Babával együtt ki akarták venni a méhét

2016.02.24. 05:37

pregnantsad2.jpgÉs mi ennek az egészségügynek fizetünk európai szinten is magas járulékokat.

Tisztelt Praxis!

 

Párom és 32 éves lánya minden évben részt vesznek nőgyógyászati műtéten. 2014-ben is így történt. Mivel 2 hónappal a szűrés után nem kapott értesítést, felvállalta a babát. Ekkor hívták vissza a szentendrei rendelőbe. Amikor kijött a rendelőből, kezében egy papírral, megállt és halkan közölte: rákos vagyok!

 

Így engedték ki, azt sem mondták neki, most mi a teendője! Irány a Margit kórház, terhes rendelés! A vizsgáló asztalon közölték vele: babával együtt ki kell venni a méhét, mert ez az anya életét veszélyezteti! Ekkor a terembe belépett egy civil fiatalember. Hallgatva ezt a beszélgetést megkérdezte a vizsgáló orvostól: -"Miért nem küldik le Győrbe?

 

pregnantsad2.jpg

 

Leküldték egy magánklinikára. Vizsgálat negyed óra. Megnyugtatták, szüljön nyugodtan, majd 2 hónappal utána menjen vissza, rendbe teszik. A várandóság alatt és azóta is alternatív gyógyítás anyagait szedte: Alga komplexet, Krill olajat, magas C vitamin tartalmú anyagot. A győri esemény természetesen fizetős volt!

 

A szülést véletlenül az az orvos vezette le, amelyik ki akarta venni a méhét! A két hónapos babával ment Györbe, ahol rövid műtéttel levették a veszélyes gócot a méhnyakról.Nyoma sincs. A baba most másfél éve és még nem volt beteg! Ugyanezen anyuka 2016 februárjában ismételt vizsgálaton vett részt! Gyulladás miatt Klimicint írtak fel neki, annak ellenére, hogy rákérdezett az orvosnál:ő penicilin érzékeny és szoptatás alatt szedhető-e!

 

- Megnyugtatták, igen! A gyógyszertárban is rákérdezett, aholszámítógépen megnézve mondták: szoptatáskor ellenjavalt! Adtak egy másikat, amit otthon a számítógépen megnézett: az is ellenjavalt szoptatás alatt!

 

És mi ennek az egészségügynek fizetünk európai szinten is magas járulékokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ördi ke 2016.02.24. 08:17:01

A műsorszàm termékmegjelenitést tartalmaz.

Igazság, hol vagy? 2016.02.24. 08:38:45

Hát igen,a nőgyógyászati"terembe"csak úgy bejárkálnak a "civilek"és reklámozhatják az alternatív kezeléseket és gyógyszereket.Na ne már!D.

Főgebra 2016.02.24. 09:43:57

A kappanháj és a denevérszárny kimaradt a terápiából!

Igazság, hol vagy? 2016.02.24. 10:10:14

Kedves Ági!Ez most,hogy jön ide?Szövegértést nem tanítanak az"élet egyetemén"?Tanulni még most sem késő....!

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.02.24. 10:21:40

"Párom és 32 éves lánya minden évben részt vesznek nőgyógyászati műtéten" talán szűrésen?
"Ekkor a terembe belépett egy civil fiatalember." nőgyógyászati vizsgálat során? civil?
"Megnyugtatták, szüljön nyugodtan, majd 2 hónappal utána menjen vissza" egyértelműen nem derül ki hányadik hétben van a páciens, de azért méhnyakrákos beteget lazán fél évre visszahívni elég gyanús.
"A szülést véletlenül az az orvos vezette le, amelyik ki akarta venni a méhét!" méhnyakrákkal természetes úton szülni? ugyan nem vagyok nőgyógyász de azt hittem, hogy ilyenkor tervezett császár van és egy műtéttel megoldják mind a két dolgot.
"Gyulladás miatt Klimicint írtak fel neki, annak ellenére, hogy rákérdezett az orvosnál:ő penicilin érzékeny" ha penicillinérzékeny akkor eleve a két terhességben és szoptatásban preferált csoport (penicillinszármazékok és cephalosporinok) kiesik. maradnak a makrolidok (eritromicin pl) és a clindamycin. az utóbbit ajánlották.
"szoptatáskor ellenjavalt" és ezt hol olvasták? nincs igazán ellenjavallata, de lehetőleg a sorrend: penicillin, Cephalosporin, Makrolid és utána Clindamycon ha más nincs: www.embryotox.de/clindamycin.html
az erythrmicin egyébként (ugyan vitatott) de pylorusstenosist okozhat a gyereknél, lehet pont ezért választották a clindamycint
egyébként magyar oldalakon elég ellentmondásos a megítélése: egyszer "Egy hónaposnál idősebb gyermekeknek: naponta 8-25 mg/ttkg (testtömegkilogrammra számított) klindamicin, 3 vagy 4 egyenlő adagban beadva."
máskor ugyanabban az írásban: "Kimutatták, hogy a klindamicin megjelenik az anyatejben. Tekintettel arra, hogy az anyatejjel táplált csecsemőknél potenciálisan súlyos mellékhatások jelentkezhetnek, ezért a szoptató anyák nem szedhetnek klindamicint." www.hazipatika.com/gyogyszerkereso/termek/dalacin_300_mg_kemeny_kapszula/397
szóval ők sem tudják mit írnak, pár soron belül komoly ellentmondásba keverednek.
a német oldal komoly tudományos értéket képvisel, inkább annak hinnék
szal egy tudatlan ember elég kamufaktoros írása, üres vádaskodásokkal.

rikitikitévi 2016.02.24. 11:45:30

@csak néha benézek ha marhaságot látok: Az OGYI alkalmazási előirat mérvadó, eszerint: "Terhesség esetén a klindamicin biztonságos alkalmazása nem bizonyított. 0,7-3,8umg/ml koncentrációban megjelenik az anyatejben." Ez nem jelent egyértelmű ellenjavallatot, egyedi mérlegelés alapján dönt az orvos, hogy ad(hat)ja-e.

asztalosani 2016.02.24. 11:54:10

@csak néha benézek ha marhaságot látok:

ja-ja, mert mindig a beteg a "hülye" és mindig jöjjünk azzal, hogy hazudik és vádaskodik!

az eszedbe se jutott, hogy valaki TÉNYLEG így járt és azért írt a praxisra, hogy a többiek figyelmét felhívja: NEM KELL MINDEN SZ*RT BESZ*PNI AMIT AZ ORVOS MOND!?

és már bocs, de jobban hiszek egy gyógyszertárosnak, mint itt a praxison különböző nicknevek alatt (már sokszor hülyeségeket) kommentelő trolloknak, akik sem nem vállalják fel nyilvánosan a nevüket, az arcképüket, a szakképzettségüket, de azért végig hülyézik a panaszost! gratulálok, remélem lesz olyan terület, amiben téged is jól átb*sznak, aztán ha le mered majd írni, ott is elhordnak mindenféle hazug vádaskodó nagyokosnak! tudod: a karma nem felejt!

Igazság, hol vagy? 2016.02.24. 14:10:07

@asztalosani: Legyél Te az első,aki felvállalja a nevét,arcképét és szakképesítését.Nem először írod ezt le.Más:Amit másnak kívánsz lehet vissza száll rád:a karma nem felejt!

rest of boys 2016.02.24. 14:37:52

"A párom és lánya minden évben részt vesznek nőgyógyászati műtéten". Két nőgyógyász, akiket időnként műteni is engednek, vagy műtősasszisztensek talán?

A sztori a harmincas évekbeli ponyvaregények stílusában íródott: "megállt és halkan közölte..." "ekkor belépett egy civil fiatalember, és..." a magánklinika, amely (mit ad isten!) fizetős volt, aztán megműtötték, kivették a myomát és ennek nyoma sincs (ez páratlan szakmai bravúr)...

Szóval megint egy színvonalas poszt.

És végül: "És mi ennek az egészségügynek fizetünk európai szinten is magas járulékokat."
(???)

Erre mondaná Árpád apánk, hogy "a ménlovam bogos, kékeres, göcsörtös f@szát fizetsz te, öcsém..."

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.02.24. 19:40:54

@rikitikitévi: ha a gyógyszer leírásában is szerepel, hogy 1 hónapos kórtól adható (tehát erre van engedélyük) akkor nem mindegy, hogy kis mennyiségben benne van az anyatejben?

csak néha benézek ha marhaságot látok 2016.02.24. 19:44:23

@asztalosani: mert te felvállalod? én belinkeltem egy tudományos szempontbó magasértékű oldalt, nem nekem kell higgyél.
@rest of boys: méhnyak és rák, akkor nem myoma, inkább valamilyen stádiumú méhnyakrák, amit fél évig nem is akartak ellenőrizni, gyanús.

she_wolf 2016.02.24. 23:12:20

@csak néha benézek ha marhaságot látok:
Ezért volt az én első hozzászólásom olyan, amilyen:(
Írhatnán én, hogy laikusként is milyen bakikat találok benne amelyek megnehezítik ennek az egésznek átláthatóságát, de nem teszem, felesleges.

Csak azon tudok háborogni csöndben és magamban, hogy megint borul a "teljesítés-követelés" egyenleg:(

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.25. 03:30:10

@asztalosani: Na és mi van azzal sebészeti beutalóval? Mert te olyan qrvára ismersz mindent, mi? Csak azt nem tudod, hova kell beutaló, meg hova nem.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.25. 03:31:59

@Igazság, hol vagy?: Milyen szakképesítés? Aki napokig magyarázza, hogy a sebészetre kell beutaló, akkor szerinted volt valaha köze az egészségügyhöz?

csakegybeteg 2016.02.25. 07:54:27

Én biztosan oltári nagy balhét csinálnék, ha miközben az orvos tájékoztat a betegségemről bejönne egy civil és végig hallgatná! Ráadásul bele is szólna. Ha ez igaz, azt a rendelőt fel kell jelenteni mert sérti a betegjogokat!

Igazság, hol vagy? 2016.02.25. 08:37:02

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Igazad van!Azért kíváncsi lennék arra,hogy 22000Ft/h.-ért mi lehet a munkája.

she_wolf 2016.02.25. 12:48:52

@Igazság, hol vagy?:
Hagyjátok most őt magára a nagy bánatával! Meghasonlott önmagával, mert csalódott a zájetéjeszben:(

(No meg nagyon jó lenne tudni, mit keres egy ilyen poszthoz csatoltan "fogyis "reklám":O
Merthogy ezt már aztán tényleg nem értem:( )

2016.02.25. 17:53:32

@asztalosani: Azért a gyógyszertárosoknak sem kell mindent elhinni, a saját érdekedben. A gyógyszeripar hatalmas lobbi, töménytelen pénz. És a legkevésbé sem érdeke az, hogy te egészséges legyél.
A napi ajánlásokat nyugodtan hagyd figyelmen kívül.Soha ne szedj be egy órán belül, kétféle gyógyszert.

2016.02.25. 17:56:09

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: Éppen egy sebészeten dolgozom, majd holnap megkérdezem hogy kell e beutaló.Azért nem hiszem hogy csak úgy beállíthatnál oda hogy vágják már le az egyik lábad mert érszűkületes és kurvára fáj. Na meg amúgy sem használod semmire.
Valószínű hogy nem mindegy hogy ambuláns, vagy nem ambuláns az a sebészet.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.25. 20:19:02

@Diorella Queen: Nyalván. A plasztikai sebészetre kő beutáltó, ha eltörted a karod, akkó az ambulánsra nem kő.
Oszt milyen takarítani egy sebészeten, h nem tod kőe beutáló?

2016.02.26. 16:30:53

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló:
Először is állati béna ez az erőltetett vidéki bunkó stílus, de ha sejtszinten vagy ilyen, akkor bocsánat hogy szóltam.
Másodszor, ide ahol én dolgozom és nem ambuláns sebészet, ide bizony kell beutaló.De megpróbálhatod anélkül is kivetetni az agyadat, ahogy elnézem úgy sincs rá semmi szükséged. De előre szólok, kell beutaló.
Esetleg ambuláns próbálkozhatsz vele. Oda nem kell beutaló. Úgy általában nem kell. Ellenben ha neagyisten egy anyajegyet vetetsz le a rusnya fejedről, akkor esetleg elküldhetnek a bőrgyógyhoz hogy utaljon be, hogy levehető ambuláns és nem egy rákos anyajegyről van szó, mert akkor értelemszerűen az egy sokkal nagyobb műtét.
Részemről ennyi, remélem tudtam neked segíteni a pöcsfej műtéted kapcsán.

she_wolf 2016.02.26. 16:44:09

@Diorella Queen:
Anyajeggyel miért menne valaki élből sebészetre? És az anyajegyet nem a bőrgyógyász távolítja el?

Igazság, hol vagy? 2016.02.26. 20:00:55

@Diorella Queen: Ne haragudj,de ez előtt azt írtad takarító vagy.Most meg beöntést adsz.Hogy is van akkor?

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.27. 17:06:47

@Diorella Queen: Nézd anyus! A vita azon kezdőd5t h bolhabusz dögl5t a házidoki rendelőjében. Mire j5t a sirám, mijé, me h a rémült anyus berongyol oda a sérült gyerekkel és nincs más választása.
Mire monták, h sérült kölökkel irány a sebészet. Erre az elmeroggyant asztalosani elkezdett ugatni, h sebészetre beutáló kő. Nos több rendelő intézet honlapján le vagyon szögelve h nem kell.
Szóval ne kezgyé itt okoskodni, azé mert beöntéseket acc az agysebészeten!
Különben + szarok a finnyás izlésedre, ojjan bunkü vok veled amennyire az 1 trolltól csak te lik.

she_wolf 2016.02.29. 11:52:15

@Kurt úrfi [teuto-nordikus paraszt legény]:
Rossz vagy!:D Én inkáb azon töprengek, hogy mi a pék az a "neagyisten". Kimaradt egy szóköz? Vagy nem csak agyisten van, hanem karisten, meg lábisten is, hasisten (te jó Isten!)? (Stilisztika rulez, és különben is kaptyabe!:D)
Tegnap úgyis olyan istenes nap volt itt....

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.03.15. 17:58:12

Úgy tűnik @asztalosani: -t sikerült elüldözni a praxis blogról. :-))
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása