SE ÁOK I. sz. Sebészeti Klinika

2010.06.24. 17:17

 

Cím:   1082 Budapest, Üllői út 78.
Telefon:   +36
E-mail:   webmester@seb1.sote.hu
Web:   http://www.seb1.sote.hu/

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wonko 2010.07.01. 22:00:18

2 hete műtöttek az I. sz. Sebészeti Klinikán, hát nem egy álomkórház, de végül is a küldetés elvégezve :)

cukru 2011.02.10. 13:12:14

apámat bevitték a sote 1. számú klinikájára. Epekőműtétre ,gyógyult hasnyálmirigy gyulladás után. SENKI ORVOS rá nem nézett, eltelt 12 nap, szövődéményei lettek a gyulladásnak, hagyták elfertőződni, műtét, és apám meghalt.

cukru

cukru 2011.02.10. 13:14:21

@Wonko: Hát, kíváncsi lennék, ki műtötte Önt, mivel, és, hogy mennyire értek rá foglalkozni is a beteggel, mert mi ezt egyáltalán nem tapasztaltuk...

tódór piroska 2011.02.11. 17:36:58

@cukru: Ez így biztos nem igaz. A rendszer egyszerűen nem engedi meg, hogy "orvos ne nézzen rá" a betegre. Nem 12 napig, egyetlen napig sem. Egyébként is zavaros a történet (gyógyult hasnyálmirigy gyulladás után szövődményei lettek a gyulladásnak).
Elég jól ismerem a SE I Seb.klinikáját (SOTE kb 10 éve nincs), amit ott nem tudnak műtétileg meggyógyítani, azt nem is lehet. Az emberek néha meghalnak gyógyíthatatlan betegségekben - esetenként a hasnyálmirigy gyulladás is az.

Irkutszk 2011.02.11. 17:38:57

@tódór piroska: Ezt most nagy örömmel olvasom, egy ismerősöm ott dolgozik, örülök, hogy ezek szerint jó helyen :)

cukru 2011.02.11. 21:10:35

@tódór piroska: Kedves Mindentudó Hölgyem!
Nem akartam és nem is áll szándékomban bármelyik egészségügyi intézményt lealázni, de miután Karácsony közeledett, higgye el nekem ,hogy 12 napig az én apámra egy árva lélek nem nézett, mivel megbíztak a hozott leletek igazságában. Tudni vélem, hogy a hasnyálmirigy gyulladás egy pillanat alatt kiújulhat, így is lett, miután nem távolították el epekövét, ami a későbbi problémát=HALÁLT okozta. Esetében nem volt életveszélyes a gyulladás, mivel rákérdezve orvosra" apám műthető állapotban van/volt', ne aggódjon, rutin műtét, 3 nap múlva otthon lesz. Ennyi kedvesem.

cukru 2011.02.11. 21:25:27

@tódór piroska: Még annyi, hogy azt mivel magyarázza Ön, hogy a 12 nap alatt egyetlen vérvételt végeztek, 0 CT felvétel és egyetlen ultrahang nem készült, amiből egyértelűen kiderült volna a későbbi halál okának bármi nemű csekély esélye is. Szóval bármi, amit kezdetben még tudtak volna kezelni. Vajon miért hárították el a tápszonda iránt érzett érzékenységet ennyivel: ez másnál is így szokott fájni... Valójában ez volt az első jele a belek elfertőződésének. Ön orvos? Én nem, tanár vagyok, de nem primitív.

rikavagyok 2011.02.11. 22:41:37

@cukru: Ez így elég zavaros.
Ha epekő miatt lett valakinek hasnyálmirigygyulladása, a teljes gyógyulás után minima 6 hetet kell várni az epeműtéttel. Viszont, ha tápszonda stb volt, akkor nem egy mezitlábas epeműtétről van szó.

Irise 2011.02.12. 09:17:29

@rikavagyok: Nem egészen. Ha a hasnyálmirigygyulladást az epekő okozza éppenséggel meg lehet műteni egy lépésben. Anyámnak volt ilyen, hatalmas pseudocystával a pancreason, egyszerre műtötték. Ügyes sebésze volt.

tódór piroska 2011.02.12. 18:08:24

@cukru: Tisztelt Tanár(Nő)!

Holnap estig rágódhatunk rajta, ez akkor sem igaz -sem Karácsonykor, sem Húsvétkor, sem soha nem fordulhat, és nem is fordul elő, hogy nem 12, hanem 1-2 napig nem néznek rá a betegre!
@Irise: Az epekő önmagában nem okoz pancreatitist, a biliaris pancreatitis oka, hogy a choledochusba tévedt kő részleges- vagy teljes obstrukciót, az esetek többségében papilla oedemát okoz, ez akadályozza a Wirsung ürülését is és beindul az "önemésztődéses" gyulladásos kaszkád.
Ennek a megoldása nem cholecystectomia, hanem sürgős EST. A világon mindenhol, az európai és az amerikai guideline-ok is ezt irják elő. Saját magam is százas nagyságrendben végeztem EST-t nagyon súlyos biliaris pancreatitisben, és a javulás mindig drámai volt. Az a beteg, akinek az előző napon még az életéért harcoltunk, az EST után vígan ült az ágyában és enni akart. A cholecystectomia az egy másik történet, a pancreatitis gyógyulására semmilyen hatással nincs, általában jobb megvárni a teljes gyógyulást és afroid std-ban operálni. Ennyi.

öreg sofőr 2011.02.12. 18:49:23

Mint "gyakorló" hasnyálmirigyes. Sajnos az utobbi években tőbb korházban is sikeresen megfordultam, a kővetkező az észrevételem: SOTE 1.sz. Sebészeti Klinika a legkiválóbb, az orvosok és nővérek előtt le a kalappal! Mivel nem a relám helye, így csak név nélkül. A hasi ultrahangot végző főorvos, a gyomortükrözést végző szintén főorvos messze a legjobb és barátságos ember. Az osztályos orvos ill. a nővérek kiválóak. Az hogy sokat kell várni a felvételre görcsökben fetrengve az a baj! Sajnos sok a beteg. Szakmailag szerintem kiváló tudású emberek, még jó hogy idáig nem mentek külföldre. Honorárium: tapasztalatból mondom, és bizom benne hogy betegtársaim is megerősitik,-egyetlen dolgozó sem utalt arra hogy ilyen létezik. Hogy adtunk? Önkéntes volt, én is adtam mert így láttam jónak, de eszembe sem jutna ezt szemrehányni. Megdolgoztak érte, én meg még élek. Sok sikert nekik és ezt tiszta szívből kivánom.

öreg sofőr 2011.02.12. 18:55:23

@tódór piroska: Tetszik a hozzászólás, ennyivel is okosodtam. Rohadt egy nyavalya ez. Jó egészséget és sok sikert kivánok.

tódór piroska 2011.02.12. 19:21:43

@öreg sofőr: Én is jó egészséget kívánok! Örülök,hogy az I Seb.klinikáról hasonló a véleményünk.

Wonko 2011.02.15. 10:12:49

@cukru: epekő miatt műtöttek. A kórház iszonyatosan lepusztult, a szobák zsúfoltak (én 6 ágyasban voltam, sok látogató esetén lépni nem lehet)a zuhanyzó, wc katasztrófális. Az ágyak matracai teljesen deformáltak, műtét előtti napon mentem csak be, de reggelre nagyon fájt a derekam (utána viszont már volt más bajom, az ágy volt a legkevesebb)A személyes holmiknak nincs hely, szerencsére nyáron voltam kevés ruhával... Az orvosok viszont tényleg jók (az ügyeletes orvos minden nap reggel/este körbejárt + a többiek rá-ránéztek a betegeikre), az ápolókkal sem volt gondom. Nem csak a sebészeten, hanem a betegfelvétel, röntgen, vérvétel, ekg, stb alkalmával is éreztették a beteggel, hogy emberszámba van véve. Aki műtött orvos emberileg is a maximumot nyújtotta, emellett nyilvánvalóan jó szakember. Mind műtét előtti kivizsgálások alkalmával (szervezésével), mint műtét utáni beszélgetések alkalmával úgy éreztem, iszonyú szerencsém van, hogy Őt "dobta a gép". Teljesen ismeretlenül a beutalóval a kezemben besétáltam a sebészeti ügyeletre és az éppen ügyeletes orvos foglalkozott velem továbbra is.

tódór piroska 2011.02.15. 11:06:41

@Wonko: A Hilton vagy az Intercontinental kétségkívül elegánsabb.
Csak ott nem tudnak operálni.
Semmi sem tökéletes, mondta erre a róka.

cukru 2011.02.15. 12:27:32

@Wonko: Nagyon örülök ennek, és komolyan, tényleg jó hír, hogy általában nem úgy történnek a dolgok, mint az én apukám esetében. Én annyit tudok hozzáfűzni, hogy nekünk pedig iszonyú szerencsétlenségünk, hogy őket dobta a gép, akik éppen nem a szabadságukat töltötték. Soha nem bocsátom meg magamnak, hogy nem álltam a sarkamra, és kardoskodtam volna, hogy VALAKI VIZSGÁLJA MÁR MEG AZ APÁMAT, mert fáj neki a hasa a tápszondától. "Az így szokott lenni"... Én meg megnyugodtam, hisz, "apa, ne aggódj, másnak is ugyanígy fáj, ..." De akkor neki ott már más volt a baj. Ezt időben fel kellett volna ismerni. Nagyon köszönöm válaszát. Tisztelettel: Cukru

Wonko 2011.02.16. 10:37:39

@tódór piroska: nem errol beszeltem, gunyolodjon nyugodtan ha ettol all helyre a lelki bekeje, de pl. a Szent Imre kornyezeti szempontbol klaszisokkal jobb, kedvesek, rendesek es meg operalni is tudnak... Felesegem vakbelmutetjet ott csinaltak, ugyeletes korhaz volt, oda mentunk szinten ismeretlenul "az utcarol"...

tódór piroska 2011.02.16. 10:57:17

@Wonko: A lelki békémmel, hála Istennek, semmi baj nincs. Nem gúnyolódtam, csak egy kicsit próbáltam ironikus lenni, sajnálom, hogy ezt nem értette.
Amit fenntartok: Egészen biztos, hogy valótlan dolgokat írt a "12 napig senki rá se nézett stb." hozzászólásában. Ha megenged egy tanácsot, nem szabadna engednie, hogy az indulatai ilyen mértékben vakvágányra vigyék és ekkora butaságokat állítson.

A Szent Imre egyébként szintén kiváló kórház, jó a sebészete is, de azért nem egyetemi klinika színvonalú.

tódór piroska 2011.02.16. 21:43:49

@Wonko: Elnézést kérek, valóban figyelmetlen voltam. Tehát:
@cukru: Egészen biztos, hogy valótlan dolgokat írt a "12 napig senki rá se nézett stb." hozzászólásában. Ha megenged egy tanácsot, nem szabadna engednie, hogy az indulatai ilyen mértékben vakvágányra vigyék és ekkora butaságokat állítson.

az_igazi_trebitsch 2011.04.16. 21:19:56

Szakmailag kiváló, de az ápolószemélyzet és a tisztaság...

88 éves, végső stádiumú májrákban szenvedő apámnak epekivezetést csináltak. Hatágyas kórteremben kilenc ágy, kosz, mocsok mindenhol, összesen egy, azaz egy közös férfi-női vécé, egy-egy fülkével. Ideges, agyonhajszolt nővérek.... Rettenet!

LittleSunshine 2012.08.13. 15:41:11

Érdekes ennyi negatív kritika, jómagam november végén feküdtem a SOTE I. sebészeti klinikájának, vakbélműtétem volt, de 100%-ban elégedett voltam úgy az orvosommal - orvosokkal -, mint az ápolókkal. Az épület kissé lepukkadt, az ágy is kényelmetlen, meg a kaja is elég szar, de nem nyaralni mentem :)
Külön pirospont, hogy ügyeleti időben kerültem oda (péntek d.u fél 6kor), két óra alatt megvolt minden vizsgálat - tényleg minden egyebet kizártak mielőtt kivették volna azt a fránya féregnyúlványt a vakbélnél - és már vittek is a műtőbe. Fél 9kor már a szobámban voltam, az ápolónő is aranyos volt, és fél12kor beengedték még a szüleimet is, akik addigra értek fel Bp-re (vidéki vagyok). Majd a hétvége további részében is mindenki nagyon segítőkész volt. És nem csak velem, de a másik 2-3 idős nénivel is, akik még a szobában voltak. Én nagyon hálás vagyok érte, hogy akkor oda kerültem, hogy az a fiatal orvos kezelt és úgy végzett profi munkát, hogy én csak besétáltam oda kb egy szál taj kártyával meg a beutalómmal. Vissza adta azt a hitemet, hogy igenis vannak még korrekt, jó orvosok.

karcsibácsi 2012.08.13. 18:15:21

@LittleSunshine:
Örülök a gyógyulásának és a jó tapasztalatoknak. Az I Seb.klinikáról tényleg csak szuperlativuszokban lehet beszélni. Az összes negatív kritikát hitelteleníti, hogy egy ilyen intézményt is képesek egyesek mocskolni.

donoel 2013.05.15. 11:50:35

Apukámat májáttét kapcsán küldték az Alföldről a Klinikára.Félve jöttünk, hogy a nagy Bp.-i rendszer bedarál bennünket, biztosan szalagszerűen látják el a betegeket.Az első meglepetés máris pozitív vol: már a regisztrációs ablaknál kedves, humoros hölgy igazított útba.Gondoltam, ritka manapság az ilyen.majd 2 orvossal is volt alkalmam beszélgetni(dr. Lukovich Péter és dr. Hanh Oszkár).Mindketten készségesek, türelmesek, kedvesek voltak.A további talákozásaink alkalmával is tapasztaltam a nővérek és más orvosok "hangulatát", ami mindig jó-kedves volt.Gyakran humorizálnak(nem bántón), egyenesen megmondják, hogy mire számíthatunk-nekünk ez is fontos volt."Megdöbbenve" tapasztaltam, hogy a jobb kéz tudja, hogy mit csinál a bal, összedolgoznak a különböző osztályok.Az alföldi kórházban, ahonnan érkeztünk, hasonló jó összmorált még nem tapasztaltam sosem.Jó lenne, ha szembesülnének a ténnyel, hogy így is lehet, és még talán ők is jól éreznék magukat tőle.Nem kerül semmibe, hogy eldöntsük egy reggel, hogy mától kedves, megértő, emberséges leszek, pont olyan, mint aminek én is örülnék, ha viszont kapnám!

Kaktusz72 2013.07.02. 19:38:50

Egy friss, mai helyzetkép az I. számú Sebészeti Klinikáról:
- egy beteg, aki 14 napja fekszik egy szobában, és semmiféle infót nem kap senkitől, mert egy orvos sem nézett rá 14 napja
- egy idős néni, aki műtét után fekszik az ágyában 39.4 fokos lázzal reggel óta, de egy orvos sem nézett ma rá
- beteg tömege, akik megjelentek a mai betegfelvételin - saját orvosaik által kapott időpontban -, és akiket egész nap étel-ital nélkül befektettek, majd este fél 6-kor hazaküldtek egy telefonszámmal, hogy azon kell érdeklődniük a műtétek időpontjairól
- koszos mellékhelyiségek, lestrapált ágyak
Nem vitatom az orvosok, nővérek hozzáértését a saját szakmájukban, csak a hozzáállásukat a beteghez, akik egyébként is idegesek, elkeseredettek. Egy picivel több figyelem, szervezettség kellene, és talán egy picivel több infó a betegek felé, akiknek szükségük lenne egy kis megnyugtatásra, hogy mi vár rájuk. Nem kéne sem az orvosoknak, sem a nővérnek felháborodni, ha valaki kérdez valamit.
Mielőtt bárki nekem esne, életemben 2x voltam 2 különböző kórházban 2 különböző műtéten, és csak jókat tudok mesélni a Dél-Pesti-ről és a Szent Istvánról is. De mindkét esetben emberként és betegként viselkedtek velem, minden kérdésemre mindig kaptam válaszokat az aktuális orvosomtól. Ilyet, mint ami ma a Sebészeti Klinikán volt, még soha nem tapasztaltam, sajnos.

karcsibácsi 2013.07.02. 19:45:37

" csak jókat tudok mesélni a Dél-Pesti-ről "
A Dél tepsiről jót?
Itt valami félreértés történt, alighanem Ön az első beteg, aki onnan élve jött ki...

karcsibácsi 2013.07.02. 19:48:58

"12 napig az én apámra egy árva lélek nem nézett,"
" 14 napja fekszik egy szobában ... egy orvos sem nézett rá 14 napja"

Na, ki tud nagyobbat mondani?

Kaktusz72 2013.07.02. 19:51:55

@karcsibácsi: Ha vicc lenne, még fokoznám, de nem viccnek szántam.

Kaktusz72 2013.07.02. 19:53:58

@karcsibácsi: és még élve jött ki a Dél-Pesti-ből szerencsére anyukám és apukám is sokkal komolyabb műtétek után, mint ami nekem volt
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása