Ha nincs másfél milliód, szenvedj!

2017.04.21. 06:17

2_4.jpgNem szeretnék megbántani senkit, de igazságtalannak érzem, hogy az ellátórendszer így bánik velünk, betegekkel. Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható.

Tisztelt blog!

 

Ortopédiai szakrendelésen jártam nemrég, ezzel kapcsolatban osztanám meg a tapasztalataimat. Nagyjából 2 hónapja erős fájdalommal ébredtem, a forgóm volt, ami kínozni kezdett. Korábban is éreztem fájdalmat ugyanott, de ez egész más volt, össze sem lehetett hasonlítani a régebbi érzéssel, sokkal gyötrőbb volt most a fájdalom. Pár napig szenvedtem vele, de végül már annyira megnehezítette a napjaimat, hogy bejelentkeztem egy szakrendelésre. Hosszas tanakodás után a hölgy, akivel beszéltem április 3-ára adott időpontot. Puff neki, majdnem 2 hónapot kellett várni csak ahhoz, hogy megnézzenek.

 

Közben a háziorvosom, aki kifejezetten humánus és nagyon kedves is mindamellett nyugtatgatott és írt fel gyógyszert is, amely ugyan nem szüntette meg a tüneteimet, de elviselhetőbbé tette a napjaimat. Végre elérkezett a vizsgálat napja és eljutottam a rendelőbe, ahol alapos kikérdezés és vizsgálatok után megállapították, hogy olyan fokú a probléma, hogy mindenképpen műtétre szorulok.

 

Első körben nagyon megijedtem, hiszen a műtét szó hallatán is ki tudok rohanni a világból, másrészt kisgyermekkorom óta, amikor a mandulámat távolították el, semmiféle beavatkozást nem végeztek el rajtam. Végül mégis belenyugodtam, hogy ha műteni kell, hát műtsenek, csak legyen jobb, mert az állandó és kínzó fájdalom, valamint az, hogy a napi teendőimet is csak óriási erőfeszítések árán tudom elvégezni, az tényleg nem mehet tovább. Elkezdtünk egyeztetni az esedékes beavatkozásról, hol és ki műtsön, majd megindult a szervezési része.

 2_4.jpg

 

Ekkor koppantam a legnagyobbat, ugyanis több lehetőséget is végig zongoráztam, de végeredményében mindenhol ugyanazt mondták, nagyjából 1, másfél évet kell várni mindenhol, mire lesz szabad hely és időpont. Az állam is leesett. Persze számítottam rá, hogy nem egyik napról a másikra kapok majd időpontot, de ez a borzasztóan hosszú idő még csak fel sem merült bennem. Azt hittem legrosszabb esetben is 3-4 hónapot kell még szenvednem, de utána végre minden rendbe jön. Nagyon nagyot tévedtem.

 

A legrosszabb mégis az, hogy mindenhol felhívták rá a figyelmemet, hogy amennyiben hajlandó vagyok másfél millió forintot letenni az asztalra, akkor szinte azonnal tudnak foglalkozni velem, már nagyjából egy hét alatt le tudják zavarni a műtétet és következhet a rehabilitáció. Sajnos elképzelhetetlen, hogy ezt a rengeteg pénzt kifizessem, egyrészt millió más kiadás nyomja a vállam, másrészt nincs is ennyi félretett tartalékom.

 

Marad a szenvedés, még legalább egy éven keresztül. Elkeserítő, hogy 40 éve fizetem a járulékokat, és amikor rászorulnék, hogy igénybe is vegyem az ellátást, nem tehetem, csak ha még jobban a zsebembe nyúlok. Nem szeretnék megbántani senkit, de igazságtalannak érzem, hogy az ellátórendszer így bánik velünk, betegekkel. Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható. És én még viszonylag szerencsésnek is mondhatom magam, mert nem halálos betegen várom az utolsó pillanatot, „mindössze” egy élhetetlen és fájdalommal teli életet kényszerítenek rám.

 

Üdvözlettel,

 

Tibor

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

badger 2017.04.21. 07:04:19

Tessék kimenni tüntetni az eü-ért és megbuktatni a poszt-szocialista kormányt. Szavazni egy merőben újra, és várni 30 évet, hogy egy jól működő finanszírozási rendszer alakuljon ki.

apanna 2017.04.21. 07:30:44

"Hollandiában élek 9 éve ( 64 éves leszek még 3 évem van nyugdíjig 67 a korhatár itt ) és én irigylem a magyarokat.

Itt MINDENKI magán biztositást kell kössőn ,még a hajléktalannak is kötelező meg a 120 éves nyugdíjasnak is !Aki nem fizet az bizony adó kikerülésért börtönbe csukja ha holland állampolgár a külföldit kitoloncolja !

110 €-t fizetek ez az alap HAVONTA .Az átlag havi 200-300 € -t fizet .

De a ct,röntgen ,labor vizsgálatért külön kell fizetni még.

55 éves kor után alapból kivesznek egy sor betegséget ,például kopásos műtéteket !
Nyugdíjasoknak is be van szabályozva mit fizet a biztositó és mit nem .

A mentő nem taxi ezt magyar várandós nők szivték meg .Vajúdott 9.-k hónapban volt a nő és mentőt hívott. Másnap a babával már távozott is a kórházból és a kapunál kapta a 700 €-s csekket fizesse be 3 napon belül a mentő rendelésért.Mikor reklamált ,akkor mondták vagy a saját kocsijukkal mennek ,akinek nincs ,az taxit hiv !

Óvoda dettó nem támogatott .Csak néztem mikor ide jöttem, idős emberek tologatják a babakocsit .Ja mert 16 HÉT a szülési szabadság ,aztán kismama általában lefeji a tejet és a nagyszülők nevelik a picit mert egy keresetből itt se él meg .

Egy gyerekre havonta az óvoda 800 € és ha 2 gyerek van ki se tudná fizetni mert 1400€-t jó ha keres kivéve takarítónő annak jó ha megvan 1000 .

Szóval ma már aki Budapest környékén él meggondolandó de jobb ha ott marad

,mert itt uygan magasabbak a bérek de a szolgáltatások is 5 X többe kerülnek.'

defné 2017.04.21. 07:34:27

Kinek kellett volna letenni az asztalara a masfelmillio forintot?? Az operalo orvosnak vagy hivatalos formaban a korhaznak? Nagyon nem mindegy.

szabidoki 2017.04.21. 10:28:30

@defné: valószínű, hogy a kórház ajánlotta fel hogy magánbetegként is el tudják látni, soron kívül csak akkor ugye ki kell fizetni az ellátás teljes árát. Ilyen sokfelé létezik ahol van állami egészségügy. Van erre lehetőség Angliában is.
Ha megkeresett volna egy ortopéd sebészt magánrendelésén akkor valószínűleg jóval olcsóbban megúszta volna.

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2017.04.21. 10:33:44

@ericghar: Parom keresztapukaja holland. Ha nem veszi igenybe az egeszsegugyi szolgaltatast ( kiveve a kotelezo prevencio miatt) akkor ev vegen egy reszet leirhatja az adojabol. A gyogydzerek egy nagy resze is benne van 100%-os tamogatassal a biztositasban. Szoval tenyleg nem teljesen kerek a tortenet.....

she_wolf 2017.04.21. 11:21:05

A poszterre ráköszöntött a magyar valóság.
Ha budapesti (vagy budapesthez tartozó agglomerációban lakik), akkor szerencséje lehet.
Az én történetem röviden a következő (nagy vonalakban):
Budapest mellett lakom, a helyi háziorvoshoz járok, területileg a Kútvölgyihez tartozom. A térdem fájt, helyi ortopédiai szakrendelésen rheuma irányában vizsgálódtak. Kiderült, hogy nem az.
Lapoztam a netet, és úgy döntöttem, hogy felhívom a szomszéd kisváros ortopédusát, hogy van-e mód arra, hogy fogadjon. Volt. A vizsgálatok segítségével kiderítette, hogy károsodott a térd ízület, kaptam rá egy ún. porcpótló injekciós feltöltést, és egy nem túl optimista prognózist, miszerint nem túl esélyes, hogy használni fog.
Így lett, a következő kör az egynapos arthroscopia lett volna, mint kíméletesebb sebészeti beavatkozás. Azonban kiderült, hogy problémás a hematológiai hátterem, az egynaposnak így lőttek.
Ettől az orvostól kaptam egy nevet és egy helyet (Budapesten), hogy próbáljam meg az illetővel megbeszélni, mert szükséges a kórházi háttér, és területileg nem szabálytalan, ha ott végzik el a műtétet.
Így kerültem a Fiumei úti OBSI-ba, ahol elvégezték az artroszkópiát, és mindez cca. 1,2-2 hónap alatti eseménysorozat volt.
Mivel ez sem vezetett eredményre, jött a "nehéztüzérség", a TEP beültetése.
Nem vagyok "egész", nem vagyok fájdalommentes, de klasszisokkal jobb vele, mint nélküle.
Fentieket az OEP teljes egészében térítette, nekem csak a felépülésemhez szükséges eszközökre és kezelésekre kellett minimálisat költenem.

(Utánanéztem, egy ilyen térdprotézis beültetésének az ára kb. másfél millió forint magánkórházban.)

Tehát ha a poszter budapesti, akkor próbálja meg felkutatni azokat a helyeket (vagy akár az ortopéd szakorvostól is megkérdezheti), hogy mely intézményekhez lehet jogosultsága TB finanszírozottsággal. Majd őket felhívni, esetleg neten a várólistákna utánanézni, hogy mikor van esély bekerülni. Nem áltatom azzal, hogy könnyen fog menni, sajnos nagyon is elképzelhető, hogy valóban másfél év lesz, mire sorra kerülhet.

"Ha nincs pénz, szenvedhetünk, ha van, minden azonnal megoldható."
Állami vs. magánegészségügy. A magáneü. nincs leterhelve ellentétben az államival, ami viszont sokszorosan.
És ennek semmi köze ahhoz, hogy hány éven keresztül és mennyit fizet valaki a közösbe.
Kitartást, és remélem, minél hamarabb ellátáshoz jut!
(És talpalni, talpalni, talpalni...)

Krutzifix 2017.04.21. 16:08:38

@apanna: Ki zavartan i Hollandiába? Tessék hazajönni, és részesülni az itthoni egészségügyi ellátásban! Ilyen egyszerű a megoldás, nem kell a kamu kormányzati propaganda szöveg, hogy "milyen rossz ott, de bezzeg milyen szuper itthon!" Nekünk egyébként sem a holland rendszerrel van bajunk, hanem az ittenivel. Engem nem vigasztal, ha Önnek ott fizetnie kell mindenért, ha közben én itt csak látszólag jutok hozzá ingyenesen az ellátáshoz akkor, amikor szükség lenne rá, a valóságban viszont csak akkor, ha fizetek érte.

Krutzifix 2017.04.21. 16:09:37

@Krutzifix: Bocs, első kérdőmondatba sok elütés csúszott. Helyesen: "Ki zavarta ki Hollandiába?"

Lacock 2017.04.21. 17:30:26

@Krutzifix: és hány olyan magyar lehet még, aki külföldön dolgozik a jobb fizetésért, de itthon fenntartja a tb -jogosultságát. Tudtommal ez most havi kb. 7000 Ft -ba kerül.
Külföldön természetesen kikerüli az ottani biztosítást, vagy minimalizálja a fizetnivalót. Azután, ha komolyabb baja lesz, akkor meg hazajön kezeltetni magát, mert kint nem tudná zsebből kifizetni a számlát. Az usa -ban dolgozóknak ezt mindenképp érdemes megjátszani, a magyar tb, vagyis az itteni dolgozók szükség esetén meg természetesen állják a számlát.

sírjatok 2017.04.21. 17:44:27

Azt szokták későbbre sorolni, akinek igazából nem annyira sürgős a műtét. Nyilván a sürgős eseteket előre veszik, nem arról van szó, hogy ha ott haldoklana, akkor is másfél év lenne.

she_wolf 2017.04.21. 17:47:51

@sírjatok:
Elektív műtétek érkezési sorrendben. Ne keverd a szezont a fazonnal!
Azt kell kideríteni, hogy hol milyen hosszú a várólista, és utánajárni, van-e oda jogosultsága a betegnek. Ennyike.

RedRum 2017.04.21. 18:07:05

Sajnos a szóban forgó várakozási idő teljesen reális. A Lajta másik partján is.
Ami nem reális az a 1.5M. Mert ezért önnek évtizedes tapasztalattal rendelkező cc.15 különböző szakember fog ugrálni, és ha jól alakulnak a dolgok az életminőségét visszaadni sok évre.
Kérdezzen meg egy építési vállalkozót, mit vállal ezért az összegért, amely az életminőségét hasonlóan érinti. Meg fog lepődni.
Az azonnali ellátásért ny-i irányban sokkal sokkal többet kérnek letenni.
Vagy csak az érték az érték.
Nem okoskodom. Csak sajnálom. Hogy ide jutottunk.

Zsuzsi25 2017.04.21. 18:43:55

En azt nem ertem, hogy aki nem fizet tb.t az miert kap ellatast? Az a gyerek, akinek legalabb egy szuloje nem fizet tb.t az miert kap ellatast???
Ha kitennek a sok potyautas ingyenelo munkanelkulit a rendszerbol, maris lenne penz! Iszonyu sokan kapnak szocialis alapon.... Igazsagatlan!
(Ez alol kivetel a nyugdijas, ill. kismama (ha korabban legalabb egy evig fizetett tb.t)
Igy lenne korrekt...

Török törp hörcsögöt bökő bögöly 2017.04.21. 18:54:47

Másfél millióért még több időt is ki lehet bírni.

martineden 2017.04.21. 19:09:59

@apanna: ,,110 €-t fizetek ez az alap HAVONTA .Az átlag havi 200-300 € -t fizet "...budos fideszgoreny vagy,azert hazudsz ekkorat. Hollandiaban 80 - 220 Eur a havi biztositas. A 16-0 Eu flette mar 1 agyas szoba jar. 180-tol sajat beteg aszisztens aki mindenhova elkiser. Az MRI-re max 3 napot kell varni es semmire se tobbet ugy altalaban, kiveve a hazi orvosra. Egyebkent a legolcsobb b iztositas az 80 Eu, viszont minimalberesek visszakpnak az onkoritol havi 70et, szoval 1550 Eu fizunal kemeny 10 Eu a teljeskoru biztositas. Ter,meszetesen gyerekeknek ingyenes. Most akkor hasonlitsd ossze a magyarral; A brutto betred 7% + amit a munkaltato fizet utanad 22%.Szaros 100 ezer FT bruttobol kozel 30 ezrte fizetsz, ellatas nulla, kiszolgalas nulla, szoval szar, Hollandba 1550 EU UTAN fizetsz 80-70 vagyis 10 EU.azaz atsza,mitva cirka 3 ezer forintiot5. Ellatas elsoosztalyu. Annyi van meg , hogy az minden evben az elso korhazi kezelsebnel ki kell fizet5ni 350 Eu onreszt, de ezt nem rogron hanem a beavatkozas utani 3 honapban. Egyebkent orvos altal felirt gyogyszer segedamnyag , akarmi9 ingyenes, es ingyen hazhoz hozzak Roviden ennyi. HA VALAMIROL NEM TUDSZ, NE HAZUDOZZ,
FIDESZES

she_wolf 2017.04.21. 19:15:37

@Zsuzsi25:
Aki nem fizet tb-t azt csak akut életveszélyt elhárító beavatkozás illeti meg, ortopédiai műtét nem. Teccel érteni?

sasa22 2017.04.21. 19:51:28

Az egészségügy mindenhol problémákkal küzd, mindenhol másképp próbálják megoldani a lehetséges csúcstechnológia, és a mindenki számára elérhető közötti óriási szakadékot. Ez nyugaton sem megy sokkal jobban, egyszerűen ott több a pénz, így az elcsábított külföldi munkaerővel erősítve, sokkal nagyobb költségvetésből nyilván magasabb színvonalat tudnak elérni,az elosztás igazságtalanságai így kevésbé kirívóak. Nálunk egy soha TB-t nem fizető hajléktalan betegbe adott esetben a csúcstechnológia legtetejét is beleteszik, milliókért. Ezt valakinek ki kell fizetni. És aki fizeti, annak bizony adott esetben egy átlagos beavatkozásra is hónapokat kell várnia. Valószínű ugyanez a hajléktalan hiába menne be a Mercedes szalonba, hogy kéne neki egy szép új járgány, mert nem fizeti ki neki senki. Ez a rendszer amíg nem változik, addig a TB-t fizetők semmilyen előnyöket nem élveznek. Persze attól még költhetne a kormány többet az egészségügyre, és ez nem lenne elvesztegetett pénz.

Zsuzsi25 2017.04.21. 21:45:31

@she_wolf: Semmit sem kellene!!!!
Es tevedsz! Szocialis alapon is sokan kapnak...dajnos

she_wolf 2017.04.21. 22:35:56

@Zsuzsi25:
Mit semmit sem kellene? Tudod egyáltalán mit beszélsz? Bocs' HR-es vagy, tehát ez egy költői kérdés volt:(
Ebből adódóan neked az értő olvasás nem megy, ezért segítek: a poszter 40 éve dolgozik, tehát jelenleg is munkaviszonyban áll, fizeti/vonják tőle a TB-t.
Nem azt nehezményezi hogy magánegészségügyben mennyibe kerülne a beavatkozás, hanem azt, hogy ennyit kell arra várni, hogy az OEP finanszírozású állami egészségügyben megműtsék.

Az akut életmentés (amiről én beszéltem a TB-t nem fizetők esetében) pedig akkor is kötelező az orvos számára, ha egy kanyi egészségbiztosítást sem fizetett még a beteg vagy a sérült (bocs' te nem tudhatsz a nagy szakállú görög papóról, aki valami hülyeséget megfogalmazott -ami csak azért hülyeség, mert szembemegy a te elvárásoddal). Ha nem teszi, a szabadságával fizet érte, ugyanis törvény büntetni rendeli. Mint ahogy te sem úszod meg mezei járókelőként, ha segítség elmulasztásán megcsípnek, akár tetszik az önérzetes "jólmegmondomnektek" valagadnak, akár nem.

"Az a gyerek, akinek legalabb egy szuloje nem fizet tb.t az miert kap ellatast???"
Szerintem te orvosi eset vagy, mert épeszű emberben ilyen fel sem vetődhet.

A szociális rászorultságról pedig nem ártana, ha olvasnál kicsikét, mert úgy látom, nagy a sötétség abban a méltatlanul túlfizetett fejedben!

christophe 2017.04.21. 23:19:26

@apanna: a szomszèdban èlek, Belgium,ès elkèpzelhetetlen tartom amit leirt
-nincs kotelezo egyèni biztositàs
-ovoda ingyenes,bolcsi is(igaz honapkig kell vàrni,vagy iràny a fizetos)
-ortopèdiai mutèt,Anyàmat torott vàllal,egy hèt utàn mutottèk(kb;100eurot kell fizetnie)
-mento valoban nem ingyenes,elso 10 km 60 euro utàna 5 euro/km,betegbiztosito felèt fizeti,ugyhogy a 700 euro tulzàsnak tunik.
Hàt ennyi,mègegyszer nagyon furcsa lenne ha ekkora kulombsèg lenne a kèt orszàg kozott.

christophe 2017.04.21. 23:23:51

@martineden: Orommel olvasom,hogy igazam volt.Belgiumban èlek ès elkèpzelhetetlenek tartottam,hogy ekkora kulombsèg lenne a kèt orszàg kozt.

2017.04.21. 23:50:36

@apanna:

Minek kell ez a kamu holland sztori?
Ettől most jobban alszik?
Amit leírt, még köszönőviszonyban sincs az igazsággal!

Miért kell itt szítani a felesleges tűzet?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2017.04.22. 08:08:13

én a holland helyzetet nem ismerem, de a németet leírhatom:
ynílván mindenkinek van valamilyen biztosítása, ebből több száz féle van:
az állami az a kereseted bizonyos százaléka, nagyjából fele fel a munkaadóddal, köteles vagy gondozási biztosítást (pflegeversicherung) is fizetni: felső határa jelenleg a kettőnek együtt: 800 euró, aminek kicsit több mint felét te fizeted. alsó határ nem hiszem, hogy lenne.
van egy csomó magánbiztosító is ahol különböző csomagokat vehetsz, úgy becsülöm, hogy havi 150 alá nem igen megy, én olyan 450 et fizetek. ha az ember privát akkor a gyerekek is privátok és ők is fizetnek, fejenként olyan 100 havonta.
van a kettő kombinációja is: gesetzlich freiwillig.
az óvoda 2 éves korig mindenképpen fizetős, ez fizetésfüggő összeg, lehet lazán 800 euró is bayernben pl. sok tartományban 2 éves kor felett is fizetős, illetve vannak fizetős magán óvodák.
MR-re a várakozási idő állami betegnél olyan 6 hét. ha nagyon kedves vagyok akkor telefonálok az érdekében és kap mondjuk este vagy hajnalban egy időpontot 3 napon beül. ha nagyon sürgős akkor felveszem osztályra és azonnal kap.
a mentő ingyenes mindaddig amíg aláírom, hogy indokolt volt, ha nem akkor fizethet helyi szállítás esetén legalább 3-400-at. távolra lehet az ezres nagyságrendben is.
protézisre a várakozási idő olyan 2-3 hónap, de volt 2-3 év is. természetesen a privátokat előre veszik mert a privát biztosító többet fizet. egy csípőproti államinak olyan 7000 euró, magánnak ennek a 2,3-szorosa. jónevű ortopéd kérhet ennél többet is. világhírességek kérhetnek akár kilencszeres szorzót is.
privátként alapból mindent ki kell fizess majd visszakapod a biztosítótól, jellemzően van önrészed. egy vizsgálat oltással miegymással a gyereknek olyan 220 euróba került legutóbb.

L von Richthoven 2017.04.22. 08:13:04

@apanna:
Ennyire tájékozatlannak lenni azért túlzás, de főképpen nem kellene tényként elmondani valótlanságokat.... meg persze el kellene dönteni, hogy hol jobb: ha Hollandiában ilyen rossz a helyzet akkor próbálkozzon az asszonyság Zambia-Magyarországon...
A mentő valóban nem taxi... de ezt mindenki tudja vagy tájékozódni kell. Amennyiben mégis mentőt hívtak, a számlát akkor sem kell három napon belül kifizetni, mert ilyen rövid fizetési határidő még a maffiánál sincs, nemhogy Hollandiában...

L von Richthoven 2017.04.22. 08:17:35

@Zsuzsi25:
nagyon eggyüttérző vagy ez látható, a szociális érzékenységed pedig példás. A mai Magyarországot neked találták ki, csak igy tovább, vigyázz el ne ess az utcán, mert nagyon nagyot fogok segítségképpen belédrúgni...

Zsuzsi25 2017.04.22. 08:23:17

@she_wolf: Az erto olvasas latom neked sem megy...
Azt irtam, hogy ha kiszornank a potyautasokat a rendszerbol, maris tobb penz jutna az egeszsegugyre!
Ebbol kovetkezik, hogy tobb penz jutna arra, aki fizet!

Zsuzsi25 2017.04.22. 08:31:30

@L von Richthoven: Na idefigyelj, aki tobbet keres, az tobbet is adozik, tobbtb TB t is fizet, viszont ugyanazt a szar ellatast kaja! Ez hol igazsagos?????
Nem kell allami TB! Legyen mindenkinek magan! - Hat a pofam leszakad....sok cigany (magyar is) baszik elmenni dolgozni, es inkabb ingyenelesre rendezkedik be.

@she_wolf Igen! HR- es vagyok, naponta a pofamba kapom, hogy "amugy csak azert jottem el interjura, mert egyutt kell mukodnom a munkaugyi kozponttal, de egyebkent nem akarok itt dolgozni"
Es vesztem mar ossze termelesvezetovel azert, mert nem volt kepes normalisan beszelni a soridolgozoval....
A dolgozo!!! embert tisztelni kell, aki nem dolgozik, na azt eltaposni, es minden segityeget megvonni!!! "Abba rugok bele"
Az ilyennek eu ellatast sem szabadna adni!
Tasadalom sopredekei...
(A posztolo, nyilvan nem idetartozik, ha megint nem ment volna a szovegertes)

Munka van! De dolgozni senki nem akar.

defné 2017.04.22. 09:08:09

@Zsuzsi25: Azt a gyereket akinek az egyik szuloje nem fizet ne lassak el? Normalis vagy te? Isten lassa lelkem,hogy nem bantom a nyugdijasokat,de nekik miert jar ingyen? Egy orszagot emlits ahol ingyen latjak el a nyugdijast csak azert mert nyugdijas. Nem fogsz talalni ilyet. Csinos kis osszegeket fizetnek betegbiztositaskent mert egyebkent nincs ellatas. Vagy a kismamaknak miert lehetne,miert kellene ingyen lenni?

Zsuzsi25 2017.04.22. 09:37:04

@defné: A nyugdijas sem ingyen kapja! A nyugdijas valamikor fizetett jarulekot!!!!! 40 even at minimum! A gyereknek (vagy barkinek) mmiert kellene jarnia,ha nem dolgoznak a szulei??? A letezes jogan?
A kismama (ha korabban dolgozott) jogosan jar beki ellatas. (Ha a ferfiak szulnenek, nekik is jogosan jarna arra az idore amig babazik) HA! korabban dolgozott.
De ez nonszensz, hogy azok miatt akik nem fizetnek, kevesebb penz jut azokra akik fizetnek.

Igazság, hol vagy? 2017.04.22. 10:28:32

@defné: Bocs,hogy én reagálok!Kérdésem.hol van még gyed,gyes?Ha már megint a nyugdíjasoknál tartunk.

Főgebra 2017.04.22. 10:32:50

Gratulálok!
Tombol a szolidaritás!

Javasolnám még az élelem és a levegő megvonást is, mert mi olyan humánusak vagyunk!
Életteret a dolgozóknak!!!

she_wolf 2017.04.22. 10:50:58

@Zsuzsi25:
"(A posztolo, nyilvan nem idetartozik, ha megint nem ment volna a szovegertes)"

Akkor mégis miért bújt ki belőled már első hozzászólásodban a cigányozás?
Húzd ki a fejed a seggedből, és nézd meg országosan a foglalkoztatási statisztikát, és hogy hova vezetett a "nagy megoldás", a közmunkaprogram!
Kétségtelen, hogy vannak potyautasok, de ezek jóval kevesebbe kerülnek, mint amennyit regnáló kormányunk felesleges rongyrázásra költ.
A te fejed valahol a felhők fölött lebeg, nem látsz le a mélységekbe és átfogóan képtelen vagy meglátni az ok-okozati összefüggéseket.
Számodra csak az a nyilvánvaló, hogy vagy te és mindenki más. Vagy vannak a cigányok, és a kedves, rendes, jóravaló emberek (vagyis mindenki más). Akik persze a cigányok miatt szívnak.

A cigányok miatt menekülnek a fiatalok külföldre dolgozni és ott családot alapítani, az itthoni fasza fizetés miatt mennek az orvostól a hegesztőig németbe' meg osztrákba' dolgozni a szakemberek (a Balatonra az idénymelósokat halászhálóval kell fogdosni, baszod)!

"De ez nonszensz, hogy azok miatt akik nem fizetnek, kevesebb penz jut azokra akik fizetnek."
Nem, te nagyon okos! A gazdáid miatt.

""amugy csak azert jottem el interjura, mert egyutt kell mukodnom a munkaugyi kozponttal, de egyebkent nem akarok itt dolgozni""

Ezt mindenhol elsütöd, ahol csak megfordulsz, de ettől még nem lesz feketén-fehéren és a végletekig leegyszerűsítve igaz. Ezzel próbálj meg együttélni. Egyszer fordultam munkaügyi központhoz életemben, amikor megszűnt a munkahelyem, és adták a címeket, hogy hova menjek munkára jelentkezni a végzettségem szerint. Eredeti és első szakmámban összesen nem dolgoztam két évet! Mert rühelltem, mert nem érdekelt, mert kényszerszakma volt, és mert szartam az egészbe bele, mindig is jó keresetem volt más munkával. Elképzellek, hogy te mint HR-es tolod nekem a címeket, ahova muszáj elmennem, és muszáj bevallanom a cégnek, hogy de kérem, nekem sem gyakorlatom, sem ebben eltöltött éveim nincsenek, de tessen már aláírni kérem, hogy itt jártam, mert igazolnom kell, hogy itt jártam.
Összesen 3 hónapig hánytam magamtól, tőletek, és az egész rendszertől, majd a magam kezébe vettem a sorsomat. Kösz jól vagyok. Nélkületek, aránytalanul túlfizetett seggmeresztő Micikék nélkül!
Ebből te csak annyit látsz a vaksi szemeiddel, hogy nem köszöntem meg csúszva-mászva a kegyességet.
Ereszkedj le a nagy magasságból és lásd meg a valóságot, aztán lehet kivagyizni!

"Azt irtam, hogy ha kiszornank a potyautasokat a rendszerbol, maris tobb penz jutna az egeszsegugyre!
Ebbol kovetkezik, hogy tobb penz jutna arra, aki fizet!"

Naívságod megmosolyogtató:)
Egyelőre ennyike tőlem neked, sok szeretettel.

(U.i: A nyugdíjas már felélte az egykori befizetéseit vagy ha még nem, akkor most fogja csak igazán, illetve elköltötték az akkor még önálló keresettel nem rendelkező gyerekeire, aki erre jogosult volt a szülő jogán. Ez régen is hasonlóan működött, csak a neve volt más, az alapelv ugyanaz: kölcsönösségi befizetési forma, ami a szolidaritás elvén valósul meg. A nyugdíjrendszer összeomlóban van, úgyhogy csipkedd magad, és spejzolj! Tényleg, te gennyesre keresed magad, és mégsincs magánbiztosításod, inkább szenvedsz az államiban? Mozochista vagy?)

Zsuzsi25 2017.04.22. 11:00:56

@she_wolf: Nem reagalok semmire.l mert szemelyeskedes.
Az utolsora viszont igen!
En maganba megyek! - De akkor miert vonjak tolem a TB.t?? Nyugdijrol ugyanez a velemenyem....

villamos alóli kacaj nem mindig őszinte 2017.04.22. 11:12:04

Azért ez se kutya!
Forgó cserére feküdtem én is be. Tudtam, hogy kb. 5 nap. A "rendes" osztályon 10 frissen operált betegre jut 1 db nővér, a VIP-en 4-re! Gondoltam megérek magamnak + 100.000-t, hogy ha gondom van elláthassanak rendesen, így a VIP-re feküdtem be.
Volt is gond, - éjjel, vérzés miatt 3* kellet átkötni (bele se merek gondolni mi lett volna a "rendes" osztályon velem - úgy hogy jól döntöttem.
Csakhogy: kaptam egy fertőzést és 3 hétig feküdtem benn! A napidíjas tétel miatt 3* annyit fizettem mint ahogy kalkuláltam! Szavam nem lehetett az ápolásra!
De: minden reggel a vizit alatt láttam az orvosok szemében, hogy teljesen tanácstalanok, és ők lepődtek meg a legjobban - próbálták ugyan palástolni - hogy a millió antibiotikum variációk után egyszer csak elállt a trutymó folyása a combomból!
Az út befele egyértemű, kifele: nem biztos, hiába van pénzed!

she_wolf 2017.04.22. 11:12:38

@Zsuzsi25:
Kérdezd meg a gazdáidat. Mellesleg azért vonják tőled a TB-t, hogyha a kevesebb keresettel (és így kevesebb járulékot befizető) rendelkező barinőd síjezés közben rommá töri a virgácsait, legyen miből összeácsolni.
Mindennel magánba mégy/fogsz menni? Csak kérdezem, mert egy kicsit nehezen hiszem el.
Azért akkora ember nem vagy te, hogy ezt megtehesd.

Én vállalom hogy személyeskedésbe fordulok alkalomadtán. Ezt teszem a magadfajtákkal.

she_wolf 2017.04.22. 11:17:41

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte:
Az egészségügyben csak egy dolgot vehetsz meg pénzzel: az időt. Minden más vagylagos, vagy többesélyes.
Ez állításként egy óriási paradoxon, de tény.

Netuddki. 2017.04.22. 12:20:15

@she_wolf: "És ennek semmi köze ahhoz, hogy hány éven keresztül és mennyit fizet valaki a közösbe."

Ja, inkább ahhoz van köze, hogy az orvosok (az itt maradottak), mindkettőben maszekolnak. Egy helyen egyszerre meg nem lehet lenni.
Csak ezzel gyakorlatilag átvágják az adófizetőket, az állammal karöltve. Döntsék el szépen, hogy fizetős lesz-e az egészségügy vagy egy orvos vagy a magánszektorban rendel vagy a fizetősben. A hálapénznek nevezett, adómentes védelmi pénzről már nem is beszélve.

Qrvára a béka segge alatt van a magyar egészségügy. Csak, hogy egy példát mondjak, a gyerek állandóan köhög, és a körzeti orvos, akit nyugdíjból rendeltek vissza baszik már az egészbe. Amúgy is egy alkesz kettyós. Lófasz a sok szarjancsi megélhetési politikus valagába, az orbánnal az élen! Mert erről az egészről egyes egyedül ők tehetnek. Annyit meg már összeloptak, hogy ha nekik van bajuk akkor akár külföldön is kezeltethetik magukat.

Netuddki. 2017.04.22. 12:48:56

@Zsuzsi25: "A dolgozo!!! embert tisztelni kell"

Ja, a tisztelet ott kezdődik, hogy normális munkáért normális bért kap a "dolgozó". Amiből nemcsak elvegetál, hanem valamilyen normálisabb létet is fenn tud tartani.

Félreértés ne essen, erről is a rendszerlopás óta regnáló megélhetési politikusbűnözők tehetnek elsősorban.

she_wolf 2017.04.22. 13:11:15

@Tibi !:
Korábban már volt itt erről szó, felvetettem, hogy miért nem lehet a magánszektort teljesen leválasztani az államiról, és a válaszokból megértettem az okot.
Tényleg nem oldható meg, számos ponton kapcsolódik, és egymásra utaltság is van, ami a beteg érdekei miatt nem mellékes.
Az, hogy az orvos itt is és ott is dolgozik, szabályszerű, és hogy egy ad hoc példával illusztráljam:
tegyük fel, hogy belgyógyászati gondom van. Mivel fizetem a TB-t elmegyek a háziorvoshoz, aki beutalóval szakorvoshoz küld. A szakorvos kivizsgál, felállítja a diagnózist és a vége az, hogy műteni kell. Igen, a várólista pedig a Holdig ér. Mit tehetek? Vagy rendelkezem magánbiztosítással, és már az első pillanattól maszekhoz császkálok és a biztosításom terhére pikk-pakk túl vagyok rajta, vagy feliratkozom a várólistára.
A probléma több okból tevődik össze -a teljesség igénye nélkül:
1: a magánkórházak még nem olyan fejlettek, hogy komplexen tudják biztosítani mindazt, amire az állami ellátás képes;
2: az emberek kis hányada tudja megfizetni a komolyabb magánbiztosítókat -ide értendő a munkáltató is;
3: az egészségügyi szakdolgozók hiánya -ebből adódik az átjáróház effektus.

Tiszta és áltlátható dolog lenne, ha minden feltétel adott lenne, de nem az. Neked, nekem, és a többi betegnek pedig az az elsődleges szempont, hogy kezeljenek ki a kórságokból, szereljenek össze.
Kis bisz-baszokkal lehet menni maszekba (pl. fogászat, bőrgyógyászat, nőgyógyászat...stb) de ezek is kinőhetik magukat egészen komollyá, és akkor megáll minden a maszek rendelőben/kórházban, jön a jó öreg állami.
Az meg megint egy másik kérdés, hogy amikor elcsap a villamos, az eszméletlen korpuszodat nem az "éneklő harangvirág" magánklinikára fogják szállítani, hanem a területi ügyeletes sebészetre. Ami sanszosan állam által fenntartott intézmény. És ahol ugyanaz fog azonnal meghegeszteni, aki a bibis térdedet kezelné maszekban.

Ami a politikusokat illeti: te is megtaláltad az eb hantját:)

Tavalyi írásból:

"Az alap- és közepes csomagok nem fedezik a fekvőbeteg-ellátást, ehhez már mindenképpen a legdrágább csomagokat kell választani. Mivel olyan magánkórház nincs még Magyarországon, amelyik mindenféle nagyműtétet el tudna látni, itt sok esetben nem lehet kikerülni az állami kórházakat. De akinek van egészségbiztosítása, az legalább VIP-szobába vagy valamilyen kiemelt részlegbe kerül, illetve ha külföldre is szól a biztosítása, akkor oda is mehet."

Érdemes végigolvasni (tavalyi cucc, azóta nem hiszem, hogy akkora változás történt volna, ami miatt ez nem helytálló), forrás:
forbes.hu/legyel-jobb/igy-keruld-ki-az-allami-egeszsegugyet/

she_wolf 2017.04.22. 13:14:50

@Tibi !:
A gyerekedre vonatkozóan: ha lehetőséged van rá, válasszatok más orvost, ehhez jogotok van, tessék tehát élni vele!:)

qbr 2017.04.22. 13:55:57

@Zsuzsi25: Valóban, egyáltalán nem igazságos a rendszer, mert akik magasabb keresetűek, és többet fizetnek be a rendszerbe, rosszabbul járnak, mert ugyanazt az ellátást kapják, több pénzért. Ez azért van, mert a magyar társadalombiztosítás nem igazságosság-, hanem szolidaritás alapú.

A világon sok helyen működik egy állami biztosítós, állami + több magán biztosítós vegyes rendszer, és talán kizárólag több magánbiztosítós rendszer is (sőt, az elmúlt 100 évben Magyarországon is volt mindhárom). Mindhárom mellett és ellen is van sok érv, én a magam részéről a jelenlegi, egybiztosítós rendszer mellett tenném le a voksom, igen sok ok miatt.

A gyerekeknek nem a szülők jogán jár ingyenes egészségbiztosítás, hanem saját jogon, az állam nyújtja nekik.

Számodra a megoldást valószínűleg az egészségpénztár jelenti.

sZulamith 2017.04.22. 14:20:49

Nem értem, hogyan működött jól az egészségügy az átkosban? Nincs várakozás, hivatástudatú orvosok, emberi hang a nővérek részéről, WC papír, gyógyszer van. Nem másoktól a tapasztalatom, mert 2 alkalommal is voltam kórházban, zöldhályog és nőgyógyászati problémával. Egyedül a koszt ami nem tetszett, úgy tudom ez megmaradt a régiből:)

2017.04.22. 14:30:51

Akkor mondanék egy pozitív példát is az egészségüggyel kapcsolatban ha már majdnem mindenki csak a negatívot látja.
Pár hete volt egy nem betervezett kézműtétem. Bp. 8.kerületben.
A röntgenes már indult hazafelé kikapcsolta a gépet de teljesen minden neheztelés nélkül visszaszált a liftbe és mindenféle morgás nélkül megcsinálta a felvételeket.
Műtét előtt a műtőben levőkkel simán el lehetett emberi módon beszélgetni.
Műtét után asz osztályon normálisan elláttak, rám néztek.
Nem adtam egy vasat sem nem igazán vastag a pénztárcám.
Nem vagyok fideszes sem rühellem őket is meg a többi politikust is. Szóval nem vagyok bér tolnok.

De az egészségügyi dolgozókra akikkel találkoztam csak nagy köszönettel tudok gondolni.

Van azért jó is az tb ellátásban.

Netuddki. 2017.04.22. 14:31:45

@she_wolf: Kösz a nagy semmit! Akkor tudsz másik orvost választani, ha az a "másik" elvállal. De ha dugig van, akkor elhajt mint a nem kívánt terhességet.

she_wolf 2017.04.22. 14:45:05

@Tibi !:
Csak javaslat volt, nem pedig utasítás "ha lehetőséged van rá..." kezdéssel.
Az elhajtást pedig próbáld azoknak magyarázni, akik szerint ilyen nem is létezik (tudod, az egybitesek, akik azt mondják, hogy nem utasít el orvos, mert annál jobban törődik a zsebével).

Netuddki. 2017.04.22. 14:47:56

@she_wolf: A probléma sajnos rendszerszintű. Mindennek az alapja a mesterségesen alacsonyan tartott magyar fizetések. Alacsony fizetésből, még a magyar horror adók mellett is csak alacsony adóbevétel lesz. Ezért sincs többek között itt fizetős egészségbiztosítás se. Ezért nincs gyakorlatilag szolgáltatóipar se. A kertész, a szakács, a fodrász meg a gondnok ott kaszálja az árokpartot közmunkában. Az állam tartja el, a helyett, hogy magukat tartanák el. A tolvajfidesz még csak nem is titkolja, hogy a multik rabszolgájának szánja a magyarokat, rabszolgabérért. Ebből bizony nem lesz jól működő egészségügy soha, ha nincs aki kifizesse.

Netuddki. 2017.04.22. 14:50:21

@she_wolf: Nyilván valami megoldást próbálunk találni a problémára. Az orbán tolvaj banda meg bekaphatja jövőre, amikor le kell adni a szavazatomat!

she_wolf 2017.04.22. 14:51:18

@qbr:
"A gyerekeknek nem a szülők jogán jár ingyenes egészségbiztosítás, hanem saját jogon, az állam nyújtja nekik."

Köszi, ezt ezek szerint másként gondoltam.

she_wolf 2017.04.22. 15:06:35

@Tibi !:
Ez sajnos így van:( És amíg lézerjanik baromságokat szövegelnek kommunikáció gyanánt, addig lesznek ezzel megvezethető emberek:(
Fentebb linkeltem egy hozzá írt gyöngyszemet. Az idióták azt hiszik, hogy az emberek vakok, süketek, és fingjuk sincs arról, hogy a világban mik történnek.
Konkrétan gyomorforgató amit művelnek minden fórumon.
Csak az a bajom velük, hogy van/volt jó húzásuk, olyan, amit mások nem mernek (vagy mertek) meglépni. De cseszhetem, mert ezzel sok ganéságot nem egyenlítik ki. És az sem biztos, hogy mások által vezetett kormány nem tette volna ugyanezt (konkrétan a migránskérdés kezelésére gondolok).

qbr 2017.04.22. 15:37:42

@she_wolf: Végül is bevezethetnénk, hogy amelyik gyerek nem dolgozik, annak ne is járjon ingyen EÜ :)

she_wolf 2017.04.22. 15:52:19

@qbr:
Hidd el, hogy lenne aki örülne neki:(
Én eddig úgy tudtam, hogy a szülő jogán biztosított a gyerek. Mentségemre szolgáljon, hogy nincs gyerekem.

martineden 2017.04.22. 18:40:54

@christophe: Persze. Ezek az ostoba fideszesek hazudoznak ossze-vissza, pedig tudhatnak, hogy
,,a hazug embert hamarabb utolerik, mint a santa kutyat."

qbr 2017.04.22. 20:12:25

@she_wolf: Tudtommal nem.
Ha jól tudom, csak a hajléktalan gyermekeknél van gond (mintha nem lenne elég bajuk szegényeknek), de ott is főleg a lakcímhiány kavar be a területi ellátási kötelezettség rendszerébe.

Rókaregeróka 2017.04.22. 20:30:49

Hello Popszter!

Picit népieskednék, hátha segít.
Bizonyos dolgok beszívódnak a bőrön.
Nagyanyáink zsírral kenegették a hurutos gyerek mellkasát, hogy a lerakódott váladék felszakadjon.
Ilyet - külső pakolással bejuttatás- hallottam izületi kopás esetén is.
Tehát disznózselatinra fel, hátha használ, éjszakára bepakol, beteker, vigyáz rá :)
Csak egy ötlet , de hátha ... :)

defné 2017.04.22. 20:44:16

@Zsuzsi25: A nyugdijasok hiaba dolgoztak le 30-40 evet,az eu biztositasnak ehhez semmi koze. Az eu biztositasukat az adott honapra fizettek 30-40 even at es n elore. Ha en a jovo honapban elvesztem a munkahelyem,ra 1 hetre mar a rendszer jelez,hogy nincs fizteve a TB utanam,es ha ez tartosan fentallna akkor bizony elkezd ado formajaban gyulni a tartozas ha nem rendezem. Kismamak? Hat csillagom azok is rengetegbe kerulnek az adofizetoknek,foleg ha 3 even at otthon pihenget Gyesen,Gyeden. Ehhez 1 ev munkaido kurva keves.

she_wolf 2017.04.22. 20:59:06

@qbr:
Találtam egy ilyet, igaz, hogy 2014-es, tehát nem tudom jelenleg is érvényes-e:
tudatosadozo.hu/kinek-jar-ingyenes-orvosi-ellatas/

2017.04.23. 10:34:20

@villamos alóli kacaj nem mindig őszinte:
Édesanyámnak 82 évesen tavaly volt az első csípőprotézis műtéte a soproni kórházban. Sok éve kínlódott vele, már semmi sem segített, teljesen beragadt a csípője.
Kivárta a kilenc hónapot, megműtötték, 10 napig volt kórházban. Nem ugrálták körbe, de ellátták rendesen. Csak a kórházból való távozása után köszönte meg a műtétet s az ellátást, ahogy szokás. Kapott utána beutalót 3 hétre, további kezelésekre Balfra.
A műtét jól sikerült, ugyan még bottal jár, de megszabadították a fájdalomtól. Hálás nekik.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.04.23. 10:43:50

@Rókaregeróka:
"külső pakolással bejuttatás- hallottam izületi kopás esetén is."
-Igen, jó ötlet, ízületi kopásra étkezési zselatin, langyos állapotban az ízület körüli bőrbe kenni. Sokáig használ, de semmi sem örök, sajnos.

Tempus.Anh 2017.04.23. 11:45:09

Megígértem, hogy ezt az ócska szennyoldalt nem keresem fel többé, mert felesleges időpocsékolás, de íme az érveim a fenti sztorival kapcsolatban:

- a beteget várólistára tették, aminek változó az időintervalluma, az övé épp ennyi amennyi abban az intézményben.
- a csípőprotézisműtét nem tartozik a sürgős műtéti beavatkozások közé
- mindenhol a világon van privát és állami betegellátás, a privát mindenhol pénzbe kerül és rövidebb várakozási idejű, a csípőprotézisműtét akkor és ott sem sürgős kategória

"És én még viszonylag szerencsésnek is mondhatom magam, mert nem halálos betegen várom az utolsó pillanatot, „mindössze” egy élhetetlen és fájdalommal teli életet kényszerítenek rám."

Látod, itt mondtad ki a lényeget, azzal a csúsztatással, hogy ezt "rád kényszerítik". És itt az első pontban leírtakat ajánlom a figyelmedbe.

Azonkívül a magyar egészségügy a közösben történő fenékig kotorászásról szól, a fityingekért azonnal elvégzett vizsgálatokról (a VILÁGON nincs ilyen, nemhogy Európában), az "ide nekem az oroszlánt is", és "a fülemtől a farkamig vizsgáljanak ki de azonnal" és "nyalják fényesre" és még sorolhatnám.

Mindezt egy relatíve rossz anyagi helyzetű országban, a közös tb-kassza az alulfizetett, agyondolgoztatott eü. dolgozók bőrén.

Úgyhogy ne csak a rendszerben tessenek keresni a hibát.

she_wolf 2017.04.23. 14:47:21

@Tempus.Anh:
Én örülök Neked. Mindig.
És igazat beszélsz. Mint általában.
Az emberek többsége a büdös életben nem fogja megérteni, hogy az egészségügy veszteséges "iparág". Mindenhol.
Valóban nem csak a rendszerben van hiba, de azért tedd a szívedre a kezed: ha úri passziók kiszolgálása helyett inkább priorizálnának és azt helyeznék előtérbe ami által fejlődés (gazdasági és társadalmi fejlődés) érhető el, akkor picit beljebb volnánk.
A végtelenségig el tud szomorítani, hogy úgy érzem magam, mintha dedóban lennék: komoly, felelősségteljes emberek plakátháborúznak? Hazudnak bele a képedbe, dacoskodnak, a következményeket figyelmen kívül hagyva rántják az országra a fejlett világot?
Visszaveszek...:(

Tempus.Anh 2017.04.23. 14:54:40

@she_wolf: Köszönöm szépen, én is örülök Neked.

Rókaregeróka 2017.04.23. 22:35:06

@fekete macska a fűben: ohh, köszi a pozitív megerősítést , ez jól esett. Azt hittem, majd kapok a pofámra, de nem :)
Peace :)

fekete macska a fűben (törölt) 2017.04.24. 20:35:40

@Rókaregeróka:
Ezen a blogon (de nem csak itt) hamar elküldik az embert a bánatba, vagy egyéb „kellemes” helyekre a leírt jó tapasztalataiért, kinek-kinek az egyéni stílusa és jóérzése alapján, ami mindig minősíti az íróját.
A röhej az, hogy ha tényleg eléri őket a nyavalya, akkor egy idő után ők is hasonlókkal próbálkoznak, csak általában kussolnak róla. Persze van kivétel is, aki nem néz hülyének s elmondja, hogy van egy orvosi protokoll, amit be kell tartania, ha nem akarja megütni a bokáját.
Na és itt van pl. a híres Szkeptikus Társaság, aminek az elnöke a homeopátia leghangzatosabb ellenzője, s lám-lám mit olvasok, hogy maga is homeopátiás szereket szed. Ezek azok az emberek, akik viszont sík hülyének nézik társaikat. (Nem a homeopátiát akartam reklámozni, ne érts félre, mert nekem nem jött be, csak a simlisségre akartam utalni.) No, erről ennyit!

rikitikitévi 2017.04.24. 21:15:38

@fekete macska a fűben:
"...Szkeptikus Társaság, aminek az elnöke a homeopátia leghangzatosabb ellenzője, s lám-lám mit olvasok, hogy maga is homeopátiás szereket szed. "

Ez nem igaz, vagy rosszul olvastad, vagy direkt félreértelmezed a helyzetet:
"Szombaton délelőtt 10.23-kor harminc szkeptikus - köztük Hraskó Gábor, a Magyar Szkeptikus Társaság elnöke és Vágó István - egy homeopátiás szerből az ajánlott dózis sokszorosát vette be, azt bizonyítandó, hogy a homeopátiás szerek csupán cukorgolyók.
A résztvevők egész pontosan 84 darab arsenicum album elnevezésű golyót nyeltek le, amely a homeopátiás ajánlások szerint többek között az ételmérgezést és a hirtelen fellépő hasmenést gyógyítja. Ahogy neve is mutatja, a készítménynek arzén az alapja, és a szkeptikusok a túladagolással azt kívánták bizonyítani, hogy a homeopátiás szerek, amelyek sokszoros hígítással készülnek, már semmit nem tartalmaznak az alapanyagból, ezért hatásuk csupán placebo. Az akciót mindenki túlélte."

Im just here for the comments 2017.04.25. 05:03:03

@Zsuzsi25: "Munka van! De dolgozni senki nem akar." Úgyhogy inkább elmennek hr-esnek.

fekete macska a fűben (törölt) 2017.04.25. 18:46:55

@rikitikitévi:
Igazad van, nem pont úgy olvastam, hanem így:
„Soha nem gondolná, mit találtunk a homeopátia legnagyobb magyar ellenzőjének otthonában.”
Sőt kíváncsiságból végig is hallgattam a vele készült hangfelvételt csak azért, mert nekem ugyan nem jött be, de volt kolléganőm akinek bizony bejött, s nem hinném, hogy azért, mert az illető hipohonder kategória lenne. Egyszerűen csak azt hiszem, hogy mindannyian mások vagyunk, mindannyiunkra minden másképp hat.
Viszont azt gondolom a homeopátiás szerek tartalmazhatnak bizonyos olyan anyagokat, amiből esetleg egyes embereknek éppen hiánya van, s mindjárt nem ördöngösség a jó hatás, bár még nem tanulmányoztam összetevőiket, de nem is tervezem.

Általad leírt vizsgálati módszerrel, s azzal, hogy a vizsgált szer épp mit tartalmazott vagy mit nem, nekem újat mondtál.
Én „higított Berlini Fal és holdfény pasztilla”-ról olvastam.

Tudod, ez olyan lehet mint a placebo hatás, amiben én szintén nem hiszek.
-Részben azért nem, mert sok táplálékkiegészítővel próbálkoztam, hogy egy fertőző hasmenéses nyavalyára, orvos által felírt, rosszul megválasztott pirula fogyasztása után, az elcseszett emésztésemet bélflórámat immunrendszeremet helyrehozzam. Jó néhány év keresgélésébe, és sok pénzembe került, mire megtaláltam azt a táplálékkiegészítőt ami végre hatott, mert megvolt benne a hatóanyag, amiből hiányom volt, s amibe végre nem volt olyan anyag, amire allergiás lettem volna. Ha létezne placebo hatás, akkor úgy gondolom, már az első táplálékkiegészítő is használt volna.
-Részben pedig azért sem, mert amit placeboként adnak embereknek, az legtöbbször szőlőcukor, vagy fiziológiás-sóoldat.
Ezek az orvoslásban nem minősülnek hatóanyagnak, de az emberi szervezet számára nagyon is hasznos „táplálékok” lehetnek, amik javíthatnak állapotán.
A szőlőcukor a legegyszerűbb szénhidrát. Szinte azonnal felszívódik. A leggyorsabb "instant" energiaforrás. Gyors felszívódása miatt hirtelen növeli a vércukor- és inzulinszintet, ami kedvez a tápanyagok izomba pumpálásának.
A fiz-só nem más mint tisztított víz + ásványi anyagokat tartalmazó tengeri só keveréke. Mindkettő nélkülözhetetlen az emberi szervezet számára, s ha hiányunk van belőle, ha ki vagyunk száradva, akkor egyértelmű a javulás.
Aki hányás-hasmenéses állapotában kapott már egyszerű fiz-sós infúziót, az tudja, hogy milyen jó hatása van (ha adnak hozzá még egy kis vitamint is az még jobb, de enélkül is jó).
-Persze az sem kizárt, hogy van tényleges placebo-hatás is, de ahhoz pszichésen igencsak képzelt-betegnek kell lenni.

Visszatérve a konkrét témára, bármit bármivel lehet magyarázni, mondható rá, hogy csak demonstrációs eszközkészlet, de azt is, hogy a kutyámnak vagy macskámnak a játékszere, de éppen fogyaszthatom is mert jól esik. Én mindenesetre nem tartok otthonomban olyan táplálékkiegészítőt, meg gyógynövényt sem, amit nem szedek, vagy nem használok alkalomadtán, vagy épp nem akarok üzletelni vele.

2017.06.04. 14:02:56

A testi fájdalmak vagy gyulladásos eredetűek ( gyulladás a szervezetben), vagy idegi eredetűek( az ideg sérült vagy valami nyomja).
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása