DEOEC Pszichiátriai Tanszék

2010.06.24. 15:26

 

Cím:   4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Telefon:   +36-52-411-717/55214
E-mail:  
Web:   http://www.psychiatry.dote.hu/index1024.htm

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waamini 2011.07.27. 00:27:36

A DEOEC Pszichiátriai Tanszékének fekvőbeteg ellátásáról:

Az Akut Pszichiátriai Osztályról -személyes tapasztalat híján- nem tudok nyilatkozni.

A Pszichiátriai Rehabilitációs Osztály esztétikailag kellemesnek mondható, kórtermei korszerűek, igényesek, saját vizesblokkal rendelkeznek.Az orvosok, ápolók korrektek.A betegellátás terén viszont véleményem szerint vannak hiányosságok és kifogásolható dolgok.Kezdve például a gyakran előforduló helytelen gyógyszerezéssel: velem is, és többekkel is megesett az ismeretségi körömben, hogy a rendszeresen (nem pszichiátriai, hanem egyéb okok miatt) szedett gyógyszereiket nem, vagy nem a megfelelő adagban kapták meg, és erre ők hívták fel az ápoló személyzet figyelmét, illetve olyan is megesett, hogy a benntartózkodás ideje alatt beállított új gyógyszereiket nem a megfelelő (az orvos által előírt) napszakban kapták, esetleg meg sem kapták, vagy mást kaptak helyette...
A mentő által beszállított újonnan érkező páciensek tájékoztatása gyenge.Jómagam,jobb híján, egy ajtóra ragasztott házirend, illetve a szobatársak segítségével tudtam megismerni és "elsajátítani" a napi kötelező rutin időbeosztást, a felvevő-, illetve kezelőorvosom kilétéről pedig másfél napig senki nem tájékoztatott, be sem jött hozzám senki a vizit során.Egy másik orvos kérdezte tőlem, hogy ki az orvosom, nekem pedig fogalmam sem volt róla...Az orvosok által a páciensekre fordított idő körülbelül a reggeli 10 perces vizitig terjed, utána gyakorlatilag "azt csinál mindenki, amit akar".A különböző rehabilitációs csoportfoglalkozások (zeneterápia, kézműves terápia,stb.) minden bizonnyal jók, már ha a páciens rájön, melyik falon találja meg kitűzve a foglalkozások időrendi listáját, és úgy gondolja, részt vesz rajtuk...Eléggé "szabadelvű" az ellátási rendszer.

Nap közben tehát inkább szanatóriumhoz hasonlítható az Osztály, komolyabb odafigyelés a páciensekre, és nagyobb "szigor" csak éjjel érezhető, este 10 után egy légy sem pisszenhet, a folyosón pedig "kijárási tilalom" van érvényben.

Esetemben az orvosok és nővérek nem mindig fordítottak kellő figyelmet a panaszaimra, annak ellenére, hogy többször is említettem őket.Olyan is előfordult, hogy egy-egy régóta visszatérő páciensről a háta mögött gúnyos hangnemben beszélgettek.

Mindezektől eltekintve durva bánásmódot nem észleltem sem én, sem az ismerőseim, az ellátás -a fent említett problémáktól eltekintve- korrekt volt.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása