Együttérzésből elégtelen!

2015.11.25. 08:06

stress-and-its-effects1.jpgHa behívott volna az orvos és 2 mondatban elmondja mi okozta a nem egyértelmű diagnózist és megnyugtat, hogy minden oké, akkor talán köszönet is járna érte. De emberségből én erre a 3 órás "előadásra" csak egy elégtelent tudok adni!

Tisztelt Praxis!

 

Együttérzésből elégtelen! Okt.16-án voltam a dunakeszi tüdőgondozóban tüdőszűrésen. November 11-én (tegnap)kaptam egy sms-t, hogy keressen fel a gondozót, mert probléma van! Teljesen bepánikolva rohantam a rendelőbe. Csináltak egy újabb felvételt és vártam. Egy óra múlva még egy felvétel és vártam! Eddig eltelt 2 óra a teljes bizonytalanságban!

 

 stress-and-its-effects1.jpg

 

Aztán még egy felvétel és meg egy óra. Tehát 3 órát stresszelhettem a kicsit sem barátságosnak mondható rendelőbe.(leszámolva már az élettel is!) Végül kijön az asszisztens és kezembe nyom egy leletet és közli, negatív. Persze nagy megkönnyebbülés részemről

 

De 1 percre, ha behívott volna az orvos és 2 mondatban elmondja mi okozta a nem egyértelmű diagnózist és megnyugtat, hogy minden oké, akkor talán köszönet is járna érte. De emberségből én erre a 3 órás "előadásra" csak egy elégtelent tudok adni!

 

Ui:37. évig az egészségügyben dolgoztam.

 

Magdi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

she_wolf 2015.11.25. 14:00:16

@Reaper Man:
Az enyém "maszatos" volt, értékelhetetlen. Kérték, hogy ha van időm, ismételjük meg. Az ő lelküknek is jót tett hogy másodjára már minden flottul ment, és az enyémnek is, hogy abban a tudatban lehettem, hogy törődöm magammal annyit, amennyit kell.
Veled ellentétben én eljárogatok. Semmibe nem kerül, mindig összekötöm egy aktuális laborral. Picit önámítok, hogy rendes vagyok magamhoz:)

Reaper Man 2015.11.25. 14:02:28

@mig54: De Te legalább a magad pszichéjét ápolgatod, és nem mástól várod ezt el! :-D :-D :-D

asztalosani 2015.11.25. 14:16:42

@rikitikitévi:

hülyegyerek!
ki szólt hozzád?
ki beszélt itt ct-ről?!?

olvasáskészséged: -1
kompetenciahányadosod: - 9.999.999

___________________________________________

"a mellkas rtg sugárterhelése elhanyagolható"

nettó baromság.
ha ez így lenne, nem hordanának az asszisztensek, orvosok dózis mérő eszközt.
jah!
hoppácska, ugye?
már megint okoskodik a praxisblog egyik legnagyobb hülye.

___________________________________________

"Még egy CT vizsgálat sem okoz semmi bajt,"

válasz erre:
"amivel a vizsgálatot kérő orvos is tisztában van és csak akkor dönt mellette, ha annak várható haszna ezt a minimális kockázatot meghaladja."

_____________________________________________

" pedig az ott kapott dózis többezerszerese a mellkas felvételének. "

segg hülye évike drága!
ezt nagyon szépen beszoptad:
Mellkas röntgen 0,1 mSv
Mellkas CT vizsgálat 7 mSv

tudsz számolni????
hogyan kapsz te itt több ezerszeres számot, hm?
matekot tanultál HP?

___________________________

kiscsillag!
ma megint csak besültél. nem is kicsit
húzd vissza a seggedet <és még szépen fogalmaztam> a gyakori kérdések oldalára és ott oszd a hülyeségeidet, mert itt csak szánalmasan vergődsz! bár engem kfejezetten szórakoztat, hogy mennyi baromságot tudsz te összehordani.

_________________________________
"Eszelősani meg megtanulhatott volna már annyit a praxisblogos ámokfutása során,"
anyád jól van?
úgy gondolom neked illett volna a praxisos ámokfutásaid során legalább az alapvető információkat felszívnod!

she_wolf 2015.11.25. 14:20:03

@Reaper Man:
Pedig kuttttyakötelességetek lenne, hiszen fizetem a tébét, én vagyok beteg, és ezt Nektek, értetek teszem!, Ti pedig esküt tettetek!:D
De tényleg...annyiszor elgondolkodtam már azon, hogy mi lenne, ha az ember emberként bánna más emberekkel? Ha tudná, hogy hol a helye és mi a szerepe a világban, vagy akár csak egy kisebb közösségben?
Ha az emberek beszélnének egymással, és odafigyelnének arra, amit a másik mond?
Nagyon sommásan és az orvos-beteg kapcsolatában: ha fáj, panaszos, orvoshoz megyek. Ha ott vagyok, az elemi udvarias körök megtétele után érdemi kommunikáció, amit követően megkezdődhet a gyógyulás folyamata.
Simikére ott vannak a családtagok, barátok, rokonok, mert nekik meg az a kötelességük!

asztalosani 2015.11.25. 14:26:01

@Reaper Man:
"Mindig azt szoktam mondani, hogy a betegek és a hozzátartozók pszichés vezetése nem tartozik a feladataim közé"

sz@r orvos lehetsz, ha egyáltalán orvos vagy és vagy eü.-ben dolgozol, mert
még a WHO szerinti egészség fogalmát sem ismered...

siralmas és szánalmas a hozzáállásod!

tedd össze a kezed, és imádkozz hogy egyetlen egyszer se jöjjek rá: ki vagy te, mert amint rájövök abban a pillanatban úgy fogsz repülni az egészségügyből, hogy lábad sem éri a talajt!

remélem csak egy wc pucoló vagy, és közöd nincs az emberekhez, nem hogy az egészségügyhöz!

she_wolf 2015.11.25. 14:29:12

@asztalosani:
Forrást!

Ja, hogy az ciki? Majd én, mert én ilyen rendes vagyok:
felsofokon.hu/orvosi-sugarterheles/2012/06/18/mennyi-sugarzast-szenvedunk-el-egy-rontgen-illetve-ct-vizsgalat

De a lényeget kihagytad bogár!:
"A táblázatból jól látható hogy a hagyományos röntgenvizsgálatoktól semmi félni valónk nincs, jelentéktelenül kis dózisok, ha esetleg az orvos vagy az asszisztens a vizsgálatot megismétli, kiterjeszti, aggódalomra nincs okunk."

Beeeezony....

she_wolf 2015.11.25. 14:38:32

@asztalosani:
"tedd össze a kezed, és imádkozz hogy egyetlen egyszer se jöjjek rá: ki vagy te, mert amint rájövök abban a pillanatban úgy fogsz repülni az egészségügyből, hogy lábad sem éri a talajt!"

Nem csak parajnojás vagy, hanem cezaromániás is...nagy baj az agybaj.

CsakMintTe 2015.11.25. 14:41:41

@mig54: A tantónénis stíl max. nem fekszik, de az arrogancia az arrogancia, akárhonnan nézzük. És nekem pont az a bajom az említett hozzászólással, hogy amikor a történet elintézhető lett volna egyetlen kedves mondattal (nem hosszas terápiázással meg üngyülübüngyülüvel!), akkor ez ellen úgy szólal fel egy kommentelő, hogy a stílusától ökölbe szorul a bicska a zsebben.

Az általam említett szemész doktornő is leugathatott volna, hogy mit reszketek már, meg hogy ne legyek olyan életképtelen, mittudomén, akármi, akkor is ugyanúgy kiderül a végére, hogy még pár évtizedig biztos nem veszítem el a szemem világát, csak közben háromszor megkerül az idegroham, négyszer meg a sírógörcs. Ehelyett egy jó időben és empátiával elhelyezett mondattal megelőzte az egészet, és utána már nem okozott gondot, hogy még 10 percig némán pötyögi két ujjal a zárót. Így ez a 10 perc semmi nem volt. Ha a "nincs baj" mondat előtt gépel ilyen lassan, az egy órának tűnt volna.

Hiába simikézi meg a fejem ilyen esetben előtte vagy utána otthon a családtagom vagy a barátom, ettől még a beszart betegnek csak az orvos tud olyat mondani, amitől kevésbé lesz beszart.

Ennyi az egész, és innentől mindegy, hogy poszter elégteleneket osztogat, ő csak egy kitudjahonnanjött poszter.

Reaper Man 2015.11.25. 14:45:09

@mig54: Ezzel nem is lehet vitatkozni, de ennek a minimális feltétele az lenne, hogy a dolgozót észszerű mennyiségű feladattal terheljék meg, és adjanak kellő időt a minőségi munkára. Ez jelenleg nagyon kevés helyen valósítható meg. A betegek nagy része sajnos nem a partnerként kezelhető, legalább a minimális ismeretekkel rendelkező fajtából való. Ha hagyom őket kibontakozni, akkor hülyeségekkel basszák az időmet. És amikor eszetlenül túlhasználnak egy rendszert mindenféle idióták, akkor az orvos elkezdi az egészet úgy szemlélni, hogy miként tud minél gyorsabban haladni és minél előbb megszabadulni egy olyan helyzetből, amelyben alapos munkát végezni lehetetlen.
A tébével kapcsolatban egy igazán komoly tévhit van az egyébként sem túl iskolázott hazai fejekben: az a havi párezer forint egy kockázatközösségbe fizetett összeg (kb. mint a KGFB vagy a CASCO), amelynek segítségével olyan rendszert lehet fenntartani, amelyben csak egy rászoruló kisebbség vehet ki lényegesen többet, mint a saját befizetése. A többiek csak perkálnak és cserébe nem kapnak semmit. Szóval nem arról van szó, hogy pár rongyos ezresért mindenki megvásárolta magának a holtig tartó, 5 csillagos hotelszolgáltatást nyújtó világszínvonalú egészségügyi ellátást. Mindezt persze úgy, hogy szarik a világra és a saját egészségére, mert az ellátás ingyen van és amúgy is "az jár". Hogy az autós példánál maradjak, ha Géza szarrá töri a kocsiját, akkor 99 másik - az autójára vigyázó - ember befizetéséből kártalanítják, kb. ugyanez a helyzet akkor is, ha Gézának a veséjét kell kivenni. Ha viszont 100-ból 50-en összetörik a kocsit, mert úgyis fizet a biztosító, akkor a rendszer összeomlik, vagy az egekbe emelkedik a biztosítási díj.

Reaper Man 2015.11.25. 14:46:33

@mig54: Amúgy nem Te írtad korábban, hogy hagyjuk az elmebetegeket magukkal beszélgetni? :-D :-D :-D Én betartom! ;-)

she_wolf 2015.11.25. 14:55:25

@CsakMintTe:
Már így is többet szedtünk ki ebből az egészből, mint amennyi benne van. És tényleg csak a beszélgetés kedvéért egy költői kérdés: mi ezen a történeten akkora "etwas", hogy posztolni kellett?
A kommentek általában akkor fajulnak el, ha egy "idesanyám, rám néztek a tikok" horderejű esetről van szó. Mert azért lássuk be: ez pont olyan:)
Tapasztalatai mindenkinek vannak, jók, rosszak egyaránt, és mindkét oldalon.
Ezért szeretem a hangsúlyt az aktuális történetre és az abban szereplőkre helyezni.

CsakMintTe 2015.11.25. 15:09:25

@mig54: Már jó ideje nincs rendszeres értékelhető sztori, az a csoda, ha néha mégis. Én is a kommentek miatt járok ide. Azt már tudom a saját káromon, hogy anikába kössön bele a nedves beton, de azért a nyüves népnevelő hajlamaim nem haltak ki teljesen. Az aktuális történet csak a témafelvetés, aztán lehet (báj)cseverészni, ha már rendes szakmai eszmecserére nincs szükség, mint régen.

she_wolf 2015.11.25. 15:19:22

@Reaper Man

A KGFB-TB párhuzam elvi alapjaiban tökéletes. Árnyalatnyi különbségek farvizén el lehetne vinni a beszélgetést jó messzire, úgyhogy inkább nem teszem:)
Ha a hozzászólásod első szakaszát nézem, akkor szintén megint egy olyan összetett területet érintünk, ami egy jó beszélgetést eredményezhetne, és amit már megannyiszor megvitattunk itt több aspektusból megvilágítva. Csak ismétlés lenne, és bár hiába "repetitio est mater studiorum", nagyon dedósak vagyunk még valóban tudni:(

she_wolf 2015.11.25. 15:32:15

@CsakMintTe:

Bocs' hogy csak így, nálam nem műxik most a "válasz erre" opció:(
A napokban kifejezetten üdítő, és tanulságos volt néhány itt kommentelő orvos párbeszédét, párbeszédeit olvasni.
A blog szerencsétlenebb mint egy gazdátlan kutya, pedig igazán megérdemelne egy jó gazdát:(

she_wolf 2015.11.25. 15:43:38

Jéééé! Most látom csak, Kazinczy babérjaira tör a veresképű?:O
Aszongyahogy: "kompetenciahányadosod"...
Vagy ez valami betegség?

kheiron 2015.11.25. 15:59:11

@asztalosani:

Egyszerűen TÖKÉLETES!

Szuperül kevered a macromaniás doxasmát a kveruláns paranoid személyiségzavarral!

És hogy még az apró stiláris részletek is megvannak... komolyan le a kalappal!

kheiron 2015.11.25. 16:03:15

Az ugye mindenki számára egyértelmű, hogy az "X évet dolgoztam az egészségügyben" kifejezés a kórházi bérszámfejtőt takarja?

Faszerkezet 2015.11.25. 16:17:17

@kheiron:

Elmondod nekem mi az a "macromaniás doxasma"?

Reaper Man 2015.11.25. 16:18:18

@kheiron: Egyszer már én is "diagnosztizáltam", de nem kellett volna, mert betegségbelátás hiánya esetén egyedül a kényszergyógykezelés jöhetne szóba, annak viszont csak veszélyeztető magatartás, vagy bűncselekmény elkövetése esetén van létjogosultsága. Modern korunkban a belátás nélküli elmebetegek sokszor háborítatlanul és kezeletlenül élik mindennapjaikat, legfeljebb szomszédaik és munkatársaik életét keserítik, és a neten felhőtlen szórakozást nyújtanak olyan sötétlelkű embereknek, akik nem átallják kinevetni démonokkal küzdő beteg társukat. :-D Minimum egy lakásfelgyújtás kell ahhoz, hogy ezek az emberek szaksegítséget kapjanak. De azt én sem kívánom senkinek!

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.25. 16:19:51

@Reaper Man: az asztalos tényleg hülye, de abban mélységesen egyetértek, hogy a magadfajta agyhalottaknak semmi keresnivalójuk az egészségügyben. Nemhogy orvosként, hullaszállítóként sem.

Reaper Man 2015.11.25. 16:21:09

@Faszerkezet: Az egy olyan tévképzet, azaz kóros gondolati tartalom, amikor valaki nem létező hatalmat vagy természetfeletti képességeket tulajdonít saját magának.

Reaper Man 2015.11.25. 16:23:17

@Hóhér az utolsó barátod: Bazmeg még egy elmebeteg! Ti egymást szaporítjátok?

kheiron 2015.11.25. 16:23:33

@Faszerkezet:

Egy olyan téveszme, amiben a beteg nagyobbnak, hatalmasabbnak képzeli magát, és összességében arról szól, hogy a beteg személyétől függ sok minden. "Azért kel fel a nap, mert én úgy akarom." "Csak egy szavamba kerül, és lemond az ENSZ-főtitkár."

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.25. 16:24:28

A poszternek: örüljön, hogy csak pár óra... 2000-ben fordultam magánorvoshoz mindenféle zsibbadásos gondokkal. Adott beutalót MRI-re, amire asszem két hónapot kellett várni, majd további egy vagy két hét, mire bejutottam a dokihoz. A beutalón meg úgy két hét után fedeztem fel a "SM?" szöveget. Na azt a két hónapot képzeld el!

Reaper Man 2015.11.25. 16:24:51

@Reaper Man: Upsz, megszegtem a fogadalmam, hogy nem szólok vissza minden senkiházi faszkalapnak, aki beugat! Bocsánat! :-)

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.25. 16:25:56

@Reaper Man: mert miért is? Mert egy magát e.ü.-snek beállító, nagypofájú agyhalottról leírtam a véleményem?

Faszerkezet 2015.11.25. 16:26:37

@kheiron: @Reaper Man:

De ez valami nagyon titkos betegség, amit csak pár érintett ismerhet?

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.25. 16:26:41

@Reaper Man: senkiházi a jó anyád... meg akivel összefeküdt egy menetre.

kheiron 2015.11.25. 16:26:59

@Reaper Man:

Én abból indulok ki, hogy asztalosani egy troll, akinek az a heppje, hogy elmebeteget utánoz.

Ebből a szempontból nézve kifejezetten szórakoztatóak az írásai.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.25. 16:29:25

@kheiron: magadról is beszélsz? Mert a magukat itt a praxison orvosnak kiadó alakokat az itteni megnyilvánulásaik alapján még az egészségügyi intézmények wc-jéből is kitiltanám. :D

Reaper Man 2015.11.25. 16:30:44

@Hóhér az utolsó barátod: Nem akarod inkább megb.szni a jó anyádat, én nem szóltam hozzád, cserébe csak ugyanezt várom el.

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2015.11.25. 16:40:21

@Reaper Man: emlékeztetsz egy "orvosra". Épp ekkora bunkó állat, mint te... :D

Faszerkezet 2015.11.25. 16:44:20

@kheiron:

Akkor jó. Már csak azt kéne megtudnom miért tüntettek el minden nyomot erről az interneten.

Mert azt nem feltételezném, hogy már két szakember sem tudja miről beszél. micromán doxazmát találtam. Megalománt is (ami kísértetiesen hasonlít arra amit ti leírtatok, de fel sem tételezem, hogy a pontos diagnózis felállítása közben pont a betegség megnevezése nem menne)... de macromániásat... Sajnos nem...

No mindegy... kutatom tovább. ;)

kheiron 2015.11.25. 16:47:49

@Reaper Man:

ne etesd a trollt, már a nickneve is elárulja, hogy csak szórakozik, mondjuk eléggé gyermeteg szinten

kheiron 2015.11.25. 16:49:57

@Faszerkezet: Valóban "megalomán" a pontos kifejezés, igazad van.

she_wolf 2015.11.25. 16:57:55

@kheiron:

Írjatok csak magyarul, azt mindenki érti:)
pl.:
nagyzási hóbort,
hatalmi téboly,
személyiségzavar,
üldözési mánia,
tudathasadás....

A mikro ellentéte a macro (kicsi-nagy), így fordíts!:)

she_wolf 2015.11.25. 17:00:28

Bocs, @kheiron, az utsó sor nem Neked szólt, hanem @Faszerkezetnek.

rikitikitévi 2015.11.25. 17:22:19

@Reaper Man: Hagyd az eszelősani féléket, ha már segíteni nem tudunk rajtuk (mivel nincs betegségbelátásuk, nem fogadják el a terápiát), legalább ne ingereljük őket. Tudod, a reakcióik kiszámíthatatlanok. Még a végén kárt tesznek magukban...

hajatsermuta 2015.11.25. 17:26:05

@kheiron " asztalosani egy troll, akinek az a heppje, hogy elmebeteget utánoz. "
Ebben tévedsz. Ilyen hitelesen lehetetlen utánozni. Ő tényleg az.

neduddki21 2015.11.25. 17:53:16

Ha a posztolónak ennyi az összes baja az életben, akkor irigylésre méltó életet élhet. Nem értem egyébként, mi a problémája. Amíg nem lehetett értékelni a felvételt, mivel kapcsolatban várt megnyugtatást? Mihelyst kiderült, hogy negatív, azonnal közölték is vele.

she_wolf 2015.11.25. 17:57:43

Akkora arcot csináltok neki, hogy a következő avatarja el sem fog férni az oldalon. Kell ez Nektek?:)

she_wolf 2015.11.25. 18:04:03

@rikitikitévi:
"Még a végén kárt tesznek magukban..."
Ennek folyományaként másokkal jót tesznek, úgyhogy hajrá @Reaper Man!:)

@hajastermuta:
És a szimpla hülyéhez mit szólsz? Bár szerintem @rest of boys-nál van a bölcsek köve, Ő tudja a tutit!:D

she_wolf 2015.11.25. 18:05:43

helyesen: "hajatsermuta"

Bocs' ez van, ha nem működ aminek kellene:(

Igazság, hol vagy? 2015.11.25. 18:21:34

@Hóhér az utolsó barátod: Jé,már a magán orvosra is van panasz? A beutalón biztos nem csak ez az egy diagnózis volt.Tüneteid más betegségre is utalhattak.Örülj neki,hogy csak két hét után olvastad el a beutalót,így kevesebb ideig tartott a stressz.

hajatsermuta 2015.11.25. 18:44:25

Hóhér!

Abszolut korrekt módon járt el a háziorvosod és a szakorvos is. A panaszaid alapján fel kellett, hogy merüljön demyelinizációs kórkép (pl. sclerosis multiplex) gyanúja, ezt a gyanút a beutaló orvosnak kötelessége feltüntetni a beutalón. SM MRI-vel igazolható ill. zárható ki. Minden flottul ment, örülhetsz, hogy csak két hónapot kellett várnod (Angliában ennyit a szakorvosra várnál, az MRI-re minimum fél évet!).

she_wolf 2015.11.25. 18:51:09

Ajvé! Kint van a címlapon a PX poszt, úgyhogy én balra el....

she_wolf 2015.11.25. 19:02:28

Meg ez is ott van, kommentekkel:
index.hu/index2/#bloghu/nyugatifeny/2015/11/25/te_tetted_ezt_orban_stadionorszag_rothado_egeszsegugye

Ajánlanám egészében olvasni, nem mondatokat kiragadva. És pártállástól függetlenül, mert jókora politikai flush-sel írták.

kdella 2015.11.25. 20:44:04

Amikor apámat visszavitték műtét utáni fertőzés miatt a rehabilitációról a kórházba, ahol operálták, semmilyen orvos semmit nem mondott nekünk, csak hogy gond van. Minden nap bent voltam nála, de csak másfél hét után tudtam a kezelőorvossal beszélni (rohantam utána a folyosón, majdnem becsukta előttem az ajtót), hogy mi is történik tulajdonképpen, mi okozta, mi várható, mire számíthatunk. Másfél perc alatt elmondta, mi a helyzet, megértettem, elfogadtam, megköszöntem, mert végre elmúlt a bizonytalanság. Hála neki és a nővéreknek, öt hét után gyógyultan távozott. Nagyon hálásak voltunk nekik.

Most három napja szurkol a család egy kisbabáért, akit bent tartanak a kórházban anyukájával együtt, mindenféle kivizsgálás miatt (vérvétel, ultrahang), de 1. a nővérek nem adhatnak felvilágosítást 2. az ügyeletes nem tud semmit mondani 3. a gyerekorvos meg nem nagyon található az épületben, gondolom, rohangál a betegek között, érthető is, hogy nincs túl sok ideje. De három napja nem tudjuk, mit vizsgálnak, miért vizsgálnak, mi a gond, van-e gond egyáltalán, a kérdésekre nem kapunk választ... Miért nem lehet ilyenkor röviden elmondani? Senki sem vitatja a vizsgálatok jogosságát, a szakmaiságot, hogy is ítélhetné meg egy hozzá nem értő laikus, hogy mire miért van szükség (legalábbis azt hiszem, normál esetben így kell hozzáállni, bizalommal az orvosok felé...) de azt gondolom, bizonytalanságban tartani a beteget, a hozzátartozókat, hát, talán a legrosszabb kommunikáció.

Igazság, hol vagy? 2015.11.25. 21:06:25

@kdella: Az anyuka bent van kisbabájával,akkor minden vizsgálatról felvilágosítást kap.Ezt elkerülni nem tudják,mivel a nap24órájában mellette van.Az pedig irreális elvárás,hogy minden szűkebb-tágabb családnak felvilágosítást adjanak.Kérdezzék meg anyukát.Mihamarabbi gyógyulást kívánok a a babának,türelmet a családnak.

kdella 2015.11.25. 21:14:55

@Igazság, hol vagy?: nem. Az anyuka nem tud túl sokat. Azt nyilván nem vártam el, hogy a "tágabb család" is tájékoztatva legyen, de gondolom jól esne neki, ha pl. nem úgy tudná meg, hogy elvitték ultrahangra reggel a babát, hogy várja a reggeli szoptatáshoz és csak nem hozzák. És a végén csak annyit mondanak, hogy majd az orvos értékeli az UH eredményét, mi nem mondhatunk semmit. Aztán az orvos meg sehol...

kheiron 2015.11.25. 21:18:09

@hajatsermuta:

Hozzászólások alapján nem lehet diagnózist mondani, pláne valakit elmebetegséggel vádolni puszta személyeskedés, ami igen nagy hiba egy efféle beszélgetés során, az elméleti jogi következmények fényében meg duplán.

Ugyanakkor az elmúlt 18 évnyi netes pályafutásom alapján több olyan emberrel találkoztam, akik puszta szórakozásból alakítottak olyan szerepet, mely a valódi személyiségüktől nagyon messze állt - pl. egy informatikus férfi létrehozott egy "kozmetikus nő" nicket és éveken keresztül nem bukott le vele.

Szóval szerintem asztalosani egy nagyon ügyes troll, így is viszonyulok hozzá.

kheiron 2015.11.25. 21:19:55

@kdella:

Anyuka, ha fizikailag képes rá, kérdezze meg, hogy mit terveznek a kicsivel, és nyugodtan menjen a babájával.

rest of boys 2015.11.25. 21:26:21

@kheiron: Egy pasi (?) pedig létrehozott egy kismamafórumon egy travesztita meleg-nicket, kamu fényképekkel, aztán annyira eljátszotta ezt a (ha jól emlékszem, Heatherette nevű) szerepet, hogy a kismamák többsége bukott rá, mindenféle melegjogvédő babusgatást kapott, megjátszotta a saját esküvőjét a meleg-párjával, ekkor a gratulációk tömkelegét kapta, stb.
Szóval veszedelmesen életszerű játékok ezek és hiszékeny begőzölt agyú nők mindig akadnak, többedmagukkal, akik ezt el is hiszik.

kheiron 2015.11.25. 21:31:27

@rest of boys:

Férfiak is simán beveszik, egy eléggé intelligens ember szórakozást találhat benne, amúgy valóban érdekes lehet, amikor az illető a stiláris apróságokat csiszolja.

Igazság, hol vagy? 2015.11.25. 21:40:47

@kdella: Biztos mondták viziten az ultrahang vizsgálatot.A legtöbb kórházban a szülő viszi kísérettel a gyermekét és még ott is lehet a vizsgálatnál.Más:Kérdezni,kérdezni.Megint más:Szólnak az ulrahangból most lehet vinni a babát két lehetőség van:Szólsz az anyukának,hogy öltözzön fel,mert vizsgálatra mennek ez időbe telik és mire odaérnek már más beteget vizsgálna,várhatnak 15-20percet.Másik variáció:elviszik a babát a vizsgálatra és nem kell pici babával várakozni a beteg felnőttek között.Az utolsó mondatoddal nem értek egyet.Egy osztályon nem csak egy beteg baba van.

kdella 2015.11.25. 21:50:58

@Igazság, hol vagy?: Figyelj, értek én mindent, és nagyon köszönöm, hogy így állsz hozzá. Reméli az egész család, hogy a legjobb kezekben van a pici, de hidd el, hogy baromira nem tudják a szülők, mi történik. Van már tapasztalat, ő a harmadik gyerek. Tudom, leterheltek a nővérek, az orvosok, látom, mi folyik az országban, voltam én is kórházban párszor, járok dokikhoz, mélyen meghajolok előttük, hogy ennek ellenére még mindig itt vannak, végzik, végzitek a munkátokat. Azt is tudom, hogy a nővérek nem mondhatnak semmit (amúgy ez miért van?), az orvos meg kevés, aki van, az is rohan egész nap.

Tényleg csak azt hiányolom, hogy röviden, velősen elmondja valaki, mi a gond, mit miért csinálnak, mi a gyanú, hogy ne a betegnek/hozzátartozónak kelljen rohangálni, kutatni egy valakit, aki tud mondani valami konkrétumot. Hogy nyugodjon meg anyuka, azért kell kétnaponta a vérvétel és az ultrahang az ötnapos babának, azért nem mehetnek még haza, mert... hogy ez szimpla időhiány, vagy az egészségügyi rendszer káosza, fogalmam sincs.

kheiron 2015.11.25. 21:56:55

@kdella:

Van vizit? Akkor gyorsan kérdezzen az anyuka, az a legbiztosabb.

she_wolf 2015.11.25. 21:57:40

Ha valóban troll, akkor nagyon nagy műhibát vétett az anyja nőgyógyásza.
(De ha nem troll, akkor is:D)
Stiláris apróság? És hogy csiszolná? Ezt erősen kétlem, ne haragudj! Csuklóból igénytelen, mert ha intelligens lenne, akkor valahol megbukna az írásban.
Viszont ha olyan intelligenciával és összpontosítási képességgel rendelkezik amit szerintem Te (@kheiron) tévesen feltételezel róla, akkor ez a blogot és a szerkesztőt/üzemeltetőt minősíti.
Egy egészségüggyel kapcsolatos blogon, ahol ugye....
Szerintem @rest of boys-nál van az igazság, és a helyes diganózis:)

Szimplán egy hülye, felületes ismeretekkel bíró, toszatlan némberről van szó, akinek szálka a szemében minden egészségügyi dolgozó, illetve az is, aki a védelmében veszi őket.
That's all!:)

kheiron 2015.11.25. 22:00:45

@kdella:

Kevesen vannak, emiatt időhiányban, szerintem az a magyarázat.

kheiron 2015.11.25. 22:01:43

@mig54:

Ó, ez már a személyeskedés határát súrolja, ami tőlem távol áll. :-D

Igazság, hol vagy? 2015.11.25. 22:18:39

@kdella: Értem én is ,hogy mit hiányolsz.Kevés az orvos leterheltek és a rendszer is gáz.Csak azt tudom tanácsolni anyuka kérdezze a gyermekorvost vizitek alkalmával.Gondolj bele ha nem vizsgálnák meg lelki ismeretesen és hazamennek,majd pár nap múlva beteg osztályra kerül a baba.Legyetek türelmesek (bár könnyű ezt mondani).A hozzá állásomhoz annyit,hogy voltam mind két oldalon(szülő-egészségügy)Normális hangnemben szeretek időnként itt hozzászólni és nem akarok "észt" osztani.üdv.

she_wolf 2015.11.25. 22:33:15

@kheiron:
Valóban, decens megnyilvánulásaid szoktak lenni, mindig örömmel olvasom őket:)
De hidd el nekem, hogy még a legjámborabb, legjólneveltebb embernél is elszakdhat a cérna, csak van, aki másként kezeli. Vérmérséklet, habitus függvénye.
Amikor egyszer(!) anyósomat káromkodni hallottam, azt hittem, a világvége jött el:)
Persze más kimondani, mint leírni, tudván, hogy ott lebeg az ájerben az idők végezetéig akár...

Hórukk 2015.11.25. 22:54:12

A tüdőszűrés ilyen műfaj. Nem objektív a vizsgálat és az eredmény értékelése sem az. A homályból sokszor nem derül ki pontosan, hogy mi a baj. Ezért készülnek kiegészítő felvételek, akár több is. És esetleg több orvos mond véleményt a látottakról. A szűrővizsgálatba nem tartozik bele az orvosi konzultáció, lehet, hogy az orvos már rég ott sem volt, mikor a lelet a páciens kezébe került, vagy ha ott volt, már mással foglalkozott. Ha megmondják a paciensnek a felvételek megismétlésének okát, pl hogy az első alkalommal a bordája, a második alkalommal a mellbimbója volt rossz helyen, akkor azért hőbörögne itt.
Egy szűrővizsgálati eredményre várni mindig stressz, akár csak 3 órát is. Lehet úgy is dönteni, hogy a várható eredmény nem ér annyit mint a vizsgálat stressze, bár ez számomra nem tűnik racionális döntésnek. A baj az, hogy nemcsak a tüdőszűrő orvosának, de még a pszichiáternek sincs ideje a beteggel beszélgetni...

magam adom 2015.11.25. 23:11:46

@asztalosani: az orvosok és asszisztensek éves szinten nem egy mellkas röntgenyi sugárzásnak vannak kitéve, azért hordanak személyi dozimétert.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.26. 00:44:30

Hűha, micsoda tragédia. Ezért már igazán érdemes lenne minden orvost élve eltemetni, mert neki nem adtak tájékoztatást. Na de miért nem kérdezett ugyan már rá az asszisztenstől?

Miért itt kell hőzöngezni, attól mi lesz jobb? Ott, helyben rákérdezhetett volna az asszisztensnél, hogy válthatna-e pár szót vagy kaphatna-e valamit felvilágosítást arról, hogy miért kellett visszamennie.

De persze csak hazamászott mint valami nyomorult féreg és most meg köpi a világba a szellemi taknyot, hogy így a tüdőszűrő meg úgy. Szánalmas ostoba féreg valóban, aki képtelen ember módjára viselkedni.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2015.11.26. 00:50:13

@magam adom: kár az ilyen őrjöngő örülteknek válaszolni, olyan mint virágot szórni a latrinába. Nem segít rajta már csak a gyógyszeres kezelés.

nickM 2015.11.26. 01:54:51

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: " Na de miért nem kérdezett ugyan már rá az asszisztenstől?" Esetleg mert ő nem mondhat semmit? Ha már SMS-ről beszélünk nem lenne egyszerűbb - és pillanatok alatt leprogramozható - úgy megfogalmazni, hogy a opció: sajnos értékelhetetlen a felvétel, kérjük fáradjon be újra; b opció: lehetséges elváltozást találtunk, felhívjuk figyelmét, hogy a hamis diagnózis esélye x%, mihamarabb fáradjon be újra, hogy elvégezhessük a kontrollvizsgálatot, amely 2 (x óra eltéréssel rögzített) felvétel alapján történik.

kheiron 2015.11.26. 04:56:35

@nickM:

Az értékelhetetlen felvételt azonnal megismétlik.

Mindig a b. opció alapján történik a visszahívás, az X % esélye meg plauzibilis, mert egy kb. fél oldalas táblázat tartalmazza a különféle elváltozásokra vonatkozóan. Viszont azt leírni, hogy "magában lehet, hogy tüdőrák van, de az is lehet, hogy csak épp szembe kaptunk egy vaskosabb eret", azt hozza magával, hogy az állampolgárnak elkezd pirosan villogni a "tüdőrák" szó, és adott esetben szerencsétlen lelkiállapotban mondjuk öngyilkos lesz e miatt. Te vállalnád a felelősséget ezért?

rest of boys 2015.11.26. 07:23:29

Van úgy, hogy lecsúszik a le nem vett melltartó pántja, belóg a nyaklánc, hosszú a fülbevaló és lelóg a köldökig, nagy a köldökpiercing és feljön a mellkasig, cickóbimbópiercingeket hord a mazo-hajlamú nő és azok adnak árnyékot, a melltartójában hagyja a palotapincsijét és annak a nyakörve lóg be, stb.

Szóval sok ok lehet, ami miatt a tüdőszűrő-vizsgálat fals-pozitív leletet ad.

asztalosani 2015.11.26. 08:11:25

@rest of boys:
baszki....
miről beszélsz?
nem is lehet a mellkas felvétel közben a melltartó rajta!
:)

asztalosani 2015.11.26. 08:14:01

@kdella:
baromi egyszerű a megoldás:
naponta kitotyog a nővérpulthoz, kikéri betekintésre az eü.-i dokumentációját, aztán abból tájékozódik. ott benne lesz minden: mikor, mit, miért, milyen eredménnyel.
hidd el a nővérek, asszisztensek, orvosok is abból tájékozódnak, nem a hasukra csapva viszik az egyik vizsgálatról a másikig, és az orvos is abból olvassa fel az eredményeket.

asztalosani 2015.11.26. 08:22:20

@mig54:

toszatlan a jó öreganyád picsája!

kattanjál már le rólam te idegbeteg, pszichiátriáról szabadult munkanélküliként a tb rendszeren potyautasként csüngő nagypofájú az egészségügyhöz nagyon nem értő, de csak azért is belepofázó, észt osztó , nullás IQval rendelkező tahó paraszt, akinek a szájából kilóg a kapanyél!

látom megint nem dolgozol, mert kib@szottul ráérsz mindenkibe beleállni!
keressél már végre munkát, hogy a társadalom HASZNOS tagja legyél!

húzz vissza a k....a anyád picsájába!

asztalosani 2015.11.26. 08:25:54

@magam adom:
tehát mégiscsak számít, mert összeadódik!
köszi, hogy alátámasztottad!
:)

ui:alapjáraton te sem egy rtg röntgen sugárzásnak vagy kitéve évente, remélem ezt nem felejtetted el, miközben a hozzászólásodat írtad ;)

Dikusz 2015.11.26. 10:05:41

@kheiron: tavaly voltam mammográfiai szűrésen (levélben hívtak vizsgálatra). Kétszer próbálták elkészíteni a felvételt, nem sikerült. A második után szóltak, hogy nem tudják megcsinálni, értékelhetetlenek. Szintén vizsgálatra várt egy házunkban lakó hölgy is. Megkérdeztem pár nappal később tőle, hogy neki sikerült-e a felvétele. Azt mondta többen jártak úgy, mint én. Majd pár hét után megjött az eredmény, hogy negatív a leletem. Szeretném megkérdezni, ennek alapján mit gondoljak? Mind a kétszer láttam a leletet, nem azért mert nekem mutatták, hanem átvitték egy másik helységbe gondolom azért, hogy együtt döntsék el használható-e. Pont a két szoba között várakoztam a folyosón. Amennyire láttam (cseppet sem értek hozzá) olyan volt, mintha fényt kapott volna a felvétel. A vizsgált testrész mérete sem lehetett gond, a többieknek kisebb volt.

Ebben a kórházban történt az is, hogy (8 éve) egyszer csak kaptam egy leletet postán a mammográfiai vizsgálat negatív eredményéről. Előtte évekkel nem voltam vizsgálaton. Végigjártam (gondoltam én helyes sorrendben) a szokásos utat: kórházba bementem, kartonozóba megkérdeztem hogy lehet az, hogy szerepel nevem-címem az elvégzett vizsgálatoknál. Megtalálták, hogy ott szerepel a nevem. Ezek után kértem a megfelelő hivataltól felülvizsgálatot. Sablonlevél jött, hogy minden rendben van, nem található a nevem a vizsgáltak között. Azt kérdezném, ha ezek után szükségem lett volna a szűrővizsgálatra, elutasítanak azzal, hogy már jártam náluk?

Kérlek ne kötözködésnek vedd a kérdésemet, tényleg szeretném olvasni a válaszod.

she_wolf 2015.11.26. 15:20:51

@asztalosani: :
1:A parasztokat nem bántani, többet dolgoznak, mint te öt élet alatt, tehát pofád lapos!
2: Éjjel kimelóztam magam, nemrég ébredtem. Közöd?
3: Kibe "mindenkibe"? Gyökér!
4: Végül pedig: ki kurva anyázik? Nem mintha érdekelne, tudod hogy nem szoktam ezzel foglakozni...

asztalosani 2015.11.26. 15:46:07

@mig54:

"Éjjel kimelóztam magam"

ja-ja sejtettem, biztos valamelyik utcasarkon és vagy autópálya melletti bokorban rakattad meg magadat jó párszor, ezért vagy ilyen f@szmániás, toszott!
puffog a pincsid mi?!

"nemrég ébredtem."
és ki nem sz@rja le?
b+

látom jobb dolgod sincs mint ébredés után a praxisra vonaglani és osztani nullás IQ-val az általad vélt ésszel (aka magyar fordításban racionálisan: ész nélkül> a hülyeségeidet!

thempus mikor rakott meg utoljára, drága?
befizesselek hozzá egy körre?
vagy olyankor ki fizet kinek?
:)

she_wolf 2015.11.26. 16:04:15

@asztalosani:
Szóval kibújt a szög a zsákból:) Megérte várni rá.
A többit Tempu-Anh-nal meccseld le.
Mostában szarul mehetnek a dolgaid. Na, legyél rendes kislány, keress más játékot!
Cupp-cupp, a többit tudod:)

kdella 2015.11.26. 19:29:54

Atyaég... gondoltam, idejövök olvasni, hátha írtatok valamit, meg szerettem volna kérdezni és megköszönni is a tegnapi támogatást, de inkább agyam eldobom, hogy mi folyik itt... sajnálom. Akkor majd máshol...

Toadwart66 2015.11.26. 21:10:58

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Ejj, Vajas Kenyér, neked nincs valami súlyos nárcisztikus személyiségzavarod? Mindenhez értesz, mindenkit kioktatsz, sértegetsz. Olyan mértékben osztod az észt, hogy neked már nem sok maradhatott. Valamit hagyjál magadnak is, mert nem fogsz hazatalálni. A komplexusaidat máshol vezesd le. Az én oldalamról már kivágtalak, mert ott is csak szemeteltél.

yogosan 2015.11.26. 21:20:01

@kdella:

Miért?? :D

Én pl. halál jól elszórakozok..

she_wolf 2015.11.26. 23:16:28

@kdella:
Ez nem az MTA rendes tagjainak kerekasztal-beszélgetése, gondolom, ez nyilvánvaló.
Ha támogatást kész, megkapod és megköszönöd az jó. Ami ezen felül van, azzal ne foglalkozz, csak ha érint téged. Szelektálj, ennyire egyszerű ez!

nickM 2015.11.27. 00:09:54

@kheiron: "Az értékelhetetlen felvételt azonnal megismétlik." Remélem a legjobbakat - és valószínűleg intézményfüggő, de - mint mindenki - csak a saját tapasztalataimból tudok kiindulni; "rutin" tüdőszűrésnél egyetlen alkalommal sem mondta senki, hogy várjon X percet/órát mielőtt hazamegy, ha nem sikerült értékelhetőre a felvétel, akkor szólítjuk újra! (Laikusként úgy tűnt, igyekeznek a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legtöbb felvételt elkészíteni - ez üdvözlendő:), cserébe az előhívást meghagyják a nyugisabb időszakokra - ez jogos:), így az a opció is lehetséges.)
"Mindig a b. opció alapján történik a visszahívás, az X % esélye meg plauzibilis, mert egy kb. fél oldalas táblázat tartalmazza a különféle elváltozásokra vonatkozóan."
De azért csak van egy kumulatív összeg/százalék/stb.
" Viszont azt leírni, hogy "magában lehet, hogy tüdőrák van, de az is lehet, hogy csak épp szembe kaptunk egy vaskosabb eret", azt hozza magával, hogy az állampolgárnak elkezd pirosan villogni a "tüdőrák" szó, és adott esetben szerencsétlen lelkiállapotban mondjuk öngyilkos lesz e miatt. Te vállalnád a felelősséget ezért? " OravetzCoheloba átmenve: minél kevesebb van hátra, annál drágább. Nem vagyok kommunikációs szakember, de gondolom van köztük olyan, aki meg tudja fogalmazni ezt úgy, hogy a "vaskosabb eret" rész legyen a hangsúlyos. :) (Mondjuk hipotetikus átlagpolgárunk alapvetően boldog - és reménykedik és bízik és nem öngyilkol - már azzal a kilátással is, hogy 10%-os esélye van a vaklármára.)

kheiron 2015.11.27. 00:51:51

@Dikusz:

Nekem ez alapján úgy tűnik, hogy nem figyeltek eléggé a szabályok betartására - amit el tudok talán képzelni, hogy a két "fél" felvételből összeraktak egy "egészet"; néha a CT-ben egy mocorgós páciens háromszori vizsgálatából lehet egy mozgás nélküli vizsgálatot fejben összerakni. De a legszerencsésebb mindenképp az lett volna, hogy addig nem nyugszanak, amíg egy 100 %-os kép el nem készül.

A második meg egyértelműen adminisztrációs hiba, szerintem nem küldenének el, hisz nem szerepelsz a megvizsgáltak listáján.

kheiron 2015.11.27. 00:53:40

@kdella:

Nyugi, ez csak a szokásos cicaharc, nem kell vele törődni. :-)

kheiron 2015.11.27. 00:58:24

@nickM:

A legtöbb tüdőszűrő már digitális, azaz mire a páciens kilép a gépből, a kép már készen van a monitoron, nincs előhívósdi meg fél óra várakozás. :-)

A legbiztosabb és legsemlegesebb szöveg sajnos a "további felvételek elkészítése vált szükségessé". Minden más szöveg ugyanis vagy azért rossz, mert fölösleges betegségtudatot generál, vagy azért, mert fölösleges "egészségtudatot".

Dikusz 2015.11.27. 05:51:52

@kheiron: köszönöm szépen a választ. Próbáltam körülírni finoman, de nekem első gondolatra (teljesen laikusként)az jött le, hogy a méretek miatt van gond. Hogy még pontosabb legyek, két gépet kellett volna összetolni egy vizsgálatához. Majdnem hangosan felnevettem (finoman mondva), csak azt hiszem a vizsgálatot végzőknél nem lett volna sikerem:) Valószínű gond volt a géppel.

asztalosani 2015.11.27. 09:42:02

@kheiron:

"A legtöbb tüdőszűrő már digitális, azaz mire a páciens kilép a gépből, a kép már készen van a monitoron, nincs előhívósdi meg fél óra várakozás. :-)"

ez mind szép és jó, csak az a baj ezzel az elméleti eszmefuttatással, hogy az rtg-t készítő asszisztens ÁLTALÁBAN nem radiológus. tehát a fél óra várakozás digitális rtg felvétel esetén sem azért kell, mert előhívják a filmet, hanem azért mert szerencsétlen radiológus 3 felé osztódik ;-). véleményem szerint van olyan eset, amikor a szerencsétlen asszisztens értékelhetőnek ítél meg egy rtg-t, addig a radiológus nem :P és míg a radiológushoz elkerül a rtg minimum 1/2 óra... miközben a beteget már hazaküldték...

_________________________________________________
"további felvételek elkészítése vált szükségessé".

legsemlegesebb???
sztem ez már paráztató kategóriába tartozik :)
ez helyett célravezetőbb lenne:

"sikeresen elb@sztuk a rtg felvételeit, nem kicsit hanem nagyon. bocsika. kérjük fáradjon be, hogy újabb felvételeket készíthessünk, amit már megfelelően tudunk kiértékelni"

kheiron 2015.11.27. 10:04:19

@Dikusz: Meglehet, nem ismerjük egymást személyesen. :-)

kheiron 2015.11.27. 10:05:45

@asztalosani:

Tök jó, ahogy a finom skizoid komponenst is becsempészed az eddigiek mellé!

Csak így tovább!

asztalosani 2015.11.27. 10:27:39

@kheiron:
attól, hogy ezerszer leírod a hülyeségeidet nem lesz igaz :)
csak magadat járatod le ezzel
:)

de csak így tovább!

kheiron 2015.11.27. 10:30:46

@asztalosani:

Milyen troll lenne, aki bevallja, hogy évek óta játszik? És ilyen jól a tetejébe.

:-)

kheiron 2015.11.27. 10:42:35

@asztalosani:

Bár általában viccesen szoktam reagálni, valóban komoly szellemi teljesítménynek gondolom, hogy képes vagy (vagy vagytok) felépíteni egy virtuális elmebeteg nicket, az újabb és újabb "fejlesztések" pedig tényleg jó stílusérzékre utalnak.

Azért ne juss el a definitív paranoid skizofréniáig, szerintem a mostani közepesen súlyos, kevert személyiségzavaros nick pont jó a játékra, "asztalosani" teljes dekompenzáltatása már visszalépés lenne.

she_wolf 2015.11.27. 16:12:57

@kheiron:
Csak óvatosan a dícséretekkel, már így is a fellegekben jár önnön képzelt megdicsőülésétől!:)

kheiron 2015.11.27. 16:19:31

@mig54:

:-)

Az más kérdés, hogy a nick mögött álló illető(k) az egészségügyi témákban tök hülyék.

she_wolf 2015.11.27. 16:33:29

@kheiron:
Komolyan mondom, én csodállak, amiért ennyi energiát feccölsz abba, hogy egy egyszerű hülyét piedesztálra emelj! Már-már elismerést vélek felfedezni a róla szóló, neki címzett írásaidban, noha szerintem többre mennél azzal, ha egyszerűen a helyén kezelnéd a dolgokat, és annak tartanád, ami: egy trágár, bunkó, cezaromániás, torz énképű, pszichiátriai esetnek.
Pont!:)

nickM 2015.11.28. 00:33:50

@kheiron: :) Akkor tényleg intézményfüggő, felénk még "filmek"kel szambáznak az asszisztensek.
"A legbiztosabb és legsemlegesebb szöveg sajnos a "további felvételek elkészítése vált szükségessé"." Tessék bevallani, hogy kommunikációs gurunak születtél, no! ;) Ez kb. teljesen korrekt, mindenki azt ért bele amit szeretne - és ez leginkább a remény. (Nagyon átérzem mennyivel nehezebb egy hamis egészségtudatos pácienssel közölni a rossz híreket. :( )
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása