Ellopták a laptopomat a kórteremből

2011.03.23. 06:00

Kedves praxis olvasók, orvosok, betegek!


Kérek mindenkit nagy tisztelettel, hogy ha egész véletlenül, ne adj Isten kórházba kerültök, akkor ne legyetek annyira hülyék, amilyen én voltam. Eszetekbe se jusson magatokkal értéket vinni a kórházba, vagy olyan tárgyat, ami a szívetekhez nőtt, ugyanis simán elképzelhető, hogy hasonlóan jártok, mint én.

 


Február elején egy rossz lépést követően (a rossz talán nem is elég jó kifejezés, legyen inkább borzasztó) sikerült eltörnöm a bokámat. Mentségemre szóljon, hogy nem ittam, nem használtam semmit, egyszerűen béna vagyok és figyelmetlen, meg is lett az eredménye. Jött, aminek jönnie kell, mobil előkap, mentőket felhív, jöttek is szaporán, vittek is sebesen. Vizsgálatok, röntgen, miegymás, jött az ítélet, műtétre lesz szükség. Halk kétségbeesés közepette elfogadtam sorsomat és ezerszer elátkoztam magamat a figyeletlenségem miatt.


Műtét lezajlott, minden kóser volt, azonban reményeim szertefoszlottak a hazamenetelt illetően, mert ott fogtak a kórházban és közölték, a legjobb esetben is még egy hetet kell dekkolnom szerető gondviselésüket élvezve. Asszonyt felhívtam, kiadtam a parancsot, hozzon mindenfélét, amivel megkönnyíthetem raboskodásamt. Asszony jól van idomítva, térült-fordult és máris hozott mindent, ami kellett. Könyv, újság, laptop, stb.. Nyugodtan mondhatom, egész jól éreztem magamat, munka nuku, ételt- italt elém tették, szóval elvoltam, mint hal a vízben. Persze szívesen mentem volna már haza a saját kis környezetembe, de a körülményekhez mérten tényleg egész jól éreztem magamat. Egészen addig a pillanatig, ameddig megtörtént, aminek nem kellene megtörténnie sehol, egyetlen kórházban sem.


Az egyik délelőtt elcipeltek egy vizsgálatra és mire visszavittek, a laptopomnak már csak a hűlt helyét találtam. Az Isteni gondviselés és a vak szerencse mentett meg egy jó kis agyvérzéstől, a vérnyomásom az egekbe szökkent. A laptop ugyanis egyrészt majd 300 ezer forintba került, másrészt egy csomó olyan fontos adat volt rajta, amely pótolhatatlan számomra. A velem együtt raboskodó betegtársak nem láttak semmit, épp senki sem volt a kórteremben az enyves kezű kórházi szarkát leszámítva. A kórház természetesen nem vállalta a felelősséget az eltűnt számítógép miatt, persze ezt nem is vártam el. Kérdezték, akarok-e feljelentést tenni, mert ha nem muszáj, akkor ők ezzel nem babrálnának. Mondtam, hogy már keresztet vethetek a gépre, inkább hagyjuk, úgy sem lesz meg.


Amikor elmeséltem kis feleségemnek a történteket, majdnem dobott egy hátast, aztán elkezdett korholni, remek volt, mondhatom. Én idióta azt gondoltam, hogy majd jól elszórakoztatom magamat a laptopommal, filmezek, netezek a méla unalom elűzése végett, erre tessék, laptop volt, nincs. A könyveket persze nem vitte el, nem volt nagy szépirodalom faló a drágám. Mindenesetre még egyszer felhívom a tisztelt egybegyűltek figyelmét, eszetekbe ne jusson értéket kórházba vinni.Jobb a békesség!


 

 

 

Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bikli néni 2011.03.23. 13:55:40

@El Visco Stello: Mondd már el légyszi, mert nekem ez úúúgy furdalja az oldalamat: úgy írsz, hogy ilyen műceruzával böködöd az érintőképernyőt, vagy van hozzá valami mini-billentyűzet is? Komolyan nem tudom :)

Leroi 2011.03.23. 13:58:06

@Bikli néni:
Szióka!;*

A Nokia N97-esnek széttolható teljes értékű QWERTY-billentyűzete van.

lolperec 2011.03.23. 13:59:35

kensington lock. ennyi.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.23. 13:59:50

@Bikli néni: Hát ja. Én is billntyűzetest használok. A taperolás telefon esetében nem hoz lázba.

Bikli néni 2011.03.23. 14:01:46

@Leroi: Szervusz :)
Figyi, ha én feküdnék a kórházban, és látnám, hogy valaki püföli mellettem a gépet, az utolsó dolog, amire gondolnék, hogy fel akar vágni.
Lehet, hogy dolgozik rajta. Lehet, hogy filmet néz, mert - ahogy fentebb valaki írta - nem bírja elviselni az üvöltő tévét, meg egyébként se kíváncsi rá, mi megy benne. Jó, ha zajos, rászólnék, de nem hiszem, hogy pl. egy nyugdíjas nénit ez zavarna. Ők (anyagi viszonyaiktól függetlenül) többnyire nem is hajlandóak tudomást venni az ilyen technikai vívmányokról.

Egyébként vonaton mikor ültél utoljára? Szokásos életkép az Intercity-ről: kb. minden második utasnál nyitva van az ölben a gép, és megy rajta valami film. Én is így szoktam :) (természetesen fülessel)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2011.03.23. 14:03:10

@a végzet aszonygya: Kicsit mint ha túl lenne árazva :) Feleennyiért kapsz Galaxy S-t, azzal sokkal jobban jársz.

www.gsmline.hu/mobiltelefon/11256-samsung-i9000-galaxy-s-8gb

Bikli néni 2011.03.23. 14:03:36

@Leroi: @El Visco Stello: Ühüm, és ilyen picinyke billentyűzetet hogyan lehet egyáltalán nyomkodni? Egy hüvelykujjal az ember lenyom egyszerre három gombot...
Na mindegy, majd talán nemsokára lesz lehetőségem beszerezni egyet, és akkor fény derül a rejtélyre, nem offolok tovább :)

Leroi 2011.03.23. 14:04:40

@Bikli néni:
Ja, én február közepén ültem utoljára vonaton.
Otthon 3 asztali gép és 3 laptop van, de utóbbiakból eszembe nem jutna egyet sem magammal vinni bárhova.
Utazás alkalmával olvasok.:)
(legutóbb Martin Heidegger: Lét és Idő)

Leroi 2011.03.23. 14:06:25

@Bikli néni:
A stílus, a stílus, nézd csak meg hogy ír ez az ember (?) arról a világról, amelyet Isten a maradék hat nap alatt köréje teremtett...

2011.03.23. 14:06:29

biztos leírták már... laptopot sehol nem hagyunk őrizetlenül, se kocsiban, se munkahelyen, se kórházban, se kocsmában.
Vagy Kensingtonnal zárd le.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.23. 14:07:30

@Bikli néni: Elég ergonómikusak ahhoz, hogy az én átlagos féfi ujjammal lehessen kezelni. Szokás kérdése. Mondom, kényelmetlen kissé, de sokszor ezt a kényelmetlenséget vállalom inkább, mint az asztalomnál görnyedni.

IrishOak 2011.03.23. 14:07:31

@Leroi:
!!!Azt a könyvet nagyon IIImmmáááddooommm!!
tudnám ajánlani következőleg: Nietzsche -től az Emberi nagyon is emberi c. művet. Jól passzol hozzá:-)

Mágia 2011.03.23. 14:09:56

@Bikli néni:

OK, de az Intercityn vigyáz valaki helyetted a laptopra? Vagy te magad vagy köteles vigyázni rá és nem ér a MÁV-ot hibáztatni, ha ellopják?

IrishOak 2011.03.23. 14:10:52

@Bikli néni:
Annyira egy édesdrága vagy:-D
A pót billentyűzet az nem feltétlen pirinyó ám:-D

De én sem gondoltam volna, hogy a képernyőn megjelenő billentyűzettel lehet olyan gyorsan írni, ahogy azt látom manapság...és mégis. Valószínűleg megszokás kérdése.

Leroi 2011.03.23. 14:10:56

@IrishOak:
Köszi szépen, most adták ki dr.Baumgartner régóta betiltott könyvét Nietzschéről. A 40-es években persze még elfogadták ezt a filozófus félistent, igaz akkoriban még nem a keleti sztyeppék hordaléka uralkodott errefelé...

kotyomfitty 2011.03.23. 14:13:40

300k-s laptop, amin meg csak nem is dolgozik az illeto? Persze, hogy nem maradt 20k egy 1 terras kulso lemezre, amire backupolgathatott volna elete vegeig...

Mint aki ketezerert tankolgat a harommillios kocsiba...

NewWay 2011.03.23. 14:15:14

Részvétem a posztolónak, de sajnos ez várható volt...

Se pénzt, se más értéket nem szabad magára hagyni a kórházban! Ezt sajnos szinte mindenki tudja.

Laptop lakat tényleg 10-20 ezer Forint lett volna. Nem biztos, hogy segít persze, de valamit talán segített volna.

zsoci 2011.03.23. 14:18:32

@Máгia: Azon az alapon, hogy ha végzek egy szolgáltatást akkor annk körülményeiért is felelős vagyok. Ha egy utat tartok fenn és valaki kitöri a lábát rajta, mert nem tömöm be a lyukat akkor azért feleős vagyok. Ha egy olyan helyet üzemeltetk ahhol emberek és az értékeik vannak akkor azért vagyok a felelős.
Ma Magyaroszág a 10.000.000 semmiért sem felelős ember országa. Pont ezért tartunk itt ahhol tartunk.

Ba-rok-ker 2011.03.23. 14:19:11

@Máгia:

"tulajdonképpen a köröm levágása, a hajvágás és a borotválkozás is egyfajta csonkolás, ha úgy akarom."

Írtam, hogy ami NEM NŐ VISSZA. Neked nem nő vissza hajad, az arcszőröd, a körmöd? Mesélj már, szerintem, ha így van, föltétlen menj el orvoshoz!

A székletvisszatartásos szöveged meg igazán undorító, remélem, azért boldog vagy, hogy még belém tudsz egyet rúgni, miközben hülyét is játszol...

@Bikli néni:

"De azzal, ha ennyit siránkozol és másokat sértegetsz, senki újabb ember nem fogja részvéttel megsimogatni a buksidat..."

Sokkal több hálálkodó és kedves stílusú levelet és hozzászólást kapok, mint gondolnád. Néha én magam is meglepődöm. A hazugságot, meg azt, amikor engem hazugoznak (miközben élőben vállalom minden szavamat, remélem itt is mindenki) viszont kevésbé szeretem és bizony, aki szelet vet, vihart arat.
Ez a téma nem játék, nem poén. Ezt kéne megérteni.

"Amúgy nincs valami helyreállító műtét, ami segítene ezen?"

De van, két és félmillió Ft, miközben semmire nincs pénzem...

IrishOak 2011.03.23. 14:20:25

@Leroi:
Egyetértek!
(Ez a Nietzsche mű is 1878-tól 1980-ig parkolópályán volt.)

Bikli néni 2011.03.23. 14:21:53

@Máгia: Nem vigyáz rá senki, de ezt be is mondják az állomáson, meg a kaller is, hogy a káresetek megelőzése érdekében mindenki fokozottan vigyázzon, és ne hagyja őrizetlenül.
Ha pl. kénytelen vagyok kimenni a mosdóba, egyszerűen elcsomagolom, és viszem magammal a táskát.
Aki reklámozza a vonaton, hogy neki gépe van, majd ott hagyja az ülésen, az vessen magára...
@El Visco Stello: @IrishOak: Jólvan, akkor talán mégis kezelhető, ha egyszer eljutok oda, nyilván menni fog nekem is. Vakon gépelni se tanultam soha, de az évek alatt annyira ráálltak az ujjaim, hogy simán megy. El Visco, laptoppal sem kell feltétlenül az asztalnál görnyedni :)

Ba-rok-ker 2011.03.23. 14:22:14

@cenzorilla:

"Ha csak virtuálisan tudod kiélni a vágyaid ne ide gyere kérlek."

A vágyaimat? Tájékoztatok! Ha szabad. Hadd tudja meg mindenki, mit hazudoznak össze vissza az orvosok meg pár hülye arról, hogy nincs kockázat illetve elhanyagolható... ehhez jogom van.

"Sértegetni pláne ne."

Ja, de engem lehet sértegetni.
Láthatod is, olvashatod is. Engem egyből letiltasz, de azt a hozzászólást soha nem törlöd, ami engem sért durván. Ennyit rólad.

"Senkinek nincs megengedve orvos neve, mert töröljük."

Persze, de egy korábbi poszt mégiscsak arról szólt. Linkeljem, melyik? Ugye magadtól is tudod?

"A továbbiakban ha megint felnőtt tartalomról írsz végleg töröllek"

Felnőtt tartalom?

Ja kérem, ha nem a péniszemet teszik tönkre a Heim Pálban, akkor az már nem felnőtt tartalom lenne? Tehát ezért maradjak csöndben? Elképesztő...

a végzet aszonygya 2011.03.23. 14:25:05

@Gery.Greyhound:
Ezek kisméretű kütyük.
Igazad van drága jószág az Apple, de ha meglátok a TV-ben egy fehér laptopot, akkor rögtön bepörgök.
Egy apple alapár 300 ezer.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.23. 14:27:10

@Bikli néni:"laptoppal sem kell feltétlenül az asztalnál görnyedni"
...ha lenne. De nincs és nem is igénylem mindenáron.

Bikli néni 2011.03.23. 14:31:59

@Ba-rok-ker: Na látod, ha sok együtt érző levelet kapsz, akkor végül is megkaptad azt az elégtételt, amit a blogokon meg lehet szerezni. De ezzel a stílussal, amit itt rajtam kívül többen is kifogásoltak, nem fogsz osztatlan sikert aratni.
Nem rémlik amúgy, hogy (itt) bárki is lehazugozott volna.
Helyreállító műtét tényleg piszok drága, erre nem tudok mást mondani (bár tudnék!), csak hogy amennyit lehet, spórolj össze az évek alatt...
Megértem amúgy, hogy ez se nem játék, se nem poén, ezt írtam magam is. Csak jeleztem, hogy más is tudja méltósággal viselni a csapást, amit a sors mért rá, és nem sír egész nap, próbál nem összeroskadni. Nézd meg pl. Laikust, mi a különbség. Pedig neki sem csak egy náthát osztott az élet. Neki együtt drukkolunk itt mindannyian. Türelemmel és méltósággal viseli a betegségét. Próbáld te is, hátha akkor neked magadnak is könnyebb lesz. Ez elsősorban a te érdeked, nem a miénk.
Ez jótanács, nem piszkálódás, fogadd meg.

Bikli néni 2011.03.23. 14:34:46

@a végzet aszonygya: Láttam én már 600ezres almát is, és ez évekkel ezelőtt volt...
@El Visco Stello: Én meg abszolút a laptophoz vagyok szokva. Minden gépnek megvannak a maga előnyei :)

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2011.03.23. 14:38:03

@Ba-rok-ker: Tb nem fizet? Utána kellene járni. Komolyan. Egy barátnőm, mellplasztikát csináltatott, tb.re, mert hogy fusztrált lett a logó melleitől. Gondolom, azért ez is ismeretség kérdése, de nézz utána.

Ba-rok-ker 2011.03.23. 14:38:45

@Bikli néni:

Nos,
gyulladásos bélbetegségem lett az évek alatt (nyilván nem véletlenül), ami krónikus. (Crohn)
Van némi elképzelésem arról, milyen betegnek lenni. Csak tudod, azért nem gondolom, hogy ezzel a témával le kéne állnom, mert újabb és újabb, hozzám hasonló esetekről szerzek tudomást. Főleg neten, de élőben is.
Itt pedig sokan azt erőltetik (még az egészségügyi dolgozók közül is sokan azt hazudják), hogy ennek az eljárásnak nincs vagy elhanyagolható kockázatai vannak. Közben meg ez NEM IGAZ.

Itt nem egy életmentő műtétről van szó, hanem egy fölösleges, fölöslegesen nagy beavatkozásról, ami NEM a gyógyításról szól. A fityma használhatatlan, hegesedett részét eltávolítani még van értelme és normális dolog, de annál többet NEM.
Ha nekem nem távolított volna el többet a sebészfőorvos a Heim Pálban, akkor nem lenne ilyen állapotom és valszeg képes lennék arra, amire mások. Tudod, örülni, meg a többi, "felnőtt tartalom"...

És igen, piszok drága a műtét, csak messze végzik el, valszeg a tengerentúlon. Nem tudom, mikorra lesz ennyi pénzem. Sajnos elég sokat költök a bélbajomra is, aminek amúgy nem tesz jót az ilyen blog, de mégse hagyhatom, hogy ez menjen itt is, a félretájékoztatás.

Sajnos meg kell emészteni az orvosoknak lassan, hogy az internet korában nem csak a fehérköpenyes nagy varázsló szava hallatszik az éterben: az általa tönkretett ember is megmondja, mi volt és mi van. Ha nem tetszik, akkor is.

Hát, ennyi :(

Ba-rok-ker 2011.03.23. 14:40:42

@batgirl: Utánanéztem. És nem fizetnek... engem pont ez borított ki, hogy mellekre fizetnek... de használhatóvá tenni valakinak a XXX FELNŐTT TARTALOM XXX -ét, az már nem fér bele...

De hát mit is várok?

Egy utolsó rohadó belű kis szar lettem, aki 90%osan támogatott méregdrága salofalkját is lesütött szemmel hozza ki a patikából, hiszen hány embert lehetne sokkal olcsóbban életben tartani...

cenzorilla 2011.03.23. 14:42:09

@Ba-rok-ker:

Elveszett egy laptop.
Valaki írt egy szót és Te erre elkezded a magánügyed, - mintha gombot nyomtak volna rajtad - taglalni.
Hol még elviselhető formában, de legtöbbször nem.
A felnőtt tartalom a linkjeidre vonatkozik. Nem kell elmondani mire nem vagy képes, (sajnálom) mert már mindenki tudja.

Ha lehet segíteni rajtad akkor nosza járj utána. Jár neked. Ha nem akkor kérlek írd meg kacorkának és ki fogja posztolni ha úgy ítéli meg.
Ez a poszt másról szól!

Mágia 2011.03.23. 14:44:37

@zsoci:

Ugyan már!

A kórházak nem végeznek csomagmegőrző és értékmegőrző szolgáltatást.

Olyan, mind a társadalmi megítélés, mind pedig üzleti szempontból értéktelen szarságokkal foglalkoznak, mint életmentés, gyógyítás, meg hasonlók.

Kórteremben nincs keresnivalója az otthoni cuccoknak. Értéktárgyaknak meg pláne nincs keresnivalójuk.

De megközelítem más irányból is, a kedvedért:

A magyar köztudottan egy "élelmes" (=opportunista mentalitású) nép. Soha nem úgy akar jól járni, hogy hosszú távra, megfontoltan tervez. Mindig úgy akar jól járni, hogy kihasználja a pillanatnyi helyzetéből adódó kiskapus lehetőségeket.

Ha a kórházaknak kötelessége lenne felelősséget vállalni az oda becuccolt szirszarokért, szerinted hány élelmes jó magyar ember próbálna meg extra pénzhez jutni azáltal, hogy látványosan becuccolna, majd feltűnés mélkül hazacuccoltatna pár értékes apróságot, a különbözetet meg megpróbálná leverni a kórházon?

cenzorilla 2011.03.23. 14:48:36

kacorka küldtem mailt.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.23. 14:54:24

@Máгia: Egy ágy közepén szomorúan magárahagyott laptop képes még eddig becsületes emberből is bűnözőt csinálni:)))

a végzet aszonygya 2011.03.23. 14:54:55

@Ba-rok-ker:
Mi a francért kell lesütött szemmel kihozni a gyógyszeredet a patikából?
Hiszen nem tehetsz a betegségedről.
Ne legyél kishitű!
Ne foglalkozz állandóan a problémáddal.

Mágia 2011.03.23. 14:55:26

@Bikli néni:

Fentebb írták már, hogy a betegeket is tájékoztatják arról, hogy amit bevisznek magukkal tárgyakat, azért ők a felelősek. Ezt alá is kell írniuk, hogy tudomásul vették.

Laptop nélkül szerintem meg lehet gyógyulni, pláne, hogy egy kórházban a betegek DÖNTŐ többsége egyáltalán nincs olyan állapotban, hogy bármire is vigyázni tudna.

Ugyanezek a betegek nem tudnának megnyugtató módon vigyázni egy szekrénykulcsra, vagy egy számzáras megoldás kombinációjára sem.

Ezt szerintem még a szobatársaktól sem lehet elvárni, hogy figyeljenek egymás holmijára, hiszen azok is nem véletlenül vannak ott, olyan állapotban, hogy nem otthon gyógyulnak.

Bikli néni 2011.03.23. 14:55:46

@Máгia: De most lopástól függetlenül, én a "pótolhatatlan" dolgokon húztam fel a szemöldökömet. Ha egyébként is befuccsol a gép, javíthatatlanul, akkor azzal mi a fenét csinál?
Mindenről kell biztonsági másolat valami más adathordozón, vagy virtuális tárhelyen (ehhez annyira nem értek). Ha meg mondjuk pláne titkos cégadatok vannak benne, akkor beérem a Háború és békével, és nem kísértem a sorsot a kórházban.

Bikli néni 2011.03.23. 14:58:39

@Máгia: Ezzel egyet is értek. Mindenki azt visz be magával, amit akar, de az eltűnésnek vagy megrongálódásnak viselje a következményeit. Se a kórház, se a betegtársak nem kötelezhetőek arra, hogy másnak a holmijára vigyázzanak.
Azokat sajnálom nagyon, akiktől pl. még a guriga wc-papírt is lenyúlják :(

Irkutszk 2011.03.23. 15:04:59

@IrishOak: Nagyon szurkolok! Korábbi posztnál kibeszéltük: a lánygyermek különleges egy apa számára. Nekem is mindig ugrott Édesapám, bármit kértem. Királylánynak éreztem magam :) Mondjuk visszagondolva, Nagyapám is, csak ő kevésbé látványosan... De még mindig előttem van az arca, mikor kritizáltam, hogy ahogy játszik a műfogsorával, az olyan öreges, ne csinálja. Remélem, sikerül a szervezést bonyolítani.

@Dr.laikus PhD: Én is nagyon izgulok, nem csak IrishOak! Szinte azt kívánom, bárcsak ott lehetnék. De tudom, hogy vigyáznak Rád! Azért majd emlékeztetem a fentieket, ígérem. Majd izgulok helyetted, ok? Megígérem, a lélegzetem is visszatartom.

hannant 2011.03.23. 15:09:55

Hosszú,felesleges szájtépés. Az egy hülye, aki ezt magától nem tudta.

gergel 2011.03.23. 15:16:46

Laptop:
Feljelentést azt azért illene megtenni, sőt itt a blogon még publicitást is adhattál volna a sorozatszámnak.

Körülmetélés:
Egy mocskos szemét kampány, amely elhiteti, hogy egészséges dolog a csonkolás. Nem az mivel nagyban befolyásolja a potenciát és az érzékelést is. Nem hiába van ott az a bőrdarab, és a nők is jobban kedvelik, könnyebb az elmenetel.
A nőket sem csonkítják a fejlett civilizációkban, ahogy a férfiakat sem kéne, csak ha tényleg szükség van rá. persze a kóros fitymaszűkület sem jó dolog, de azt is lehet kezelni, részlegesen metélni, szoktatni a bőrt.
A nem civilizált kultúrák nemtörődömsége és igénytelensége, túlzott praktikussága miatt ne hagyjuk magunkat.

epres négercsók 2011.03.23. 15:19:39

A hozzászólást meg lehet ismételni, a nicknévvel való visszaélés nélkül is.
Nem csak nicket lehet letiltani, csak szólok.

Johnny Tinenbalm 2011.03.23. 15:29:05

ó de tudtam, h a bölcs kommentelők a BŰNÖZŐ és az ÁLDOZAT közül a BŰNÖZŐ pártjára állnak, csak az áldozat felelősségét vizsgálják, és őt ítélik el. (tisztelet a kivételnek)

kifordult világ ez.

van ennek ám üzenete. oka is.

gergel 2011.03.23. 15:29:09

Én azért inkább itt válaszolok a letiltott hozzászólónak.
Sokan meglepődnétek, hogy azon vallási kultúra tagjai valójában mekkora arányban vannak körülmetélve... Ez egy stigma egy jelzés, ez nem Amerika, itt mindig egy stigma lesz, amit senkit sem akar magának, nem látjuk előre sosem, hogy mit hoz a jövő és mi következhet be újra...

a végzet aszonygya 2011.03.23. 15:31:57

@epres négercsók:
gergel az én freemail címemmel publikál!

Trackback 2011.03.23. 15:32:23

"Asszony jól van idomítva, térült-fordult és máris hozott mindent, ami kellett."

Idomítani az állatokat szokták.

Aki ezt nem tudja, annak a sors elveszi a laptopját.
:)

a végzet aszonygya 2011.03.23. 15:33:43

@epres négercsók:
Johnny Tinenbalm is az enyémet használja

epres négercsók 2011.03.23. 15:34:07

@a végzet aszonygya: Én az adminban két különböző címet látok...

epres négercsók 2011.03.23. 15:35:56

@a végzet aszonygya: Ezt honnan látod? Most megnéztem, mindenkinek más címe van.

Irkutszk 2011.03.23. 15:36:41

@Johnny Tinenbalm: Senki nem fogta a tolvaj pártját. Megoldási javaslatokat olvashatsz a kommentek között, hogyan előzhette volna meg a poszt írója a kialakult problémát. Ez nagyon különbözik attól, hogy a másik fél pártját fognánk!

a végzet aszonygya 2011.03.23. 15:36:49

@epres négercsók:
Hogyan lehet letiltani a freemailt?
Az üzenetküldés státuszban nézd meg légyszíves.

gergel 2011.03.23. 15:40:08

@a végzet aszonygya:
gergel nem skizoid, nincs freemailje, se nem publikál legfeljebb néha hozzászól, és 3 éve blog.hu felhasználó, nem pedig 3 napja.

Mágia 2011.03.23. 15:41:14

@epres négercsók:

Sehonnan nem láthatja :)

A bloghu-nál egy mailcímhez csak egy felhasználó tartozhat.

Minden egyes felhasználónak saját, egyéni user ID-je van. Egy user ID alatt hozhat létre számtalan nicknevet.

Ha gergel és végzet ugyanarra a mailcímre van kötve, az azt jelenti, hogy ugyanaz alatt az user ID alatt regisztráltak, vagyis ugyanarról a felhasználóról van szó :)

gergel 2011.03.23. 15:41:35

@epres négercsók:
szerintem a kommentárjaink törlését szeretné(más okát nem látom). vagy csak titeket akar megjáratni.

epres négercsók 2011.03.23. 15:42:34

@a végzet aszonygya: Őszintén szólva halvány fogalmam sincs, hogyan lehet, vagy lehet-e egyáltalán letiltani a freemailt. De a két nevezett nick, amennyire én látom, még csak nem is freemail-ről ír.
Ha nem oldódik meg a problémád, akkor szerintem a blogszerkesztőnek írj.

a végzet aszonygya 2011.03.23. 15:43:51

@Máгia:
Nem szoktam más nevében kommentelni

epres négercsók 2011.03.23. 15:44:25

@Máгia: Igen, ezért nem értettem én sem a problémát...

Mágia 2011.03.23. 15:45:23

@Máгia:

De mivel a user ID a két (sőt, most már három) nick esetében különböző, és ezt bárki megnézheti a bal alsó sarokban, aki a nick fölé áll az egérrel, nem hinném, hogy a "végzet" mailcímét bárki más is használná.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.03.23. 15:45:55

Az ágyakhoz tartozó széfeket, meg hogy gyalázta mindenki!

a végzet aszonygya 2011.03.23. 15:48:04

@Máгia:
Képzeld mikor rámentem az előbb epres adatlapjára még nála is az én email címem jött fel az üzenetküldésnél.
Ez elég fura.

Irkutszk 2011.03.23. 15:50:21

@chipanddale74: Széf ára > Kensington-zár ára. A vaságyat meg tolvaj legyen a talpán, aki észrevétlen kiviszi.

epres négercsók 2011.03.23. 15:51:35

@a végzet aszonygya: Ha rámész valakinek a nevére, mondjuk üzenetküldési szándékkal, akkor a levélírásnál a legfölső sorba a te címedet írja ki, és még mellé és biggyeszti, hogy "E-mail címed. A címzett látni fogja". Csak erre tudok gondolni, de ez normális.

Mágia 2011.03.23. 15:53:27

@a végzet aszonygya:

Ha felmész valakinek az adatlapjára, akkor NEM a címzett mailcímét, hanem a saját mailcímedet látod kiírva.

A címzett mailcímét nem látod.

Végignézheted az összes felhasználó adatlapját, az üzenetküldésnél mindegyiken a saját mailcímedet fogod látni :)

a végzet aszonygya 2011.03.23. 15:54:06

@epres négercsók: :))))))
bocs
ez vihar volt a biliben!
Felejtsétek el!
Hüle voltam.

Tressy 2011.03.23. 15:54:13

Kár volt elspórolni a 5-10 k értékű Kensington cumót ha már volt 300k hufod laptopra.Alap hogy ha valaki kórházba visz laptopot legalább a vaságyhoz láncolja a párna alatt persze az sem életbiztosítás.De csak nem járkálnak fűrésszel vagy erővágóval kórházba...

a végzet aszonygya 2011.03.23. 16:00:51

@epres négercsók:
:)
Hát tényleg bocs.
De egyszer már megtörtént, hogy feltörték és másnap mikor felmentem egy honlapra, minősíthetelen alpári bejegyzéseket találtam a saját regisztrált felhasználónevemen írva.
Éjszaka valaki trollkodott a nevemen.

Terézágyú 2011.03.23. 16:02:13

Lehet, hogy már írta az előző 150 hozzászólásban valaki:

"A laptop ugyanis egyrészt majd 300 ezer forintba került, másrészt egy csomó olyan fontos adat volt rajta, amely pótolhatatlan számomra."

Az ilyen adatok miért nincsenek lementve egy pendrájvra???? Egy szgép, pláne egy laptop sérülékeny. Megütődik, mifene, hopp, elszáll a merevlemez, talán a szervíz megmenti az adatokat, talán nem stb. stb.
Nem beszélve erről, hogy az egyre laposabb, egyre könnyebb laptopokat könnyebben is lopják el...

Szóval: menteni.

B4R0KK3R 2011.03.23. 16:15:39

@cenzorilla:

"Valaki írt egy szót és Te erre elkezded a magánügyed, - mintha gombot nyomtak volna rajtad - taglalni."

Te, segítsek neked összeszámolni, hányan beszéltek előttem a körülmetélésről? Szerinted itt ha csak laptopról van szó, akkor benyögöm? Olvasd már el az előző nagy rakás hozzászólást, ami erről szól...

cenzorilla 2011.03.23. 16:20:43

@B4R0KK3R:

Egy kontextusban beszéltek erről és humornak, majd felvilágosításnak indult és fejeződött volna be.

Nem a Te problémádról szól a mai bejegyzés. A mellékszál nem Te vagy, Te főszereplő akarsz lenni.

Írd meg kacorkának ahogy kértelek, ki fogja posztolni és 1000 beíráson keresztül élvezheted a figyelmet.

mérien 2011.03.23. 16:22:31

Valóban irritáló a stílus. Először azt hittem, hogy csak provokatív témafeldobás.
Aki nyitott szemmel, füllel jár hazánkban, tudja, hogy értéket kórházba nem szabad bevinni, vagy ha beviszi, akkor ne hagyja szem előtt.
Más:
Nem szeretnék okoskodni, csak tiszta szívemből szeretném, ha az a sok jó, amit a citromról írtak, igaz lenne.
Sok-sok citrom, a legalattomosabb, legkegyetlenebb betegség ellen.
Gyógyulást kívánok minden betegségben szenvedő kommentelőnek.

Hatodéves 2011.03.23. 16:30:14

@El Visco Stello:
Szerintem ez az asszony dolog csak vicc, és ha nem lenne az, azzal sincs baj. Ő a férfi, az úr, az asszonya az ő tulajdona, megnevelés a feladatai közé tartozik.

Egy ilyen lopás-dolog nagyon ki tudja borítani az embert, nem a tárgy értéke, hanem a rajta lévő információk miatt. Az emberek jelentős része a fél életét a gépén hordja, akármennyibe is kerül az, ócska vagy nem, de fotók, régi levelek, kutatási eredmények, szakdolgozat, aktuális munkák rajta vannak.

Pár nap kiesés pótolhatatlan a munkában, bármi is a tét. Mondjuk filmnézésre nem vitetném be egy kórházba a 300 ezres laptopomat.

Felicitasz · http://felicitasz.blog.hu 2011.03.23. 16:31:09

@Leroi: Szerintem nem nagyképű volt. Ironikus hangnemű, igényesen összeállított szöveget szerzett, amely az illő részvétkeltés szándéka mellett ("megloptak!") egyúttal reflektál arra a tényre is, hogy hát igen, az élet már csak ilyen ("ne legyetek olyan hülyék, mint én voltam").

Nehéz mit mondani. A posztot a hangvétele felől én is írhattam volna (nő vagyok, és nem háborodtam fel az egyértelműen társalgási-szarkasztikus "jól idomított" asszonyon, az én férjem is jól van idomítva...), @A Galaxis Elnöke: teljesen jól reagált például :-)

Nekem az volt az első gondolatom a címet meglátva, hogy "na mi van, nem fért be a széfbe?"

És igen, reflexből jön a válasz, hogy aki (bizonyos) magyar kórház(ak)ba laptopot visz, az meg is érdemli. Sajnos. Az enyémet Kanadában nem lopták el (a szülészetről/gyermekágyas osztályról), és a digitális fényképezőképet meg a videókamerát se. @tbjárulékfizető: egyetértek, sok múlik a környezeten és az odafigyelésen. Az ellen persze nincs orvosság, ha a helyszínen véletlenül csak egyetlen ember tartózkodik, a tolvaj... A dolog esszenciája utóbb mégiscsak az lesz, hogy van-e tolvaj vagy nincs, illetve mekkora eséllyel van vagy nincs.

Gera 2011.03.23. 16:36:25

Én nem értem, mi a baj az emberekkel. Kb az első ötven hozzászólást olvastam el, utána elment a kedvem :) Ha valakinek ellopják a tulajdonát, akkor kurvára nem ő a hibás, rohadt undorító ez a kárörvendés. És természetesen semmi baj nincs azzal, ha a kórházban a számítógépét akarja használni. Milyen elbaszott egy hely lett ez az ország, hogy te vagy a hülye barom, meg köcsög újgazdag vállalkozó és hasonlók, ha neadjisten be mersz vinni valamit a kórházba, ami két forintnál többet ér. A kedves anyázók szerint nyilván teljesen normális az, hogy pénzt, órát, ékszert, mobilt, noteszt, de még egy rohadt tekercs wc papírt se vigyen be az ember a kórházba, mert jó eséllyel ellopják. Hát szerintem meg nem normális.

A kórházi széf pedig egyáltalán nem volt hülyeség, kár volt azért a gagyi hecckampányért.

EmpatiaTolerancia 2011.03.23. 16:42:25

@miklos.rabai:

Szerintem az a jobb, ha csak az egyik csont törik (sing/orsó, síp/szárkapocs), hiszen ilyenkor mintegy sínbe teszi magát a végtag az orvosi ellátásig. Állítólag 70-80 százalékában mindkettő sérül, de persze ekkor sem egyértelmű, hogy el is mozdulnak.

El Visco Stello (törölt) 2011.03.23. 17:01:45

@Hatodéves: @Felicitasz: Semmi sem áll távolabb tőlem, mint bárkire ráerőltetni a véleményem:)) Ez csak egy meglátás a 200 közül. Viszont ragaszkodom hozzá.
Előfordulhat, hogy még az iróniáról alkotott fogalmunk sem egyezik.

Irkutszk 2011.03.23. 17:12:55

Szerintem semmi gond nincs azzal, hogy az itteni férfiaknak nem tetszik az író stílusa, a nők pedig vagy elfogadják, vagy sem. Hozzáállás-nevelés kérdése. Ezért ne kapjatok hajba, halljátok :)

Hatodéves 2011.03.23. 18:01:07

@El Visco Stello:
Persze. Viszont szerintem Felicitasz-nak van igaza, az emberek humorizálnak ilyesmin, társaságban is, "gyere ide asszonyállat" meg "na mi van oldalbordám", és hasonlóképpen a férjek megnevelésén is. Véleményem szerint a posztban is erről van csak szó, egy lendületes, kissé szarkasztikus stílusban író ember, valakinek tetszik, valakinek nem (különösebben nekem sem, de nem elvi okokból), de rossz szándék vagy a felesége iránti lenézés nincsen benne. Ha rólam ilyet írni a férjem, szerintem egyrészt mosolyognék, másrészt büszke lennék, amiért elégedett velem.

Tankvezető 2011.03.23. 18:13:04

Sajnos, ha egy vagy több hétre kórházba kerülnék, muszáj lenne a laptopot bevinnem, mivel a munkám nagy részét azon végzem. Viszont ha ellopnák engem is az agyvérzés kerülgetne, főként az adatok miatt.
a laptopot pedig abszolút lehet kulturáltan is használni, hogy másokat ne zavarjon.
ellenben érdemes végiggondolni azt is, hogy kórházba kerülvén nem gyümölcsöztetőbb-e a bent töltött időt tényleg pihenésre használni, és munka helyett pl. szépirodalmat olvasni (és azt nem is lopják :) ), és kipihenten térni vissza a munkába.

off
felmérést végzünk az emberek kreativitásáról és munkahelyükről, akinek van rá 7 perce, kérem töltse ki! spreadsheets.google.com/viewform?hl=en&formkey=dDJKQWtCYVBNSjJFNTVwcmk2d2ZLNXc6MQ#gid=0
nagyon köszönöm előre is a kitöltőknek!

Johnny Tinenbalm 2011.03.23. 20:27:19

@a végzet aszonygya: mimimi? mondjuk persze értelmezés kérdése, ha csinos vagy, szívesen használom a tiedet XD

Johnny Tinenbalm 2011.03.23. 20:29:20

@Irkutszk: sasold rögtön az első kommentet. amúgy ha CSAK az áldozat felelősségével foglalkozol, akkor a bűnös pártját fogod. ez a különbség az igazság és az (esetleges) részigazság között.

bauchi 2011.03.24. 05:21:41

Ettől a sok szakzsargontól teljesen izgalomba jöttem és itt az ügyeletben meg akartam hackelni a nővért,akinak hatalmas billentyűzete van.Sajnos nem állt fel a laptopom,úgy maradt mint a neve.Éjszaka még az áram is elment - helyettem persze.Az e-mailem használhatatlan lett.Most kipróbálom azt,amit a tévében reklámoznak,amitől a Kovácsék mégsem válnak,mert az asszony potmétert kevert a férje kávéjába.Rászokok a kávéra,hátha a következő ügyeletem jobb lesz.Azt mongyák az őszi képernyőnek is van ereje.

EmpatiaTolerancia 2011.03.24. 06:00:48

@chipanddale74:

A széfek (amiket láttam) messze voltak a betegágytól, ágyhozkötött ember maga nem juthat hozzá a tartalmához. Ami a méretet illeti: nem, hogy egy normál laptop, de egy MSI U100-as sem fér bele.

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.24. 06:15:06

@barokker!:
Oké, nem majdnem az összes fiúgyermeket metélik körül az USA-ban, hanem csak 80%-ukat... Te nyertél!... :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.24. 06:17:09

@bauchi:
Ha akarnám, vehetném viccnek... Csak tőled nem akarom... :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.24. 07:11:38

@Bikli néni: @Empa@tbjárulékfizető: tiaTolerancia:
Persze adamantium ehhez sokkal jobban ért, de akkor itt van pár érdekes dolog.

A hosszú csöves csont törése lehet zárt és nyílt. Ezen belül egyszeres haránt, ferde, spirál, vagy többszörös (több helyen), darabos (1 helyen). A törések el is mozdulhatnak. Ilyenkor sérthetik a fedő szöveteket, így lesz a törés általában nyílt (bár az is nyílt törésnek számít, ha a nem a csont szúrja ki a bőrt belülről, hanem a sérülés során sérül meg a bőr, aminek a közelében ott van a tört csont is).

Ismert fogalom az un. zöldgallytörés, ami gyerekekre jellemző törésfajta, a csont eltörik, de a rugalmas csonthártya nem szakad el, így a törtvégek a helyükön maradnak.

A csigolyák törés leginkább kompressziós jellegű, vagyis a függőleges erők hatása összeroppan a csigolya, magassága csökken és ék alakúvá válik.

A koponyán jellegzetes a vonalas törés (vagyis a lapos csont egy vonalban törik ketté), de jellemző még az impressziós törés, ami egy erős tárgy (pl: kalapács) fejhez ütődésekor keletkezhet, a tárgy alatti koponyacsont kis darabban egyszerűen a koponya ürege felé beszakad, aztán ott a pókhálótörés is, az ütés pontjából kiinduló vonalas töréshálózat (olyan, mint amikor egy ponton betörik az ablak, a törésvonalak a pontból kiindulva távolra futnak).

A hosszú csöves csontok törhetnek középen, illetve a 2 végükön, így minden csonton speciális törések jöhetnek létre. Ezen törések ízületbe is hatolhatnak, sérülhet az ízületi porcfelszín is. Ezen törések helyretétele egyedi technikákat és eszközöket igényel.

Az alkar és a lábszár azért érdekes terület, mert egymás mellett párhuzamosa 2 csont is található. Ezen 2 csont felül és alul kapcsolatba áll egymással különböző ízületek révén, de középen is kifeszül köztük egy inas lemez. A csontok felül erednek és alul tapadnak az izmok, amik az eredési és tapadási pontokat folyamatosan húzzák egymás felé. Ezért ha eltörik az egyik csont (majdnem mindegy, hogy milyen a törés típusa), és elmozdulás jön létre, akkor onnantól kezdve a 2 csont nem lesz párhuzamos, szöget fognak bezárni, vagy rosszabb esetben az izmok egymás mellé húzzák a 2 tört véget. A helyretétel viszont a másik csont jelenléte miatt nehezebb. A 2 csont a két végüknél kapcsolatban van egymással, ezért az ép csont "sínezi" fogja a tört csontot, vagyis stabilizálja a törött helyzetet. Illetve a helyretétel után az ép csont újabb elmozdulást indukálhat a gipszen belül (ha nincs műtétileg is rögzítve). Ezért jobb, ha egyszerre mindkét csont eltörik, mert akkor az operáló orvos munkája is könnyebb, illetve a későbbi gyógyulás esélye is nagyobb.

Szóval, az nyert, aki mindkét csont törésére tippelt... :)

Nem én vagyok, hanem én 2011.03.24. 07:13:37

@EmpatiaTolerancia:
Az előző neked is ment, csak úgy nézem, hogy véletlenül kettévágta a nevedet a rendszer...
Bocsi... :)

Mágia 2011.03.24. 09:48:48

@miklos.rabai:

"ami egy erős tárgy (pl: kalapács) fejhez ütődésekor keletkezhet"

:DDD

Irkutszk 2011.03.24. 12:10:46

@Johnny Tinenbalm: Elfogadom, hogy így érzi, én nem. A poszt írója kérdést tett fel a posztjában, erre pedig mindenki saját vérmérséklete és véleménye alapján válaszolt, főleg az első kommentekben. Én magam is úgy gondolom, hogy a posztoló nem volt elég figyelmes, körültekintő és elővigyázatos. Nem azért, mert helyeselném a tolvajlást, hanem azért, mert egy ilyen értékű tárgyat, mobilis nem hagyunk őrizetlenül nyilvános helyen. Csodálkozom rajta, hogy ennyire naív felnőtt, nős férfiak léteznek még a világon, naívabbak még nálam is (pedig azt nagy szó).

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.24. 20:17:57

@miklos.rabai:
(én is arra tippeltem volna, de csakis a kérdésfeltevésből kiindulva:))

a minap hallottam valakiről, hogy össze van nőve a két alkarcsontja könyéknél...

adamantium 2011.03.24. 21:13:10

@Babette_: van ilyen veleszületett verzióban is és van törések után is. sajna az alkarcsontok közti inas hártya szeret elcsontosodni törések után. természetesen az alkar mozgásai (tenyér felfele illetve lefele fordítása ezáltal lehetetlenné válik). ha ez az állapot egy törés vagy műtét után következik be mindenképpen műtéti megoldás javasolt, ami nem könnyű feladat

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.24. 21:19:12

@adamantium: veleszületett. és annyira természetesen kezelte/kikerülte, hogy nem tudja kifordítani a tenyerét, hogy nem is vették észre évekig. nem okoz gondot, úgyhogy amíg így van, nem vágnak bele a műtétbe.

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.24. 21:26:08

@adamantium: veleszületett. és annyira természetesen kezelte/kikerülte, hogy nem tudja kifordítani a tenyerét, hogy nem is vették észre évekig. nem okoz gondot, úgyhogy amíg így van, nem vágnak bele a műtétbe.

adamantium 2011.03.24. 21:55:00

@Babette_: valószínűleg már fölösleges is, ilyen esetekben a műtét nem szokott jó eredményt hozni, mert soha nem végezte az az alkar a mozgásokat, így az izmok és az idegi kapcsolatok sem olyanok mint valakinél aki csak pár hónapja vesztette el ezt a képességet

Ugyandehogy (törölt) 2011.03.25. 08:46:11

@adamantium: köszönöm a választ:)
ez egyébként gyakori rendellenesség? mi okozhatja?

adamantium 2011.03.25. 16:46:12

@Babette_: kifejezetten ritkának mondanám, de biztos valami genetikai oka van, sajna nem tudok hozzászólni, radio-ulnaris synosthosis nak hívják tudományosan ha utána akarnál nézni.
350 esetet írtak le eddig a világon, én csak röntgenképen láttam veleszületettet, traumás eredetűt elemben többet is sajna
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása