Soha többé SZTK Fogorvos!

2018.03.23. 10:01

fogorvos-rescue-elsosegely-keverek-845x577.jpgVégül nyár végén sikerült saját erőmből vért izzadva összegyűjtenem annyi pénzt, hogy egy középkategóriás áras magán fogászaton megkaptam a megfelelő fognyaki tömésemet.

Tisztelt Praxis!

 

Tavaly tavasszal lett volt Új SZTK Fogorvosom mert az 1. Felnőtt SZTK Fogorvosom 32 éves koromban 13 év után lemondott rólam... Addig a SOTE Fogászati klinikára jártam kezelésre, mind addig amíg az egyik fogam el nem kezdett fájni tavaly tél végén. És hiába mentem másnap munkám után a SOTE Fogászati klinikára nem tudtam számomra megfelelő időpontot adni, így 1,5 hónapra rá a munkahelyem körzetében lévő SZTK Fogászatra mentem el.

 

Nem volt szerencsém a legjobb leendő Fogorvoshoz kerülnöm mert tartósan betegállományban volt, így kénytelen voltam a Főorvost választani aki megkérdezte tőlem antibiotikumot írjon fel a gyulladt tömött fogamra vagy gyökér kezelje azt. Végül gyökér-kezelve lett azt is megkérdezte fájdalom csillapított adjon-e nekem a gyökérkezelésre. Érzéstelenítés alatt gyökér kezelve lett. 3. gyökértömés csere után nem fájt a fogam. Viszont amikor a Fognyaki szuvasodást fúrás nélkül betömte többször rosszul tömte be a fognyaki részemet. Így végül elmondtam finomat az Asszisztensnek aki hátat fordítva nekem magában nevetett a problémámon.

 fogorvos-rescue-elsosegely-keverek-845x577.jpg

 

Amikor a fogorvosnak mondtam el: annyit válaszolt ne idegeskedjek mert ő is ideges tud lenni mert ingyen csinálta a fogtömésemet. És évente egyszer csak 1 db fogtömést támogat az OEP, és a többit a fogorvosi fizetéséből vonja le az OEP amit majd visszadob a Fogorvosnak. Nem érdekelte a fogorvost, hogy a Fogyatékossággal élőknek életük végéig ingyenes a TB-jük legálisan. Végül nem volt más választásom nyár végén sikerült saját erőmből vért izzadva megalázó órabéres fizetésemből összegyűjtenem annyi pénzt, hogy egy középkategóriás áras magán fogászaton megkaptam a megfelelő fognyaki tömésemet.

 

 Olyan jól sikerült mintha Fogzománc lenne a tömés helyett. Havonta 1x Nyár vége után egészen Novemberig, 1-1 db fogamat kezeltettem Fogszuvasodás miatt. Jelenleg reménykedem sikerül annyi megtakarítást összegyűjtenem saját erőmből, hogy nyugodtan egy jobb fizetésű állásra cserélhessem a jelenlegi állásomat. És kell többé aggódnom a fogszuvasodásom kezelése végett, és a Fogorvos iránti Szociális fóbiám leküzdésében sem kell bajlódnom.

 

 ,,Soha többé SZTK Fogorvos" legalább 3 évig ne kelljen oda mennem.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The reaper 2018.03.23. 14:05:24

Nekem sztk-s fogorvos gyökérkezelésnél elfelejtette az egyik gyökértömést, emiatt fél év után tályog kezdett el nöni a foggyökér alatt. Magánorvossal megnézettem, a fogat húzni kellett, és egy 200 ezres híd lett a vége.

chili wili 2018.03.23. 14:31:18

@The reaper: velem ugyanez történt, csak magánorvosnál.

nemecsekerno_007 2018.03.23. 15:52:46

@chili wili: Az már sokkal neccesebb. Adott számlát? Na az ilyenek miatt kellenének a magánbiztosítók az egészségügybe, az államiba is...

chili wili 2018.03.23. 16:08:29

@nemecsekerno_007: dehogy adott... 20 éve történt, 10 évig bírta utána az a fogam, és senki nem értette, miért fáj egyfolytában. Mikor kihúzták, az akkora megkönnyebbülés volt!

Parajpuding 2018.03.23. 19:19:44

Talán csak szerencse, de eddig nekem többször volt jó tapasztalatom tb. fogorvossal, mint magánfogásszal. Persze itt is, ott is akad kókler, de nem egyszer sztk-s fogorvos hozta rendbe azt, amit a maszek doki elcseszett. Fordított esetre még nem volt példa.

siriq111 2018.03.23. 20:23:47

En maganhoz mentem, kozben kiderult 2 fogamat is tomni kell. Mind a ketszer rossz helyre adta be az erzestelenitot. Mondanom sem kell , nagyon orultem neki. Duplan kaptam a ket alkalommal. A higenia az nuku. Baba zsepivel torli a furot. Volt , hogy le is esett.
Az sztk-s elmenyem ehez kepest egy luxus fogtomes volt.

lüke 2018.03.23. 22:07:05

az emberi száj egy baktérium tenyészet,nincs benne egyetlen steril hely se
csoda ,hogy a tömés nem fertőződik el:) s nem rohad szét utána a tömés
a tömésnél fertőtlenítenek , attól kezdve nem lehet becsukni a szád,
addig a baktériumok közt fúrnak....

midnightcoder2 2018.03.24. 09:26:53

Én a 90-es évek közepén voltam utoljára SZTK fogorvosnál. Az olyan élmény volt, hogy utána soha többet. De a szarabb maszek fogdokit is kerülni kell, ez szintén tapasztalat. Valahol ott kezdődik a normális fogdoki, hogy nem panelben van a rendelő, nem ránézésre 30 éves, ütött-kopott gépei vannak, és a betegek nagyobb része külföldi.

Dr. Szadó 2018.04.22. 10:23:05

Nenenenenene! Ezzel rengeteg embertársadtól vonod meg a lehetőséget, hogy a gatyájukba élvezzenek, miközben kínoznak. Nekik is joguk van az eltérő szexuális élvezet gyakorlásához! Az a kézzel fogható rettegés és a minden porcikában érezhető hatalomérzet semmihez sem fogható! Vigyázz, fel ne jelentsenek szadofóbiáért!

Ne vegyetek komolyan, csak trollkodom. Szadista, nárcisztikus szociopatákat észérvekkel meggyőzni nem lehet, úgyhogy legalább csináljunk viccet belőlük - közröhej tárgyaként már kevésbé nagy az az önérzetes pofájuk. :)

Dr. Szadó 2018.05.01. 14:45:19

Különben is, ha nem tetszik, húzd ki magadnak!

EgySimaEgyfordított 2 2018.11.29. 20:08:37

Csakis magànfogorvos,vagy ha vki Bp-i akkor a Sztomatolôgiai Központ tanulô fogorvosokkal. Egy rokonomnak sztk s fogorvos úgy kihúzta a fogàt,hogy utàna begyulladt a helye,40 fokos làz miatt ügyeletet kellett hozzà hìvni.
Én (ezért is) vsak magànhoz megyek. Elkérik az àràt,de nem végeznek kontàr melòt-s ha vigyàzol a fogaidra,max.félévente kell menned ellenõriztetni.

Liu 2019.07.24. 17:13:46

Voltam magánnál is, SZTK-snál is. A magánnal (se) volt bajom, de aztán (gyanítom kettőnk hibájából) kellett végül húzni egy fogamat. Betömték ideiglenessel ambulancián, SZTK-ban, oké. Megyek magánhoz, hogy cserélje ki véglegesre. Még ne, afta van felette a szájfalon, lézerezi, majd legközelebb. Legközelebb mi volt? Most már ki kell húzni. Recsegés, ropogás, gyökér bennmaradt. Feszíti, feszíti... fáj... nem pokolian talán, de eléggé... Pedig kaptam érzéstelenítőt, csak vagy aga a szer volt rossz, vagy nem jó helyre adta be. Hozzáteszem ezelőtt a foghúzás előtt volt pár fogtömés (9000/db), azok mind rendben mentek, panasz se volt utólag.
Majd átküldött az SZTK-s szájszebészetre, ahol viszonylag gyorsan és ügyesen kiszedték a "maradékot", vésni se kellett.
Utána már csak SZTK-ba jártam az állandómhoz, ő nagyon ügyes volt. Egyszer a vele egy szobában dolgozó ambulanciáshoz mentem (csak ő volt ott), érzéstelenítő nélkül gyökérkezelt, "hogy tudja, mikor ér le a tűvel az aljára". Nem vagyok biztos, mennyire "helyes" ez, de nem fájdalommentes, az biztos. Egyébként nem volt türelmetlen, bunkó, végezte a kezelést.
Most már más van helyette és ő helyette is más, aki szabadságon van augusztus elejéig. Egy nagyobb darab le van törve egy fogamból, nem akarom, hogy gyökérkezelés legyen ebből (is), nem fáj egyelőre, korábban se fájt kicsit se, így nem hiszem, hogy elhalt.

Summa summarum: az SZTK-sok és a magánorvosok között is lehetnek jobbak és rosszabbak, úgy érzem azér én még egyikből se fogtam ki a "hú de rosszat" csak pár időnkénti kellemetlenebb "megoldást"...
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása