Pestmegyei Flór Ferenc Kórház

2011.03.04. 09:18

 

 

Cím: 2143 Kistarcsa, Semmelweis tér 1.


Telefon: +36-28-507-600


E-mail: flor@florhosp.hu


Web: http://www.florkorhaz.hu/

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hamatőr 2011.11.16. 09:20:05

Korábban több alkalommal és fórumokon dicsértem a Kórházat és munkatársait.
Sajnos mára ez a véleményem megváltozott, mégpedig a kardiológiai szakrendelés állapotainak hatására!
2009-ben gk. vezetés közben kapott el egy, a szívinfarktus tüneteivel egybevágó roham.
Mivel egy Betaloc tabletta hatására csökkent, csak másnap mentem el a körzeti orvosomhoz aki rögtön (vizsgálat és EKG után) kardio. szakrendelésre utalt.
A fenti kórházban a szakrendelés egy alig 2m széles és 10-12m hosszú, zárt, levegőtlen kis folyosó melletti ajtókból áll, egy EKG, egy Holter, egy szív UH és az épp regnáló orvos szobája.
A betegek java része állni kénytelen (szívbetegek!) mert nagyon kevés a hely.
A bejelentkezéshez tolongás az ajtó előtt mert a milliókért (milliárd?) mindenhol kiépített recepciós bejelentkezésnek semmi, értsd: informatikailag semmi! köze a szakrendelésekhez, oda a bejelentkezés nem jut el!
Szóval órákig várni, a beteget nem kérdezik, nem dumálni-vetkőzni! Következő!
Ha az osztályról a beteghordók tolószékes netán mobil ágyas beteget hoznak le ultrahangra, már élire állítva sem férnek el a betegek.
Az engem vizsgáló doktornő annyit sem kérdezett, hogy maga fiú-e vagy lány, belenézett a leleteimbe, verte egy darabig a gépet és kész. Szedje amit felírtam, itt írjon alá és ennyi meg ennyi idő múlva jöjjön kontrollra.
Természetesen a halom gyógyszer amit felírt, köszönő viszonyban sincs a nyugdíjammal!
Ez évig csináltam kb. negyedévenként a tortúrát, semmivel nem javultak az állapotok és én sem éreztem magam jobban.
Kb 6 hónapja voltam utoljára, a szívritmus szabályzómon kívül minden hókuszpókusz gyógyszert elhagytam és igen jól érzem magam.
Hiába háborodnak fel ez utóbbin orvosok, hogy ők 6 évig tanulták, hogy nekem mi a bajom, ha emberséget, empátiát és alapvető kommunikációt nem sajátítottak el még a T. családjuk keretein belül, anno.
Ps: az urológiai szakrendelésen ennél sokkal, sokkal több figyelmet kaptam, pedig a pisikébe (vagy annak hiánya) ritkábban lehet belehalni!

irutavé 2011.11.16. 10:38:14

@hamatőr: A Betaloc tabletta vény köteles gyógyszer!Ezt általában napi rendszerességgel kell szedni. Ha önnek infarktus szerű rosszulléte volt,miért csak másnap ment orvoshoz?!Ha végzetes lett volna a rosszullét ,akkor a Hozzátartozók mit írtak volna ide?Hogy a beteg nem szedte a gyógyszerét mért az drága?Az,hogy a szakrendelés ilyen helyen van, nem az orvos hibája.Gondolom sok betegnek ez nem jelent ilyen nagy problémát mint Önnek, Ők ellátásra jelentkeztek,gondolom meg voltak elégedve. Ha Ön orvosi tanács ellenére nem szedi a gyógyszereit az saját magánügye. Nem értem,hogy kerül ide az emberség,empátia!

tódór piroska 2011.11.16. 12:57:34

@hamatőr:

"...pisikébe (vagy annak hiánya) ritkábban lehet belehalni!"

Sajnos, ezekbe is bele lehet halni - sok fatális kimenetelű urológiai betegséget ismerünk, hogy csak a hólyagrákot ("pisike") vagy a veseelégtelenséget ("pisike hiánya") említsem.

Irkutszk 2011.11.16. 15:48:26

@hamatőr: @irutavé:
Irutavéval egyetértek.

Viszont emellett megemlíteném, hogy a gyógyszerek anyagi vonzatát lehet említeni az orvosnak, leginkább a háziorvosonak. Magyarországon jelenleg is érvényben van a generikus program, amelynek segítségével a betegek a generikumként is forgalomban lévő gyógyszereiket kisebb térítési díj ellenében tudják kiváltani.

qbr 2011.11.16. 21:32:49

@tódór piroska: vagy elég csak egy jóindulatú prosztatamegnagyobbodás teljes vizeletelakadással.

mapika 2011.12.10. 15:27:37

Férjemet vittem évekkel ezelőtt a belgyógyászatra, na ott le a kalappal a nővérek és az orvosok előtt.Kezelő orvosa Dr Páli Ádám Mély Tiszteletem neki.!!!
Okos ,gyors, korrekt nagy tudású orvos.

Most én kerültem a Kistarcsai Fül-Orr-Gége osztályra.Dr Jakab György operált, le a kalappal előtte.Kedves nagy tudású Orvos. Köszönöm neki!!!
De meg kell említenem még a Schmidt dr-nőt is, akinek ügyeletében érkeztem Ő is nagyon kedvesen, szeretettel fogadott.
A nővérek nagyon kedvesek, segítőkészek.
Ennek az osztálynak és a SBO Belgyógyászatnak /Ferenczy dr osztálya/kitűnő jegyet adok.
Ha mindenhol így végeznék a munkájukat mint ezen a két helyen akkor nem lenne panasz a kórházakra.
Kívánok nekik jó egészséget,

Csucsuksfc 2012.06.13. 11:30:31

Nejem ott szült: a szülészorvos és a nővérek 95 %-a teljesen korrekt volt, nagyon aranyosak rendesek. A maradék 5 % tapló állat. De melyik munkahelyen ilyen jó az arány ? :-)

GreenEyes · http://greeneyes.blog.hu/ 2013.05.17. 19:19:36

Édesanyám nemrég a Kistarcsai Kórház V. belgyógyászatán (III.em.) feküdt súlyos veseproblémával (Dr. Obra Mária főorvos asszony kezelte). Teljes ellátásra szorult több betegtársával együtt!!!
Egyes nővérek hozzáállásáról ejtenék néhány szót, úgy, ahogy én és családtagjaim láttuk, tapasztaltuk: röviden minősíthetetlen. Türelmetlenek, rángatják a magatehetetlen, idős betegeket - köztük az édesanyámat is. Emberhez méltatlan szavakat engednek meg maguknak, tudják, hogy nem tudnak, és főleg, nem mernek szólni a betegek, mert kiszolgáltatott helyzetben vannak.
Ha a hozzátartozó nem tud ebédidőben jelen lenni és megetetni a beteget, elviszik az ebédet, mondván, hogy "nem eszik semmit". Meg sem próbálnak segíteni az etetésben. Egyszer sem láttuk, hogy néha benéztek volna a kórterembe, nincs-e valami gond, probléma. Az egyik ápolónő (sülysápi lakos) túltett mindegyiken a viselkedésével. Rögtön szóvá is tettem neki, a válasz nem késlekedett. A jelenetnek több fül- és szemtanúja volt. Mondanom sem kell, hogy ez az ápolónő úgy vett elégtételt, hogy a 90 éves édesanyámat utolsó kórházi napján jól megrángatta.
Tisztában vagyunk azzal, hogy nem könnyű a dolguk, de akinek ez sok, ne vállaljon ilyen munkát. Az ember nem vár el többet, csak a legalapvetőbb empátiát. Egyszer talán még az ilyen nővérek is kerülhetnek kiszolgáltatott helyzetbe. Az egészségügy helyzetéről nem a betegek és nem a hozzátartozók tehetnek. Nem passzióból, jókedvükben töltik ott az idejüket.
Édesanyámat úgy bocsátották el a kórházból, hogy házilag már kezelhetetlen az ott szerzett felfekvése. Véleményünk szerint, kórházi bentléte alatt sem kezelték a sebet, egyszerűen leragasztották és nem foglalkoztak vele.
A zárójelentésben az szerepel, hogy teljes körű tájékoztatást kapott a beteg és hozzátartozója az otthoni ellátásról, ami egyrészről nem felel meg a valóságnak, másrészről maga a zárójelentést orvos alá sem írta. :(
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása