Beteg a gyerek? Oldd meg!

2011.03.18. 07:57

Mi történik, ha gyermeked beteg?Főnököd miképpen reagál a problémára?Legtöbbször válaszút elé kerül a nő és sajnos egyedül marad a mindíg ismétlődő problémával!Kire bízza a gyermeket, hogy mindenki elégedett legyen?

 


Nagy probléma, hogy az anyák nem tudják elhelyezni, illetve másra bízni gyermekeiket, ha megbetegszenek és ezért, legtöbbször válaszút elé kerülnek. Sajnos hazánkban az a tapasztalat, hogy csak az édesanya megy el táppénzre és így veszélyezteti állását.


A munkáltató szinte egyáltalán nem tolerálja a beteg gyermek ápolása miatt nem megjelent női munkaerőt. Sőt néha előfordul, hogy telefonon zaklatja és fenyegeti az anyát.Persze előfordul, hogy gyermekes hölgyet nem is alkalmaznak! Hányszor hallhattuk a kérdést "Ha beteg a gyermek megtudja oldani?".A probléma egyre többször és egyre több nővel fordul elő.Mit tehet egy nő, ha nem csak a beteg csemete miatt kell aggódnia,de még az elbocsájtástól is tartania kell!!Emancipálódtunk, vagy mégsem? Hiszen a férfi ugyanazt várja el , mint nagyapáink korában, csak most még több feladat hárult ránk?

 

 

Mi lenne, ha egyszer- egyszer az apák is vállalnák a gyermekek ápolását kritikus helyzetben és nem csak elvárnák a tökéletes anyát, odaadó feleséget és a dolgozó nőt!! Mit szeretnénk valójában? Megértést minden részről! És talán könnyebb lenne a helyzetünk!

 

Forrás: anyalettem.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pocokpocok 2011.03.18. 09:18:18

halmoznám a problémát: vannak nők, akik családtól távol, egyedül nevelik a gyereket!

Irkutszk 2011.03.18. 14:44:29

Ez egy férfiellenes poszt, nem egészségügyi problémával foglalkozik. Vagy ha igen, akkor egyedül az írójának pszichiátriai problémáját ecseteli.

Leroi 2011.03.18. 18:59:36

Van olyan helyzet is, hogy az anya b@szik foglalkozni a családdal, vedel mint állat és a férfi gondozza, neveli a közös gyereket.

SusanneF 2011.03.21. 09:29:22

@Irkutszk: Ez hülyeség!!
Ez nagyon is létező probléma,és egészségügyinek is mondható,hisz megfelelő ellátást gondozást kell kapjon a gyermek...

SusanneF 2011.03.21. 09:35:01

Amikor 4 éves lett a legkisebb gyermekem,akkor mentem vissza főállásban,napi 8 órát dolgozni.
Tartottam én is tőle,hogy majd kiutál a főnök és a kollegák-a sok gyerekbetegség és táppénz miatt.
DE elkezdtük szedni a B.cseppet+C-vit.,és láss csodát!
3 év alatt-óvodaidőszak-3x voltam csak vele táppénzen...!!!!
Ez olyan szempontból sem volt mindegy,mert NEM lehetett beadni neki gyógyszert,se szirup,se tabletta formájában,vagy nem kapott antibio..t.vagy szurit.

Elborzastó,hogy vannak anyukák,akik egy-egy állás megnyerése érdekében letagadják,hogy van kisgyermekük.
A legjobb,ha van egy ráérő nagymama,aki segít-de ez egyre ritkább,hisz vagy ők is dolgoznak,vagy messze laknak,vagy nem szeretik az unokát,és nem lehet rájuk bízni-mint az én esetemben...!!

Irkutszk 2011.03.21. 15:35:03

@SusanneF: Pedig ami problémát felvet a poszt írója, az a következő: "Mi lenne, ha egyszer- egyszer az apák is vállalnák a gyermekek ápolását kritikus helyzetben és nem csak elvárnák a tökéletes anyát, odaadó feleséget és a dolgozó nőt!!" Ez pedig az apák felelősségéről szól, nem az egészségügyről. Esetleg családi, vagy női fórumon volna helye, de itt igen kevéssé. Nem hiszem, hogy akármelyik orvos vagy nővér, esetleg gyógyszerész feladata volna a családi perpatvarok kezelése. Esetleg a családterapeutáé, ezért merészeltem javasolni a pszichiátriát, pszichológust.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása