Tilos a kutyatartás a rendelőben

2016.02.20. 10:51

j0408975.jpgA BFKH II. kerületi népegészségügyi osztályának vizsgálata eredményeként meghozott végzés kötelezi az egészségügyi szolgáltatót, hogy a rendelőben történő kutyatartást szüntesse meg.

Tisztelt Szerkesztő!

 

A Praxis blogon megjelent „Elmegy az ÁNTSZ a jó büdös francba!” című (http://praxis.blog.hu/2016/02/17/elmegy_az_antsz_a_jo_budos_francba), a gyermekorvosi rendelőben tartott kutyával kapcsolatos bejegyzésben szereplő állítás, miszerint „Az ÁNTSZ "megvizsgálta" az esetet, majd úgy találta hogy ez így tökéletesen rendben van”, valótlan. A valóság ezzel szemben az, hogy Budapest Főváros Kormányhivatalának illetékes kerületi tisztifőorvosa nem hozott olyan határozatot, amelyben az orvosi rendelőben történő háziállat-tartást engedélyezte volna.

 j0408975.jpg

 

Éppen ellenkezőleg, Budapest Főváros Kormányhivatala (BFKH) II. kerületi Hivatala Népegészségügyi Osztálya panaszbejelentés kapcsán tartott ellenőrzést az orvosi rendelőben. A vizsgálat megállapította, hogy az orvosi rendelőben az egészségügyi szolgáltatás nyújtására szolgáló, valamint a betegek által látogatott helyiségekben történő kutyatartás sem közegészségügyi szempontból, sem a hatályos jogszabályok alapján nem elfogadható. Erre a kerületi tisztifőorvos asszony már a vizsgálat során, 2015. december 19-én, levélben felhívta az orvos figyelmét. Az orvos a kerületi tisztifőorvos ismételt megkeresésére ígéretet tett, hogy eltávolítja a kutyát a rendelőből.

 

A BFKH II. kerületi népegészségügyi osztályának vizsgálata eredményeként meghozott végzés kötelezi az egészségügyi szolgáltatót, hogy a rendelőben történő kutyatartást szüntesse meg.

 

Kérem, a bejegyzést a fentiek szerint helyesbítse!

 

Köszönettel:

 

 

Pászti András

sajtó- és kommunikációs munkatárs

 

Budapest Főváros Kormányhivatala

Kormánymegbízotti Kabinet

1056 Budapest, Váci utca 62-64.

Tel.: 1/896  2440

e-mail: sajto.budapest@bfkh.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2016.02.20. 11:16:35

Ez gyönyörű. Minden szabályos, a helyreigazítás megtörtént. Szerintem ezek után most már akkor sem tarthatja a Doktor úr a rendelőben a kutyát, ha megszerzi a terápiás kutya/lelki segítő kutya minősítést Rex.
A rádióban is foglalkoztak ezzel a témával, sajnos csak a műsor vége felé kezdtem el hallgatni. Sajnálom, ha nem lehet a rendelőben a kutya, megértem az orvost.

kettős mérce 2016.02.20. 11:28:28

ellenőrizzék a kórházakat is és zárják be ami nem alkalmas...

Antalbaba 2016.02.20. 12:20:13

@kettős mérce: + mindenkit, AKI nem alkalmas ;-)

asztalosani 2016.02.20. 14:27:21

Tisztelt Pászti András
sajtó- és kommunikációs munkatárs!

az orvost nem igazítják / rakják helyre?
hiszen ő nyilatkozgat olyanokat amiből hírek lesznek.
ott van az index, orig, hvg és rengeteg oldalon, hogy szó szerint mit mondott az orvos.
pl.: a vizsgálat megkezdésekor az orvost úgy tájékoztatták szóban, hogy maradhat a kutya, és a többi, hasonló dolog. vagy az orvos hazudik és valótlant állít az ántsz-ről? ha igen, akkor ezt minden következmény nélkül megteheti?

másrészről érdemes lenne megvizsgálniuk, hogy az ántsz hogyan és miféleképpen ellenőrzi a területéhez tartozó egészségügyi szolgáltatókat, hiszen ez az eset is CSAK másfél évvel később derült ki. vajon hány ilyen és ennél kacifántosabb sztorik sikkadnak el? nem érzik ezt cikinek????

üdv:
Anita

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.02.20. 14:27:53

Inkább azzal foglalkoznának, hogy a korhazak/rendelok milyen allapotban vannak. Sajnalom, hogy ismet idiota dontest hoztak a gyerekek karara.

apanna 2016.02.20. 14:44:07

Én nem szeretnék kutyával találkozni, egy rendelőben sem. Ilyen alapon elviszem a lakásban tartott pedigrés házimalacomat, ő lesz a kísérőm..

she_wolf 2016.02.20. 15:36:22

@apanna:
Hörrr! Fajgyűlölő!:)

defné 2016.02.20. 19:38:57

@apanna:

Felnőtt rendelésre nem is állt szándékában egy orvosnak sem kutyát vinni nyugodj meg.:D

asztalosani 2016.02.20. 20:31:06

@defné:

cöcöcö ,akkor te még ezek szerint nem hallottad azt, hogy már egy fogorvos is érdeklődött az adott orvosnál?!

(bár amilyen nyilatkozatokat lenyomott az adott orvos a médiában, azután tízszer meg kell kérdőjelezni, hogy valóban igazat állít)

forge 2016.02.21. 10:46:35

@asztalosani:

Sőt,nem ártana a nyilvános keresztre feszítés sem Óbuda központjában.Úgy jó lesz?

she_wolf 2016.02.21. 11:03:06

@forge:
Így lesz egy jó szándékú kezdeményezésből megkövezés:(
(Ami engem illet, végtelenül sajnálom.)
A másik posztban leírtak néhány logikus ellenérvet, azzal nincs bajom. Ennek az egésznek a körülményeivel van bajom, és sok dolgot nem is értek benne:(

forge 2016.02.21. 12:04:49

@mig54:

Nem tudom te hogy vagy vele,de én logikus ellenérvet egy hozzászólásban sem olvastam.Van ott szó mindenféle fajta vírus meg bacilus meg fertőzésveszély,aminek gyakorlatilag semmi értelme,valamint 100%-ban kizárt az előfordulása napjainkban egy oltott,és állatorvosi ellenőrzés alatt álló makkegészséges kutyától.Ez az egész a szomszéd posztban megy vagy ment merő hisztéria,semmi más.Én jobban félek az emberek által terjesztett betegségektől amiből aztán szép számmal van ezen a földgolyón.

she_wolf 2016.02.21. 12:36:01

@forge:
Az a helyzet, hogy miután megkerestem és megnéztem az ominózus adást, csak akkor fogalmazódott meg bennem ez a gondolat.
Mindig igyekszem elfogulatlanul viszonyulni az itt nyilvánoságot esetekhez. Tény, nem mindig sikerül, egy idő után elgurul az én gyógyszerem is:) Olyankor gyakran inkább lefordulok a gépről.
A látottak alapján felvetődtek bennem kételyek, DE! ezek egyike sem a kutyára vonatkozik. És nem azért, mert kutyás vagyok.
Sajnálom az orvost, mert hűbelebalázs módjára intézte ezt a dolgot. És sajnálom a kis klapecokat is, mert jó élménytől esnek így el:(

she_wolf 2016.02.21. 12:36:54

@mig54:
jav: nyilvánosságot KAPOTT esetekhez..

asztalosani 2016.02.21. 14:21:15

@mig54:

látom még mindig nem vagy eszednél!

az orvos húzzon el magánrendelésre, adja be a kérelmét az illetékesekhez, kérdezzen rá ELŐRE, hogy milyen körülmények között tarthatna kutyát a rendelőjébe, ha van feltétele, szerezze meg, vagy szerezze be. oszt aki akar odamegy, de ezt ne egy tb-s rendelésen játssza el.

@mig54 + @forge:
kicsi szívecskéim!
illene elolvasnotok már az alaptörvényt benne van feketén fehéren és pont.

ha van kontaklencsés ismerősötök, kérdezzétek meg, hogy kutyázós kézzel betenné-e a kontaklencséjét vagy sem. majd őket fárasszátok ezzel a nyálveréses értetlenkedéseitekkel, hogy miért nem.

she_wolf 2016.02.21. 14:43:54

@asztalosani:
Anyád megvolt már ma?
Rábasztál, kontaktlencsét (is) hordok:P

forge 2016.02.21. 18:08:20

@asztalosani:

No'mi van benne abban az alaptörvénybe asztalosani?

"ha van ismerősötök,kérdezzétek meg,hogy kutyázós kézzel betenné-e a kontaklencséjét vagy sem"

Szeretném felhívni a szíves figyelmedet,hogy a kontaklencse behelyezése előtt mindenképpen kezet kell mosni.Ha kutyáztál,macskáztál,lovaztál,békáztál,esetleg a seggedet törölted ki az imént.

Ne fárassz már itt senkit tovább

forge 2016.02.21. 18:10:37

@mig54:

Ez az ani tényleg nagyon fárasztó tud lenni (sírva röhögős smyle)

asztalosani 2016.02.21. 19:51:13

@forge:
majd elolvasod :P :D
továbbá felhívnám figyelmedet, az órabérem 22.000 ft + áfa / megkezdett óra. :D
ha valóban szeretnéd hogy szájbarágósan elmagyarázzam, akkor nagyon szívesen megteszem, ha előtte kifizeted a fenti óradíjat ;)

"Szeretném felhívni a szíves figyelmedet,hogy a kontaklencse behelyezése előtt mindenképpen kezet kell mosni.Ha kutyáztál,macskáztál,lovaztál,békáztál,esetleg a seggedet törölted ki az imént."

akkor miért olyan nehéz megérteni, hogy nem szerencsés olyan szőrös állatot tartani a rendelőbe, amihez a kölök közvetlenül hozzányúlhat, és egy óvatlan pillanatban beletörölheti a szemébe a kezét?! van olyan család ahol nincs háziállat, így a gyerek sokszor nem tudja, hogy ezt nem szabad. az anyja sem biztos hogy észreveszi ELŐTTE, ha meg a folyamat után szól a gyerekre, az már késő. ha meg férges a kutya* (igen előfordulhat, ha pl.: az állatorvos lejárt szav idejű gyógyszert ad a kutyának, vagy ha a gyógyszergyártó hibázik, vagy csak az orvosnak sok a dolga, elfelejti...stb) az meg minimum a gyerek látásába is kerülhet, azon kívül hogy beeszi magát a féreg az agy szövetei közé, és sebész legyen a talpán aki azt onnan kiműti....)

* és ne mondd azt, hogy te minden utcán kóborló gazdátlan kutyához odamész és megsimogatod, gondolom feltételezed, hogy vad, harap...stb. akkor ugyanilyen erővel feltételezhető, hogy emberi mulasztás miatt az adott kutya férges.

she_wolf 2016.02.21. 20:41:18

@forge:
Kérdezd már meg tőle légy olyan kedves, hogy elölről, hátulról, orrba, vagy szájba ennyi az órabére!? Mert nekem úgysem árulná el:(

forge 2016.02.21. 21:34:29

@asztalosani:

Ancika drága

Itt is jelen van?

Nem, köszönöm a kedvességét,de nem tartok igényt a googl-ból kikeresgélt tudományára óránként 22.000 FT + ÁFA/ megkezdett óra díj ellenében.Nem tudom mi a szakterülete, de a hozzászólásait figyelembe véve...

Már megint Rexnél tartunk.Szegény kis Rex.Pedig olyan gyönyörű.Egyébként látta a fotóját az interneten? Csodálatos példány.Fenséges még a látványa is.Azt ahogy néz a gyerekekre a vizsgálatok közben (lásd fotók) az leírhatatlan.Látta? Nézze meg.
Én lemerném fogadni az autómba,hogy okosabb mint sok ember.Elsősorban hiányzik belőle az emberekre jellemző rosszindulat,egymás utálata.Nem jelentget,nem fél a fertőzésektől,kedves,bűbájos,szófogadó,nem értelmezi félre a mások mondanivalóját.

És nem 22.000 Ft-ért + Áfa dolgozott óránként hanem ingyen.Egy jó szóért,egy simogatásért,egy kedves gyerek 5 perces babusgatásáért.Vele.

Aztán jött egy víruskereső őrült, aki a fejébe vette,hogy országos járványt fog okozni az egyébként makk egészséges állat és gyorsba elrohant jelenteni.

Most Rex az orvosi szobában szomorkodik,és várja a két hét múlva esedékes vizsgáját,ami ha sikerül (mert miért ne sikerülne)nem terápiás kutya lesz,hanem lelki segítő.Papíron.

Éljen Rex!!!

Ennyi a különbség Rex és az ember közt

she_wolf 2016.02.21. 22:33:15

@forge:
"Azt ahogy néz a gyerekekre a vizsgálatok közben (lásd fotók) az leírhatatlan."
Basszus! Komolyan eldöntötted, hogy megríkatsz?:(

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.22. 06:19:18

@asztalosani: Na és meséljél! Hogy is van az a sebészetre kell beutaló dumád?

asztalosani 2016.02.22. 08:05:38

@forge:

engem aztán kib*szottul nem érdekel hogy hogyan néz vagy nem néz a kutya!

a kutya háziállat, aki családtagnak tekinti menjen pszichiáterhez, mert más emberrel való kapcsolatrendszere romokban, és nem kicsit elme rozzant!

talán nem kellene olyannak kiadni menhelyről kutyát, aki nem tud róla megfelelően gondoskodni!!!!
mert mondhatnánk azt is, hogy ez a kutya biztosan talált volna MÁS gazdát, akinek van kertes háza, és futkározhatna a kertben, nem pedig egy rendelőbe bezárva tengetheti életét!

menhely helyében, azonnal el kellene kobozni a kutyát, mert zárt térben való tartás állatkínzás!

forge 2016.02.22. 11:23:49

@asztalosani:

Anika

Azt,hogy Önt nem érdekli Rex barátságos és kedves nézése,az nem jelenti azt,hogy másokat sem.Rexet sokan szeretik.Nagyon sokan.Mert kiérdemelte.

Téved,aki családtagnak tekinti a kutyáját annak nem kell mennie pszichiáterhez,azoknak nagyon is rendbe van a világgal a kapcsolatrendszere.Állattal,emberrel egyaránt.

Az Óbudai orvos ne tudna gondoskodni az örökbe vett Rexről? Ezt honnan szűrte le Anika? Miből? Mint ha egy kicsit kezdene túlozni nem érzi úgy?

she_wolf 2016.02.22. 13:21:26

@forge:
"Téved,aki családtagnak tekinti a kutyáját annak nem kell mennie pszichiáterhez,azoknak nagyon is rendbe van a világgal a kapcsolatrendszere.Állattal,emberrel egyaránt."

Ez nagyon igaz, függetlenül attól, hogy a kutyát nem tartók, attól félő emberek is jó társas kapcsolatokban élhetnek. A kutya egy plusz adalék lehet, eggyel több ok a közösségi életre:)

Valaki mondja már el ennek a vadparasztnak, hogy egy munkakutyának maga a megdicsőülés, ha dolgozhat, míg büntetés, ha nem! Ha pl. egy juci nem kap melót, figyelmet, akkor keres magának, és az nem mindig jó, mert akkor kezdődnek a "problémák" az ebbel.
Javasolnám olvasásra a munkakutyákkal kapcsolatos szakirodalmat! Basszus! Már én is itt tartok:(

asztalosani 2016.02.22. 13:29:00

@forge:

"Téved,aki családtagnak tekinti a kutyáját annak nem kell mennie pszichiáterhez,azoknak nagyon is rendbe van a világgal a kapcsolatrendszere.Állattal,emberrel egyaránt."

hát forgyika, ebben nagyon tévedsz!
sok kutyás, mindig azt írja: előrébb veszi a saját kutyáját, mint más embert, vagy hogy jobban megérteti magát egy kutyával (miközben a kutya csak azért figyel rá, mert tőle kapja a kaját) és még lehetne sorolni, elég csak visszaolvasni a kommenteket. tudod, normális ember a felesleges szabadidejét javarészt az embertársaival tölti, tömb házba nem vesz kutyát, mert nem lenne rá ideje, és megérti hogy egy 35 nm-en tartott kutya aki minimum 10 órán keresztül be van zárva, állatkínzás. max egy kisállatot, ami nem igényel annyi törődést mint egy kutya: pl.: akit naponta 3x le kell vinni sétáltatni, hanem hörcsögöt, halakat, tengeri malacokat, gekkót, gyíkot...stb. amikkel naponta mondjuk 20 percet esténként elbabrál és nem nyomja oda a végtermékét más orra / ablaka alá, hogy nesze szagold, és nem hisztizik azon, hogy ugyan már miért nem lehet hörcsögöt élelmiszerboltba bevinni!
nem tűnt fel, hogy a kutyásokon kívül az összes többi ember aki állatot tart bejegyzett élettársi kapcsolat nélkül nem nagyon mondja "családosnak" magát?

és miért van az forgyika hogy a gazda a kutyáját póráz nélkül a korábban játszótérnek minősített területen úgy sétáltatja, hogy a gazda nyakában van a póráz? (szó szerint)
és úgy sétáltatja, hogy direkt megvárja, míg rászól az ember, hogy hívja vissza a kutyáját? miért élvezi, ha a kutyája más ember lába alatt útban van, vagy más intim szférájába belehatol? neked tetszene, ha én belenyomnám a képemet a tiédbe, közvetlen közelre?

van az a póráz típus, amin kvázi szabadon grasszálhat a kutya. múlt héten az egyik munkatársam állt volna ki a kocsijával hátramenet ( éppen hangosan beszéltünk egymással, majd beül, motor beindít, tolatójelző rendszer éppen csipog, jelzőkészülék beizzít). néz hátra: látja hogy 10 m-re van tőle egy gyalogos, nekiindult. a gyalogos elkezd rohanni meg visítani, mert hát a kutyája éppen a kocsi alatt grasszált, pedig látta előtte 1/2 perccel, hogy a munkatársam be fog ülni a kocsiba és el fog indulni, de még így sem húzta vissza a pórázt... akkor miről is beszélsz? ha van egy háziállatom, akkor előrelátom az ilyesmit, nem teszem ki veszélynek csak azért mert így akarnám magamra felhívni a figyelmet!

_______________________________________

múltkor a buszon utazva, hallottam egy sztorit, hozzáteszem a végén már az egész busz röhögött!
két rég látott barinő talizott, majd elkezdtek pletyizni, az egyik megszólal:
- hétvégén megyünk a ___CSALÁDDAL__ Szentendrére!
- jól hangzik.
- reggel indulunk, csak átruccanunk, sétálunk egy jót, beülünk enni és este jövünk is haza
- szüleitekkel mentek?
- nem.
- nagyszülőkkel?
- nem.
- testvéreddel?
- nem.
- rokonokkal?
- nem.
- barátokkal?
- nem.
- nem is mesélted, hogy van már gyereked! hány éves?
- te meg miről beszélsz?????
- hát azt mondtad hogy a "családdal"!
- ja, a kutyánkkal.
- akkor csak ketten mentek, de nem is mesélted, hogy esküvőtök volt a Lacival!
- még nem volt esküvőnk. de honnan veszed?
- de azért eljegyzés csak volt már, nem?
- nem még nem kérte meg a kezemet...
- de akkor miért mondod azt hogy a "családdal"?

és itt kezdtek el páran a röhögéstől visítani, a szőke plázacicás "családos" csaj meg csak nézett...

az ilyen kutyabu*zik, annyira elvakultak, hogy azt sem tudják, a család szó mit is takar!
ezen felesleges is vitázni!

nekem voltak és vannak is otthon állataim, de nem tekintem őket családtagnak és nem mondom mindenhol hogy azok lennének. helyette azt mondom, hogy olyanok MINTHA családom része lennének. hoppá, máris más, ugye? és igen, minden állat külön személyiséggel rendelkezik, de ne mondjuk már egy férfi + nő + kutya kapcsolatára(amiben még gyerek sincsen) azt hogy CSALÁD lennének, mert nem azok.

és még lehetne sorolni...

na megint lehet fikázni! :)
hajrá

anitám83 · http://kep.ivpicture.hu/223232.t.jpg 2016.02.22. 14:24:36

@asztalosani: Szerinted hany eves kortol lehet hasznalni kontaktlencset? Nezz utana!

she_wolf 2016.02.22. 14:28:37

@asztalosani:
Csak nem bírom megállni: ez a párbeszéd szóról-szóra így hangzott el, és te ilyen tökéletesen memorizáltad? Mert ha igen, akkor az mindent elmond rólad.
(Meg az is, ha csak kitaláltad (ez a sanszosabb).)

"és miért van az forgyika hogy a gazda a kutyáját póráz nélkül a korábban játszótérnek minősített területen úgy sétáltatja, hogy a gazda nyakában van a póráz? (szó szerint)"

Mert korábban játszótérnek volt minősítve. Most már nincs. Az korábban volt, tehát nem most van, vagyis már nem vonatkozik rá a tiltás, miszerint nem vihető oda kutya. Mert már nem játszótér. Az korábban volt. Ha már szavakon lovagolsz, mert csak az maradt neked:(
Igen, én is csak úgy átvetem a nyakamon/vállamon a kutyáim pórázait, ha olyan helyen vagyunk, ahol nem kötelező azon tartani a kutyát.

A kutyáim nem családtagok a családjogi törvény és meghatározás szerint. De a családom szerves részét képezik, és úgy bánok velük, hogy megvan a méltó és őket megillető helyük a "falkámban", a családomban. És ezzel minden normális, az embertársaira (rád nem vonatkozik) kicsit is odafigyelő kutyatartó így van. Kéretik nem általánosítani tehát, és a szélsőséges eseteket nem ráhúzni a kutyás társadalom egészére.
És tudd végre hogy hol a helyed, te mocskos, hazug ribanc!

she_wolf 2016.02.22. 14:31:50

@mig54:
ooooops...lemaradt: lehet, hogy volt nálad diktafon, vagy felvetted a telóddal, mert bármit kinézek belőled, ami nem normális pszichére vall:(

2016.02.22. 18:36:21

Szerintem itt inkább arról van szó, hogy egy krónikus betegség esetén a kutyán lévő igen nagy számú baktérium és minden egyéb kórokozó, sokkal nagyobb veszélyforrás. Ha nem muszáj nem kéne ilyennek kitenni egy beteget, főleg ha az egy kisgyerek pl.
Az összes többi már túl van lihegve. Kutya rendelőbe nem való, mint ahogy egy étterem konyháján is furcsán nézne ki egy eb.
Bármennyire is szeretjük a kutyákat.

2016.02.22. 19:40:26

Jav;
Az étterem konyháján kevésbé furcsán nézne ki az eb, amennyiben egy tepsiben van fűszeresen tálalva.
:)
:)

defné 2016.02.22. 20:01:21

@Diorella Queen:

Például milyen veszélyforrás? Sorold fel.Meg azt is,hogy a közelmúltban milyen számú dokumentált fertőzés történt ami kutyáról emberre terjedt,úgy visszamenőleg 20 éves távlatban.Ha történt ilyen,az nyilván kapott nyilvánosságot,ha nem fellelhető az interneten akkor meg nem történt semmilyen megbetegedés amit a kutyákra lehetne fogni.

"Az étterem konyháján kevésbé furcsán nézne ki az eb,amennyiben tepsiben van fűszeresen van tálalva"

No komment.

zünüke 2016.02.22. 20:30:52

@Diorella Queen:

"Szerintem inkább arról van szó,hogy egy krónikus betegség esetén a kutyán lévő igen nagy számú baktérium és minden egyéb kórokozó,sokkal nagyobb veszélyforrás"

Szerintem meg a higiéniára nem sokat adó szülők gyerekei sokkal nagyobb veszélyforrást jelentenek egy gyerekrendelőben,mint egy egészséges és ápolt kutya szőre.

she_wolf 2016.02.22. 22:09:53

@defné:
No komment.
A világ nem csak Magyarországból áll. Nézd meg a távol-keleti országokat!:D
Nálunk csak patkányok buliznak a "családi" húsfeldolgozókban:P
Kis ország, kis állat. Ez így fair.

she_wolf 2016.02.23. 02:25:51

@asztalosani:
No akkor lássuk csak, mennyire vagy te hülye:

"ha meg férges a kutya* (igen előfordulhat, ha pl.: az állatorvos lejárt szav idejű gyógyszert ad a kutyának, vagy ha a gyógyszergyártó hibázik, vagy csak az orvosnak sok a dolga, elfelejti...stb)"

Nem fordulhat elő, hogy a daktari lejárt szavidejű féreghajtót ad az ebnek, macsnak, mer' a rendelőben olyan nincsen is:P Mármint lejárt szavidejű. Tuggyál róla!
Azér' nincs, mer' a féreghajtás a gazda kötelessége, nem a daktarijé! Tehát: van féreghajtó a daktarinál, ad is a záálatnak, ha a gazda szól neki, meg még abba a hülye számítógépbe is beledoksizza, hogy gazda elvitte hozzá a zebet, a zeb meg kapott ezt-azt. Meg még féreghajtót is. A gazda ráadásul vaskos számlával gyün ki a daktaritól, amin rajta vanik, hogy milyen finomságokban részesült a kis kedvenc.
A daktari rendelőjében általában egy páciens van. Meg egy állat, és egy gazda. Miért felejtené el a féreghajtó beadását, amikor a gazda kéri? Milyen sok dolga lehet egy darab állatkával, hogy az elterelné a figyelmet a kért féreghajtásról?
(Az oltás felnőtt kutyánál évente történik, ezzel együtt rendszerint megkapja az aktuális ancihajtást is.)
Balesetes, sérült állatkánál pedig gyógykezelés van, nem oltás, meg anciha...bocs, féreghajtás, nem is mindig mehet együtt. Hogy erről is tuggyál!
Ha tudnád, hogy állatvédőéknél mi van, úgy forgatnád azt a veres fejed, hogy letekeredne a nyakadról! Mégis minden rendezve, papírozva, különben szankcionálnak. És tudom, hogy ez hozzád igen közel áll. A szankcionálás. Mert egy ítélkezésmániás vagy.

No.

Aszongyahogy:
" és ne mondd azt, hogy te minden utcán kóborló gazdátlan kutyához odamész és megsimogatod, gondolom feltételezed, hogy vad, harap...stb. akkor ugyanilyen erővel feltételezhető, hogy emberi mulasztás miatt az adott kutya férges."

Mit emlegettél a múltkoriban? Facepalm? Tudod, mi facepalm? Ez a második idézet, mert akkora ostobaság, hogy a Holdig lehetne jutni felmászva rajta:(
Mér'? Ezér': a zember nem megy oda az utcán kóborló, gazdátlan kutyához. A kutya megy oda hozzá. Esetleg. Ha rutinos kóborló, akkor inkább nem. Kikerül, magadra hagy a veres képeddel, mert tudja, milyenek az emberek, főleg az olyanok, mint te! Ha vad, és támadó szándékú, akkor nincs helye feltételezésnek, nyilvánvaló a helyzet, pláne eszemben sincs tutujgatni. Még nekem sem (mindig), nemhogy egy állatot csak a filmeken látott járókelőnek!
Olyankor jönnek az állatvédők, vagy a sintér, ha a járókelő veszi fáradságot és nem sajnálja a pénzt egy telefonra. Bár te inkább anyádat is egy guruló ruppóért:(
Ebben az esetben nem feltételezem, hogy a kutya nincs ancihajtva, hanem tudom!
ancihajtás felnőtt kutyáknál 3-4 havonta javasolt. A kölköket nem írom ide, mert az már megterhelő lenne neked, és nem venném a lelkemre, ha megerőltetnéd magad. Mert hányásig szeretlek, és mert még van mit írnom.

Hogy mi van, ha a kutyán nyakörv van pédul:
A nyakörv kincs! Titkos infók tárháza! Normális gazda a karikára biggyeszt egy kis bilétát, kapszulát, amiben infók vannak. Kutya neve, gazdi elérhetősége,miazmás...
Ha ez megkaparintható, máris nyert ügyünk van! Ha nem, akkor állatvédők, vagy sintér. Az egyesületeknél, szervezeteknél, ebrendészeti telepen vannak chipolvasók, beazonosítható a kutya, a gazdája, lehet egymásra tanázni. Ha nem, akkor karantén, és a többit lemeccselik az ebrendészek, állatvédők.
Aztán a kutya vagy bekerül a gazdikeresők adatbázisába, vagy nem:( De mindenhol 14 napig őrzik, és saját tulajnak adják ki.
Ha a záálat fajtatiszta, akkor van benne tetkószám is. Haskorc, vagy fül. Még vajasabb répa, mert végszükség esetén esetén akár a tanyésztőnek is vissza lehet zsuppolni:P
De keresztcsontnál ne keresd, bármilyen trendi ebre vágynál:P
Csak azt tudnám, hogy ezek a felvetések honnan a pékből merülnek fel benned egy ilyen poszt kapcsán?

Tudod, mi az én feltételezésem? Rólad.
Nincsen neked se gyereked, se férfi/nő az életedben, de még kutyád, vagy macskád sincs:(
Egy szerencsétlen picsagyümölcs vagy, akit sajnálni sem tudok ezért.

Mindenki mástól elnézést, unatkoztam:D Meg nem enged a kutyám felállni, a lábfejem a párnája:* Meg most megint erőt vett rajtam a jótékonykodhatnék, segítettem szemünk fényének látni:) Grátisz!
Csak szegény @forge ....ancika átkeresztelte:( Nemjyólyel...Lehet, hogy nagyon összeszarta magát félelmében és elbujdokolt:(

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.23. 07:21:15

@asztalosani: Amilyen szakadt ribanc vagy ahhoz képest magas a órabéred. A te fajtádnak a hajléktalanok max egy sört szoktak adni egy cumiért.
Mi van azzal a sebészeti beutalóval?

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.23. 07:24:10

@asztalosani: "menhely helyében, azonnal el kellene kobozni a kutyát, mert zárt térben való tartás állatkínzás! "
Te egy komplett idióta vagy!

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.23. 07:25:02

@asztalosani: Te olyan hülyéje vagy ennek a blognak mint wmiki volt az egész magyar internetnek.

Dikusz 2016.02.23. 09:39:50

@asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló: ne is emlegesd azt a szerencsecsomagot, mert még megjelenik újra:D

2016.02.23. 16:41:38

@zünüke: Fogd már fel azzal a zünüke agyaddal, hogy a kutya akár milyen ápolt is, akkor sem a rendelőbe való!Lehet ott olyan kisgyerek is,a ki kemoterápiás, annak már más sem hiányzik a zéró immunrendszerére, mint valamilyen ebről összeszedett fertőzés. És még ezen kívül is sok olyan kisgyerek van és lehet, akiknek nagyon gyenge az immunitása!
Az meg hogy te miről hallasz vagy sem, teljesen más tészta!
Egyszerű a képlet!
Van ahova a kutya nem való!
Már soroltam hogy hova. A gyerekorvosi rendelő is ezek közé tartozik!
A kedves doktor nyilván elfelejtette, hogy nem állatorvos.

2016.02.23. 16:46:34

Ennyi erővel a kórházba is bevihetné mindenki nyugodtan az ebét, a hörcsögét, meg a macskáját is!
Az a baj a legtöbb kutyással, hogy végtelen elvakult. A gondolkodásra már nem, csak az acsarkodásra futja! Talán megpróbálhatnák használni az agyukat is időnként! De ahogy elnézem az nem megy, csak a falkában támadás és csoportos csaholás!

she_wolf 2016.02.23. 16:54:19

@Diorella Queen:
"Ennyi erővel a kórházba is bevihetné mindenki nyugodtan az ebét, a hörcsögét, meg a macskáját is!"

Nem vihetné és nem is viheti be! Kivételt képeznek a speciális ebek!
Hörcsögnek, macskának ehhez semmi köze, ne told túl!

zünüke 2016.02.23. 17:28:54

@Diorella Queen:

Te ostoba nőszemély.Kemoterápiás gyereket körzeti rendelőbe nem visznek akármilyen baja is van,pontosan a zéró immunrendszere miatt.
Ha valamelyik szülőnek nem tetszett a kutya jelenléte,azt jelezhette bármikor az orvosnál,a kutyát elzárták.
"Ennyi erővel" semmiféle más állatot nem vihetsz be ne keverd a zezont a fazonnal,bár sok állat tisztább mint a tőlük rettegő és állandóan fertőzéseket kereső idióták.
Hála az égnek nem te fogod eldönteni,hogy a terápiás kutyák és a személyi segítő kutyák bemehetnek-e egy egészségügyi intézménybe vagy sem.
Előadást tartasz itt az immunitásról (asztalos II.)meg a kutya által okozott lehetséges fertőzés veszélyről úgy,hogy állatorvos hivatalos papíron igazolta,hogy a kutya egészséges,és zoonózis veszélye nem áll fent.

Királynő remélem elért az agyáig amit az állatorvos hivatalosan kiadott.

swiss blend 2016.02.23. 18:05:31

@zünüke:
Ezeknek az embereknek tök felesleges megpróbálni megmagyarázni azt,hogy egy rendszeres állatorvosi ellenőrzés alatt álló kutya-amiről ráadásul állatorvosi szakvélemény is készült-nem jelent semmilyen fertőzés forrást.Sem gyerekre sem felnőttre sem öregre sem állatra.

@Diorella Queen: Te ugyanúgy acsarkodsz és nem gondolkodsz mint a kutyás tábor.Semennyivel nem különbözöl,ráadásul ezzel megkérdőjelezed az állatorvos által kiadott hivatalosan elvégeztetett állat egészségügyi lelet hitelességét,ami csak abban az esetben lenne vitatható részedről,ha te magad is állatorvos végzettséggel rendelkeznél.De gondolom nem vagy az.

forge 2016.02.23. 18:41:46

@mig54:

Elhiszed nekem,hogy semmi nem történne ha a kórházakban megengednének azt,hogy a betegek egy kijelölt helyen tudjanak találkozni a házi kedvenceikkel? Én ebbe biztos vagyok.Főleg a gyerekek.

she_wolf 2016.02.23. 18:47:30

@forge:
Komoly fenntartásokkal. Sok körülménytől függ ugyanis. Engem is látogatott már meg kutyával a férjem, de az ebbel a kórházon kívül találkoztam, távozási engedéllyel.

asztalosani hülye sebészetre nem kell beutaló 2016.02.23. 19:00:22

@Diorella Queen: ..ásít.. uncsi vagy. Az a kutya kevesebb bacilust hordoz mint a sok taknyok kölök.

Dikusz 2016.02.23. 21:56:46

@mig54: csak nekem tűnik úgy, hogy két bizonyos nick egy és ugyanaz a személy?

she_wolf 2016.02.23. 22:18:15

@Dikusz:
Nem tudom, ki(k)re gondolsz, de valószínűleg tévedsz:)

swiss blend 2016.02.24. 12:33:56

Azért az elgondolkodtató,hogy a kórházakban osztályokat zárnak be fertőzés veszély miatt,a Kormányhivatal (vagy nem tudom kik) meg a agyonvizsgált ebet tiltja ki a rendelőből.

Dikusz 2016.02.24. 14:07:46

@swiss blend: az egyikhez szóltál is ebben a posztban, a másik meg a.a.

she_wolf 2016.02.24. 23:04:22

@Dikusz:
@swiss blend:
Ne agyaljatok ezen, mert ha rossz irányba mentek, az gubancos lehet:)

swiss blend 2016.02.24. 23:26:31

@mig54:

Ja,nem dehogy.Csak találgattam kihez szóltam a posztban amit Dikusz: írt.

Dikusz 2016.02.25. 12:16:33

@swiss blend: a második tipped a jó. De most már írhatnám saját magamra is, mert hozzám is szóltál:))
Zünükével az égvilágon semmi bajom.:)
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása