Megütötte a gyereket az orvos

2011.03.25. 13:00

Sziasztok!

 

A legelején szeretném leszögezni - megelőzendő a sok támadást - nem az orvosokkal általánosságban van problémám, sőt, az egyik gyerekkori barátnőm maga is orvos. Egy bizonyos személyre haragudtam meg mérhetetlenül, mert úgy bánt a kisfiammal, ahogy az megengedhetetlen, megbocsájthatatlan. Fiam 11 éves múlt, nagyon agilis, életvidám kisfiú, mindamellett szófogadó, jó gyerek is. Csak hát kissé félénk, de melyikünk nem volt az ennyi idősen?!

 

 

Sajnos egy héttel ezelőtt belázasodott az iskolában, hányt is szegény, ezért haza is küldték. Ilyenkor szerintem elvárható volna, hogy a szülőket értesítse az iskola, ez nem történt meg, de a gyerkőcnek van kulcsa, haza tudott menni és ő otthonról felhívott. Mobilja nincsen, korainak tartom. Mivel a férjem Németországban dolgozik és én is a munkahelyemen voltam és nem engedtek haza, ezért azt láttam a legjobbnak, ha felhívom az orvost, ha tud, akkor jöjjön ki hozzánk és nézze meg a gyereket. A háziorvosunk sajnos szabadságon volt, a helyettese pedig kerek perec megmondta, hogy ő bizony nem jön ki. Elfogadtam a helyzetet zokszó nélkül, más megoldást kerestem.

 

Felhívtam a kisfiamat és megmondtam neki, hogy ha van annyi ereje, akkor szaladjon le a rendelőbe, ami összesen 5 percnyire van tőlünk. Azt mondta nem lesz baj, lemegy. Itt szeretném azt is elmondani, hogy nem ez volt az első eset, hogy valahova egyedül ment, vásárolni, focizni, stb. úgyis lejárt, szóval egy 11 éves gyerek ennyire lehet önálló szerintem.

 

Sajnos itt én magam is elkövettem egy hibát, mert nagy hirtelen elfelejtettem a gyerek lelkére kötni, hogy a tb kártyáját vigye magával. Máskor ez nem jelentett volna gondot egyébként, nem úgy ezúttal.

 

Amikor leért a rendelőbe és kérték a kártyáját, akkor mondta, hogy otthon felejtette. Elmondása alapján kiabálni kezdtek vele, hogy hogy lehet ennyire hülye, de azért szerencsére megnézték a kartonját és fogadták is. Bement a helyettesítő doktorhoz. Elmondta, hogy haza küldték az iskolából, hogy belázasodott, hogy kétszer hányt is. Az orvos megvizsgálta, majd mondta, hogy injekciót fog adni a fiamnak. Sajnos a kicsi teljesen bepánikolt. elkezdett sírni és azt hajtogatta, hogy nem akarom, nem akarom. Lehet, hogy én vagyok elfogult, de szerintem nem ő volt az első, aki így reagált ilyen szituációban.

 

Mi lett volna az ideális megoldás a doktor úr részéről?Megnyugtatni, elmagyarázni neki a dolgokat, eloszlatni a félelmét. Nem hiszem, hogy ez annyira megvalósíthatatlan feladat volna. Ehelyett elkapta a fiam kezét, megszorította és szó szerint lefogta őt, a keze véraláfutásos lett és mivel erre a gyerek elég rosszul reagált, megpróbált szabadulni a szorításból, kapott egy kokit a fejére, közben pedig el lett mondva mindennek, ezeket inkább nem is idézném.

 

Ezek után nagy nehézségek árán megkapta a szurit is, majd a kezébe lett nyomva három recept és majdhogynem ki lett dobva a rendelőből, haza lett zavarva.

 

Este, amikor hazaértem ott aludt az ágyában és amikor felébresztettem, akkor mesélte el az egész tortúrát. Nem mondanám, hogy örömmel fogadtam a beszámolót, eléggé pipa lettem, elhatároztam, hogy másnap mindenképpen felkeresem az orvost és beszélek vele, hallani akartam az ő szájából is a történteket.

 

Oda is mentem és mondtam, hogy kinek az anyukája vagyok és miért jöttem. Olyan pökhendi, goromba stílusban kezdett beszélni velem, mintha abból a bizonyos testnyílásából rángatott volna elő. A szemembe vágta, hogy a neveletlen hülye gyerekemet nekem kellett volna felpofoznom és hogy szégyelljem magamat. Csak pislogtam, hogy most mi is van, majd elmondtam én is a magamét. Végezetül azt is az arcomba lökte, hogy nyugodtan jelentsem csak fel, úgysem fogom tudni bizonyítani az igazamat.

 

Egyszerűen ép ésszel felfoghatatlan számomra, hogy miért megy az ilyen ember pont gyermekorvosnak. Ha lehet, akkor ezen a területen még nagyobb fokú empátiára van szükség, mint egyéb területeken, ráadásul az sem hátrány, ha az illető szereti is a gyerekeket. Ez az orvos a szégyene az egész orvostársadalomnak. Így jobb helyeken a kutyával sem bánnak, nemhogy egy 11 éves kis sráccal. Mondom mindezt úgy, hogy továbbra is töretlen a bizalmam az orvosok iránt, de ezt az embert én eltiltanám a foglalkozásától örökre.

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mágia 2011.03.25. 13:13:33

"egy héttel ezelőtt belázasodott az iskolában, hányt is szegény, ezért haza is küldték. Ilyenkor szerintem elvárható volna, hogy a szülőket értesítse az iskola, ez nem történt meg"

Az iskola NEM engedheti ki a gyereket tanítási idő alatt a kapun kívülre egyedül, felügyelet nélkül úgy, hogy erről a szülő nem tud és ezt a szülő jóvá nem hagyta.

Mágia 2011.03.25. 13:18:59

11 éves gyerek NAGYON kicsi ahhoz, hogy a betegsége esetén egyedül menjen orvoshoz.

Nem tudta volna megmondani például, ha valamire allergiás.

Szerintem ebben az esetben az iskolában kellett volna tartani addig, amíg a szülő érte nem megy. (Bár korábban, amikor gyerekbalesetről volt szó itt a blogon, azt mondtam, hogy a gyereket el lehet engedni tanár nélkül a mentővel, és ezt most is így gondolom.)

Dr.laikus PhD 2011.03.25. 13:38:05

Szerintem is lázas 11 évest nem engedek egyedül orvoshoz.
Oskola megint nem állt a helyzet magaslatán.
Iskola titkár egyik dolga ez.
Pesztrálja addig a beteget amíg eléri a szülőt.

Nagyobb gyerek is parázik az injekciótól, nem egy kisebb.

Az orvos hát arra nincs mentség, de valószínű nem a Te gyerekeddel ilyen pokróc és durva.

Nem hagynám annyiban, hiszen beismerte.
A többit majd meglátod.

Dr.laikus PhD 2011.03.25. 13:39:30

@Dr.laikus PhD:

nem csak a Te gyerekeddel.... :(((

Bikli néni 2011.03.25. 13:55:44

Hát kérem, pontosan tudom, hogy nem lehet kiírni az orvos nevét, de most legszívesebben én is ez után kiáltanék...
Iskolával kapcsolatban csatlakozom az előttem szólókhoz.
Orvos viselkedésére nincs mentség. Tényleg fel kellett volna nyomni, hátha az asszisztens tanúskodik. (Elméletileg ha az orvos helyettesít, attól még az asszisztens ugyanaz, nem?)

Mágia 2011.03.25. 14:17:52

@Bikli néni:

Én mégis a legkevésbé az orvost hibáztatnám.

Mégis, mihez kezdhetett volna egy gyerekkel, akit a szülője engedélye nélkül meg sem vizsgálhatott volna?

Nem akarom bántani a posztolót, de szerintem ilyene setben a menetrend az, hogy az iskola riasztja a szülőt, a szülő meg nem ül bent estig az irodában, hanem rohan a gyerekért az iskolába, és viszi az orvoshoz...

Az orvos pedig a szülő jelenlétében megvizsgálja a gyereket, elmondja a teendőket, felírja a gyógyszereket és táppénzre veszi az anyukát.

Lehet, hogy rosszul gondolom...

De a nagyérdemű törzskommentezők szerint mi lett volna a forgatókönyv abban az esetben, ha az iskola kilöki a gyereket a kapun túlra, az orvos meg úgy látja, hogy azonnali kórházi ellátást igényelt volna a gyerek?

A nyomorult 11 éves állt volna sorba egyedül a gyerekorvosnál, feküdt volna be egyedül a mentőbe, vetette volna fel magát a kórházban ???

Bikli néni 2011.03.25. 14:29:35

@Máгia: Az iskola megint rosszul járt el, de nekem meggyőződésem, hogy erről (sem) készült egyértelmű szabályozás, különben nem lennének ilyen posztok.

Azért anyukát is meg lehet érteni, le van írva világosan a posztban, hogy nem engedték haza a munkahelyéről. Ha ugyanez a poszt a MHT-on lenne "Nem engedtek el a beteg gyerekemhez" címmel, oda mit írnál? Ha kirúgás terhe mellett megy el a gyerekért (ilyen főnöknek is hasonló jókat kívánok) vs. végiggondolja, hogy eddig nem volt probléma abból az öt perces útból és a saját(!) orvosból, akkor talán most is kivitelezhető lenne a dolog.
Nem látom a posztban sehol azt a részt, hogy az anyukát hidegen hagyta, hogy a gyereke egyedül mászkált az iskola-otthon-orvos-otthon útvonalon. Inkább azt látom belőle, hogy nem is tudott volna tenni ellene semmit.

Mágia 2011.03.25. 14:45:11

@Bikli néni:

Olyan NINCS, hogy az anyukát a kiskorú gyerek betegsége miatt nem engedik el a munkahelyről.

A legrosszabb, ami történhet szerintem, hogy a gyerekorvos táppénzre veszi az anyukát azzal a naptól kezdődően.

Az MHT blogra ugyanezt írnám.

Kirúgás terhe NINCS. Ha az anyuka aznap táppénzen volt, akkor nem rúghatják ki hiányzás, vagy idő előtti távozás miatt a munkahelyről.

Egyébként ebben a kirúgósdiban se hiszek. A cégek mostanra már a minimális alkalmazotti létszámmal dolgoznak.

Akiknek munkát adnak, azok valóban kipróbált, megbízható, jól teljesítő emberek. Nem rakják őket az utcára csak amiatt, hogy orvoshoz kellett vinni a gyereket.

Bikli néni 2011.03.25. 14:51:05

@Máгia: Nem fogjuk sosem megtudni, mit értett a posztoló az alatt, hogy nem engedték el a munkahelyéről.
Sok minden tilos kishazánkban, amire a munkáltató magasról tesz. Elméletileg állásinterjún is tilos megkérdezni, hogy van-e gyereked, meg szeretnél-e. Ha elmesélném neked, hogy ez hogy néz ki a valóságban, talán nem is hinnéd el :)

Mágia 2011.03.25. 14:54:58

@Bikli néni:

Én ugyan már régen dolgoztam munkahelyen, de úgy rémlik, egyik helyen se voltak olyan megátalkodott főnökök, akik egy anyukát ne engedtek volna el, hogy a 11 éves beteg gyereket az iskolából elvigye az orvoshoz.

Borcsika 2011.03.25. 15:03:53

Egy 11 éves gyerek valóban van, amihez elég érett, pl hozzon tejet, kenyeret a közeli üzletből, de orvoshoz, főleg, ha a sajátunk nem rendel, nem engedném el egyedül. A levélből kitűnik, hogy az anyuka sem döntöte még el, hogy kisfia van, vagy nagyfia.
A doki viselkedésére nincs magyarázat, látleletet kellett volna vetetni a gyerekről, és feljelenteni a dokit.
Az iskolának (is)nagy felelőssége van, hiszen nem engedhette volna egyedül haza a gyereket. Vagy el kellett volna kisérni az orvoshoz, vagy kihívni a suliba a dokit, vagy mindenképpen megvárni, amíg a szülő oda nem ér (lévén, hogy nem volt életveszélyben a gyerek).
Egy csúnya megjegyzés: magyartalan létigével nyomatékosítani...

Leroi 2011.03.25. 15:21:03

Egy 11 éves srácot orvoshoz még mindig a szülőnek kell elvinni.
Már csak a panaszok pontosítása céljából is.

Erre a munkahely nem mentség.

Lám, a kicsi bepánikolt és sírni, tiltakozni kezdett.
Itt jön az a töréspont, amit az anya nem látott előre vagy nem akart látni: ez a gyerek még nem elég érett ahhoz, hogy orvoshoz elengedhető legyen egyedül.
Aztán hogy ki kit kokizott és ki mit mondott, az mindenki fantáziájára van bízva.
Aki ennyire könnyelműen cselekszik az ugyanennyire könyelműen nyilatkozik is.

Engedtessék meg a vétójog ebben az esetben is.

Ami nem von le semmit abból az alapigazságból, hogy gyereket nem verünk, sem a magunkét sem a másét, beteg gyermeket mégúgysem.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.25. 18:21:46

Az anya munkahelyét kell legelőször feljelenteni, azután az orvost, azután az iskolát. Az anyuka is eljárhatott volna kicsit határozottabban.
Mi az, hogy a munkahely nem engedi betegállományba a szülőt? Ilyet még nem is hallottam.
Mi az, hogy az iskolából elengedik a beteg gyermeket? Van ott betegszoba, addig ott kell tartani, míg a szülő érte nem megy.
Mi az, hogy az orvos fenyítéssel akar egy gyermeket meggyőzni arról, hogy nem kell félni az injekciótól?
Anyukáról meg csak annyit, hogy nem működnek rendesen az anyai ösztönei. Akinek működik, az hanyatthomlok szalad a gyermekéhez.
A kissrácról meg annyit, hogy ügyes, talpraesett.

sárga nyúl 2011.03.25. 18:37:42

@El Visco Stello: Pontosan ezt írtam volna én is.

Hatodéves 2011.03.25. 18:44:39

@El Visco Stello:
Azért ezt sem olyan könnyű megítélni. Nem tudjuk, mit dolgozik. Én például nem tudnék elmenni a melóhelyemről, ha senki nem jön be váltani. De mondjuk egy sebész sem futhat el műtét közben (ok, nyilván anyuka sem az). Vagy egy fodrász, ha pl. egy esküvői frizura elkészítésére vár vendéget. Vagy egy fontos tárgyalás, fogadás előtt sem lehet elmenni.

Nyilván ha a gyermek balesetet szenved, vagy súlyos beteg, akkor az ember elszabadulhat. De egy ilyen hányós-lázas nyavalyához? Szerintem tényleg van olyan munkahely és helyzet, amikor az ember nem teheti ezt meg. Lehet, hogy direktbe nem rúgják ki, csak éppen legközelebb nem bíznak rá feladatot stb.

Persze a 11 éves fiatal egyedül császkálni betegen, és szerintem is, ha egy mód van rá, ilyenkor mennie kell az anyának. De lehet, hogy nem volt egy mód sem.

ccke 2011.03.25. 18:45:03

Szerintem az nem gond, hogy a gyerek hazament. Elvileg nem lehet ilyet, de ha közel az iskola, nincs a gyerek nagyon rosszul, szerintem menjen haza, pihenjen le, aludjon egyet, igyon teát... Egy önállóságra szoktatott gyerek erre képes.

Az orvos viszont nem kellett volna, ráért volna ha anyuka hazaér este, felméri a helyzetet. Ha nagy a baj, még mindig van ügyelet, ha nem akkora, akkor meg majd másnap reggel elmennek együtt. Jobb, ha anyuka segít a panaszkodásban, megnyugtatja a gyereket pl. injekció közben, és jobban megjegyzi a kapott instrukciókat(gyógyszer, diéta...)

Az orvos meg, ha tényleg megütötte, akkor megérdemli a feljelentést. Ha beleegyezés nélkül kezel gyerekeket (jogszerűen egy 11 éves nem is egyezhet bele, de itt kifejezetten tiltakozott), az jogtalan, és etikátlan.

Hatodéves 2011.03.25. 18:45:58

Másrészt meg a munkajog egy elméleti tudomány. Annyi munkanélküli van, és minden állásra olyan sok jelentkező, az emberek így is állandó stresszben vannak. Ha a főnök azt mondja, felsikálják fogkefével az irodát, csak veszélybe ne kerüljön a helyük. Nincs az a jog, ami megvéd minket szerintem.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.25. 18:52:25

@Hatodéves: Nem vagyunk egyformák, de én - ha bakter lennék - lecsuknám a sorompót és mennék. Még akkor is, ha tőbbé nem dolgozhatnék ott. És azért, mert ez nem racionális kérdés. Rólam nem lehet állítani, hogy kinyalnám a kölykök sejhaját, inkább hagyom őket nőni, mint a gombát. De a betegségük - ameddig nem győződtem meg a saját szememmel - az más tészta.

A Tyne folyó déli partja 2011.03.25. 21:05:15

@Máгia: világosan le van írva, hgoy nem engedték el a munkahelyéről )amit meg én nem értek.mit gondolnak a főnökei, viccből küldik haza a beteg gyereket. bár ez is igaz, mi az, hogy hazaküldi? és ha közben összeesik az utcán, annyira rosszul lesz? valaki legalább hazakísérhette volna.)

A Tyne folyó déli partja 2011.03.25. 21:06:54

@Máгia: attól még sok helyen meg előfordulhat, hogy nem engedik el.

mutant · http://universal.blog.hu 2011.03.25. 21:33:21

@Máгia: "Az iskola NEM engedheti ki a gyereket tanítási idő alatt a kapun kívülre egyedül, felügyelet nélkül úgy, hogy erről a szülő nem tud és ezt a szülő jóvá nem hagyta."

A lófittyfenét!Mi is ki-be járkáltunk anno. Sok suli leszarja az ilyesmit sajnos.

SarahConnor 2011.03.25. 21:35:52

"Este, amikor hazaértem ott aludt az ágyában és amikor felébresztettem, akkor mesélte el az egész tortúrát"

Remélem, anyuka nem mindig így jár haza, a gyerek meg egész nap, lefekvésig egyedül...

Az orvos viselkedésére nincs mentség. Kíváncsi lennék, az asszisztens, a várakozó betegek (ha voltak) mit mondanak.
Kövezzetek meg, de egy ijedt gyerkőc könnyen túlozhat, így őket is meg kellene hallgatni.

penelope garcia 2011.03.25. 22:01:22

Istenem, mekkora egy gedva rohadék az ilyen!
Egy gyerekkel erősködik?!
Jaj, az ilyen férgektől úgy kijön belőlem az állat, hogy legszívesebben .........................................!!!!
Kétszer!!!!!!!

szaszni 2011.03.25. 22:40:14

Azért én itt érzek szülői felelősséget is. Nem is kicsit! Vegyük már tudomásul, hogy a saját szülői felelősségünket nem veheti le a vállunkról sem az iskola, sem az orvos, sem a munkahelyünk, se Orbán Viktor.

kirbor 2011.03.25. 22:41:43

Az iskola hibázott.
Az orvos hibázott.
De! Az anyukának nem akkor kellett volna az orvoshoz szaladni, hanem egy nappal előbb!!! A gyerekkel együtt... Főnök ide vagy oda...

Bagamoyo 2011.03.25. 22:53:32

Az orvost feljelenteném. Visszamennék, diktafon stb.. Keményen, ügyvéddel konzultálva.

Snowmoon 2011.03.25. 23:10:36

@kirbor: így van !! de akkor is, az orvos minősíthetetlen !!! minimum feljelenteném !!

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2011.03.25. 23:15:18

"Olyan NINCS, hogy az anyukát a kiskorú gyerek betegsége miatt nem engedik el a munkahelyről.
" - Jah, meg indoklás nélküli elbocsájtás sincs, meg visszaható hatályú törvénykezés sincs, meg...

Sorban állnak az emberek a munkáért!
Hajlandóak 10-12 órát dolgozni, hogy nyolcra be legyenek jelentve -minimálbérért + meg pár tízezer zsebbe, ha jól dolgoztak...

parrre 2011.03.25. 23:22:24

De azért csak nyakonvágtad a dokit nem ? Vagy legalább a asztalt ráborítottad .... Sok szemétládda aljas söpredék.

bakela 2011.03.25. 23:27:28

Szeretném előrebocsállytani, hogy semmi bajom állltalában az inuitokkal, sőt, eccer malynem volt egy örökváros-ni kedvesem, deazér’ a lakásom 400 km-es körzetéből elzavarhatnák –nék mindet.
+ asszem, nem mernék a poszterhoz/hez a Schwarzschild-sugárnál közelebb menni:
Mehr lift!
Tényleg, a fekete lyukból a fény liften sem jön ki?
Tipikus- balfarok – beszari –konfliktuskerülő –konformista zorvosi hozzáállás.
Hibát –hibára: mintha lőlapot a háta közepére.
1)„ezért azt láttam a legjobbnak, ha felhívom az orvost, ha tud, akkor jöjjön ki hozzánk és nézze meg a gyereket”
A hejjes meggolldás: - anyuci elküld a p…..ába, akkor is, ha apuci éppen lomizikk Dzsörmaniban.
- rendőrség, gyámhatóság felhív telegráfon
- ugyanoda, kézbesítési visszaigazolás kérésével emil elküld-
2)” Az orvos megvizsgálta, majd mondta,…”
ez így hejjes.
3)” … hogy injekciót fog adni a fiamnak.” Buta, életveszéjjes dolog: Cave canem! /illetve Ibrahinem/
Invazív beavatkozás. –szülői beleegggyezés /kivéve –sürgős szüxég: Melléklet az 52/2006. (XII. 28.) EüM rendelethez/
4) „Mi lett volna az ideális megoldás a doktor úr részéről?” Kelt, mint fent:
- rendőrség, gyámhatóság felhív telegráfon
- ugyanoda, kézbesítési visszaigazolás kérésével emil elküld-
5) Émmég tuttam mi a külömppség a koki, meg a barack Obivan között.
6) „Oda is mentem és mondtam, hogy kinek az anyukája vagyok és miért jöttem.”
A meggoldás, by Nicolas von Raaber:
Az asszisztencia elküld a pappirbótba tonerér.
Ajtó bezár.
Anyuka kettő füle elhejjezése a kettő kezünkben.
Majd az üres fejecskét lassú, egyenletes mozdulatokkal a csempével 17x kontaktusba hozni.

Mondom mindezt úgy, hogy továbbra is töretlen a bizalmam a zorángutánok iránt, de ezt az emberszabásút én eltiltanám az ékszerteknős tenyésztéstől /is/ örökre.

Alikam 2011.03.25. 23:30:51

@El Visco Stello: jól van ez az elmélet, aztán legyen időd meg pénzed mindent végig járkálni meg ügyet csinálni. Ugyan.

Állatorvost kell keresni, 1500 elaltatja a dokit aztán csókolom.

Anouk1 2011.03.25. 23:39:44

Feljelenteni az orvost. Most azonnal.

AlphaBlack 2011.03.25. 23:51:10

Akkor elmondom, hogy mi a meglátásom.
A mutternek lelkiismeret furdalása van, mert nem volt ott a gyerekével, amikor annak fontos lett volna. Ezt a lelkiismeret furdalást úgy próbálja meg leplezni, hogy mindenki mást hibáztat. Régi lemez...
Neked kellett volna ott lenned a rendelőben és a gyereked kezét fogni! Örülj, hogy TB kártya és szülő nélkül fogadták! Ha ott vagy a rendelőben, akkor meg te adsz neki kokit, ha elkezdi a hisztit. Az mennyiben lett volna másabb? Gondolkodj már! Meg a többiek is. A pánikrohamon nem lehet "rábeszéléssel" segíteni, Te nagyon okos! Van amikor le kell fogni és kész, pont. Az orvos helyesen járt el, mert ez pont olyan eset volt.
Ez az írás (másnak nem nevezném) is nélkülöz minden szakmaiságot. Csak megy a hangulatkeltés a diplomás éhbérérért másokon segítő emberek ellen. Kezet foghattok magatokkal, gratulálok.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.25. 23:56:50

ogy ha van annyi ereje, akkor szaladjon le a rendelőbe, ami összesen 5 percnyire van tőlünk. Azt mondta nem lesz baj, lemegy"

hát akkor mégse volt rosszul

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.26. 00:09:42

@Borcsika: én se küldtem volna orvoshoz.
pihenjen otthon.
ez láz csak.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2011.03.26. 00:12:36

@El Visco Stello: és mennyivel jobb ha éhenhaltok a gyerekkel?

a munkahelyek emberközpontúsága átlagban 0

Bikli néni 2011.03.26. 00:24:20

@tesz-vesz: Adatvédelmi okok miatt tilos kiírni a posztban szereplő orvosok nevét, vagy olyan információt, amiről az illető orvost be lehet azonosítani. A másik ok, hogy a blog valószínűleg nem akarna konfliktusba keveredni az érintett orvossal.

Bikli néni 2011.03.26. 00:27:15

@tesz-vesz: Ja, meg azért sem célszerű, mert ide jórészt indulatból írt történetek érkeznek, amik valóságtartalmát nem lehet ellenőrizni, és elég kínos, hogy ha valaki bepanaszolja dr. XY-t, aztán közben nem is úgy volt. Az itteni orvosok egyébként nem egyszer világítottak már rá arra, hogy amit a posztolók leírtak, egyszerűen nem történhetett meg úgy, ahogy a laikus állítja. Ez nem a Homár, ahol fényképpel dokumentálják a döglött egeret a hipermarket kenyerében :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.26. 02:53:24

@bakela:
Igy van, ahogy irod!

Azert, mert az orvosnak egyszeruen el kellett volna kerulnie a szituaciot, hogy egy 11 eves gyereket a torvenyes kepviseloje nelkul fogad.
Ha a gyerek egyedul megjelenik az ajtoban, es kiderul, hogy nincs vele senki, akkor az orvos ranez a gyerekre, megallapitja, hogy nincs fekete himloje, majd azt mondja a gyereknek:
- Menj haza szepen, csinalj teat, idd meg, fekudj az agyba, aludjal, vard meg a szuloket, es holnap gyertek egyutt vizsgalatra! Vagy ha anyuka nem tudja kezelni a helyzetet, akkor este hivjatok ki az ugyeletet!

Az orvosnak meg kell vedenie magat az ilyen helyzetektol, mert mas nem vedi meg, ha hibazik (es tok mindegy mi a hiba). Ergo, a hibak eselyet minimalisra kell csokkenteni, megpedig a szabalyok es a torvenyek betartasaval es betartatasaval!

Aki pedig azt mondja, hogy az orvosnak kotelessege ellatni egy vizsgalatra egyedul jelentkezo 11 eves gyereket, mert az gyerek, meg a betegseg is sulyosbodhat, az semmi mast nem csinal, mint a szocialis erzekenyseget es a lelkiismeretet zsarolas utjan felhasznalva torvenysertesre kenyszeritene az orvost!

A torvenyek azert vannak, hogy vedjek a beteget, meg azert is, hogy vedjek az orvost! Csak ez utobbit mindenki eloszeretettel elfelejti, mert hivatas igy, meg esku ugy, igaz?. Semmit nem kellene csinalni, csak be kellene tartani a torvenyeket! Mindket fel reszerol!

KATZE 2011.03.26. 05:02:26

nagyon agilis, életvidám...
ez is jelenthet valamit, szerintem.

lehet orvosbácsinál elszakadt a cérna, az aznap megvizsgált 40-50 kis varjúpalánta után, akik "háá köhögött a gyerek" címszóval kvaterkáznak a rendelőben tömegesen (tapasztalat) már nem tudta tolerálni a tb-kártya hiányát és az "agilisságot", valamint hogy a szülő nincs ott.

Mindamellett az orvost be kellene perelni.

Drogon 2011.03.26. 06:26:09

@Bikli néni: Csak ezt az Adatvédelmi Ok nevű barmot csapná egyszer tarkón valaki. Felháborító, hogy ezzel takarózva mindenki megúszhat mindent.

Dr.laikus PhD 2011.03.26. 06:30:14

@perpetum:

Nem kell megúsznia semmit.
Akit érint a dolog nem blogban kell megírnia névtelenül, ellenőrizhetetlenül, hanem ha kell a megfelelő fórumhoz fordul, perel, ha más megoldás nincs.

Ha téged kéne védeni (lehet az életben hasonló szituáció) akkor jól jön az adatvédelem.

Itt kifejezett védelmi szerepe van.
Nemcsak a panaszoltat védi, de a panaszost is.

Elszármazott 2011.03.26. 06:34:36

@Bikli néni: A blog nagyobb népszerűsége érdekében mesterségesen előállított, egyre több sebből vérző, kitalált történeteket közölnek, anyagi haszonszerzés - kattintások - reklámbevétel - érdekében, az orvosok, az egészségügy lejáratására. Bízom benne, hogy belátható időn belül elolvassa valaki az új médiatörvényt, vagy használni kezdi az ilyenkor használható jogi lehetőségeket pl. az orvosi kamaránál.

Drogon 2011.03.26. 06:40:49

@Dr.laikus PhD: Értem én, csak egy átlagosan kereső ember nem fog perelni sehol és soha, mert a perelés költségekkel jár, évekig elhúzódhat, és az orvos úgyis megússza. Szóval minek.

Aki meg perelhetne, arról meg tudják az orvosok, hogy vastag, és soha nem fognak kitolni vele.

:osbourne. (törölt) 2011.03.26. 07:00:09

@Dr.laikus PhD:

Te is tudod hogy ilyen esetben az orvostársadalom "összezár" és ott nem volt hiba nem miattuk halt meg a beteg és nem is történt semmi ...

Dr.laikus PhD 2011.03.26. 07:15:24

@Elszármazott:

Ha az orvos nem megkérdőjelez lehazugoz hanem tájékoztat, nem tombol akkor lesz a blogból ismeretterjesztés.

Van aki ezt megkísérli mindenki örömére.
Ettől aztán nem kell senkit lehülyézni, hazugozni, de legközelebb rájön, hogy a testéről illik annyit tudni, hogy hol vannak a szervei, ha beteg hová, mikor, miért érdemes mennie ésatöbbi.....

Forest (törölt) 2011.03.26. 07:18:21

Itt vitathatatlanok a szülő által elkövetett sorozatos hibák.
Kezdve attól hogy "munkahelyemen voltam és nem engedtek haza"
Na, ezt nem értem. A szülőt a munkaadó korlátozza a személyes szabadságában és a szabad mozgásban?
Olyan nincs, hogy a szülő egyedül neveli a gyermeket ("Mivel a férjem Németországban dolgozik") és cserben hagyja amikor lázas betegen egyedül! hazavánszorog az iskolából!!
Már az is hiba volt, hogy a gyerek az iskolából egyedül ment haza (nyilván az iskolának értesíteni _kell_ ilyenkor a szülőt)
de az, hogy a szülő ezek után arra való hivatkozással hogy "munkahelyemen voltam és nem engedtek haza" miközben "a férjem Németországban dolgozik" - tehát nem hiszem hogy a száraz kiflire valót kellett megkeresni éppen - az bőven kimeríti a szülői felelősség fogalmat.
Hogy mindezek után a szülő mindezt megosztja a komplett internetes társadalommal, az pedig a szellemi képességeit illetően hagy nyitott kérdéseket.
Szegény gyerek!
Tökegyedül, lázasan, betegen az idegen dokinál, aki injekciót nyomna bele, miközben nincs egy ismerős kéz amit megszoríthatna.
Gratulálok a posztolónak.

Dr.laikus PhD 2011.03.26. 07:18:24

@:osbourne.:

Ha tudod, hogy meg lehet halni, mert benne van a pakliban, ha nem hagyod hogy ne világosítsanak fel, ha nem csak az orvos kötelezettségeit ismered, hanem a betegét is, akkor ha össze is zárnak (ez persze minden szakmára vonatkozik, hiszen senki nem szeret sokat fizetni) nyugodtabban keresheted az igazadat, vagy nyugszol bele az elkerülhetetlenbe.

Forest (törölt) 2011.03.26. 07:24:53

@kolbászoszsömle: Sajnálkozzunk már hangosabban egy kicsit ""Mivel a férjem Németországban dolgozik"

ficsilla · http://ficsill.blog.hu 2011.03.26. 07:25:57

Kisgyerek koromban engem is pofánvágtak, mikor elsírtam magam a közelgő vérvétel hallatán. Úgy megdöbbentem h egyből befogtam a számat. Nem tudom okozott-e lelki sérülést, szerintem nem, de tény hogy a mai napig emlékszem az esetre, pedig elmúltam már 16 :) Persze más a gorombaság és a megalázás, az empátia teljes hiánya. Az ilyeneket disznók közé vetném, és nézegetném hogy az arrogancia átsegíti-e szorult helyzetén...

noirA 2011.03.26. 08:09:21

Természetesen megint azzal kezdte sok kommentelő, hogy az anyuka a hibás. Nem, nem ő a a hibás, hanem az orvos egy gyennyedék. Azt sem értem miért kérték el a kis srác taj-kártyáját. Tőlem soha nem kéri a körzeti doki, megkérdezi a nevemet, megnéz a rendszerben, majd a pontosítás kedvéért megkérdezi édesanyám nevét.

Anno én is elmentem 11 évesen betegen az orvoshoz, ha a szüleim nem tudtak velem jönni. Semmi bajom nem lett. Sőt, csak a javamra vált, mert igen talpraesett felnőtt lettem. Túlzásnak tartom azt, ahogy a mostani gyerekeket féltik. Nyilván este nem mászkáljon egyedül, sőt ha lehet napközben sem sokáig, de az, hogy elmegy az orvoshoz, ami általában 5 percre van a lakóhelytől, nem egy nagy feladat.És én mindig tudtam, hogy nem vagyok allergiás semmire, mert ha édesanyámmal mentünk az orvoshoz hallottam a kérdésre a választ és megjegyeztem. Valószínűleg a kis srác is tudta.

Azon meg egyáltalán nem kell meglepődni a mai világban, hogy az anyukát nem engedték haza a munkahelyéről. Manapság még annak is örülhet az ember, ha bejelentik.

celeb123 2011.03.26. 08:21:28

Az anyuka az orvost tiltaná el a foglakozásától örökre, én meg a gyerektől őt.

Kurayamino 2011.03.26. 08:50:34

Én egy dolgot fűznék hozzá: mindenki csak az édesanya és az orvos szemszögéből vizsgálja a dolgot. képzeljétek el, hogy egy 11 éves kisfiú, aki nyilván nem ereje teljében van, orvoshoz ki szeret menni, főleg egyedül, és ezt kapja... hát, nekem magamnak sem biztos, hogy ezek után bármikor is szívesen mennénk a háziorvoshoz, pláne nem egyedül. az édesanya helyében nem hagynám annyiban a dolgot, mert a gyerekben olyan ellenérzések fejlődhetnek ki, amelyet később nem fog tudni visszaszorítani. úgy gondolom, mindezektől függetlenül nem ítélhetjük el az édesanyát, nyilván anyai szeretete által vezérelve megtett mindent, ami tőle telhető volt. mert higgyétek el, egy anya tényleg csak akkor nem rohan a gyerekéhez igazi baj esetén, ha TÉNYLEG nem engedik el, vagy fővesztés terhe esetén...
én ebben a storyban a gyereket sajnálom a legjobban, remélem meg fogja érteni, hogy nem minden doktorbácsi/doktornéni rossz, és nem lesz 10 év múlva állandó rosszindulatú posztoló a praxison :)

bakela 2011.03.26. 08:54:12

@Forest:
FIZESSE VISSZA a rohadékamiadónkból!!!
;P

tódór piroska 2011.03.26. 10:14:08

@miklos.rabai

Azt gondolom, kivételesen nincs igazad. Nem teheti meg az orvos, hogy "ránézésből" megállapítja, hogy nincs komoly baja a gyermeknek, és vizsgálat nélkül elküldi. És ha meningitise van (láz, hányás)? Tele van a bulvársajtó hasonló esetekkel (nem vizsgálták meg, elküldték, asztán de nagy baj lett belőle), ettől függetlenül sem küldheti el, csak ha meggyőződött arról, hogy nem szorul sürgősségi ellátásra (eü.tv), erről pedig csak vizsgálattal tud meggyőződni.
Attól kezdve, hogy a szülő felelőtlenül magára hagyta a beteg gyermekét (háromgyermekes szülőként mondom ezt, El visco stello-hoz hasonló módon), az orvosnak nem volt lehetősége helyesen dönteni. Ha elküldi a gyereket vizsgálat nélkül, az a baj, ha ellátja szülői beleegyezés nélkül, akkor meg az. A sapka tipikus esete.
Azért a "kapott egy kokit a fejére" nem ugyanaz, mint "megütötte a gyereket". Az én gyerekkoromban ezt baracknak hívtuk, és senkinek nem jutott eszébe méltatlankodni miatta, sőt inkább kis büszekeséggel töltötte el a recipienst. De hol van már a tavaly hó... O tempora! O mores!

belekotyogok 2011.03.26. 10:27:49

Első körben az iskolából nem kellett volna hazaengedni, amíg a szülő nem megy érte.
Nem gondolom, hogy egy 11 éves gyereket hagyni kellene egyedül mászkálni - amennyiben lázas és hányt is. Valószínűleg az iskolában nem kapott pl lázcsillapítót, otthon remélhetőleg a gyógyszerek gondosan el vannak zárva. Mivel a szülőt nem érték el, ezért felelőtlenség hazaengedni az üres lakásba - bármi történhet vele.

Dr.laikus PhD 2011.03.26. 11:07:11

@tódór piroska:

Drága Piroska!

Köszönöm a jó tanácsot!

Mágia 2011.03.26. 11:10:57

@Kurayamino:

Bízzunk benne, hogy a gyerek azt fogja gondolni, hogy az anyja MIÉRT NEM volt mellette, amikor szüksége lett volna rá betegen, lázasan, hányósan...

Nem hinném, hogy a gyerek a tanárokat vagy az orvost hibáztatja majd, amikor az anyjára lett volna szüksége és az nem volt ott.

bakela 2011.03.26. 11:20:33

Eccerűen visszahúz a klaviatúra.
Még a mocsokblogon is hihetetlen tapírtrágya poszt.
A világon van vagy 192 ország. Vajh’ hányban történne meg, magától értetődő természetességgel, hogy valami mondvacsinált akadály miatt nem tudok/ akarok hazamenni, ezért az én kis koszos kotonszökevényemhez, -ugyanmá’ ugorgyon ki a zorvos. Merazadógamegpitagórasziesküttettkülönbenisfizessevisszamerénfizetematééébééét.
Meg -a földön lakik vagy 6 912 600 000 humanoid. Vajh’ hány lőtte volna fel esztetet a zinternetre?
Qrvamadzsaristan!

Leroi 2011.03.26. 15:07:39

@bakela:
A Püthagórászi eskü az valahogy úgy szól, hogy sohasem tagadom meg azt a tényt, hogy az derékszögű háromszögben a befogók négyzetének összege egyenlő az átfogó négyzetével...és mindezt a gyógyító Apollóra, Aszklépioszra, Hügüeiára és Panakeiára szinkronizálva...:)

SAM2 2011.03.26. 19:16:19

@Máгia:
Mária nevelés kérdése mennyire kicsi és érett egy gyerek ahhoz hogy dokihoz menjen egyedül.Én is már néha elmentem 11 évesen,mert mindenki úgy dolgozott,de önállóságra neveltek.Ahogy van ismerősőm akit úgy agyon kényeztettek,meg megcsináltak neki minidig mindent,mindenhova cipelték,hogy 17 évesen is kísérgetni kellett és most 28 évesen is még kísérik egy csomószor mindenhová,ha beszélnél vele nem hinnéd el,a tipikus látszat határozott ember,aki elmegy állásinteriúra ott előadja magát,de kinnt várják a kocsiba,mert egyedül képtelen elmenni.

Szóval nevelés,érettség kérdése,én is eltudtam mondani a bajaimat.A mostani túlzott kényeztetés sem jó.De az orvos hibázott,nem szabadott volna így reagálnia az biztos.

SAM2 2011.03.26. 19:21:38

Az édesanyát meg ne hibáztassuk,sajonos valahol nem engedik el a szülőket,sőt akár a kirúgás,felmondás veszélye áll fennt,ha a beteg gyereket akarja ápolni,de egy biztos,eleve a 11 éves gyerek ha beteg is lesz orvoshoz ha tudják igen elkísérik,de már nem marad otthon a szülő vele,elég nagy ahhoz hogy egyedül otthon legyen és beszedje a gyógyszert ha kell.

Itt nem az édesanya hibázott,megpróbált elmenni,néha nincs választás,ő sem gondolt erre,hogy ilyen is lehet.Engem is egyszer elkísért édesanyám gerincvizsgálatra,kinnt megvárt én kértem rá,és úgy is hogy tudta a doki,hogy kinnt a szülőm kissé lekezelő volt,van hogy a szülő előtt is ilyen.Meg egy idő után nem biztos hogy kamasz gyerek azt szeretné hogy vizsgálatkor bennt legyen a szülő stb.,szóval nem mindig lehet ezt kiküszöbölni.

Egy orvos hibázott,nem az összesről alkotunk most sem véleményt,de igen is le kell ezeket a történeteket írni és megbeszélni.

Mágia 2011.03.26. 19:27:41

@SAM2:

Lehet, hogy 11 évesen el tudtad mondani a bajaidat, de nem hiszem, hogy azt is megértetted és megjegyezted, amit az orvos mondott.

Nem véletlen, hogy egy ember 18 évesen válik nagykorúvá. Addig meg felügyeletre és gondoskodásra szorul.

Szerinted hogy éli végig egy 11 éves kisgyerek, ha lázasan, betegen, hányingerrel kell egyedül végigcsinálnia egy napot, elmenni az orvoshoz, hazamenni, ellátni magát, stb...?

Ez még egy felnőttnek is erőpróba, nem hogy egy kisgyereknek.

Az pedig már egy újabb téma, hogy magabiztos felnőttek nem a ridegmarha-tartással nevelt gyerekekből lesznek, hanem azokból, akik a gyerekkorukban a szülők feltétlen támogatását tapasztalhatták.

A ridegmarha-gyerekekből lelkibeteg felnőttek lesznek.

Mágia 2011.03.26. 19:34:25

@SAM2:

Nem az orvos hibázott. Az orvos a jelenlegi törvények szerint mondhatta volna azt, hogy mivel a gyerek nincs közvetlen életveszélyben, nem láthatja el a szülő jelenléte és beleegyezése nélkül.

Sőt, mint fentebb már írták, ezt KELLETT volna mondania.

Az anyának lett volna a KÖTELESSÉGE, hogy a beteg gyereket vagy személyesen vigye el az orvoshoz, vagy gondoskodjon arról, hogy a gyereket egy ismerős felnőtt kísérje.

Az ő gyereke, az ő dolga, hogy ezt hogy oldja meg.

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.26. 19:35:09

@Máгia: milyen jó is volt régen, amikor helyben volt az iskolaorvos, de legalább egy nővér.

csuhajja! 2011.03.26. 21:02:41

Végigolvastam a kommenteket, én személy szerint azon vagyok megakadva, hogy ti tényleg azt hiszitek, hogy mindenki aki él és mozog, az irodában dolgozik? Ahonnan csak úgy veszi a kalapját, és megy? Hát nem. Van olyan, hogy gyári munkás, aki ha lelépne, és nincs aki beáll, akkor leáll a szalag. Van kisboltban dolgozó, aki egyedül tart nyitva, főnök pont leszarja, hogy el kéne mennie, mert nem fog fél napra bezárni, neki meg derogál beugrani, a váltótárs mondjuk szintén beteg... millió és egy variáció, amikor egyszerűen nem, és nem engednek el, mert csak, mert 50-en állnak sorba mögötted, mert különben is, amikor felvettek a munkára, azt mondtad, hogy a gyereked tök önálló, hát akkor mutassa be...

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.26. 22:40:04

@Babette_:
Ugye láttad, hogy annál a posztnál meg az volt a kiakadás tárgya, hogy hogyan meri az iskola meg az orvos megvizsgálni a gyereket annak szülője nélkül? A gyerekek ott 14-15 évesek voltak. Itt meg a 11 éves is alkalmas arra, hogy egyedül menjen az orvoshoz... Hát igen, ez ennek a blognak a lényege...

Elszármazott 2011.03.27. 00:30:21

@Dr.laikus PhD: Ja, ha Ön írta a posztot is...Ezek szerint tekintsük egészségügyi felvilágosításnak "a megütötte a gyereket az orvos" címet is? Szerintem meg "hazudozik, rágalmaz egy újságíró"!
@miklos.rabai: Igen erre megy ki a játék! Meg kéne próbálni ismeretlen tettesek ellen feljelentést tenni: az orvos az iskola és a szülő ellen. Hátha kiderülne, hogy a poszt fikció, és a többi hasonló stílusú poszttal együtt néhány, a működtető környezetében lévő IP címről íródik, a hozzászólások egy részével együtt, de nincs értelme, mert azt a médiaszereplőt, aki valótlan történeteket valósként hoz nyilvánosságra, csak más országokban ítélik el és vetik ki maguk közül az újságírók.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.27. 00:43:15

@Elszármazott:
Az a baj, hogy nagyon kevés esetben reagál a posztra az író. Az írás így leginkább önmagában a levegőben lóg, leginkább pedig csak vádol, és rossz hírt kelt.
Fogalmam sincs, hogy mennyi az igazság a posztokban, sajnos más is gyakran érzi, hogy a történetek egy része kitalált. Mert komolyan, van olyan gyermekorvos, aki megüti a gyereket, ha annak nincs ott a szülője?
Mert ha van, akkor én inkább nem leszek orvos, vagy leszek, de nem abban az országban, ahol ilyesmi megtörténik.

Dr.laikus PhD 2011.03.27. 06:04:46

@Elszármazott:

Na ez az!

Egyedül miklos.rabai aki képes még hasonló posztok kapcsán is (csak ritkán nem) megkeresni egy pontot, ahol tanítani tud.

Ugyanakkor ha végig olvassa a posztot elég sok minden kiderül. Szülői felelősségről, orvosi kompetenciáról.

Utóbbinál az az érdekes, hogy nem értékelik egyformán. Ebből lehet tanulni.

todor.piroska foglalta össze a rendeletben, törvényben rejlő hiányosságot, amitől a beteg a van sapka, nincs sapka véleményét (a józan ész kihagyásával természetesen) képes kialakítani.

Kacsakaringós fogalmazás nem véletlen. :DD

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.27. 08:33:20

@tódór piroska:
Igen, igazad van.
De akkor sem szabadna ilyen helyzetbe hozni egy orvost! Aztán másnap meg azt írják róla, hogy megütött egy gyereket. Vajon mi lesz a következő?...
Kár, hogy a bulvár média mást nem tud megírni...

Elszármazott 2011.03.27. 09:36:02

@miklos.rabai: becsüllek, hogy próbálkozol a "felvilágosítással", de szvsz hiú remény, hogy nem a csak a címet, legfeljebb a posztot olvasók vannak többségben, akik annyit vesznek le, hogy na tessék, megint egy szemét!
Adjunk ötleteket: hát legyen:
1.: a doki mégis kiment a kedves anyuka hívására a lakásra, ahol csak a 11 éves gyerek volt otthon, és azóta nincs meg a bemutatóra szóló takarékbetétkönyv... (vajh hány olvasónak jönne le elsőre, hogy ilyen évek óta nincs is?)
2.: nem mert a doki injekciót adni vmi bizonytalan allergia miatt, de egy hűtőfürdővel tudta csillapítani a gyerek lázát, de most anyukának azt mondta a szomszédasszony, hogy szerinte ilyen nincs is, biztos egy perverz állat a doki és csak azért vetkőztette le a gyereket...
3.: a kettő kombinációja...
Na hogy tetszik?

Elszármazott 2011.03.27. 09:49:47

Miért gondolom, hogy kamu a poszt?
1.Az iskola nem engedné el szó nélkül a gyereket ( a srác otthonról fel tudja hívni anyukát, az iskolából nem tudja felhívatni...);
2.Munkahelyről lehet telefonálgatni, orvosnak, aztán újra haza, de menni, gyerekápolás céljából szabadságot kivenni nem lehet...csak másnap(!), akkor viszont gond nélkül;
3.Hol van egy 11 éves gyerek TAJ-kártyája? Az esetek döntő többségében anyuka tárcájában a sajátja mellett! Tehát el lehet mesélni a dokinak telefonáláskor, hogy nem tudja vinni a gyerek...
4.Másnap orvos felkereséséről, leb@sáról szó vagyon, de itt már gyerekről egy hang se...
Ja, és mi lett a receptekkel? Ez a k. kölök már megint meggyógyult mielőtt kiváltották volna a gyógyszereket? Hát hova lesz így az orvosi hivatás tekintélye? :-)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.27. 09:50:19

@Elszármazott:
Sokszor elmondtam, hogy szerintem káros ez a blog. Mert egyoldalú és rosszindulatú, rontja a beteg és orvos közti együttműködés lehetőségét.
És igazad van, tényleg hiú remény elhinni, hogy az emberek tanulhatnak abból, amit leírok, mert nem lehet mindenkit megmenteni. Pár ember elég közülük... :)
Amúgy én már azt várom, hogy mikor jön az a poszt, amiben arról lesz szó, hogy hogyan erőszakolta meg az orvos a 21 éves betegét...

Leroi 2011.03.27. 10:06:43

@miklos.rabai:
Vagy inkább három 21 éves balettáncosnő egy fiatal, esendő, védtelen doktort...

Irkutszk 2011.03.27. 13:23:52

@miklos.rabai: Úgyis rámondanátok, hogy biztos csak ketamin volt raktáron, és azért hiszi! :)

DreamerX 2011.03.27. 15:46:40

@Máгia:
Csak éppen ha határozott idejű szerződéssel van, akkor a következő alkalommal nem hosszabbítják meg. És ennyi.

Mágia 2011.03.27. 16:45:46

@DreamerX:

NINCS kifogás:

A kiskoú gyerek felügyeletéről, gondozásáról, ápolásáról gondoskodni a szülő felelőssége és kötelessége.

Pont.

Lacibetyár 2011.03.27. 20:08:32

nem írtam még a blogra, de ez a sztori nagyon furcsa nekem, mint többgyerekes szülőnek.
szóval, a iskolából hazaküldték a srácot, gondolom ez délelőtt volt, vagy kora délután lehetett, mert utána egy elég furcsa rendelős-orvosos kanyar még belefért.
a suli esetleg próbálta felhívni anyukát, de mivel nem tudták elérni, a srác meg bizonygatta, hogy haza tud menni, nem lesz semmi baj, esetleg már korábban is elengedték a kölköt, ezért most is haza engedték.
otthonról a srác tudja riasztani anyucit, aki el kezd szervezkedni. elég furcsa, hogy a szervezkedésre, többszöri telefonálgatásra van ideje, DE az orvosi vizsgálat után már NEM képes felhívni a gyereket, hogy mit mondott az orvos, csak ESTE ér haza, amikor már aludt a srác.
mi volt közben???
szóval az anyuka teljesen alkalmatlan szülői szerepére, elvenném tőle gyereket, mert ennyire felelőtlenül egy szülő nem viselkedhet.

SAM2 2011.03.27. 20:23:22

@Máгia:

Mária,aki mellett ott van a feltétlen támogatás,ezáltal mindent megcsinál helyett a szülő,mindenhová kísérgeti,semmi felelőssége a gyereknek,semmi önállósága abból sem lesz kiegyensúlyzott felnőtt,tele vagyok ilyen ismerősőkkel,rokonokkal,iskoltársakkal,akiket anyagilag is szétnyomattak,17-18 évesen anyuka kísérte dokihoz,mert picikéje diszkózni,piálni tud egyedül,de elmenni dokihoz nem,vagy boltba kenyeret venni,számlát feladni stb.Szóval ez a feltétlen támasz másik oldala,a túl kényeztetés,mindent elvégezni helyettük,se házimunka sem semmi.Szóval bőven van ilyen ismerettségem,köztük diplomás tanárok,aki még szednvicsét sem tudja megcsinálni egyedül,nem tud mosogatni,felmosni és mindig ott a kíséret mellette.Szóval bőven vannak ilyenek a túlságosan nagy támasz miatt.És mivel örök életükbe mindent a pici popsijuk alá raktak,ezért nem is tudnak semmit értékelni,mert mire munkába mennek,dolgozóvá válnak,mindent szinte megkaptak és fogalmuk sincs milyen valamiért megdolgozni,úgy hogy közben haza is adsz pénzt,vagy a tankönyveid,fűzeteid álljad.

Szóval az érmének két oldala van.Az önállóságra nevelés nem egyenlőre a rideg marha tartással,hacsak a gyerek nem az utcán roflár esténként,piál,cigizik,de ezzel egy gond van,akit anyuci kiszolgál,mert önállótlan és középiskolás már,mégis azok csavarognak ott esténként suli időben is.

Engem önállóságra neveltek,és ha volt kis pénzem akkor volt hogy haza adtam sose kérték,de megbecsültem,de nem csavarogtam,piáltam,még nem is ciziek.És igen van hogy a mai világban a szülő ekkora gyerek mellett már nem vehet ki szabit,nálunk legalább is nem,ha tud megkér valakit esetleg nézzen rá a gyerekre,de ennyi.

Igen orvoshoz nem kellene még egyedül mennie,de van hogy nem megoldható másképp a dolog.Az orvos meg ott hibázott hogy kokit nem szabadott volna a fejére adni,meg lefogni,nem állatka,hanem egy kissrác.És az hogy fél a szuritól az nem azt jelenti érettlen,engem sokat injekcióztak kiskoromba,gennyes mandula gyulladásom volt és semmi nem segített,műteni nem tudtak,mire ki írak rá,addigra lázas voltam.Szóval kinőttem ezt a betegséget,a mandulám is megmaradt.De a félelem a tűtől az is.

A gyeremek mellett állás,támasznak is egészgéges szintig kell ott lenni,ha ad a szülő,várja is el hogy kapjon érte szeritem,mert a fizetett drága külön tanárok fizetését pl

sem becsülik meg sokan,hogy jobban menjen a matek pl.Szóval ha kifizetnék 30000 tanárra elvárnám,figyeljen is oda és próbáljon meg javítani,ami nem

mondható el sokakra.

Persze hogy a szülő felelőssége a gyerek,de van hogy nincs segítség,és nem vehet ki szabit ha beteg a gyerkőc.De a szülő ne csak kényeztetssem,életre is neveljen szerintem.Mert az a túlzott kényeztetés,kiszolgálás amit látok,tapasztalok a mostani tinkinél,középsulisoknál,akár 18-20 éveseknél azért túlzás,sok se nem mosogat,se nem porszívozik,anyuci csinálja a szendvicsét még mindig,a vasalot nem ismerik.
Azért ez sem jó.Nem arról dumálok dolgozza otthon halálra magát,de nem hal bele ha néha csinál otthon valamit,segít kicsit.

A kisgyerekeknél lehet főleg ezt a túlzott kényeztetést észre venni,minden kitolodik,nagyon nagy a negatív hatása,csak néztem amikor sokan arról beszélnek 4-5 éves fiú gyerekük nem tud állva pisilni,feneket törödni,nem probálja magát szappanozni fürdékor,nem tud tisztességessem enni.Nem tud öltözködni,cipőt kötni.Régen akár egy 6 éves is már iskolás volt,nem nyüszögött,futkosott,síkitozott a boltban,amit most látni,akár 8-9 éveseknél is.

Szóval a mellette állásnak és önállóságra nevelésnek is egészséges mértékig kellene lennie,arany középutat találni.

Akiket a környezetembe szétkényeztettek azok mondjuk keményen diszkóztak,szórták a szülő pénzét hétvégeken mire középsulisba mentek,de önállóan semmit nem végezek el.Aki meg már alsósként,alíg felsősem besegített otthon,elment boltba stb. az nem annyira,csak mértékben.Nálam is beleokoskodtak a rokonok hogy nem jó azátn az ő gyerekük cigizik,piál,nem én,és még 23 évesen sem tud semmit egyedül elintézni,folyton telefonos segítésget kap,kér,de még az sem elég,az öccse meg 18 évesen nem képes egyedül orvoshoz menni,tankönykiadásoz a suliba is a szülő kell.

Mindenek 2 véglete van.Nem hiszem hogy ez az anya nem törödne a gyerekkel,csak így jött ki.

Erika László 2011.03.27. 20:28:43

en mar 10 eves koromban kulcsos gyerek voltam, egydul utaztam 3 villamossal - 2 atszallassal bp kulvarosabol a belvarosba iskolaba. es termeszetesen az orvoshoz is mentem egyedul. ma sztem agyonpatyolgatjak, feltik a gyerekeket foloslegesen.

SAM2 2011.03.27. 20:29:17

De engem is engedttek már haza simán suliból és csak 2.-as voltam,haza mentem és megvártam anyut,mert a suli elfelejtette felhívni őt.

SAM2 2011.03.27. 20:35:27

@csuhajja!:

Tök igazad van,örülök mindenki rajtunk kívül luxus munkahelyen dolgozik és csak úgy haza mehet,hát nálunk ilyen nincs,találnak más munkaerőt van elég jelentkező.Nem azért küldi a gyereket az anya egyedül dokihoz mert felelőtlen,hanem mert nincs más megoldás.

És már írtam nem az összes orvos van támadva,de kokit adni,kiabálni nem kellett volna,egy gyerek már attól is elsírhatja magát.

SAM2 2011.03.27. 20:39:13

@Erika László:

Ez így van,bőven van ilyen gyerek is,nem kell mindjárt ráfogni,hogy a szülő nem törödik velük,meg ilynek.Nem mindenkit tudnak állandóan kísérgetni,aztán normális felnőtt lettél,mindent eltudsz simán intézni,nem látszat önállóságod van,mint sokaknak.Én is iskolás korom óta kulcsos vagyok,a sulim nem volt messze,de elsőbe is 3-szor elkísértek,jó van egy 2 évvel idősebb tesóm,de mentem egyedül,a mamához is aki meg 2 km-re odébb lakott.Annyi hogy önállóságra neveltek.

Erika László 2011.03.27. 20:44:31

@SAM2:

igen, jo h ezt leirtad te is, nem szabad bantani az anyukat meg felelotlenseggel vadolni, ki tudja, miert nem johetett el a munkahelyerol.

angkor 2011.03.28. 22:58:50

Az orvos viselkedésére, mint azt elöttem már sokan megírták, nincs mentség. Nem bánthat, nem üthet meg egy gyereket, vagy bárkit aki hozzáfordul segítségért. De! Nemcsak az iskola a felőlős. Hogy engedhet el egy anya egy beteg gyereket orvoshoz egyedül? Mért gondolja, hogy az ismeretlen orvos mindent tud majd a gyerekéről, biztos, hogy egy 11 éves gyerek pontosan betartja az utasításokat? 11 évesen az ember nem rendelkezhet sem a kezelésről sem a vizsgálatokról. Ezért van a gondviselő jelen esetben az anyja, aki most nem viselte 11 éves kisfia gondját.

IgazságotMindenkinek 2016.10.20. 15:52:14

Akkor is fel kell jelenteni az összes gyerekverő disznót, ha fenyegetőznek. Látlelet is kell venni ilyenkor! Médiának szólni!
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása