Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rendszerezze az életét és csak utána szexeljen!

2015.11.20. 05:55

gynecologist.jpgAzt mondta, rendszerezzem az életemet és akkor kezdjek el szexelni, az élet nem úgy működik, hogy csak élvezzük a jó dolgokat és amikor reggel felkelek és megiszom a reggeli kávémat a cigimmel, akkor vegyem be a fogamzásgátlót.

Olvastam sok történetet és most rászántam magam, hogy én is megosszam a sajátomat. 

 

Még nyár elején történt, már túl voltam a vizsgáimon és nem volt túl sok teendőm a napokban, csak dél körül keltem fel és éjfél után feküdtem le aludni, de volt ez fordítva is. Akkor aludtam és keltem fel, amikor kedvem tartotta. Akkor már második hónapja jártam a barátommal és mivel komolynak ígérkezett a dolog, úgy döntöttem, hogy itt az ideje más fogamzásgátlót használni, mint az óvszer.

 

Úgyhogy nagy nehezen bejutottam a háziorvosomhoz aki egy nagyon kedves nő és kértem ajánljon nekem egy jó nőgyógyászt. Százhalombattára küldött el.  Másnap fel is kerekedtem és 40 perc utazás után 50fokban sikerült eljutnom a nevezett nőgyógyászhoz. Szerencsémre csak 30 perc volt a várakozási idő, ami aztán tényleg rekord. Bementem, közöltem milyen céllal jöttem, majd felültem az ágyra és megvizsgált a doktor. A legfurcsább az volt, hogy közben, oké, az asztalnál ül az aszisztens aki nem lát, de egy másik nő ott rohangált és nyitogatott ajtókat egyik szobából a másikba. Annyira ledöbbentem, hogy nem is tudtam mit szólni. Csak bámultam, hogy ez most komolyan megtörténik, miközben én bugyi nélkül fekszem egy ágyon és valaki engem vizsgál?

 

Felöltöztem és leültem az asztal mellé, és véletlenül kiesett a cigim a táskámból. Ekkor megkérdezte, hogy tényleg dohányzom-e, mondtam, igen. Utána elkezdtem kifejteni, hogy nem szeretnék tablettás fogamzásgátlót, mert most nem valami rendszeres az életem, és elfogom felejetni bevenni. És, hogy hallotam injekciós fogamzásgátlásról is és tudna nekem valami más lehetőséget felajánlani-e. Ügyet sem vetve rám megírta a receptet egy tablattához és közölte, hogy nekem nem fog semmilyen injekcót beadni és rendszerezzem az életemet akkor kezdjek el szexelni, az élet nem úgy működik, hogy csak élvezzük a jó dolgokat és amikor reggel felkelek és megiszom a reggeli kávémat a cigimmel akkor vegyem be. Erre csak annyit tudtam kinyögni, hogy én nem kávézok.

 gynecologist.jpg

Természetesen megértette és azt mondta, hogy akkor vegyem be, amikor berakom a piercingeimet. Hozzáteszem három fülbevaló van a fülemben, arra célzott. Majd az asszisztens a kezembe nyomta a receptet amiről azt se tudtam, hogy milyen gyógyszerhez tartozik és közölték, hogy a viszontlátásra. Annyira megdöbbentem, hogy nem tudtam mit reagálni kimenet közben.

 

Később utánanéztem a gyógyszernek amire receptet kaptam. Kifejezetten nem ajánlják ezt a készítményt depressziós embereknek. Már három éve szenvedek depresszióban, szóval szóba sem jöhetett, hogy én szedjem azt a gyógyszert.

 

Utána egy héttel elmentem egy magánrendelőbe. Az doktornő egyszerűen meghallgatta miért jöttem és, hogy a tabletta nekem nem a legideálisabb. Leült és elmondta az összes lehetőséget ami csak létezik és kérdezte melyiket választom. Akkor tudtam meg azt is, hogy az injekció nem ajánlott az én koromban, de ezt az előző orvosnak nagyon nehezére esett volna elmondania, én meg mint laikus nem tudhattam. 

 

Mai napig megéri kifizetni a magánorvosomat, ő írta fel nekem az első hüvelygyűrűmet, ami tényleg a legideálisabb megoldás lett nekem. Hálás vagyok neki, hogy többet nem kell átélnem az előző borzalmakat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rest of boys 2015.11.20. 10:20:14

Ja és a nőgyógyászati vizsgálat általában bugyi nélkül történik. Ahogy nem vizsgálunk napszemüvegen keresztül szemet, szájmaszkon át szájat vagy fülessapkán keresztül fület, úgy vaginát sem vizsgálunk bugyin keresztül.

Lehet úgy is, de az valamivel lucskosabb és sokkal pontatlanabb megoldás.

(Erről a szakállas vicc jut eszembe, miszerint mi a különbség a tangabugyi és a körfűrész közt ?...)

Amúgy a poszthoz csak annyit még, hogy a HP nemcsak a Hewlett-Packard és a lóerő rövidítése.
Sapienti sat.

rest of boys 2015.11.20. 10:29:16

"Utána elkezdtem kifejteni, hogy nem szeretnék tablettás fogamzásgátlót, mert most nem valami rendszeres az életem, és elfogom felejetni bevenni"

A "nem valami rendszeres az életem"-re mi kellene legyen a válasz, ha nem az, hogy "rendszerezze az életét?"
Talán az, hogy "Tegye rendszertelenebbé!" ?

Amúgy az időmilliomos tengő-lengő cicavirágok minden nőorvos kedvence, szerintem messze virított ez a posztolóról is, emiatt kapta meg a helyreutasítást az alany.

Ja, és ne bagózz, mert büdös a szád, büdös a...mindenhol.
Ha eddig még nem figyelmeztettek volna.

rikitikitévi 2015.11.20. 11:07:33

@rest of boys:
" mi a különbség a tangabugyi és a körfűrész közt ?"
Szerintem a kérdés úgy szól, hogy mi a hasonlóság?
" a HP nemcsak a Hewlett-Packard és a lóerő rövidítése. "
Így igaz, a Helicobacter Pylorit is így rövidítjük. Vagy másra gondoltál?

Egyébként az életmód rendszeresebbé tétele és a dohányzás elhagyása valóban olyan életvezetési tanács, amit igazság szerint az orvosnak kötelessége is javasolni - ezen nem megsértődni kell, hanem elgondolkozni rajta és megpróbálni megfogadni.
A hormonális fogamzásgátlók és a depresszió kapcsolata nem tisztázott, evidence based alapú bizonyíték nincs erre, azonban vannak olyan megfigyelések, hogy esetenként a depressziót ronthatják. Mindenesetre a hüvelygyűrű IS kombinált (oestrogen és progesteron) hormonális fogamzásgátló, a hatóanyag felszabadulás belőle folyamatos és az elért vérszint nem kisebb, mint a tabletta esetében, ergo, ha elfogadjuk ellenjavallatnak a depressziót (bár nincs ilyen értelemben egységes álláspont), akkor a hüvelygyűrű sem alkalmazható. És természetesen mellékhatásai, veszélyei ettől függetlenül is vannak (mechanikai irritáció, ami a dohányzással együtt komoly carcinoma rizikót jelent, infekciók, mycosis, fluor, stb.).

SD9 2015.11.20. 12:18:06

Sok hasonló élményed lesz még az egészségügyben, szokj hozzá. Sőt, lesz még durvább is.
Ha majd valami nem tetszik, szólj be nyugodtan az orvosnak, rendezd le ott a dolgot, de ilyen "semmiség" miatt ide posztolni kár volt. A hozzászólóktól is jól meg fogod kapni a magadét. Kell ez neked??

Peetee 2015.11.20. 12:55:54

Remek történet. Elmegy a doktorhoz, nem mondja el, hogy depressziós, viszont pontosan tudja, hogy neki injekciós fogamzásgátló kell, holott annak sem ismeri a mellékhatásait és az ellenjavallatait. Közli ,hogy tablettát nem akar szedni, mert nincs annyi agysejtje, hogy 1nap 1x bevegyen 1db gyógyszert...A SAJÁT ÉRDEKÉBEN! Nem azért mert kötelező, hanem azért, mert még nem kíván gyermeket vállalni. De neki nagy fáradtság napi 1x 10mp. Okostelefon, emlékeztető, a hűtőn felirat magadnak, külön zseb a táskádban...bármi-akármi? Neeem, ő még erre is lusta, neki adjanak be évente 1 szurit, aztán ne legyen itten semmiféle gyerek.
Tablettás fog.gátlót kap, addig kutakodik amíg ki tudja kiáltani ököridiótának' az unszimpatikus orvost, mert az nem sz**ta ki a kisujjából, hogy a páciens depressziós, és az ő tablettája éppen annyi kockázatot jelent a a depressziósoknak, mint az Advil meg a Béres csepp.
Döbbenetes...

rest of boys 2015.11.20. 13:09:51

@Peetee: A beteg úgy depressziós, ahogyan én szűzlány.

Valószínűleg a sokezer depressziósnak kikiáltott és SSRI-t magába tömő, valójában konverziós (kevert disszociatív) páciens egyike, aki vagy ezzel takarózik/védekezik, vagy ezzel próbál érvényt szerezni magának.
Amúgy ez az akkor kelek és fekszem, amikor akarok, úgy ellentmond a depressziónak, mint a sátánizmus a katechizmusnak.
A depressziós saját kis beszűkült és beszürkült terében, viszonylag pontos napirend szerint él, a délig alvás és tüntető folytondughatnék az életfaló hedonisták sajátossága.

petit bourgeois 2015.11.20. 13:50:37

@rest of boys: A depresszió (vagy szép délkínai nevén a pontosabb meghatározás: anxiety disorder) egyik tünete a zaklatott alvás (a.k.a. aligtudokelaludniésmindenszarrafelkelek) vagy épp az ellenkezője, a kisetudokkelniazágyból. Csakmondom.

rest of boys 2015.11.20. 14:15:36

@petit bourgeois: Az anxiety a szorongás görög eredetű angol neve, a depressziósok egy része épp nem szorong, a kevert tünetegyütteshez tartozók nyugtalanabbak. Ez a nő viszont nem depressziós. Hogy okoskodó, rátarti és nagyon buta, azt aláírom.

she_wolf 2015.11.20. 14:36:12

@rest of boys:

Tudomtudom!! Az a Harry Potter, a nagy varázsló:)
Egyébként gondolom Te sem díjaznád, ha egy orvos átjáróházban végezne rajtad genitális vagy rectális vizsgálatot. Nagyjából ennyi, amit a poszthoz a poszter mellett érvelve fűzni tudok, ellene viszont inkább nem írok semmit, jobb a békesség alapon:)
(Megint az "ön"-ös jelzők jutottak eszembe: önmegvalósító, önérzetes, önazonos...ja, és önző.)

smartdrive 2015.11.20. 14:38:46

teljesen igaza volt, te pedig egy ostoba picsa vagy, aki azt hiszi, hogy körülötte forog a világ

SarahConnor 2015.11.20. 15:15:35

Oké, poszter érdekes eset, szerényen szólva, de három dolgot megjegyeznék, kommentelő kollégák.
1. Nem mondta a poszter, hogy nem árulta el a depresszióját a dokinak. Ha nem, az tényleg hiba, de addig ne vessük a szemére.
2. Szerintem azt, hogy poszter nem depressziós így, itt, ennyiből, mi nem tudjuk megállapítani. Tudom, hogy fontos okosnak lenni, de ne így tegyük.
3. Bizony igenis az ősi foglalkozást űző drága édesanyját annak, aki olyanokat mond a betegnek, hogy "akkor vegyem be, amikor berakom a piercingeimet". Ez lekezelő, lenéző, ítéletekkel telezsúfolt megjegyzés és stílus, aminek helye nincs egy orvosi rendelőben. Életvezetési tanácsokat adhat, hatáskörén belül, de nem így. Ez nem tanács, ez genyóság.

Úgyhogy míg a véleményünk megvan poszterináról, addig ezt a köpedék stílust se felejtsük már el ekézni.

she_wolf 2015.11.20. 15:45:32

@Lenina Huxley:
"Úgyhogy míg a véleményünk megvan poszterináról, addig ezt a köpedék stílust se felejtsük már el ekézni."

Legyen neked!: amíg én a vizsgálandó területet tisztán és akadálymentesen tárom a vizsgáló orvos elé, addig neki nem sok (semmi) köze nincs ahhoz, hogy a hátamra egy farkasfalkát varrattam-e, hány fülbevalót hordok, vagy hogy van-e az orromban karika.
Az lehet az orvos mulasztása, hogy nem kérdezte meg a posztert egyéb betegségekről mielőtt gyógyszert írt neki. De látható, a poszter(ina) szíve, esze szerencsére a helyén volt, jól utánanézett az ajánlott gyógyszernek. Nem mellesleg: nem csodálkoznék, ha öndiagnózis útján jutott volna el a felismerésig, miszerint ő depis. Ha mégsem, szed rá valamit a bagón kívül?

A genyóság ellenben az, hogy arra hivatkozással nem akarok fogamzásgátló tablettát szedni, hogy laza vagyok mint a zsírszövet, és úgyis el fogom felejteni.

És hogy én is genyó legyek: a poszter tegyen meg minden lehetőt akár erőn felül is és kombináltan, nehogy szaporodjon!
"...tudna nekem valami más lehetőséget felajánlani-e..." magyar nyelvtan rulez!
(Hogy hű legyek magamhoz:D)

she_wolf 2015.11.20. 15:46:30

Ja, a poszt kint van a zsindekc címlapján, úgyhogy....

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.11.20. 15:49:01

A posztoló nem azt kérte, hogy találjon fel neki a doki egy olyan fogamzásgátlót, amivel nem kell foglalkoznia, mert már létezik ilyen megoldás. Lehet azt tanácsolni neki,hogy próbálja meg nem elfelejteni, de ha van elérhető más módszer, miért nem azt ajánlotta? Mindenkinek ezerszer könnyebb lett volna az élete.
Az orvosnak nem kötelező tudnia, hogy a páciens depressziós, de mondjuk ha ez tényleg para a fogamzásgátlónál, nem ártana rákérdezni a tablettát kizáró körülményekre, mielőtt felírnak egyet. Mondjuk nem tudom,hogy ez tényleg annyira kizárja-e a fogamzásgátlót.

rikitikitévi 2015.11.20. 15:57:17

@Ivonn88: "Mondjuk nem tudom,hogy ez tényleg annyira kizárja-e a fogamzásgátlót."
Szerintem nem zárja ki, de ha mégis, akkor a hüvelygyűrűt is kizárja, mert - ahogy fentebb írtam -, az ugyanaz a gyógyszer, csak nem naponta kell lenyelni, hanem három hetente bedugni.

_Epikurosz_ 2015.11.20. 17:37:52

@Ivonn88: Pontosan. Az orvos egyszerűen csak nem akart segíteni a páciensnek. Ennyike.

she_wolf 2015.11.20. 17:47:36

@_Epikurosz_:
Joga van hozzá. A poszter keresett és talált más, a számára megfelelő(bb) szakorvost.
Még jó, hogy nőgyógyászokból van merítési lehetőség.
Ennyike.

zünüke 2015.11.20. 17:51:15

A fogamzásgátló tabletta felírását nem előzi meg egy vérvétel? Az én körzetemben ez így működik 1000 éve.

Advanced Flight 2015.11.20. 17:57:30

@_Epikurosz_: így van, mellesleg még bunkó is volt.
Mikor bírja már a sok seggfej felfogni, hogy az orvosnak nem feladata az erkölcsi ítélkezés (abortusz esetében sem), és a kutya nem kíváncsi a kibaszott magánvéleményére a fülbevaló meg a rendszertelen élet kapcsán? (mellesleg az orvosi elvégzése alatt ő vajon sosem éjszakázott mondjuk anatómiavizsga előtt? nagyon kíváncsi lennék....)
Az lett volna a feladata, amit a pénzes doki tisztességesen elvégzett: lehetőségek felsorolása, megbeszélni a pácienssel, melyik jöhet szóba, abból választani, a kiválasztott akármit felírni.

A poszter azt a hibát követte el, hogy nem egyből magándokihoz ment.

Advanced Flight 2015.11.20. 17:58:02

@zünüke: elvileg kéne, gyakorlatban szinte sose csinálják.

csakmotyogok 2015.11.20. 18:11:03

@Advanced Flight: Csak arról felejtkezel el a Tb 15 percet finanszíroz ezalatt kell vizsgálni,stb. Ez ennyi idő alatt nem megoldható,ha többre van igény akkor lehet menni fizetőshöz.

swiss blend 2015.11.20. 18:22:28

@mig54:

'Joga van hozzá'!

Értem.
Ergo szimpátia alapján dönt némelyik doki az eü.-s ellátásról,mert ehhez joga van?

swiss blend 2015.11.20. 18:27:59

@Advanced Flight:

'Elvileg kéne..
És ha valami probléma adódik akkor mi van? Tekintve,hogy a beteget laborba nem küldték.

she_wolf 2015.11.20. 18:34:48

@swiss blend:
Nem, nincs, amennyiben az összes egészségügyi területet vesszük alapul.
Erről a posztról, és az ebben szereplőkről beszéltem.

"Úgyhogy nagy nehezen bejutottam a háziorvosomhoz aki egy nagyon kedves nő és kértem ajánljon nekem egy jó nőgyógyászt. Százhalombattára küldött el."

Tehát itt nem arról van szó, hogy egy páciens felkeresi a "körzeti" nőgyógyászt egy esetleg akut tünettel.
Ezen nincs mit ragozni, pláne, ha még a háziorvoshoz is csak "nagy nehezen" sikerült bejutni.
Még két ilyen hozzászólás, és patakokban kezd hullani a könnyem szegény poszter miatt...

she_wolf 2015.11.20. 18:37:17

Lehet, hogy a nagyon kedves háziorvos nem véletlenül küldte Battára a posztert...:D
Tudom, szemét vagyok.

csakmotyogok 2015.11.20. 18:48:49

@swiss blend: Hogy ellátja-e igen. Ha nincs életveszélyben gyakorlatilag szimpátia alapján megy. Nem élnek vele,de joguk van hozzá.

csakmotyogok 2015.11.20. 18:51:35

@swiss blend: Nem ismerem a protokollt,szerintem itt más sem,addig szimpla okoskodás,míg egy nőgyógyász ide nem írja:kötelező. Egyébként kórházanként más-más protokollok vannak még Magyarországon is.Nem nagy eltérésekkel,de vannak eltérések.

Spiritmonger 2015.11.20. 22:14:13

már megint ez a divatdepi. hülye picsa, akinek nem kell melóznia, jó dolgában depis lesz, mert épp ez a divat, majd nem tudja értelmezni az orvos által elmondottakat. ez a világ megérett az apokalipszisre...

2015.11.20. 22:29:08

A gyógyszert bevenni elfelejtenéd, a dugást meg nem? Fogadjunk, hogy előbb-utóbb úgyis felcsinál valamelyik agyalágyult.

2015.11.20. 22:35:27

@rikitikitévi: "nem naponta kell lenyelni, hanem három hetente bedugni"

Illetve mindig lenyelni, mert abból soha nem lesz gyerek. :)

@_Epikurosz_: "Az orvos egyszerűen csak nem akart segíteni a páciensnek. Ennyike."

Te meg nem tudsz szöveget értelmezni. Ennyike.

recommented 2015.11.21. 00:07:13

Nincs olyan, hogy legideálisabb megoldás. Ideális megoldás van.

abecede 2015.11.21. 08:15:26

Kicsit OFF. Pl. a kalauzoknak tartanak "mosolytanfolyamot", ahol az utasokkal való bánásmód a téma, kommunikáció, konfliktuskezelés. Orvosoknak van ilyen egyáltalán? Mert az "én vagyok az okos, te kis hülye, és szégyelld magad" elég gyermeteg elintézési mód. Ha bunkó is a páciens, nem kell lemenni a szintjére. És akkor talán pl. szűrővizsgálatokra is jobban elmennének a polgárok, ha a testi kellemetlenségek mellett nem kéne még egy jó adag érzéketlenségre is számítani.

csakmotyogok 2015.11.21. 08:50:25

@abecede: Majd ha nem orvos hiány lesz akkor lehet erről álmodozni. Az is jellemző,hogy a kaluzokhoz hasonlítod őket. Krumplit a a brilliánshoz(brilliáns a doki). A krumpli is jó,meg élelmiszer szükséges, csak...

ember100 2015.11.21. 10:19:09

@rest of boys:
Helló !

TE TÉNYLEG nem tudsz olvasni ???
Nem a bugyi nélküli vizsgálat volt a baj hanem hogy közben idegenek , más asszisztensek járkáltak ki be.
Ajánlom neked a végbéltükrözést a Blahán :)

abecede 2015.11.21. 13:35:13

@csakmotyogok: nem hasonlítottam őket a kalauzokhoz. Csak szeretném, ha többször előfordulna az egészségügyben is, hogy emberként bánnak a betegekkel, és nem stresszelnék agyon őket. Pl. kezdetnek ilyesmi: onkopszichologia.bencium.co.uk/2015/01/05/pozitiv-szuggesztiok-mutet-alatti-alkalmazasa/ Tudom, hogy nem állhat minden háziorvos mellett pszichológus, de hát az orvosok intelligens, tanult emberek, az ő pályájukon azt hiszem elvárható a humánum.

csakmotyogok 2015.11.21. 13:38:12

@abecede: Emberként bánnak velük,a gyógyítás a dolguk nem a betegek hátsójának a kinyalása.
Ez a beteg pl. nem volt közreműködő,diktált a dokinak és aztán még neki állt feljebb.

aranea 2015.11.21. 13:48:10

@rest of boys: " "nem valami rendszeres az életem"
A posztból nem derül ki, hogy mi értendő ez alatt. Magam részéről meglehetősen jól emlékszem, hogy amikor 3 műszakban dolgoztam, azt se tudtam mikor milyen étkezés van, nem hogy tablettát bevételt számon tartani a melóhelyen, ahova semmi személyeset nem vihettünk be, különösen nem pl. innivalót.

csakmotyogok 2015.11.21. 13:50:28

@ember100: Az asszisztens nem idegen. Nem egyenlő a járókelőkkel. A rendelő intézetekben vannak asszisztensek és orvosok. Ha nem akarja,hogy asszisztens lássa, ne menjen orvoshoz. Ennyike:))
Legközelebb az lesz a baja ,a műtőben vannak nörszök és beteghordó.

asztalosani 2015.11.21. 15:44:53

@swiss blend:
akkor az van, hogy a beteg a hülye és a hibás, hisz ő szedte be a gyógyszert

asztalosani 2015.11.21. 15:48:21

@mig54:
"Az lehet az orvos mulasztása, hogy nem kérdezte meg a posztert egyéb betegségekről mielőtt gyógyszert írt neki. "

kicsi szívecském!
erre ott a betegéletút, amin már számtalanszor lovagoltatok itt a praxison.
nagy valószínűséggel egy lusta tini korban lévő beteg nem tiltatta le még az oepnél, ergo nem is kellett volna megkérdeznie, elég lett volna rákeresnie.

nem.
nem lehet, hanem igen: az orvos hibája.

asztalosani 2015.11.21. 15:54:56

@csakmotyogok:
na a másik észkombájn!

kiscsillag!
az eü.-i tv.-ben az van benne, hogy csak az tartózkodhat a vizsgálóba akire feltétlen szükség van a vizsgálat lefolytatásához.

de facto, de jure: egy ki be járkáló SENKI nem képezi a vizsgálat folyamatában részt vevők csoportját, ergo: keresnivalója nincs ott, függetlenül attól hogy ki a munkáltatója, hol dolgozik, milyen színű tanga van rajta, vagy hányszor b@szarintották meg előző este

ezt érdemes lenne a poszterinának az ántsz felé postai levélben haladéktalanul jeleznie.
(nem. sajnos az emailt nem fogadják el)

asztalosani 2015.11.21. 16:00:29

@csakmotyogok:
pfff... bszaki...

"diktált a dokinak"

neked elmentek otthonról:
nehogy már a farok csóválja az egész kutyát!

poszterina nem akart tablettát beszedni (amihez joga van), egy normális nődoki akár TB-s vagy sem, legalább elhadarja a lehetőségeket, (max hozzáteszi, hogy kevés az idő, nézzen utána a neten, kövi alkalommal megbeszélik) kiírja vérvételre, aztán kövi alkalommal megbeszélik. szerintem ez logisztikailag, emberileg sem kivitelezhetetlen kategória, és teszem hozzá: a NORMÁLISABB orvosok így tesznek.

bár gondolom fájt a dokinak, hogy nem tudta felírni a "kedvenc gyártója" tabiját, akik évente 3x finanszírozzák a családja részére az utazásait a hawaii szigetekre... (ühüm bühüm...)

csakmotyogok 2015.11.21. 16:17:01

@asztalosani: Nem vagy nőgyógyász ,de osztod az eszet fingos nincs az eü-ről...meglátszik még 1 kávé ruhatár szakos diplomára sem futotta neked:)).Nem a beteg szabja meg a gyógyszerezést, ha nem tetszik a felkínált lehetőség ,menjen máshoz, vagy ne szexszeljen felelőtlenül, vagy ne váltsa ki a gyógyszert. A gyógyszer cégekről pedig épp akkora marhaságot írtál,mint amekkora marha vagy:)).

she_wolf 2015.11.21. 21:13:37

@aranea:
A posztert nem különleges körülmény kényszeríti arra, hogy ne tablettát szedjen, hanem mindössze arról van szó, hogy levetve a tanulás nyűgét (már itt téved!) végre szabadon azt csináhat amit akar, és akkor, amikor akarja,. Ebbe azért hadd férjen már bele annyi "szabály", hogy beveszi a fölös szaporulat megakadályozására kifejlesztett cuccot:(
De tényleg....
Aztán itt van az a már-már axiómának számító megállapítás is, hogy két dolog van, amiért szinte bármire képes minden nő:
1; hogy legyen gyereke,
2; hogy ne legyen gyereke.

A posztból az derült ki, hogy nagyjából két hónapja él rendszeres nemi éltet a barátjával, és óvszerről váltanának gyógyszerre. Csakhogy a bogyó macerás.
Ennyi baja legyen életében!

@abecede:
A szűrővizsgálatok nagyon jók, hasznosak, és nem véletlenül találták, fejlesztették ki őket. Rendszeresen kapom a felhívásokat szűrésekre, és rendre élek is velük.
Kérdés: ha egy ilyen roppant elfoglalt embernek -mint a poszter- gondot jelent egy olyan egyszerű feladat, hogy méltóztasson bevenni a felcsinálásmentesítőt, akkor majd időt fog szakítani arra, hogy ott toporogjon az ingyenes szűrővizsgálaton, drága idejét áldozva azokra, akik jót akarnak neki, és név szerint felkérik, hogy szíveskedjék (irónia rulez!)....
És amit már számtalanszor elmondtam: ha orvoshoz megyek azért teszem, mert segítséget kérek. (Annak eldöntésére, hogy ki kiért van.)

@zünüke:
Jó észrevétel, el is gondolkodtam rajta, pláne, hogy első találkozásról van szó a poszter és az orvos között. De a szakmázást meghagyom az orvosoknak:)
Azt hiszem, mindenki számára jól zárult az eset, a poszter magánorvoshoz jár, nem szívja el a munkaerőt a tb.-s állami ellátásból. Köszönjük neki:)

rikitikitévi 2015.11.21. 21:55:41

@asztalosani: A betegéletúthoz csak a beteg háziorvosának van hozzáférése, de lekérdezése kissé macerás, ki kell lépni a háziorvosi rendszerből, és (ha van internet hozzáférése és ügyfélkapuja), belépni az OEP adatbázisba. Erre a háziorvosnak rendszerint nincs ideje, kapacitása, a nőgyógyásznak pedig lehetősége sem.

she_wolf 2015.11.21. 22:01:22

@rikitikitévi:
Puffneki!:))
Arról nem is beszélve, hogy az orvos lehetőleg velem társalogjon, ne a számítógépével. Én ugyanis nem fogok titkolni előle semmit, kérdezzen, válaszolok. Ha nem teszem, magammal tolok ki.

kheiron 2015.11.22. 00:19:30

@mig54:

"Én ugyanis nem fogok titkolni előle semmit, kérdezzen, válaszolok. Ha nem teszem, magammal tolok ki. "

Ó, úgy 3-5 havonta előfordul a praxisomban a "vicceskedő", aki a kérdésemre (mi a probléma, ami miatt el kellett jönnie) közli, hogy "most nem mondok semmit, vizsgáljon meg, aztán a végén majd elmondom". Aztán meglepődik, amikor közlöm, hogy akkor ebben a pillanatban öltözzön fel, és a viszontlátásra, menjen máshová szórakozni, nekem se időm, se kedvem, se energiám bohócot játszani. Így, szó szerint.

Ilyenkor mindig magukhoz kapnak és normálisan kooperálnak.

asztalosani 2015.11.22. 09:22:54

@rikitikitévi:

"A betegéletúthoz csak a beteg háziorvosának van hozzáférése"

ne hari, de tévedsz ;)

2014 óta nem csak a beteg HO, hanem a kezelőorvosnak és a gyógyszerésznek is lehetősége van könyékig turkálnia a betegéletutadba (hacsak nem tiltattad le az OEPnél).
ott pedig minden fel van sorolva. ;) a receptre kapható gyógyszerek meg pláne. (még az is hogy mennyiért vetted, és mennyit költött rád a TB)

a sztoriban pedig a nődoki nem HO, hanem KO, vagyis igenis van rá lehetősége

;)

asztalosani 2015.11.22. 09:28:01

@mig54:
"az orvos lehetőleg velem társalogjon, ne a számítógépével."

kiscsillag!
2015-öt írunk, az internet korszakát éljünk.
hacsak nem tiltottad le mindet egyesével az oep-nél, akkor az nem kívánságműsor hogy veled mit csináljon az orvos vagy mit ne.

másrészről: nem kocsmában vagyunk, hogy egy orvosnak leadd a rendelésedet, hogy mit csináljon meg mit nem!

vagy nem te lovagolsz állandóan ezen?!
nocsak-nocsak!
csak nem átestél a ló túloldalára?
ugye milyen sz*r, mikor nem másról van szó hanem rólad?
vagy mi ez?
kettős mérce?
más ne adjon le rendelést az orvosnak, de neked szabad???
cöcöcöcö

:)
vicceske vagy!

she_wolf 2015.11.22. 09:50:15

@asztalosani:

"másrészről: nem kocsmában vagyunk, hogy egy orvosnak leadd a rendelésedet, hogy mit csináljon meg mit nem!"

Elovastad a posztot? Ott pont arról van szó, hogy hülyécske bemegy a krimóba, és rendel. Nem bogyót, mert a jujj, hanem szurikát, mert az olyan kúúúl...
Baszd meg az értő olvasásodat, meg a kiscsillagodat, aki a világra nyomott!
Azért nincs harag, ugye?

she_wolf 2015.11.22. 10:03:28

@kheiron:
A háziorvosom ismer, mint a rossz pénzt:) Ha általam már ismert szakorvoshoz küld esetleges meglévő krónikus probléma miatt, akkor pakkal megyek. Ha először fogok látni egy adott szakorvost köszönök, átadom a beutalómat, elmondom ki küldött és miért, és várom a kérdéseket. Amikre igyekszem tömören, és érthetően válaszolni. Ennyi, nem több.
Máris megvan az alap egy jó kooperációhoz.
Kevés rám vonatkozó negatív tapasztalatom van az orvos-beteg kommunikációt illetően. De van, ezt fontosnak tartom megjegyezni.

kheiron 2015.11.22. 10:03:29

@asztalosani:

:-D

Csak így tovább, egyszerűen tökéletes, ahogy a hozzászólásaidban hozod a kveruláns paranoid személyiségzavar szinte összes jegyét, láthatólag erősen kiművelted magad a témából, hogy ezt a benyomást keltsd az írásaiddal.

Zseniális trollkodás, le a kalappal!

she_wolf 2015.11.22. 10:26:35

@kheiron:
Csak óvatosan, még a végén dícséretnek fogja venni:)
Már egy ideje megint nem társalgok vele, de most muszáj volt, mert összetévesztett engem a poszterrel. Összemosni és egymással megpróbálni megmagyarázni két olyan hozzászólást, ami tartalmilag nem összeköthető....erősen őt minősítő, és kifejezett rosszindulatot sejetető.
Ne haragudj, én nem gondolom, hogy ő tudatosan akarja a paranoid személyiségzavar jellemzőit felvonultatni, és azok által másokat megtéveszteni. Ő szimplán csak hülye, aki nem látja meg az összefüggéseket, nem tudja elkülöníteni az eltérő kontextusokban megjelenteket.
Ennek tükrében több mint nevetséges éppen tőle az "értő olvasásra" vonatkozó örökös utalás:)

kheiron 2015.11.22. 10:30:52

@mig54:

Szerintem igenis dicséretet érdemel, mert nagyon nehéz dolog létrehozni egy komplett netes személyiséget, pláne egy patológiás személyiséget, odafigyelve az apró részletekre is.

csakmotyogok 2015.11.22. 10:33:08

@mig54: Én 90%-ban átugrom,a napokban elolvastam...fölösleges volt:)).Azelőtt cselekedtem jól.

csakmotyogok 2015.11.22. 10:34:10

@kheiron: Gondolod csak eljátssza a hülyét? Az rengeteg idő és energia. Mikor dolgozik?

she_wolf 2015.11.22. 10:49:20

@kheiron:
Szerintem lapozok:) Ő meg hadd erőlködjön, ha neki ez így jó. Én egy tapodtat sm tennék meg azért, hogy hülyébbnek, szemetebbnek, görényebbnek próbáljak meg látszani, mint amilyen valójában vagyok. Ő dóga, én dógom....a részletekre azonban jobban ügyelhetne, az ördög azokban lakozik;)

kheiron 2015.11.22. 10:54:52

@csakmotyogok:

Sokkal valószínűbb, hogy játssza. Annyira rutinból tolja, hogy szerintem nem rettentő sok idő.

she_wolf 2015.11.22. 10:57:50

@csakmotyogok:
Ez az átugrás nekem nem igazán megy, tudom, az én hibám:)
Annyit már megtettem, hogy mélben, telefonon nem kapom meg a nekem címzett válaszait, de ezért sajnos fel kellett áldoznom az összes praxisos hozzászólót:( A készítő nem volt a helyzet magaslatán, amikor legyártotta az oldalt:(

rikitikitévi 2015.11.22. 12:21:46

@kheiron: Tévedsz. Nem játssza meg, ő ilyen.

kheiron 2015.11.22. 12:34:12

@rikitikitévi:

Én 1998, netes életem kezdete óta nagyon sok mindent láttam. :-)

Statisztikailag sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy asztalosani troll, mint annak, hogy egy gyakorlatilag 100 %-ban típusos, "tankönyvi" pszichiátriai eset.

csakmotyogok 2015.11.22. 12:43:44

@mig54: Rég olvasok fórumokon, és ha valakit hülyének nyilvánítok,akkor átsiklok felette. A kutyakakiba sem lép bele sűrűn az ember:)), főleg direktben.

rikitikitévi 2015.11.22. 12:47:55

@kheiron: Kérdezzük meg őt, hogy komolyan gondolja-e, amit ír (akkor F2310), vagy provokál és tényleg csak troll.

she_wolf 2015.11.22. 13:48:02

@rikitikitévi: @kheiron:
Ő meg közben önelégülten vigyorog azon, hogy (ismét) központi témává nőtte ki magát.
Ő és a hozzá hasonló emberek kis férgek, azzal hogy foglalkoztok velük, csak Ti teszitek /mi tesszük őket naggyá:(
Szánalmas élete lehet, amiért viszont nem tudom sajnálni.

she_wolf 2015.11.22. 13:49:07

@csakmotyogok:
Csak az a hülye igazságérzete ne lenne az embernek...

Ivonn88 · http://suisseproject.blog.hu 2015.11.22. 14:43:53

@rikitikitévi: nekem úgy rémlett valahonnan, hogy a hüvelygyűrű kevesebb hormont tartalmaz, de azok alapján, amit találtam, tényleg nem. Azt persze senki sem állította, hogy a posztoló perfekt ül ismer minden fogamzásgátlót. Most vagy az van, hogy tényleg elhanyagolható a hormon kockázata a depresszió szempontjából, vagy - nagyon helytelenül - az erre vonatkozó kérdéseket mind az sztk-s, mind a magánorvos elmulasztota feltenni.

kheiron 2015.11.22. 16:13:32

@rikitikitévi:

Szerinted egy troll bevallaná, hogy évek óta csak szórakozik? :-)

asztalosani 2015.11.22. 16:18:14

@mig54:
kiscsillag!

1. ahhoz el is kellett volna küldened. tel számodat sem kaptam meg, úgyhogy valótlant ne nagyon állítgass rólam-

2. kettőnk közül te trollkodsz: ha nem vetted volna észre neked írtam a kommentemet, nem a poszterhez, hiába is adod itt a hülyét

3. te még a bokám magasságáig sem érsz fel, főleg úgy hogy azt sem tudod: mi az a vérátömlesztés, milyen típusai vannak egy ortopéd műtétnek, mi a különbség a sterilizáció és a fertőtlenítés között , hogy nem lehet színesbe fénymásolni pecséttel ellátott eredeti dokumentumokat és még sorolhatnám...

értő olvasás látom már megint nem megy neked, helyette az emberek mondatainak kicsavarása...az annál inkább

szánalmas vagy.

szólj thempusnak rakjon már+
:)

csakmotyogok 2015.11.22. 16:36:47

@mig54: Elmebeteggel/hülyével beszélni fölösleges.Csak a számomra érdekes emberek posztját olvasom:)).A tiéd is mindig kivéve ha eszelőssel társalogsz, bocsi,de annyira hülye hogy még a hülyeségeire is írt válaszok sem mindig érdeklenek . Akit ignorálok selejt:)).Tök jól szórakozom mikor látom próbálnak írni nekem és én le @:)).Nem lépek kutyasz@-ba direkt:)) Gondolj arra büdös kutyakaki, egy idő után nagyon jól megy.Ez az oldal egyébként is csak játék,aki itt bármit komolyan vesz..nem szabad. Én ezt az oldalt azoknak ajánlom figyelmébe akiknek illúzióik vannak az átlag magyar emberekről és betegekről...megmutizom 1-2 általam tök hülye hszét és máris meg volt neki a napi borzongása:)). A sógoromnak többször is lássa kikre pazarolja magát és testvéremet, nem érdemlik meg.Az elején még én is próbáltam fényt gyújtani sok sötét fejben, aztán rájöttem sokan menthetetlenek, de volt 1-2 akin felfedeztem, hogy nem 2 bites az agyuk, annak mindig örültem még ha nem is értettem vele egyet.

2015.11.22. 16:45:47

Én csak azt nem értem, hogy a gumikesztyűt a vizsgálat előtt, miért nem lehet bekenni egy kis síkosítóval? Még a katéterezés előtt is bekenjük azt a rohadt csövet, de ezek a nőgyógyok mint ha direkt szárazon szeretnék vizsgálni a nőket.
Én ha legközelebb nőgyógyászhoz megyek, előtte felnyomok a pennámba egy liter síkosítót, az is biztos.

asztalosani 2015.11.22. 16:52:36

@Diorella Queen:
mert drága a síkosító

meg különben is (tudod): ha ez nem tetszik akkor menj privátba, mert ott biztos van című hozzáállás a tbs nődokik részéről...

she_wolf 2015.11.22. 17:51:15

@asztalosani:
Az e-mail fiókomba (és a telefonomra) október 25.-én érkezett utoljára hozzászólás a Praxisról. Mint látható, azóta is élénk társalgás folyik köztem és a hozzászólók között (téged is beleértve, hülye picsa).
De a levelesládámból kisöpörtelek egyszer s mindenkorra még úgy is, hogy a fürdővízzel együtt a gyereket is kiöntöttem. Vagyis: telefonon sem jön át e-mail formájában az ostoba kötekedésed:) Azt csakis a weboldal behívásával láthatom. Ha éppen akarom .l..

A Praxist természetesen meg tudom nézni, el tudom olvasni, ki nem hagynám. Csak ha éppen baszakodhatnékod van, nem pittyen a telefonom, hogy jöttél újabb pofonért.
Miért is kellene, hogy megkapd a telefonszámomat? Az baszna be, anyukám! Úgyhogy legalább olyanba ne ugass bele, amihez aztán végképp síkhülye vagy...

"ha nem vetted volna észre neked írtam a kommentemet, nem a poszterhez, hiába is adod itt a hülyét"
Nekem aztán hiába írsz, szarom le, méghozzá vastagon.
Tempus-Anh pöpecül tudja, hogy mikor mit csináljon, úgyhogy lukra futottál...

Ez a hozzászólásom megint egy kedves gesztus volt feléd hogy felvilágosítsalak, hogyan tudom nyugisabbá tenni az életemet..nélküled:)

she_wolf 2015.11.22. 17:54:48

@csakmotyogok:
A magam stílusában -mely mindig igazodik az övéhez- azért megpróbálom okítani (mint eggyel fentebb is), de egy százas szögben több az értelem, mint benne. Hagyjuk!:(

asztalosani 2015.11.22. 18:05:21

@mig54:
"Nekem aztán hiába írsz, szarom le, méghozzá vastagon."

cöcöcöcö
nem úgy tűnik, de fussad még a köröket
XDDDD

imádom nézni amikor kínodban vergődsz és nem tudsz hozzátenni szakmailag semmit, csak dumálsz hülyeségeket és személyeskedsz :)

(a hülye picsa meg te vagy, akinek halvány lila fingja sincs hogy mi az a vérátömlesztés! szólj tempusznak hogy vágjon már gerincre elölről, hátulról, alul felül, mert nagyon nagy hiányod van! innen látszik :D )

az is érdekes, amikor egyszer itt vagdalóztál azzal hogy a blog moderátorának írtál,erre visszaírt: ő sem kapta meg. szívecském, sztem veled van a gond, mert annyira nulla vagy agyilag, hogy még egy emailt sem tudsz elküldeni NORMÁLISAN :)

asztalosani 2015.11.22. 18:06:20

@mig54:
"Az baszna be, anyukám!"

hívjon téged a halál telefonon!
:)

she_wolf 2015.11.22. 18:12:07

@asztalosani:
Moderátor, gazda, üzemeltető. Majd ha ezen fogalmak közt tudsz különbséget tenni, akkor lehet vau-vau, addig kuss!:)
Most megint pici szünet, jó?

she_wolf 2015.11.22. 18:16:05

@asztalosani:
Akkor ennek fuss neki mégegyszer, olvass okosan, értelmezz helyesen!

"Miért is kellene, hogy megkapd a telefonszámomat? Az baszna be, anyukám!"

Tudom, megterhelő ez neked....

asztalosani 2015.11.23. 05:20:04

@mig54:

"(téged is beleértve, hülye picsa). "

ezt előtte írtad, sőt ennél különbeket is, holott én nem írtam neked ilyeneket, úgyhogy szállj magadba és süllyedj elég mélyre.

a legjobb lenne ha te kussolnál be mielőtt repülsz innen!

:-)

asztalosani 2015.11.23. 05:21:19

@mig54:
remélem felhív téged holnap!
:-)

she_wolf 2015.11.23. 10:57:37

@asztalosani:
1; Látom, egy egész éjszaka kevés volt ahhoz, hogy összerakd a történéseket,
2; te engem ne fenyegess, ahhoz nulla vagy,
3; cupp-cupp...a többit tudod.

Nem, ma még te sem tudsz felbosszantani:)

asztalosani 2015.11.23. 12:38:33

@mig54:
egyszer úgyis eljön érted a kaszás! :-)

Igazság, hol vagy? 2015.11.23. 13:26:08

@asztalosani: Nem unod még?Téged hol lehet feljelenteni?Ezt is megírhatnád.

rikitikitévi 2015.11.23. 17:01:20

@Igazság, hol vagy?: Nem érdemes feljelenteni, nem büntethető. Gyógykezelni kell(ene).

csakmotyogok 2015.11.23. 22:04:03

@rikitikitévi: Én időnként sajnálom,nyomorult kis életkéje lehet..
© 2009-2015 praxis
blogszabályzat
süti beállítások módosítása