8 órát vártunk a sürgősségin

2017.05.07. 08:15

honved_korhaz_kulso_1_3.jpgNekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk.

Tisztelt Praxis!

 

Húgom a MÁV háziorvosi ügyeletére ment be, ahol arra panaszkodott, hogy szúr az oldala. Mar ott is annyit várt, hogy már nem bírt menni. Az orvos vakbélgyulladásra gyanakodott, és elküldette húgomat a Honvédbe. Na igen, csak húgom egyedül ült ott a váróban, és mozdulni nem bírt. De simán kitettek, hogy oldja meg úgy a bejutast, ahogy akarja.


Gyorsan intézkedtünk, bekerültünk a Honvéd sürgősségire, és 8 órát vártunk. Ö szenvedett, sirt, de csak azt mondtak, nem olyan vészes, minden rendben van. Én kérdeztem, kell-e műteni a húgom, a válasz az volt, nem kell. 1 órával később romlott az állapota, és azt mondták az orvosok, hát műteni kellene, de a személyzet fáradt, megvárják a kora reggeleseket, hogy friss szakemberekkel kerüljön a műtőbe. Hát mondtam, rendben van.

 

honved_korhaz_kulso_1_3.jpg


Én hazamentem, reggel hívtam húgom barátját, aki végig nála maradt, kiderült, hogy hajnali 3-kor mégiscsak megműtötték, mert perforált a vakbele, és inkább nem várták meg a korai műszakot.
Nekünk még szerencsénk volt, mert rokonaink dolgoznak a Honvédben és úgymond "gyorsan" sorra kerültünk, és egy plasztikai sebeszorvos végezte a műtétet, hogy ne maradjon nagy hege a húgomnak, de az állandó idegtépés.


Én láttam, ahogy egy bácsi vérző fejjel ül 6 órán keresztül egy kerekesszékben, miközben egyszer se nézett felé senki. Pedig a Honvéd meg a jobb kórházakhoz tartozik. Ez kb. 3 éve volt.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2017.05.07. 08:49:30

Ez gyalázat. És épp itt volt az ideje, hogy kiderüljön. Nohát.

(Despotának csókolatom.)

apanna 2017.05.07. 08:56:20

És most jutott eszedbe ez a három éves történet?

she_wolf 2017.05.07. 08:59:01

@apanna:
Mostanáig ideget tépett:)

Greg24 2017.05.07. 18:28:50

Vajon mikor lesz az h megertik az emberek h a surgossegi nem azert surgossegi mert gyorsan latnak el??valaoszinuleg soha..

Hehe64 2017.05.08. 11:54:29

@Greg24: De nem ám.
Soha nem fogja megérteni az a paraszt beteg, hogy a sürgősségi arra szolgál hogy ne otthon dögöljön meg, hanem várakozás közben.
Ha pediglen a megdöglés fura véletlen folytán mégsem jön össze, legalább emlegesse holtáig a tartósan megmaradó szövődményeket.

Katoci 2017.05.08. 11:55:03

Többet kéne tudni az egész történetről. Az ok, hogy 8 órát várt (bár azért ma kicsit jobb a helyzet, de pl öcsém is simán várt 6 órát a brüsszeli sürgősségin), de érkezése után pl látta legalább egy triage nővér? Kértek vizsgálatokat? Mert ha anélkül várt 8 órát, hogy bárki ránézett volna az hiba, ha látták és úgy kellett várni akkor nem biztos, hogy az.
A reggel óta talpon lévő sebész, aneszteziológus, és műtős személyzet esetéb én is csak végszükség esetén vállalnám a műtétet.

Hehe64 2017.05.08. 12:05:11

@Katoci: " ha látták és úgy kellett várni akkor nem biztos, hogy az."
Egy vakbélgyanúval bekerült, majd helyben átfúródott vakbélgyulladással megműtött betegnél az eljárás természetesen szakmailag abszolút védhető, és indokolt. Ha, és amennyiben az ilyenkor szokásos hashártyagyulladás esetleg fellépett volna, az pech.
Vagy mégsem?

she_wolf 2017.05.08. 12:33:21

@chili wili:
Mindjárt lesz itt pörgés, kitették címlapra. Az, hogy a cucc most megy oviba, és semmi konkrétumot nem tartalmaz, mit se számít.
A lényeg, hogy a plasztikai sebész bácsi szépen dolgozott a pocin.
Lefordulok, mielőtt én is ideget tépek:)

@Katoci:
Borítékolom, hogy a kérdéseidre nem fogsz választ kapni. Itt -ritka kivételektől eltekintve- nem szokás ugyanis.

worxland 2017.05.08. 13:26:06

Hasonló volt a történet apámmal 2-3 éve, szintén a Honvéd sürgősségin, meg se nézték, amíg várt, 5-6 óra után került sorra. A váró tele volt, a medikák és fiatal dokik (voltak nyolcan-tízen) egymással trécseltek, egy idősebb (de azért bunkó) nővér vette fel az adatokat, a másik mellette kábé pasziánszozott. A bejárati ajtó tárva-nyitva (március késő este, egyszámjegyű hőmérséklet), hadd kapjon még influenzát is a sok hülye páciens, akit arra evett a fene.

ember100 2017.05.08. 13:59:45

@Katoci:
helló !

Hát igen , egy ismerősöm is 15 órát várt Dél-Baklavában :)
És akkor ez most indok ?
Talán NEM kellene kisvasutat , stadiont... csinálni és akkor jutna több pénz orvos a sürgősségire is , és lehet hogy egy perforálódni készülő vakbél sürgős lenne ?
Csak kérdezem , nem operáltam még ilyet , de nem ebbe szoktak belehalni ha nem időben operálják ? :)

jaap 2017.05.08. 14:04:45

@Greg24: Bizony az emberek értik. Azt nem értik, hogy miért kell órákat várni arra, hogy megnézze őket egy orvos. Nem azt várja senki, hogy amikor belép a sürgősségire akkor minden ott dolgozó félredobva mindent vele foglalkozzon hanem azt hogy az adatfelvételen túl is történjen valami. Fenti esetben, ha már vakbélgyanúval küldik be akkor vizsgálják meg rövid időn belül. Utána mondhatják, várjon türelemmel, meglátjuk csak múló görcs-e pl. vagy komoly a baj. Sajnos a tapasztalatom az ( az elmúlt 2 évben többször is kellett sürgősségire kísérnem családtagot ), hacsak nem vérzel spriccelve, leszarnak magasról órákon keresztül, akárhányan is vannak betegek a sürgősségin...

ember100 2017.05.08. 14:07:04

@Greg24:
Helló !

Akkor a sürgősségi az ahol gyorsan kihozzák a kévét ?
Mert ugye szerinted egy vakbél ami perforálódott az ugye NEM sürgős ?

dezsoke007 2017.05.08. 14:17:35

Mit jelent a 8 óra várakozás? Amíg felvették a beteget, vagy a felvétel után a műtétig? Nekem 2015-ben volt "szerencsém" a Honvéd Kh. sürgősségihez, akkor délelőtt 10-kor mentem be és este 11-kor távoztam. Akkor az 13 óra várakozás? Közben volt 4-5 vizsgálat, közte várakozás, műszakváltás 2×.
Én az 5. kategória voltam (saját lábán bemenő "szimuláns"), gondolom az 1. kategória a spriccelő artériás vérző beteg nyílt töréssel.

ember100 2017.05.08. 14:18:29

Helló !

Amúgy nekem jó tapasztalatom van a fiumei úti balesetivel kapcsolatban .
egy ismerősömnek előre köszön a portás annyi jár oda kéz, fej , láb , kéz , térd ...
Volt hogy a kezét 5 óra alatt meg is fúrták , műtötték .
De azért látom , elmeséli hogy az utóbbi 3-4 évben NAGYOT esett a színvonal , többet kell várni , felületesebbek , idegesek , nincs minden és kicsit kezd lepukkanni az épület.
Erre írtam hogy egy kisvasút árából ezeket meg lehetne szüntetni.
Kisvasút a vezír hátsójába kell !!!!!

she_wolf 2017.05.08. 15:11:02

@ember100:
Senki nem mondta, hogy egy perforált vakbéllel hadd aszalódjon a beteg.
Poszter elmehet a 3 éves elnagyolt sztorijával a retekbe (mert ugye mégis megoperálták a tesót amikor kellett), és leginkább örüljön, hogy a hullafáradt orvosok egy nyitott hasi műtétet elvégeztek minden szövődmény nélkül.

(Súgok: lesz ez rosszabb is.)

she_wolf 2017.05.08. 15:12:34

Te is cseszd meg Despota, meg az indexes bagázs is! Ennyitek van?
Kellenek friss posztok? Olyanok, amiken el lehet gondolkodni, és aminek értelme is lenne?
3 éves appendectomia.... b+!:(

kisvirag78 2017.05.08. 15:17:17

Tesóm néhány napja volt ügyeleteben SBO-n, ugyan nem a Honvédban, amikor kérdeztem, hogy hogy telt az éjszaka, annyit mondott, hogy 16-an jöttek be, ebből 4-en mentővel, és egy sem volt beteg, még megközelítőleg sem, mind a lábán ment haza.
Na talán ezért kell 8 órát várni annak, aki tényleg beteg.
Az én nagyfiam is vakbélgyanúval került be este a Bethesdába, és reggel vették fel osztályra, addig vártunk, vizsgálták, vártunk, vizsgálták, vártunk, vizsgálták stb. Neki végül más baja volt, ami csak 3 nap múlva derült ki, de azért, mert vártunk, nem az történt, hogy nem foglalkoztak vele, csak megfelelő UH-s orvos kellett, mire szabadult, addigra a sebész rohant műteni, így reggel lett, mire mindenki egyértelműen tudta, hova tegye a panaszokat, amik abszolút kétesélyesek voltak. Azt magyarázták, hogy meg is műthetik azonnal, de lehet, hogy mégsem az a baj, és feleslegesen ugye nem tennék ki ennek a procedúrának. És igazuk lett.

FuBu 2017.05.08. 15:32:56

Jajj, leírom gyorsan, hogy 2011-ben "eccer" a Honvédban ültem kora délutántól éjjel egyig az ügyeleten. Gerincsérvem volt, ideggyulladással, majd beszartam úgy fájt.

Azt inkább kihagyom, hogy közben azért vizsgáltak, CT is volt, és a fájdalmamat is megkísérelték csillapítani vagy azt, hogy közben bejött pl egy arcnélküli motoros, meg pár sokkal súlyosabb eset.

ember100 2017.05.08. 16:16:27

@she_wolf:
Helló !

Látom Te egy Jókai , Arany Madách vagy :) Vagy még sem (elnagyolt sztori )
Nem mindegy hogy a tegnapi vagy a 3 évvel ezelőtti esetet írta le ? Az ember csak 30.000 éve van jelen :)
És akkor most örülnöm kellene hogy lesz ez még rosszabb is ?

Kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion

she_wolf 2017.05.08. 16:58:07

@ember100:
3 éve sem volt egy leányálom velbélgyulladással tekeregni, és most sem az. Még emlékszem rá. Nekem is volt, megműtötték, és az enyém is szövődménymentesen gyógyult.
(Igaz, nekem nem járt plasztikai sebész:P)
Én is sokat vártam, és az nem 3 éve volt, hanem nagyon régen.
Csak mert alaposan megvizsgáltak, hogy ne habókra hasítsanak fel, maguknak plusz munkát, nekem meg bárminemű folyományos szarságot okozva.
Úgyhogy tökmindegy, hogy ez ma, vagy mikor történt.
Rosszabb lesz, nyugi. És senki nem örül neki, Neked sem kell.
Az lesz majd a szép cirkusz, amikor bizonyíthatóan létszám és/vagy eszköz hiányában egy perforált vakbél okozta szepszisben hal majd meg valaki.

Ha valami a torkodon akadt nyugodtan köpd ki, itt lehet, úgyis egy köpőcsésze már ez az egész fórum:(

she_wolf 2017.05.08. 16:59:33

@she_wolf:
...vakbélgyulladással... mondom, gurul a gyóccer:D

Katoci 2017.05.08. 17:33:14

@ember100: Csak azért írtam a példát, hogy azok akik azt hiszik, máshol kolbászból van a kerítés, lássák, hogy nem abból van (és elég friss az eset, nincs két hetes). A részletek a komoly vitához hiányosak, arra meg, hogy a poszter benézzen és tisztázza a kérdéseket minimális az esély az elmúlt évek tapasztalatait figyelembe véve. Az is lehet, hogy 3 éve írt szegény a Praxisnak, de azóta várakoztatták a publikálással :). Nem fényes a hazai egészségügy helyzete, és romlik, de ha ez a sztori lenne a legnagyobb gondunk, akkor tőlünk tanulnának a világon mindenhol egészségügyet szervezni.

ember100 2017.05.08. 19:05:08

@Katoci:
Helló !

Nem igazán érdekel hogy a világban hol jobb és hol rosszabb az orvosi ellátás mint itt Magyarországon.
" Nem fényes a hazai egészségügy helyzete, és romlik, de ha ez....."
Tehát akkor Gyurcsány a hibás , meg elmútnyócév....
Még is mire gondolsz ????
Akkor most nyugodjunk bele , jó lesz ez így nekünk ?
Mi ez "Vidékre parasztnak jó lesz nekem megfelel :)"
Erre csak azt tudom írni
Kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion Kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion Kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion,kisvasút , stadion ,kisvasút , stadion

Dögöljünk meg !

Katoci 2017.05.08. 20:04:40

Ha neked arról amit írtam a kisvasút és társai jut eszedbe, akkor a gond komoly, én nem segíthetek. Szakember talán.

AnnaKarenina 2017.05.08. 20:07:35

@Greg24: Remélem, ez irónia volt a részedről.

A sürgősséginek pont úgy kellene működnie, ahogy az amerikai sorozatban láttuk (Vészhelyzet), szinte azonnali vizsgálat, diagnózis, továbbítás a 24 órában működő kórház megfelelő részlegére, ha az idő sürget, életmentő beavatkozás elvégzése.
Pár éve a gyerekemet is a Honvédban műtötték vakbélgyulladással. Éjjel 2-kor mentünk be, nagy fájdalmai voltak. (Előzőleg napközben megjártuk a Nyírőt, ahol felvették volna azzal, hogy megfigyelik és mivel sebészeti osztályuk nincs, mentőt hívnak szükség esetén. Ezt mindketten visszautasítottuk, mivel abban az évben a Péterffy-ben ezt már végigcsináltuk, visszacsillapították a gyulladást. A Nyírőben mondtuk, hogy mentőt mi is tudunk hívni, értelmetlen; ebből volt még kisebb konfliktus a Honvédban, mert hogy ugye saját felelősségre jött el.) Várakozás után a Honvédban megvizsgálták, a tünetek egyértelműen vakbélgyulladásra utaltak, hajnalra bekerült a megfigyelőbe. Délelőtt hosszas UH, végül egy medika nem adta fel, és megtalálta a rosszul helyezkedő gyulladt, heges vakbelet, kivették.
Mindenkinek azt ajánlom vakbél-ügyben, amit egy sebész mondott: a legkisebb gyanúra ki kell venni, mert belehalhatsz.

badger 2017.05.08. 22:36:11

A "8 órát vártunk" alatt meg voltak a vizsgálatok. Ezt a mondatot hogy -"azt mondtak, nem olyan vészes, minden rendben van. Én kérdeztem, kell-e műteni a húgom, a válasz az volt, nem kell. 1 órával később romlott az állapota, és azt mondták az orvosok, hát műteni kellene" - csak úgy lehetett kijelenteni, hogy megvolt a labor, vércsoport meghatározás,a hasi UH, referálva lett sebésznek, lejött a sebész megnézni, osztályra felkerült, anesztes is látta. Ez más kórházakban sem megy flottabbul. Amíg nem volt életveszélyben , addig halasztották a frissebb csapat érkezése miatt; amikor meg kiderült az életveszély, azonnal cselekedtek.

Emberhiány van.

Katoci 2017.05.08. 23:03:55

@AnnaKarenina: "A sürgősséginek pont úgy kellene működnie, ahogy az amerikai sorozatban láttuk (Vészhelyzet), szinte azonnali vizsgálat, diagnózis, továbbítás a 24 órában működő kórház megfelelő részlegére, ha az idő sürget, életmentő beavatkozás elvégzése." - eljut majda is a tudomány egyszer, de a közelében sem jár. Azt ne várd a valóságtól, amit egy színészcsapat eljátszik, és a vágó belesűrít 45 percbe. És azt se felejtsd el, hogy a sorozat nem hasfájásról szólt. Ha betolnak egy életveszélyben lévő beteget a sorozatot megszégyenítő csapatmunka van (az OBSI-ban legalábbis, Honvédhoz nem volt szerencsém).

t74 2017.05.09. 00:45:05

Egy nagyon közeli hozzátartozóm a Honvéd Kórházban halt meg egy, a kezelőorvosa által rutinműtétnek nevezett (paraszolvenciával rendesen kibélelt) beavatkozás után két nappal. Hétfőn megműtötték gerincsérv miatt, az műtétet végző professzor szerint a műtét sikerült. Kedden kómába esett, szerdán pedig meg is halt. Előre nem látható szepszis volt a diagnózis. A bíróság elítélte a kórházat és a professzort is egyaránt. A hozzátartozómat ez persze már nem támasztotta fel.

lombozódó 2017.05.09. 01:22:33

A múltkor irt egy nagy okos egy terjedelmes blogot a fülfájós fiáról, természetesen felháborodva. / hát írhatnéka volt :-))) Na akkor ki is volt a beteg ??? /

AnnaKarenina 2017.05.09. 02:14:03

@Katoci: Pedig bármennyire is hihetetlen, a sürgősségi osztályok azért léteznek, amit az említett sorozatban láttunk. De nem, nem várom, hogy Mo.-on így legyen, mert az eü.-szervezésben is rettenetesen le vagyunk maradva.
Az életveszélyről pedig az jut eszembe, hogy nem olyan régen történt: "Vathy Zsuzsa (Lázár Ervin felesége) influenza elleni védőoltást adatott be magának, amitől rosszul lett, a kórházban hosszú órákon keresztül várakoztatták, és mire ellátták volna, már nem tudtak rajta segíteni, összeomlott a keringése. Ez történt. Ma, Magyarországon, Budapesten, a Honvéd kórházban."

she_wolf 2017.05.09. 08:09:43

@AnnaKarenina:
Ez bárhol megtörténhet. Amerikában, Svédországban, vagy éppen Pekingben.
Mint minden oltás, ez sem mentes a (néha végzetes) mellékhatásoktól, az influenza pedig különösen hajlamos "igazodni", a védekezéssel szemben ellenállóbb törzsekkel, variánsokkal megjelenni.
Úgyhogy ennek semmi köze a Honvédhoz, vagy bármilyen más kórházhoz, orvoshoz.
És nem csak ma, hanem 5-10 év múlva sem.
Nem kell oltatni, és jóidő! Kerüljünk mindent, ami kockázatos! Legfeljebb meghalunk. Vele (mármint gyógyszerrel és orvossal), vagy nélküle.

Szerintem tévézgess, és nyugodtan lógasd bilibe a kezed, mert így működünk "Vészhelyzet" ide vagy oda.
(Halk megjegyzés: globálisan sokkal több írható az oltások javára, mint kárára.)

neduddki21 2017.05.09. 08:52:45

@she_wolf: Sajnos pedig egyre gyakoribbak a védhetetlen történetek. A szomszédomat mellkasi fájdalmakkal vitte be a felesége a szomszédban lévő megyeszékhelyre, a sürgősségire, ahol egy széken ülve várt órákat. Majd - anélkül, hogy tudomást vettek volna a létezéséről - lefordult a székről és meghalt, ott, mindenki szeme láttára a váróban. Nehezen tudok elképzelni olyan magyarázatot, ami a kórházat felmentené ilyen esetben. Az ilyen történetek megírására igenis szükség van, mert jelzik a rendszer működésképtelenségét. Akár közli őket a blog, akár nem (cseszd meg Despota stb.), ezek még léteznek.

Főgebra 2017.05.09. 09:26:12

@AnnaKarenina:
Bizony, azokban a sorozatokban is van olyan, hogy a delikvens 10 órát ül a váróban az SBO-n, mert csak csendben ájuldozik, közben balta áll ki a hátából!
A lehető legvadabb példát hozod! Egy filmben, a szereplők heroikus küzdelmét mutatják be, egy idealizált helyzetben. Mi köze ennek a valósághoz?

SD9 2017.05.09. 10:03:30

A mázlista fajtáját, hogy plasztikai sebész műtötte! :) :)

she_wolf 2017.05.09. 11:43:36

@neduddki21:
Valóban ártatlan a kérdésem: mentőt nem próbált hívni a szomszéd a mellkasi fájdalommal szenvedőhöz?
Órák regisztráció és minden hasonlók nélkül? Ez valóban nagyon durva:(

Látod, hogy mire mehetünk az esetek megírásával, és igenis, csessze meg akár Despota, akár a bloggazda, hogy ívesen tesz erre az egészre! Nem mintha bármire is mennénk vele, ha törődnének a szemétdombjukkal:( Egyébként attól, hogy itt szót kapnak az anomáliák, Te mit remélsz? Mert azt remélem nem, hogy a patkoltaknak majd jól kinyílik tőle a szeme.
Ha az egészségügyben méltánytalanság ér, ha bármilyen kifogásod van, ha ne adj' Isten szervi károsodás, vagy bárminemű veszteség ér, jelezd, tegyél lépéseket! De ez a blog ebben nem fog se Neked, se senki másnak segíteni.

@Főgebra:
Ja, meg ezekben a sorozatokban olyan is van, hogy egy nővér, vagy mentős, akárki doki után rikkant, és a doki már ott is van, és rögtön van szabad személyzet, hely, eszköz, és mindenki teszi a dolgát, mert 2 perc alatt megszerveztek mindent. Itt meg várakozás közben lefordulsz halkan a székedről ld.: neduddki21 írását:(

AnnaKarenina 2017.05.09. 16:08:36

@Főgebra: Próbáljatok leakadni arról, hogy a példa kedvéért felhoztam a Vészhelyzetet. A sürgősséginek az a CÉLJA, hogy leválogassa az eseteket, kiemelje a halasztást nem tűrő eseteket, ellássa a kisebb, de azért kezelést igénylő eseteket, hogy azok ne terheljék a kórházi osztályokat. Ez szervezési kérdés. Ennek hiányában szinte felesleges sürgősségi osztályokat fenntartani.
@she_wolf: Ha jól elolvastad, a több órás KÓRHÁZI várakozás alatt került olyan állapotba, hogy már nem lehetett segíteni rajta.
Az oltásellenes baromságokat meg máshol terjeszd, nézz már meg néhány statisztikát, hova fejlődött az oltások révén a járványhelyzet.

badger 2017.05.09. 16:27:50

@AnnaKarenina: " A sürgősséginek az a CÉLJA, hogy leválogassa az eseteket, kiemelje a halasztást nem tűrő eseteket, ellássa a kisebb, de azért kezelést igénylő eseteket, hogy azok ne terheljék a kórházi osztályokat. Ez szervezési kérdés. Ennek hiányában szinte felesleges sürgősségi osztályokat fenntartani." Pontosan EZ van, így működik itthon a sürgősségi rendszer. Ez alapján van a triázsolás is. Csak nincs a rendszerben elég ápoló, orvos, meg diagnosztika

she_wolf 2017.05.09. 20:52:38

@AnnaKarenina:
Akkor te is olvass jól, én oltás-/egészségügy-/orvospárti vagyok. Értő olvasás rulez!
Velem csak melléfogsz:)
Egyébként a 2 óra is "órák" és 12 óra is az. És igen, a gyógyszereknek vannak, lehetnek esetenként komoly mellékhatásai, nem véletlenül nem kötelező pl. az influenza elleni védőoltás sem. Ezek azonban eltörpülnek a pozitívumok mellett. Ezzel nyilván nem értenek egyet azok, akiknek negatív következményekkel kellett szembenézniük, ehhez pedig joguk van.
És most már ott tartunk, hogy anyukák teszik ki kockázatoknak a saját gyermeküket a védőoltásokat elutasítva. Ehhez is joguk van. Tényleg van?:(

A vészhelyzetes dolog pedig olyan ám, hogy hiába mégy te erőtlenül botorkálva a sürgősségire, ha nem mentő visz, vagy nem a hónod alatt viszed be a levágott lábadat, várnod kell. Mert nincs ember, aki foglalkozna veled. Bejelentkezés, papírozás, foglaljon helyet a 15-ös előtt, kérem! És jó, ha van üres szék.
A kutricában ülőnek nincs röntgenszeme hogy lássa, mi nem stimmel benned.

botswana 2017.05.10. 14:56:54

@she_wolf: Sőt akkor is várnod kell, ha mentő visz!!! Sokat nagyon sokat, hosszú órákat.

she_wolf 2017.05.10. 16:54:01

@botswana:
Ez sajnos téényleg így van, ez is tapasztalat.
Viszont a mentősöknek van lehetőségük már a kocsiból jelezni a fogadó intézmény felé, ha azonnalost visznek.
(Legalábbis remélem.)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása