Embertelenül bántak a vajúdó anyukával a Jászberényi Kórházban

2020.02.24. 06:30

p9030088a_1.jpgA nőgyógyászok bunkó, undorító stílusa a nőkkel, a csecsemős nővérek és ott dolgozók viselkedése az anyukákkal felháborító!

Tisztelt Praxis blog!

 

Aki ismeri a Jászberényi kórházat, tudja már, hogy ott aztán végképp semmi jót nem várhatunk! (tisztelet a kivételnek, mert vannak páran). Ezúttal tavaly szeptemberbe megtapasztalhattam a Jászberényi kórház szülészet és nőgyógyászati osztályának a csodás bánásmódját, ahol aztán végképp elvárná az ember, hogy az anyukákkal normálisan bánjanak. 13-án, egy vizsgalat után megállapította az egyik nőgyógyász, hogy bizony a baba oxigénhiányos, befektet a nőgyógyászit osztályra, el fognak végezni pár vizsgalatot, hogy azt kizárják.

 

Kérdésemre hogy miből feltételezi ezt, a válasz csak annyi volt, hogy erre nincs időm, és már vette is elő a telefont és telefonált. Felvettek az osztályra délelőtt 11 órakor. Ebédet már nem kaptam, párom hozott be ennivalót. Vártam türelmesen a vizsgálatra, vagy legalább arra, hogy valaki jöjjön és világosítson fel.

 

Erre délután 2 óráig várhattam, akkor jött egy ápoló, morogva odaböfögte, hogy menjek át szülőszobára. Átmentem, infúzió be, csináltak egy oxitocinos terhelést, a felénél berobogtak, kihúztak, mondták, hogy menjek vissza osztályra, kell a szülőszoba. Aznap már semmi sem történt, embert nem lehetett látni.

 

Másnap reggel 5 órakor jöttek, hogy 6 órakor menjek el NST vizsgálatra. Annak az eredménye jó volt, viszont reggel 7 órától elkezdődtek az 5 perces fájásaim. Mivel már nem első gyerek volt, tudtam mire számítsak, ezért szóltam a nővéreknek. Gúnyosan vigyorogtak, és mondták, hogy de hát most voltam NST-n, majd ha lesz a reggeli vizit, szóljak. Szóltam, semmi sem történt. Akkor már pecsételő vérzés is jött, a fájások se múltak el, tudtam, hogy ez bizony már szülés lesz.

 

Kerestem nőgyógyászt újra, akire egy óra hosszát kellet várnom, hogy csináljon vizsgalatot. Vizsgálat után közölte, ez szülőszoba, 3 ujjnyira tág. Gond nélkül megszületett, szülésnél külön köszönet a szülésznőnek, levezette az egészet, segített és támogatott, ugyanis orvos nem volt jelen se előtte, se közben, se utána.

 katherine-heigl-knocked-up-cosmopolitan415x275.png

Másnap a szülésznő bejött, meglátogatott, érdeklődött. Ezer hálám neki! A gyermekágyas osztály, arról külön véleményem van, röviden tömören: pocsék! A szoptatni nem tudó anyukákat megszégyenítették mindenki elött, a fizetős anyukákkal kivételeztek. Gyermekem bele kakált a magzatvízbe, antibiotikumos kúrára szorult 5 napig.

 

Kedden mehettünk volna haza, de ezért meg maradni kellet. Kedden engem, és egy másik anyukát szó szerint kivágtak minket a gyermekágyas osztályról, áthelyeztek a gyermekosztályra, mert nem volt hely.

 

A gyermekosztályon tündéri, segítőkész emberek dolgoznak, hálát adok igy utólag az égnek, hogy átkerültünk oda. Köszönők mindent nekik!

 

Mivel gátsebem volt és varrni kellet, a varrattokat 6 nap után szedték ki és a nőgyógyász akkor is flegmán odaszolt, hogy én lejáratom a kórházat, pusztán azért, mert az igazat mondtam annak, aki kérdezett.

 

A nőgyógyászok bunkó, undorító stílusa a nőkkel, a csecsemős nővérek és ott dolgozók viselkedése az anyukákkal felháborító! Kívánom nekik, hogy bármi történik velük, ugyanazokat a szavakat és megszégyenítő viselkedést kapják vissza az embertől!

 

A lábam be nem teszem többé a Jászberényi kórházba.

 

Itt köszönöm meg azonban a szülésznő csodás és emberséges munkáját és a gyermekosztály minden dolgozójának a segítséget!

 

Remélem, eljut e levelem a gyermekágyas osztály dolgozóihoz és kicsit magukba néznek, hogy hogyan is bánnak az anyukákkal ott.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.02.24. 07:50:50

Ezzel a pocsék helyesírással és magyartalansággal valóban lejáratja a kórházat.

Kiss Norbertné 2020.02.24. 19:20:33

Minden szava igaz!
2015-ben szültem a Jászberényi kórházba.Terhességem eseménytelen volt,rendben zajlott.Orvos nélkül,szülésznővel szültem,a kislányt újra kellett éleszteni,mert éppen amikor kellett volna nem volt senki mellettem,így nem kapott azonnali ellátást a kicsi.(szerencsére makk egézséges 4 éves!)
Tehát teljesen igaz!Ami a Jászberényi kórház szülészetén folyik felháborító!

jegeskaveee. 2020.02.24. 19:48:46

@kekecke: Engem is zavar, de attól még lehet igaza. Olvastam én már ettől pocsékabb helyesírással írt posztot tanult embertől, és ragyogó fogalmazással, hibátlan helyesírással megírtat is, nem diplomástól.

Falusiné Péli Melinda 2020.02.24. 20:33:36

3 hónapig élveztem a jászberényi kórház nőgyógyászati osztályának a vendégszeretetét.
Veszélyeztetett terhes voltam, szigorú fekvés volt előírva. A 24.héten beindult a szülés. Az orvosomnak és az ott dolgozó többi orvosnak, ápolónak köszönhetem, hogy most itt fekszik mellettem a fiam. Sürgősségi császárom volt a 36. héten, méhlepény leválás miatt. Az orvosom hívták, nem vette fel, így az ügyeletes orvos és még egy doki végezte el az életmentő műtétem. Mindenki szuperül viselkedett, gördülékenyen,gyorsan zajlott minden. Az előkészítőben is aranyos volt mindenki, úgy mint a műtőben is. Nyugtattak, beszéltek hozzám végig. Persze ettől még aggódtam a baba miatt hogy minden rendben legyen vele. Amikor kivették a babát, gratuláltak. Majd hallottam ahogy felsírt, pár perc múlva oda hozták hogy meg tudjam nézni. Majd elvitték. Kb fél óra múlva amikor a megfigyelőben voltam, vissz a hozták,ram tették és a férjem os bejöhetett hozzánk.
Reggel újra bejött az orvos,aki műtött. Bejött az orvosom is. Amikor mennem kellett fürdeni, a nővér türelmes volt, segített. Es ez a kedvesség végig megvolt mindenkiben. Csecsemős nővérek is aranyosak voltak. Segítettek azoknak, akik nem boldogultak a szoptatással. Nem voltak morcosak.
Az a három hónap nyomot hagyott bennem. Kétségbe esés, családom, gyermekeim, férjem hiánya türelmetlenné tett néha, de ezt senki nem vetette a szememre. Se nekem, se azoknak a nőknek a szemére, akik szinten hónapokat feküdtek bent velem egy szobában.

kunzoo 2020.02.24. 21:18:15

@jegeskaveee.:
Tudod, írni nem az egyetemen tanul meg az ember hanem általánosban, kicsit középiskolában.

bárisnya 2020.02.24. 21:22:45

@kekecke: valóban, megragadtad a poszt lényegét, gondolom, a nickneved által feljogosítva érzed magad erre. Intellifens, empatikus hoztászólásodhoz csak gratulálni kehet, s kívánok hasonló élményeket, mint amimet a posztoló leírt, s remélem, hibátlan stílussal s helyesírással osztod majd meg.

Móni Misi Szigetvári 2020.02.24. 23:52:41

Mi pont ezért választottuk inkább Pestet. Oké hogy az utolsó héten már Pesten maradtam testvéremnél, kicsit kényelmetlen volt de inkább előtte egy kicsit mint a babával. Nekünk nagyszerű élmény volt mind a szülés, apával persze, mind az aranyórák, mind az a 3 nap. Nem bántam meg. Mindenki aki teheti néze meg a kórházat ahol szülni szeretne,mert egy jo emlék egy jó élmény amit majd tovább adhatsz a babonak..

Hórukk 2020.02.25. 00:59:56

@Falusiné Péli Melinda: Választott orvosod volt, sejtették hogy tejelni fox.

axecco 2020.02.25. 07:10:22

Sajnos Jászberényben nem csak a szülészet ilyen.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.02.25. 07:24:59

@bárisnya: még osztani sem tudsz rendesen. "amimet"? Szerencsétlen.

inkábbkeddenvásárolj 2020.02.25. 07:44:50

Szerencsétlen posztoló, elfelejtettek szólni neki, hogy ma már a stadionba kell menni szülni, nem a körházba.... Tajgetosz+

bárisnya 2020.02.25. 08:25:43

@kekecke: több elütés volt benne, csak ezt találtad? Tartalmi észrevétel, esetleg?

jegeskaveee. 2020.02.25. 08:47:50

@Falusiné Péli Melinda: Ezzel nagyon egyet tudok érteni, mármint a kölcsönös tiszteletadással. De mi a helyzet azzal a kórházzal, ami helyett egy fővárosi kórházat választottál, vagy ott mégsincs így? Mert akkor bizony @Hórukk:-nak is van igazsága.

Amúgy még egy kérdés: mi az az "aranyóra", és miért kell így hívni?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.02.25. 09:19:02

@bárisnya: tartalmi észrevételt vársz a személyeskedésedre? Ezt magad sem gondolhatod komolyan. Nem ereszkednék ilyen mélyre.

Muad\\\'Dib 2020.02.25. 09:35:04

@kekecke:
Na de mi köze a témának a helyesíráshoz?

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.02.25. 10:01:33

@Muad\\\'Dib: hát annyi, hogy a posztoló hölgy kissé összevissza ír, és ugyanolyan lesújtó véleménnyel van a kórházról, mint amilyen jóindulatúan nyilatkozik ugyanannak az egészségügyi intézménynek egy másik részlegéről. A teljes jászberényi kórházról ír vádaskodva, de külön kiemeli a gyermekosztályt. Ha tudna helyesen írni és fogalmazni, talán még hiteles is lenne.

Muad\\\'Dib 2020.02.25. 10:52:57

@kekecke:
Tehát aki helytelenül ír és fogalmaz (például legyen egy tanulatlan ember) az per definitionem nem lehet hiteles, és/vagy nem érdemel emberi bánásmódot?

Falusiné Péli Melinda 2020.02.25. 10:58:36

@jegeskaveee.: Jászberényben szültem, ott is töltöttem el a három hónapot. De ez benne is van az első kommentemben.
Egy másik hölgy írta hogy inkább Pesten szült.

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.02.25. 11:00:06

@Muad\\\'Dib: de hát saját bevallása szerint is kapott.

Prendergast 2020.02.25. 11:00:15

Na és a helyesírásnak és fogalmazási készségnek mi köze van a hitelességhez? Vagy elhiszed, amit ír, vagy nem - formától függetlenül. Ami szintén további kérdéseket vet fel: mi van akkor, ha te nem hiszed el? Leginkább semmi.

Cpt. Flint 2020.02.25. 13:02:52

@kekecke: gondolom, akinek neadjisten tájszólása van, a bíróságon sem tanúskodhat...

kekecke · http://szepkiselet.blog.hu 2020.02.25. 13:21:12

@Cpt. Flint: kissé eltértünk az eredeti témától. Érdekes feltevéseid vannak mondjuk... :o

MaMy 2020.03.01. 15:34:36

Óó, mikor a szülésznő a fülem hallatára adta elő az őt "megfogadni" szándékozó pocakos anyukával meg a férjével, hogy aki fizet, arra a vajúdó anyukákra kedvesebben és jobban odafigyel... Hányinger.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása