk mi koncentrációs tábor"

Igen, én is hallottam, hogy a koncentrációs tábor ilyen volt: néztek-néztek, koncentráltak, addig, amíg egyszercsak észre nem vették az eredményt a vizeletben.
A Heim Pál bezzeg nem ilyen!

Mágia 2011.04.10. 08:43:12

A marhája egy sort se ír arról, hogy mi baja volt egyáltalán a kölykének, ami miatt már hónapok óta hurcibálta rendelésről rendelésre.

Ez nem fontos neki, gondolom.

Csak a rinyálás.

SusanneF 2011.04.10. 08:48:33

Ez az egész poszt így nem kellett volna hogy megíródjon!
Semmi konkrét,csak a szemrehányás?
Én is írhatnék konkrétum nélkül kórházról negatívumot-DE MINEK???

Ejnye,anyuka,írd meg még 1x,leírva,mi volt a probléma a te érzékenységeden kívül!!!!!
Azt is érdemes nevesíteni-ki mondta,hogy oda mehetünk?
Mármint nem itt leírni,hanem ott,arra hivatkozni!
Különben én komoly pszichológiai vizsgálatnak és személyiség tesztnek vetném alá a csecsemő és gyermekosztályon dolgozó nővéreket!!!!

gyz 2011.04.10. 09:06:32

a hüppögő nő fényképe csak még csodálatosabbá teszi ezt az egészet.

Despota 2011.04.10. 09:52:46

Üdv mindenkinek!

Csak szólok, hogy jövő hét közepétől újra én szerkesztem a blogot.

Despota 2011.04.10. 09:55:00

@Máгia: Az 1 százalékról tervezek egy listát, egészségügyi intézmények neveivel számlaszámokkal egy önálló poszt keretében.

Mágia 2011.04.10. 10:05:15

@Despota:

Szia, Despota :)

Örülök, hogy újra itt vagy :)

Despota 2011.04.10. 10:12:05

@Máгia: Örülök, hogy itt lehetek :). Még pihenek itthon két-három napot és újra foglalkozhatok a bloggal, veletek.

Ha valakinek van még valami építő jellegű ötlete (ez az 1% dolog szerintem megér egy misét), akkor azt szívesen fogadom. Úgy vettem észre, hogy ameddig volt külön betegség menüpontunk, sokan használták. Igyekszem egy jobb, használhatóbb betegség abc részt létrehozni.

Leroi 2011.04.10. 10:14:56

@Despota:
Szervusz és örülök, hogy ismét köztünk vagy!

Bikli néni 2011.04.10. 10:15:06

@Despota: Szia!!! De jó, hogy újra itt vagy! :)

epres négercsók 2011.04.10. 10:17:27

@Despota: Isten hozott, örülünk nagyon!

Bikli néni 2011.04.10. 10:28:14

Hö?
Akkor már csak annyi érdekelne, hogy mi baja volt a gyereknek, és meggyógyult-e. Anyuka saját magának (meg másoknak) generálja a problémákat. Sok sikert a "jogi úthoz".

2011.04.10. 10:43:35

A kórházi osztályokra csak beutalóval lehet menni, akár oda tartozik, akár nem. Telefonon nem lehet beutalnia saját magát. Nem is folytatom a poszt elemzését, ez egy nagyon trehányul megírt történet.

Frankeistein 2011.04.10. 11:59:42

romantikus regényíró anyucinak sok sikert a jogi úton történő "bosszúálláshoz"!

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 13:22:14

@Despota: Milyen 1%?

Erről beszéltem.

"A személyi jövedelemadó 1 százalékát is fel lehet majd ajánlani az államadóság csökkentésére. Erről a nemzetgazdasági miniszter terjeszt be törvényjavaslatot."

Innen egy lépés csak a "kell"
Az is simán átmegy.

Hatodéves 2011.04.10. 13:29:23

Kezdem azt hinni, hogy bennem van a hiba, de akkor sem értem, miért rosszabb poszt ez, mint bármelyik másik.

Persze van egy-kettő, ahol nagyon szépen, konkrétan, logikusan leírja, hogy mi a gond, de a legtöbb pont ugyanilyen.

Szerintem normális dolog az, hogy ha egy szülő gyanít valamilyen problémát, akkor megpróbálja a lehető legjobb helyre elvinni a gyerekét. Ott pedig bunkók voltak vele. Betegként én is hiperérzékeny vagyok, ha nem úgy hangsúlyoz az orvos vagy nem úgy válaszol egy kérdésemre, ahogy én várom, akkor többet nem nagyon bízom meg benne. És azt pedig honnan tudja a szülő, hogy szoktak-e kacsából vizeletmintát venni?

Most komolyan, mért van az, hogy vannak olyan orvosok, én pont gyerekorvost ismerek ilyet, akivel minden beteg és szülő elégedett, mert lelkes, kedves és ki tudja nyitni a száját, elmondani, mit tervez, és milyen vizsgálat mikor lesz.

Azt viszont meg kellene értenie az anyukáknak, hogy a főorvosnak nem kell minden beteget megvizsgálnia, hanem csak leellenőrizni a zárójelentést. A fiatal orvosok dolga ellátni a betegeket, és a főorvos rábólint. Nincsen ideje minden beosztottja mi8nden betegét megvizsgálni, csak ha felmerül valamilyen kérdés vagy probléma.

qbr 2011.04.10. 13:49:06

Azt is jó lenne tudni, hogy miért volt infúzió bekötve. Ha nem tudják, mi a probléma, akkor nem hinném, hogy bekötnek infúziót. Ha ismert krónikus betegségről van szó, akkor pedig nem értem, hogy mi volt a probléma az eredeti ellátóhely diagnózisával.
Vagy pont a H.P.-ban ismerték fel a helyes diagnózist? Akkor viszont nem hinném, hogy szidni kellene az intézményt.
Amit még el tudok képzelni, hogy a gyermeknek egy krónikus betegsége van, és amellett jelentkeztek új tünetek - viszont a poszt megfogalmazásból nem ez tükröződik.

A jogi útra terelést pedig nem értem. Az intézmény területen kívülről fogadta őket a TVK-juk terhére (tehát nem biztos, hogy ezt a finanszírozást megkapják a biztosítótól), szóval meglehetősen jófejek voltak velük. A vizsgálatok alapján nem találták okát a panaszoknak, és ezt közölték is. Mégis miért perelné őket a szülő? Mert katonásan vette fel az adatait a főnővér, vagy mert más dolga is volt az orvosnak - akár órákon át - mint velük foglalkozni?

Egyébként meg az, hogy ki milyen hangnemben beszélt, eléggé egyéni megítélés és érzékenység dolga, ehhez tényleg ott kellett volna lenni, hogy eldönthessük, kinek van igaza. Van barátságtalan orvos, nővér és beteg is. De fültanúja voltam már annak is, hogy egy asszisztens tréfálni próbált a beteggel, hogy oldja a feszültségét, csak rosszul sült el és sértődés lett belőle.

Szóval ilyen is van: bár alacsony a toleranciaküszöb, mégis könnyű megbotlani benne.

Bikli néni 2011.04.10. 13:52:18

@Hatodéves: Ami nekem probléma ebben a posztban: hiányoznak belőle lényeges elemek.
Pl.: kisfiamnak ez és ez a betegsége. Ilyen és ilyen objektív (nincs orvos) és szubjektív (bunkó az orvos) okokból elégedetlenek voltunk a korábbi kórházzal, ezért átmentünk a Heim Pálba (ahova egyébként nem tartozunk, de bíztunk a szívjóságukban, hurrá). Ahol a várakozásaink ellenére nem fogadtak minket szívesen. Ezt próbáltam betudni annak, hogy telefonon egy nem illetékes ember invitált minket a főorvos tudta nélkül; esetleg annak, hogy nem vittem magammal a gyerekem korábbi eü. dokumentumait; netán annak, hogy a főorvos nem akar összekülönbözni a gyerek eredeti orvosával. Miután meggyőződtem róla, hogy ezek közül egyik sem áll fenn, és a személyzet indokolatlanul bunkó velem és a szegény beteg gyerekemmel, meg se gyógyult, csak megrokkant lelkileg, jogi útra terelem az ügyet.

Na, nekem ezek mind hiányoznak ahhoz, hogy legalább érdemi vitát lehessen folytatni a témával kapcsolatban.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 13:54:44

@Hatodéves: A blog - ezen belül az ontopic - műfajából adódóan párbeszéd. Párbeszéd a posztoló és a kommentelők között. A kommentelők alkotnak véleményt a poszt témájáról. Amikor a poszt nem érthető, vagy félreérthető, akkor a kommentelő ideges lesz. Tőle véleményt várnak, de nem tud véleményt alkotni a poszt alapján. Ezért szemrehányást/fikázás/ tesz a posztolónak.
Hol itt a gond?

IrishOak 2011.04.10. 14:11:47

Szép Vasárnapot:-)

@Despota:
De jó, már hiányoltam TV Marcit;-)

IrishOak 2011.04.10. 14:19:14

Nem nagyon értem a problémát, biztosan velem van baj.

Azért az lejött, hogy nem nagy a baj, ezt a főorvos is megmondta.Ez a lényeg!

A H.P. az egyik legjobb gyerekkórház Mo.-on punk-tum!

Ha nincs beutaló,akkor tényleg óriási szívességből vizsgálnak -de mégis megvizsgálnak bárkit!Ezt nem kéne figyelmen kívül hagyni a történetben.

phoboss 2011.04.10. 14:37:33

Hol a gond? Ott a gond, hogy néhány kommentelő alapból rosszindulatú, gunyoros, alázó stílusban minősíti a posztolót, lásd pl. az első 11 kommentet (pl. miből jön le az, hogy az anyukát nem is érdekli, hogy mi baja van a gyerekének, fő a rinyálás? Gondolom, nem azért vitte el a Heim Pálba is, mert nem érdekli.)
Igen, én is hiányolok lényeges elemeket, meg szerintem is túl sok (és nem kizárt, hogy néhol alaptalan) a panaszkodás a cikkben, de amit egyes kommentelők művelnek itt, az gyomorforgató.

SusanneF 2011.04.10. 14:45:08

@Despota:
Isten hozott újra!

Igen,az 1 % nemcsak misét ér meg,hanem körültekintést is!!!
Az Echo TV interjúját bárkinek átküldöm mail-en-amit a SAZ Kft. lenyúlásáról csináltak...
Ők benyelik az 1 % legnagyobb részét-töredék jut el a cél alapítványhoz...!!!!!
Ezt vegyétek nagyon komolyan!!
Érdemes az alapítványokat,vagy társaságot közvetlenül megkérdezni,hogy hogyan jutnak biztosan az általunk ajánlott 1 %-okhoz...!!

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 14:45:16

@phoboss: Ez elkerülhető offtopiccal. Amíg nem így van, addig számítani kell többféle véleményre. Hátránya, hogy ekézhetik a posztolót. De ez a hátrány eltörpül az előny mellett, ti, hogy minden oldalról megvilágítják a témát és ez közelebb visz a megoldáshoz.

SusanneF 2011.04.10. 14:47:56

Anyuka nem írta a posztban,hogy nem volt beutaló-csak azt,hogy nem tartoznak oda!!
A házi gyerekorvos tudtommal oda ad beutalót,ahová a szülő akarja vinni a gyerekét...!
Ezt az orvos meg szokta beszélni anyukával...

phoboss 2011.04.10. 15:07:55

@El Visco Stello: Csak épp nem biztos, hogy a posztoló ezt az előnyt fogja keresni olyan kommentekben, amelyekben lehülyézik, alázzák, rosszindulatú és bántó stílusban minősítik. Ergo ha valaki szeretné, hogy figyelembe vegyék a mondanivalóját, előnyösebb azt normálisan közölni.

El Visco Stello (törölt) 2011.04.10. 15:18:37

@phoboss: Hát ja. A kultúráltság a kultúrált emberek igénye. Illetve igényelhetik a trollok is, csak nincs rá alapjuk.
Bár számomra érthetetlen okból egészen kultúrált trollok is vannak.

alekab 2011.04.10. 16:21:45

A beteg nem ismeri a rá vonatkozó joxabályokat.
OK.
Némi pofozás után azé’ rá lehetne vezetni a hejjes útra.
Az orvos SEM ismeri a joxabájjokat, -soxor ezért nem él e fenti fegyelmező eszközzel.
Ami még rosszabb, -ismeri, de fosik alkalmazni.
/Jó, persze tudom, van a polyfemoszi eskű/
217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet
a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól szóló 1997. évi LXXXIII. törvény végrehajtásáról
3/A. §(2) A beutaló orvos a biztosított kérésére az (1) bekezdésben meghatározottól eltérő, az adott szakellátás tekintetében a biztosított ellátására területileg nem kötelezett egészségügyi szolgáltatóhoz utalja be a biztosítottat, ha a szolgáltató a beutaló orvos vagy a biztosított felé írásban nyilatkozott arról, hogy fogadja a biztosítottat.
(3) A (2) bekezdésben meghatározott esetben a szakellátást nyújtó szolgáltató a beutaló orvos megkeresésére 48 órán belül írásban (postai vagy elektronikus úton) nyilatkozik arról, hogy fogadja-e a biztosítottat.
11/A. § (1) Az Ebtv. 19. §-ának (3) bekezdése alapján történő orvosválasztás akkor érvényes, ha azt írásba foglalták (orvosválasztási nyilatkozat) és annak három példányát a biztosított, valamint a választott orvos kézjegyével ellátta.
(2) Az orvosválasztási nyilatkozatban meg kell határozni a kapcsolattartás módját, a választott orvos közreműködésével nyújtott ellátás igénybevételének rendjét, az orvosválasztásért fizetendő részleges térítési díj mértékét és várható összegét, a nyilatkozatban foglaltak módosítására és visszavonására vonatkozó rendelkezéseket.
(3) Az aláírt orvosválasztási nyilatkozat egy példánya a biztosított egészségügyi dokumentációjának részét képezi, egy-egy példányát pedig az azt aláíró biztosított és a választott orvos kapja.
(4) Az egészségügyi szolgáltatónak jól látható helyre ki kell függesztenie az orvosválasztás lehetőségéről szóló tájékoztatót, melynek tartalmaznia kell az orvosválasztásért fizetendő részleges térítési díj mértékét is.

Tehát: Ha a köcsögnek nem teccik a szívességi ellátás, megvizsgálni, -ha nincs a joxabályban meghatározott sürgős szüxég: lerugdalni a lépcsőn, oszt’ Jó napot!
Fogacc-e velem, hogy legközelebb alázatosabb lesz, mint madame Tiborc?

Mágia 2011.04.10. 17:15:07

@SusanneF:

Az ECHO tévét inkább hagyjuk...

Ezek ellen a szervezetek ellen kampányoltak, egyetlen alapítvány mellett kiállva, ezeket pedig az internetes hirdetéseikben jogtalan névbitorlóknak nevezve:

- gyermekrak.hu
- gyerekmento.hu
- dgya.hu
- daganatosgyerekekert.hu
- gyermekmento.eu
- reformatus.hu
- koraszulottmentes.hu
- pirosorr.hu
- deltamento.hu
- rakellen.hu
- kezenfogva.hu
- gezenguz.hu

maria.blog.hu/2011/02/27/kulcsszo_miatt_perel_a_gyermekrak_alapitvany

Mágia 2011.04.10. 17:29:53

@phoboss:

A poaztoló ezzel a mondatával kezdte:

"Nekem sajnos nincs jó véleményem a Heim Pál kórházról és az ott dolgozókról."

Nos, itt meg sok embernek nincs jó véleménye a posztolóról...

Mágia 2011.04.10. 17:32:59

@Máгia:

Bocs, a listán az egyes számú ment neki a tévé közreműködésével az összes többinek.

bauchi 2011.04.10. 18:08:45

@Despota: Nekem van.
Ferenc Józsefet hideg vízes lepedőben kitenni a napra.

bauchi 2011.04.10. 18:13:39

Mélyen tisztelt Despota úr,
Nem akarok így nekimenni az éjszakának.
Itt Te vagy a Király?

adamantium 2011.04.10. 18:38:54

ahelyett, hogy örülne, hogy egyáltalán ellátták és felvették, még neki jár a szája. a heim pál ezért az ellátásért ugyanannyit kapott mint a bécsi gyermekkórház, vagyis semmit. persze a bécsi gyermekkórház is szívesen fogadta volna az anyukát és a gyermeket, nagyszerű ellátást, kedvességet, figyelmet kaptak volna meg egy 10 ezer eurós számlát a végén, mint területen kívüliek. ezt persze a heim pál nem teheti meg mert ez magyarország, ezért kicsit idegesek voltak. gondolom pont ilyen ideges lenne egy vendéglős is akihez betéved a fradi keény magja, mindenki hülyére issza magát, és a kocsmáros tudja, hogy senki nem fog fizetni, tehát az ő kára ez a buli

tódór piroska 2011.04.10. 21:40:11

@phoboss: Hogy gyomorforgató, abban egyetértünk.
Csak nem a kritikus hozzászólások, hanem a posztoló rinyálása, meg az, ahogyan némelyek védeni próbálják.

Borcsika 2011.04.10. 23:17:04

a poszt semmitmondó, anyuka meg egy hisztirépa. répáról jut eszembe... nem lehet, hogy annak hiánya okozza ezt a nagyfokú frusztrációt?
egyébként mi is mentünk már "hivatlanul" a Heim Pál-ba, de minket nem hajitottak ki. sőőőőt. nehezen tudom elképzelni ezt a szitut. illetve a posztoló idegállapotát figyelembe véve, mégiscsak...

thbogyó 2011.04.11. 10:40:08

Sziasztok! Régóta olvasom a blogot - úgyis mint 3 gyerekes anyuka és úgyis, mint leendő egészségügyis (még 1 év a diplomáig). Ehhez a poszthoz annyit fűznék hozzá, hogy valószínűleg a posztoló sem állt a helyzet magaslatán, ugyanis nem tudom elképzelni, amit a Heim Pál kórházról írt. Személy szerint én az egyik legjobb gyerekkórháznak tartom. Sokat voltam ott - és leszek is még - gyakorlaton, illetve mint anyuka is sokat köszönhetek az ott dolgozó orvosoknak, nővéreknek. Főként az elmúlt 2 hétben, mivel lányaim a Rota vírus "áldozatául estek", így kénytelenek voltunk a Heim Pál fertőző osztályának vendégszeretetét élvezni. S őszintén mondom, hiába gondolkozom rajta, semmi negatívum nem jut eszembe a bent töltött idővel kapcsolatban, csak és kizárólag pozitívum. Működött a kommunikáció, mind az orvos és beteg (és a szülő), mind a nővérek és a beteg (és szülő) illetve a nővérek és orvosok között is. Még a legnehezebben kezelhető gyermekkel is végtelenül türelmesen bánt mindenki. Úgyhogy nem hagyom "bántani" a Heim Pál-t :)

tódór piroska 2011.04.11. 11:03:28

@Borcsika: most komolyan, A vitamin hiányra gondolsz? Köztudottan a sárgarépa tartalmazza legnagyobb mennyiségben. Ennek hiánya is a tisztánlátás károsodásához vezet, bár nem a szó átvitt, hanem eredeti értelmében (farkasvakság). Bár most jut eszembe, hm... répahiány... Igaz, hogy a hivatalos BNO tárban nem így szerepel, de viziteken néha elhangzik a diagnózis(apenia dolorosa).

Borcsika 2011.04.11. 13:08:34

@tódór piroska: nem, egyáltalán nem. konkrétan arra gondolok, hogy néha apuci meglátogathatná frusztra-mamát a répuszkájával, és helyre billenthetné az egyensúlyát.

thbogyó 2011.04.11. 13:35:49

Tudom, hogy ez kicsit OFF lesz, de valaki tudna valamit mondani nekem a Pillangó-vírusról? Tünetek, mennyire fertőző, lehet-e közösségbe vinni a gyermeket...stb. Köszi

Borcsika 2011.04.11. 16:13:51

@thbogyó: Páros foltokban jelenik meg, jellemzően eleinta a két arcocskán, majd a test többi táján is. Olyan kinézetre, mintha hdeg téli időben kifújta volna a szél. 7-14 nap a lapangási ideje, és csappfertőzéssel terjed.
Közösségbe nem szabad vinni, mert fertőző betegség.
Viszonylag gyors lefolyású, akár 2-3 nap alatt is lezajlik. A legtöbb embernél nem okoz semmilyen különösebb mellékhatást, enyhe láz, vagy hőemelkedés kisérheti. Leginkább a megjelenése előtt fertőz. Nem kell rá anibiotikum, viszketést s lázat kell csillapitani. Felnőttek esetében erős izületi fájdalom jelentkezhet, ami miat először influenzára gyanakodhatunk, és csak a kiütések megjelenésével válik nyilvánvalóvá, hogy milyen betegséggel állunk szemben.

thbogyó 2011.04.11. 17:04:56

@Borcsika: Nagyon köszönöm a segítséget! Ez most nagyon jól jött. Mostanában kezdtem róla hallani, hogy itt is, ott is felbukkan, de ennél több infot eddig nem kaptam. S kicsit megijedtem, mert szombaton a nagylányom arca is ijesztően piros lett - igaz, kirándultak aznap és elég erős szél is volt. De a pirosság még most is ott van az arcán, de a teste többi részén nem látok semmit. No, most legyek okos... Asszem a biztonság kedvéért le fogom vinni a rendelőbe megmutatni a dokinak.

tódór piroska 2011.04.11. 18:27:48

@Becs: errről már sokat olvastunk, utoljára valami barokker nick alatt, akit, úgy emléxem, indexre tettek. Úgy láccik, cenzi és epres nem figyel.

tódór piroska 2011.04.11. 18:30:18

@Borcsika: akkor egyre gondoltunk, l. az utolsó két szót a Neked írt kommentben (apenia dolorosa)

Borcsika 2011.04.11. 22:29:49

@thbogyó: sztem kend be a pofikáját egy kis testápolóval, vagy, ha van otthon, sudocrem-mel, és elhalványul. Mi "kipróbáltuk" a pillangóvirust, nem múlasztotta el semmi. Ha nincs hőemelkedése, és nem viszketnek a kiütései, akkor simán kifújta a hétvégi orkán erejű szél. Ne rohanj orvoshoz, ha nem muszáj, nehogy benyaljon mégvalami virust, vagy bacit. Lehet,hogy szimplán egészséges szine van a gyerkőcnek, amitől elszoktál a HOSSZÚ tél alatt.

Borcsika 2011.04.11. 22:31:08

@tódór piroska: Ah so... bocsánat, kissé elvarázsolt vagyok, és a szöveg végére nem koncentráltam :-D
Köszönöm a "kiigazitást".

thbogyó 2011.04.12. 07:57:26

@Borcsika: :) Köszönöm. Kipróbáltam a testápolót, s valamennyire tényleg elhalványult. Tényleg nem hiányozna most semmi más kórokozó. Elég volt az elmúlt 2 hétben megküzdeni a rotával. Mind a 3 gyereken végigment, s ketten kórházba is kerültek. Amúgy pont a "pillangó-gyanús" lányom úszta meg a kórházat.

thbogyó 2011.04.13. 08:09:12

@Borcsika: Áááá... mégis pillangó... Tegnapra kijöttek testszerte a pöttyök. És már a kicsi lány is pöttyös, piros. Doki szerint amikor már a pöttyök megjelennek és az arcpír, akkor már nem fertőz. Remélem, igaza van..

Moderakedvenc 2011.04.13. 09:47:57

@tódór piroska: De milyen nagyon jó, hogy te meg ennyire nagyon figyelsz! Mi lenne velünk nélküled?

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.13. 10:17:09

@Moderakedvenc:
"Velünk"? Miért, hányan vagytok?... :)

Moderakedvenc 2011.04.13. 10:42:27

@miklos.rabai: Jó sokan vagyunk mi, olvasók, kommentelők, akik örülünk minden figyelmes és empatikus embernek :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.04.13. 11:24:56

@Moderakedvenc:
Hát, nem lehetsz igen régi és aktív tagja annak a közösségnek, amit védesz, hisz az adatlapod szerint csak ma regisztráltál. Eddig 9 kommentet írtál, teljesen különböző stílusú blogokba. Látom unatkozol... :)
De nem kell válaszolnod, hisz nem is kérdezek tőled semmit...

Moderakedvenc2 2011.04.13. 16:24:38

@miklos.rabai:

Te is mennyire nagyon okos vagy, nem győzök ámulni-bámulni :D
Milyen közösségnek nem vagyok én régi és aktív tagja? :D
Az a közösség, amelyik nem az orvosokat védi minden áron? Ja kérem :D

"De nem kell válaszolnod, hisz nem is kérdezek tőled semmit"

Aha :D
Mesélj még, mit ne csináljak? Olyan jó olvasni minden sort tőled, egyenesen isteni :)

tódór piroska 2011.04.13. 16:58:42

@Moderakedvenc2: Nevetséges a vagdalkozásod, és az eröltetett, sajnos, egyáltalán nem szellemes humorod.
Akik tudnak olvasni, és értik is , amit olvasnak, tényleg örömmel fogadják @miklos.rabai sorait.

Bikli néni 2011.04.13. 17:03:58

@Moderakedvenc2: Te nem tudom, ki vagy, de le lehet szállni Miklósról. Egyebekben csatlakozom Piroska véleményéhez.

Moderakedvenc2 2011.04.13. 18:26:48

@tódór piroska: Nem is szellemesnek szántam kis drágám. Na csókollak, nem kell szelet vetni, tudod. SZIA.

@Bikli néni: Én se tudom, hogy te ki vagy, ugyanúgy hozzászólok, ahogy bárki más is. Nem tetszik kis bogaram? Az szar.

Erika László 2011.04.13. 18:32:05

@Bikli néni:

miklos nem erdemli meg ezt a szanalmas ekezest... en a helyeben kemennek a venice-re, kiszelloztetni az agyam...

Erika László 2011.04.13. 18:35:03

@Bikli néni:

egyebekben meg szanalmasnak latom az itteni kulturat... en kulfoldi forumokra is fel szoktam jarni, ezeken az ember 1 honap alatt nem kap annyi pofanvagast mint ti itt 1 ora alatt. bullshit.

Bikli néni 2011.04.13. 18:40:21

@Moderakedvenc2: Ha akkora nagylegény vagy, miért nem ide írod be, amit nekem elküldtél privátban? Félsz, hogy kiraknak? Meg is érdemelnéd már. És ha már szólásszabadság: észrevehetnéd, hogy most már mindenkinek az agyára mész az akárhányadik nikkeddel is. Ne félj, előbb-utóbb majd IP-cím alapján fog kivágni innen a bloggazda, és akkor regelhetsz bármilyen névvel, akkor se fogod tudni leírni ide a hülyeségeidet.

Ja, és ne fáraszd magad privátlevelek küldözgetésével, tiltólistára raktalak :)

Bikli néni 2011.04.13. 18:41:54

@Moderakedvenc2: És nem vagyok a kisbogarad. Se senki és semmi másod.

Erika László 2011.04.13. 18:45:39

@Bikli néni:

figyu, blikli neni, ne vitatkozz vele, ne szallj le a szintjere. ha atnezel a feje folott, hamarabb eszreveszi magat az ilyen sikertelen es megkeseredett alak, aki itt probal revansot venni az elqurt elete miatt.

Bikli néni 2011.04.13. 18:49:30

@Erika László: Ő küldözget nekem privát levelet... (Feltételezem, Piroska is kapott :P)
Egyébként szánalmas, hogy valaki ebben leli örömét, hogy napi szinten új email-címeket és új nickeket regel, hogy aztán nekiálljon ezredszer is sajnáltatni magát.
De igazad van: ignore on. (mert még a végén olyat találok írni, hogy kitörlődök magam is :D)

tódór piroska 2011.04.13. 18:57:47

@Bikli néni: Nekem nem lehet, nem él az e mail címem... Néha sajnálom, mert a számomra kedves "ismerősök" pl Laikus, vagy akár Te is, sem tudnak így elérni.

Bikli néni 2011.04.13. 19:02:52

@tódór piroska: :( Ha valamikor a jövőben igényed lesz rá, nekem nyugodtan elküldhetsz privátban egy (anonim) e-mail címet :)

Erika László 2011.04.13. 19:05:44

@Bikli néni:
a magyar forumok tobbsegen sok ilyen sulyos elmebeteg akad. ezen a blogon sajnos az atlagnal is joval tobben vannak, mert bevonzzak oket az itt sajnos nem mindig a hivatasukhoz meltoan forumozo egyes orvosok jelenlete. gondolok a kiegettsegukre es a soxor megnyilvanulo cinizmusukra. sorry, de ez van. engem nagyon bant az itteni orokos vagdalkozas.

Bikli néni 2011.04.13. 19:15:30

@Erika László: Tudod, miért szeretek ide járni? Mert az örökös vagdalkozás mögött szépen csendben kialakult itt egy nagyon szuper csapat. Orvosok és laikusok beszélgetnek egymással. Olyan dolgokat hallunk itt egymástól, amit egy orvosi rendelésen soha nem hallanánk. És emellett még offolni is szoktunk néha, az a lazulás :)
Itt is vannak suttyó emberek, persze, de a többieknek hála, engem itt sokkal több pozitív élmény ér, mint amennyit el tudnak venni tőlem.
Próbálj te is felülemelkedni a "vagdalkozáson". Akkor nem fog bántani, és máris nagyobb élvezettel fogod itt tölteni az idődet :)

Erika László 2011.04.13. 19:31:12

@Bikli néni:

hat... en ugy latom, az elobb eppen kiutottek nalad a biztositekot szepen... en nem hiszem, h itt valaha is aktiv tag leszek, nem az en vilagom. most, a 8, mutetem utan meg tul serulekenynek erzem magam az orvul hatbatamadosokhoz. volt benne reszem a sajat posztomban is, a te altalad szupernek tartott csapatodtol, inkabb nem mondok neveket. maradok inkabb az nlc-n, ott szeretetteljesebb a hangulat. az itteni ritkan dob fel. :)

Bikli néni 2011.04.13. 19:49:03

@Erika László: Igen, néha nálam is előfordul, hogy elszakad a cérna. De soha nem azok az emberek idegesítenek fel, akikről fentebb beszéltem.
Nem kell neveket mondani, emlékszem a posztodra. Megtörtént, elmúlt. Ha jobban megtalálod a társaságodat a NLC-n, akkor nyilván ott fogod jól érezni magad. A kettő egyébként nem zárja ki egymást.
És bízom benne, hogy most már teljesen felépülsz a sok megpróbáltatás után, szurkolok :)

Erika László 2011.04.13. 20:01:11

@Bikli néni:

koszonom. sajnos nem jo a helyzet, ket itteni nagy mutet utan sem. az a gyava, felelosseget nem vallalo aljas sarlatan kivagta a szemhejam izomzatat. nincs ami megtartsa. hard palate graftot meg azert nem lehet berakni, mert a tul nagy hegesedes miatt eloturemkedne. nagyon el vagyok keseredve. a mediburg klinika tulaja rohog a markaba, tovabbra is el es virul, mikozben nekem mar tobb mint 5 millios a karom es nem gyogyultam meg.

IP-címvadászok kedvence 2011.04.14. 11:14:30

@Erika László: Elcseszett műtét után nem vállalja a felelősséget a doki?
És most itt akarsz revansot venni az elqrt életedért? Nahát...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása