DEOEC Gyermekgyógyászati Klinika

2010.06.24. 15:20

 

Cím:   4032 Debrecen, Nagyerdei krt. 98.
Telefon:   +36-52-414-992            +36-52-414-992    
E-mail:  
Web:   http://www.dote.hu/

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisztike83 2011.09.29. 14:52:31

Nagyot csalódtam a debreceni gyermekklinikában. Úgy vettem észre ha nem tudjuk tömni az orvosokat, akkor nem foglalkoznak semmivel. Az sem érdekli őket, hogy egy gyerekről van szó. Egy vizsgálatra várunk már lassan fél éve. Eltelt egy kis idő, és személyesen mentem be. Egy költséges vizsgálatról van szó, amit már egyszer csináltak a gyerekemnél, de nem azt a területet nézték amit kell, és akkor azt mondták, hogy kérnek egy újabb vizsgálatot. Erre várunk már hónapok óta. Mikor személyesen mentem be, akkor ott előttem megvizsgálták a gyereket, és pötyögtek valamit a számítógépbe, majd azt mondták, hogy elküldték a bizottságnak a kérést. Ez már egy hónapja volt, és engem még nem hívott senki az időpont miatt. Felhívtam a bizottságot, akiknek el kell bírálniuk ezt a fajta vizsgálatot, és ott azt mondák, hogy hozzájuk nem érkezett be semmilyen kérés. A lényeg az, hogy magasról tojnak a gyerekem fejére. Ezzel csak húzzák az időt, és lehet már késő lesz arra, hogy segíteni tudjunk.

2011.09.30. 09:36:27

@Krisztike83: (Pedig ott az onkohematológiának elég jó híre van.)

Mi ez a vizsgálat, ami ott helyben elvégezhető, ám mégis speciális és költséges?

tódór piroska 2011.09.30. 13:43:01

@Krisztike83:
A leírtak alapján azt gondolom, hogy PET-CT lehet a kérdéses vizsgálat. Amennyiben tényleg erről van szó, akkor biztos, hogy nem igaz, amit a szülő (érthető elkeseredésében) írt, mármint hogy tojnak a gyerek fejére, időt húznak, és várják az orvosok "tömését".
Sajnos, a PET CT valóban rendkívül költséges vizsgálat, jelenleg az országban csak 4 helyen tudják végezni, és valóban egy speciális összetételű bizottság dönt az igények indokoltságáról és sorrendjéről.
Ezzel együtt átérzem az édesanya aggodalmát, és tiszta szivemből jobbulást kívánok a gyermeknek!

Krisztike83 2011.09.30. 17:36:03

@tódór piroska: Igen, a PET-Ct-ről van szó. Én nagyon jól tudom, hogy költséges vizsgálat, és azt is, hogy bizottság dönti el. Egyszer már voltunk ilyen vizsgálaton, csak azt elrontották. Vagyis nem azt a területet nézték amit kellett volna. Utána mondták, hogy kérnek egy másik vizsgálatot. Ez a tavasszal volt. Augusztusig vártunk. Akkor még semmit sem intéztek el. Át sem küldték a bizottság elé. Mikor bementünk a klinikára személyesen augusztus végén, akkor ott előttem csinált valamit a számítógépen, és azt mondták, hogy akkor elindítják az egészet. Azóta már összeült a bizottság, de nekem semmilyen válasz nem érkezett. Sem az, hogy mehetünk, sem az, hogy nem. Én felhívtam őket és azt mondták, hogy hozzájuk semmilyen kérés nem érkezett ez ügyben. Engem az zavar, hogy hitegetnek állandóan, és nem csinálnak semmit. Én csak azt szeretném, hogy kiderüljön pontosan, hogy mennyire súlyos a probléma ami van.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.09.30. 21:34:03

nem akarok én beleszólni, de a PET-CT nem valami speciális finanszírozásban részesült emiatt vagy kétszer annyi vizsgálat végezhető mint régebben?

tódór piroska 2011.10.01. 08:54:48

A PET CT-re ritkán van szükség, leegyszerűsítve akkor, ha egyéb vizsgálati módszerekkel nem jutunk pontos diagnózishoz rosszindulatú daganatos betegségben. Saját gyakorlatomban évente 10-nél kevesebb esetben kérünk PET-CT-t, pedig közel 5000 fekvőbeteget kezelünk. Van, hogy a bizottság visszautasítja a kérést, mondván, további hagyományos vizsgálatokat kell még végezni. Van, hogy mire időpontot kapunk, meghal a berteg. És hála Istennek van olyan is, hogy a vizsgálat eredményének köszönhetően mreggyógyul. Tudomásom szerint sem pénzzel, sem protekcióval nem lehet soronkivüliséget kapni. Maga a vizsgálat az egész testet "nézi", tehát nem értem Krisztikét ("nem azt a területet nézték, amit kellett volna"). Igazán megszólalhatna Radiológus, ehhez Ő ért jobban (vagy megsértődött valamiért?).
Egyébként magánfinaszírozásbasn is végezhető a vizsgálat, cca 300.000. HUF-ért.

csak néha benézek ha marhaságot látok 2011.10.01. 12:19:27

@tódór piroska: "csak" 250 ezer a díja jelenleg magánfinanszírozásban
www.petct.hu/pet_ct_araink.php
www.pet.hu/magyar/felso_menu/szolgaltatasaink/pet/ct_vizsgalat/a_pet/ct_vizsgalat_dijarol/maganfinanszirozas.html
egyébként érdemes felhívni a romániai határmenti központokat is, nagyvárad, temesvár ott is van pet ct, nem tudom ha olcsóbb, de lehet gyorsabb
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása