Felháborító állapotok az Orosházi Kórházban - *Frissítve a kórház válaszával

2020.03.02. 05:26

150220_korhaz_szakrendelo-e1520594673125-1.jpgMost már végleg betelt a pohár, elég volt a balkáni, embertelen viszonyokból! 

Kedves Praxis Blog!

 

Lehet, hogy kicsit összeszedetlen leszek, de fel vagyok zaklatva, az Orosházi Kórházban uralkodó  felháborító, embertelen viszonyokból már rettentően elegünk van! 69 éves édesanyám sokadjára került be az Orosházi Kórház sebészetére, töréssel. Az elmúlt két-három évben ez már a harmadik vagy negyedik alkalom, hogy hosszú ideig a sebészeten fekszik, és most is rettegésben élünk, mert a nővérek terrorizálják édesanyámat, nem akarják rendesen ellátni, egyszerűen nem akarják elvégezni az ápolási munkájukat, még úgysem, hogy állandóan tömjük őket pénzzel, és könyörgünk nekik, hogy csinálják a dolgukat. Embertelenek, szívtelenek, visszataszítóak.

 150220_korhaz_szakrendelo-e1520594673125-1.jpg

 

Ma is bedrogozták, túlnyugtatózták (ez már a sokadik eset), csak hogy nekik nyugtuk legyen, feltételezem - és az édesanyám félrebeszél (pedig nem demens). Az egyik ismerősünk „segédszemélyzetként” (nem írom le, hogy pontosan mit csinál, hogy ne ismerjék fel) dolgozik a sebészeten és tőle halljuk a rémsztorikat, hogy milyen aljas módon viselkednek a nővérek, a jattoló rokonok előtt hajbókolnak, és készségesek, ha meg elmennek a hozzátartozók, akkor lekurvázzák a betegeket és a halálukat kívánják. Ha kér valamit édesanyám, rögtön megy a hiszti, nem fürdetik, nem tisztítják meg rendesen, ráadásul többször is volt, hogy szinte dobálták szegény anyukámat „fürdetéskor”, pedig a törés miatt nagy fájdalmai voltak, és csak súlyosbították a bajt. Mellesleg a fürdetés abból áll, hogy rettentő gorombán minden beteget végigdörzsölnek egy undorító, ócska szivaccsal. Ugyanazt a szivacsot használják a nemi szervek tisztítására is, mint amit a végbélhez, igazán „higiénikus”, főleg nőknél, ilyenkor utána általában szegény anyukám egy kiadós hüvelyfertőzéssel szokott hazatérni…

 

Pár napja az történt, hogy összekakálta magát, miután a nővérek – valami rejtélyes okból - kizavarták a wc-ről, úgy hogy még nem tudta elvégezni a dolgát, és utána persze ment a kiabálás, és otthagyták a kakiban órákig. A magatehetetlen betegeket nem etetik meg, sokszor volt, hogy én etettem, itattam meg szegény, idős néniket, megsajnáltam anyukám szobatársait - a nővérek helyett. Hiába vagyunk jóban az osztályt vezető főorvossal, azt mondta – szó szerint - : hogy nem ő dirigál az osztályon, hanem a nővérek! Nem tud mit csinálni, mert nem kap embert a munkára. Még csak figyelmeztetni sem meri őket, mert akkor felmondanak. Tehát hiába mentünk hozzá többször is panaszra, csak széttárta a karját! Nagyon-nagyon elegünk van, hogy ismét ki vagyunk szolgáltatva ilyen rongy embereknek, és ráadásul úgy, hogy a mi családunk elég tehetős, és azért elég jelentős összeget fizetünk be tb-re, adóba, és mégsem kapunk megfelelő és tisztességes ellátást, ha betegek vagyunk! Itt Orosházán és környékén nincsen magánkórház nem tudunk hova menni, pedig inkább megfizetnénk egy horror drága szolgáltatást, csak bánjanak tisztességesen az édesanyámmal.

 

Most már végleg betelt a pohár, ebből botrányt csinálunk, nem hagyjuk annyiban, elég volt a balkáni, embertelen viszonyokból! Az orvosokkal nagyjából elégedettek voltunk, de azt nem igazán értem, hogy miért hagyják, hogy a nyúl vigye a puskát. (Illetve értem is, meg nem is.)

 

Köszönöm, ha leközlik és kíváncsi leszek a kórház vezetésének reakciójára, és arra hogy lesz-e pozitív változás (bár ez utóbbit kétlem).

 

Köszönettel:

A.

 

*FRISSÍTVE

Tisztelt Szerkesztő!
Az önök oldalán 2020. március 2-án megjelent, Felháborító állapotok az Orosházi Kórházban című írásra az alábbi választ adjuk, amit módosítás nélkül kérünk közölni az eredeti posztban.

Tisztelt Levélíró!

Nyitottak vagyunk az ügy kivizsgálására, azonban egy névtelenül, pontos időpont és egyéb adatok megadása nélkül megjelent történetre érdemben sem reagálni, sem vizsgálatot indítani nem tudunk.

Kérjük, panaszát/észrevételét az Orosházi Kórház hivatalos elérhetőségeinek valamelyikén jelezze:
- írásban: Orosházi Kórház, 5900 Orosháza, Könd u. 59.
- elektronikusan: igazgatosag@ohk.hu
- személyesen: Giricz Szilvia - ápolási igazgató, (Orosházi Kórház, 5900 Orosháza, Könd u. 59., szakrendelő 3. emelet)

Panaszát/észrevételét kivizsgáljuk, amire 30 napon belül hivatalos választ kap.
Köszönettel: Giricz Szilvia - ápolási igazgató, Orosházi Kórház

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Igazság, hol vagy? 2020.03.02. 22:35:06

Kissé eltúlzottnak tartom a leírtakat.Mosdató szivacsról csak megjegyzem, a betegnek kellene lenni a tisztálkodási "csomagjában".Ha ilyen az ellátás,miért is kell pénzt osztogatni?

jegeskaveee. 2020.03.03. 07:59:19

Ha a posztot író családja "elég tehetős" akkor megtehetik azt is, hogy az édesanyja mellé otthonra fogadjanak 0-24 órára ápolót.

Amúgy szivacsot nem a kórház ad, az hozzátartozik a tisztasági csomaghoz, ahogy@Igazság, hol vagy?: is írja.

Arra kíváncsi lennék, hogy a hozzátartozó jelentkezik-e a kórháznál..

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2020.03.03. 09:32:23

Nincs más megoldás, mint visszahívni az országrontó szakértőket, Gyurcsányt és Bajnait, valamint odaajándékozni a teljes magyar vagyont Soros gazdának.

AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK 2020.03.03. 09:57:46

Bezzeg Svájcban, meg Norvégiában..Hmm

Chiccbp 2020.03.03. 10:33:18

a cím félrevezető. ha kórházi állapotokról látun k cikket, az emberek többsége arra gondol, hogy szar az ágy, nincs wc papír, stb.

itt baromira nem erről van szó, itt humán problémák vannak, ezt pedig átalánosságban nem lehet megoldani, csak konkrétan.

egyébként is komolytalanná teszi az egészet, hogy nem mondjuk meg, kik, mikor, ilyet bármikor írok én is név nélkül.

bandiras2 2020.03.03. 11:03:22

Ezért kell megszüntetni az "ingyenes" egészségügyi ellátást.
Legyen innentől egy fizetős, és egy valóban ingyenes. Na jó, állami pénzen adjuk oda az ingyenes ellátásnak azt a foghíjtelket a keletinél, vagy valamelyik hasonlót, és akkor ott lesz az ingyenes egészségügyi ellátás. A kórház majd felépül. Valahogy. INGYEN. Nem fizet senki az építőanyagért, a kőművesnek, a felszerelésért, esetleg vevő vagyok némi közadókból fizetett közműre, de ennyi a határ. Nem lesznek kifizetve az orvosok se, viszont mindenki akkor megy oda amikor akar, és olyan ellátást vesz igénybe amilyet csak akar. Ingyen. Oda lehet állni a szerzeteseknek, meg az irgalmas nővéreknek, és ha van olyan gazdag vállalkozó aki reklamírozni óhajtja magát, akkor adakozik, és öles betűkkel ráírhatja a külső falra, hogy "Ez a kórterem a Szippantó97 BT adományából épült.Bízza rám a szart! Tel: 0690 555 55 555".
A lényeg, hogy azt kapod amiért fizetsz. Az adódból levont járulékért ennyi jár.
Ha magnkórházba mész, ott joobbat kapsz.
Aki meg sír hogy drága, az koldus.
Denemá, énnevagyok koldus!
Nem? Akkor probléma megoldva nem? Hisz futja rá!
Nem futja? Akkor koldus vagy. Mennyé koldulni. Erre vannak a professzionális koldus szervezetek mint az alapítványok.

Eközben a fizetős VÁSÁRLÓK olyan ellátást kapnak amit kifizettek. Miért van az hogy a biztosítók egymást tapossák a gépjármű biztosításért ezerféle ajánlattal igény és pénztárca szerint, de ezt nem lehet rám is érvényesíteni?

Severo 2020.03.03. 11:10:16

Látszik, hogy az itt kommentelők közül senkinek nem volt még kórházban, magatehetetlen, ápolásra szoruló betege.
Amit A. leír a levelében az sajnos nem egyedi eset, hanem általánosan elmondható a kórházi állapotokról.
Hiába kifogástalan az orvosi ellátás, ha a felépülést segítő ápolási munka szinte nem létezik, magatehetetlen betegek esetében.
Az egyik ismerősöm, kórházi fertőzés következtében került magatehetetlen állapotba a tarcsai kórházban. Ha a lánya nem jár be etetni, mosdatni, ápolni őt - naponta többször - nem épült volna fel, meghalt volna. Ezt ő maga mondta el, amikor örvendeztünk, hogy nagyon sok idő alatt, és nagyon nehezen felépült a kórházi fertőzésből, amibe egyre többen belehalnak. /Amihez azért véleményem szerint, az ápolási munka hiánya is sokat hozzátesz./
Egyik idős ismerősünket combnyak töréssel műtötték Cegléden, a műtét jól sikerült, az ápolás hiánya azonban végzetes lett a számára is. Neki nem volt olyan rokona, aki bejárt volna ápolni őt, a nővérek helyett.
Amikor Törőcsik Mari színésznő kórházban volt, olvasni lehetett a cikkekben, hogy a lánya állandó, külső ápolónőt fogadott mellé a kórházi tartózkodás idejére. Pedig ő nem az eddig említett kórházak egyikében volt.
A levél írónak is ezt tudom ajánlani. Vagy járjanak be reggel-délben-este ápolni az édesanyját, ők mosdassák, etessék, forgassák, vagy fogadjanak egy külső valakit, aki állandóan mellette van, és ezt elvégzi helyettük.
A probléma annyira rendszer szintű, hogy egyik irodalmi oldalon olvastam ezzel kapcsolatban egy elbeszélést Magyar eutanázia címmel, akit érdekel, itt elolvashatja:

iroklub.napvilag.net/iras/61623

A levél igazságtartalmában kételkedőknek meg azt kívánom, hogy soha ne kerüljenek egyetlen magyar kórházba sem magatehetetlen állapotban. Vagy legyen olyan szerető rokonuk, aki bejár ápolni őket.

micimate 2020.03.03. 11:42:13

@Severo: Előző feleségemet is combnyaktréssel műtötték, és a műtő piszka miatt (Baleseti Kórház)jött menetrejndszerűen a kórházi fertőzés, majd ezért a további műtétek sora. Haláláig ott voltam minden nap. Ha a nővéreken múlt volna, ma is élne! Kedves Barátom, a kórházi fertőzéseket nem a nővérek okozzák. Remek embereket ismertem meg ott, akik, mit tesz Isten, még pénzt sem fogadtak el.

Jelenlegi feleségem diplomás ápolónő. Két kórház krónikus osztályán dolgozik Rengeteget. Elviseli a demens, vagy csak egyszerűen elesett, senkinek nem kellő öregek rigolyáit, ha kell egy nap többször tisztába teszi őket, és hát nem szivaccsal fürdetnek, hanem a járni képteleneket kerekes székeken tolják a fürdőbe. Ja, és kellő türelem kell a sokszor totál idióta, nagyképű "hozzátartozók" elviseléséhez is, akik rendelkezni akarnak, hogy a nővér milyen gyógyszert adjon be, az ajánlás ellenére este a cukrosoknak bőséges édesség "kiegészítést" adnak, aztán jönnek a rosszullétek, és a sor még igen hosszú. A jatt fogalmát ő sem ismeri, viszont tegnapelőtt este a TV előtt azért kezdett sírni, mert úgy érezte, hogy ez egyik öregúrhoz keményebben szólt, amikor az a pelenkát letépve kifelé indulva totál összefosta a kórtermet. Új fürdetés, új pelenkázás. Természetesen a nővérek között is vannak nem a pályára valók, de tessék már elgondolkodni, hogy a szakképzett nővérek döntő része miért menekült külföldre, vagy Spar pénztárakba, és ma már miért csak nyolc elemis, szakképzetlen segédápolók kaphatóak. Talán Kásler urat, és főnökét kéne megszólítani, hogy az pl. az idióta stadion építések helyett a az egészségügy humán problémáit kellene szorgalmazni. Volt idő (az Antall kormány idején), amikor közgazdászként magam is foglalkoztam kórházak működésével. Hát, bizony a fő gondokat nem a nővérek vonalán tártuk fel.

Severo 2020.03.03. 13:04:25

@micimate: Nem vonom kétségbe az általad leírtakat. Azonban a kettőnk hozzászólása nem ellentétes egymással, bár elsőre úgy tűnik.
Az első feleségedet - gondolom - nem a közelmúltban műtötték, és ápolták odaadóan. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és sok minden változott sebészeti osztályok ápolási munkájában. A levélíró, és én a mai állapotokat nehezményezzük.
Ki írta, hogy a kórházi fertőzéseket a nővérek okozzák? Én biztosan nem.
Arról írtam, hogy a kórházi fertőzések következtében magatehetetlenné gyengült betegeket az ápolási munka hiánya is a leépülés és a hálál felé tolja, nem pedig a felépülés felé.
Minden tiszteletem a krónikus osztályon erején felül dolgozó feleségedé! Azonban a levélíró által megírt eset ugyanúgy a sebészeten történt, mint az általam írt egyik eset / a másik a belgyógyászaton/.

sZulamith 2020.03.03. 13:14:19

Az érdekes, hogy jó pár hozzászóló a poszt iróját cikizi, miközben valóban balkáni a korházi ellátás, főleg ha idős emberről van szó.

Különben kevésbé fájdalmas ügyben sem mer az ember név szerint panaszkodni, ha csak nem nyert nagy összeget a lottón. Sajnos.

bandiras2 2020.03.03. 14:00:12

@Utó Pista:
Viszont egy rendes biztosítás kijönne belőle, ami fedezne egy nem luxus, de megfelelő ellátást. Pláne ha az egészségbiztosítóknál is lenne valamilyen bonus rendszer.

Boar. 2020.03.03. 14:06:55

@sZulamith: Ezért vérlázító a "sajtóreferens úr" válasza... A következő alkalommal amikor bekerül a panaszttevő a kórházba, nagyjából borítékolható, hogy élve nem jön ki. Amúgy meg leszíjazzák aztán bevágnak neki egy katétert, hogy ne legyen rá gond.

Kicknick 2020.03.03. 14:09:40

Anyám is ugy nézett ki egy hét után a belkettőn mintha demens lenne. Mondtam is a dokinak hogy kicsit le kéne szedni a szerről, mire azt hazudta hogy alig kap, csak a fájdalm miatt.
Mikor haza tudtuk hozni olyan volt mint a bibliai mesehős : 2 nap után kitisztult, egy hét után eldobta a botot és járni kezdett...
Aztán mondtam neki hogy vigyázzon magára mert ha még egyszer visszakerül nem biztos hogy kijön.
Szóval én minden szavát elhiszem a poszternek. De ha a mama ilyen törékeny és tényleg aggódnak miatta, akkor kicsit jobban kellene figyelni rá, akár rokon vagy fizetős gondozó formájában.

Boar. 2020.03.03. 14:18:11

@Utó Pista: Attól függ, ki mennyit fizet be. Mivel a befizetésekből befolyó pénz felhasználásának hatékonysága a bányászbéka jéghideg valaga alatt van, nem lehet abból kiindulni, hogy "ez a pénz csak erre elég".

midnightcoder2 2020.03.03. 16:35:45

@bandiras2: Csak tudod, állam bácsi az én fizumból (és adómból) tartja fenn a rendszert.

A másik dolog, hogy itt nem (csak) pénzrõl van szó. Bár az tény, hogy Orbán bácsi is szarhatna egy farfekvéses kövér sünit az élsportra elbaszott közpénzek miatt, de a nagyobb gond a struktúra. Ahhoz, hogy ne ez a színvonal legyen, három dolog kellene:
- Privatizált intézmények akik versenyeznek a TB pénzéért
- Az, hogy a TB valós értéken finanszírozza a kezeléseket, azaz az intézményeknek érdemes legyen versenyezni a betegekért.
- A TB-t nem szabad privatizálni (abból csak újabb lopások lesznek, ezt akarta az SZDSZ), viszont azt keményen kell ellenõrizni, hogy csak valós és indokolt kezeléseket fizessenek ki.

micimate 2020.03.03. 17:54:17

@Severo:Hatodik éve történt, és a víz egyre koszosabb! Sztár ügyvéd barátom, akinek elhihető, hogy neki semmi nem túl drága egy hatnaposnak mondott műtétet követően már több mint kilencven napja fekszik kórházi fertőzés miatt egy másik kórházban, mint ahol műtötték. Sajnos ez nem a nővéreknek adni képességtől függ. Valóban az egész egészségügy rohad. Az aktív ágyak jó részén szociális otthonokba való emberek fekszenek, de a szociális otthon drága, jobb, ha a főorvos úr kap havonta 40-50000 forintot, van koszt, gyógyszer, tiszta ruha, ápoló, hiszen csak nekik kell dolgozniuk ezekkel az emberekkel. Nem, kérem nincs kevés kórházi ágy. Normális rend nincs, normális humánpolitika nincs

Van viszont lejáró, csókosoktól vásárolt lejáró élelmiszer, majd hasmenés, víz és egyéb szükséges anyagok pótlása, jön a zavartság, a szedálás, a decubitus, vagy tüdőgyulladás, a temető. Felügyeli ezt valaki? Hát nem. Normális egészségbiztosítás nincs, az orvosok jövedelme nem üzleti alapú felügyelettől függ, senki nem preferálja a prevenciót, az állítólag közszolgálati médiákat sem érdekli, csak az ostoba szólamok mennek koszos körmű, sárga fogú miniszterünk szerint nem imádkozunk eleget. Hát magunk tehetünk róla. Én lassan már paráználkodni se merek, nehogy Káslet úr megszóljon!

okleveles naiv 2020.03.03. 17:59:33

Az egri kórház is ritka gagyi, h finoman fogalmazzak. Annak az esélye, h kifogj egy normális dokit, kb zéró. És vannak annyira arrogáns tahók, h még a beteg és a hozzátartozók orra alá is dörgölik h ők a kibaszott istenek, és mindenki dögöljön meg vigyázzban.
De ez kell a eccerű nípnek, különben már szarrá perelték volna a türrhőket.

gigabursch 2020.03.03. 18:07:53

Én nem is oly rég a Keszthelyi Kórházat nyomtam fel.
Azóta sem reagáltak.

Asszem érik egy cikk ide.

axolotl77 2020.03.03. 18:23:42

Hogy mennyire igaz a cikk, annak én magam is fültanúja voltam, amikor felszállt három nővér (ápolónő) a villamosra és ott tárgyalták ki a benti dolgokat. Ocsmány, primitív módon és nagy hangon tárgyalták ki a betegeket, telve gyűlölettel irántuk, az orvosok iránt és úgy általában mindenki felé.
Érezni lehetett, hogy megtelt a villamos feszültséggel. Nem lehetett nem odafigyelni arra a szennyre ami a pofájukat elhagyta. Ült velem szemben egy férfi, akinek minden tagja megfeszült a hallottaktól. Azt gondoltam, ez most felkel és szanaszéjjel veri őket. Hogy ez sajnos vagy szerencsére nem következett be, azt magam sem tudom.

midnight coder 2020.03.03. 18:37:46

@okleveles naiv: Volt már valaha olyan, hogy kis hazánkban valaki pert nyert műhiba miatt ?
Egy istent nem lehet elítélni. Az egészségügy amúgy akkor lesz normális itt is és általában a világban, ha ez az egész dolog elveszti végre a szakrális jellegét, és a dokik nem sámánok lesznek, hanem mérnökök.

Amina00 2020.03.03. 21:06:28

Mi orvosi műhiba miatt kértünk ilyen kivizsgálást,kitörölhettük vele! 6éves gyermekünk biciklivel elesett,szétrepedt az álla,bevittük a sürgösségire ahol hiába pár perc alatt kétszeresére dagadt a gyermek feje,a röntgen nem volt indokolt,kétszer felületesen áthúzták a seben a betadinos vattát,gyors összevarrták és jöhetett haza,még vissza is telefonáltam h a gyerek nem tud hanyattfeküdni,mert úgy érzi megfullad,de annyit mondtak h.akkor feküdjön oldalt!

horex · http://horex.uw.hu/ 2020.03.03. 21:27:37

@Zsuzsa Magyarfalvi: Ne kérjél ki semmit! Miért is kellene magánorvost fogadnia ha van tb biztositása? De ha fogadna is, akkor a nővér beleszar hogy ő fizetett a főorvosnak/orvosnak

Pepibubó 2020.03.03. 21:28:40

Pontosan így van, ahogyan a posztoló leírta - minden tisztességes ember tudja, akinek volt dolga a hazai "egészségüggyel". Azt a kevés, emberséges munkatársat, aki nem így viszonyulna a paciensekhez, azt kiközösítik maguk közül. Aki korpa közé keveredik, megeszik a disznók. Ugyanez a helyzet a hazai orvosokkal is: vannak kivételek, de alig látszanak ki a sz@rból.
Nekem az édesanyámat is ugyanilyen "nővérek" ölték meg. Amikor panaszt tettünk, akkor a vezetőjük kitüntetést kapott. Mert a mai napig működik a rendszerváltás előttről itt maradt maffia, amit a mai vezetés is boldogan használ.
Ez a helyzet nem fog javulni, mert mindig lesznek a húsosfazék körül, akik a megnyomorított nép utolsó tartalékait zsarolják ki. Azok védik ezt a trágyadombot, meg akiket lefizetnek. Azok hazudják ide az "ellátást" védelmező hozzászólásokat is.
Tipikus a kórház reakciójának undorító cinizmusa is. Az "egyedüli", amit tehetnek, hogy követelik a panaszos adatait, hogy "segíthessenek" - képzelhetjük, mire kell nekik: bosszút állni. Hát persze, mert "mást nem is tehetnek", ugyebár?!

Maczkóné Melinda 2020.03.03. 22:12:58

Én a belgyógyászaton feküdtem, de ott nagyon rendesek, és figyelmesek a nővérek, és az orvosok egyaránt!
Sebészeten nagyon régen feküdtem, de akkor nem volt ilyen gondom ott se.
Én nem akarok bántani senkit, de talán nagyobb alázatot kellene mutatni a nővérek felé. Napi 12 órában, 2 nővér jut 1 osztályra.....
Én is harcolnék a családomert nyílván, de pl fürdetni is segíthetne egy csaladtag. Abban sem látok semmi rosszat, ha néha a kedves A megeteti az anyukáját. Biztos vagyok benne, hogy nem éheztetik 0-24 ben! Nem kell azzal hencegni, hogy ki a tehetős és ki nem. Én nem vagyok az, de a belgyógyon nagyon szépen bántak velem!
Jobbulást a mamának!

NINCS KÉT ELLENZÉK CSAK FASZVERŐK VANNAK 2020.03.03. 22:20:27

@horex: Az utobbi evekben, a liberalisok annyi szelsoseges aljas hazugsagot terjesztettek az egeszsegugyrol, hogy mar senki nem hisz semmit se.
Par hete MSZP-es Bangone meselte el, hogy egy videki korhazban "HALÁL A MOCSKOS CIGANYOKRA" felkiáltással a foorvos szandekosan medove tett egy cigany not.

Ezek utan ez a tortenet is csak a szokasos baloldali remhirterjesztesnek, es hiszteria keltesnek tunik.

Zsuzsa Magyarfalvi 2020.03.03. 22:54:09

@horex: Nos én a sebészeti osztályon vagyok takarítónő, láttom nap mint nap mennyit szaladnak menyi beteg van és kevés nővér ki lehet nyugodtan próbálni és utána veni a szájukra őket

kárárámaispj 2020.03.03. 23:37:13

Gondolom le lettem tiltva.
Bravó

kárárámaispj 2020.03.03. 23:39:02

Azért érdemes megnézni, hogy a facebookos kommentelők, akik arccal vállalják a véleményüket mennyire mást mondanak mint a posztoló, meg az ilyen "hallottam a nővéreket a villamoson" típusú kommentelők.

Hórukk 2020.03.04. 00:48:31

@Igazság, hol vagy?: Most hogy így mondod, sohasem fogok balesetet szenvedni ha nincs nálam tisztasági csomag, meg kanál meg egy bögre.

kárárámaispj 2020.03.04. 01:04:48

@Hórukk: Az azért megvan, hogy amikor bevisz a mentő, akkor a legritkább esetben vagy azzal elfoglalva, hogy teázgass meg zabálj. Olyankor az ember leginkább azzal van elfoglalva, hogy vérzik, meg élesztgetik újra, meg ilyen apróságok.
Amikor meg odáig jutsz, hogy kanál kell meg vécépapír, akkor anyád már ott áll az ágyadnál.

És az is megvan ugye, hogy a kórházban fekvők igen kis százalékát viszi be a mentő, a nagy többség egyeztetett időpontra vonul be?

Igazság, hol vagy? 2020.03.04. 01:29:34

@Hórukk: Értő olvasás megy?Az itt vádaskodó,rágalmazó panaszos anyukája nem aznap került az osztályra !

Igazság, hol vagy? 2020.03.04. 01:32:04

@kárárámaispj: Az arc és név nélküli ember vádaskodhat,rágalmazhat mert nem lesz következménye!

Igazság, hol vagy? 2020.03.04. 01:44:08

@kárárámaispj: Végre valaki aki normálisan és érthető választ adott.Talán hórukk is tudja értelmezni!

Mr.paksimogyoró 2020.03.04. 13:20:45

@MAXVAL bircaman közíró: Már itt is rontod a levegőt, te beteg elme... Gyere haza, ne Bulgáriából osszad az észt, te szerencsétlen agymosott.

Micimacko12 2020.03.04. 16:05:03

Aki járt ott,vagy hozzátartozója,az nagyon jól tudja,hogy ebben van igazság! A gyerek osztály is katasztrófa. Az SBO az ügyelet úgyszintén! Aggresszívek az ápolók,az orvosok nem szólnak rájuk. Aki irja h a beteg a hibás az elfogult. Az SBOn nekimennek az emberbek,hogy minek mennek oda a betegek. A gyerek osztályon, ugy dobálják a csecsemőket,még a kicsikkel is agresszívek. Idős nagyanyámat (85) kék zöldre szorongatták a beteghordók,és ápolók. Be is vallották,de ott is falkba ütköztünk.Nem éri meg betegnek lenni,mert eltesznek lábalól . És ez se enm túlzás,se nem hazugság.

kárárámaispj 2020.03.04. 16:14:23

@Micimacko12:
Igen, teljesen hihető, hogy micimackó12 információi szerint a betegosztályon dobálóznak a csecsemőkkel. Szerintem még fociznak is velük.

Az SBO meg az ügyelet teljesen jogosan kérdezi meg, hogy minek mentél oda 2-3 hónapja fennálló panasszal.

Asszem micimackó12-vel nem akart összejönni az egyik nővérke, aztán ezért szutykozza.

Micimacko12 2020.03.04. 17:40:21

@kárárámaispj: nő létemre nem szeretnék nővérkével összejönni. A te válaszod arra mutat,hogy ott dolgozol és a dr bácsik baszogatnak és ettől jogosan királylánynak érzed magad! Kedves . Szellemi fogyatékos vagy. Orosházi korházban jóságos nővérek dolgoznak. Persze persze . Profik mind egyszer volt holnem volt . Ha haldoklik vki ne menjen be akkor azt mndod ,mert honapok otarosszul van,az dögöljön meg. Hagyjuk már annak örülne minden kórházi dolgozó,ha nem menne be beteg soha és lelehetne feküdni aludni. Akkor menjenek kapálni,ha nem tudnak az emberekkel bánni te idióta.

kárárámaispj 2020.03.04. 18:04:41

@Micimacko12:
A megfogalmazásodból és íráskészségedből aztán nagyon kiderül, hogy mennyire komolyan lehet venni a marhaságaidat.
Mondom, nyilván hiszek egy micimackó12 nevű szerencsétlennek, akinek ez a második hozzászólása, de szutykozni azt tud. Arc nélkül, név nélkül. Magyar érettségi nélkül.
"Profik mind egyszer volt holnem volt ." Ez mégis mi?
Egyébként nem, nem azt mondtam, hogy ha haldoklik valaki akkor ne menjen kórházba, hanem azt, hogy a sürgősségire ne menjen már be a 3 hónapja tartó krónikus hátfájásával. Tetszik érteni, micimackó? Egy orvos ismerős igen feldobott egy-két nyáresti sütögetést a sztorijaival, hogy mikkel képesek bemenni vasárnap ügyeletre meg sürgősségire az emberek.

És tény és való, hogy minden egészségügyis annak örülne, ha nem lenne egy darab beteg ember sem, és semmi dolguk nem lenne. Te, nagyon okos, te nem ennek örülnél?

Egyébként ha elmennek kapálni akkor a nagyanyád meggyógyul magától?

Hórukk 2020.03.05. 00:37:55

@kárárámaispj: Ez a baleseti sebészetre nem annyira igaz, ritkán szokott az ember combnyaktörést szenvedni tervezett időpontban. Ugyanez a vakbélre és az infarktusra is igaz. Arra pedig az egészségügynek nem kellene számítania, hogy mindenkinek van épkézláb, értelmes, hadra fogható, a közelben lakó hozzátartozója, aki elvégzi a takarítók, az ápolók és legrosszabb esetben az orvosok munkáját és még tejel is rendesen.

Hórukk 2020.03.05. 00:39:43

@Igazság, hol vagy?: Szerencséje volt, túlélte az első napokat.

kárárámaispj 2020.03.05. 13:25:56

@Hórukk: Igen hülyegyerek, jó, hogy felfogtad amit írtam.
A combnyaktörésnél meg a vakbélnél sem azzal foglalkozol baszod, hogy mi lesz a másnapi ebéd.

"Arra pedig az egészségügynek nem kellene számítania, hogy mindenkinek van épkézláb, értelmes, hadra fogható, a közelben lakó hozzátartozója"
Teljesen igazad van. Az emberek hatalmas többsége egyedül lakik a tajga közepén. Még jó, hogy arra mindenkinek van ereje, hogy infarktus esetén hívja a mentőket, vagy combnyaktöréssel beugráljon a kórházba.

"aki elvégzi a takarítók, az ápolók és legrosszabb esetben az orvosok munkáját és még tejel is rendesen." Az ápolók, takarítók, orvosok elvégzik a munkájukat. A probléma ott kezdődik, hogy a fajtád elkezd okoskodni, meg ő jobban tudja. Aztán nekiáll etetni a lábtörött embert. A nővér meg teljesen jogosan azzal foglalkozik, aki mondjuk nem tud enni magától, mert nincsen keze mondjuk.

Elemezgesd a mondatot:
"a nővérek – valami rejtélyes okból - kizavarták a wc-ről, úgy hogy még nem tudta elvégezni a dolgát, és utána persze ment a kiabálás, és otthagyták a kakiban órákig. "
Szóval a mami ott ült a budin fél órát, esetleg más is akart volna menni. Mit csináljanak? Várják meg amíg mindenki más az emeleten összefossa magát? Vagy álljon nővér mellette, hogy ha esetleg becsinál, akkor azonnal kipucolja? Van 50 beteg, mindnek a saját fájdalma meg baja a legfontosabb.

balinlinlin 2020.03.06. 07:17:36

@axolotl77: És ez melyik orosházi villamosvonalon történt?

axolotl77 2020.03.06. 09:10:26

@balinlinlin: Ha ez humor akart lenni, akkor kurvára gyengén sikeredett.
Amúgy 28-as villamos Pesten. A "hölgyek" meg talán a Bajcsy-kórház dolgozói.

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 16:25:26

@bandiras2:

Fizessél! ?Momdod, de miért is és kinek?

Ja, annak az ápolónak, aki FIZETÉST kap a napi munkájáért. Szerinted azért nem kéne a munkáját rendesen ellátni? Vagy elég, ha a házad tégláit egymásra hánnya a kőműves ( a közben megivott sörtöl ), oszt mjd amikor bekötözöl rád dől?

bandiras2 2020.03.12. 16:39:37

@látjátok feleim szümtükkel:
Vissza lehet nézni az államosított házépítések minőségét, mikor a félrészeg "mesterek" összehányták a lakótelepeket. Volt erről rádiókabaré is.
Mert az államinak mindegy, ha elvégez egy minimumot, akkor megkapja a fizetését. Kirúgni úgyse fogják, amíg csak egy picit is dolgozik. Vagy még akkor se.
Magánkórházban/versenyszférában bezzeg...
A mostani mesterember hiányból adódó pofátlanságot most ne hozzuk fel. Az ember örül ha egyáltalán akad valaki, aki egy éppencsak megfelelő minőségben elvégzi a munkát.
Mert a villanyt megszerelem, de a gázhoz fűtéshez nem merek nyúlni, mert hülye vagyok hozzá-

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 16:40:52

@kárárámaispj: "Magyar érettségi nélkül."

Az még haggyán, de magyarság kutatással sem foglalkozni? Legalább a tíz parancsolatot olvasgatná. Nahát!

látjátok feleim szümtükkel 2020.03.12. 16:53:29

@kárárámaispj: "a nővérek – valami rejtélyes okból - kizavarták a wc-ről, úgy hogy még nem tudta elvégezni a dolgát, és utána persze ment a kiabálás, és otthagyták a kakiban órákig. "
Szóval a mami ott ült a budin fél órát, esetleg más is akart volna menni. Mit csináljanak? Várják meg amíg mindenki más az emeleten összefossa magát? Vagy álljon nővér mellette, hogy ha esetleg becsinál, akkor azonnal kipucolja? Van 50 beteg, mindnek a saját fájdalma meg baja a legfontosabb."

Hát te egy nagy bunkó vagy. Én is, meg a párom is betegek vagyunk, idős, 92 éves apóst nem tudtuk gondozni. Otthonból került sbo-ra, nem a prériről, majd combnyakcsont törés miatt műtétre. A te megyédben, de azt nem mondom meg, hogy hol. A műtét jól sikerült, de közben tüdőgyulladást kapott, és szépen elaludt. Fogalmunk sincs, hogyan bántak vele, mert amikor meg tudtuk látogatni, akkor már nem volt olyan állapotban, hogy a bánásmódról beszélgessünk.

Akik meg nem halnak meg, azok el tudják mondani miként bántak velük. Tudod leszel még te is öreg, ha szerencséd lesz és nem halsz meg idő előtt, majd akkor legyen nagy a pofád.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása