Mázlista lennék?

2016.08.03. 06:43

happy_patient_healthcare-100638959-primary_idge.jpgHálapénzt nem adtam senkinek, mindent szépen megköszöntem. Nem éreztem hátrányos megkülönböztetést emiatt.

Sziasztok!

 

Több szomorú cikket is olvastam már a Praxis blogon és valahogy már megint azt érzem, hogy szerencsés vagyok. Eddig elkerültek a szörnyű élmények a hazai egészségüggyel kapcsolatban, szerencsére ritkán szorultam eddig rá. Tavasszal kerültem közelebbi kapcsolatba orvosokkal és nővérekkel, amikor a hátamon egy apró anyajegyről kiderült, hogy rosszindulatú bőrdaganat. Az anyajegyet a kerületi rendelőben ambuláns sebészeten távolították el, miután a bőrgyógyász ezt javasolta.

 happy_patient_healthcare-100638959-primary_idge.jpg

 

A bőrgyógyász sürgős műtétre utalt be, a sebészeten simán kaptam időpontot két héten belüli időpontra. A szövettanra az átlagosnál többet vártunk, de mikor meglett, a kerületi rendelőből maga a sebész hívott fel, hogy menjek a leletért minél előbb. Ezután azonnal felhívta a bőrgyógyászt, másnap reggelre időpontot kért nekem (még mindig nem privát orvosról van szó), hogy ott elmondják a további teendőket. A bőrgyógyász másnak reggel továbbküldött szintén sürgős beutalóval a SOTE Bőrklinikájára, és lelkemre kötötte, hogy hívjam fel, és számoljak be az eredményekről. A SOTE Bőrklinikán a legjobb kezekbe kerültem, odafigyelő és hozzáértő orvosok (egyik-másik hihetetlen sok beteget lát el magas színvonalon), nagyon kedves nővérek, a legnagyobb hálával tudok róluk beszélni. Persze nem kellemes 6-ra beutazni egy varratszedésre, aztán órákat várni kb. 30 másik beteg társaságában a rendelésen, de azt gondolom, a körülményekhez képest a kórház a legjobban oldja meg a betegek ellátását. Szomorúan jegyzem meg, hogy ezekben a várótermekben általában az idősebbek a türelmetlenebbek és tolakodók, pedig valószínűleg ők jobban ráérnének várakozni.

 

Átestem még két műtéten, szerencsére a későbbi vizsgálati eredményeim negatívak lettek, így egyelőre megmaradok, csak rendszeres kontrollra kell járnom. Még egyetlen megjegyzés a történethez: hálapénzt nem adtam senkinek, mindent szépen megköszöntem. Nem éreztem hátrányos megkülönböztetést emiatt.

 

 V

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tempus.Anh 2016.08.03. 07:16:45

Hogyan, az egészségügyi dolgozót már meg sem akarja rúgdosni senki ?!

("Hogyan ?! Hát Bástya elvtársat már meg sem akarják gyilkolni? ! - kérdezte Bástya elvtárs A tanú c. filmben) :))

Hihetetlen fantazmagória ez a történet, mi az, hogy senki nem volt eltorzult arcú, türelmetlenül ordítózó, magából kikelt szörnyeteg vele szemben, nem küldte el meleg Afrikába, nem taposta meg, nem masírozott végig rajta szöges csizmával, nem alázta porig ?

Nem, nem ideillő sehogysem...

:DDD

qbr 2016.08.03. 09:05:34

Örülök a pozitív posztnak, nekem is elsősorban ilyen tapasztalataim vannak.

Viszont egy előítéletet eloszlatnék: attól, hogy valaki idős, nyugdíjas, egyáltalán nem biztos, hogy jobban ráér.

she_wolf 2016.08.03. 10:38:42

@Tempus.Anh:
Tényleg nem, kifejezetten osztályidegen!
De elmondom én a tutit, hogy mi van:
1: A poszter bértollnok. (Mi más lehetne?)
2: A blogszerkesztő betépett és egy, a Praxis profiljába nem illő írást tett közzé! (Skandalum!)
3: A posztban szereplő egészségügyi dolgozók mind mutáááncsok (na ezt továbbgondolva képzeld el, hogy mi lesz velünk -szegény siránkozó, örökösen elégedetlen magyarokkal-, ha ezek elárasztják a zországot?:P

Örülök a posztnak, és a továbbiakban jó egészséget kívánok az írójának! Ilyenkor valahogy egy picit megnyugszom, mert bebizonyosodik, hogy valóban nem csodák történtek velem, amikor megkaptam azt az ellátást és bánásmódot, amiben eddig részesültem.

asztalosani 2016.08.03. 11:54:21

@she_wolf:
"A bőrgyógyász másnak reggel továbbküldött "

mi van fikuszka!?
a szemed telement csipával, vagy mi a f*szért nem kötsz bele most a poszter helyesírásába???

she_wolf 2016.08.03. 12:12:29

@asztalosani:
Megnyugszik a beteg....:)
Leszerepeltél, soxorosan is, game over, cupp-cupp...a többit tudod!;)

asztalosani 2016.08.03. 12:20:35

no nézzük!
1. a p. bement a kerületi rendelőbe, hogy megnézesse a foltot a hátán
(? fene tudja mit jelent ez melyik szakrendelést, de tökmindegy, gondolom ide is időpontot kért)

2. a p. hátából azonnal kivágták a kérdéses képletet, elküldték szövettanra.
(ezt követően jön egy zagyva rész, mert úgy írja mintha ezt követően még meg is műtötték volna 2 hétre rá?! mivan?! az első nem sikerült!? tehát erre is külön időpontot kellett kérnie, + újból meg kellett jelennie.)

3. a szövettan eredménye késett, gondolom ha azon a pár napon, heten múlt volna az élete, akkor nem ilyen posztot ír.

4. a p. orvosa felhívta telefonon, hogy menjen be a leletért. ( hát mi a f*sz van itt? miért nem lehet elküldeni postán??? vagy online megnézni, vagy éppen a háziorvosánál érdeklődni? nem! másszon be ismét a leletért, mert egy "büdösbogár más se csinál mint futkos orvoshoz. nem dolgozik.)

5. p. orvosa anélkül hogy egyeztetett volna a p.-val időpontot (ugyibár: utazás, munka, gyerek, stb.) pofátlanul önhatalmúlag kért egyet neki (marionett szindróma). arról nem ír, hogy ezt az időpontot mikor és hogyan mondta el neki a doktoránusz, ezek szerint az orvos már tud telepatikusan is üzengetni, bár akkor nem értem elsőnek miért kellett felhívnia telefonon?! LOL

6. a p. orvosa elküldte bőrdokihoz, másnapra. másnap közölte a p.-val a bőrdoki (mondván, hogy sz*rt sem tud, és nem meri rányomni a nevét az általa kiállított dokumentumra?!) , hogy menjen máshová. LOL. de azért szóljon már vissza neki... a p. tévedésben van, a dokija nem miatta aggódott, a szemében csak egy munkadarab.

7. a p. ezek után még az új helyre is kérhetett időpontot, ott is várhatott, LOL.

8. mehetett vissza varratszedésre.

LOL LOL LOL

ezt az egész folyamatot 2 visszarendelésből simán meg lehetett volna csinálni!

de azért az orvos had játssza az eszét, had irányítsa más életét, amit a p. simán hagyott is (marionett szindróma) ha már szakmailag lenyomta a net és a google őket, legalább tudja a betegét saját kénye kedvére rángatni, és ezer helyre beutalgatni.

___________________________________________
_____________________________________________

és akkor még mielőtt mindenki hátradőlne, azzal, hogy nincs itt semmi gond, gondoljon már bele, hogy van 2 gyereke, 2 idősebb rokona, és felváltva betegek. munkahelyén lóg a lóláb, és éppen azon van hogy a legkevesebbet hiányozzon. aztán gondoljon vissza a fenti sztorira, hogy hányszor is cibálták vissza FELESLEGESEN a p.-t? 8x? mert ha rákos lett volna, akkor a sztori nem itt fejeződik be, hanem a kemóval. és akkor most gondoljon bele mindenki, hogy fogorvoshoz is menni kell, nődokihoz is évente minimum egyszer. ezek egy egy nap szabik, adjátok hozzá a gyerek betegségnapjait, meg hogy az idős rokont is kísérgetni kell. és akkor tegyétek fel a kérdést: nektek megérte volna az, hogy egy szaros leletért munkaidőben kell menni, és arra a napra szabadságot kell kivennetek? mikor mentek nyaralni? mikor pihentek egyet???

szóval ne írjuk már erre a sztorira azt hogy minden a lehető legnagyobb rendben van, mert ahol 8x rángatják vissza a beteget, ott nincs rendben az ellátás!

asztalosani 2016.08.03. 12:22:10

@she_wolf:
látom, munkád még mindig nincs!

a leszereplés inkább rád jellemző :)

tényleg, hogy is volt?
azt írtad, hogy magad után fizeted a tébédet, oszt meg azt találtad ki hirtelenjében, hogy fizetik utánad...

azt sem tudod mit hazudozol össze vissza

asztalosani 2016.08.03. 14:19:59

"Mázlista lennék?"

a kérdésre a válasz:
nem, csak hülye :)

hajatsermuta 2016.08.03. 17:18:28

"a p. orvosa felhívta telefonon, hogy menjen be a leletért. ( hát mi a f*sz van itt? miért nem lehet elküldeni postán???"

A szövettani leletet nem szabad postán elküldeni. Az orvosnak értékelni kell a leletet, egyúttal ellenőrizni a beteg állapotát, továbbá arra is figyelnie kell, hogy korrelál-e a lelet a beteg kórelőzményével, egyéb vizsgálati leleteivel, aktuális állapotával. Azt is el kell dönteni, hogy milyen teendők adódnak a szövettani eredményből, kell-e gyógyszeres kezelés, esetleg műtét, vagy szükségesek-e további vizsgálatok, netán a szövettani mintavétel ismétlése. "Pozitív" lelet esetén meg kell nyugtatni a beteget, ismertetni a kezelési lehetőségeket, tartani benne a lelket, stb. Elengedhetetlen mindezek miatt az orvos-beteg találkozás. Nagy hiba lenne a szövettani leletet postán kiküldeni a személyes érintkezés helyett, bár, tudom, hogy néhány helyen ezt a könnyebb - de a beteg számára rendkivül hátrányos - megoldást részesítik előmnyben.

BiG74 Bodri 2016.08.03. 17:43:18

Örülök, hogy valakinek jól jött ki a magyar egészségügy.
De ne tessék már úgy csinálni, mintha ez lenne a jellemző!
Hány ordas tetű dolog eset meg velem is testközelből, vagy a közvetlen környezetemből ? Túl sok, ahhoz, hogy pozitívan értékeljem a jelenlegi bohóckodást.

asztalosani 2016.08.03. 17:57:17

@hajatsermuta:

" a kerületi rendelőből maga a sebész hívott fel, hogy menjek a leletért minél előbb"

most akkor miről is beszélsz valójában?!
tehát a p. bemegy a kórházba a leletért, a lelettel együtt a leletet kiértékelő orvoshoz. tiszta sor, de akkor sem tudod megkerülni, hogy a beteg ne előbb értesüljön a saját leletéről.

úgy gondolom hogy az IT korszakában a p.-nak legyen annyi esélye, hogy otthon rákereshessen a lelet eredményeire, és utána menjen el az orvoshoz. ugyanis ha felkészült, akkor fel tud tenni olyan kérdéseket, amik nem jutnának eszébe ott azonnal, ha akkor közölnék velük a hírt (haldoklás fázisai) . másrészről miért b*szna el még egy szabadnapot azért, mert jellemzően "munkaidő kellős közepén " kell személyesen átvenni a leletet?! postai szolgáltatások között meg már van olyan hogy s.kézbe kézbesítés.

arról nem is beszélve hogy gondolj bele: nap közben van, éppen a munkahelyeden húzod az igát ezerrel. majd 10 órakor megszólal a telefonod, felveszed, közli veled az orvos, hogy húzz be azonnal a leleteidért. mit mondasz a feletteseidnek? egyáltalán rájuk tartozik a te "kétséges" egészségügyi állapotod, vagy az hogy te ekkor és ekkor ilyen beavatkozáson estél keresztül? vagy a kollégáidra? hát nem igazán! főleg nem a mai világban.

és ebben a sztoriban nemcsak az az időhúzás, hogy a leletértékelés csúszott, hanem hogy a sebész olyan orvoshoz irányította, aki szintén tovább küldte a beteget... szóval ez nem más mint az időhúzás a négyzeten.

:::::::::::::::::::::::

én még olyanról nem hallottam, hogy a sebész külön telefonálgatna a betegeknek, hogy vegye már át a leletet. a sebésznek az a dolga, hogy vágjon, nem pedig a páciensek után futkorásszon, meg telefonon vadássza le.

::::::::::::::::::::::

ebben az esetben a sebésznek konzíliumot kellett volna összehívnia, és azzal felhívni a p.-t munkaidőn kívül, hogy menjen be egy sürgősségi beutalóért + a leletéért. nem pedig elküldeni C-hez, aki meg továbbküldi D-hez...

gigabursch 2016.08.03. 18:15:22

Én se adtam soha. Nem is érdemelnék meg. Főleg a követelők.

hajatsermuta 2016.08.03. 18:15:38

@asztalosani: azt kérdezted, hogy miért nem lehet a szövettani leletet elküldeni postán. Erre válaszoltam.

she_wolf 2016.08.03. 18:58:25

@hajatsermuta:
Feleslegesen. Mint a mellékelt ábra mutatja:(

anarhista 2016.08.03. 21:06:21

az egészségügy a hálapénz miatt működik még. ha senki sem adna, akkor összeomlana. szóval a posztíró a mások által adott hálapénz miatt lett ellátva. a posztíró egy nyomorult potyautas az egészségügyben, és még büszke is rá

Liesz 2016.08.03. 23:22:44

Hahó Tempus! Hát Te élsz még?! Már komolyan aggódtam Érted! Milyen volt a Bahamákon?:))

she_wolf 2016.08.04. 00:11:53

@anarhista:
Az nagyjából igaz, hogy az egészségügyet a hálapénz tartja még valamennyire egyben.
De azt honnan veszed, hogy a poszter "potyautas"? Tudod, hogy mit és mennyiért dolgozik? Láttad az adóbevallását? Előre ítélkezel, és meglehet, hogy tévesen:(

kheiron 2016.08.04. 04:16:25

@hajatsermuta:

"asztalosani" nicknek nincs értelme érdemben válaszolni, mert egy kezelés nélküli manifeszt paranoid skizofréniába csúszó elmebeteget játszik el, megjegyzem, kitűnően.

she_wolf 2016.08.04. 10:21:48

@kheiron: És ezekre mennyire jellemző a gondolkodásbeli rugalmatlanság, az empátia totális hiánya, és az, hogy egy dologra rácsavarja magát, és azt repetitíven prezentálja?
És mit értesz "eljátszás" alatt? Biztosan kockán gondolkodom, de számomra valaki vagy elmebeteg, vagy nem az. Eljátszani mi értelme?

Tempus.Anh 2016.08.04. 14:08:26

@Liesz: Food is bad, water is cold, beer is warm, girls are lousy :D

Tempus.Anh 2016.08.04. 14:10:10

@she_wolf: Igen, egy olyan oldalon, amelyik tendenciózusan az egészségügy lejáratására lett szerkesztve, a megfelelő ügyeletes csahosaival együtt, ez a poszt egy illegális fehér holló.

she_wolf 2016.08.04. 15:20:15

@Tempus.Anh:
Fel is kaptam rá a fejemet.
A kuriózumokat pedig meg kell becsülni, és ebben az esetben a mennyiség nem megy a minőség rovására, sőt!
Azért posztról-posztra azon töprengek, hogy honnan van ez a keserűség, pesszimizmus, világvége életérzés a magyarokban?

(A "dögöljön meg a szomszéd tehene is" hozzáállás genetikusan van bennünk, így azzal nem foglalkozom.)

Amit @Liesznek írtál: szerintem eltévedtél, és Angliában kötöttél ki:)
A bamahamákokon a food helyi érdekesség, a water warm -sharks included, beer csak for tourists és ice-cold, de leginkább a helyi rum a nyerő (nyamiiii:D), a görlök pedig hots for horny white men:D
(Én meg megint a messzi északon ténfergek;))

Liesz 2016.08.04. 22:45:12

@Tempus.Anh:
Nem lettem okosabb, igaz lehet azért, mert az már túlzás lenne:)))
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása