Megerőszakoltak altatásban

2010.09.13. 06:00

A történetre (forrás is kiszedve) egy olvasónk hívta fel a figyelmünket . Vannak fenntartásaink valóságtartalmát illetőlen, de nem tisztünk dönteni, arra vannak az olvasók.

 

 

A magyar egészségügyről szeretnék itt szólni. Tabu témát érintek, amelyről mindenki beszél, de csak halkan suttogva. Leírom saját tapasztalataimat. Kérek mindenkit, aki ezt olvassa, hogy gondolja végig hol is állnak most azok az intézmények, amelyeknek a gyógyítással és az életmentéssel kellene foglalkozniuk. Kik azok a társadalmilag okkal vagy ok nélkül megbecsült emberek, akik ezekben az intézményekben dolgoznak.

 

 


Saját történetemmel kezdeném. X helyen lakom, a hozzánk legközelebb álló kórház a (a nevét töröltem - Epres). Egy pár évvel ezelőtt ennek a kórháznak a dolgozói egy műtét során, altatásba megerőszakoltak, fajtalankodtak velem, aminek következtében a klinikai halál állapotába kerültem. Azt, hogy hány perc telt el, míg sikeresen újraélesztettek nem tudom.
A műtét után a kórterembe szállítottak vizet hoztak, melynek igen csak vegyszer íze volt, mivel járni nem tudtam a műtéti seb miatt, ezt ittam. Mint kiderült lúgot itattak velem melynek következtében gyomorfekélyt és nyelőcsőfekélyt kaptam.


Szégyellem magam, de nem tettem feljelentést sem az intézmény ellen sem ismeretlen személy ellen. Ma már bánom ezt. Nemcsak azért mert az ellenem elkövettet bűncselekmény sorozat maradt feltáratlan maradt, de hagytam, hogy ezeket és ehhez hasonló bűncselekményeket másokon is elkövessék. Sajnos esetem nem kirívó, számtalan esetben történt következmény nélkül hasonló bűncselekmény ebben az intézményben.


Az altatott betegek, akiket prostituáltként használtak legtöbbször nem is tudnak arról, hogy mi történt velük. A legtöbb esetben az orvosok, nővérek és ápolók hallgatnak, hogy egymást védjék. Ez az én történetem, amit nem kevesen hallottak. Ebben az ügyben eljárni már nem lehet. Mivel a bizonyítási eljárás elmaradt, maradt a vádaskodás. Tudva azt, hogy most már én vagyok büntethető amiatt, hogy ezt a vádat leírom, nem közlöm nevem. Aki ráismert az ügyre úgy is tudja, ki vagyok. Azért teszem, hogy kevesebb emberen követhessék el ezeket a szörnyű tetteket. Magyarországon az egészségügyben elkövetett bűncselekmények 96% felderítetlen marad.


Én már nem keresek igazságot ebben az ügyben, próbálom élni az életemet. Kérek, mindenkit ne kacsintson össze gyilkosokkal, tolvajokkal, nemi erőszaktevőkkel.


Tudom vagy remélem, hogy dolgoznak rendes becsületes emberek is az egészségügyben. Ám a tisztelet kijár a betegeknek is, akik rájuk bízzák egészségüket, életüket.

 

 

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használd Kórházértékelőnket!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rotoxis 2010.09.13. 10:14:14

@phoenix102: A paranoid elme rendkívül megtévesztő tud lenni, teljesen adekvát gondolkodással (persze a téveszme kivételével). Ez -jó esetben eleinte- könnyen megtéveszti a rendőrséget is. Az már más kérdés, hogy ilyenkor az eljárás végén a rendőrségnek illene hamis vád miatt eljárást indítani a feljelentő ellen, és az új eljárás során iü. elmeszakértő is megállapíthatná azt, amit kell.

epres négercsók 2010.09.13. 10:30:33

@Scala: Egyrészt, a leveleket nem én rakom ki. Másrészt, nem tudok róla, hogy lenne jogosultságom az egész posztot törölni, de még ha van is, ennek eldöntését talán inkább a blog gazdájára bízom :)

Scala 2010.09.13. 10:39:51

@epres négercsók: mindegy, hogy ki, csak hamar. :-)
@Rotoxis: illene, igen.

Scala 2010.09.13. 10:41:16

@epres négercsók: a képen látható hölgy körmei pedig külön mínuszpont :-DDD

MagyarZizzi (törölt) 2010.09.13. 10:50:45

Nem hiszem el. Először is, ha altatásba volt, sőt a klinikai halál állapotába is került közben, és az orvosok falaztak egymásnak, honnan tudta meg, hogy erőszakot tettek rajta? Másodszor, a mérgezéses esettel körítve ez már inkább paranoid téveszmének tűnik. Egyszer előfordulhat, hogy figyelmetlenségből lúgos vizet kapott inni, de már itt el lehetett volna indítani egy pert a kórház ellen, főleg, ha súlyosan megbetegedett tőle. De hogy nem fordult rendőrséghez, az több, mint gyanús; szerintem inkább pszichiáterhez fellene mennie.
Mellesleg hallottam már olyan, hogy hinotizált állapotban az emberek képesek felidézni a műtéti altatás közben történetek, ilyen hipnotizálást azonban szintén csak szakember végezhet, ezt pedig nem említi a posztban. Zavaros ez az egész. Szóval nem hiszem el.

NemesekErnyo 2010.09.13. 10:51:50

Altatásban hogyan emlékszik valaki a történtekre? Ki mesélte el az újraélesztés tényét? Újraélesztés után nem szokták ezeket a betegeket intenzívre szállítani, infúzióra kötni? Életszerű egy kiadós dugás után gatyát felrántva reanimálni? Valaki tudja egyáltalán, mekkora felhajtás ez?
"Mivel a bizonyítási eljárás elmaradt, maradt a vádaskodás. " Így van.
"Tudva azt, hogy most már én vagyok büntethető amiatt, hogy ezt a vádat leírom, nem közlöm nevem." A vádaskodásért?

phoenix102 2010.09.13. 10:55:53

@Rotoxis: igen, így lenne normális, de amikor 10x tesz valaki feljelentést és 10edszer is kivizsgálják ugyanazt az első ránézésre is valótlan dolgot :)) Ez azért is probléma, mert bármelyik hasonló beteg mond valamit (pl. hogy a falon keresztül sugarazod) és bilincsben visznek el.
Pl. ha a posztban szereplő beteg feljelentést tett volna, nagy valószínűség szerint elvitték volna a fél osztályt a rendőrök, meg benne lett volna blikkben, meg az aktívban, meg a naplóban és egyéb minősíthetetlen sajtótermékben, mint készpénznek veendő tény. Utána meg már nem fognak azzal foglalkozni, hogy semmi alapja nem volt.

A hatóságnak igenis tudnia kell differenciálni. Kivizsgálni kell, de nem mindegy hogy először az elmeszakértő és utána a kivizsgálás, vagy fodítva, mert ha valakit bilicsben visznek el a rendőrök, még akkor is meghurcolják utána, ha semmi sem igazolódott a gyanúból.

Lehet hogy emlékeztek rá, kb. egy éve bent volt a hiradóban is, hogy két mentős ellopta egy idő hölgy pénzét.
Asszem nem nehéz belátni, hogy egy idős demens beteg két perc alatt elfelejti, hogy mennyi pénze van és hova tette (mellesleg a néni az állította, hogy fél milla volt a bukszájában). Az egyik mentős egy lottó 5-ös nyertes volt, aki csak hobbiból dolgozott a mentőknél. Nem valószínű hogy lopott, de felfüggesztették és emgszégyenítették őket.

nullnick 2010.09.13. 10:57:42

LEHETNE

VÉGRE

TÖRÖLNI EZT A BAROMSÁGOT INNEN?

batgirl · http://enbatgirl.blog.hu 2010.09.13. 11:03:30

Sok mindent feltételezek a korházban dolgozókról, de ez nem az. Eléggé kizárt dolognak tartom, hogy ilyesmi megtörténhet.
Ha viszont megtörtént.....

Dr.laikus PhD 2010.09.13. 11:08:08

@phoenix102:

Annyira nem, hogy ha a beteg maga hív rendőrt, mert a padláson laknak azok akik arra kényszerítik hogy ugorjon ki az ablakon akkor a rendőr becsenget, ránéz a láthatóan feldúlt és zavart, össze-vissza beszélő fiatal emberre röhög egyet és még kétszer aznap kimegy röhögni.

Ha ugyanez a fiatalember feljelentést is tesz, akkor felveszi és a vizsgálatot lefojtatja.

Soha nem hív mentőt, orvost. Úgy csinál, mintha komolyan venné.
Vegzálja az egészségest, legyen az családtag, orvos, bárki.
Lehet lobogtatni kórházi zárójelentést, amíg gyámság alatt nincs, addig a kórházon kívüli létet egészségesnek tekintik. :(((

Dr.laikus PhD 2010.09.13. 11:10:37

@Rotoxis:

Már megint egyet értünk.

Nagy problémát okoz, mindaddig amíg a téves eszme meg nem jelenik, nem rejtve csak a család számára, hanem már annyira kínzó és valóságos formában , hogy kiordítja a világba, hogy segítsen már valaki.

IrishOak 2010.09.13. 11:14:11

Szép Hétfőt:-)

JÉÉÉÉÉ' egy több évtizedes Urban Legend!!!
Látom frissítve van - már vagy 15 éve nem találkoztam vele.
Amikor "kislány" voltam ezzel ijesztgettek a nagyobbak, hogy hallották, hogy a kórházban (ugye mindig az adott település kórháza a történet helyszíne)történt meg.
Ezzel riogatva a lányokat, hogy nehogy teherbe essenek.(mondjuk onnantól azért legalább odafigyelt az ember magára és a barátnőjére is:-D)
Arra is emlékszem, hogy már 14 évesen megkérdeztem, hogy ha elaltatták, és meg is halt, most hogy tudja elmesélni, hogy mi történt?Itt véget is ért a szörcsögés, és borzongás. pedig a kamaszok szeretik:-)
Pont olyan mint a körlevelek, amik vért keresnek,meg valami őssejt beültetésre gyűjtenek.

Vivira 2010.09.13. 11:21:55

@phoenix102:
Csak a korrektség kedvéért:
1, Műtét alatt nem szoktuk leverni a vérnyomást, pláne nem rendesen. :)) (leszámítva pl. a hirtelen és nagy mennyiségű vérzést.)
2, Az agy keringése nem csökken, igen tág határokon belül állandó, (lásd élettan tankönyv, agyi autoreguláció), ha csökken, akkor nagy a baj.

Rotoxis 2010.09.13. 11:22:06

@Dr.laikus PhD: A rendőr valószínűleg kínjában röhög. A nem teljesen nyilvánvalóan marhaság miatt meg kénytelenek eljárást indítani.

A minap a mantők által behozott beteg tájékoztatott, hogy a mentők mindkét lábát eltörték, de már nem fáj, mert ő már meg van halva (szó szerint így). Amikor kétkedésemet fejeztem ki, illetlen szavak kíséretében vonta kétségbe kompetenciámat. Később a pszichiáter sem nagyon tudta meggyőzni arról, hogy még él.
Azért ez elég egyértelmű eset nem?

Máskor valóban az a baj, hogy sem a rendőrség (hivatalból), sem a megvádolt ember nem tesz feljelentést. Pedig nagyon szerencsés lenne, mert akkor lehetne a betegnek papírja is arról, hogy nem mindig gömbölyű amit mond. Hozzáteszem az elmebeteg ellen is követhetnek el bűncslekményt.

Falusi_metálos 2010.09.13. 11:28:58

kissé inkoherens a történet.....

Dr.laikus PhD 2010.09.13. 11:37:35

@Rotoxis:

Pszichiáter akkor jó, ha elfogad a beteg oldaláról mindent amit mond, mert ez megnyugtat.

Jelzem "normális" embernél is így működik és akkor ugye eszme cserélésének minősül. :))

Rendőr nem kínjában röhög, mert akkor mentőt hív.

Mélyről jövő tapasztalat.
Be is fejezem, csak felkavart. :((

Watson MD 2010.09.13. 12:02:07

Mintha már olvastam volna ilyesmit egy spamben :). Magát hitelteleníti a blog, amelyik képes ilyen posztot kitenni. no comment.

nullnick 2010.09.13. 12:14:53

azt hiszem

KÖVETEM DR. MORCZot.

KÖSZÖNTEM!

Polifémosz 2010.09.13. 12:24:44

Gyerekek! Ez a média! Nem szól másról csak a pénzről, amit a népszerüséggel lehet elérni. Minél többen klikkolnak annál jobb.
Mindenesetre fel kéne jelenteni a bogot már valakinek az ismétlődő ,,véletlen" adatbennmaradások miatt. Hülyének néznek itt bennünket!

Ugyandehogy (törölt) 2010.09.13. 12:31:54

ő feljelentést tett:
www.rtlklub.hu/cikk/200819

neki sem hisznek

de mi van, ha mégsem téveszmések?
mi van, ha igaz?

ők nem téveszmések:
tv2.hu/tenyek/cikk/megis-volt-eroszak-a-korhazban

(megjegyzés: értem én a kétkedést, közelről ismerek téveszmést, csak nem szeretem a kategorikus kommenteket.
kételkedem, tehát vagyok)

szabidoki 2010.09.13. 12:36:47

Hát, eddig sem volt titok, hogy miről szól ez a blog, de ezzel a poszttal eljutott oda, hogy nem a goldenblogra kellene ácsingózni, hanem az "internet pöcegödre" címet kéne inkább megcélozni, szerintem erős esélyes...

Bikli néni 2010.09.13. 12:57:35

@Polifémosz: Senki nem néz hülyének. Nyilván nem szándékosan hagyja bent Despi a neveket (kórház, orvos), azért ő sem teljesen hülye, hogy fenékbe rúgatja magát, vagy kockáztatja, hogy beperelik. Egyébként, csak az perelhetné be a blogot, akinek az érdekeit a poszt sérti.

@szabidoki: Minden blogban van egyszer-egyszer kritikán aluli történet. (Engem az érdekelne, hogy ki volt az "egy olvasónk", aki felhívta a sztorira a figyelmet.)
Egy haszna azért van a dolognak: aki olvassa ezt a posztot, és főleg utána a kommenteket, legalább tudni fogja (kis értelem szükségeltetik persze), hogy nem kell mindent egyből elhinni ;)

Rotoxis 2010.09.13. 12:58:18

@Babette_: Kedves Babette! Nem véletlen, hogy az esetnek nem lett nagyobb sajtó visszhangja. A két évvel ezelőtti történet esetén iderült, hogy az adott kórházi osztályon, abban az időszakban, mikor a hölgy ott tartózkodott, sem férfi ápoló, sem férfi orvos nem volt szolgálatban. Csak éppen ez már nem volt hír értékű.

petya.bacsi 2010.09.13. 13:23:09

Ebben a posztban is van egyébként hasznos gondolat (a többiről már fent leírtam a véleményem):

"Tudom vagy remélem, hogy dolgoznak rendes becsületes emberek is az egészségügyben. Ám a tisztelet kijár a betegeknek is, akik rájuk bízzák egészségüket, életüket."

phoenix102 2010.09.13. 13:50:31

@Vivira: ha már szakmailag korrektkedünk, akkor több műtét esetében célszerű alacsony vérnyomás mellett dolgozni (kontrollált hipotónia/tensio) van bőven magyar és külföldi szakirodalma, és nem egyszer láttam a gyakorlatban.

másrészt az autoregulációs tartomány fiziológiás határainak megléte (eleve 10 publikáció 20 féle határvonalat húz meg), csak teljesen ép intracraniális erek esetében feltételezhető, olyan pedig 30-nál idősebb embereken nem nagyon létezik (bár hozzá teszem, hogy TCD-t vagy MR angio-t elég ritkán csinálnak műtét előtt, legfeljebb a carotisig jutnak)

Vivira 2010.09.13. 14:23:52

@phoenix102:
Nem korrektkedek, ezt a szakterületet csinálom 25 éve.
Tény, hogy amit általánosságban leírtál az egyszerűen nem igaz és alkalmas arra, hogy egy laikus hamis dolgokat gondoljon az altatásról: "bár a műtétek alatt elég rendesen le szokták verni a vérnyomást, így csökken az agy keringése is, ez meg ugye okozhat némi funkciózavart, de maradandót ritkán"
Még akkor sem lesz igaz, ha valóban lehet egy-egy kivételt találni, mint pl. a mai magyarországon a műtétek pár tízezrelékénél használt kontrollált hypotensiót.

szabidoki 2010.09.13. 14:28:49

@Bikli néni: a nagy baj az, hogy a kritikán aluli poszt errefelé nem kivétel, hanem inkább szabály.

pakesz (törölt) 2010.09.13. 15:10:25

ez nagyon durva...
betoltom az oldalt es a bongesozm total belassul, biztos jo otlet volt berakni a kepet?

gerebje 2010.09.13. 15:18:10

Kb. 25 évvel ezelőtt egy egészségügyben dolgozó ismerősöm mesélt hasonló történetet műtősfiúkról, akik kisebb műtéteken átesett öntudatlan tinilányokat erőszakoltak meg egy neves budapesti kórházban, ahol ő dolgozott. Ott is jobbnak látták eltussolni a történetet...

P75 2010.09.13. 15:20:44

Ez ugye csak valami nagyon rossz vicc?!
Despota! A kevesebb néha több! Ilyen posztokat ne rakjál már ki, és a többihez is lenne ötletem...
Pl azonnali, copy-paste jellegű kirakás helyett visszaírni a beküldőnek, tisztázni az esetleges homályos pontokat, utána pedig valami pár mondatos bevezetéssel ellátva kitenni. Sokkal igényesebb is lehetne ez a blog!
Amit semmi szín alatt nem tennék ki: fórumba illő posztok, pl a magas vérnyomásos, egy blogban nem kérdezünk, hanem elmesélünk, egy blog alapvetően nem egy interaktív fórum, hanem egy monológ kéne, hogy legyen, persze a kommentek kellenek, de a "magas a vérnyomásom és nem törődnek velem" jellegű kérdéseknél ez a blog azért többre hivatott... Szintén nem tenném ki a mocskolódó, támpont nélküli, támadó és - bocsánat, de - sokszor sötét, buta beküldéseket.

P75 2010.09.13. 15:24:48

@nullnick: Az egyik karakter... a film főszereplője :-)))))

phoenix102 2010.09.13. 15:25:51

OFF
ez már kicsit sem tartozik a témához, de legyen
@Vivira: hosszabb eszmefuttatásra most sajnos nincs időm, de én sem tegnap jöttem ki az egyetemről ha célzás volt a 25 év, és nekem meg a neurológia a szakterületem, de jártam már műtőben nem keveset. Az agyi perfúzió kérdését, műtéti relációban nem egyszer sikerült tanulmányoznom, igaz nem itthon, hanem inkább külföldön. A műtétek 5-10%-ában (ezt találtam első guglizésre külföldi forrásból) alkalmazzák a módszert. Ahol külf. dolgoztam, a műtétek nagyobbik részénél alkalmazták (szakmailag helyes-e vagy nem nyilván kérdéses volt számomra is, de sok volt a plasztika, és igyekeztek minél esztétikusabban dolgozni). De gondolom azért abban megállapodhatunk, hogy altatásban a vérnyomás átlaga alacsonyabb a szokásos átlagánál, illetve alkalmanként az anesztézia alatt a legtöbb beteg produkál igen alacsony értékeket időlegesen. (az hogy pusztán az altatás miatt, vagy külön gyógyszerrel viszed le a vérnyomást a végeredmény szempontjából mindegy) Amúgy tömegével állnak rendelkezésre tanulmányok a műtét alatti/utáni hypotóniáról és hatásairól (Két perc kereséssel a Stroke c. nem igazán falusi lapból pl.) ott pl. a műtét utáni agyi infarktus gyakoriságát 1% körül jelölték meg (más forrásból 0,2-0,3%), és kiemelt okaként a hypotensiot jelölték meg. De van tanulmány az epidurálisra is nem kevés, hipotensio és stroke összefüggésben.
Az autoreguláció kérdése ismét nyitott lett, mivel kb. 5-6 éve számos új módszer érhető el a korábbiak mellett. Több komoly publikáció feszegeti ezt a kérdést az utóbbi időben. Épp emiatt, amit írtam, hogy csak teljesen egészséges erek esetében ennyire ideális a helyzet. Idősebb (nem 90 évesre gondolok) betegeknél nem lehet ebből kiindulni, és cukorbetegek esetében sem. Érdemes utánapörgetni a pubmed-en, sok új tanulmány van. Elsőre ezt adta a gép: az autoregulációban fontos szerepet játszó CO2 érzékenység csökken sevofluran esetében cukorbetegeknél. stbstbstb. Hypertoniában hasonló gondok vannak stb.

ON

szerinted a fenti cikk alapján milyen képe lesz a nagyon laikusnak az egészségügyről??

petya.bacsi 2010.09.13. 15:30:26

@gerebje: de ez milyen beteg dolog már? :S

P75 2010.09.13. 15:36:37

@Bikli néni: "Egyébként, csak az perelhetné be a blogot, akinek az érdekeit a poszt sérti."

Cöcöcö...Feljelentésről volt szó, nem perről... Pár éve folyt még a csapból is, hogy Győzikét az egyik néző feljelentette, mert nem volt beövezve vezetés közben és így adta le a tévé a só't. Meg is büntették Győzikét, ha jól tudom, mert hivatalból kötelesek eljárni.

phoenix102 2010.09.13. 15:44:10

@gerebje: én is hallottam egészségügyön belülről hasonló városi legendákat, de ezek valóságalapja eléggé kérdéses. Szvsz néhány primitív alak ezzel a vetítéssel akart menőnek látszani. Jót röhögtem volna rajta, ha valaki tényleg rájuk hívja a rendőröket és aztán magyarázkodhatnak, hogy csak kitalálták az egészet.

Myta · http://www.stylebyme.blog.hu 2010.09.13. 15:57:15

Rémisztő egy történet az bizonyos.

P75 2010.09.13. 16:14:34

Na, akkor most komolyan, pontról-pontra:
1. altatásnál általában katétert is szoktak feltenni, nem véletlenül. Ahhoz már nagyon beteg elmének kéne lenni, hogy valaki megkívánjon egy katéteres beteget!
2. a műtők közt átjárók vannak és általában egyik műtőből átlátni a másikba, úgy tudom. Vagy az egész kórház benne volt a buliban?
3. hogy kerül valaki _attól_ a klinikai halál állapotába, hogy alvás közben megerőszakolják? Ha mégis valamilyen okból lehetne ilyen összefüggés, akkor miért mesélnék el neki, hogy újra kellett éleszteni? Itt jegyezném meg, hogy tudtommal a klinikai halálból nem szokták az embereket újraéleszteni, mert annak épp az a lényege, hogy a szív dobog, de az agy halott. Mondjuk a posztot olvasva, azt nem kétlem, hogy agyhalott lett.
4. Oké, mondjuk, hogy katéterestül, szemtanúk előtt, bemosakodva megerőszakolták, meghalt, feltámadt, de miért itattak volna vele lúgot???

Gest anyó férje 2010.09.13. 16:16:11

Ezzel a bulvárthrillerrel minden eddiginél mélyebbre került a Praxis blog, pedig jópár értelmes ember igyekezne itt valami értelmeset kihozni. Hiába minden, halál-tó e hely, Adysan szóva. Mindent elnyel az ezerféle népbutaság, sivár elmebaj

Rotoxis 2010.09.13. 16:20:40

@P75: Szerintem értelmetlen boncolgatni a posztot, gyakorlatilag mindenki egyetért azzal, hogy még elolvasásra sem nagyon érdemes, nemhogy vitára.

Amit a klinikai halálról és az újraélesztésről írtál, bizony nem úgy van.

Szeretnéd részletesebben?

P75 2010.09.13. 16:37:56

@Rotoxis: Igen! Én azt hittem, így van. Tényleg érdekel, köszi előre is!

ondol 2010.09.13. 17:17:22

Ez rosszabb mint az előző poszt az "egy miskolci kórház"-ával. Mer itt most a "magyar kórházak/orvosok" án blokk nemi erőszakosok lehetnek, jobb ha gyanakszunk mindenegyikre. Durva.

Másik véglet:a betegek extrém panaszainak igazságtartamát megkérdőjelezni, és elmebajosnak nézni, milyen má'? vagy hogy van ez?

Rotoxis 2010.09.13. 17:27:37

@P75: Egészen röviden. A halál egy folyamat és nem egy pillanat alatt következik be. A klinikai halál állapotában a keringés és a légzés megszűnik, agyi reakciók nincsenek. Egyes esetekben a folyamat itt megszakítható és visszafordítható (újraélesztés).

Amire Te gondoltál az az agyhalál állapota, amely főként a szervdonációnál lesz fontos.

Elnézést, hogy ilyen röviden, de éjszaka dolgozom és lassan indulnom kell.

Szerintem más eü-sök szívesen segítenek, de javaslom a www. reanimatio.com oldalt (magyar nyelvű) is.

sorica123 (törölt) 2010.09.13. 19:22:14

@gld: poszt beküldője paranoidnak tűnik, de leginkább az adatok hiányossága miatt. Nyilván nem a kórház nevére gondolok, azt úgyis kiszedik, de például műtét fajtája, kicsit pontosabb kronológiai sorrend (főleg utóbbi, mert biztos, hogy nem műtét alatt, mintegy mellékesen tettek rajta erőszakot). Tudom, hogy kegyetlenség ilyet kérni egy ilyen bűntény áldozatától, de ha már belekezdett, hogy elmondja, mondja rendesen, különben senki nem fogja elhinni. Főleg, hogy ez így halmazati, már-már Szorokin tollára méltó borzadály, a műtét alatti erőszaktól a szándékos mérgezésig bezárólag...

P75 2010.09.13. 20:15:05

@Rotoxis: köszi! Sztem simán az agyhalállal kevertem, onnan már nagyjából egykutya :-(

Leroi 2010.09.13. 20:23:29

Öcsém, hogy engem nem tud egyszer megerőszakolni egy falka végzős nővérke...
Álmomban vagy félálomban...
Ekkora pechet...
:)))

Leroi 2010.09.13. 20:25:26

Mondom, hogy horror.
A Död snö emellett csecsemőmese...
:D

Leroi 2010.09.13. 20:27:55

Már minden volt az orvos...

Otromba vadbarom...
Pénzéhes hiéna...
Tudatlan szamár...
Perverz disznó...

Fel lehet lapozni a Nagy Brehm-et gyerekek, elég gazdag a Regnum Animale, mik lehetünk még?

Leroi 2010.09.13. 20:30:16

"A történetre (forrás is kiszedve) egy olvasónk hívta fel a figyelmünket . Vannak fenntartásaink valóságtartalmát illetőlen, de nem tisztünk dönteni, arra vannak az olvasók."

Ez odaillik minden poszt elé.
Így igen.

drpeti 2010.09.13. 20:35:29

A postoló súlyos beteg. BNO F2000. Ennyi.

huncut 2010.09.13. 20:40:51

@P75: No de altatni is úgy szokás, hogy már ott van egy egész team kifent késekkel. Azt meg már tényleg ne mesélje be senki, hogy csupa perverz állat várta a szegény kiszolgáltatott nőt...
Áhh, tényleg kár volt még ennyit is írni erről az "esetről".

Leroi 2010.09.13. 20:43:44

BNO F4100...

Megkegyelmezünk neki...

drpeti 2010.09.13. 20:45:06

@Leroi: panik-sy? dehogy... Ez kökemény paranoid sch., feltéve, hogy a postoló tényleg komolyan írt mindent...

huncut 2010.09.13. 20:45:39

@Leroi: Magyarázd már el, lécci, melyik kód mit takar az eccerű laikus számára. :-)

drpeti 2010.09.13. 20:49:00

@huncut: f2000=paranoid sch.
f4100: panik-sy

Vivira 2010.09.13. 21:12:17

@phoenix102:
OFF
Tehát neurológusként nyilatkozol anesztéziáról, mert már jártál műtőben.
(Bár én is értek a neurológiához, egy barátnőm neurológus volt, nem is rövid ideig.:)) ) A google adatait nem ismerem én nem elméletben, hanem gyakorlatban csinálom. Minden nap. Sajnálom, hogy nem értetted meg, hogy nem a szakmai kakaskodás volt a célom, hanem a laikusnak szánt korrekt tájékoztatás.
ON
Nekik utoljára megismétlem: Nem fogjuk alaposan leverni a vérnyomásukat és így nem fog csökkenni az agy keringése és nem lesz sem átmeneti, sem ritkán maradandó agykárosodásuk az altatás miatt, az altatások hihetetlenűl nagy százalékában. (bármit ír a goggle.)
Részemről ennyi.

TamásD 2010.09.13. 21:48:23

Gratula Despinek, azóta is jön magyarázni:)

sorica123 (törölt) 2010.09.13. 22:08:27

@Leroi: _ti_ semmik nem lesztek, legalábbis hülye az, aki az összes orvost gyalázza az adott egy egyed helyett. @huncut: na ez tesz be amúgy a történetnek, bár ismétlem, nem voltam ott, honnan tudjam én, minő rettenetekre képesek egyesek. Hogy _egyszem_ elmebeteg, max kettő miatt az egész stáb fülit-farkát behúzva drukkolt a műtőasztal körül??? Fúj... meg nem győzöm eleget kotyogni, hogy ilyen esetben marhára oda kell figyelni a stílusra, mert így azon sebtiben papírra vetve full egy paranoiás hadarásnak tűnik a szöveg. Az is orvos elé való, de más szakirány (ami dettó megér mai állapotában egy misét stb innen kezdődne az off).
huncut, a linkre: az agyáért vagy az ágyáért fizettek/fizetett ennyit? Megnézem a poszt, csak adta magát a kérdés...

adamantium 2010.09.13. 22:09:15

szóval szerintem a törénetben valami nem stimmel (az egész per speciel de most csak pár részletet emelnék ki)
1 altatásban ugye relaxálják az embert, könnyen megy az "erőszak" milyen módszert kell alkalmazni, hogy egy altatógéppel és mindenféle gyógyszerrel kiegyensúlyozott ember ebben belehaljon?
egy kis OFF TOPIC: mi lehet rosszabb attól ha egy embert megerőszakol egy elefánt? ha meg is ujjazza - ez a módszer jutott eszembe :)
2 kórházon belül vannak ellentétek, egy altatásos mútétnél van benn 6 ember legalább, soha egy se szpéja el magát évekig?
3 egy újraélesztés a műtőben nagy szó, mindenki emlékszik rá mikor halt meg valaki az asztalon, ennek nyom maradt volna, az pedig kérdéseket vet fel
4 ha már ilyet csinálok akkor miért nem hagyom meghalni? nincs ember, nincs bizonyíték
5 na a lúg az kényes probléma, most éppen van belőle egy peres ógy egy pesti kórházban, tehát ez a leghihetőbb a történetben, bár szerintem nem szándékos. miért tették volna? meg akarták ölni? ugyan van annak jobb módszere száz is aminek nem is marad nyoma

adamantium 2010.09.13. 22:16:32

@adamantium: úgy nézem laptopról nehezebben írok, elnézést az elütésekért

VÉLEMÉNYVEZÉR 2010.09.13. 22:19:47

KAMUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

Phoebe Buffay 2010.09.13. 22:33:22

ennek a blognak az egyetlen értéke pont abban rejlene, hogy orvosok is járnak ide és normális, valóban vitára érdemes történetekhez szakértőként is hozzászólnak. a "megerőszakolták/bele folyt ki/kirabolták" stílusú bulvárra mi szükség van? elképesztő vád van leírva, vagy azonnal pszichiátriai kezelés vagy rendőrségi feljelentés kéne. mire jó elüldözni innen a szakmabelieket? laikusként mindenki tud egy halom szörnyű történetet, mi érteleme lesz kitenni, ha senki se fog érdemben a másik oldalról hozzászólni?

(de ha már bulvár, akkor pl. azt beszéljük meg, hogy én mire számítsak itthon Michael Douglas története után. májusban elmegy orvoshoz, fáj a torka, "á, semmi, semmi, majd rendbe fog jönni", augusztusban pedig IV. stádiumú rákot találnak. pedig ez biztos nem a pénzen múlt. előkerült már a hosszú várakozási idő a vizsgálatokra - időben felismerendő és kezelendő betegségek problémája, de szerintem erről nem lehet eleget beszélni. mit tehetek betegként, hogy ne kerüljek ilyen helyzetbe? azon kívül, hogy egészséges életmóddal megelőzni próbálom. ilyen témán volna mit megbeszélni, nem a csoportos erőszakon és gyilkossági kisérleten.)

lehet más a handa-banda 2010.09.13. 22:35:25

Ami a posztban van nem vonom kétségbe mert még elintéznek teliholdnál a boszorkányok (succubusok, ahogy a posztíróval az incubusok tették). Egy dologgal azért vitába szállnék. Azt írja hogy "Magyarországon az egészségügyben elkövetett bűncselekmények 96% felderítetlen marad"

Biztos forrásból tudom hogy Mo-on az esetek 97,63%-a marad felderítetlen, ezt cáfolja meg valaki ha tudja!
Na ugye hogy nem sikerül

adamantium 2010.09.13. 22:37:44

egyébként belegondolva mi a jó abban ha megerőszakolsz egy altatott és relaxált nőt hisz a hüvelyizmai is relaxálva vannak tehát nulla szorítóerő, vagy ma már ez a trend?

Dr. Morcz · http://drmorcz.blog.hu 2010.09.13. 22:39:08

@Phoebe Buffay: Csatlakozom, holnaputánra kérjetek a Michael Douglas-tól posztot!

A poszthoz: Sajnos nagyon az az érzésem, hogy ez urban legend (ez lenne a jobbik eset), vagy a posztíró paranoidabb a magyar átlagnál. A miérteket már leírták tanult kollégáim.

adamantium 2010.09.13. 22:39:36

@lehet más a handa-banda: egyáltalán ha valami felderítetlen, akkor hogyan lehet kiszámítani, hogy mennyi van belőle? hasraütéssel megbecsülik?

Bikli néni 2010.09.13. 22:41:40

@Leroi: Ne sértsük meg Brehm-et ezzel a kritikával :) (Maradjunk egyébként annyiban, hogy aki Az állatok világát ismeri, nem fikázza ész nélkül a dokikat :D)

adamantium 2010.09.13. 22:45:41

bemegy a szőke a nőgyógyászhoz és azt mondja neki, hogy ő gyereket szeretne, de annyira undorodik a férfiaktól, hogy ezt mindenképpen más módszerrel kivánja megoldani, tehát ebben nyújtson segítséget
kérdi az orvos: és mégis milyen legyen az a gyerek
szőke: a haja, az olyan legyen mint alain deloné, a szeme olyan legyen mint alain deloné, a szája is és az alkata is olyan legyen mint az alain deloné
orvos: nem gond, feküdjön fel a vizsgálóasztalra, könnyen megoldható probléma, de előtte el kell altassam mert a módszer titkos
szőke: OK
gyógyszer bead, szőke alszik
orvos miközben húza le a nadrágját: majd adok én neked alain delont

Bikli néni 2010.09.13. 22:47:32

@adamantium: Vigyázz, még a végén komolyan veszi valaki... ;)

lehet más a handa-banda 2010.09.13. 22:49:52

@adamantium: "egyáltalán ha valami felderítetlen, akkor hogyan lehet kiszámítani, hogy mennyi van belőle? "

Nagyon egyszerű, a posztíró IQ-ját kivonod 100-ból és kijön a százalékos érték

adamantium 2010.09.13. 22:53:23

@Bikli néni: holnapra megírom postnak hadd lássam hányan hiszik el

Bikli néni 2010.09.13. 23:01:02

@adamantium: Szerintem ilyen szintű agyrohasztásból elég volt egy is egy hónapra :)
Egyébként, ami már ennyire durva, azt úgyse veszi be épeszű ember... Aki meg beveszi, az pedig az ilyen sztorik nélkül is rátok rúgja üvöltve az ajtót az ügyeletben, hogy vizsgáljátok meg a fél napja halott nagymamát...

Menjen inkább regenerálódni, aki teheti, holnap is lesz nap (ráadásul, brittttudósok kimutatták, hogy a kedd a hét mélypontja). Jóccakát!

lehet más a handa-banda 2010.09.13. 23:05:12

@adamantium: Én jobbat ismerek

Bemegy az asszony az orvosi rendelőbe, azt mondja:
- Doktorúr, valamiért nem tudom élvezni az együttlétet a férjemmel, nagyon kérem csináljon valamit!
- Jó, vetkőzzön le!
Nő levetkőzik, fickó megborítja rendesen, aztán megkérdi:
- Most már érzett igazi élvezetet, mondja?
- Hát nem is tudom, igazából most se éreztem azt amiről a női magazinban írnak
- Rendben, akkor behívom a kollégámat, ő nálam is nagyobb specialistája az ilyen eseteknek. Gyere be Józsi!
Józsi bejön, ő is ellátja alaposan a feladatát, erre újra megkérdezi az első fickó a nőtől:
- De most már csak kellett hogy érezzen valami különleges reakciót?
- Azt hiszem most sem volt olyan
- Hát akkor ez bizony komoly eset, meg kell várnia a doktor urat mert mi csak a takarítók vagyunk!

pakesz (törölt) 2010.09.13. 23:11:45

@adamantium: "egyébként belegondolva mi a jó abban ha megerőszakolsz egy altatott és relaxált nőt hisz a hüvelyizmai is relaxálva vannak tehát nulla szorítóerő, vagy ma már ez a trend?"

le volt irva hogy a sertett nő volt?

Akitlosz · http://honunk.blog.hu/ 2010.09.14. 00:10:29

Akit altatás közben megerőszakolnak honnét tudja meg, hogy megerőszakolták?

kolbászoszsömle · http://limerik.blog.hu/ 2010.09.14. 00:17:40

Egyszer én is voltam kórházban, hogy kivegyék a mandulámat, de véletlen a kezemet vágták le, amit utána visszavarrtak, de sajnos lábam helyére.
Azóta aszkézisben élek, mert a lábam az kéz is.
Közben a mandulám meggyógyult, de kiújult a külső hallóüreg-gyulladásom, amit fronális lobotómiával akartak kezelni, de szerencsére az orvos eltévesztette, és a fülemet lyukasztotta csak át.

Ezek után hazamentem, és elkezdtem megszerelni a széket, de ráütöttem az ujjamra egy kalapáccsal, amitől az nagyon feldagadt, úgyhogy visszamentem az orvoshoz, hogy nézze meg hogy bedagadt az ujjam, és hogy csináljon valamit, erre kitágította orrlyukam.

pakesz (törölt) 2010.09.14. 00:19:43

@Akitlosz: fajhatott a segge, de hat ha meg beontes volt... attol is fajhatott

amugy nem ertem a nemi eroszak az miert kell hogy jo csaj legyen, ez a beillesztett kep is csak azt sugallja!!!
a II vh -ban a 80+ anyokakat is elkaptak

adamantium 2010.09.14. 19:53:07

@pakesz: mondasz valamit, de akkor meg a végbél záróizmai voltak relaxálva :D

(II. Torgyán Виктор) THY Rokk *n* Troller 2010.09.14. 20:31:25

Kórházban a betegeket békén hagyják. Orvos-ápolónő a szokás.
A sztori meg kamu.
Vagy csak így szerette volna a beküldő.
Vagy viszonya volt egy ott dolgozóval, aki dobta egy másikért és így áll bosszút.

Fufo 2010.09.14. 20:51:26

@kolbászoszsömle: Ezen nagyon jót nevettem :) Köszi :)

phoenix102 2010.09.14. 22:08:03

@Vivira: igen, neurológusként nyilatkozom anesztéziáról, mert csináltam egy ideig a te szakmádat is, és a jártam már műtőben dolog "" volt. Ha azt állítod, hogy műtét alatt nem csökken a vérnyomás, akkor nézz gyakrabban a monitorra. Másrészt az autoregulációs küszöb változása nem újdonság és nem ritka, még a 20 éves élettankönyv is megemlékezik róla.
De ehhez most már tényleg nincs türelmem. Az orvostudományban nem lehet elválasztani az általad elméletnek nevezett irodalmi hivatkozásokat a gyakorlattól. Mintha aszerint kellene gyógyítani, de lehet hogy tévedek.

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.09.14. 23:04:40

Ez nekem zöld egy kicsit. Vagy nagyon.

Egyrészt, csak egy kis kötözködés: őt még akkor sem használhatták prostituáltnak ha megerőszakolták altatásban, ugyanis egyrészt nem fizettek érte, ami elvileg a prostituált definíciója, másrészt a prostik sem úgy működnek hogy elfekszenek az ágyon és alszanak, a pasi meg megoldja. A kedves pacienst maximum guminőnek használták.
Másrészt, miért kerülne valaki klinikai halál állapotába egy dugástól? Ez most itt a bizonyíték volt, vagy mi?

Harmadrészt: a lúgitatás mégis mire lenne jó? Ha beteg lesz azzal csak annyit érnek el hogy meg kell gyógyítsák..

Stb, stb. Jajjdeszar...

dark future · http://www.andocsek.hu 2010.09.14. 23:42:51

"A műtét után a kórterembe szállítottak vizet hoztak, melynek igen csak vegyszer íze volt, mivel járni nem tudtam a műtéti seb miatt, ezt ittam. Mint kiderült lúgot itattak velem melynek következtében gyomorfekélyt és nyelőcsőfekélyt kaptam."

Ha nincs magánál az illető, akkor nem itatják. Ha magánál van, akkor meg nem issza meg a "vegyszer ízű" vizet. Hacsak nem teljesen hülye.

(Egyébként lúgtól lehet gyomorfekélyt kapni? Nem semlegesíti a gyomorsav?)

bakela 2010.09.15. 00:41:50

Úgymegörültem, hogy ismét licencét kaptam, hogy ideírok egy /3/ szót, csak kár, hogy már senki nem olvassa el:

ketamin
/Ketanest/
/Ketalar/
deqrvaokosvagyokhogyehhezisértek

meronem 2010.09.15. 02:43:03

Jó estét, én voltam a cikkben szereplő alany orvosa, és meg kell mondanom, ilyen béna homoerotikus numerám sose volt, ezért kapott hálából lúgot. A kollégát, aki képes volt ezt az alakot újraéleszteni, kirúgattam.
Egyetlen dolgoban túloz a kedves árulkodó, nem számtalan esetben történt ilyesmi nálunk, hanem csak 7394-szer.

tódór piroska 2010.09.15. 08:25:36

éhes süldő glans-szal álmodik

Gukker 2010.09.15. 10:42:34

@dark future:
"A műtét után a kórterembe szállítottak vizet hoztak, melynek igen csak vegyszer íze volt, mivel járni nem tudtam a műtéti seb miatt, ezt ittam. Mint kiderült lúgot itattak velem melynek következtében gyomorfekélyt és nyelőcsőfekélyt kaptam."

Szerintem a mosdatóvizet itta meg :)

Lángharcos 2010.09.15. 10:58:37

Rákerestem erre a cuccra, és más fórumokban is megtaláltam posztolva (2010-01-04 22:02 és 2010. január 4. 22:19 dátumokkal).

Honnan vélte vajon tudni, hogy megerőszakolták? Inkább tűnik valami paranoiának..

VÉLEMÉNYVEZÉR 2010.09.15. 14:33:00

Miért nem tudok subán kömmentelni ezzel a nikkel?

Farkasokkal táncoló 2010.09.16. 14:59:28

Na ez az a sztori amit egyszerűen nem hiszek el. A lúgitatást különösen nem.
Egyébként honnan tudja valaki, hogy altatás közben megerőszakolták? Rajta van a kórlapján? :-P

Ugyan kérem...

Gunilla 2010.09.19. 21:28:30

Érdemes a Google-ban rákeresni Dr. Soponyai József nevére és esetére azoknak, akik szerint nem fordulhat elő ilyesmi. (Mindenesetre nagyon remélem, nem mindennaposak ezek a dolgok, de így is borzasztó).

walaki81 2010.09.20. 10:23:53

Nem olvastam el, csak az utolsó kommenteket. Hát, attól, mert valamit nem tudunk elképzelni... "mert az orvosok nem olyanok..." stb., attól az még simán lehetséges. Bár nyomozást nem végeztem, azért esélyt adok a sztorinak, hogy igaz. Engem pl. a körzeti doki akart megcsókolni a vizsgálat alatt (előtte kiküldte az asszisztenst, akinek az arcáról és a lesütött szeméből, testbeszédéből és gúnyos mosolyából már éreztem, hogy valami nincs rendben. De hogy utána odalépjen hozzám a faszi, kezei közé fogja a fejem és... na, akkor mondtam hogy vagy leáll, vagy sikoltok. Röhögött, hogy nem merem. Mondtam, utoljára figyelmeztetem. Egyébként mikor a kontrollon is bepróbálkozott, rávágtam az ajtót és követeltem a papírjaimat - átjelentkeztem egy másik orvoshoz. Azóta is ott vagyok és mindig jelen van az asszisztens is. És mit mondtak erre a rokonok? Hogy merészeltem így megsérteni a doktor urat!!! Amúgy meg én is csak így hittem el, amit egyszer egy idősebb asszonytól már hallottam: EZ a "doki" ezt műveli a nőkkel. Áh, mondom, ez hülyeség. Hát nem az!!

walaki81 2010.09.20. 10:29:18

Egyébként a lúgról... az utóbbi időben már másodszor hallom, hogy lúgot itatnak valakivel. Az első az a kismama, aki a tévében is szerepel/t. Most egyébként mi ez? Hogyan lehetséges ez? Múlt század eleji regényekben olvastam hogy így lettek öngyilkosok a lányok, de akkor ez hogy lehetséges egy kórházban? Mert hogy lehetséges... - az a kismama is ezért nyomorodott meg egész életére.

Scala 2010.09.22. 20:08:57

@Gunilla: Igen, mint valamennyi európai országban, nálunk is történik ilyen.
De ennek a műtéti altatáshoz, sőt a kórházhoz sincs köze, bármely szociális intézményben megtörténik.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása