Ausztráliában sem jobb az egészségügy

2016.01.20. 06:00

galaxy-tab-sad-australia.jpg"Amikor megmondtam, hogy 5 napja jóformán semmit sem ettem, csak vizet ittam és fájdalomcsillapítót kaptam, odaszól az egyik orvos a másiknak "te, a hölgy nem kapott enni, van kedved megműteni?"

 

Tisztelt Praxis!

 

Ausztráliában élek több, mint 40 éve, és néhány alkalommal epegörccsel rohantam...dehogy rohantam, bevitt a fiam, meg a férjem a kórházba, mert itt az a szokás, hogy ha valakinek vese- epe-, vagy gyomorgörcse van, az ne a rendelőbe, hanem azonnal a kórházba menjen. No meg a szívinfraktussal is azonnal a kórházba kell rohanni. Szóval már harmadszor kapott el az epegörcs, (nem írom le, hogy milyen előzmények után rohantam be a kórházba hálóingben és köntösben), mindenesetre a betegfelvételen közölték velem, hogy várnom kell. Arra nem is gondoltam, hogy reggel 7-től délután 1-ig kell várnom.

 galaxy-tab-sad-australia.jpg

Közben többször is elkapott a görcs, de az senkit (SENKIT) nem érdekelt. Nagy nehezen bekerültem a kezelőbe, ahol ismét rosszul lettem, majd felvittek egy 4-ágyas szobába, ahol 5, azaz öt napot töltöttem el anélkül, hogy bármilyen érdemleges kezelést kaptam volna. Az 5. napon bejött néhány orvos, akik kikérdeztek, hogy érzem magam, kaptam-e enni stb. Amikor megmondtam, hogy 5 napja jóformán semmit sem ettem, csak vizet ittam és fájdalomcsillapítót kaptam, odaszól az egyik orvos a másiknak "te, a hölgy nem kapott enni, van kedved megműteni?" Mire a másik: "ma nem érek rá, van egy új barátnőm, akivel délután találkozom". 
Összesen 18 hónapot, azaz másfél évet vártam a műtétre.

 


A bánásmóddal kapcsolatban is vannak élményeim. Pl. természetesen éjjel, szülés közben legorombított egy (tudj'Isten honnan került ide) félfekete, félsárga, sliccelt szemű nővér, aki nem hitte el, hogy már jön a bébi, mert ő jobban tudta, hiszen több szülésen vett részt, mint én, és képes volt altató injekciót adni, hogy idejében beérjen az orvosom a kórházba. Előzőleg hiába kértem, hogy azonnal hívja fel, nem volt hajlandó, csak amikor meglátta, hogy tényleg sürgős. Ahogy az orvosom megérkezett, egész más hangnemben beszélt velem.

 


Nos...azt hiszem ez világjelenség.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

asztalosani 2016.01.20. 09:27:56

hogy ezeknek a magyaroknak sehol, semmi sem jó, hallatlan!
és ezek a magyarok milyen betegesek!
(irónia)

kíváncsian várom a következő kontrázó cikket mikor jelenik meg azzal a címmel:
"Ausztráliában sokkal jobb az egészségügy"

"te, a hölgy nem kapott enni, van kedved megműteni?" Mire a másik: "ma nem érek rá, van egy új barátnőm, akivel délután találkozom". Összesen 18 hónapot, azaz másfél évet vártam a műtétre."

vagyis a sebész kapcsolata csak 18 hónapig tartott, mert utána hirtelen ráért... :)

fizeted rendesen a biztosításodat / ellátásodat?

("Ausztráliában élek több, mint 40 éve," - ahhoz képest elég jól tudsz még mindig magyarul ;-) )

asztalosani 2016.01.20. 10:27:12

@csakegybeteg:
tééénnnyyyllleeeeg :)

gyerekkorromban kórházba kerültem értelemszerűen gyerekosztályra (12 ágyas osztály). a benntartózkodásom alatt egyetlen egy orvos nézett ránk az éjszaka közepén - felriadtam hogy ki mászkál körülöttünk: az orvosból csak egy mosolygós szájú virító fogsort láttam, ami halkan megnyugtatóan közölte, hogy csak megnézte jól vagyunk-e?
XD
(később kiderült, hogy néger volt :) de amúgy tündéri és tán túlzás nélkül írhatom: lelkiismeretes, hiszen melyik "éjszaki orvos" jár be a kórterembe éjszaka közepén? )

asztalosani 2016.01.20. 10:27:48

"ár jön a bébi, mert ő jobban tudta, hiszen több szülésen vett részt, mint én, és képes volt altató injekciót adni, "

ebben az altatós injekcióban azért kételkednék... :-)

karcsibácsi 2016.01.20. 10:44:59

@asztalosani: "...néger volt...tündéri és... lelkiismeretes"
Néger? Ez nem p.c. kifejezés. Talán Afro-európai.
És biztos vagy abban, hogy csak a lelkiismeret vitte be a kórerembe? Nem lehet, hogy a gyereklányokat akarta kukkolni/molesztálni???

karcsibácsi 2016.01.20. 10:50:55

"AUSZTRÁLIÁBAN SEM JOBB AZ EGÉSZSÉGÜGY"
De legalább az USA-ban jobb, ott kiemelt, személyre szóló ellátást nyújt az orvos.

www.nydailynews.com/new-york/exclusive-mount-sinai-doc-accused-ejaculating-patient-article-1.2496055

asztalosani 2016.01.20. 12:32:05

@karcsibácsi:
"Néger? Ez nem p.c. kifejezés. Talán Afro-európai."
ha mindenre a megfelelő kifejezést használnám akkor az lenne a baj :P :)

"És biztos vagy abban, hogy csak a lelkiismeret vitte be a kórerembe? Nem lehet, hogy a gyereklányokat akarta kukkolni/molesztálni??? "

egy üveges infúziót is elzárt abban a kórteremben és egy másik lány homlokát is megtapicskolta (aznap szenvedtek a lázával, szegényt már a jéghideg zuhany alá is be akarták állítani), utána a fiúk kórtermébe is bement, láttam ... mindenesetre nekem ez akkor nem igazán fordult meg a fejemben. ;) így visszagondolva meg nem hiszem hogy megtapicskolta volna, mert hát lebukott és ilyen esetben leginkább mielőbb kihúznak a kórteremből, mintsem ott elszöszöljenek, nem? különben is abban a korban szabad volt nekik "kukkolni", mert derékig le kellett vetkőzni meztelenre pl.: a gyerekorvosnál mindig... :P olyanról is hallottam hogy a férfi iskolaorvos szeretettel nézegetett bele a kislányok bugyijába :P (mégis még mindig gyerekorvos :( )

she_wolf 2016.01.20. 12:38:02

@karcsibácsi:
Szaftos. Szembe babám, ha szeretsz!
Lehet, hogy ez bosszú volt az iraki kényszerű katonaságban való megzakkanásért, vagy csak mert a páciens este fél 11 körül egy vállfájással háborgatni merészelte a daktarit.
Kérdésem Hozzád @karcsibácsi (függetlenül attól, hogy megtörtént, vagy sem):
ha meglőnek morfiummal, mennyire lehetek beszámítható?
Más kérdés persze, hogy a páciens gondosan eltette a "cuccot". De ha a doki corpus delictit hagyott maga után, akkor tényleg elromlott nála valami Irakban:)
(Szenzációhajhász dolognak tartom a cikkben, hogy felemlítenek egy 2009-es műhibapert, amit bizonyíthatóság miatt nem tudtak rávarrni, és amihez nem fűzött kommentárt a doki, miután elengedték, de a médiától mit lehet várni?)

Az már tuti, hogyha a világ végén élnék is, hazajönnék orvoshoz. Ide, Magyarországra. Vagy addig talpalnék, míg kint nem találok magyart!

csakegybeteg 2016.01.20. 16:44:50

Azért erősen kételkedem, hogy így intézik el a műtét elvégzését vagy elhalasztását.
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása