A "kiskurvának" nincs gyógyszer

2010.04.03. 12:40

Sziasztok!

Szlovákiai vagyok, ide járok egyetemre, nincs itt TAJ kártyám, mert ha beteg voltam, haza mentem, otthon fizeti nekem az állam a tébét. Most nálam is úgy esett a dolog, hogy kellett volna a sürgősségi fogamzásgátlás, hazamenni a vizsgaidőszak közepén nem volt időm, kedvem sem.

Gondoltam bepróbálkozom a helyi gyógyszertárban, hátha van egy fiatal gyógyszerész, aki megszán, járt már az én cipőmben stb. Hát nem volt. Kedvesen megkérdeztem nem lehetne-e vény nélkül sutyiban kapni egyet , volt már erre példa...Hát most nem sikerült, sőt azt a lekezelést, amit kaptam nem kívánom senkinek.

Az egyik ötvenes nő nemtudta, mondja megkérdezi a másikat, odajött ő is, hogy megnézze a kiskurvát (ezesetben engem), ő mondta, hogy nem, nem lehet. Erre mondtam, hogy ne csinálják, volt már erre példa nálam (ez alatt azt értettem, hogy olyan gyógyszert szereztem be gyógyszertárban(nem erre a tablettára gondoltam), ami csak vényre kapható, de volt olyan emberi a gyógyszerész, hogy odaadta).

Erre elkezdett fennhangon förmedezni velem, hogy ugye tudom, hogy ezt a tablettát nem lehet hetenként bevenni. Na akkor rohantam ki és persze az én érzékenységem hibája, hogy az egész napomat elcseszte, hazamentem és megkaptam a tablettát, nem volt gond, sőt ott adtak vény nélkül.Gondolataimban pedig szidtam a gyógyszerészeket, hogy na ezeknek sincs rendben a szexuális életük:)

De tényleg Angliában barátnőmnek adtak vény nélkül ilyet, itt mért nem lehet? Egy gyerek ide vagy oda. Na mindegy, nem akarok ebbe belemenni...megesik az ilyen, az abortusz sokkal rosszabb szerintem. Múltkor hoztam ki egy barátnőmet a nőgyógyászati osztályról, ő nem abortusz ügyben volt ott, de mindenki más igen, és dobálták a betegeket, rögtön operáció után...

Hát ez az én sztorim a magyar egészségüggyel.

Van egy sztorid a magyar egészségügy helyzetéről? Megvárattak, félrekezeltek, megaláztak? Küldd a prakszisblog@gmail címre!

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cicmaláj 2010.04.03. 12:43:48

Védekezni kell és akkor nincs szükség az ilyen bogyóra.

OlefGunnarson 2010.04.03. 12:46:31

Akkor mondja már meg nekem valaki: most kell hozzá vény, vagy nem kell???

Megcsalt Alak 2010.04.03. 12:48:18

@Cicmaláj: Ezt az elsőzést én sosem értettem...

kacorka 2010.04.03. 12:54:46

Nem tudja valaki, hogy CSS-ben hol kell átállítani a kommentek szövegének méretét?

méh.s 2010.04.03. 16:20:52

Szomorú hogy sok fiatal lánynak az esettabletta valahol a retikülben hordott fogkefe és élményzselé mellett van elraktározva az emlékezetében.

Jó ha tudják, cseppet sem veszélytelen szerről van szó, és senkit ne tévesszen meg, hogy egyes országokban szabad forgalomban hozzáférhető. Mindössze a haszon-kockázat mérlegelésében van különbség, mivel ott a nem kívánt tehességet nagyobb veszélyként értékelték, mint az esetleges magzati ártalmat, illetve méhenkívüli terhességet.

Úgyhogy tessék inkább valamelyik gumi óvszert hordani a retikülben!

Káin 2010.04.03. 16:48:44

@méh.s: "Úgyhogy tessék inkább valamelyik gumi óvszert hordani a retikülben! "

Nekem még úgy tanították, hogy ez a fiúk dolga :).

Káin 2010.04.03. 16:49:52

Mindenhol xaraxik a blogmotor?Mert már vagy ezredszer nem látszódik ,ami írok. Pfújj, pfújj, monnyon le.

Perillustris 2010.04.03. 17:04:33

@Cicmaláj: Olyanról hallottál már, hogy valaki a bukósisak ellenére fejsérülést szenvedett? Na, ez majdnem ugyanaz.

méh.s 2010.04.03. 17:41:21

Még valamikor pályakezdő koromban felírtam sürgősségi tabletták olyan lánynak, aki néhány nap híján töltötte csak be a 18 évet. Sok kellemetlenségem volt belőle, már csak ezért is igazat kell adnom a szabályokhoz mereven ragaszkodó gyógyszerésznek.

Jelen eset és a reakció számomra azt mutatja, hogy aki egyvalamiben felelőtlen (ha sértő inkább fogalmazzuk úgy hogy meggondolatlan) az más dologban is felelőtlenül viselkedik, és természetesen ezt várja el az egészségügytől. Tetszik-nem tetszik az orvos vagy gyógyszerész nem lehet ebben partner

szabidoki 2010.04.03. 19:08:09

Magyarországon az a szabály, hogy csak receptre lehet kiadni. Ennyire egyszerű. A gyógyszerész könnyen megütheti a bokáját, ha recept nélkül kiadja, ennyi. Nem kell siránkozni.
Megjegyzés: ha nem is váltasz ki itt TAJ-kártyát, érdemes legalább egy E111-et kérni otthon, jelentősen megkönnyebbíti a dolgok folyását, ha netán valami olyan bajod lenne, amivel nem jutsz haza.

2010.04.03. 19:42:10

Receptre adják és kész. Nem véletlenül. Elhiszem, hogy gáz helyzet, és jó jönne ez ilyenkor a pult alól, de nem lehet és a patikus jól tette hogy nem adta ki. El kell osonni az ügyeletre, és kérni egy receptet. Ennyi. A vizsgálatba meg még senki sem halt bele...

A "kiskurvázást" nem értem : ezt mondta a patikus a füled hallatára? Mert akkor egy surmó paraszt.

epres négercsók 2010.04.03. 22:47:08

Hogy miért volt szüksége a lánynak erre a gyógyszerre, az a téma szempontjából irreleváns. Akár a gumi is elszakadhatott, nem tudhatjuk, szerintem ne ezen lovagoljatok.

Ezek a "gyógyszerek" tudomásom szerint vénykötelesek. Ergo, ha bemegy az ember egy tökismeretlen gyógyszertárba, ott nem fognak neki a saját állásuk kockáztatásával kiadni recept nélkül egy ilyen gyógyszert, mert aztán hogy számolnak el vele? Főleg, mert a levélből kiderül, hogy a lány később sem ment volna vissza a recepttel, hiszen nem volt Mo-on érvényes társadalombiztosítása.
A "kiskurva" szó nem hinném, hogy elhagyta a patikus személyzet száját, de azok után, hogy bizalmaskodva odasúgta nekik, hogy már máskor is volt ilyen (hiába más gyógyszer), nem csoda, hogy ezt gondolták róla.

Nem azt mondom, hogy ilyet sosem lehet megjátszani - velem is előfordult már, hogy egy gyógyszert (akut durva hólyaghurutra) úgy hozták el nekem, recept nélkül, mert nem bírtam lábon elmenni a dokihoz a receptért. De ehhez az is kellett, hogy én a patikusékat kb. 20 éve, kisgyerek korom óta ismerem és igen jóban vagyunk, és fenntartás nélkül elhiszik, hogy ha el tudok menni a dokihoz, rögtön pótlom a receptet. És nem is éltem vissza soha ezzel a helyzettel.
De egy idegen gyógyszertárban ezt tuti nem merném megjátszani, és abban is biztos vagyok, hogy sehol máshol nem lennének ilyen jófejek velem.

Motorpenis 2010.04.04. 09:12:04

Na, már megint egy liba, aki a dugás után kezd csak el gondolkodni. Persze közösülni még a legostobábbak is tudnak. Előbb kellett volna gondolkozni "kiskurva", és nem a magyar egészségügyet szidni, hogy nem lehet minden utcasarkon sürgősségi fogamzásgátlót kapni. Mekkora egy marha, és még az ország elé is tárja hülyeségét!

Nagyon helyesen tették a gyógyszertárban, hogy nem adtak neked, ugyanis vényköteles. Sőt, ha vényköteles, még akkor is megtagadhatják.

Mouth Hero 2010.04.04. 09:17:46

@Motorpenis: "Hogy miért volt szüksége a lánynak erre a gyógyszerre, az a téma szempontjából irreleváns. Akár a gumi is elszakadhatott, nem tudhatjuk, szerintem ne ezen lovagoljatok."

...azért remélhetőleg megkönnyebbültél, és felsőbbrendűséged tudatában, elégedetten dőltél hátra, miután begépelted a fenti soraidat.

"nem adtak neked, ugyanis vényköteles. Sőt, ha vényköteles, még akkor is megtagadhatják."

Eközött vajon mi a különbség?

Motorpenis 2010.04.04. 10:27:29

@Mouth Hero: Mióta felsőbbrendűség elvárni egy felnőttől, hogy amennyiben nem akar gyereket, dugás előtt gondoskodik a védekezésről? Elszakadt a gumi? Mintha olyan gyakran szakadna...

lehet más a propaganda 2010.04.04. 11:26:59

Ez a gumiszakadás elég életszerűtlen hacsak nem keveri össze valaki a luftballont a kotonnal

2010.04.04. 16:03:02

@Motorpenis: Igen, sajnos a "libáknak" kell gondolkodni, mert sok pasi miután kihúzta magát a buliból, el is felejti a dolgot, ugye, és milyen jó lehet hogy ha 9 hónap múlva bekopognak az ajtón a bébivel meg az apasági teszttel...
De persze kiskurva, meg liba az, aki szeretne rendelkezni a saját teste felett, ugye?
Csak szólok, hogy sem a gumi, sem a tabletta nem nyújt 100%-os védelmet!
Menjél, vegyél magadnak egy sört, te prosztó.

Mouth Hero 2010.04.04. 21:07:02

@Motorpenis: Ki mondta, hogy gyakran előfordul? Elég egyszer is.

Motorpenis 2010.04.05. 08:03:38

@Humbino: Na, várjunk csak! Először is fogalmunk sincs, mi történt, mivel a "kiskurva" csak annyit írt le, milyen csúnyán bántak vele a gy.tárban, a körülményekről kussol, de azért a magyar eü. az milyen aljas, mert nem adnak neki vényköteles gyógyszert olyasmire, amit elkerülhetett volna.

Ami a férfiak felelőtlenségét illeti:a nő választotta, ő akart lefeküdni vele, lehetett volna nemet is mondani, de persze tudom, ha megvan a "szikra" és működik a "kémia", akkor a megbízhatatlan hím is becsületesnek látszik.

"Menjél, vegyél magadnak egy sört, te prosztó. "

Nem iszom alkoholt. Neked viszont ezek szerint könnyebb érvelés helyett kategorizálni és személyeskedni.

Motorpenis 2010.04.05. 08:05:56

@Humbino: Egyébként ingoványos talaj ám ez a saját test felett való rendelkezés, mert megtermékenyítésnél már nem saját teste a magzat...

2010.04.05. 17:13:09

@Motorpenis: Te belelátsz mások agyába, de jó neked, baszki!
A nő választotta, stb... Na mindegy.
Hadd kérdezzem meg, férfi vagy? Mert ha igen, akkor neked nem lehet fogalmad (és ez nem személyeskedés, ez a tény) hogy egy nőnél mit jelent a saját test felett rendelkezés! Jó vicc, a mindenható és mindentudó férfiak... Mindegy, akkor ne vegyél sört.
Csak felhúztam magam a kioktató, magas lóról beszélünk stílusodon. Igazad van, vényköteles gyógyszert ne adjanak ki pult alól. Ebben egyetértünk.

Rántott máj (törölt) 2010.04.05. 22:07:50

@Humbino:
"Te belelátsz mások agyába, de jó neked, baszki!
A nő választotta, stb... Na mindegy. "
Ha nem eroszakrol van szo, akkor a no is beleegyezett, a vegso igent mindenkeppen o mondta ki, akarmilyen kenyelmes is lenne atharitani mindent a pasira.
"Hadd kérdezzem meg, férfi vagy? Mert ha igen, akkor neked nem lehet fogalmad (és ez nem személyeskedés, ez a tény) hogy egy nőnél mit jelent a saját test felett rendelkezés! Jó vicc, a mindenható és mindentudó férfiak... "
A legvegso erv, a ferfiaknak kuss, ebbe ne pofazzanak bele stb. Pedig Motorpenis egy ideologiai felvetessel elt, ami teljesen fuggetlen attol, hogy ferfi-e vagy no, hogy tudniillik a magzat megtermekenyites utan mennyire onallo ember, es mennyire a no testenek resze a tovabbiakban.
Bar ahogy latom, egyre tobben vagytok, akik a gyerekvallalasban csak a sajat testetekre tudtok gondolni (azok az ocsmany rancok, meg a plusz kilok, pfuj!), a gyerek helyett. Miert nem azzal erveltek, hogy meg nem vagytok felkeszulve anyagilag, lelkileg, egzisztencialisan a gyerekvallalasra, ezert neki is rosszabb lenne? Azt el tudnam fogadni barmifele fenntartas nelkul.
Legvegul meg ne hidd, hogy a ferfinak annyira leanyalom, ha idejekoran es szandeka ellenere osszejon neki egy gyerek, es a sajat egzisztenciaja es szorakozasa helyett onnantol minden fillert nektek kell odaadnia.

2010.04.05. 23:13:11

@piro: Nem "nekünk", mert a gyerektartást a gyerekre fizetik, hoppá, vigyáztam... Mert ha valakinek volt annyi esze, hogy összekalapáljon egy gyereket, az fizessen is utána, nem?

A prosztó stílust, az okoskodó hangnemet és a lenézést tettem szóvá... akkor most miről is beszélünk?

Mert szerintem arról (kellene), hogy ha valaki nincs felkészülve a gyerekvállalásra (és mindegy hogy a pluszkilók vagy a megtakarítási számla hiánya miatt) és elmegy egy tablettáért, akkor az egy felelősségteljes és okos tett, és az a lány nem érdemli meg hogy okoskodva lenézzék (mint ahogy azt tette Motorpenis), lekurvázzák (ahogy állítólag tette a patikus), ítélkezzenek felette, és baromságokat beszéljenek (a gumi nem szakad el, stb..)
És akkor erre jössz te, és miről beszélsz, kedves piro?
Nem értem.
És ne haragudj, egy férfi ígérhet fűt-fát, meg amit akar, hogy így meg úgy segít felnevelni a gyereket, de a legvégén a nő fogja megszülni és felnevelni (jobb esetben a férfi segítségével) Őszintén, hány olyan párt ismersz, ahol a férfi fogta magát és lelécelt? De azt hiszem kimondtad, amit kell : hogy a férfi "a saját egzisztenciája és szórakozása helyett"a gyerektartást kell hogy fizesse.. Elhiszem hogy nem leányálom! Szóval akkor ne szóljuk le azokat, akik felelősségteljesen megakadályozzák, hogy a nő s a férfi, és persze a gyerek is rosszul járjon... És lehet rugózni, hogy etika, meg hogy mitől számít a magzat külön személynek, stb, még mindig tartom a véleményem : egy férfi ehhez nem tud mi szólni.
(mint ahogy mi, nők sem tudunk mit szólni ahhoz ha tökön rúgnak minket. mert nincs olyanunk.)

Perillustris 2010.04.06. 00:46:35

@piro: "a vegso igent mindenkeppen o mondta ki"

Tehát egy pasi elvesztheti a fejét a nagy lamúrban (gumi a zsebben marad), de ha a nő is ezt teszi, akkor a nő a bűnös?

Motorpenis 2010.04.06. 19:30:40

@Humbino:
Az a baj, hogy a nők bedőlnek a fűt és fát ígérgetőknek, aztán utána esetleg szomorkodnak egyet, hogy milyenek a pasiiiik. Tudomásul kellene venni, hogy a nők is felelősek a cselekedeteikért, ennek ellenére továbbra is csak úgy megtörténnek velük dolgok, véletlenül és ők semmiről sem tehetnek...

Na de:a közösülésnek gyereknemzés a célja. Felejtsük el a csúsztatást arról, hogy örömszerzésre való. A közösülés akkor való csak örömszerzésre, ha gondoskodnak a védekezésről. Minden más eset gyerekcsinálás. Ezt még általános iskolában is tanítják, nem csak az orvosok, vagy a gyógyszerészek tanulják az egyetemen. A panaszkodó úgy tűnik, ezzel nincs tisztában.

NemesekErnyo 2010.04.06. 19:32:27

Vannak gyógyszerek, amelyek receptkötelesek annak ellenére, hogy nincs rajtuk TB támogatás. Egyeseknek sajnos, másoknak szerencse, hogy bizonyos patikusok mégis kiadják ezeket vény nélkül. Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik...
Szlovákiában bucivá vernék a fejünket, de ők posztolhatnak rólunk? A tisztelt cikkíró hallgatott volna, bölcs maradt volna.

2010.04.06. 20:09:48

@Motorpenis: "Tudomásul kellene venni, hogy a nők is felelősek a cselekedeteikért" - de ha elmennek és kérnek esemény utáni tablettát, akkor meg büdöskurva az összes, meg azért nem akar gyereket, nehogy hájas legyen a feneke...
Na mindegy, asszem nomen est omen, szóval egy Motorpenis-sel nem biztos hogy érdemes erről vitázni... de azért jófej vagy hogy visszaírtál :)

NemesekErnyo 2010.04.06. 20:30:24

@Humbino: Szerintem arra gondolt, hogy ELŐRE tervezzen a nő, mivel övé a szélesebb paletta védekezés terén. A cikkíró nem először esett hasonló dilemmába, s nincs rá garancia, hogy nem utoljára...

Motorpenis 2010.04.07. 18:43:27

@Humbino: Hát, ha még mindig nem érted, akkor minek is magyarázzam...Egyszerűbben már nem megy. Esetleg versikében, állatkákkal? Úgy megértenéd?

2010.04.07. 22:21:30

@Motorpenis: Arguing on the internet is like winning the Special Olimpics. Even if you win, you are still retarded.
Gratulálok a győzelmedhez, a stílusodhoz és a nickedhez.

Motorpenis 2010.04.09. 06:35:15

@Humbino: Pl. itt vagy mindjárt te.
A hülyeséget nem bírom. Az életben is ennyire lassú a felfogásod?
A nicknevem egy Impaled Nazarene dal címe.

2010.04.09. 15:35:56

@Motorpenis: I told you, you won. And you are still retarded. Sorry.

huss 2010.04.10. 18:06:21

@Humbino: Köszi, a mondataid. Ezentúl az összes beszóláshoz, amit az okos pasik a teherbeesésről osztanak belinkelem.

Dwokfur 2010.04.10. 18:18:32

Javasolt elolvasni a tájékoztatót. A felsorolt mellékhatások nem viccből vannak ott. Te vállalnád a felelősséget, hogy valaki elvérzik, mert esemény utáni tabletta miatt? Mert például régebb óta terhes, mint gondolná? Nem? És akkor a gyógyszerész hogy találja ki, hogy mi a helyzet? A kölcsönös szimpátia az esemény előtt működik. A gyógyszerész meg nem fog nőgyógyászati vizsgálatot végezni. Szóval lehet egy gyógyszerész jó fej, de a személyes felelősség kérdésébe tessék bele gondolni...

FeketeBerry · http://citrom.puruttya.hu 2010.04.10. 20:47:12

@Humbino:
Nem tudsz normális érveket felhozni, és egyből jössz a retardáltos mondattal. Szeretnék gratulálni hozzá... (taps - taps - taps)
Akkor már egy képregény feministáknak ;-D
www.explosm.net/comics/1816/

2010.04.10. 22:37:39

@Stearhand: Sajnálom hogy nincs meg benned a képesség az értő olvasáshoz, és nem érted amit írtam. De mindig egyszerűbb a butább oldalra állni, mert ahhoz nem kell gondolkodni.
Inkább címkézzenek feministának, mint hogy ostoba legyek.
Állj az olyanok mellé, mint Motorpenis, meg az többi, és legyetek boldogok abban a tudatban (téveszmében?), hogy okos, tévedhetetlen és fantasztikus férfiak vagytok.
Az olyanok, mint te és világi jóbarátod, akik lenézik a nőket, megérdemelnék, hogy bekopogjon egy "kiskurva" az ajtajukon egy bébivel, de nem kívánok ekkora terhet egy nőnek sem.
A képregény pedig olyan mint te vagy : ostoba, sekélyes, kétdimenziós és szánalomra méltó.
Büszke vagy arra, hogy tárgyként kezeled a nőket? Whoop-whoop... Gratulálok.

Schulteisz, az ikrek 2010.04.10. 23:51:28

"Hát ez az én sztorim a magyar egészségüggyel"

Akkor a tót kurva anyádba húzz el , Te féreg, ne rontsd itt a levegőt!Nem kötelező ide jönni, itt kúrni, aztán a MAGYAR bármit szidni! Vettél volna kotont, te Slotaivadék!!!

A Tyne folyó déli partja 2010.04.11. 11:35:49

én ebben csak azt neem értem, h. miért is nem volt képes a leányzó elmenni a dokihoz, feliratni a tablettát, és kiváltani a gyógyszert.
plusz, ugye van az az E11-es, és akkor minden rendben lesz.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása