Lassan felőröl a fájdalom

2018.06.06. 06:00

derekfajdalom-megelozese-gyogytornaval-blob-kep.jpgTovábbra is vannak fájdalmaim, nem tudom hogyan tovább, magánrendelés felkeresését a jövedelmem nem teszi lehetővé… 

Kedves PraxisBlog!

 

A tehetetlenség íratja velem a történetemet, lassan felőröl a fájdalom…

 

Február eleje óta igen erős baloldali derék/vesetáji fájdalmaim vannak, napközben is fáj, de főleg éjszaka erősödik fel, a fájdalomcsillapítók hatástalannak bizonyulnak. Első körben a házi orvos Ciprofloxacint írt fel, ekkor kb. 1-2 hétre megszűnt a fájdalom, majd ismét jelentkezett. Újra Ciprofloxacint írt fel, amely most nem használt, így Levofloxacont kaptam (ezek antibiotikumok), de az sem járt eredménnyel. Márciusi laboreredményem: süllyedés 58 mm/ó, CRP 8,30, fvs 11. Voltam nőgyógyászati vizsgálaton, ahol mindent rendben találtak.

 derekfajdalom-megelozese-gyogytornaval-blob-kep.jpg

 

Majd urológia vizsgálaton is jártam, ahol CT vizsgálatot is végeztek, megállapítást nyert, hogy nincs vese probléma. Viszont a CT leletet készítő orvos ráírta a leletre, hogy gerinc MR vizsgálatot javasol a lumbális gerincen látható elváltozások további karakterizálására. A leleten többek között ez szerepelt: A Th. XI. csigolyamagasságában egy 7 mm-es meszes képlet, vs. nyirokcsomó figyelhető meg. L.III-IV. valamint L.V-S.I. csigolyák scleroticusak, intervertebrális résekben vacuum jelenség látható.

 

A háziorvos tovább küldött reumatológiai szakrendelésre. A reumatológus szakorvos közölte, hogy nem ad beutalót MR vizsgálatra, mert úgy is csak októberre kapnék időpontot, majd felírt 150 mg-os Mydetont (eddig is szedtem) és Zadex 60 mg-os kapszulát és 3-4 hét múlva menjek vissza. Egyébként semmilyen fizikai vizsgálat nem történt, csupán szemrevételezett…

 

És akkor itt elakadt a történet, továbbra is vannak fájdalmaim, nem tudom hogyan tovább, magánrendelés felkeresését a jövedelmem nem teszi lehetővé…   

 

Köszönöm,

Péterné

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

qbr 2018.06.06. 11:55:04

Tisztázni kellene a reumatológusal, hogy nem úgy értette-e, hogy a levélíró kérjen időpontot MR-re, és ha majd közeledik az időpont, kiállítja a beutalót (az csak 3 hónapig érvényes)

csak néha benézek ha marhaságot látok 2018.06.10. 12:39:54

csinálhatna legalább egy röntgent a lumbális gerincéről
egyébként meg az ilyen jellegű problémával miért kell reumatológushoz menni? van valamilyen reumatológiai alapbetegség? ha nincs akkor mit csinál a reumatológus?
itt egy ortopéd vagy idegsebész jobban tudná kezelni a problémát

qbr 2018.06.10. 22:24:12

@csak néha benézek ha marhaságot látok: nehéz dolog ez. Felesegemet is reumatologushoz kuldte eloszor a sérvével a háziorvos, aztan magatol ment tovább, es utana még pingpongozott vele egy sort az ortoped es az idegsebesz.
A szemelyes tapasztalat az, hogy a sérveknek valahogy nincs igazi gazdája a periférián (aztán korhazban mar persze igen)

lüke 2018.10.06. 12:15:20

Kinesiotaping...hajrá
Lumb. rtg, hasi UH,labor után persze...
( ezt egy banális magánszolgáltató is megoldja)

platelet 2018.10.25. 22:53:16

Meghalt ez a blog :(

Dikusz 2018.10.28. 01:11:16

@badger: De azért csak-csak benézünk, hogy mennyire hót meg, ugye? :)

badger 2018.10.30. 07:18:44

@Dikusz: persze, szeretek én is házhoz menni a ló#aszért

Dikusz 2018.10.30. 07:50:47

@badger: Azt igazán nem tudom, te melyik házhoz jársz, én úgy látszik máshova, mert nem találkoztam veled.:)))

Komolyabban: ha egyre ritkábban beleolvasok a nyilvánvalóan nem aktív blogba nosztalgiából, akkor eszembe jut, hogy itt ismertem meg azt a számomra igen értékes embert, aki a netes felület felszínessége ellenére igen baráti kapcsolatba kerültem. Nagyon sokat jelentett számomra, igen értékes emberke volt. Nincs már köztünk...

Almandin 2019.01.19. 18:47:18

@qbr: Szerintem inkább paraszolvenciavadász viselkedés volt ez az orvos részéről. Éltem már át hasonlót.
Ha olyan a problémád, amibe nem halsz bele rögtön, vagy magánorvosnál kell otthagynod tízezereket/százezreket, vagy szép lassan bénulj bele pl. egy porckorongsérvbe, egyéb problémába. Nem minden orvos ilyen, de a többség rafináltan tartja a markát. Ráutaló kommunikációt meg azért alkalmaznak, mert sok beteg zsebében ott a diktafon, nem akarnak bíróságon kikötni.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása